Hvordan omgå geo-blokkering og begrensninger for innhold

Ikke mange vet dette, men den gjennomsnittlige personen har bare tilgang til omtrent 0,004% av internett. Resten av 99,996% består av “Deep Web” og i utgangspunktet noe annet innhold, som ikke indekseres av søkemotorer som Google eller Bing.

Men selv på denne 0,004% av internett vi har tilgang til, unner mange nettsteder rundt om i verden aktiviteten til geo-blokkering, noe som ytterligere begrenser innholdet som er tilgjengelig. Så denne guiden fokuserer på geo-blokkering og hvordan du kan omgå den. Men først…

Det som nøyaktig er Geoblocking?

Geoblokkering involverer forskjellige metoder og teknologier som brukes for å begrense internettilgang, basert på en’geografisk beliggenhet. Nettsteder / tjenester som konfigurerer geo-blokkering, identifiserer først IP-adresser og deretter bekrefter dem mot en svarteliste eller hviteliste.

Enhver IP som ikke er i den godkjente hvitelisten og går inn i svartelisten, blir øyeblikkelig blokkert fra å fullføre tilkoblingen til nettstedet / serviceserveren, noe som resulterer i at du får en feil som “nettsted ikke tilgjengelig i ditt sted / område.”

Hvorfor eksisterer geoblokkering?

Geoblokkering spiller en viktig rolle i å begrense tilgangen til premium multimediainnhold på internett, for eksempel TV-serier og filmer, på grunn av lisenser og copyright-relaterte problemer. Produksjonshus taper vanligvis penger når noen utenfor landet får tilgang til innholdet.

Dette er grunnen til at du ser mange streamingplattformer som Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NÅ, og mer begrense tilgangen til bestemt innhold eller gjøre tilgjengelig en annen versjon av sine nettsteder, for å forhindre brukere i å fjerne blokkeringen av det komplette biblioteket med titler.

De går enda lenger ved å forby VPN-tjenester som brukes til å omgå geografiske blokkeringer og innholdsblokkeringer over hele verden. I tillegg til dette spiller geoblokkering også en rolle i å håndheve prisdiskriminering, blokkere ondsinnet trafikk, online pengespill, forebygging av svindel og stedsbevisst autentisering..

Håndter geoblokkering med en proxy

Når folk støter på geografiske blokkeringer, anbefales det at de bruker en proxy-tjeneste. Disse verdifulle verktøyene gir brukerne muligheten til å koble seg til en server i et annet land med en ny IP-adresse for å fjerne blokkering av forskjellige nettsteder / tjenester.

Men hvor bruk av en proxy tidligere var en enkel løsning på geografiske blokkeringer, eksisterer den ikke lenger som et levedyktig alternativ. Mange nettsteder / tjenester kan enkelt oppdage en proxy-tjeneste, med en gang å blokkere dem, og anser dem som teknisk ubrukelige.

Proxy-tjenester skifter bare IP-adressen din, men tilbyr ikke noen kryptering som hindrer nettsteder i å finne ut at du bruker en proxy. Sluttresultatet er at du står overfor a “proxy oppdaget feil”, Derfor anbefaler jeg å bruke en pålitelig VPN-tjeneste.

Håndter geoblokkering med en VPN

VPN-er ruter vanligvis internettforbindelsen din en sikker og kryptert tunnel, som skjuler dine online aktiviteter og holder identiteten din privat. All Internett-trafikk som skulle passere direkte fra Internett-leverandøren til nettstedet du besøkte, går nå gjennom et ekstra lag med kryptering med en annen IP-adresse.

Destinasjonsnettstedet ser nå data fra serveren du valgte via VPN-klienten. Ikke din virkelige beliggenhet og IP-adresse hentet fra Internett-leverandøren din, noe som holder deg anonym til enhver tid. Dette er grunnen til at geoblokkering med VPN er mer levedyktig og gjennomførbart alternativ, selv om du trenger å betale for en premium VPN-tjeneste.

Er omgåelse av geoblokkering lovlig?

Dette avhenger helt av landet du er basert i og nettstedet / tjenesten du bruker. Noen land som Kina, Iran, Irak, Tyrkia, Egypt osv. Forbyr VPN-tjenester helt fordi de fraråder geoblokkering å få tilgang til et ubegrenset internett.

Som sådan, hvis du blir funnet med en VPN for å omgå geografiske blokkeringer, kan det hende du blir utsatt for juridiske problemer og kanskje må betale store bøter. For nettsteder som fraråder å omgå geoblokkering, tas ikke så strenge tiltak, og heller ikke dine personlige kontoer blir suspendert.

Det er riktignok viktig å nevne at de fleste nettsteder har en klausul om geoblokkering i seg “vilkår for bruk / bruk”. Så hvis du er dobbeltsinnet om aktiviteten, må du huske å lese om reglene, for å unngå å bli utestengt eller låst utenfor kontoene dine..

Andre måter å omgå geoblokkeringslåser

I tillegg til å bruke en proxy- eller VPN-tjeneste, kan enkeltpersoner stole på Tor for å omgå geografiske blokkeringer. Tor har typisk et desentralisert nettverk beskyttet av flere krypteringslag, rettet internettrafikk gjennom et overlegg av servere.

Dette overlegget med servere består av mer enn syv tusen reléer, noe som gjør det mulig å skjule brukerne på riktig måte’ sted, mens du forhindrer at noen andre overvåker aktiviteten din, det være seg på direktemeldinger, sosiale medier eller andre plattformer.

Tor kan til og med brukes i forbindelse med VPN via to konfigurasjoner; Tor gjennom VPN eller VPN gjennom Tor. Førstnevnte innebærer å koble til VPN-serveren først og deretter Tor-nettverket, mens sistnevnte går omvendt.

Se tysk TV i utlandet via Internett

Hvis du vil se tysk TV i utlandet, er det ingen rakettvitenskap som kreves. Bare følg trinnene nedenfor for å nyte ubegrenset tilgang hvor som helst:

  1. Abonnere til en pålitelig VPN-tjeneste som NordVPN eller Surfshark
  2. nedlasting den aktuelle appen for plattformen / enheten du bruker
  3. Installere søknaden, åpen det en gang gjort, og Tast inn dine påloggingsinformasjon
  4. Koble til hvilken som helst spesifikk server i Tyskland (Berlin, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Besøk ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE eller et hvilket som helst tysk TV-nettsted
  6. Du vil nå merke at nettstedet er tilgjengelig og ikke viser en stedsfeil!