YouTube diserang oleh Prosox & Kuroi & rsquo; sh – Berpuluh-puluh Saluran Artis VEVO Dijangkiti

** Kemas kini pada 10:28 pagi oleh VPN Terbaik – YouTube akhirnya membalas. Yang dikeluarkan “Despacito” video adalah sandaran!

Dalam acara yang mengejutkan, banyak saluran rasmi VEVO YouTube telah HACKED! Oh ya, nampaknya platform streaming video hit memang mempunyai kelemahan keselamatan. Walaupun orang masih membahaskan sama ada ia adalah “bug”, marilah kita jelaskan perkara-perkara dan beritahu anda dengan jelas.

YouTube terlalu maju untuk mengalami pepijat kecil “TITARAN BERUBUR”, dan adakah kita menyebutnya “Despacito” video telah diturunkan, selepas mencapai markah 5 bilion? Oh tidak, bagaimana anda akan mendengar trek kegemaran anda sekarang? Haha, kami’anda mendapat perlindungan. Nikmati mendengar versi ini.

** Kemas kini jam 8:28 pagi: The “Despacito” video telah dimuat naik semula oleh saluran yang dikenali sebagai “”TV Kejohanan Vainglory”. Oleh itu, seperti yang telah dinyatakan sebelum ini, YouTube pastinya telah HACKED!

YouTube VEVO disebarkan – Apa’s Going On Though?

Walaupun keseluruhan penggambaran penggambaran agak melucukan, seperti yang kita lihat tajuk berubah secara konsisten – perkara-perkara semakin agak serius pada saat itu, kerana beberapa video yang diretas menyampaikan pesan protes yang meminta kebebasan di Palestin dengan menggunakan “FreePalestine” tag. Video lain juga mempunyai tajuk yang mengatakan “Fuck Illuminati”, tetapi sekarang, ia’jelas bahawa penggodam adalah anti-Israel. Saluran terjejas termasuk:

 • Katy Perry
 • Vevo (Vevo)
 • Shakira (ShakiraVEVO)
 • Luis Fonsi (LuisFonsiVEVO)
 • Kaaris (KaarisOfficialVEVO)
 • Lacrim (LacrimMusicVEVO)
 • Taylor Swift (TaylorSwiftVEVO)
 • Maître Gims (MaitreGimsVEVO)
 • Post Malone (PostMaloneVEVO)
 • Chris Brown (ChrisBrownVEVO)
 • Selena Gomez (SelenaGomezVEVO)

… dan senarai terus berkembang!

Youtube disebarkan oleh Prosox & Kuroi & rsquo; sh

Maklumat mengenai Youtube Hackers Prosox & Kuroi’sh

Ia’terlalu awal untuk mengatakan apa-apa tentang penggodam, tetapi kita tahu ada sekurang-kurangnya enam individu yang bertanggungjawab untuk percubaan itu: “Prosox”, “Kuroi’SH”, “Shade”, “Akashi IT”, KiraRoot, dan Xepher.

Walaupun sebahagian daripada mereka kelihatannya membawa isu-isu yang berkaitan dengan Palestin dan Illuminati, kami baru-baru ini menjumpai Tweet dari Prosox, yang mengatakan terdapat kelemahan dalam laman perkongsian video yang membolehkan perubahan tajuk.

Ini membawa kita untuk mempercayai siapa-siapa lelaki ini mungkin hanya mengacaukan dengan YouTube atau mendedahkannya “bug”.

Kemungkinan Penyakit Masa Depan oleh Peretas Prosox & Kuroi’sh

Oh tunggu, kami bercakap sedikit terlalu awal lagi. Tidak semestinya orang-orang ini mendedahkan bug. Shit hanya mendapat dua kali ganda. Akaun penggodam yang pergi dengan nama itu “Kuroi’SH” menyiarkan tweet detik lalu menyatakan bahawa jika mereka mengendalikan Twitter tidak’t berjaya mengumpulkan 40,000 pengikut, mereka akan menggodam NASA, NASA Hubble, Logan Paul, dan Jake Paul.

Saya akan buat satu cabaran dengan anda. Jika kita tidak memukul 40,000 pengikut hari ini, saya akan turun @NASAHubble @NASA dan @jakepaul @LoganPaul

– Kuroi’SH (@sh_kuroi) 10 April 2023

Phew … Jika anda fikir perkara akan berakhir, anda’lagi keliru! Terdahulu, Kuroi’SH mengancam untuk menggodam NASA, dan menghairankan, mereka memenuhi janji mereka. Laman ini dikompromikan kira-kira lima hari yang lalu, dan telah cuba pulih sejak itu. Kumpulan penggodam ini pasti terbunuh. Ia juga menandakan NASA dan bertanya “Di mana’keselamatan anda?”

Prosox & Kuroi & rsquo; sh dalam hack

Petua Pro: Selalu semak imbas web dengan perkhidmatan VPN supaya semua aktiviti anda tidak dikenali & disulitkan!

Bagaimana untuk Membaiki Akaun YouTube yang Di-hack Anda

Sekiranya anda adalah salah seorang individu yang tidak disengajakan yang terjejas oleh hack YouTube baru-baru ini, terdapat langkah-langkah tertentu yang anda boleh ambil untuk memastikan pemulihan yang lengkap atau sekurang-kurangnya menghentikan aktiviti berbahaya pada saluran anda. Sebelum ini, kita mulakan, pastikan untuk mengambil Pemeriksaan Keselamatan ini.

Jika anda mendapati bahawa anda tidak boleh log masuk ke akaun YouTube anda, klik di sini. Anda akan diminta untuk menjawab beberapa soalan untuk mengesahkan sama ada akaun itu adalah milik anda atau tidak. Jangan lupa untuk mengisi semua butiran. Jika pemulihan akaun anda berjaya, tukar kata laluan anda dengan serta-merta, dan ikuti petua di bawah:

 1. Tambah beberapa pilihan pemulihan untuk melog masuk dengan mudah pada masa hadapan. Ini termasuk a “Telefon Pemulihan”, yang hanya HANYA kepada anda.
 2. Keluarkan emel terdahulu yang ditambahkan ke akaun anda, dan tambahkan yang baru yang ditambah pula dengan beberapa langkah keselamatan. Ikuti petua ini untuk perlindungan tambahan.
 3. Dapatkan lapisan keselamatan yang lain pada saluran YouTube anda dengan menambah Pengesahan 2 Langkah, yang memerlukan anda memasukkan kod saat melog masuk ke akaun anda.
 4. Semak tetapan penyerahan / penapis akaun anda dan blokkan sebarang alamat IP yang tidak dikenali yang sedang log masuk.

Kerana cerita terus berkembang, pastikan untuk mengikuti blog ini untuk maklumat lanjut. Sehingga, beritahu kami apa yang anda fikirkan dalam komen di bawah. Siapa yang anda percaya peretas itu? Apa yang mereka cuba buktikan? Mengubah tajuk YouTube dengan kod hack yang mudah?