Pregled jone VPN 2023

Pristojnost Ni informacij
Cena prost
Strežniki 500+ strežnikov v 30 regijah
Dnevniki Shrani dnevnike povezav
Šifriranje AES-256-bit
Odblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Deluje na Kitajskem Ne
Priporočljivo  Ne
Spletna stran Aplikacije v Googlu in Apple Play Store
Kompatibilnost Android, Apple

Yoga VPN je v kratkem času, ko se je pridružil trgu orodij za zasebnost, uspel zbrati več kot 5 milijonov uporabnikov. To je brezplačna storitev VPN, ki je označena kot “najboljši” Številni uporabniki v trgovini Google Play, vendar moja analiza razkriva precej temno plat VPN-ja.

Njihove aplikacije sploh niso varne in uporabljajo neupravičene prakse za zaslužek, kar vključuje prodajo podatkov tretjim storitvam in uporabo modela, ki temelji na oglasih (kar ponovno predstavlja vaše podatke v nevarnosti prijave iz nevarnih storitev).

Če želite več informacij o Yoga VPN, preberite ta vseobsegajoči pregled, ki vsebuje kritike o njegovi varnosti, preglednosti, cenah, strežnikih, zmogljivosti, združljivosti in podpori.

 • Varnost
 • Preglednost
 • Cenitev
 • Strežniki
 • Izvedba
 • Kompatibilnost
 • Podpora

Contents

Varnost

Pristojnost

Prvo in najbolj zaskrbljujoče dejstvo o Yoga VPN je, da nihče ne ve, kje ima ponudnik sedež. Nimajo uradne spletne strani, le Facebook stran je dvoumna do srži. Storitev je večinoma v spletu neaktivna.

Kljub temu pa se prijavi kar ogromno, saj v storitvi Google Play zasluži 4,7 ocene, v iTunesu pa 4,8 (od tega je večina pregledov lažna). Kopal sem se nekoliko globlje v ponudnika, sem naletel na zanimive raziskave, ki jih je izvedel ZDNet.

Joga VPN Pristojnost

Navaja, da je približno 60% najboljših brezplačnih mobilnih aplikacij v trgovinah Apple in Google Play od razvijalcev s sedežem na Kitajskem ali s kitajskim lastništvom. 17 od 30 analiziranih aplikacij (ki se pojavljajo v obeh trgovinah) je imelo formalne povezave s Kitajsko, kar je najmanj zaskrbljujoče.

Če pogledate zgornji seznam, boste opazili, da je Yoga VPN med vključenimi imeni. Moj edini nasvet je, da čim prej pobegnete iz storitve. Kitajska vlada je znana po svojih zakonih o hrambi podatkov in množičnem nadzoru.

Politika zasebnosti

Joga VPN je najbrž najbolj prijazen izgovor o pravilniku o zasebnosti in objavlja svoje pravilnike za beleženje na spletnem spletnem gostovanju, do katerega lahko dostopate od tukaj: http://www.yogavpn.com/static/privacy.txt

Politika zasebnosti je dolga le 373 besed in je povsem dvoumna, saj ne vsebuje nobenih veljavnih podatkov o tem, katere podatke se zbirajo in koliko časa.

Ne zbiramo osebnih podatkov, ki identificirajo vas ali drugo osebo, kot so vaše ime in priimek, fizični naslovi, e-poštni naslovi, telefon, faks, SSN, podatki, shranjeni v vaši napravi.

Kot vidite, najprej navajajo, da ne beležijo nobenih osebnih podatkov, potem pa nadaljujejo z navedbo “Vaše podatke lahko zbiramo, ko komunicirate z nami ali nam jih pošljete”.

Ni podrobnosti o tem, kateri podatki se shranjujejo / beležijo, kar nam daje še en razlog, da vam povemo: ne zaupajte tej brezplačni goljufiji z VPN. Mogoče deluje gladko, vendar je senčno do jedra!

Pravilnik o zasebnosti joge VPN

IP / WebRTC / DNS testiranje uhajanja

Za boljšo predstavo o varnosti / zasebnosti, ki jo ponuja Yoga VPN, sem izvedel nekaj testov na brskalniških puščanjih, popolni zasebnosti puščanja DNS in IPLeak.Net.

Povezala sem se s številnimi različnimi strežniki in rezultati, ki sem jih prejel, so bili precej podobni posnetkom zaslona, ​​ki ga vidite spodaj z nemškim IP naslovom.

Da, VPN sicer uspe skriti moj naslov IPv4 in WebRTC, toda zaskrbljujoč del je identifikacija več kot 70 naslovov strežnika DNS.

Vsako spletno mesto, ki prejme toliko zahtev DNS z različnih lokacij, vas bo obiskalo na črni seznam. Da ne omenjam, DNS prikazuje dve različni lokaciji.

Ena je Nemčija, druga Nizozemska, kar je smiselno upoštevati čas pinga za ta strežnik, ki je bil za obe lokaciji nižji od 8.000 ms..

To spet potrjuje mojo teorijo, da ponudnik nima svojih strežnikov, ampak jih v resnici kupuje pri ameriškem podjetju Linode.

Joga VPN IP WebRTC DNS testiranje uhajanja

Preglednost

Negotovost Yoga VPN je taka, da ima dva različna razvijalca za iTunes in Google Play Store, oba pa imata dve ločeni aplikaciji VPN.

V iTunes Yoga VPN ustvarja LANPIPER PTE.LTD (tudi razvijalec za Melon VPN), v trgovini Google Play pa ga razvija Sarah Hawken (ki je tudi lastnik VPN Lighter).

Transparentnost joge VPN

Tako je nemogoče določiti, kdo točno upravlja Yoga VPN, vendar sem do obeh razvijalcev še vedno pristopil k pridobivanju več informacij o ponudniku.

Še vedno čakam odgovor nanje, skupaj z odgovori na nekaj invazivnih vprašanj, ki sem jih vprašal njihovi podporni skupini na yogavpn.feedback [@] gmail.com

 1. Kje je sedež vašega podjetja? Bi lahko dobili naslov?
 2. Ali objavljate poročila o preglednosti / Kanarnice za naloge?
 3. Če je odgovor pritrdilen, kako pogosto? V pomoč bi bila povezava do URL-ja ali datoteke PDF!
 4. Ali je vaše zahtevke revidiralo neodvisno tretje podjetje za varovanje?
 5. Zakaj še niste bili revidirani? Kakršne koli razloge?
 6. Bi lahko dobili nekaj informacij o lastnikih podjetja?
 7. Ali imate kakšne vlagatelje in so informacije, ki so na voljo javnosti?
 8. Kdo so upravni odbor vašega podjetja?

Cenitev

Če ste že obiskali katero od njegovih strani aplikacij v trgovini Play ali v trgovini iTunes, morate do zdaj vedeti, da gre za brezplačen VPN, zakaj potem pregled cen??

No, joga VPN je vsekakor brezplačen, vendar ga morate “Točke” za deblokiranje posebnih funkcij. Te točke so razdeljene na tri različne stopnje za aktiviranje popolnega seznama strežnikov.

Cene joge VPN

To je prvi, ki ga vidim takšen sistem. Če želite pridobiti točke, imate več možnosti. Prva je gledanje videoposnetka, ki vam bo dal nekje med 10 do 1000 točk.

Drugo je prijava, ki vam da od 200 do 1000 točk. Tretji je, da povabite več prijateljev, ki vam dajo več kot 9000 točk, četrti pa vnesete kodo, kar vam spet da 4000 točk.

Strežniki

Joga VPN pravi, da ponuja 500 “Proxy strežniki” v 30 različnih regijah. Za dostop do teh strežnikov morate pridobiti točke z zgoraj omenjenimi metodami.

Glede na točke, ki jih imate, lahko dostopate do strežnikov na treh različnih ravneh. Stopnja 1 vam ponuja le pet strežnikov v petih različnih državah.

Stopnja 2 poveča za 15 strežnikov, kar doda tudi nekaj regionalnih odločitev za uporabnike (na primer East Coast US in West Coast US).

Stopnja 3 še poveča seznam na 30 različnih strežnikov z imeni, ki vključujejo določene lokacije mesta (na primer Francija – Pariz ali ZDA – Miami).

Spodaj so navedene tri stopnje strežnikov in točke, ki jih morate vsakodnevno odblokirati. Upoštevajte, da se ti zneski spreminjajo.

 1. Osnovno: 500 točk / dan
 2. Stabilnejši: 1800 točk / dan
 3. Po vsem svetu & Najstabilnejši: 5000 točk / dan

Joga VPN strežniki

Ponudnik ne opisuje, kakšno šifriranje ali protokol uporablja ali ponuja. Brez teh dveh funkcij v prvi vrsti ne more biti VPN.

Celo najhuje VPN-ji omenjajo te dve stvari, toda Yoga VPN o njih molči. Piše, da šifrira vaše podatke, vendar po tem ne sledi nič drugega.

Izvedba

Če posebej govorim o hitrosti, je ponudnik slabši od vsake brezplačne preizkušene storitve. To je lahko posledica velike uporabniške baze in pomanjkanja strežnikov.

Nihče ne bi želel zapravljati časa za gledanje oglasov ali klikanje stvari, da bi pridobili točke, da bi dostopali do strežnikov nivoja 3, ki jih ponuja ponudnik.

Vsi vemo, da oglasi sami beležijo podatke o uporabnikih in da je sam po sebi tvegan predlog, ko se odločite za prenos in namestitev Yoga VPN.

Preizkusi VPN, ki so bili izvedeni prek orodja Oakla Speedtest na več strežnikih, so dosegli povprečno hitrost prenosa 15Mbps in naložili 10Mbps v moje omrežje 4G!

Virtualno testiranje lokacije

Da uporabnikom omogočim boljšo predstavo o zavajajoči storitvi, ki je joga VPN, sem izvedel test na njihovih strežnikih. To je bilo treba presoditi, ali ponudniki ali ne’ strežniki temeljijo na oglaševani lokaciji.

Povezala sem se s strežnikom v Nemčiji, ki mi je dal IP naslov: 139.162.168.186. Ta naslov sem objavil v testu pinga za sintetični monitor aplikacije CA.

Joga VPN Virtual Location Testing

Orodje streži strežnik na več kot 90 lokacij po vsem svetu. Kot lahko vidite, je čas povratne poti za druge lokacije precej visok, toda v Nemčiji – Frankfurtu je ms tako nizko kot 1.080 ms.

Yoga VPN Pregled

Ko pa sem preveril lokacijo Nizozemska – Amsterdam, se je dotaknil istih 8.000+ ms, tako kot strežnik Nemčija – Berlin, kar kaže na usmerjanje strežnika. Tako sem opravil sled.

Joga VPN

Če vidite zgornje rezultate, lahko vidite, da so časi pinga pri Frankfurtu iz Frankfurta precej kratki, vendar sem podobne rezultate prejel tudi na Nizozemskem – Amsterdamu.

Po nadaljnjem kopanju in kopiranju IP naslova končne točke v Hurricane Electric BGP Toolkit sem ugotovil, da so njihovi strežniki dejansko kupljeni na https://www.linode.com

Joga VPN Virtual Location

To nam vsem daje jasno sliko, da joga VPN ne moremo zaupati. Na Kitajskem imajo sledi, nato pa strežnike, kupljene od ZDA, članice pristojnosti Five Eyes Jurisdiction. Ni varno niti malo!

P2P / Torrenting in Netflix

Yoga VPN ne dovoljuje Torrentinga in tudi ne piše, da prek njega lahko odblokirate katero koli večjo pretočno stran, kar je v redu, saj brezplačne storitve nimajo sredstev, da bi ponudile te funkcije.

Moje raziskovanje njegovih strežnikov še dodatno razloži, zakaj ne podpirajo hudourniškega ali deblokiranja VoD-jev, kot je Netflix. VPN ni dovolj opremljen in trpi zaradi puščanja DNS!

Kompatibilnost

YogaVPN ne ponuja veliko združljivosti. Podpira le dve platformi: iOS in Android, ki sta jih ustvarila zunanja razvijalca, LANPIPER PTE.LTD (v iTunes) in Sarah Hawken (v trgovini Google Play).

Ali to pomeni, da ni joga VPN za Windows ali Joga na Firestick? Na žalost, ker ponudnik niti nima uradne spletne strani, je neumno pričakovati podporo za več platform.

Prepričan sem, da lahko uporabniki najdejo veliko možnosti z boljšo združljivostjo naprav. Če je vodenje VPN še vedno zelo pomembno, lahko naložite apk datoteko Yoga VPN prek Bluestacks na Mac ali Windows.

Predvajalnik Bluestacks App je emulator Android, ki v računu za Gmail v trgovini Google Play nastavi ponarejeno napravo, ki jo nudi programska oprema za nalaganje / namestitev .apk datotek!

Podpora

Ker Yoga VPN nima uradne spletne strani, ni na voljo veliko možnosti za prejemanje podpore. Vsaka spletna prisotnost, ki jo ima Yoga VPN, je najbližja Facebook stran.

Na žalost je bil ponudnik neverjetno neaktiven. Z objavami lahko opazim, da je Yoga VPN aktiven le v letu 2023 z minimalnimi aktivnostmi v letih 2023, 2023 in 2023.

Podpora za jogo VPN

Še vedno sem se odločil, da jim pošljem sporočilo na Facebooku in jih vprašam, ali imajo kakšne načrte za oblikovanje uradne spletne strani za svoj izdelek.

Prejel sem samodejno ustvarjen odgovor, ki me je pozval, naj stopim v stik znotraj aplikacije ali po e-pošti. Naredil sem oboje, vendar še vedno nisem prejel odgovora.

YogaVPN pregled

Ali je joga prepovedana v Rusiji?

Zelo rad bi, da ponudnik sam odgovori, a žal je njihova podpora zanič. Kar lahko trenutno povem o razmerah v Rusiji, je, da stvari niso dobre!

Vlada, podobno kot Kitajska, želi večji nadzor nad digitalnim svetom. Podpira samo pooblaščene storitve VPN, ki soglašajo z deljenjem dnevnikov z agencijami.

Tako bodo vsi ponudniki, ki ne sodelujejo z državo, trpeli trajno prepoved aplikacij VPN tako za: iTunes in Google Play Store, vključno z joga VPN.

Pravnomočna razsodba

Bi priporočal joga VPN?

Hmm. Brez natančnih informacij o pristojnosti, težavah s puščanjem DNS, uporabi navideznih lokacij, nobenem uradnem spletnem mestu, pomanjkanju visoko zmogljivih strežnikov in zapletenih sistemih s točkami, dobite bistvo, kajne?

Ponudnik je verjetno med slabšimi v brezplačnem segmentu, baza uporabnikov pa ne spreminja dejstva, da je VPN zelo nejasen v vseh svojih praksah, saj zagotavlja slabo varnost in zmogljivost.

Moj nasvet bi bil, da čim hitreje tečete v nasprotni smeri in ne zaupate Yoga VPN, dokler se ne odločijo za bolj pregledne do svojih strank in potencialnih strank.

Podobni članki

 • Surfshark Review 2023

  Pristojnosti Britanski Deviški otoki Cena 1,99 USD / mesečno (47,76 dolarja za 24 mesecev) Strežniki 1040+ v 61 ali več državah Države Dnevniki Ni dnevnikov s potrjenim šifriranjem…

 • Pregled PureVPN 2023

  Pristojnost Hong Kong Cena 2,91 $ / mesečno za dvoletni načrt Strežniki 2 000+ v 140+ državah Dnevniki Brez dnevnikov Potrjeno šifriranje AES-256-CBC odklene Netflix…

 • GOOSE VPN Pregled 2023

  Pristojnost Nizozemska Cena 1,99 $ Strežniki 71 Dnevniki Ne Šifriranje AES-256 Odklene Netflix Ne Torrenting Da Deluje na Kitajskem Ne Priporočamo No Website…

 • Betternet VPN Review 2023

  Pristojnost Kanada Cena 2,99 USD / mesečno za enoletni načrt Strežniki 10 strežnikov v 10 državah Dnevniki Dnevniki Šifriranje podatkov uporabnikov AES-256 (plačano) | AES-CBC-128 bit…

 • AVG Secure VPN Review 2023: Ali je AVG VPN sploh kaj dobrega?

  Pristojnost Češka republika Cena 79,99 USD enkrat zaračunana (enoletni načrt) Strežniki 50+ Dnevniki Da Šifriranje AES-256-CBC Odklene Netflix Da Torrenting Da Deluje…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Pregled varnosti StrongVPN