NordVPN untuk iPhone – Cara Persediaan NordVPN pada Peranti iOS

Saya’telah pun merangkumi semua butiran mengenai pembekal VPN terbaik dengan NordVPN di dalamnya’ulasan menyeluruh 2023 s. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa pengguna, yang mahukan maklumat khusus mengenai aplikasi iPhone / iPad.

Untuk memberikan butiran lengkap mengenai NordVPN’fungsi iOS, saya’telah mencipta panduan IOS mendalam ini. Di sini, anda akan menemui maklumat mengenai aplikasinya dan prestasinya pada pelbagai peranti iOS dan platform penstriman seperti keserasian nordvpn netflix.

Ini termasuk model 7, 8, X, dan Plus mereka yang terkenal. Jadi, jika anda mahukan maklumat mengenai NordVPN untuk iPhone, anda berada di tempat yang betul. Teruskan membaca di bawah!

BestVPNco’Pakar merangkumi analisis terbaik pada Aplikasi VPN untuk iPhone, baca panduan 3 minit untuk penyelidikan terperinci.

NordVPN untuk iPhone X / 8/8 Plus / 7 Kajian

Saya telah menguji iOS NordVPN pada semua versi terkini iPhone. Saya terkejut, tidak ada perubahan ketara atau perbezaan, tanpa mengira model iOS yang anda gunakan.

Melancarkan aplikasi, memberikan anda akses kepada antara muka peta yang sama, sebagai pelanggan lain. Berbanding Android walaupun, peta iOS cenderung agak mudah digunakan dan mengemudi untuk pemilihan pelayan.

Pengguna juga boleh mengezum masuk dan keluar dengan agak lancar, menambah pengguna yang mesra permohonan. Saya tidak mengalami masalah ketinggalan atau sambungan, pandangan yang jarang berlaku untuk pengguna iOS.

Ada “Sambung Cepat” pilihan yang tersedia jika anda mahu tidak mahu dikenali segera. Pada masa yang sama, pemaju telah menambah a “Negara” pilihan, yang hilang dalam aplikasi Android.

Dalam versi Android, anda perlu meleret sehingga mengakses lokasi. Walaupun begitu, anda tidak ada “Wilayah” menu, yang terdapat dalam versi iOS.

Ini bermakna anda boleh terus memilih pelayan Amerika Syarikat di Los Angeles, Seattle, Boston, Philadelphia, Detroit, dan banyak lagi bandar-bandar lain. Jadi, itu pasti berfungsi untuk pengguna iPhone 7/8 / X / Plus.

NordVPN untuk iPhone

Walau bagaimanapun, di mana ada yang positif, saya juga mengalami beberapa negatif. Ia mengecewakan untuk melihat bahawa penyenaraian pelayan khusus adalah lebih pendek daripada versi Android dan Windows.

Satu-satunya pilihan pengguna iPhone 7/8 / X / Plus yang ada adalah: P2P / Perkongsian Fail dan Bawang melalui VPN. Saya tidak dapat melihat mana-mana IP Dedicated atau pelayan DoubleVPN untuk disambungkan.

Pemaju juga telah mengehadkan akses pengguna iOS ke beberapa ciri penting, seperti Pelayan Obfuscated (untuk membuka laman web / perkhidmatan di China), sambungan auto, kawalan protokol TCP / UDP, atau CyberSec (yang membantu dengan penapisan IP yang berniat jahat).

Walau bagaimanapun, apabila digali ke dalam perkara itu, saya mendapati bahawa ini bukan masalah dengan NordVPN. Ia adalah masalah mengenai iTunes’ dasar keselamatan.

Kedai secara teknikal meletakkan batasan tentang apa yang boleh dilakukan oleh pelbagai aplikasi. Ini agak serupa dengan cara Google Chrome merosakkan aplikasi VPN di seluruh dunia.

Contohnya, penyemak imbas popular ialah mengeluarkan aplikasi VPN yang dilengkapi dengan penyekat iklan / tracker, kerana ia tidak memenuhi garis panduan komuniti mereka.

Bagaimana Menyediakan NordVPN pada Peranti iOS (iPhone dan iPad)

Menyediakan NordVPN pada iOS bukan sains roket. Prosesnya sebenarnya agak mudah, seperti memuat turun / memasang sebarang aplikasi iOS yang lain.

  1. Langgan kepada mana-mana pelan yang sesuai dari NordVPN dengan mengklik di sini.
  2. Pergi ke gedung iTunes anda dan carian untuk “NordVPN” dalam bar navigasi.
  3. Klik pada pilihan pertama dan kemudian memukul yang “Pasang” butang.
  4. Tunggu untuk muat turun dan proses pemasangan untuk disiapkan.
  5. Pelancaran permohonan dan “Terima” pop-up yang memerlukan hak.
  6. Masukkan nama pengguna dan kata laluan yang anda tetapkan semasa melanggan NordVPN.
  7. Nikmati menggunakan VPN untuk menyahsekat VoDs, NordVPN merosakkan, atau untuk menyembunyikan identiti anda.

NordVPN iOS China

Dengan Kerajaan China yang merosakkan perkhidmatan VPN, mencari satu yang benar-benar KERJA di tanah besar boleh menjadi tugas. Penduduk dan ekspatriat yang melawat negara ini hanya mempunyai akses kepada beberapa nama. Kebanyakan pembekal ini cenderung untuk diluluskan oleh kerajaan.

Ini bermakna, mereka tidak melindungi privasi anda dan boleh log semua maklumat sesi / sambungan, menghalang hak anda untuk privasi dalam talian. NordVPN wujud sebagai satu-satunya pembekal di pasaran saat ini dengan yang kedua ialah ExpressVPN, untuk menawarkan sokongan kepada pengguna Cina.

Mereka telah melancarkan laman China yang berdedikasi. Cuma lawati http://nord-for-zh.com/ dan ikuti langkah-langkah untuk memuat turun NordVPN pada iOS. Ini akan membantu anda memintas “Firewall Besar”, membolehkan anda terus menggunakan aplikasi / perkhidmatan asing kegemaran anda di negara ini.

Baca panduan VPN China untuk maklumat lanjut.

NordVPN Obfuscated Servers iOS

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, sambil meninjau aplikasi iOS NordVPN pada iPhone 7/8 / X / Plus, saya menyedari bahawa banyak ciri telah hilang. Ini termasuk menu Obfuscated Servers.

Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna, anda tidak boleh menggunakannya. Jika anda mempunyai komputer riba, anda boleh mendapatkan ciri ini pada aplikasi Mac atau Windows anda. Hanya aktifkannya untuk laman web yang anda rasakan yang memerlukan keselamatan tambahan.

Setelah selesai, cuba sambungkan ke mana-mana pelayan yang disenaraikan di bawah. Ini cenderung untuk menawarkan prestasi yang lebih baik dan tidak dikenali kepada pengguna di China atau ekspatriat yang melawat negara.

Amerika Syarikat # 2440-2451, 3057-3058, 3167-3170, 3279-3280, 3282-3283, 3286;
Singapura # 132-133, 138-139, 141-150;
Perancis # 280-285, 295-302;
Jepun # 135, 150-164;
Belanda # 253.

Membungkus Perkara

Dengan ini, saya menamatkan panduan NordVPN ini untuk panduan iPhone. Saya harap ia memberi anda pengetahuan yang relevan yang anda perlukan mengenai aplikasi iOS dan penggunaannya pada rakan-rakan iPhone 7/8 / X / Plus.

Tidak kira, jika anda mempunyai pertanyaan tambahan atau memerlukan bantuan, jangan ragu untuk menjatuhkan komen di bawah. Saya akan menjawab dengan jawapan secara peribadi.

Juga, berasa bebas untuk berkongsi pandangan dalam panduan ini kepada pengguna lain yang mencari maklumat khusus mengenai NordVPN dan keserasiannya pada peranti iOS. Semoga hari anda indah!