Roku VPN – Hur man installerar och installerar Bästa VPN för Roku

Livet kan ibland bli riktigt tråkigt och tråkigt. Att arbeta långa timmar för att överleva i denna snabba värld tar mest av din energi och lämnar bara en väg för underhållning: filmer / TV-program. Men eftersom ingenting någonsin följer reglerna för den vanliga mannen, måste du stöta på många piratkopierings- och upphovsrättsproblem för att få tillgång till olika typer av innehåll eller specifika titlar. Detsamma gäller för enheter som Roku. Även om du har många alternativ i kanaler, kanske vissa inte avslöjar den fullständiga databasen med tillgängliga titlar.

Detta gör det avgörande att prenumerera på ett Roku VPN. Läs den här guiden från Bästa VPN för de bästa alternativen för närvarande på marknaden för avblockering av kanaler på Roku:

8 Bästa VPN för Roku

 1. Så här ställer du in Roku VPN
 2. Kanaler tillgängliga att titta på Roku-enheter
 3. Hur man lägger till kanaler på Roku
 4. Kan VPN hjälpa dig att strömma mer innehåll på Roku?
 5. Bästa VPN för Roku 2023
 6. Gratis VPN för Roku

Vad är Roku?

Om du’har bott under en sten eller i allmänhet arenor’t väl medveten om det enorma utbudet av underhållningsprodukter, låt oss utarbeta vad Roku faktiskt är. Roku är berömd över hela världen för sin bekvämlighet och praktik och är en strömmande TV- och mediaspelare, släppt tillbaka 2008. Den finns i många former, bland annat som en smart-tv, bärbara strömpinnar och set-top-lådor.

Roku VPN

Det finns till och med Roku-enheter för äldre tv-apparater som använder A / V-kablar, vilket innebär att det är en komplett lösning för alla’s underhållningsbehov. Det bästa av allt: Roku ger tittarna tillgång till både on-demand och streaming innehåll via kanaler som kan väljas med hjälp av en fjärrkontroll. Det finns ingen brist på tillgängligt innehåll, eftersom du till och med har tillgång till Amazon, Hulu och Netflix!

Hur fungerar Roku?

Olika produkter tillgängliga från Roku har separata anslutningsmetoder. De grundläggande ansluts dock till din TV med en HDMI-kabel, från Roku-enheten till din TV. När parningen och konfigurationen är klar ansluter Roku till internet via en trådlös / trådbunden anslutning för åtkomst till ditt hemnätverk. Enheten fungerar genom att ladda ner videoinnehåll från internet och sedan tillhandahålla det till dig på TV: n.

Hur fungerar Roku

Sedan Roku “strömmar” nedladdningsfilerna direkt, det finns inget behov av att de sparas, vilket eliminerar lagring av tunga cache-filer, liknande processen med Netflix. Användare har möjlighet att ladda appar eller kanaler för att komma åt vissa filmer / TV-program, liknande att installera olika appar på en smartphone eller surfplatta. Med rätt kanalsamling kommer du att njuta av en strömningsupplevelse som aldrig tidigare!

Vad är Roku

Roku ger dig makt att bestämma vad visar du vill titta på och när. Det är nästan som om du får allt “på begäran”, vilket inte bara får dig att må bra – utan också imponerar andra binge-watchers och gäster som besöker ditt hem. En annan bra sak med Roku är att operativsystemet ständigt uppdateras med gränssnittsrevisioner, funktionstillägg, säkerhetsuppdateringar och bug fixes.

Kanaler tillgängliga att titta på Roku-enheter

När Roku gjorde sitt inträde på marknaden för underhållningsenheter redan 2008 hade användarna ett begränsat urval av kanaler. Men efter att snabbt ha stigit till berömmelse har enheten gått från en till över 3000 kanaler. Du kan enkelt hitta innehåll från sändningsnätverk som NBC, CBS, ABC och Fox på Roku’s Hulu VoD eller CBS alla åtkomstkanaler. Dessa är bara några för att nämna, men nedan är en lista över andra toppkanaler tillgängliga på Roku som kommer att lämna dig överväldigad:

 1. Filmer och TV-program – PBS, Crackle TV, HBO GO, Disney, M-GO, VUDU, Sling TV, Amazon Instant Video / Prime, Hulu TV, Netflix, Google Play Store och mer!
 2. Sporter – UFC Online, WWE Network, WatchESPN, NFL Now, NHL Game Center, NBA League Pass, MLB.TV och mer.
 3. Nyheter – ABC, CBS, NBC, Fox, Sky News, Weather Nation, The Blaze och flera andra.
 4. Internet – Vimeo, Break, YouTube och andra berömda videoplattformar online.
 5. Plex Media Server – Alla Roku-enheter stöder Plex Media Server, vilket är det bästa sättet att visa personligt innehåll och alla dina favoritfilmer / TV-program på en enda plats!

Hur man lägger till kanaler på Roku

Att installera kanaler på Roku kräver ingen kunskap om raketvetenskap. Att använda enheten är otroligt enkelt, eftersom operativsystemet är ganska intuitivt och användarvänligt. Bläddra bara ner till “Strömmande kanaler” på hemmenyn och tryck på lila “OK” -knappen på din fjärrkontroll kommer du att omdirigeras till Roku Channel Store, där du kan hitta premium / gratisappar tillgängliga för installation. Använd “Sök kanaler” för att hitta den du letar efter och navigera till installationssidan.

Hur man lägger till kanaler på Roku

Kan VPN hjälpa dig att strömma mer innehåll på Roku?

När det gäller att strömma olika typer av innehåll på Roku kan du ibland stöta på ett fel som hindrar dig från att komma åt en kanal på grund av geobegränsningar. Om du är en ivrig strömning eller P2P / Torrenting-fan har du förmodligen en uppfattning om varför olika kanaler kan göra det. Allt härstammar från policyer för intrång i upphovsrätten och lagar mot piratkopiering. Olika filmer / TV-program måste få rätt licensiering från produktionshus för att tillhandahålla innehåll till olika länder.

Som ett resultat, om licensiering inte erhålls och begränsas till endast ett fåtal länder, kommer människor som finns på andra platser i världen inte att kunna komma åt sina favoritfilmer / TV-program via olika kanaler. Det är därför det är oerhört viktigt för alla fläktar att prenumerera på en VPN-tjänst, eftersom Roku själv använder Geo-IP-spårning för att upptäcka din plats. Eftersom din IP-adress är ditt virtuella ID kan bara den korrekta få dig åtkomst till olika kanaler.

Så, hur kan en VPN hjälpa Roku-användare? Genom att maskera din IP-adress och få den att se ut som om du bor helt i ett annat land. VPN-tjänster har möjlighet att kryptera din anslutning för att skydda inkommande / utgående trafik, och hålla dig borta från nyfikna ögon från myndigheter och företag mot piratkopiering. Viktigast av allt är att de hjälper till att kringgå geo-restriktioner via omedelbar platsskiftning. Du kan sitta i Japan, men ändå kunna komma åt allt innehåll från USA genom att ansluta till en inbyggd server!

* I våra tester fungerade Nord VPN bäst för att avblockera strömmar från olika platser på Roku.

Bästa VPN för Roku 2023

För att avblockera kanaler på Roku krävs användning av ett VPN, som erbjuder avancerade funktioner / verktyg för att kringgå geo-restriktioner samtidigt som du skyddar din identitet från copyright-troll och byråer mot piratkopiering. Om VPN inte erbjuder tillräckligt stark kryptering eller lider av DNS / IP-läckor kommer du inte att kunna njuta av sömlös avblockering. Av den anledningen har vi lagt till en lista över de bästa VPN: n för Roku 2023, baserat på prestanda, tillförlitlighet, support, prissättning och funktioner:

Leverantörer Pris ($) Funktioner Betyg Rabatt Besökleverantör

 1. NordVPN

  NordVPN

  $ 11,95 $3,49Per månad

  • 5200+ servrar i 60 länder
  • 6 samtidiga anslutningar
  • Fungerar med USA / UK / JP Netflix
  • Fantastiskt P2p / torrenting
  • Dubbel VPN och lök över VPN
  • Appar för Windows, Mac, iOS & Android

  Reliabile 70% rabatt på webbplatsen
  Läs recension

 2. ExpressVPN

  ExpressVPN

  $ 12,95 $8,32Per månad

  • 3 000+ servrar i 94 länder
  • AES 256-bitars kryptering
  • 24/7 Live Chat
  • Ingen loggningspolicy
  • 3 samtidiga anslutningar
  • Appar för Windows, Mac, iOS & Android

  Pålitlig 35% rabatt på webbplatsen
  Läs recension

 3. PureVPN

  PureVPN

  $ 10,95 $2,91Per månad

  • 2 000+ servrar i 140+ länder
  • AES 256-bitars kryptering
  • 24/7 Live Chat
  • Ingen loggningspolicy
  • 5 Samtidiga anslutningar
  • Appar för Windows, Mac, iOS & Android

  Pålitlig 73% rabatt på webbplatsen
  Läs recension

 4. IPVanish

  IPVanish

  $ 10 $6,49Per månad

  • PPTP, L2TP / IPSec & OpenVPN-protokoll
  • 25 000+ IP: er & 225+ servrar i över 60 länder
  • 5 Multi-inloggningar
  • 7-dagars pengarna tillbaka-garanti
  • Upp till 256bit-kryptering

  Pålitlig 69% rabatt på webbplatsen
  Läs recension

NordVPN för Roku

Baserat i Panama, rankas NordVPN under marknadens säkraste tjänster, som erbjuder användarna ett fullständigt skydd, som är skyldiga landets smidiga lagar för dataskydd. För strömning / avblockering specifikt erbjuder leverantören till och med “Smart Play” teknik, som möjliggör förbikoppling av 400+ geobegränsade plattformar, som täcker en enorm bit från Roku-kanaler.

Bästa VPN för Roku 2023

Om det inte var tillräckligt, överträffar NordVPN till och med andra leverantörer med sina otroligt snabba hastigheter, vilket förbättrar den övergripande streamingupplevelsen på Roku. Alla servrar fungerar med lovvärt konsistens, med några fördröjningsproblem för dem som upprättar långväga anslutningar. Trots det har du tillgång till över 4205 servrar i 62 länder, vilket gör att urvalsprocessen är ganska enkel för att avblockera kanaler på Roku.

Fördelar

 1. 4205 Servrar i 62 länder.
 2. Noll loggarleverantör för snabbtorrande
 3. Maximalt skydd online via DoubleVPN
 4. P2P / Torrenting aktiverad på speciella servrar
 5. DDoS-skydd och automatisk dödsbrytare

Nackdelar

 1. Dyrt månatlig prissättning

besök leverantör

ExpressVPN för Roku

ExpressVPN hanterar åtnjuter ganska framträdande online i alla BEST VPN-kategorier, tack vare dess exceptionella utvecklingsteam och anmärkningsvärda snabba servrar, som är perfekta för att strömma filmer / TV-program online i HD. Det erbjuder oöverträffad integritet och anonymitet online, en som de turkiska myndigheterna till och med inte kunde få något från leverantören under en incident där VPN deltog.

Kan VPN hjälpa dig att strömma mer innehåll på Roku

ExpressVPN sätter ganska fältet för nedladdning och uppladdningshastigheter, varför det har topp på vårt rankning. Detta gäller särskilt för strömmande eller P2P / Torrenting-älskare. Som ett resultat kan du känna dig säker på att få maximala hastigheter när du blockerar olika kanaler för att strömma ditt favoritinnehåll. För anslutning har du tillgång till 2 000+ VPN-servrar på 148 VPN-serverplatser och 94 länder.

Fördelar

 1. Enkel avblockering av Roku-kanaler
 2. 2 000+ VPN-servrar 90 länder
 3. Noll nätverkstrafikloggning
 4. 30-dagars återbetalningsgaranti
 5. VPN-appar för PC, Mac, iOS och Android

Nackdelar

 1. Dyr månadsplan

besök leverantör

PureVPN för Roku

Baserat i Hong Kong tog PureVPN tidigare ganska slag på marknaden, på grund av att den avslöjade information till myndigheterna i ett förföljande fall, som såg en ung flicka plågas av en cyberkriminell. Även om webbplatsen alltid hade nämnt om sin loggningssed, kom den under stor eld. Sedan dess har PureVPN förbättrat sina erbjudanden ganska mycket.

Hur man ställer in VPN på Roku

Förutom att sänka priserna erbjuder VPN ett anmärkningsvärt utbud av funktioner, som inkluderar inbyggda appar för alla populära plattformar, 2000+ servrar i 140+ länder världen över, split tunneling för maximal säkerhet vid strömning av piratkopierat innehåll eller engagemang i P2P / torrenting, 256-bitars AES-kryptering, port vidarebefordran, DDoS-skydd, för att öka din förmåga att avblockera Roku-kanaler!

besök leverantör

IPVanish för Roku

Baserat i USA kan många välja att hålla sig borta från IPVanish på grund av dess plats. En av de bästa sakerna med leverantören är dock att den garanterar fullständig anonymitet, trots de hårda obligatoriska lagarna om datalagring. Det har funnits nollfall av VPN som tillhandahåller någon form av information till myndigheter, vilket säkerställer att deras unblocking-app för Roku är helt säkert.

IPVanish för roku

Användare har ett enormt nätverk med mer än 1000 servrar i 60 länder världen över. Du har till och med inbyggda appar tillgängliga för alla plattformar, vare sig det är Linux, iOS, Android, Mac och Windows. Prissättningen börjar på $ 10 per månad, men du har en 7-dagars återbetalningsgaranti. Det finns till och med en SOCKS5-proxy för maximal anonymitet för P2P / Torrenting, och VPN erbjuder möjligheten att upprätta 10 anslutningar samtidigt.

Fördelar

 1. 40 000+ IP’s och 1000+ VPN-servrar
 2. 7-dagars återbetalningsgaranti
 3. SOCKS5 Proxy och Kill Switch
 4. Accepterar kryptokurser
 5. Native Apps för alla plattformar

Nackdelar

 1. Baserat i USA

besök leverantör

Privat Internet Access (PIA) VPN för Roku

Grundat av Ted Kim och Andrew Lee 2010, är ​​Private Internet Access (PIA) en USA-baserad leverantör av VPN-tjänst. Som sådan måste den möta många frågor om dess förmåga att erbjuda fullständig integritet. USA är en del av Five and Fourteen Eyes Alliances, som regelbundet utbyter information och hänger sig åt massövervakning. Det är inte många som litar på tjänsten på grund av detta.

Privat Internet Access (PIA) VPN för Roku

PIA har dock aldrig avslöjat någon information till myndigheterna. Även om du inte kan lita på det för din integritet, kan du fortfarande använda den för att avblockera roku-kanaler eller helt enkelt kringgå geo-restriktioner för roku. När du registrerar dig har du tillgång till 3500 servrar i 32 länder. Funktioner du får inkluderar Port Forwarding, Router Support, Port Selection, SOCKS5 Proxy, 5 Multi-Logins och ad / Tracker-blockerare!

Fördelar

 1. 3 500 servrar i 32 länder världen över
 2. DNS och IPv6 Läckskydd
 3. Internet Kill Switch-funktion
 4. Port vidarebefordran och urval
 5. AES 256-bitars kryptering

Nackdelar

 1. Baserat i USA

Gratis VPN för Roku

På BestVPN.co rekommenderar vi strängt vår användarbas att inte falla i fällan med gratis VPN, eftersom de flesta kommer att ha sina fotar djupa rotade i skuggiga affärsmetoder för att betala för serverunderhåll, appuppdateringar, kundsupport och andra kostnader relaterade att vara värd för ett VPN. Men eftersom inte alla vill investera i premiumleverantörer och det kan bli lite frustrerande att betala för en tjänst om du bara vill använda den tillfälligt – gratis VPN är ett bra val oavsett.

Avsluta för Roku

Windscribe är en kanadensbaserad tjänst som trots att den är GRATIS erbjuder en väl utformad webbplats som ger tillgång till intuitiva appar för att utnyttja maximal säkerhet. Även om bandbreddgränsen på 10 GB är standard på en fri plan, fick vi testet på leverantören på sina fyra grundläggande servrar, ganska fantastiska hastigheter. Detta använde de GRATIS-servrarna och inte premium-servrarna. Så vi rekommenderar definitivt att använda Windscribe!

Gratis VPN för Roku

Fördelar

 1. 10 GB bandbreddgräns
 2. Chrome Browser Extension
 3. Responsiv kundsupport
 4. Snabba hastigheter via IKEv2-kryptering
 5. Enkla att använda inhemska appar

Nackdelar

 1. Ingen livechatt

Hotspot Shield för Roku

Hotspot Shield är en USA-baserad leverantör av VPN-tjänster som fortsätter att vinna och förlora sin berömmelse på grund av en rad problem med sin VPN-app. Men om det bara är för tillfälligt bruk, som de flesta GRATIS VPNS är – så är det ett bra val för massorna. Leverantören erbjuder anmärkningsvärda hastigheter för streaming och P2P / Torrenting med låg latens. Det enda problemet är att du har en 750 MB datagräns per dag.

Hotspot Shield för Roku

Fördelar

 1. 750MB dagligt bidrag
 2. Automatisk dödsbrytare
 3. Inga DNS-läckor har upptäckts
 4. Chrome-förlängning
 5. Delad tunneling tillgänglig

Nackdelar

 1. Långsam kundsupport

Dölj mig för Roku

Hide.me erbjuder både betalda och gratis tjänster, precis som namnen ovan. Den enda skillnaden är att det ger dig 2 GB data per månad att spela med. Andra funktioner du får med den GRATIS planen inkluderar tre serverplatser (Nederländerna, Kanada och Singapore), ansluta till en enhet, appar för Windows, Mac, Android, iOS och till och med Google Chrome.

Dölj mig för Roku

Fördelar

 1. Chrome Browser Extension
 2. 35 servrar i 28 länder
 3. Automatisk Wi-Fi-skydd
 4. Plattformsappar
 5. Noll loggarleverantör

Nackdelar

 1. Dåliga hastigheter

Så här ställer du in Roku VPN

Att välja ett VPN är bara en del av processen att njuta av sömlös avblockering. Du måste också ställa in det billigaste VPN: n på din Roku-enhet, vilket kan variera beroende på äldre eller nyare generationer av Roku-enheter. Men om det är en sak säkert kan du inte använda Roku-hårdvaran själv för att skapa en VPN-anslutning. Istället måste du aktivera en VPN-anslutning för Roku-spelaren att komma åt när som helst!

Du kan gå åt detta på två sätt. Det första handlar om att dela din VPN-anslutning på din bärbara dator med Roku-enheten genom att skapa en hotspot. Även om du kan uppleva en minskning av hastigheterna, kan du enkelt njuta av blockering. När du är ansluten kan du utföra ett IP-test för att se till att du har skapat ett framgångsrikt nätverk till en extern server. Den andra handlar om att använda en inbyggd VPN, DD-WRT eller Tomato router!

Ställ in Roku VPN med Virtual Router Method

Som nämnts tidigare kan du enkelt använda en VPN på din Roku-enhet genom att ansluta till en virtuell router, skapad av din bärbara dator / PC / smartphone. Wi-Fi-hotspots är ett bra sätt att dela ditt internet med andra, även med en VPN-anslutning. Följ stegen nedan för att komma igång:

 1. Bli Medlem med den rekommenderade VPN-leverantören.
 2. Prenumerera på en lämplig plan och ladda ner relevant programvara.
 3. Tryck på installationsknappen. Detta skapar en ny adapter i “Nätverkskopplingar”.
 4. Hitta din VPN-anslutning i listan och högerklicka på “Egenskaper”.
 5. Klicka på “Delning” och kontrollera “Tillåt andra nätverksanvändare” alternativ.
 6. Anslut din Roku-enhet till din dator’s Wi-Fi-hotspot.

Ställ in Roku VPN med DD-WRT / Tomato Router Method

Att installera en VPN på DD-WRT- eller Tomato-routrar är en komplicerad process som kräver stor teknisk kunskap. Du måste följa en komplett lista med instruktioner för att säkerställa att VPN framgångsrikt kontrollerar internetanslutningen, så att användare runt om i hushållet kan njuta av att blockera eller ändra sin plats, utan någon app. NordVPN erbjuder integrerade VPN-routrar som du kan köpa här. Följ denna guide för att ställa in ett VPN på DD-WRT eller Tomato.

Så här ställer du in VPN för Roku med hjälp av delad PC VPN-anslutning

 1. Öppen din Windows PC och huvud till sökfältet
 2. Typ “cmd” för att få upp kommandotolken
 3. Välj “Kör som administratör” och typ det följande:
 4. netsh wlan set hostednetwork mode = allow ssid = NETWORKNAME key = LÖSENORD
 5. namn din virtuella router genom att ställa in följande värden:
 6. ssid = [namn för ditt nätverk] -tangent = [lösenord för ditt nätverk]
 7. Träffa “Stiga på” och du kommer att få flera meddelanden som säger:
 8. “Nätverksläget har ställts in för att tillåta”
 9. “SSID: n för det värdade nätverket har ändrats framgångsrikt”
 10. “Lösenfrasen för användarnyckeln för det värdade nätverket har ändrats”
 11. Start din virtuella router genom att ange: netsh wlan start hostednetwork i CMD
 12. Du får ett meddelande som säger “Det värdade nätverket startade”
 13. Öppen “Nätverks-och delningscenter” och gå till “Ändra adapterinställningar”
 14. Högerklicka på VPN-anslutningen som skapats tidigare och gå till “Egenskaper”
 15. Klick på “Delning” fliken och bock både “Tillåt andra nätverksanvändare” alternativ
 16. Sväng på din Roku-enhet och huvud till “inställningar” meny
 17. Välj Nätverk > Trådlöst (Wi-Fi) > Ställ in ny Wi-Fi-anslutning.
 18. Ansluta till Wi-Fi-nätverket som du just skapade i Windows!

Hur man installerar VPN för Roku med delad Mac VPN-anslutning

 1. Öppen din Mac-bärbara dator och huvud till “Systeminställningar” Meny
 2. Klick på “Delning” och från vänster panel Välj “Internet delning”
 3. Uppsättning följande inställningar för att framgångsrikt dela ditt VPN till Roku:
 4. Dela din anslutning från: [VPN-anslutningen du just skapade]
 5. Till datorer som använder: kryssa i rutan för “Wi-Fi” för enklare anslutning
 6. Öppen Wi-Fi-alternativ, stiga på nätverksnamn och Välj kanalen
 7. Använda sig av WPA2 Personal för säkerhet och stiga på ett lösenord och klicka sedan på OK
 8. Sväng på Internetdelning från menyn och klick på “Start”
 9. Öppen din Roku-enhet och huvud till “inställningar” meny
 10. Klick på nätverket > Wi-Fi > Ställ in ny Wi-Fi-anslutning
 11. Ansluta till Wi-Fi-nätverket som du just skapade på Mac

VPN för Roku-alternativ

VPN är faktiskt bara “Virtuella privata nätverk” och inte någon specifik teknik. Som sådan finns det inga alternativ tillgängliga för det. Man kan hävda att proxytjänster är ganska lika, men de integrerar inte någon slags kryptering. Detta lämnar fysiskt privat nätverk (PPN) som det enda alternativet, men det här alternativet har ingen kommersiell leverantör. Om det helt enkelt avmarkerar du vill göra, är det ett bra alternativ att använda en proxytjänst på Roku webbläsare X!

De bästa Roku Media Streamers

Nu är många medvetna men som tidigare nämnts finns Roku i olika former / storlekar / typer. Att välja ett VPN är lika svårt som att hitta den bästa mediestreamer för dig. Men eftersom BestVPN.co syftar till att täcka alla aspekter av att njuta av en sömlös Roku-upplevelse för att strömma dina favoritfilmer / TV-program, nedan har vi lämnat detaljer om alla de senaste Roku-mediaströmmarna:

De bästa Roku Media Streamers

Roku Ultra

Roku Ultra kommer under de främsta nivåerna av märket, prissatt till $ 130. Det är en set-top-box som använder avancerad hårdvara och den mest kraftfulla processorn för alla Roku-enheter. Det gör det möjligt för användare att spela video från externa enheter, som stöder HFS +, NTFS, FAT32 och till och med FAT16-format. Det finns en röstfjärrkontroll där du trycker på knappen och säger titeln för att söka på enheten.

Roku Ultra

Vi experimenterade med funktionen och fick noggranna resultat hela tiden, vilket säkerställer att det inte är en marknadsföringsknack. Detta gör livet ännu enklare än tidigare, särskilt när du hittar en film / TV-program att titta på. Fjärrkontrollen har till och med en tracker som börjar pipa efter att ha tryckt på knappen ovanpå Roku Ultra. Enheten stöder till och med 720p, 1080p och 4K UHD med HDR-video vid 60 fps.

Roku Streaming Stick

En bra motsvarighet till Roku Ultra, Streaming Stick, som namnet antyder är en enkel USB-formad produkt som ansluts till din TV via HDMI-kabeln. Jämfört med Ultra är Roku Streaming Stick otroligt billigare, vilket ger dig endast 50 $ tillbaka. Det finns ingen Ethernet-port tillgänglig så du måste ha en trådlös router för att ställa in en internetanslutning.

Roku Streaming Stick

I likhet med Roku Ultra ger denna version också tillgång till över 3000 kanaler. Den enda skillnaden mellan de två är att fjärrkontrollen inte har Voice Search eller Finder-funktionen. Du kan inte heller strömma i 4K-kvalitet, såvida du inte köper Roku Streaming Stick Plus, som är tillgängligt för $ 70. Det erbjuder också mer Wi-Fi-sortiment, som fungerar till fördel om din router är långt borta från TV: n.

Roku Premiere och Premiere+

Låt oss först klargöra att Roku Premiere och Premiere + är två olika enheter. Båda enheterna kan strömma i 4K UHD med HDR-video vid 60 fps. De är set-top-boxar, vilket innebär att du kan ansluta dem via en Ethernet-kabel direkt till internet, vilket ger dig bättre strömningshastigheter för att titta på dina favoritfilmer / TV-program.

Roku Premiere

Jämfört med Roku Ultra är Premiere + 23% billigare, endast tillgänglig för 99 dollar. Det här är cirka 30 $ billigare, vilket är ett bra alternativ, särskilt om du är budgetmedveten. Det enda problemet med den här enheten är att Ethernet-porten på baksidan endast stöder upp till 1000 Mbps. Du kan inte ta emot gigabit-hastigheter, vilket kan hindra strömmen lite!

Roku Express och Express+

Roku Express och Express +, som introduceras som produkter på startnivå, erbjuder kompatibilitet för användare som fortfarande förlitar sig på äldre tv-apparater. De kan arbeta med komposit A ​​/ V-kablar, som använder de traditionella röda, vita och gula färgerna som var ganska berömda innan HDMI kom till och popularitet på maximal bekvämhetsnivå.

Roku Express

Bästa VPN för vanliga frågor om Roku

Hur fungerar Roku Stick?

Roku ansluter till internet via en trådlös / kabelanslutning för att komma åt ditt hemnätverk. Enheten fungerar genom att ladda ner videoinnehåll från internet och sedan tillhandahålla det till dig på TV: n. Sedan Roku “strömmar” nedladdningsfilerna direkt, det finns inget behov av att de sparas, vilket eliminerar lagring av tunga cachefiler.

Hur mycket kostar Roku-kanaler?

Att lägga till en kanal tömmer inte fickorna! Vanligtvis hittar du alla kanaler som du kanske vill installera för att strömma GRATIS, men med en offset-chans du inte gör, kommer den maximala prissättningen att variera mellan $ 0,99 och $ 1,99. Detta exkluderar kanalens prenumerationskostnader.

Hur mycket kostar det att använda Roku?

Som tidigare nämnts erbjuder Roku ett varierat produktsortiment. Som sådan kan prissättningen variera beroende på dina behov. Roku Ultra set-top-box kostar cirka $ 130, Premiere och Premiere + har en prislapp på $ 99 och $ 109, Streaming Stick finns endast för $ 50 och Express och Express + kan köpas för $ 29.99 och $ 39.99.

Vilka kanaler är gratis på Roku

Det finns en enorm lista över gratis kanaler som kan installeras på Roku. Några av de mest kända är Pluto TV, Crackle, The Roku Channel, CW App, PBS Kids, Comet, Newson, Tubi, Twitch, YouTube, Vimeo och Break.

Inpackning av saker

Enheter som Roku är livräddare som gör det otroligt enkelt och bekvämt att komma åt allt ditt favoritinnehåll från hela världen. Med åtkomst till tjänster som BBC iPlayer, Hulu, Netflix, Amazon Prime och mer genom ett enda gränssnitt kan ingenting slå strömningsupplevelsen från Roku. Lägg till detta till ett VPN som kringgår alla geobegränsningar, och du kanske aldrig lämnar ditt hem på helgerna på grund av ett massivt beroende av binge-watch!

Похожие статьи