Най-добрият VPN за торентинг: Изтеглете торентите безопасно

Най-добър VPN за торент

Ако искате да останете невидими за ловците на нарушения на авторски права и местните интернет доставчици, докато изтегляте торенти, имате нужда от надеждна VPN услуга. По-долу можете да намерите препоръки за най-добрите от тях за uTorrent / BitTorrent:

Contents

Най-добрите VPN услуги за торент

 1. Ivacy: Нашият най-добър избор за торентери. Налични са специфични за P2p сървъри. Предлага се за $ 2,25 / месец .
 2. Surfshark: Най-добрият бюджетен VPN за споделяне на P2P / файлове. Бързи скорости за изтегляне на торенти. Разходи $ 1,99 / месец (+ 3 месеца безплатно).
 3. ExpressVPN: Стойностно пакетиран VPN за торент. Без ограничение на честотната лента или ограничаване на скоростите. Предлага се за $ 8.32 / месец
 4. CyberGhost: Бърз и сигурен VPN за пиратите. “Торент анонимно” наличен режим. Цената започва от $ 2,75 / месец
 5. PureVPN: Възходящ тренд VPN за торент. Специални сървъри са достъпни за споделяне на файлове. Предлага се за $ 2,91 / месец

5 най-добри VPN за Torrenting през 2023 г.

Вижте тези 5 най-добри VPN за торент, описани подробно, след като анализирате и сравните техните разходи, рейтинги на доверен пилот и производителност / функции на P2P:

1. Иваци

Иваси се класира на 1-во място по торентинг VPN

 • Цена: $ 2,25 / мес
 • Рейтинг на доверен пилот: 4.8

Със седалище в Сингапур и стартирано през 2007 г., Иваси най-накрая започна да получава репутацията, която заслужава. Повечето не знаят това, но доставчикът е отговорен за създаването на концепцията за разделяне на тунели, която сега е толкова известна.

Доставчикът предлага най-добрите функции за потребителите в Китай и осигурява бързи скорости, доказвайки своята стойност като надежден VPN за торентери. Той предлага специализирани сървъри за p2p дейности, по същия начин, както при стрийминг платформи като Netflix и Disney Plus.

За да получите достъп до тях, можете да се свържете с тяхната 24/7 поддръжка за чат на живо, както направих аз. Те ще ви предоставят изчерпателен списък със сървъри за продължаване на вашите дейности за изтегляне, без никакви юридически проблеми или намеса от вашия интернет доставчик.

За криптиране, Ivacy използва AES-256-CBC със стандартен RSA-2048 ключ за OpenVPN връзки. Има сесийна регистрация, но те изтичат след 48 часа. За да получите най-добрата VPN сделка, преминете към двугодишния им план, който започва от $ 1,99 / месец. (таксувани $ 48).

Опции за абонамент на Ivacy

 1. Месечен абонамент: $ 9.95
 2. Годишен абонамент: $ 3.33 / месец ($ 40, таксувани веднъж)
 3. 2-годишен абонамент: $ 2,25 / месец ($ 48 таксуван веднъж)

Или да получите повече информация за доставчика, като прочетете това ревю на Ivacy

2. Surfshark

Surfshark лого

 • Цена: $ 1.99 / месец
 • Рейтинг на доверен пилот: 4.4

Достъпна VPN което е силно препоръчително за съвместно споделяне на файлове. Новодошлият Surfshark остава верен на обещанието си за сигурни порой. Освен това той преминава допълнителната миля, предлагайки неограничена честотна лента и едновременни връзки и здрава функция Kill Switch.

Наличен е списък със специални P2P сървъри, но торентирането е разрешено на всички сървъри дори в забранени страни. Surfshark може също да пренасочва трафика към специални P2P сървъри в Канада или Холандия.

Просто не забравяйте първо да превключите протокола от IKEv2 към OpenVPN (UDP), така че да можете да получите силно военно ниво на криптиране чрез AES-256-CBC или AES-256-GCM.

Тъй като BVI е сигурно убежище, можете да торент с голямо спокойствие, а също и да се успокоите, като знаете, че Surfshark има силна политика на торент и без регистрация. Той дори предлага превключвател за убийство.

Докато тестваше скоростите на сървъра на САЩ за P2P / торент на uTorrent, Surfshark доставен 87.39Mbps изтегляне и 60.63Mbps качване средно. Никак не е зле.

Опции за абонамент на Surfshark

 1. Месечен абонамент – $ 11.95 / месец
 2. Годишен абонамент – $ 5,99 / месец
 3. 2-годишен абонамент – $ 1,99 / месец

Или прочетете нашия задълбочен преглед на Surfshark за повече информация

3. ExpressVPN

ExpressVPN лого

 • Цена: $ 8,32 / месец $ 6,67 / мес.
 • Рейтинг на доверен пилот: 4.8

Универсалният и най-бърз ExpressVPN предлага изключителни p2p възможности за uTorrent потребители. Въпреки че няма специален списък на торент сървъри, все пак можете да се насладите на пламтящи скорости на всяко място.

Той използва OpenVPN (TCP и UDP) протокол за p2p и осигурява криптиране чрез две различни шифри: AES-256-CBC и AES-256-GCM, така че да получавате и максимална сигурност.

Добавете това към сигурната юрисдикция на BVI и проверената политика за незаписване, дори турските власти не могат да заобиколят и можете да почувствате облекчение, че ExpressVPN е чудесен избор за изтегляне на торенти.

Да не говорим, доставчикът е безопасен от течове на WebRTC / DNS / IP адрес и функцията му за превключване на убийства създава чудеса, като запазва самоличността ви скрита, ако VPN се прекъсне, докато p2p / споделянето на файлове.

Докато тествате скоростите на сървъра на САЩ за p2p / торент на uTorrent, ExpressVPN доставен 85.29Mbps изтегляне и 76.92Mbps качете, като изяснявате отново, че получавате пламващи скорости.

Опции за абонамент за ExpressVPN

 1. Месечен абонамент: $ 12.95 се таксува еднократно
 2. Полугодишен абонамент: $ 9,99 / месец
 3. Абонамент за 12 месеца: $ 8.32 / месец

Или да получите повече информация за доставчика, като прочетете този отзив на ExpressVPN

4. CyberGhost

CyberGhost лого

 • Цена: $ 2,75 / мес
 • Рейтинг на доверен пилот: 4.7

Обикновено препоръчвам CyberGhost за деблокиране на нуждите на потребителите, но тестването му на uTorrent разкри, че всъщност е чудесен избор за безопасно и бързо изтегляне на торенти.

Подобно на Ivacy и Surf, CyberGhost предлага специален списък на p2p сървъри. Можете да получите достъп до тях, като въведете “p2p” в лентата за търсене в горния ляв ъгъл на клиента на Windows.

Тези сървъри използват OpenVPN (UDP) протокол и криптирането се осигурява чрез AES-256 шифър, RSA-4096 ключ за криптиране и SHA384 хеш аутентификация.

Доставчикът също е свободен от всички течове на WebRTC / DNS / IP адрес, предлага SOCKS5 прокси за ускоряване на торентите и автоматичен превключвател за убийство, за да защити вашата идентичност.

Докато тествате скоростите на сървъра в САЩ за p2p / торент на uTorrent, CyberGhost доставен 74.22Mbps изтегляне и 70.29Mbps качване. Изтеглянето на торенти беше бързо и без забавяне.

Опции за абонамент на Cyberghost

 1. Месечен абонамент: $ 12,99 / месец
 2. Годишен абонамент: $ 5,99 / месец
 3. 2-годишен абонамент: $ 3,69 / месец
 4. 3-годишен абонамент: $ 2,75 / месец

Или проверете този CyberGhost преглед за по-подробен анализ

5. PureVPN

PureVPN лого

 • Цена: $ 2,91 / мес
 • Рейтинг на доверен пилот: 4.7

Има причина, поради която наричам PureVPN услуга с пакети с функции. По отношение на торентите, той е сред малкото доставчици, които предлагат функция за P2P Port Forwarding, като добавка за $ 0,99.

Можете да научите как да го конфигурирате за ускоряване на изтеглянията си uTorrent, което работи добре във връзка с “Споделяне на файлове” режим на разположение при всички клиенти.

Доставчикът използва OpenVPN (UDP) за своите p2p сървъри и криптирането е достъпно чрез AES-256 шифър, RSA-4096 ключ за криптиране и SHA384 хеш аутентификация.

Политиката за регистриране може да е малко объркваща, но функции като SOCKS5 Proxy, Split tunneling, Automatic Kill Switch и Port Forwarding, дават предимство пред други имена.

Докато тества скоростите на сървъра на САЩ за p2p / торент на uTorrent, PureVPN предоставя средно 81.88Mbps и 69.71Mbps качване.

PureVPN Най-добри оферти

 1. 1 месечен план – $ 10,95 / месец.
 2. 1-годишен план – $ 5,18 / мес.
 3. 5-годишен план – $ 2,91 на месец ($ 99,00 таксувани веднъж)

Или прочетете нашия задълбочен PureVPN преглед за повече информация.

Как избрах най-добрия VPN за торент (критерии за класиране)?

Ако използвате uTorrent за изтегляне на торенти, вероятно знаете това VPN се абонирате за да предлагат бързи скорости за изтегляне и неограничена честотна лента. Въпреки това, други фактори също се нуждаят от внимание за оценка на p2p VPN. Оценявах всеки доставчик въз основа на:

 1. Компетентност – Ако доставчикът има седалище в съюз 5/9/14 Eyes или държава с набор от инвазивни закони за запазване на данни, той не е подходящ за изтегляне от uTorrent.
 2. Местоположение на сървъра –Най-добрите VPN мрежи ви предоставят голям брой сървърни местоположения, за да ускорите бързи скорости, докато участвате в p2p / торент изтегляния.
 3. Без течове – Трябва да се уверите, че доставчикът е без всякакви течове на WebRTC / DNS / IP; в противен случай ще трябва да платите огромни глоби.
 4. Скорост на изпълнение – VPN трябва да предлага пламтящи бързи скорости през целия ден, така че да използвате максимално удобство.
 5. Сила на криптиране – Интернет доставчиците могат ясно да виждат незавършена активност за споделяне на файлове, ако връзката ви е незащитена. Силното криптиране запазва вашата идентичност скрита.

Как да ускорите изтеглянето на uTorrent с VPN

Когато става въпрос за изтегляне на торенти от uTorrent, често може да се разочаровате от лошата скорост на честотната лента. Може да има много причини за лошо изпълнение на торент.

Ако обаче вече имате бърза мрежа, има някои ощипвания за увеличаване на общите скорости. Следвайте съветите по-долу, за да увеличите скоростта на изтеглянията си uTorrent:

Изтеглете торенти с голям брой седъри

Когато изтеглите торент, клиентът uTorrent грабва разсечения файл от различни компютри. Това са сеялките, които продължават да споделят файла, дори и след приключване на изтеглянето.

Потърсете още сеялки на торент, за да увеличите скоростта на изтегляне, но също така погледнете коментарите на страницата по-долу. Мненията на другите помагат да се установи дали торентът е чист от вируси / зловреден софтуер.

Изтеглете торенти с голям брой седъри

Конфигурирайте “Bandwidth” Настройки за максимална скорост

Друг начин да увеличите скоростта на изтегляне на uTorrent е да преминете към промяна на настройките на честотната лента.

 1. Кликнете върху “Настроики” в горния ляв ъгъл.
 2. Превъртете надолу и кликнете върху “Предпочитания”.
 3. Намерете и отворете раздела маркиран “Bandwidth”.
 4. Ограничете глобалната скорост на качване и изтегляне, като просто промените стойностите във всяко поле.

Препоръчително е да запазите глобалната скорост на качване като 80% от скоростта на качване, т.е. 14 kb / s. Що се отнася до скоростта на глобално изтегляне, променете стойността на a “0”.

Друг хак, който можете да използвате за повишаване на скоростите на приложението, е да промените броя на връзките, за да избегнете претоварване. За мнозина настройките по-долу работиха доста добре.

 1. Задайте максималния глобален брой връзки на 2300
 2. Задайте максималния брой свързани връстници на торент на 250
 3. Задайте броя на слотовете за качване на торент на 14

uTorrent конфигуриране на настройки за честотна лента

Свързване директно със семената

Често сеялката’s настройките на защитната стена често могат да възпрепятстват процеса на засяване и не позволяват на uTorrent да получи данни за изтегляне от файла Torrent.

Сега е невъзможно да пренастроите всеки сеялка’ настройки на защитната стена, но можете да разрешите на вашия uTorrent клиент да извлича всички данни директно, без намеса от защитните стени:

 1. Отидете на “Настроики” меню и изберете “Предпочитания”.
 2. Отвори “Връзки” раздел отляво
 3. Проверка “Активиране на UPnP картографиране на порт”
 4. отметка “Активиране на NAT-PMP картографиране на порт”.

uTorrent, свързващ се директно със семена

Добавете изключение към защитната стена на Windows

Защитната стена на Windows може да блокира вашия торент клиент и да прекъсне изтеглянията и разсадниците, идващи от BitTorrent връзки. Това затруднява цялото преживяване на торент.

За да се отървете от проблема, можете “добавете изключение към защитната стена” от приложението uTorrent директно за повишаване на общите скорости. Можете да направите това, като отидете на Опции > Предпочитания > Връзки.

uTorrent добавя изключение към защитната стена

Променете Общите настройки, за да оптимизирате uTorrent

Като друга опция за повишаване на скоростите на вашето изтегляне uTorrent, помислете за промяна на общите настройки на клиента uTorrent.

Можете да направите това чрез навигация до Опции > Предпочитания > Общ. След като свършите, проверете “Добавете!! Ud към непълни файлове” и “Предварително разпределете всички файлове” настроики.

uTorrent Промяна на общи настройки

Добавете още тракери във вашите торент файлове

Trackers са полезни за оптимизиране и увеличаване на скоростта на изтегляне на торент. Добавянето на нови тракери подобрява изживяването ви по торенти, тъй като те добавят нови семена / връстници към вашата връзка.

Този процес включва добавяне на нови връзки към съществуващите тракери на определен торент файл. За да добавите нови, следвайте стъпка по стъпка инструкциите по-долу:

 1. Щракнете с десния бутон върху торент файла и щракнете върху “Имоти”
 2. Под “Общ” ще има списък с тракери.
 3. Превъртете до края на страницата, където няма текст.
 4. Поставете тракери от тази връзка в празното пространство.

uTorrent добавяне на повече тракери

Най-добри VPN местоположения за споделяне на P2P файлове

Ако изтеглите много в uTorrent, тогава може да ви е интересно да научите как да постигнете най-добрите скорости и да получите достъп до най-бързите p2p рояци.

VPN лесно може да ви позволи да направите това, но също така трябва да знаете правилните сървъри, с които да се свържете. Скоростите на торентите са най-бързи в следните държави:

Латвия Гърция
България Сърбия
Литва Ирландия
Хърватия Румъния
Испания Швеция

Правни проблеми с торент и P2p Законови глоби

Самият торентинг е легален от всички акаунти в повечето страни по света. Незаконна дейност е само ако се занимавате с торент за изтегляне на материали, защитени с авторски права.

За да знаете повече за вида и тежестта на съдебните такси, с които можете да се сблъскате, трябва да сте запознати със съответните закони относно пиратството във вашата страна.

Ето разбивка на страната на законовите закони и проблеми, пред които можете да се сблъскате, ако се отдадете на пиратството:

Съединени Американски щати

САЩ е дом на силно развит правен режим, уреждащ въпросите около пиратството. Страната има изключително строга позиция по отношение на изтеглянето на незаконно съдържание по всякакъв начин.

Повечето защитени с авторски права медии са притежание на големи корпоративни къщи като Disney, Warner Bros, Fox, Sony и други подобни, така че те често имат финансовата сила да се захранват с всякакви съдебни дела..

Пиратството в САЩ може да доведе до законни наказания до пет години лишаване от свобода и 250 000 долара глоби.

Канада

Тази съседна страна на САЩ не е толкова строга, когато става въпрос за наказване на хора, които извършват пиратство. Нейните закони за пиратството са там, но са толкова слаби, колкото и границите му, т.е. те са там, но вие спечелихте’не се хвана много

Единственият закон, който се занимава с нарушения на авторските права в Канада, е “Законът за модернизиране на авторските права”. Съгласно този акт, доставчиците на интернет услуги могат да бъдат изпращани до нарушителите на авторски права известия.

Максимумът, който притежателят на авторски права може да направи, е да предяви иск срещу нарушаващата страна за не повече от 5000 долара. Това е твърде обикновена сума, за да накара притежателите на авторски права да се интересуват от завеждане на съдебно дело.

Великобритания

С огромното мнозинство от по-големите Torrenting сайтове като PirateBay вече са блокирани, Великобритания не е съвсем приятелско място, когато става въпрос за p2p фенове.

Законните доставчици с повече от 400 000 потребители са задължени по закон да изпращат писма за прекратяване и отказ от нарушение на авторските права. Законът обаче не се прилага за онези интернет доставчици, които имат по-малко от необходимия брой абонати.

Индия

Индийската пиратска индустрия набира почти 2,7 милиарда долара всяка година, което показва някои страхотни щети на местните медийни къщи, поради популярността на Боливуд и други регионални киносалони.

Според индийския закон за авторското право човек може да бъде затворен за не повече от 7 години и да бъде глобен с 200 000 INR, ако бъде установено, че нарушава авторските права върху всеки медиен файл или проект.

Германия

И в Германия притежателите на авторски права дават правата да съдят от тяхно име на тролове за авторски права и глобите могат да варират до 500 или дори 1000 евро.

Все пак системата не е толкова ефективна, тъй като троловете за авторски права могат да проследяват само IP адреси, а не действителни имена и идентичности, така че много известия, които идват, не са адресирани до хората по име.

Опаковане на нещата

След категорични тестове за 5 съответни фактора, включващи повече от 70+ доставчици, препоръчвам Surfshark да бъде най-добрият VPN за Torrenting.

Surfshark ($ 1,99 на месец) е най-добрият ви залог като Torrent VPN поради невероятната си сигурност, услуга без течове и политика за нулева регистрация.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me