Test hitrosti VPN – 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

VPN-ji so kot Avengers ali Justice League zasebne industrije, ki skrivajo vaše podatke o IP-ju in šifrirajo vašo povezavo zaradi zaščite pred prevaranti, tatovi identitete, lažnimi prevaranti in hekerji. Ključnega pomena so za prejemanje anonimnosti v spletu, skupaj z odobritvijo dostopa do blokiranih spletnih mest, vključitvijo v P2P / Torrenting in obvladovanjem ponudnika internetnih storitev. Ta članek se osredotoča na en primer uporabe VPN-jev: zmogljivost. Preberite ta poglobljeni vodnik za test hitrosti VPN spodaj iz BestVPN.co o najhitrejših VPN-jih!

Tako boste dobili boljšo predstavo o tem, kako VPN vplivajo na hitrosti in kateri ponudnik je odlična izbira, ki temelji na testiranju zmogljivosti strežnika z različnih lokacij. Konec koncev, zadnja stvar, ki jo želite, je, da se prijavite pri ponudniku le, če se zavedate, da je zanič pri doseganju velikih hitrosti, kar je nujno za pretakanje piratske vsebine ali sodelovanje v P2P / Torrenting. Medtem ko je prejemanje dobre zasebnosti in anonimnosti v spletu vsekakor pomembno, je enako pomembna tudi hitrost VPN-jev!

Contents

Ali VPN vpliva na hitrost?

Ko večina ljudi govori o VPN-jih, ponavadi nadaljujejo z dezinformacijo in pravijo, da ta orodja za zasebnost dejansko zmanjšujejo vašo hitrost interneta. Čeprav se s to trditvijo ne strinjamo, obstajajo različne okoliščine, ko lahko VPN dejansko pospeši vaš internet. V osnovni metodologiji VPN uporablja protokole nadzemno za kapsulacijo / de-kapsulacijo in doda plast šifriranja v vaše omrežje.

To pomeni, da ves vaš internetni promet poteka skozi varen prehod, ki je neviden za lokalne ponudnike internetnih storitev ali vladni nadzor. Dodatek tega “šifriran predor” Zaradi tega je internet počasnejši. Vendar pa lahko v okoliščinah, ko se namerno prizadevajo za znižanje kakovosti storitev, ki jo prejmete, dejansko pride do povečanja hitrosti.

Ponudniki internetnih storitev lahko izklopijo izvirni IP naslov. Brez VPN boste opazili, da prejete hitrosti niso enake načrtu, na katerega ste se lahko naročili. Ko se povežete z VPN, se končna točka premakne, saj uporabljate ločen IP naslov in DNS, kar obide kakršno koli omejitev hitrosti. Seveda obstajajo različni dejavniki, ki vplivajo tudi na hitrost VPN.

Dejavniki, ki vplivajo na hitrost VPN

Večina uporabnikov VPN ima malo ali nič znanja o tem, kako delujejo orodja za zasebnost, da prikrijejo vašo identiteto v spletu. Včasih imajo celo strokovnjaki, kot smo mi, težave pri prenašanju procesov, da bi olajšali razumevanje tehničnih lastnosti. Pri ustvarjanju navideznega zasebnega omrežja je toliko vključenih veliko dejavnikov, ki vplivajo na hitrost (mnogi od njih boste presenečeni, ko boste slišali o njih.

Oddaljenost do strežnika VPN

Glede na to, kje se nahajate, se lahko hitrost interneta razlikuje za nekoga, ki živi bližje določenemu strežniku kot en prebivalec daleč. To je razlog, zakaj večina odjemalcev VPN običajno ima “Samodejno povezovanje” funkcija, ki samodejno najde zanesljiv strežnik VPN v bližini vaše lokacije.

Če se na primer povezujete s Kitajske na strežnik v ZDA, lahko pričakujete nekaj izgube hitrosti. Podobno, če se odločite za hongkonški strežnik, boste prejemali hitrejše hitrosti (zaradi zmanjšane bližine). Ta raznolika zmogljivost glede na lokacijo je posledica časa, ki je potreben, da podatkovni paket potuje naprej in nazaj.

Protokoli in šifriranje

Ker VPN uporabljajo močnejše protokole in šifriranje za povečanje anonimnosti na spletu, boste opazili zmanjšanje celotne prejete hitrosti. Na primer, če se odločite za uporabo PPTP nastavitve z osnovnim 128-bitnim šifriranjem AES, boste dosegli hitrejše hitrosti.

Po drugi strani pa boste morali za dodatno zaščito plačati s hitrostjo OpenVPN (UDP ali TCP protokol) z AES-256-CBC šifri. Samo SSTP ponuja najboljše razmerje šifriranja in hitrosti, protokol pa je na voljo samo v sistemu Windows.

Vozlišča povezana s strežnikom

  Kateri VPN-ji ponujajo najboljšo podporo v klepetu v živo?

VPN so univerzalna bitja, ki jih naenkrat poje stotine ljudi. Z enostavnimi besedami, odvisno od VPN-ja, s katerim se prijavite, in če uporabljate dinamičen IP, se boste morali soočiti s težavami v zvezi z nalaganjem strežnika, kar neposredno izniči hitrost, ki jo prejmete.

Več oseb, povezanih z enim strežnikom, bo povzročilo veliko obremenitev strežnika. To pomeni, da bodo hitrosti, ki jih prejmete, najverjetneje regulirane. Zato je bolje, da gre za ponudnike, ki ponujajo dober seznam lokacij iz iste države. NordVPN na primer ponuja samo 550 strežnikov v Veliki Britaniji!

Povezava pasovne širine s strani ponudnika internetnih storitev

To smo omenili že prej, lahko ponudniki internetnih storitev omejijo hitrost, ki lahko ovira internetno hitrost, ki jo prejmete. Zdaj smo že omenili, da VPN pomagajo preseči te omejitve, vendar pri uporabi povezave, ki jo dobite prek klicne povezave ali 3G, lahko pričakujete nekaj težav s povezavo VPN.

Tudi če imate povezavo 50 Mbps, vendar je povezava med ponudnikom internetnih storitev in ponudnikom VPN slaba, lahko opazite zmanjšanje hitrosti. V nasprotnem primeru večinoma, ko se prijavite z VPN, opazite le 10-20% izgubo pri hitrosti pasovne širine.

Nekaj ​​razlogov, povezanih z računalnikom

Če res želite uporabiti VPN v računalniku, ne da bi pri tem dosegli veliko zmanjšanje hitrosti, morate svoj CPU opremiti s hitrejšim procesorjem. To bo samodejno vodilo do večje hitrosti, vendar je nujno, da se odločite za zanesljivega ponudnika z uveljavljenim ugledom za 0% izgubo paketov.

Drugi razlog, zaradi katerega lahko trpijo vaše internetne hitrosti, so nastavitve vašega požarnega zidu. Če algoritem neprestano blokira VPN, bo preprečil, da bi povezava neprekinjeno tekla. Ko izbirate aplikacijo VPN s seznama VPN-jev, ne pozabite dodati odjemalca na seznam odobrenih storitev za požarni zid.

Pregled preizkusa hitrosti VPN

Zavedamo se, da uporabniki nenehno iščejo zanesljive ponudnike VPN, ki ne ogrožajo varnosti / zasebnosti in učinkovitosti. Če ste eden od teh posameznikov, potem ste na pravem mestu. Spodaj najdete podrobno analizo najboljših 5 najhitrejših ponudnikov VPN (glede na naše testiranje, ki nam je vzelo veliko časa in povzročilo pomanjkanje spanja).

  1. ExpressVPN
  2. NordVPN
  3. Surfshark
  4. VyprVPN
  5. Profilirani VPN

Test hitrosti ExpressVPN

Podjetje ExpressVPN s sedežem na Britanskih Deviških otokih uživa velik ugled, da je vsestranska storitev VPN, in tega ne zanikajo! Nahaja se v varnem zavetju zunaj pristojnosti EU in ZDA. Ponudnik hrani dnevnike ZERO in nikoli ni bil kriv, da je pomagal vladnim agencijam, tudi v primerih, ko so turške oblasti streljali na strežnike v primeru atentata.

Ko se prijavite s programom ExpressVPN, imate dostop do 2000+ 140 strežnikov v več kot 90 državah po vsem svetu. To vam omogoča odblokiranje spletnih mest z omejitvami, kot so Netflix, Hulu in BBC iPlayer. Najboljši del vsega: dosežete neverjetne hitrosti, ne glede na to, s katerim strežnikom se povežete. Spodaj si lahko ogledate rezultate temeljite analize ponudnikov’ predstava na petih lokacijah.

VPN ima najnižjo izgubo hitrosti med 80+ ponudniki, ki smo jih pregledali za nalogo, pri povprečni hitrosti prenosa 82,45 Mbps in hitrosti prenosa 64,13 Mb / s na 100 Mbps povezavi..

Test hitrosti ExpressVPN

Test hitrosti ExpressVPN
Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 95,23 Mbits / s 79,43 Mbits / s 85,18 Mbits / s 70,89 Mbits / s 81,55 Mbits / s 82,45 Mbits / s
Naloži 69,21 Mbits / s 60,49 Mbits / s 70,99 Mbits / s 60,72 Mbits / s 59,27 Mbits / s 64,13 Mbits / s
Ping 105 ms 111 ms 62 ms 79 ms 70 ms 85,4 ms

Povzetek uspešnosti (povprečna hitrost)

Hitrost prenosa: 82,45 Mb / s (17,55% počasneje)

Hitrost prenosa: 64,13 Mb / s (35,87% počasneje)

Ping: 85 ms

Test hitrosti VPN - 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

NordVPN test hitrosti

Panamski ponudnik slovi po slovesu zelo varne storitve, saj uživa v strateški lokaciji, ki jo ločuje od konkurence. To dodajte svoji politiki brez zapisov in ponudnik se ne bo zapletal, še posebej, če želite ostati zaščiteni pred tatovi identitete, prevaranti, lažnim predstavljanjem in kibernetskimi kriminalci.

  Vodnik za nastavitev VPN za različne platforme / naprave!

Funkcije, ki jih prejmete od ponudnika, vključujejo zaščito pred puščanjem DNS, stikalo za samodejno ubijanje in čebulo prek VPN. Za napredne tehnologije imate DoubleVPN, ki ves omrežni promet prenaša prek dveh strežnikov, ki se nahajata v različnih državah. CyberSec, ki preprečuje širjenje kibernetskih groženj, škodljivih spletnih mest in zlonamerne programske opreme na vaših napravah.

Imate dostop do več kot 5150+ strežnikov v 62 državah. Spodnji preskusi hitrosti kažejo, da so hitrosti prenosa v povprečju 80,00 Mbps in hitrost nalaganja 56,68 Mbps.

NordVPN test hitrosti

NordVPN test hitrosti
Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 91,71 Mbits / s 83,96 Mbits / s 75,81 Mbits / s 65,98 Mbits / s 82,55 Mbits / s 80,00 Mbits / s
Naloži 60,63 Mbits / s 49,99 Mbits / s 50,19 Mb / s 59,88 Mbits / s 62,72 Mbits / s 56,68 Mbits / s
Ping 128 ms 92 ms 117 ms 99 ms 55 ms 98,2 ms

Povzetek uspešnosti (povprečna hitrost)

Hitrost prenosa: 80,00 Mbps (20,00% počasneje)

Hitrost prenosa: 56,68 Mbps (43,32% počasneje)

Ping: 98,2 ms

Test hitrosti VPN - 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

Surfshark test hitrosti

Podobno kot ExpressVPN ima Surfshark sedež na Britanskih Deviških otokih (pristojnosti VPN), kar pomeni, da ima strateško prednost pred drugimi storitvami. V BVI ni zakonov o hrambi podatkov in vam ni treba skrbeti za povezave s 5 ali 14 očmi. Ponudnik ponuja dve močni šifrirni šifri: AES-256-CBC in AES-256-GCM.

Za povezovanje ponuja ponudnik neverjetne hitrosti na svojem razširjenem seznamu strežnikov, ki se razteza na 500+ v 45 državah v samo 2 mesecih. Na voljo imate tudi aplikacije za vse platforme / naprave, skupaj z aplikacijo Router. Kar zadeva cene, je Surfshark ponavadi zelo stroškovno učinkovit in prijazen do denarnice. Če greš po letnem načrtu, plačaš le 5,99 USD na mesec, kar znaša 71,88 USD na vsakih 12 mesecev

Kot lahko vidite spodaj, je tudi zmogljivost VPN-a zelo impresivna, saj v povprečju prinaša spodobno hitrost prenosa 76,22 Mbps, skupaj s prenosom 66,19 Mbps.

VPN test hitrosti

 

Surfshark test hitrosti
Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 87,52 Mbits / s 80,23 Mbits / s 75,61 Mbits / s 67,96 Mbits / s 69,78 Mbits / s 76,22 Mbits / s
Naloži 77,91 Mbits / s 71,18 Mbits / s 63,73 Mbits / s 60,11 Mbits / s 57,98 Mbits / s 66,18 Mbits / s
Ping 120 ms 144 ms 220 ms 115 ms 102 ms 140 ms

 

Povzetek uspešnosti (povprečna hitrost)

Hitrost prenosa: 76,22 Mbps (23,78% počasneje)

Hitrost prenosa: 66,18 Mbps (33,82% počasneje)

Ping: 140 ms

Test hitrosti VPN - 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

Test hitrosti VyprVPN

Ustvaril jih je Golden Frog in se nahaja v Švici, VyprVPN je še en zanesljiv hitri VPN, ki ponuja ogromno bazo podatkov s 700 strežniki po vsem svetu, skupaj s perki, kot so zaščita DPI, NAT požarni zid in tehnologija Chameleon, za boljšo varnost pri vključevanju v hudourniške / pretakanje dejavnosti. Konec koncev, več funkcij imate za zasebnost, tem bolje!

Po testiranju uspešnosti ponudnika smo na naši povezavi 100 Mbps dosegli izjemno visoke hitrosti, na katere z izbiro različnih strežnikov ali povečanim omrežnim prometom nismo vplivali, pri čemer smo pokazali samo 25,61% zmanjšanje. To bi lahko bilo zato, ker VyprVPN upravlja z lastnim omrežjem, zaradi katerega je vedno na voljo odlične hitrosti!

Kljub povezavi z različnimi strežniki je bila hitrost skladna z nekoliko izgubo. Povprečno smo prejeli 74,39 Mbps in 61,87 Mbps v nalaganju.

Test hitrosti VyprVPN

VyprVPN
Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 84,69 Mbits / s 74,63 Mbits / s 75,15 Mbits / s 64,96 Mbits / s 72,55 Mbits / s 74,39 Mbits / s
Naloži 74,18 Mbits / s 61,51 Mbits / s 57,82 Mbits / s 52,26 Mbits / s 63,59 Mbits / s 61,87 Mbits / s
Ping 192 ms 209 ms 175 ms 240 ms 140 ms 191,2 ms
  Ponudniki VPN in njihova uporaba ponarejenih (virtualnih) strežnikov


Hitrost prenosa:
74,39 Mbps (25,61% počasneje)

Povzetek uspešnosti (povprečna hitrost)

Hitrost prenosa: 61,87 Mbps (38,13% počasneje)

Ping: 191,2 ms

Test hitrosti VPN - 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

Profilirani hitri test VPN

Gibraltarski ponudnik je pred kratkim utiral svojo pot na trg VPN, še eno ime, ki je znano po tem, da nudi izjemne zmogljivosti in hitrosti tistim, ki ga hrepenijo. Čeprav je nekaj beleženja seje / povezave, je VPN precej varen, saj so njegovi osrednji strežniki s sedežem na Nizozemskem, kjer podatkovnih zapisov ne morete pogledati brez ustreznega naloga!

Seveda se preostali dnevniki po 30 dneh izbrišejo. Cenimo transparentnost, ki jo VPN prinaša v izdelek, saj je bolje, kot da bi bili kasneje šokirani / presenečeni, podobno kot smo doživeli s PureVPN pred časom. Za povezovanje kupljeni ponuja strežnike v 41 državah po vsem svetu za deblokiranje ali prepustitev P2P / Torrenting.

Hitrosti, ki jih prejmete, so precej neverjetne tudi s taktom VPN pri prenosu 72,35 Mbps in nalaganjem 64,71 Mbps v povprečju po opravljenem preskusu na petih različnih lokacijah strežnika!

Profilirani hitri test VPN

Profilirani VPN
Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 85,27 Mbits / s 79,53 Mbits / s 71,82 Mbits / s 65,92 Mbits / s 59,21 Mbits / s 72,35 Mbits / s
Naloži 76,17 Mbits / s 69,79 Mbits / s 62,91 Mbits / s 60,98 Mbits / s 53,74 Mbits / s 64,71 Mbits / s
Ping 85 ms 189 ms 222 ms 127 ms 259 ms 176,4 ms

Povzetek uspešnosti (povprečna hitrost)

Hitrost prenosa: 72,35 Mbps (27,65% počasneje)

Hitrost prenosa: 64,71 Mbps (35,29% počasneje)

Ping: 176,4 ms

Test hitrosti VPN - 5 od 80 ponudnikov ima & lsquo; potrebo po hitrosti & rsquo;

Primerjava hitrosti VPN

Uvrstitev Ponudnik VPN Hitrost prenosa Hitrost nalaganja
# 1 ExpressVPN 82,45 Mb / s (17,55% počasneje) 64,13 Mb / s (35,87% počasneje)
# 2 NordVPN 80,00 Mbps (20,00% počasneje) 56,68 Mbps (43,32% počasneje)
# 3 Surfshark 76,22 Mbps (23,78% počasneje) 66,18 Mbps (33,82% počasneje)
# 4 VyprVPN 74,39 Mbps (25,61% počasneje) 61,87 Mbps (38,13% počasneje)
# 5 Profilirani VPN 72,35 Mbps (27,65% počasneje) 64,71 Mbps (35,29% počasneje)

Kako preveriti hitrost interneta | Metoda za preizkušanjem

BestVPN.co uporablja lastno specializirano orodje za testiranje hitrosti za analizo učinkovitosti različnih VPN-jev na različnih strežnikih po vsem svetu. Rezultati se nato samodejno izrisujejo v grafično strukturo za natančno branje, kar je bistveno za ugotovitev najboljšega ponudnika. To orodje ni na voljo širši javnosti, vendar se ljudje, ki želijo preveriti svojo hitrost interneta, vedno lahko zanesejo na druge možnosti.

Na voljo so številna spletna orodja, ki ob preizkušanju hitrosti vašega interneta zagotavljajo natančne rezultate. Pravzaprav bo skoraj vsako spletno mesto o zasebnosti, ki ga obiščete, zagotovo razkrilo podatke o vaši identiteti, ki pušča v spletu, in navaja natančno lokacijo glede na vaš IP naslov. ExpressVPN, CyberGhost, PureVPN je le nekaj primerov spletnih strani VPN, ki zagotavljajo takšne informacije.

Če potrebujete zanesljivo orodje za samo preverjanje hitrosti interneta, boste morda želeli preveriti hitrostni test z Oakla, hitrostnim preskusom KeyCDN, Googlovimi hitrostmi strani, GTmetrix, WebPageTest, Varvy Pagespeed Optimization, UpTrends, dotcom-monitor, Yellow Lab Orodja, preizkuševalnik časa obremenitve Sucuri, hitrost strani in YSlow.

Zavijanje stvari

Upamo, da ta priročnik pomaga uporabnikom pri iskanju najhitrejših VPN-jev, ki vam lahko pomagajo pri nemotenem pretoku ali nalaganju torrentov brez težav. Potrebno je bilo veliko časa, da smo preizkusili vsako storitev, vendar je mnenje uporabnikov vedno postavljeno višje. Če ste se prijavili pri katerem koli od zgoraj navedenih ponudnikov, ne odlašajte s komentarji spodaj, če želite dati nepristranski pregled. Prav tako vas prosimo, da vodnik delite z drugimi tehniki, ki iščejo hitro storitev VPN. Imej lep dan. Cheerio

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me