Hoe geografische blokkering en inhoudsbeperkingen te omzeilen

Niet veel mensen weten dit, maar de gemiddelde persoon heeft slechts toegang tot ongeveer 0,004% van het internet. De rest van de 99,996% bestaat uit de “Deep Web” en eigenlijk alle andere inhoud, die niet wordt geïndexeerd door zoekmachines zoals Google of Bing.

Zelfs in deze 0,004% van het internet waartoe we toegang hebben, doen veel websites over de hele wereld zich echter bezighouden met geoblocking, waardoor de toegankelijke inhoud verder wordt beperkt. Deze gids is dus gericht op geoblocking en hoe deze te omzeilen. Maar eerst…

Wat is Geoblocking precies??

Geoblocking omvat verschillende methoden en technologieën die worden gebruikt voor het beperken van internettoegang, gebaseerd op één’s geografische locatie. Websites / services die geoblocking instellen, identificeren eerst IP-adressen en verifiëren deze vervolgens op een zwarte lijst of witte lijst.

Elk IP dat niet op de goedgekeurde witte lijst staat en op de zwarte lijst komt, wordt onmiddellijk geblokkeerd om de verbinding met de website / serviceserver te voltooien, wat resulteert in een foutmelding zoals “website niet toegankelijk in uw locatie / gebied.”

Waarom bestaat Geoblocking??

Geoblocking speelt een cruciale rol bij het beperken van de toegang tot premium multimedia-inhoud op internet, zoals tv-shows en films, vanwege licentie- en auteursrechtelijke problemen. Meestal verliezen productiehuizen geld wanneer iemand buiten het land toegang heeft tot hun inhoud.

Dit is de reden waarom je veel streamingplatforms ziet zoals Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NOW en meer die de toegang tot bepaalde inhoud beperken of een andere versie van hun websites beschikbaar stellen, om te voorkomen dat gebruikers de volledige bibliotheek met titels deblokkeren.

Ze gaan zelfs verder door VPN-services te verbieden die worden gebruikt om geografische en inhoudsblokkades over de hele wereld te omzeilen. Daarnaast speelt geoblocking ook een rol bij het handhaven van prijsdiscriminatie, het blokkeren van schadelijk verkeer, online gokken, fraudepreventie en locatiebewuste authenticatie.

Omgaan met geoblocking met een proxy

Meestal wanneer mensen geografische blokkades tegenkomen, is het raadzaam om een ​​proxy-service te gebruiken. Deze waardevolle tools geven gebruikers de mogelijkheid om verbinding te maken met een server in een ander land met een nieuw IP-adres voor het deblokkeren van verschillende websites / services.

Waar het gebruik van een proxy in het verleden echter een gemakkelijke oplossing was voor geografische blokkades, bestaat deze niet langer als een haalbare optie. Veel websites / services kunnen gemakkelijk een proxy-service detecteren, ze onmiddellijk blokkeren en ze technisch nutteloos achten.

Proxyservices verschuiven alleen uw IP-adres, maar bieden geen codering die voorkomt dat websites ontdekken dat u een proxy gebruikt. Het eindresultaat staat u tegenover een “proxy gedetecteerd fout”, daarom adviseer ik het gebruik van een betrouwbare VPN-service.

Beheer geoblocking met een VPN

VPN’s leiden meestal uw internetverbinding door een veilige en gecodeerde tunnel, die uw online activiteiten verbergt en uw identiteit privé houdt. Al het internetverkeer dat rechtstreeks van de ISP naar de website moest gaan, gaat nu door een extra coderingslaag met een ander IP-adres.

Als zodanig ziet de bestemmingswebsite nu gegevens van de server die u via de VPN-client hebt geselecteerd. Niet uw echte locatie en IP-adres verkregen van uw ISP, zodat u te allen tijde anoniem blijft. Dit is de reden waarom geoblocking met een VPN meer haalbare en haalbare optie is, hoewel u wel moet betalen voor een premium VPN-service.

Is omzeilen van geoblocking legaal?

Dit hangt volledig af van het land waarin u zich bevindt en de website / service die u bezoekt. Sommige landen zoals China, Iran, Irak, Turkije, Egypte, enz. Verbieden VPN-services helemaal omdat ze geoblocking ontmoedigen om toegang te krijgen tot een onbeperkt internet.

Als u dus wordt gevonden dat u een VPN gebruikt om geografische blokkades te omzeilen, kunt u te maken krijgen met juridische rompslomp en mogelijk hoge boetes betalen. Voor websites die het omzeilen van geoblocking ontmoedigen, worden dergelijke strikte maatregelen niet genomen en worden uw persoonlijke accounts ook niet opgeschort.

Hoewel het belangrijk is om te vermelden dat de meeste websites een clausule over geoblocking bevatten “servicevoorwaarden / gebruik”. Dus als u dubbelhartig bent over de activiteit, lees dan de regels om te voorkomen dat u wordt verbannen of vergrendeld buiten uw accounts.

Andere manieren om geoblocking-sloten te omzeilen

Naast het gebruik van een proxy- of VPN-service, kunnen personen op Tor vertrouwen voor het omzeilen van geografische blokkades. Tor heeft meestal een gedecentraliseerd netwerk dat wordt beschermd door verschillende lagen van codering, gericht internetverkeer via een overlay van servers.

Deze overlay van servers bestaat uit meer dan zevenduizend relais, waardoor gebruikers op de juiste manier kunnen worden verborgen’ locatie, terwijl iemand anders uw activiteit niet kan volgen, of dit nu op instant messaging, sociale media of andere platforms is.

Tor kan zelfs worden gebruikt in combinatie met VPN’s via twee configuraties; Tor via VPN of VPN via Tor. De eerste houdt in dat eerst verbinding wordt gemaakt met de VPN-server en vervolgens met het Tor-netwerk, terwijl de tweede vice versa gaat.

Duitse tv kijken via internet in het buitenland

Als je Duitse tv in het buitenland wilt kijken, is er geen rocket science vereist. Volg eenvoudig de onderstaande stappen om overal onbeperkt toegang te krijgen:

  1. abonneren naar een betrouwbare VPN-service zoals NordVPN of Surfshark
  2. Download de relevante app voor het platform / apparaat dat u gebruikt
  3. Installeren de applicatie, Open het eenmaal gedaan, en invoeren uw inloggegevens
  4. Aansluiten naar een specifieke server in Duitsland (Berlijn, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Bezoek ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE of een Duitse specifieke tv-website
  6. U zult nu merken dat de website toegankelijk is en geen locatiefout vertoont!