Panduan Sambungan VPN 2023 – Harus Dibaca untuk Pengguna Novice di Jepun

Mereka yang tinggal di Jepun sangat menyedari bahawa negara itu menyokong kebebasan bersuara dan akhbar, yang juga memberi ekspresi dan ucapan di internet. Walau bagaimanapun, sejak beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan dalam sekatan geografi dan tindakan terhadap mengakses bahan berhak cipta, memanggil penggunaan VPN Terbaik untuk mengelakkan caj undang-undang daripada ISP tempatan. Oleh itu, tanpa membantah lagi, baca Panduan Sambungan VPN ini untuk Jepun.

Baca: Panduan Kerja Terbitan TV Apple Expressvpn

Contents

Panduan Sambungan VPN 2023

 1. Apakah sambungan VPN?
 2. Bagaimana Sambungan VPN berfungsi?
 3. Kenapa Anda Perlu Menggunakan Sambungan VPN di Jepun?
 4. Mekanisme Sambungan VPN / Ciri-ciri Mencari Internet
 5. Aplikasi Sambungan VPN Terbaik
 6. Adakah Akses Internet Di Jepun Selamat Menggunakan Sambungan VPN?
 7. Cara Pasang Sambungan VPN Windows 10 OS / 7 Pek Perkhidmatan
 8. Panduan Pemasangan Sambungan VPN iPhone
 9. Bagaimana Menyediakan Sambungan VPN Android?
 10. Aplikasi Percuma Sambungan VPN
 11. Pelanggan Smartphone Sambungan VPN
 12. VPN Connection Mac / iPhone generasi / sambungan iPad
 13. Kaedah Sambungan VPN Amazon Fire / Firestick Amazon

Apakah sambungan VPN?

Rangkaian Persendirian Maya disingkat sebagai “VPN” adalah teknologi rangkaian yang digunakan oleh agensi kerajaan dan warga biasa sama untuk memanfaatkan akses yang selamat ke internet. Ia mewujudkan laluan yang dilindungi untuk internet anda, menyulitkan semua data yang dihantar dan diterima.

Apakah sambungan VPN?

Bagaimana Sambungan VPN berfungsi?

VPN biasanya menjaringkan kehadiran dalam talian anda dengan menukar alamat IP anda melalui modem dan menjadikannya kelihatan seolah-olah anda berada di negara yang berbeza. Pada masa yang sama, mereka membenarkan anda mencipta “peribadi” rangkaian hanya boleh diakses oleh anda, oleh itu mengapa ia kebanyakannya digunakan di syarikat besar dan perusahaan sama.

Bagaimana Sambungan VPN berfungsi?

Kenapa Anda Perlu Menggunakan Sambungan VPN di Jepun?

Apabila anda mengetahui bahawa penstriman / memuat turun bahan berhak cipta adalah kesalahan jenayah, yang boleh mendaratkan anda denda yang tegas, DUA PEMBAYARAN JALAN KELUAR, atau bahkan KEDUA – perkara menjadi sangat menonjol. Sebagai sebahagian daripada Undang-undang Pemantauan Rangkaian Komputer 2012, kerajaan Jepun juga memantau semua pengguna, yang mengulangi betapa pentingnya menggunakan VPN di Jepun.

Kenapa Anda Perlu Gunakan Sambungan VPN di Jepun?

Mekanisme Sambungan VPN / Ciri-ciri Mencari Internet

 1. Ciri-ciri Lanjutan – Perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai harus menawarkan ciri-ciri canggih seperti perlindungan kebocoran DNS / IPv6, DoubleVPN, proksi SOCKS5, Split Tunneling, Firewall NAT, dan Suis Bunuh Automatik.
 2. Sokongan Protokol – Perkhidmatan VPN Terbaik tidak akan berupaya menyediakan sokongan protokol yang baik. Pilih perkhidmatan yang memberi keupayaan untuk menyambung ke OpenVPN, IKEv2, SSTP, L2TP / IPSec, dan PPTP.
 3. Dasar Pembalakan – Perkara terakhir yang anda perlukan ialah membayar VPN yang log maklumat sambungan / sesi anda, atau enggan mendedahkan butiran mengenai berapa lama data yang digunakan sebelum penghapusan. Sentiasa pergi ke pembekal dengan dasar pembalakan sifar yang disahkan / disahkan.
 4. Bandwidth Throttling – VPN membenarkan pengguna memintas sekatan geo untuk kandungan streaming dalam talian, muat turun torrents, atau bermain permainan. Perhatikan pembekal yang mengenakan pendambungan bandwidth.
 5. Sambungan Bersama – VPN terbaik tidak hanya membenarkan akses kepada satu peranti, tetapi menawarkan keupayaan untuk membuat sambungan pada pelbagai peranti secara serentak.
 6. Ketersediaan Pelayan – Pilih pembekal yang memberi anda akses kepada pelayan pangkalan data yang besar di seluruh negara di seluruh dunia. Jangan menyelesaikan pembekal yang hanya menawarkan lokasi 5/6 untuk sambungan.
  Ujian Kebocoran VPN - Hanya 18 (Daripada 105) VPN Lulus Audit Kami [Mingguan Dikemaskini]

Aplikasi Sambungan VPN Terbaik

Berikut adalah tiga pembekal VPN teratas, terkenal di seluruh dunia untuk prestasi yang luar biasa, ciri-ciri canggih, pelayan’ketersediaan, sistem sokongan, dan kebolehpercayaan keseluruhan yang pasti anda mesti cuba!

Aplikasi Sambungan VPN Terbaik pada tahun 2023

ExpressVPN – Pilihan Sambungan VPN Editor di Jepun

ExpressVPN adalah tambahan yang popular di pasaran VPN. Ia berpusat di British Virgin Islands, yang menawarkan privasi dan identiti yang tidak dapat ditandingi, memandangkan tiada polisi log yang bahkan mengejutkan Pihak Berkuasa Turki. Harga bulanan bermula pada $ 12,95, dan anda mempunyai 2,000+ pelayan VPN di 94 negara di seluruh dunia. Ciri-ciri termasuk suis bunuh, terowong perpecahan, sokongan berbilang platform dan sokongan 24 jam live chat.

Sambungan ExpressVPN

Kebaikan

 1. Sambungkan ke 3 Peranti secara serentak
 2. Jaminan Wang Balik 30 Hari
 3. 24/7 Sokongan Sembang Langsung
 4. Suis Bunuh Automatik
 5. Tiada Dasar Pembalakan

Keburukan

 1. Sedikit mahal – tetapi berbaloi!

Buffered

Ditubuhkan pada tahun 2013 dan terletak di Gibraltar, Buffered VPN adalah perkhidmatan yang dikhususkan untuk privasi. Gibraltar berada di luar jangkauan Ibu Pejabat Komunikasi Kerajaan Inggeris (GCHQ) dan Badan Keselamatan Negara (NSA). Ia menawarkan keupayaan memuat turun BitTorrent yang tidak dapat ditandingi sambil membenarkan sambungan ke 5 peranti pada masa yang sama. Ciri-ciri lain termasuk bayaran balik 30 hari, jalur lebar tanpa had, dan 24 jam live chat.

Sambungan vpn buffered

Kebaikan

 1. Berpusat di Gibraltar
 2. Buka blok Netflix AS
 3. Pelayan dalam 39 Negara
 4. Privasi yang Baik – Tiada Log Penggunaan
 5. Jaminan Pulangan Wang 30 Hari

Keburukan

 1. Mahal – Harga Bermula pada $ 12.99!

VyprVPN

Dicipta oleh Golden Frog, VyprVPN menggunakan teknologi yang mengagumkan seperti Chameleon, yang berperang melawan sekatan VPN dan throttling, menjadikannya berbeza daripada persaingan. Untuk kesambungan, VyprVPN memberikan anda akses kepada senarai besar 700 pelayan, tersebar di 70 negara. Ciri-ciri termasuk VyprDNS, pelbagai protokol untuk penyulitan, firewall NAT, dan aplikasi asli untuk semua platform.

  Penyedia VPN dan Penggunaannya Palsu (Virtual) Servers

Sambungan VyprVPN

Kebaikan

 1. Pelayan di 70 Negara Di Seluruh Dunia
 2. NAT Firewall dan VyprDNS
 3. Sambungan kepada 3 Peranti
 4. 200,000+ alamat IP
 5. Boleh diakses oleh Netflix AS

Keburukan

 1. Simpan Log Koneksi selama 30 hari

Adakah Akses Internet Di Jepun Selamat Menggunakan Sambungan VPN?

Berbanding dengan negara-negara lain, Jepun memberikan ganjaran untuk kebebasan internet yang lebih banyak, tetapi masih terdapat situasi di mana anda memerlukan tahap yang tidak mahu disebutkan namanya. Terdapat beberapa kebimbangan mengenai negara yang menyampaikan maklumat kepada Negara-Negara Mata Lima. Satu-satunya cara untuk melindungi identiti dalam talian anda pada setiap masa adalah dengan menggunakan sambungan VPN, yang benar-benar sah digunakan di negara ini, berbanding dengan kawasan seperti China dan Rusia – di mana VPN diharamkan.

Cara Pasang Sambungan VPN Windows 10 OS / 7 Pek Perkhidmatan

 1. Klik pada “Rangkaian” ikon dalam Taskbar Windows dan pergi ke “Tetapan rangkaian”.Adakah Akses Internet Di Jepun Selamat Menggunakan Sambungan VPN
 2. Pilih “VPN” di bawah “Rangkaian & Internet” menu dan kemudian klik pada “Tambah Sambungan VPN”.Cara Pasang Sambungan VPN Windows 10 OS / 7 Pek Perkhidmatan
 3. Kami memilih untuk menggunakan konfigurasi PPTP dengan menggunakan konfigurasi dari freevpnaccess.com.tambah sambungan vpn pada tingkap
 4. Isikan semua maklumat dan tekan “Simpan butang”. Kembali ke menu sebelumnya dan klik pada butang sambung untuk menikmati menggunakan VPN melalui kaedah PPTP.menggunakan sambungan VPN melalui kaedah PPTP dalam tetingkap

Panduan Pemasangan Sambungan VPN iPhone

 1. Buka kepala iPhone anda ke Tetapan.Panduan-Pemasangan Sambungan iPhone-VPN-Connection
 2. Anda kini akan melihat senarai pilihan konfigurasi. Pilih “Ketua”.Bagaimana Menyediakan Sambungan VPN Android
 3. Ketik pada “VPN”.Aplikasi Percuma Sambungan VPN
 4. Ketik pada “Tambah Konfigurasi VPN” untuk memulakan persediaan PPTP.Pelanggan Smartphone Sambungan VPN
 5. Pilih PPTP pada “Tambah Konfigurasi” panel dan kemudian masukkan tetapan dari freevpnaccess.com.VPN Connection Mac iPhone generasi iPad
 6. Klik pada “Simpan”, dan kembali ke menu VPN.
 7. Tmembiakkan VPN “ON”.Kaedah Sambungan VPN Firestick Amazon Fire TV
 8. Logo VPN kini akan muncul di bahagian atas kanan iPhone anda!Pemasangan Sambungan VPN iPhone

Bagaimana Menyediakan Sambungan VPN Android?

Apabila menyiapkan sambungan VPN, anda mempunyai dua pilihan: memuat turun klien khusus untuk platform dari mana-mana pembekal di atas atau gunakan kaedah OpenVPN manual.

Kaedah Aplikasi

 1. Mendaftar untuk mana-mana pembekal di atas dengan melawati tapak web utama mereka dan memuat turun aplikasi Android.
 2. Buka aplikasi dan masukkan kata laluan login anda iaitu nama pengguna dan kata laluan
 3. Sambung ke mana-mana pelayan pilihan anda. Nikmati menggunakan VPN!

Persediaan PPTP

 1. Kepala ke tetapan > Lebih banyak > VPN
 2. Ketik pada ikon (+) dan anda akan diminta dengan butiran persediaan yang perlu anda isi
 3. Namakan sambungan, pilih PPTP di dalam “Taipkan” menu
 4. Masukkan pelayan pelayan dan butiran log masuk dari pembekal anda
 5. Simpan rangkaian, masukkan kelayakan dan tekan “Sambungkan”
  Cara Bypass Geo-blocking and Limits Content

Aplikasi Percuma Sambungan VPN

Aplikasi VPN yang bebas dan boleh dipercayai sangat sukar untuk didatangkan dan terdapat banyak penipuan yang berlaku di domain ini, kerana banyak pengendali yang meragukan menggunakan façade menyediakan perkhidmatan VPN percuma untuk melakukan pelbagai pelanggaran privasi. Untuk memastikan anda tidak tersilap, cuba ini 3 Penyedia VPN Terbaik:

 1. Perisai Hotspot
 2. TunnelBear
 3. ZoogVPN

Pelanggan Smartphone Sambungan VPN

Anda boleh lakukan dengan persediaan VPN melalui klien OpenVPN dalam masa kurang dari 5 minit pada sambungan internet yang cukup baik. Biarkan’anda memandu anda melalui proses langkah demi langkah:

Kaedah OpenVPN

 1. Pergi ke Gedung Google Play dan Muat turun / Pasang OpenVPN Connect.
 2. Setelah dipasang, muat turun fail konfigurasi .ovpn dari sini.
 3. Klik “import” butang dan cari fail .ovpn yang dimuat turun.
 4. Pilih fail dan klik “Selesai Membaca Fail Config” untuk menutup dialog import.
 5. Klik pada pelayan pilihan anda dan masukkan nama pengguna / kata laluan.
 6. Semak “Saya mempercayai permohonan itu” kotak dan klik pada “okey”.

VPN Connection Mac / iPhone generasi / sambungan iPad

Berikut ialah cara anda boleh mengkonfigurasi sambungan VPN pada Mac anda melalui aplikasi berdedikasi dengan kemudahan yang luar biasa. Kami menggunakan ExpressVPN sebagai rujukan untuk aplikasinya:

 1. Pergi ke ExpressVPN.com dan pergi ke bahagian produk.
 2. Klik pada “Mac” > Muat turun aplikasi.
 3. Masukkan kelayakan pengguna anda apabila VPN dipasang.
 4. Pilih pelayan berdasarkan pilihan anda dan klik pada “Sambungkan”.

Kaedah Sambungan VPN Amazon Fire / Firestick Amazon

Untuk panduan persediaan, kami akan menggunakan ExpressVPN’aplikasi FireTV s sebagai rujukan. Biarkan’berjalan melalui proses menetapkan aplikasi VPN pada peranti FireTV anda:

 1. Pada peranti FireTV anda, buka bar carian, masukkan “ExpressVPN”, dan memuat turun aplikasinya.
 2. Log masuk ke aplikasi menggunakan nama pengguna dan kata laluan ExpressVPN anda.
 3. Ketik “okey” untuk membolehkan ExpressVPN diteruskan dengan permintaan sambungan.
 4. Ketik “Kuasa” butang untuk menghidupkan sambungan atau memilih lokasi pelayan tertentu pada anda sendiri dan kemudian hidupkan VPN.

Membungkus Perkara

Kami percaya bahawa panduan komprehensif kami di atas membuktikan menjadi pertolongan besar bagi mereka yang terletak di Jepun. Dasar kami adalah untuk membantu pengguna kami dalam segala cara yang mungkin dan membimbing mereka melalui pilihan privasi terbaik yang terdapat di pasaran pada masa ini.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me