5 Ochi, 9 Ochi, 14 Ochi Alianțe – Protectori împotriva terorii sau invadatori ai confidențialității?

Contents

Validați dacă VPN-ul dvs. se află în Zona sigură

Anonine VPNAvast SecureLine VPNBuffered VPNCactusVPNCyberGhostEncrypt.MeExpressVPNGoose VPNHide.meHideMyAssHola VPNIBVPNIPVanishIvacyIVPNMullvadNordVPNPIAPrivateVPNProtonVPNPureVPNStrongVPNSurfsharkTorGuard VPNTrust.ZoneTunnelBearVyprVPNWindscribe VPNZenmate Validează meu VPN

Lumea digitală se extinde cu viteză de lumină. Noile servicii, aplicații, platforme și inovații continuă să revoluționeze modul în care trăim. Unii susțin că suntem controlați, ignorând instinctele noastre umane primare. Alții dezbat, internetul ne-a îmbunătățit doar viața.

Respectă totuși dreptul nostru la confidențialitate? Aceasta este o întrebare dificilă de răspuns. Majoritatea oamenilor știu că, odată ce accesați online, va exista întotdeauna o urmă digitală a voastră. Unii acceptă consecințele, își scot camera pentru un selfie și o încarcă pe social media cu hashtag-ul, #onfleek.

“Cui îi pasă de ceea ce fac în viața mea? Nu sunt terorist. Eu don’nu am nimic de ascuns”. Acesta este răspunsul obișnuit pe care îl primesc în timpul conversațiilor despre confidențialitate. Alții mai atenți în legătură cu situația știu că această amprentă digitală este riscantă și vor să afle mai multe despre Supravegherea în masă, politicile de înregistrare VPN și problemele de scurgere.

Așadar, acest ghid este destinat utilizatorilor cu mai multă foame de informație, conștienți de confidențialitate. Aici, veți afla în mod special despre inamicii internetului (o parte din 5 Ochi / 9 Ochi / 14 Ochi Alianțe), împreună cu informații despre jurisdicții sigure, în care respectarea confidențialității utilizatorului este respectată.

5 Ochi, 9 Ochi, 14 Ochi Alianțe Națiune

 1. Alianta Five Eyes
 2. Programe de supraveghere operate de FVEY
 3. Persoane notabile vizate de FVEY
 4. Organizații notabile vizate de FVEY
 5. Țări de supraveghere cu cinci ochi (FVEY)
 6. Nouă țări de supraveghere a ochilor
 7. Paisprezece țări de supraveghere

Inamicii Internetului – Jurisdicții nesigure de țară și alianță

Al Doilea Război Mondial a dus la Acordul Marea Britanie / SUA, adoptat oficial la 5 martie 1946, care rezultă din Carta Atlanticului din 1941 și din Acordul BRUSA din 1943. Scopul principal a fost crearea unei alianțe multilaterale pentru cooperarea în domeniul informațiilor de semnal.

În anii următori, acordul a fost extins pentru a cuprinde Noua Zeelandă, Australia și Canada. Apoi, trecând rapid la câțiva ani în urmă, am văzut includerea mai multor țări nordice, Filipine și Germania de Vest – care operează pe mecanisme separate, ca entități unite.

Aceste entități poartă numele de Alianțe Five, Nine și Fourteen Eyes. Și încă de la urmările atacurilor din 11 septembrie, capacitățile de supraveghere ale acestor entități au crescut semnificativ. Acum, fiecare rețea din țările care fac parte din aceste alianțe este sub monitorizare constantă.

Aceste alianțe au propria lor agendă și nu răspund la propria țară’legi. Își împărtășesc detalii adunate spionându-se unul pe celălalt’cetățeni. Aceasta are implicații largi pentru utilizatorii de internet și în special VPN-urile de top. Pe scurt, dacă vă aflați în oricare dintre aceste 14 națiuni, nu sunteți în siguranță!

Ulterior, trebuie să vă familiarizați cu reglementările și legile online ale țării în care vă aflați. Așadar, am decis să intru într-adevăr în profunzime în jurisdicții nesigure de alianță și țară, analizând peste 187 de furnizori. Sper că apreciezi efortul &# 55357;&# 56898;

Alianta Five Eyes

Abreviat ca “FVEY”, Alianța Five Eyes merge înapoi la acordul UKUSA, despre care am discutat mai devreme. Inițial, a fost menit să fie doar un pact de schimb de informații între cele două țări, dar mai târziu a cuprins încă trei. Aceasta a creat o centrală a cinci țări:

 • Regatul Unit
 • Statele Unite
 • Noua Zeelanda
 • Australia
 • Canada

5-ochi-9-ochi-14-eyes

Aceste țări de limbă engleză au ținut secret acest Acord de Five Oyes timp de zeci de ani. Vă puteți imagina lungimile la care ar merge, dacă cineva ar afla despre asta? Existența sa a fost descoperită doar până în 2003 și lucrurile au fost clarificate atunci când Edward Snowden a scurs documente.

Aceste dosare au fost obținute când lucra ca antreprenor pentru NSA. A fost clar că Alianța a împărtășit informații cu privire la Uniunea Sovietică, în timpul “Război rece” și apoi dezvăluirile rețelei ECHELEON. GCHQ și NSA au fost prinse atingând e-mailuri, faxuri, apeluri telefonice și alte date de trafic.

Acum, agenda lor s-a schimbat destul de dramatic. Ei folosesc în mod constant “Război împotriva terorismului” ca scuză pentru a spiona viața localnicilor. Este corect cu noi? Eu don’nu cred! M-aș abține să-mi împărtășesc punctele de vedere politice aici, dar nu mă pot opri să mă gândesc la modul în care totul pare atât de pre-planificat uneori.

Programe de supraveghere operate de FVEY

După cele 911 Atacuri, Five Eyes Alliance și-a sporit supravegherea și a adoptat practici pentru monitorizarea tuturor activităților online ale utilizatorilor. Un sistem global de supraveghere surprinde, de obicei, comunicațiile întregi ale populațiilor de peste granițele naționale.

Documentele scurse de Edward Snowden au evidențiat chiar existența a numeroase programe de supraveghere operate de țările Five Eyes. Mai jos puteți citi toate informațiile referitoare la aceste entități operate în comun, care nu țin cont complet de confidențialitatea utilizatorului.

PRISM – Condus de NSA împreună cu ASD și GCHQ

PRISM a.k.a. SIGAD US-984XN este un program operat de NSA. Colectează / stochează comunicații pe internet de la diverse companii digitale din SUA. Acestea se bazează pe cererile guvernului către companiile de internet, cum ar fi Google LLC în secțiunea 702 din Legea privind modificările FISA din 2008.

Companiile bazate pe internet vor trebui să transforme toate datele care corespund termenilor de căutare aprobați de instanță. NSA folosește aceste solicitări PRISM pentru direcționarea comunicațiilor, inclusiv pentru cele criptate. Informațiile sunt apoi utilizate pentru a îndeplini misiuni secrete.

XKeyscore – Condus de NSA cu ASD și GCSB

XKeyscore, prescurtat ca XKS, este un sistem informatic secret folosit de NSA. Analizează și monitorizează zilnic datele de internet din întreaga lume. Programul a fost împărțit și agențiilor de informații din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Japonia și Germania.

Potrivit lui Edward Snowden, sistemul complicat acordă o supraveghere nelimitată a persoanelor situate oriunde în lume. În schimb, ANS susține că obiectivul său este limitat și limitat. Indiferent, sistemul este doar o dovadă mai mare a tehnologiilor utilizate de către țările din cinci ochi pentru colectarea mai multor date despre persoane localizate, oriunde în lume.

Tempora – Condus de GCHQ cu NSA

Un computer secret folosit de GCHQ pentru tamponarea comunicațiilor pe internet extrase din cablurile cu fibră optică. Sistemul a fost în testare din 2008 și a devenit operațional doar în 2011. Acesta oferă agenției acces la cantități mari de date cu caracter personal, fără să apară suspiciuni.

Edward Snowden susține că sistemul are două componente principale Global Telecoms Exploitation (GTE) și Mastering Internet (MTI), destinate colectării de telefon și trafic online. Până în mai 2012, 250 de analiști NSA și 300 de analiști GCHQ au fost repartizați pentru a sorta datele colectate.

MUSCULAR – Condus de GCHQ și de NSA

Situat în Marea Britanie, MUSCULAR a.k.a. DS-200B este un program derulat de GCHQ și NSA, care a fost confirmat a fi cauza hacks, în centrele de date Google și Yahoo! Într-o perioadă de 30 de zile, MUSCULAR a strâns 181 de milioane de înregistrări în scopuri secrete.

Conform documentului scurs de Edward Snowden, NSA’achizițiile s folosesc milioane de înregistrări în fiecare zi de la Google și Yahoo’s rețele către depozitele de date din Fort Meade, Maryland. Programul colectează de două ori mai multe puncte de date comparativ cu PRISM.

STATEROOM – Administrat de CSE, CIA, ASD, GCHQ și NSA

Funcționat de membrii rețelei ECHELON și semnatarii acordului UKUSA, STATEROOM este un program de informații de semnal, utilizat pentru a duce la îndeplinire misiuni diplomatice. Cu toate acestea, majoritatea nu sunt conștienți cu privire la adevăratul scop al programului.

Cu toate acestea, din ceea ce știm, STATEROOM este condus de CSE, CIA, ASD, GCHQ și NSA combinate. Este posibil să nu fie diferit de orice alt sistem de supraveghere în masă.

  WTF este greșit cu YouTube Kids - Părinți frustrați!

Persoane notabile vizate de FVEY

Foarte mulți au fost vizați de FVEY folosind informații comune. Un nume care te-ar surprinde este cel al regretatului, Charlie Chaplin. Comediantul / cineastul / compozitorul a fost pus sub supraveghere pentru convingerile sale comuniste. Alte ținte includ nume mai renumite precum:

 • Strom Thurmond – A spionat apelurile sale telefonice prin intermediul sistemului de supraveghere ECHELON.
 • Nelson Mandela – Plasat sub supraveghere de către agenții SIS britanici peste zvonuri teroriste.
 • Jane Fonda – Comunicări interceptate de GCHQ și NSA pentru activism politic.
 • Ali Khamenei – Ținta pentru o misiune de spionaj de înaltă tehnologie de către GCHQ și NSA.
 • John Lennon – Puse sub supraveghere de către FBI și MI5 pentru a protesta împotriva Vietnamului Wa
 • Ehud Olmert – Incluse în lista obiectivelor de supraveghere ale GCHQ și NSA.
 • Susilo Bambang – Fostul președinte și soția sa au fost plasați sub supraveghere ASD și ANS.
 • Angela Merkel – Comunicările telefonice monitorizate în perioada 2003 – 2013 prin programul STATEROOM.
 • Printesa Diana – Fișier secret de top care conține mai mult de 1000 de pagini colectate de GCHQ și NSA.
 • Kim Dotcom – GCSB a efectuat supraveghere ilegală asupra fondatorului Megaupload.

Organizații notabile vizate de FVEY

Inteligența comună adunată de numeroasele programe de supraveghere ale celor cinci Ochi Națiuni nu vizează doar indivizii. Au existat numeroase cazuri de companii aeriene celebre, rețele de radiodifuziune, instituții financiare și mai mult spionate de NSA, GCHQ, ASD, GCSB, CSIS.

Universități

 • Universitatea Tsinghua – Programul PRISM care spionează mii de cetățeni din Hong Kong și chinezi.
 • Institutul de Fizică Racah – 1.000 de ținte israeliene enumerate de supravegherea americană și britanică.

Națiunile Unite

 • Adunarea Generală a Națiunilor Unite ANS spionează partenerii, oficialii și pactele secrete ale ONU.
 • Agenția Internațională pentru Energie Atomică – ANS a atins telefonul IAEA’s-a întemeiat.

Operatori de telecomunicații

 • Pacnet – Operatorul de rețea cu fibră optică din Asia Pacific a fost hacked de SUA în 2009.
 • Belgacom – Declanșând un val de ultraj în țară, GCHQ salută Belgacom (Operațiunea Socialistă).

Corporațiile petroliere

 • Petrobras – NSA spionează pe Petrobras proiecte de explorare a petrolului în zonele de adâncime.

Corporatii multinationale

 • Grupul Thales – Au spionat oficiali de top din 60 de națiuni, inclusiv proprietarul grupului Thales.

Institutii financiare

 • MasterCard – ANS este angajată în monitorizarea plăților internaționale de la compania financiară.
 • Visa Inc – O ramură numită “Urmează banii” (FTM) a fost creat de NSA pentru monitorizarea plăților.

Țări de supraveghere cu cinci ochi (FVEY)!

Sper ca secțiunea de mai sus să vă ajute să înțelegeți cum pot obține țările invazive din Alianța Five Eyes. Ei nu au nicio atenție pentru confidențialitatea utilizatorului și continuă să-și îndeplinească practicile înșelătoare.

Pentru a le oferi utilizatorilor o idee mai bună, am disecat fiecare membru al Țării Five Eyes într-o categorie separată, discutând legile guvernamentale care au în legătură cu utilizarea VPN și confidențialitatea digitală.

Statele Unite ale Americii

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

În ciuda controlului său agresiv asupra activităților online ale rezidenților, SUA nu interzice utilizarea VPN-urilor. De fapt, ei găzduiesc cel mai mare număr de furnizori VPN din întreaga lume, un total de 49 conform cercetărilor mele.

Am enumerat mai jos câteva nume populare, toate cu sediul în SUA. Și le este garantat să manifeste cooperare ori de câte ori guvernul o cere. Acest lucru se poate dovedi în detrimentul confidențialității online.

Cu siguranță, SUA se descurcă de minune pentru a arăta sprijin pentru libertățile civile și drepturile omului. Cu toate acestea, afirmațiile lor de susținere “Libertatea de exprimare și de presă” este în întregime falsă.

Mai multe agenții americane (enumerate mai jos) au fost implicate în controverse legate de utilizarea internetului. NSA are un backdoor pentru numeroase companii tehnologice MAJOR.

Acest lucru le acordă acces la toate datele de internet, inclusiv de la Facebook, Google, Yahoo, Microsoft pentru a ține evidența comunicațiilor online din propriile motive egoiste.

Guvernul lor sprijină chiar monitorizarea ISP și cunoaște toate detaliile referitoare la educația, școlarizarea, părinții’ venit, statutul locului de muncă, locul de muncă, statutul plăților împrumuturilor.

Toate aceste motive combinate au condus la faptul că SUA sunt listate ca un an “Internet Enemy” de la Reporteri fără frontiere. Prin urmare, eu’d sfătuiți strict să aveți încredere în companie și în numeroasele lor servicii care pretind că vă oferă anonimatul online.

Agențiile americane implicate în schimbul de date

 • Agenția Națională de Securitate (ANS)
 • Agenția Centrală de Informații (CIA)
 • Agenția de Informații pentru Apărare (DIA)
 • Biroul Federal de Investigații (FBI)
 • Agenția Națională de Informații Geospatiale (NGA)

Servicii VPN populare bazate pe SUA

Nu este necesar să detaliez mai mult de ce ar trebui să evitați serviciile VPN din SUA, precum cele menționate mai jos. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un serviciu fiabil, va trebui să depindeți de furnizorii aflați în afara țării. Puteți citi acest cel mai bun ghid VPN pentru SUA pentru recomandările mele pentru a vă păstra în siguranță în țara FVEY.

 • Anonimizator VPN
 • VPN Ace
 • Ascunde. Pe mine
 • Ascunde IP-ul meu
 • Ascundeți toate adresele IP
 • Scutul Hotspot
 • VPN Hoxx
 • IPVanish
 • LiquidVPN
 • Confidențialitate Wi-Fi Norton
 • Tunelul privat
 • Acces la internet privat
 • ProXPN
 • VP4 RA4W
 • SwitchVPN
 • StrongVPN
 • Speedify
 • SlickVPN
 • TouchVPN
 • TorGuard
 • VPN nelimitat

Regatul Unit

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Marea Britanie și SUA sunt membrii fondatori ai celor 5, 9 și 14 țări cu ochi. Ca atare, vă puteți aștepta la o mare cantitate de neîncredere și necinste din partea ambelor țări.

Monarhia constituțională tinde să acționeze foarte nevinovat, dar a adoptat o formă foarte democratică de guvernare în ultimele decenii. La fel ca SUA, ei susțin că sunt de sprijin.

Mai ales în ceea ce privește libertățile civile, drepturile politice, libertatea de exprimare și intimitatea. Cu toate acestea, în același timp, acestea fac obligatorie efectuarea supravegherii asupra rezidenților lor.

De la Legea privind investigarea puterilor lansată în 2016, ISP-urile și telecomunicațiile înregistrează mesaje text, apeluri, ore de conectare, istoricul browserului și multe altele.

Aceste date sunt stocate timp de 2 ani și sunt disponibile în Marea Britanie’s Agenții (enumerate mai jos), parteneri și Alianțe Five Eyes fără nicio garanție necesară.

Marea Britanie susține că ia aceste măsuri pentru combaterea abuzurilor și terorismului copiilor, dar în schimb sunt găsite atingând cabluri de fibră optică și se îngăduie să spioneze.

Utilizarea unui VPN este legală în țară, dar legile privind păstrarea datelor se aplică tuturor furnizorilor. Acesta este motivul pentru care Reporterii fără frontiere au enumerat țara ca fiind “Internet Enemy”.

Agențiile din Marea Britanie implicate în schimbul de date

 • Sediul Guvernului Comunicațiilor (GCHQ)
 • Serviciul Secret de Informații (SIS a.k.a. MI6)
 • Informații de apărare (DI)
 • Serviciul de securitate (MI5)

Furnizori VPN populari din Marea Britanie:

 • HideMyAss!
 • SaferVPN
 • ZoogVPN

Noua Zeelanda

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Deși VPN-urile sunt legale în Noua Zeelandă, locația nu este încă un loc sigur pentru activitățile dvs. online. Țara impune legi destul de similare, ca și vecina sa, Australia (un alt membru al celor cinci ochi).

Singura diferență între cele două este că Noua Zeelandă poate fi descrisă ca fiind puțin mai indulgentă atunci când reglementăm internetul. Acestea nu emit avize de predare pentru discursul de ură.

De asemenea, sunt mai cooperanți atunci când se ocupă de rezidenții care tranzacționează conținut obiectabil pe internet. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că Guvernul se află în legătură cu rezidenții.

  Furnizorii VPN și utilizarea lor de servere false (virtuale)

Noua Zeelandă desfășoară toate activitățile de supraveghere, ca orice alt membru al Alianței Five Eyes. De asemenea, motivul lor pentru a se dedica unor astfel de practici pentru “combaterea terorismului” a fost dezafectat recent.

Țara nu a reușit să combată terorismul naționalist alb. Cel mai recent exemplu este atacul din 15 martie, în care cincizeci au fost uciși și alte zeci de răniți.

Terorismul de la radicalii albi este o amenințare transnațională, ignorată în mare parte de factorii de decizie și de membrii Five Eyes. Un videoclip de 17 minute al atacului a fost postat în direct pe profilul teroriștilor FB! Cât de utilă a fost supravegherea, când chiar și poliția NZ a avut nevoie de peste 20 de minute pentru a ajunge la fața locului?

Agențiile din Noua Zeelandă implicate în schimbul de date

 • Serviciul de Informații de Securitate din Noua Zeelandă (NZSIS)
 • Biroul guvernamental de securitate a comunicațiilor (GCSB)
 • Direcția Informații și Securitate a Apărării (DDIS)

Canada

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Așa cum este prietenos cu o țară, Canada se înfățișează, împreună cu premierul lor, Justin Trudeau – cu siguranță se dedă unor practici întunecate pentru supravegherea cetățenilor săi.

Este, de fapt, destul de admirabil modul în care Canada a reușit să impună politici stricte precum supravegherea, păstrarea datelor și expulzarea neutralității netei și încă se clasează ca unul dintre cele mai libere teritorii.

Guvernul lor cooperează în mod regulat cu ISP-urile și pune în aplicare același cadru legal care împuternicește cele cinci ochi ale agențiilor de informații (enumerate mai jos) pentru schimbul de date cu țările membre.

În timp ce VPN-urile sunt legale în țară, pot să vă garantez și ele, trebuie să partajeze toate datele personale guvernului. Recent, Canada s-a confruntat cu multă căldură din partea altor membri.

Acest caz particular se învârte în jurul apartenenței sale cu gigantul chinezesc de înaltă tehnologie Huawei, despre care spionii Five Eyes susțin că lucrează cu China’s Agenții de informații.

Cu toate acestea, oamenii ca mine nu pot să nu se întrebe. A fost toată acea dramă și tensiune despre Five Eyes și Huawei, doar un truc pentru a opri națiunile să nu depindă de tehnologia lor 5G?

Agențiile canadiene implicate în schimbul de date

 • Serviciul canadian de informații de securitate (CSIS)
 • Instituția de securitate a comunicațiilor (CSE)
 • Comandamentul de Informații al Forțelor Canadiene (CFINTCOM)

Servicii VPN populare bazate pe Canada:

 • Betternet
 • VPN BTGuard
 • SurfEasy
 • TunnelBear
 • Windscribe

Australia

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Similar celorlalte țări din cinci ochi, Australia nu pune nicio restricție în utilizarea VPN-urilor. Totuși, acest lucru nu îi oprește pentru impunerea unor legi invazive, datorită acordurilor lor de partajare a informațiilor.

Australia’Constituția s neagă dreptul explicit la libera exprimare. A “ puterea de comunicare” clauza, permite chiar agențiilor australiene să reglementeze serviciile de internet, telefonice, telegrafice și chiar poștale.

Ele chiar promovează și mandează a “opt-in” program de filtrare, pe care utilizatorii îl acceptă în mod voluntar pentru blocarea conținutului ofensiv, ilegal sau pornografic.

Pentru a se asigura că aceste legi sunt respectate, ISP-urile în sine sunt testate de guvern și verificate pentru a îndeplini toate caracteristicile legale cerute, care includ păstrarea și partajarea datelor.

Agențiile australiene implicate în schimbul de date

 • Organizația de Informații pentru Apărare (DIO)
 • (ASD) – Direcția australiană a semnalelor
 • (ASIO) – Serviciul Secret de Informații din Australia
 • (ASIS) – Organizația australiană de informații de securitate
 • (AGO) – Australian Geospatial-Intelligence Organization

Furnizori VPN populari din Australia:

 • VP Celo
 • VPNSecure Me

Ce este Aliantele cu Ochi Nouă?

Potrivit lui Edward Snowden, ANS are un “corp masiv” cunoscută sub numele de Direcția Afaceri Externe, responsabilă cu crearea de parteneriate cu alți și țări.

Până în 1956, alte trei țări au fost adăugate la acordul UKUSA, creând Alianța Five Eyes. Mai târziu, mai mulți membri s-au adăugat la listă, treceți cu numele 9 sau 14 țări cu ochi.

Acționează ca o extensie a FVEY, beneficiind de o cooperare similară prin partajarea și colectarea datelor de supraveghere în masă.

Totuși, din ceea ce am aflat, membrii FVEY folosesc un sistem centralizat, actualizat automat, poreclit “Fantoma de piatră” pentru împărtășirea națiunilor’ inteligență.

Nouă Ochi este diferită în sensul că canalele lor de partajare a informațiilor sunt mai restrânse și nu includ accesul la tehnologii precum Ghostul de piatră.

Nouă țări de supraveghere a ochilor!

Țările care fac parte din Alianțele cu nouă ochi pot să nu aibă aceeași autonomie de partajare a informațiilor, dar sunt locații la fel de riscante, în ceea ce privește confidențialitatea digitală.

Gândiți-vă la ele ca la Nine Eyes prezentate în filmul James Bond “SPECTRU” pentru o reprezentare strânsă, care include toate țările anterioare Five Eyes, plus:

 1. Norvegia
 2. Olanda
 3. Franţa
 4. Danemarca

9 Nine Eyes Nation Alliance

Norvegia

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Utilizatorii îngrijorați de confidențialitatea lor digitală pot utiliza un serviciu VPN în Norvegia. Doar asigurați-vă că optați pentru unul care nu se află în țara în sine, cum ar fi Opera VPN (serviciu gratuit – complicat, nu?).

Cu excepția discuției VPN, Norvegia este faimoasă pentru faptul că are un mediu deschis pentru mass-media și libertatea de exprimare. Acestea nu impun niciun fel de filtrare, verificată de ONI în 2009.

Ca atare, țara nu are un profil de țară ONI, dar puteți găsi în continuare numele său în rezumatul regional pentru țările nordice de inițiativa OpenNet.

Norvegia acordă accesului public la informațiile guvernamentale, dar în schimb acestea penetrează internetul și se asigură de supraveghere.

Deși nu există restricții sau cenzuri pentru conținut, ISP-uri majore folosesc filtre DNS pentru blocarea pornografiei infantile, The Pirate Bay și alte site-uri web similare.

Servicii VPN populare bazate în Norvegia:

 • Opera VPN

Olanda

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

VPN-urile sunt perfect legale în Olanda, iar rezidenții se bucură de unul dintre cele mai indulgente sisteme de internet. Guvernul nu impune cenzură sau restricții asupra accesului la internet.

Desigur, ei trag o linie când vine vorba de încălcarea dreptului de autor, interzicând site-uri precum Golful Piratelor – ordonate de Curtea Olandeză în 2023.

Cu toate acestea, achiziția sa în lista celor noua membri depune un precedent delicat pentru rezidenți. Utilizatorii nu se simt în siguranță să își partajeze datele sau să se dedice unei simple navigări.

Acest lucru se datorează faptului că țara folosește același cadru de partajare a informațiilor, unde membrii adună și partajează date electronice asupra cetățenilor.

Furnizori VPN populari din Olanda:

 • VPN Goose
 • ShadeYouVPN
 • VPN4All
 • WifiMask
 • WASEL Pro
 • ProXPN
 • RootVPN

Franţa

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Franța nu impune reglementări stricte împotriva serviciilor VPN. În mare parte, țara promovează libertatea presei și a exprimării online.

Permite rezidenților accesul nefiltrat la conținut, cu excepția site-urilor web care promovează terorismul / ura / violența rasială și pornografia infantilă.

Cu toate acestea, în același timp, implementează o “trei lovituri” legislație și o lege care promovează filtrarea administrativă pentru a crea o “civilizat” Internet.

Ca răspuns la aceste legi, oficialii mai multor jurnaliști și firme de presă au fost invitați pentru citarea în instanță, presurându-i să își identifice sursele.

Țara chiar pune în aplicare articolul 18, datorită unui proiect de ordin executiv lansat în iunie 2011, oferind ministerelor puterea de a restricționa conținutul online;

“în cazul încălcării sau în cazul în care există un risc grav de încălcare a menținerii ordinii publice, protecției minorilor, protecției sănătății publice, păstrării intereselor apărării naționale sau protecției persoanelor fizice”.

Servicii VPN populare din Franța:

 • ActiVPN

Danemarca

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Danemarca nu are încă un profil ONI, dar este inclusă în prezentarea regională a țărilor nordice. ONI susține că țara nu impune nicio filtrare.

  Evitati blocurile VPN folosind puterea ofuscarii

Totuși, acest lucru nu se referă la pornografia infantilă, muzica ilegală, drogurile reglementate și schimbul de fișiere piratate. Ca atare, site-urile precum The Pirate Bay și All of Mp3 li se interzice accesul în țară.

Conform WikiLeaks din 23 decembrie 2008, un număr imens de 3.863 de alte site-uri web au fost filtrate în Danemarca. Cele mai multe dintre acestea includ servicii de falsificare, inclusiv site-uri locale și străine.

De asemenea, apartenența sa la Nine Eyes obligă Danemarca la partajarea datelor electronice ale rezidenților în alte țări membre. Ca atare, locația nu poate fi considerată a “Sigur” competență.

Furnizori VPN populari din Danemarca:

 • BeeVPN
 • CitizenVPN
 • Unlocator

Ce este Al patrulea Ochi Alianță?

După includerea celor patru țări de mai sus în acordul UKUSA, agențiile de informații ale altor câteva s-au alăturat cauzei, luptându-se cu presupusa “Războiul de teroare”.

Alianța a fost extinsă în continuare la alte cinci țări membre  “14 țări cu ochi” a.k.a. SIGINT Seniors Europe (SSEUR), potrivit lui Edward Snowden’s documente scurse.

Totuși, acolo unde se poate crede că această alianță este chiar mai mortală decât FVEY, este de fapt și mai puțin “intim” decât membrii Alianței Nine Eyes.

Singurul lucru care rămâne consecvent cu această achiziție este faptul că guvernele beneficiază de acces la resurse și informații, la care anterior nu aveau acces la.

Paisprezece țări de supraveghere!

Cu acordul UKUSA care se extinde la 14 țări, nu pot să nu precizez cât de inteligente sunt SUA și Marea Britanie. Nu s-au deranjat să împărtășească tehnologia Stone Ghost cu noi membri.

Acest lucru înseamnă direct că și-au extins colecția de date, în timp ce lucrurile care aleg cireșe pentru a le împărtăși cu alți membri ai alianței mai largi, de aceea trebuie să vă bazați pe cele mai bune VPN-uri din afara celor 14 ochi..

Cele 14 țări de supraveghere a ochilor includ toate țările anterioare cu nouă ochi, plus:

 1. Italia
 2. Suedia
 3. Germania
 4. Spania
 5. Belgia

Italia

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Italia poate fi îngăduitoare când vine vorba de VPN-uri, dar din moment ce fac parte din 14 țări cu ochi, nu pot să nu mă întreb dacă serviciile din țară cooperează cu autoritățile guvernamentale..

Desigur, dacă doriți să beneficiați de siguranță, puteți opta pentru VPN-uri din afara țării (care nu sunt membre ale țărilor 5, 9 și 14 ochi).

În cea mai mare parte, Italia promovează Libertate de exprimare. Cu toate acestea, potrivit lui Profil ONI, guvernul abordează îngrijorările legate de confidențialitatea online.

Există, de asemenea, unele reglementări, în special în anumite categorii de site-uri web găsite care promovează jocurile de noroc, încălcarea drepturilor de autor, și pornografie pentru copii.

Etichete OpenNet Italia’transparența la “înalt”, dar consecventa lor la “scăzut”. Acest lucru verifică doar faptul că guvernul lucrează în prezent la legi pentru cenzurarea / monitorizarea accesului online.

Servicii VPN populare din Italia:

 • AirVPN

Suedia

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Suedia are norocul să fie clasificată de ONI fără nicio dovadă de filtrare, dar țara este încă inclusă în prezentarea regională a țărilor nordice.

Țara este o monarhie europeană bogată, dar urmează o formă de guvernare parlamentară, similară cu Noua Zeelandă. Suedia promovează un internet fără restricții.

Aceștia acordă accesul la libertățile civile, interzicând interferența în probleme de libertate de exprimare, presă și cazuri referitoare la confidențialitate / anonimat.

Guvernul respectă aceste drepturi, dar acordă ordine judecătorești pentru monitorizarea persoanelor vizate, în probleme referitoare la amenințările la adresa securității naționale.

Similar cu majoritatea țărilor nordice, Suedia a luat măsuri pentru a bloca accesul la Golful Piratelor, prin atacarea unui centru de date nucleare din apropiere de Stockholm.

Furnizori VPN populari din Suedia:

 • AzireVPN
 • FrootVPN
 • IPredator
 • proxyst
 • Mullvad
 • OVPN
 • PRQ
 • PrivateVPN

Germania

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Evaluat “Liber” în Libertatea pe net și listat ca “nici o dovadă” în toate cele patru domenii (instrumente de internet, conflict / securitate, sociale, politice) de către ONI, Germania este un alt membru surprinzător de paisprezece ochi.

Cred că dacă nu a fost’Pentru Edward Snowden care a scăpat aceste documente, nici măcar nu am ști dacă Germania a fost membră a Acordului UKUSA.

Aceștia sunt destul de deschiși susținând că își apără dreptul cetățenilor la confidențialitate. Desigur, de-a lungul anilor au încercat să cenzureze internetul.

Cu toate acestea, Germania susține că acest lucru a fost făcut numai pentru a stopa extremismul legat de teroare, a suprima veștile false, a eradica discursul de ură și a proteja minorii.

Servicii VPN populare din Germania:

 • Avira Phantom
 • ZenMate
 • ChillGlobal
 • GoVPN
 • pe mine
 • Steganos
 • pe mine

Spania

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Spania nu este listată în Reporteri fără frontiere, nu este clasificată de ONI și nici în Libertatea pe net’s Raportul 2013, care indică faptul că este destul de sigură locația.

Atât de departe pe cat eu’ați cercetat, Guvernul nu impune restricții pe internet. Unii susțin chiar că nu pot monitoriza e-mailurile sau camerele de chat pe internet, fără relevanță permisiunea legala.

Cu toate acestea, legea interzice glorificarea sau susținerea terorism, discriminare rasială sau ură pentru orientări sexuale, origini naționale etc.

Până recent, singurul blocaj public făcut pentru site-ul P2P / Torrenting, Pirate Bay. În martie 2015, TBP a fost blocat pe mai multe adrese URL.

Cu toate acestea, din moment ce Spania face parte din Al patrulea Ochi Alianță, aș rămâne cu convingerea mea că locația nu este un loc sigur. Acest lucru este valabil, mai ales dacă doriți confidențialitate digitală completă.

Belgia

Utilizarea VPN este permisă de lege? da

Belgia nu are un profil ONI, dar țara este inclusă în prezentarea regională a Europei. Utilizarea VPN este legală în țară, unde există destul de multă cenzură.

Numeroși furnizori de telecomunicații precum Tele2, Versatel, Vikings, Mobistar, Proximus, Belgacom și Telenet filtrează mai multe site-uri web la nivel DNS din aprilie 2009.

Belgia susține că acest lucru este făcut pentru a preveni partajarea ilegală a fișierelor, jocurile de noroc licențiate și promovarea Bigotry și antisemitism, ca parte a campaniei lor de cenzură pe Internet.

Cu toate că țara este membră de paisprezece ochi, nu aș recomanda să fie o locație sigură pentru activități online. Informațiile dvs. ar putea fi în pericol de monitorizare zilnic!

Înfășurarea lucrurilor

Sper că acest ghid aprofundat îi ajută pe utilizatori să înțeleagă mai multe despre Alianța Ochilor 5/9/14. Pentru a rezuma, nu trebuie să ai încredere niciodată în țările care fac parte din Acordul UKUSA.

Accesați numai serviciile VPN care sunt localizate în țări terțe, deoarece garantează anonimatul și siguranța online, în loc de Supravegherea în masă și invazia vieții private.

Ceea ce mă duce la cealaltă întrebare: După ce am citit acest întreg ghid, credeți că aceste alianțe au jucat de fapt un rol în lupta împotriva “Război împotriva terorii?” – un motiv pe care îl folosesc constant pentru a vă invada intimitatea! Se pare că nu există un motiv ulterior pentru toate acestea?

Nici nu voi discuta despre atacurile teroriste începând cu anul 2000 (când capacitățile de supraveghere s-au mărit), dar să las’vorbim despre 2010 până în prezent. Câte dintre aceste țări au STOPPED bombardamente / tiruri prin supravegherea online pe care o conduc pe miliarde / trilioane de oameni din întreaga lume?

Se pare că singurul lucru pe care îl au aceste agenții este INFORMAȚII despre fiecare, celebrități, omul comun sau organizații mari.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me