ExpressVPN versus PureVPN

Tegenwoordig is het selecteren van een VPN-service voor velen een moeilijke taak, vanwege de talloze beschikbare opties. Bijna alle services claimen de meest veilige, snelste of beste te zijn.

U kunt echter alleen de betere keuze bepalen door beide tegen elkaar te plaatsen. In dit bericht, het’s ExpressVPN versus PureVPN; kijk hieronder voor hun vergelijkingsanalyse.

highlights
ExpressVPN PureVPN
 1. Meer dan 3.000 servers in 94 landen
 2. AES-256-CBC en AES-256-GCM
 3. 3 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor Windows, Mac, iOS & Android
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)
 1. 2000+ servers in 140 landen
 2. Toegewijde IP’s beschikbaar
 3. 5 gelijktijdige verbindingen
 4. Apps voor alle platforms / apparaten
 5. Geverifieerd beleid zonder logboeken (gecontroleerd)

Contents

Prijzen en kortingen

ExpressVPN PureVPN
Abonnementsperiode 1 maand 1 maand
6 maanden 1 jaar
1 jaar 2 jaar
Speciale aanbieding 3 maanden gratis 73% korting op een 2-jarig abonnement
Hoogste prijs per maand $ 12.95 $ 10.95
Laagste prijs per maand $ 8.32 $ 1.65
Prijs van één jaar $ 99.5 $ 69,72
Geldteruggarantie 30 dagen 31 Dagen

Wanneer u de twee services vergelijkt, ExpressVPN is meestal de duurdere optie. Het biedt drie verschillende abonnementsduur: maandelijks, zes maanden en 1 jaar.

Als u kiest voor het maandelijkse abonnement, moet u $ 12,95 betalen. Omgekeerd, als je voor een langer abonnement gaat, kun je minder betalen en meer waarde krijgen.

Bijvoorbeeld, het zes maanden plan kost je $ 9,99 / mnd. (elke 6 maanden gefactureerd als $ 59,95) en de jaarlijkse $ 8,32 per maand. (elke 12 maanden gefactureerd als $ 99,95).

PureVPN is veel goedkoper omdat hun maandelijkse abonnement de jaarlijkse kosten van Express benadert. U betaalt slechts $ 10,95 voor een maandelijks abonnement.

Als u echter voor een langere duur kiest, krijgt u betere kortingen. Ik adviseer om voor het vijfjarenplan te gaan om de beste waarde te krijgen. Het begint bij $ 1,65 / mnd. (eenmaal gefactureerd als $ 99)!

Met betrekking tot geld-terug-garanties bieden zowel ExpressVPN als PureVPN een 30-daagse terugbetaling, met slechts een verschil van één dag tussen de twee, zoals u hierboven kunt zien.

Krijg deze beste deal voor ExpressVPN: Verlaag de kosten met 35%

Krijg deze beste deal voor PureVPN: Bespaar 73% op hun 2-jarige special

Kenmerken

ExpressVPN PureVPN
Gelijktijdige verbindingen 3 5
Besturingssysteem-apps Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, sommige routers Windows, MacOS, Android, iOS, Linux en Fire TV
Handmatige installatie van apparaten Sommige routers, settopboxen Linux, routers, settopboxen
Split Tunneling Ja (alleen desktop-apps) Ja (alle apps)
Gratis extra’s Media Streamer Smart DNS, browserextensies voor Chrome, Firefox en Safari Officiële Kodi-add-on, ad-blocker, malware-scanner, browserextensies voor Chrome en Firefox

Zowel ExpressVPN als PureVPN bieden geweldige multi-platformondersteuning voor gebruikers. Je hebt apps beschikbaar voor Windows, Mac, Linux, Android, iOS en zelfs Fire TV’s.

Je hebt zelfs browserextensies beschikbaar voor Google Chrome en Mozilla Firefox. PureVPN heeft echter een voorsprong op ExpressVPN, omdat het zelfs een native app voor Kodi biedt.

De routerondersteuning die beschikbaar is via ExpressVPN is echter ongeëvenaard in vergelijking met PureVPN. Als gevolg hiervan ontvangt u mogelijk betere functionaliteit met Express.

Split Tunneling is beschikbaar met de desktop-apps voor ExpressVPN en alle apps van PureVPN. U kunt zelfs 5 gelijktijdige verbindingen tot stand brengen met PureVPN en 3 met ExpressVPN.

Deblokkeer mogelijkheden

ExpressVPN PureVPN
Netflix Ja Ja
Hulu Ja Ja
Sky Go Ja Ja
Amazon Prime Ja Ja
BBC iPlayer Ja Ja
buikspieren Ja Ja
CBS Ja Ja
NBC Ja Ja
ITV Ja Ja
Kanaal 4 Ja Ja
  NordVPN versus Surfshark

ExpressVPN en PureVPN zijn beide in staat om alle populaire VoD’s op de markt te deblokkeren. Eerder leverde PureVPN niet-consistente prestaties.

Nu zijn ze echter de enige aanbieder op de markt die streamingplatforms zoals Netflix en BBC iPlayer rechtstreeks kan blokkeren via browserextensies.

ExpressVPN deblokkeert deze platforms ook, maar sommige servers slagen er mogelijk niet in geografische beperkingen te omzeilen, waardoor u meerdere servers moet testen.

China

Sinds PureVPN heeft zijn hoofdkantoor in Hong Kong, het werkt beter voor beide: Chinese expats en inwoners van het land. Het biedt echter geen speciale Chinese pagina.

ExpressVPN biedt daarentegen wel een Chinese pagina waarmee inwoners van het land toegang hebben tot hun apps en zich kunnen abonneren op een geschikt betalingsplan.

Helaas bieden ze geen servers aan in China. Terwijl, PureVPN biedt 12 servers in het land, waarvan 6 in Shanghai en 6 in Beijing.

In eenvoudige werelden is ExpressVPN de betere keuze voor diegenen die in het land wonen, en PureVPN is voor diegenen die buiten China wonen maar toegang willen hebben tot lokale inhoud!

Setup en interface

ExpressVPN PureVPN
Automatische installatiewizard Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS en Amazon Fire TV
Selectie hoofdlocatie -Lijst gebaseerde -Lijst gebaseerde
Extra instellingenpagina’s Ja Ja
Mobiel vriendelijk Ja Ja

Na jarenlang verschillende providers in de VPN-industrie te hebben beoordeeld / getest, ben ik getuige van hoe elke service hun gebruikersinterface en algehele uiterlijk heeft verbeterd.

Waar PureVPN blijft experimenteren met hun ontwerpen, houdt ExpressVPN vast aan hun traditionele vooruitzichten, met behoud van een consistente gebruikersinterface voor alle desktop- en mobiele apps.

Het hoofdscherm is vrij van rommel en heeft een duidelijke en zichtbare verbindingsknop in het midden voor eenvoudige connectiviteit, met landselectie en slimme locaties onderaan.

ExpressVPN-interface

Dit blijft ook consistent op hun mobiele apparaten, maar configuratie-opties zijn minder dan hun desktopversie. Dodeschakelaar en protocolselectie ontbreken ook.

PureVPN, aan de andere kant, gebruikt een ander ontwerp voor hun desktop-, mobiele en browserextensies. De interface is veel groter dan ExpressVPN’s en biedt veel opties.

Het kan een beetje verwarrend zijn voor rookies, maar over het algemeen vind ik het leuk om verschillende modi te selecteren. Je hebt bijvoorbeeld modi voor streaming, het delen van bestanden, browsen, enz.

De mobiele app is overzichtelijker, maar doet geen concessies aan functies. Er is een grote verbindingsknop in het midden en een schuifpaneel voor locatie-selectie.

De browserextensies zijn het meest interessant. Ze nemen dezelfde stijl aan als mobiele apps in een compactere vorm, maar kunnen platforms zoals Netflix direct via de browser deblokkeren!

PureVPN-interface

Servers en prestaties

ExpressVPN PureVPN
Serverlanden 94 140
Totaal aantal servers 3000 2000

ExpressVPN heeft een enorme lijst van meer dan 3.000 servers in 94 landen en 160 locaties over de hele wereld. Dit is al meer dan veel van zijn concurrenten op de markt.

De prestaties op elke server zijn ook vrij verbluffend en ExpressVPN slaagt erin om gemiddeld 85,29 Mbps in downloads en 76,92 Mbps in uploads te leveren, gebaseerd op mijn snelheidstests.

PureVPV biedt daarentegen meer dan 2.000 servers. Hoewel dit aantal lager is dan ExpressVPN, maken ze het goed door servers toe te voegen in meer dan 140 landen over de hele wereld.

Snelheden zijn ook redelijk, met dezelfde gemiddelden als geleverd door ExpressVPN. Beide deblokkeren zelfs streamingplatforms en werken in China.

  NordVPN versus Surfshark

Het is echter vermeldenswaard dat beide providers virtuele locaties gebruiken. 82 van PureVPN’s locatie gebruiken virtuele servers, terwijl ExpressVPn ze op slechts 33 locaties gebruikt.

Veiligheid

ExpressVPN PureVPN
VPN-protocollen PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN-gegevenscodering AES-256-CBC AES-256-CBC
OpenVPN-besturingskanaalcodering RSA-4096  RSA-4096
Cloaking Technologie Cipher Block Chaining Geen
App-beveiliging Dodemansknop Kill Switch en DNS-lekbescherming
DNS-status Privé DNS Privé DNS

ExpressVPN ondersteunt drie protocollen: PPTP, L2TP en OpenVPN (TCP en UDP). Het maakt gebruik van AES-256-CBC-cijfers met HMAC SHA-256-gegevensauthenticatie op het gegevenskanaal, en AES-256-GCM-cijfers met RSA-384 handshake en HMAC SHA-256 data-auntheticatie op het besturingskanaal.

PureVPN daarentegen voegt SSTP en IKEv2 toe aan de lijst met ondersteunde protocollen. SSTP wordt meestal gebruikt op Windows-apparaten en IKEv2 is een nuttige toevoeging voor mobiele apparaten, omdat het snel is en automatisch opnieuw verbinding maakt. Wat codering betreft, is PureVPN net zo sterk als ExpressVPN.

Het maakt gebruik van AES-256-CBC-codering met HMAC SHA1 hash-authenticatie voor het datakanaal en AES-256-CBC-codering met HMAC SHA384 hash-authenticatie en RSA-4096 handshake-codering voor het besturingskanaal. Je hebt ook veel meer functies met PureVPN in plaats van ExpressVPN.

ExpressVPN is echter de veiligere optie, omdat ze gebruik maken van codering van coderingsblokken en hun TrustedServer-infrastructuur alle harde schijven naar een RAM-model verplaatst, waardoor alle logboeken onmiddellijk worden verwijderd. PureVPN werkt nog steeds aan het verbeteren van hun infrastructuur met plannen om het MUD-model (Mind Your Data) te gebruiken.

Privacy

ExpressVPN PureVPN
Hoofdkwartier Britse Maagdeneilanden Hong Kong
Verbindingslogboeken Geen Geen
Activiteitenlogboeken Geen Geen
Aanmeldingsinformatie E-mailadres E-mailadres
Anonieme betaling methoden Bitcoin en Mint Verschillende cryptocurrencies

ExpressVPN heeft zijn hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden. Als zodanig zijn ze vrij van alle verplichte gegevensbewaring of massabewakingswetten, gevolgd door de Britse Monarch.

De reden hiervoor is dat BVI een autonome natie is met eigen wetten die de vertrouwelijkheid en privacy van gebruikers bevorderen. Daarom heeft ExpressVPN een voorsprong op anderen in de markt.

Ik vertel mijn kijkers altijd om nooit een VPN-service in de VS te vertrouwen, tenzij ze een bewezen staat van dienst hebben zoals PIA (die in twee rechtszaken betrokken is geweest, maar nooit loggegevens heeft onthuld).

PureVPN bevindt zich daarentegen in Hong Kong, dat technisch gezien nog steeds deel uitmaakt van China. Ondanks het hebben van een eigen wettelijk kader, is de locatie enigszins een gladde helling voor een VPN-provider.

Zoals je misschien nooit weet wanneer de Chinese regering Hong Kong overneemt en de “Geweldige firewall” Voorlopig is de locatie echter zo veilig als maar kan, zonder massabewaking of gegevensbewaarwetgeving.

Zowel ExpressVPN als PureVPN hebben een beveiligingsaudit ondergaan om hun logloze claims te verifiëren. PureVPN heeft echter een onrustige geschiedenis met privacy, dus ik geef Express hier de overwinning.

Configuratie

ExpressVPN PureVPN
Adrestoewijzing Shared Gedeelde / Dedicated
Statische IP’s Geen Ja
DDoS-bescherming Geen Ja
NAT Firewall Ja Ja

Voor configuraties krijgt PureVPN de overhand over Express. Waar de op BVI gebaseerde provider een gedeelde infrastructuur en adrestoewijzing hanteert, ondersteunt PureVPN zowel: dynamisch als statisch.

Dit helpt de in Hongkong gevestigde provider zijn gebruikers meer te stimuleren, met name expats / reizigers die externe toegang tot Office-bestanden en bescherming willen, terwijl ze toegang hebben tot bankinformatie.

  NordVPN versus Surfshark

Het maakt het zelfs voor PureVPN gemakkelijker om geografische beperkingen op streamingplatforms te omzeilen, omdat u een IP-adres gebruikt dat privé is en niet door veel verschillende gebruikers tegelijkertijd wordt gebruikt.

Speciale IP’s zijn beschikbaar als een add-on door PureVPN, wat betekent dat u er extra voor moet betalen, met functies zoals DDoS-bescherming die u meer kosten.

Klantenservice

ExpressVPN PureVPN
Videogidsen Ja Ja
Doorzoekbare kennisbank  Ja Ja
Telefonische ondersteuning Nee Nee
E-mail ondersteuning Ja Ja
Gemiddelde responstijd per e-mail 33 minuten 39 minuten
Ticket ondersteuning Ja Ja
Live Chat Ondersteuning Ja (uitbesteed) Ja (uitbesteed)

Zowel PureVPN als ExpressVPN bieden ondersteuning via live chat, e-mail en een ticketsysteem. Uit het testen van de live chat-diensten bleek dat de reacties vrij snel waren.

Ondersteuning per e-mail / ticket heeft wel wat tijd gekost met PureVPN (gemiddeld 40 minuten per antwoord), terwijl ExpressVPN het korter maakte (gemiddeld 33 minuten).

We hebben deze tests uitgevoerd door elke VPN drie vragen per e-mail te sturen. Onder hen waren twee algemene vragen en twee waren iets technischer. Zie onderstaande statistieken:

ExpressVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Kan ExpressVPN worden getraceerd? 15 minuten 1 Ja
Bewaart ExpressVPN logboeken? 18 minuten 1 Ja
Hoe Netflix te kijken met ExpressVPN? 55 minuten 1 Ja
Welke functies biedt ExpressVPN voor torrenting? 47 minuten 1 Ja

PureVPN

Vraag Eerste reactietijd Aantal e-mails Vraag beantwoord
Is PureVPN goed voor Torrenting? 25 minuten 1 Ja
Werkt PureVPN met Netflix? 39 minuten 1 Ja
Kan ik PureVPN op LibreELEC installeren 50 minuten 1 Ja
Hoe PureVPN op Firestick in te stellen? 44 minuten 1 Ja

De winnaar: ExpressVPN

ExpressVPN wint

Hoewel beide beoordeelde VPN’s verbluffende prestaties, beveiliging, privacy en functies leveren, is ExpressVPN zeker de betere optie.

Het biedt een groter netwerk van servers, deblokkeert met succes Netflix, werkt in China en biedt zelfs een router-app die werkt op DD-WRT- en Tomato-routers.

Over het algemeen ontvang je goede snelheden voor het streamen in 4k en het downloaden van torrent-bestanden. Ook heeft de VPN een geverifieerd geen logboekbeleid, zelfs de Turkse autoriteiten konden niet omzeilen.

De VPN is een alleskunner die de hoge kosten waard is. Als u echter op zoek bent naar een goedkoper alternatief, is er geen betere optie dan PureVPN!

Похожие статьи

 • NordVPN versus ExpressVPN

  Gebruikers komen regelmatig veel beoordelingswebsites tegen die deze twee als topaanbieders op de markt vermelden. Wat gebeurt er als u beide VPN’s tegen elk plaatst…

 • ExpressVPN versus TunnelBear

  Waar ExpressVPN staat als een leider in de markt van “premie” VPN’s, TunnelBear is al enige tijd een favoriet onder freebies. Vandaag zal ik zijn…

 • ExpressVPN versus PIA (privé-internettoegang)

  Aangezien veel prospects VPN-services ongetraind bekijken, is een abonnement op een abonnement dat aan hun behoeften en eisen voldoet, vaak moeilijk…

 • PureVPN versus NordVPN

  Honderden VPN-services die zichzelf als de beste op de markt brengen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze oplichting en ze altijd te vergelijken met één en…

 • ExpressVPN versus TorGuard

  ExpressVPN en TorGuard zijn beide beroemde VPN-services die zich verdiepen in het creëren van nieuwe technologieën en geavanceerde functies voor het maximaliseren van online…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me