Surfshark pregled 2023

Nadležnost Britanski djevičanski otoci
Cijena 1,99 USD mjesečno (47,76 USD za 24 mjeseca)
Poslužitelji 1040+ u 61 i više zemalja
drva Nema certifikata
Šifriranje AES-256-GCM / AES-256-CBC
Deblokira Netflix Da
Torrenting Da
Radi u Kini Da
Preporučeni  Da
Web stranica https://surfshark.com/
Kompatibilnost Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

Moja Surfshark recenzija otkriva da VPN nudi izuzetnu sigurnost i pouzdanost. Počevši od 1,99 USD / mjesečno na dvogodišnjem planu, toplo preporučujem ovaj svestrani krug. Korisnicima širom svijeta pruža veliku vrijednost.

Surfshark VPN nudi neograničeno multi-prijavu, uspješno deblokira Netflix u 13 zemalja i zaobilazi VPN zabranu u Kini, istovremeno pružajući pristup 1040+ poslužitelja u više od 60 zemalja širom svijeta.

Najvažnije je da je potpuno bez svih vrsta propuštanja, natječući se protiv glavnih imena poput PureVPN i ExpressVPN. Čak je prošao sigurnosnu reviziju od Cure53.

Od 2023. dobavljač sa sjedištem u BVI-u čak je postao finalist u Cyber ​​Security Awards 2023, kao startup godine. Također je uveo statičke IP-ove, dvije nove VPN sigurnosne značajke i podršku za ShadowSocks,

Contents

Kriteriji za ocjenjivanje

 1. Nadležnost:Gdje se temelji Surfshark VPN?
 2. Sigurnost: Je li Surfshark VPN siguran?
 3. Propuštanje: Propušta li Surfshark vaš IP, DNS & WebRTC?
 4. Poslužitelji: Ima li Surfshark dobru mrežnu infrastrukturu?
 5. streaming: Radi li Surfshark s Netflixom & Ostale usluge struje?
 6. Ubrzati: Koliko je brz PureVPN?
 7. Kompatibilnost: Aplikacije i podržani uređaji
 8. cijena: Koliko košta Surfshark?
 9. Pouzdanost: Ocjene povjerenja, Reddit & Korisnička podrška

Nadležnost: Gdje se temelji Surfshark VPN?

Dakle, koji su zakoni o zadržavanju podataka koji reguliraju postojanje VPN-ova na Britanskim Djevičanskim otocima? Zapravo, ništa. To može biti britanski prekomorski teritorij, ali također ima popriličnu slobodu u pitanjima koja reguliraju njegove unutarnje poslove.

Britanija bi mogla biti članica saveza poput 14 očiju, prisiljavajući je da se pridržava drugih zemalja članica u pitanjima podataka i obavještajnih podataka, ali ove sjene saveza ne obvezuju Britanske Djevičanske otoke da čine isto.

To je primarni razlog zašto je Surfshark, zajedno sa ExpressVPN-om, tu postavio svoju bazu. Posluživanje podmetanja ili podnošenje zahtjeva za izručenje podataka u zemlji je složen proces. Samo je dobro mjesto za tu uslugu kao VPN uslugu, ništa više, ništa manje.

Sigurnost: Je li Surfshark VPN siguran?

Na osnovu Surfsharka’Moja lokacija, revizija, kanarinac i politika zapisivanja dnevnika, moj detaljni pregled Surfsharka otkriva da je dobavljač vrijedan novca. Online korisnici mogu dobiti maksimalnu zaštitu putem Surfsharka.

Vozi li Surfshark bilo kakve zapise?

No Surfshark ne vodi evidencije povezivanja / aktivnosti poput dolaznih / odlaznih IP-ova, VPN poslužitelja, korištene propusnosti, podataka o sesiji, mrežnog prometa, vremenskih oznaka veze i povijesti pregledavanja / preuzimanja / kupovine.

Važno je spomenuti da Surfshark VPN ipak bilježi vašu osobnu adresu e-pošte i podatke o kreditnoj kartici. Svaki dobavljač zahtijeva ove dvije pojedinosti za kreiranje i upravljanje vašim računom, a ujedno se obraća na vaše žalbe.

Naravno, postoje davatelji poput MullvadVPN koji ne čuvaju ni detalje o vašoj e-pošti ili kreditnim karticama. Oni generiraju određene brojeve računa za stvaranje korisničkih računa i njihovo pokretanje.

Informacije o protokolima i šifriranju

Ne postoji podrška za protokole poput L2TP / IPSec ili PPTP. Surfshark koristi industrijski standardni protokol OpenVPN (TCP i UDP) na svim uređajima i platformama.

To uključuje njihovu iOS aplikaciju koja je prethodno koristila samo IKEv2 protokol. Kao rezultat, možete se osjećati sigurnijim da iskoristite jaču sigurnost na svojim iPhone i iPad uređajima.

Od 2023. Surfshark VPN također je među rijetkim pružateljima usluga koji nudi novi Shadowsocks protokol koji pomaže u zaobilaženju geo-ograničenja u zemljama poput Kine!

Što se tiče enkripcije, davatelj podržava dvije različite šifre: AES-256-CBC i AES-256-GCM. Možete ih promijeniti u svim aplikacijama prema vašim sigurnosnim postavkama.

Sigurnosne značajke koje nudi Surfshark

2023. godina je za Surfshark bila godina inovacije, budući da dodaje dvije nove usluge u svoju VPN ponudu proizvoda; HackLock i BlindSearch. Prvi je sustav upozorenja o curenju podataka koji bi mogao prerasti u cjelovit alat za zaštitu krađe identiteta.

S druge strane, BlindSearch je novi privatni alat za pretraživanje bez oglasa koji ima za cilj prikazivanje čistih organskih rezultata bez uplitanja bilo kakve povijesne memorije. Ovo je sjajno sredstvo i za trgovce.

Kao prednost besplatnim VPN korisnicima, Surfshark je čak predstavio aplikaciju TrustDNS kako bi svima pružio osnovnu sigurnost. Davatelj je dodao i obrnuto dijeljenje za tuneliranje za odabir aplikacija ili web stranica koje koriste VPN.

Surfshark i VPN Trust Initiative (VTI)

Igrati svoju ulogu u izgradnji razumijevanja, jačanju povjerenja i ublažavanju rizika za VPN korisnike, Surfshark VPN pridružuje se kao osnivački član VPN Trust Initiative (VTI).

Ova inicijativa i2Coalition želi izgraditi zajednicu suradnje u industriji privatnosti koja će pružiti uvid u najbolju praksu i tehničke standarde VPN-ova..

On će služiti kao glas VPN industrije zajedno, pomažući potrošačima da budu informirani o svojim VPN izborima, stječući pritom više znanja o odgovarajućim smjernicama.

Prošla je sigurnosna revizija od strane Cure53

Cure53, renomirana tvrtka za sigurnost web službi, i prvi izbor za sveobuhvatne revizije VPN-a, provela je cjelovitu procjenu sigurnosti Surfshark VPN-a.’s Proširenja preglednika Chrome i Firefox.

Surfshark VPN pristupio je ograničenoj procjeni, provedenoj u studenom 2023., a nije pronađena ništa osim dvije manje ranjivosti koje su označene kao “niska ozbiljnost”.

Kalendar za ratne slučajeve uklanja prijetnje (Datum: 8. siječnja 2023.)

Surfshark’s Warrant Canary je čist poput zvižduka, koji se svakodnevno ažurira radi lakšeg razmišljanja potencijalnih kupaca i kupaca. Od 8. siječnja imaju svaki račun za svaki takav zahtjev:

 • Pisma o nacionalnoj sigurnosti: 0
 • Gag narudžbe: 0
 • Potjernice vladine organizacije: 0

To je nevjerojatno impresivno, dodatno jačajući kredibilitet Surfshark VPN-a. Važno je također naglasiti da nije mnogo VPN-ova izdati ove kanarince Warrant. Većina prima takve narudžbe i većina ih se poštuje.

Propuštanja: Ispušta li Surfshark vaš IP, DNS & WebRTC?

Ne, Surfshark ne propušta nikakve osobne podatke. Vaš IP, DNS i WebRTC u svakom trenutku ostaju nepropusni, bez obzira na koji poslužitelj se povezujete.

Kako sam došao do ovog zaključka? Pa, nikad nije dobra ideja saznati više o sigurnosti i pouzdanosti VPN usluga. U svjetlu toga, izveo sam testove curenja VPN-a na Surfshark VPN-u.

Proces mi je trebao dobrih 12 sati, gdje sam pregledao gotovo sve servere pružatelja usluga sa Britanskog Djevičanskog otoka, od četiri različita alata za testiranje VPN-a na Internetu:

 1. https://ipx.ac/run – Prošao
 2. https://ipleak.org/ – Prošao
 3. https://ipleak.net/ – Prošao
 4. https://browserleaks.com/webrtc – Prošao

IPX

surfshark testovi za 2023. godinu

IPLeak.org

surfshark p2p test

Propuste preglednika

surfati za bujicu

IPLeak.net

surfati za bujicu

Surfshark je izišao netaknut iz svih ova četiri ispitivanja propuštanja kako bi utvrdio njegovu vjerodostojnost, kao vrlo pogodna usluga za zaštitu od znatiželjnih očiju i lovaca zbog kršenja autorskih prava dok su bujili.

Poslužitelji: Ima li Surfshark dobru mrežnu infrastrukturu?

Da, u stvari Surfshark’mreža poslužitelja strahovito je porasla tijekom godina. Od 800 poslužitelja u 50+ zemalja sada prima 1040 + poslužitelja u 61 zemlji širom svijeta, što je za novopridošlog igrača prilično postignuće..

Infrastrukturna poslužiteljica prethodno je bila nagnuta više prema Sjevernoj Americi i Europi. Međutim, dodao je nove poslužitelje na mjestima poput Turske, Indije, Singapura, Južne Koreje, Novog Zelanda, Izraela, Južne Afrike, Čilea, Kostarike i Kanade, među ostalim.

Gledajući ovo stanje poslužitelja Surfshark, jasno je da se VPN želi proširiti i ispravno je. Jedna od najkritičnijih stvari koja može stvoriti ili slomiti bilo koji VPN’Kredibilnost na tržištu je dostupnost njegovih poslužitelja.

Je li Surfshark dobar za bujicu?

Doista, Surfshark VPN nudi izvrsne performanse za p2p aktivnosti. Imate 1000+ poslužitelja na 60 lokacija, svi od njih su prilagođeni P2P i raditi s klijentima kao što su uTorrent, BitTorrent, Deluge i streaming igrači poput VLC, Ace Player i Popcorn Time.

Istovremeno, davatelj jamči da njegovi poslužitelji ne postavljaju probleme pri preuzimanju torrenta i datoteka s ThePirateBay, RARBG, 1337X, TorrentDownloads i LimeTorrents.

Radi li Surfshark u Kini?

Da, Surfshark neometano radi u Kini. Slično kao kod NordVPN i ExpressVPN, pridošlica nudi i posvećenu kinesku web stranicu pomoći stanovnicima u zemlji da dobiju pristup svom proizvodu.

Za expats, Surfshark VPN nudi način rada NoBordersTM koji zaobilazi “Veliki vatrozid” pomoću obfuskacijske tehnologije. Slijedite korake u nastavku da biste aktivirali način rada i ponovo postali kineski lokal:

 1. preuzimanje datoteka Surfshark VPN Windows aplikacija
 2. pretplatiti na plan i Unesi svoje podatke za prijavu u aplikaciji
 3. Klik na “zupčanik” ikonu u gornjem desnom kutu
 4. Kretanje prema “Napredna” izbornik postavki
 5. Aktivirati  “NoBordersTM način”
 6. Spojiti na sve dostupne poslužitelje Surfshark Kina!

Kako zaobići GFW putem Surfsharka

Surfshark koristi obje: bare-metal i virtualne lokacije

Prišao sam Surfsharku’s live chat podrškom da biste saznali više o ponudi virtualnih / fizičkih poslužitelja, ali je predstavnik potpuno negirao da ima bilo kakve fiktivne lokacije.

Surfshark Virtual Locations - Chat transkript

Testiranje na njihovim in-mum.prod.surfshark.com server otkrio da se zapravo nalazi u Nizozemskoj, Amsterdamu. Još jedan je Surfshark’s Vijetnam – Ho Chi Minh City server, koji se iz Belgije kreće kroz centar podataka koji se nalazi u Nizozemskoj.

Surfshark ASM traceroute test - indijski poslužitelj

Kad sam se ponovno obratio davatelju usluga sa ovim nalazima, rekli su da nude i virtualno i fizičko. Izvršni program za podršku za chat također je spomenuo da planiraju ugraditi novu značajku u svoje aplikacije.

Onaj koji će reći korisnicima koji je poslužitelj virtualni, a koji je stvarni bare-metal, slično kao i drugi davatelji usluga. Većina pružatelja usluga na svom popisu poslužitelja ima znak (V) koji signalizira virtualni poslužitelj.

Od listopada 2023. Surfshark VPN prihvatio je praksu i sada jasno označava sve virtualne lokacije u njihovim aplikacijama, bilo na iOS-u, Androidu, Mac-u ili Windows-u. 

Streaming: Da li Surfshark djeluje s Netflixom i drugim web lokacijama za strujanje?

Da, Surfshark VPN surađuje s Netflixom i drugim web lokacijama za strujanje kao što su BBC iPlayer, Amazon Prime, Hotstar, Voot, Hulu, pa čak i Disney Plus, zahvaljujući snažnoj sigurnosti / privatnosti koja nudi zaštitu od dubinske inspekcije paketa (DPI) i drugih algoritama za blokiranje VPN-a.

Kako bih deblokirao američku uslugu Netflix, prebacio sam protokol iz zastarjelog IKEv2 u OpenVPN (TCP) protokol. Nakon toga testirao sam sve dostupne poslužitelje US / UK / JP / DE u “fizičke lokacije” kartica:

5 radnih servera za Netflix US

 1. Los Angeles (ultra HD)
 2. Las Vegas (Ultra HD)
 3. New Jersey (HD)
 4. Phoenix (HD)
 5. Seattle (HD)

3 radna poslužitelja za Netflix UK

 1. London (Ultra HD)
 2. Manchester (Ultra HD)
 3. Glasgow (HD)

2 radna poslužitelja za Netflix JP

 1. Tokio (ultra HD)
 2. Osaka (ultra HD)

2 radna poslužitelja za Netflix DE

 1. Berlin (Ultra HD)
 2. Frankfurt na Majni

Ako smislite kako gledati Netflix US putem Surfsharka (ili bilo koje druge verzije u Velikoj Britaniji, JP, DE), jednostavno se povežite s gore navedenim radnim poslužiteljima za svaku lokaciju i uživajte u streamingu svojih omiljenih filmova / TV emisija!

Surfshark surađuje s Netflixom

Osim SAD-a, Velike Britanije, JP-a i DE-a, Surfshark pruža pristup još 12 knjižnicama Netflix-a (ukupno 16). To je prilično nevjerojatno za novopridošle osobe, s obzirom na to da je u posljednje vrijeme teško deblokirati jednu knjižnicu.

Brzina: Koliko je brz surfati?

Surfshark je u prosjeku uspio isporučiti 78.15Mbps u preuzimanju i 60.18Mbps u prijenosu, kada sam prvi put izveo testove brzine na 5 različitih poslužitelja odabranih nasumično u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji, Njemačkoj i Francuskoj:

Nakon što su nedavno nadogradili svoju mrežu na preko 1040+ poslužitelja u 60+ zemalja, odlučio sam provesti još jedan test. Ovaj je put Surfshark ponudio bolje performanse isporučujući prosječno 89,99 Mbps u preuzimanju i 86,25 Mbps u prijenosu.

ServerDownloadUploadPing
NAS 95.39Mbps 90.63Mbps 67 ms
Velika Britanija 89.88Mbps 85.74Mbps 119 ms
Australija 81.19Mbps 79.44Mbps 125 ms
Njemačka 93.03Mbps 87.13Mbps 111 ms
Francuska 90.50Mbps 88.31Mbps 88 ms
prosječan 89.99Mbps 86.25Mbps 102 ms

Kompatibilnost: Aplikacije i podržani uređaji

Prije toga, davatelj nije ponudio puno na putu aplikacija. Samo nekoliko proširenja preglednika, osnovna Android aplikacija i to je bilo to. Sada oni su prošli ozbiljnu transformaciju dodajući legiju novih i poboljšanih aplikacija za;

 • Windows
 • ortak
 • iOS
 • Android
 • Vatreni TV
 • Apple TV
 • Firefox i Chrome

Surfshark je za 2023. čak nadogradio dizajn i korisničko sučelje svih aplikacija, uključujući proširenja preglednika. To im dodatno pomaže u postizanju veće privlačnosti na svom tržištu, jer je novi sučelje prilično impresivan.

Kako instalirati Firestick na Surfshark VPN

 1. lansiranje  “Google Play trgovina” na vašem Amazon Fire TV
 2. traži za “Surfshark” app
 3. Klik “preuzimanje datoteka” i pričekajte da se postupak dovrši
 4. Prijaviti se pomoću vjerodajnica za prijavu na Surfshark

Kako instalirati Kodi na Surfshark VPN

 1. Prijavite se s Surfsharkom dobivanjem pretplate
 2. preuzimanje datoteka VPN aplikaciju za uređaj na kojem koristite Kodi
 3. Spojiti na bilo koje sigurno mjesto za aktiviranje VPN-a
 4. lansiranje Kodi i uživajte u sigurnom strujanju na svom uređaju!

Cijene: Koliko košta Surfshark?

Planovi cijena Surfsharka podijeljeni su u tri silosa: mjesečno (počevši od 11,95 USD), godišnje (5,99 USD mjesečno) i 2 godine (čak 1,99 USD mjesečno) Dulje trajanje pruža vam mogućnost iskorištavanja boljih popusta.

Na primjer, ako se odlučite za godišnji, morat ćete platiti samo 5,99 USD mjesečno, a naplaćuje se 71,88 USD jednom. To je sasvim razumno od plaćanja mjesečno 11,95 USD, što zbroji i preko 140 USD!

Njihov 24-mjesečni plan je gdje pružatelj nudi svoje najjeftinije cijene pretplate. Košta samo 1,99 USD mjesečno (47,76 USD naplaćeno jednom), što je znatno manje od štete od mjesečne ili godišnje pretplate.

pregled plana cijena za surfanje

Surfshark VPN’S strategijom troškova jedna je stvar prilično jasna, tj. žele da kupite njihovu dvogodišnju pretplatu. Ipak, prilično je jeftiniji od većine usporedivih pružatelja usluga, pružajući korisnicima veću vrijednost za svoj novac.

Nude li besplatan probni rok? Nažalost ne, ne nude punopravno besplatno probno razdoblje kupcima. I to ima smisla, pogotovo ako imate u vidu dvogodišnji plan za samo 1,99 dolara.,

Naprotiv, imate jamstvo povrata novca od 30 dana za sve premijske planove, od dana kada vaša pretplata počinje. Surfshark također prihvaća sve glavne načine plaćanja. 

To uključuje PayPal, AliPay, kreditnu / debitnu karticu itd. Također možete platiti putem različitih vrsta kripto valuta da biste ostali anonimni bez otkrivanja bilo kakvih značajnih financijskih detalja.

Pouzdanost: ocjene pouzdanosti, Reddit i korisnička podrška

Da bih vam pružio bolju predstavu o Surfshark VPN-u, pružio sam detalje o dobavljaču iz perspektive “Korisnici” na Trustpilotu i Redditu. Oni bi trebali pomoći u procesu donošenja odluka:

Surfshark Trustpilot Pregled

Surfshark VPN je dobio prosječnu ocjenu 4,5 / 5 za Trustpilot od ukupno 1,059 korisničkih mišljenja. Nepotrebno je reći da je ovo prilično izvanredna ocjena i pokazuje da su korisnici zadovoljni davateljem usluga.

Preko 71% korisnika je dalo Surfshark an “izvrstan” ocjena, što puno govori s obzirom na pouzdanost pružatelja usluga. Većina pritužbi oko usluge vrti se oko njihove politike povrata i roka čekanja za dobivanje.

Surfshark Trustpilot ocjena

Surfshark VPN pregled Reddit

Bio sam uvjeren u to da Surfshark ima dobru reputaciju među Redditorsima, a dokazao sam se pravom bezbroj recenzija o Redditu. Većina netizena imala je “pozitivan” iskustvo s davateljem usluga.

Korisnici cijene troškove prilagođene proračunu, jednostavan dizajn, dobre performanse i neograničene uređaje. Neki su Redditors prijavili probleme s Netflixom, ali poput pregleda u nastavku pojasnjeno je da je kontaktiranje tima za podršku pomoglo.

Moje mišljenje o Surfsharku iz vpnreviews

Surfshark’s Korisnička podrška

Surfshark je možda jedini pružatelj usluga na tržištu koji nudi preko 10 različitih načina primanja podrške. Naravno, najpouzdanija od njih je njihova podrška 24 sata dnevno, koja je nevjerojatno proaktivna.

Ako imate detaljniji problem na koji je potrebna pažnja, korisnici imaju mogućnost podnošenja zahtjeva i odabira nadležnog odjela za slanje žalbe..

Korisnička podrška Surfsharka

Ostali mediji za podršku uključuju odvojene stranice za često postavljana pitanja (FAQ), pomoć u programima, naplatu & računa, pametne televizore i konzole, značajke, usmjerivač, ručno povezivanje i postavke DNS-a.

Sve u svemu, jako me se dojmilo bezbroj dostupnih opcija i podjela različitih stranica za podršku kako bi korisnicima bilo lakše primati određene informacije o svojim problemima..

Čak sam zabilježio i vremena odgovora nakon što sam s intervalima poslao VPN četiri pitanja putem e-maila. Među njima su dva bila općenita, a dva malo tehnička. Pogledajte statistiku u nastavku:

Pitanje Početno vrijeme odgovora Broj e-poruka Odgovor na pitanje
Radi li Surfshark s Netflixom? 20 minuta 1 Da
Je li Surfshark dobar za Torrenting? 25 minuta 1 Da
Radi li Surfshark u Kini? 30 minuta 1 Da
Kako aktivirati prigušivanje VPN-a? 24 minuta 1 Da

Surfshark alternative

Surfshark uživa najviši rang od BestVPN.co, nakon pregleda preko 180 i više davatelja usluga na tržištu. Zašto? Zbog svoje nevjerojatne usluge, ali i susretljivosti sa proračunom, iako je novopridošli na tržištu.

Međutim, ako još uvijek tražite alternativu i ne volite platiti malo više, preporučujem da se prijavite za PureVPN (počinje od 2,91 USD / mjesečno) ili Ivacy (počinje od 1,99 USD / mjesečno).

Preporučujem li Surfshark?

Toplo preporučujem Surfshark, ako tražite pristupačan izbor za sve svoje potrebe vezane uz VPN. Možete dobiti plan za samo 1,99 dolara mjesečno. odavde.

Kao pridošlica na tržištu, Surfshark deblokira Netflix, sigurno učitava bujice i pruža izvrsnu digitalnu privatnost, stoga je na prvom mjestu na našem popisu.

VPN je oslobođen od curenja WebRTC / DNS / IP adrese, nudi zadivljujuću podršku za sve platforme i pruža neograničenim istovremenim vezama, kao prvi u VPN industriji.

Slični članki

 • Avast VPN pregled 2023

  Nadležnost Češka Republika Cijena 79,99 dolara za jednogodišnji plan Poslužitelji 55 poslužitelji u 34 zemlje Trgovine Trgovine Trgovine veza Šifriranje…

 • PureVPN pregled 2023

  Nadzorna nadležnost Hong Kong Cijena 2,91 USD / mjesečno za dvogodišnji plan Poslužitelji 2 000+ u 140+ zemalja Zapisnici Nema zapisnika Ovjereno šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix…

 • IVPN pregled 2023

  Nadležnost Gibraltar Cijena 8,33 Poslužitelji 3152 Zapisi Bez šifriranja AES-256 Deblokira Netflix Da Torrenting Da Radi u Kini Da Preporučuje Da…

 • VyprVPN pregled 2023

  Nadležnost Švicarska (nesigurno) Cijena 6,67 USD mjesečno (80 USD za 1 godinu) Poslužitelji 700 Dnevnici Bez šifriranja zapisa AES-256 deblokira Netflix Da Torrenting…

 • GOOSE VPN pregled 2023

  Nadležnost Nizozemska Cijena 1,99 dolara Serveri 71 Dnevnici Ne Šifriranje AES-256 Deblokira Netflix Ne Torrenting Da Radi u Kini Ne Preporučuje Nema web stranice…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Pregled privatnog tunela 2023