VPN Terbaik untuk Torrenting: Muat turun Torrents dengan selamat

VPN Terbaik untuk Torrenting

Jika anda mahu kekal tidak dapat dilihat dengan pemburu hak cipta dan ISP tempatan semasa memuat turun torrents, anda memerlukan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Di bawah ini anda boleh mendapatkan cadangan mengenai yang terbaik untuk uTorrent / BitTorrent:

Contents

Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Torrenting

 1. Ivacy: Pilihan utama kami untuk Torrenters. Pelayan khusus P2P yang ada. Tersedia untuk $ 2.25 / mo .
 2. Surfshark: VPN yang mesra bajet untuk perkongsian P2P / fail. Kelajuan pantas untuk memuat turun torrents. Kos $ 1.99 / mo (+ 3 Bulan Percuma).
 3. ExpressVPN: VPN yang dibungkus nilai untuk torrenting. Tiada cap jalur lebar atau had kelajuan. Tersedia untuk $ 8.32 / mo
 4. CyberGhost: VPN yang cepat dan selamat untuk bajak laut. “Torrent secara anonim” mod tersedia. Harga bermula dari $ 2.75 / mo
 5. PureVPN: VPN menaik ke atas untuk menganggu. Pelayan berdedikasi disediakan untuk perkongsian fail. Tersedia untuk $ 2.91 / mo

5 VPN Terbaik untuk Torrenting pada tahun 2023

Semak 5 VPN terbaik ini untuk mengutamakan terperinci secara terperinci, selepas menganalisis dan membandingkan kos mereka, penilaian trustpilot, dan prestasi / ciri P2P:

1. Ivacy

Ivacy Peringkat 1 untuk Torrenting VPN

 • Harga: $ 2.25 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 4.8

Beribu pejabat di Singapura dan dilancarkan pada tahun 2007, Ivacy akhirnya mula menerima reputasi yang sepatutnya. Kebanyakannya tidak tahu ini, tetapi pembekal bertanggungjawab mewujudkan konsep Split Tunneling, yang kini begitu terkenal.

Pembekal menawarkan ciri terbaik untuk pengguna di China dan menyampaikan kelajuan pantas, membuktikan nilainya sebagai VPN yang boleh dipercayai untuk torrenter. Ia menawarkan pelayan berdedikasi untuk aktiviti p2p, cara yang sama untuk platform streaming seperti Netflix dan Disney Plus.

Untuk mengaksesnya, anda boleh menghubungi sokongan sembang 24/7 mereka, seperti yang saya lakukan. Mereka akan memberikan anda senarai pelayan yang lengkap untuk meneruskan aktiviti-aktiviti anda yang teruk, tanpa sebarang gangguan atau gangguan undang-undang dari ISP anda.

Untuk penyulitan, Ivacy menggunakan AES-256-CBC dengan kunci RSA-2048 standard untuk sambungan OpenVPN. Terdapat pembalakan sesi, tetapi mereka tamat selepas 48 jam. Untuk mendapatkan tawaran VPN terbaik, pergi untuk pelan 2 tahun mereka, yang bermula pada $ 1.99 / mo. (ditaksir $ 48).

Opsyen Langganan Ivacy

 1. Langganan bulanan: $ 9.95
 2. Langganan Tahunan: $ 3.33 / bulan ($ 40 bil sekali)
 3. Langganan 2 Tahun: $ 2.25 / month ($ 48 bil sekali)

Atau terima lebih banyak pandangan ke penyedia dengan membaca ulasan Ivacy ini

2. Surfshark

Logo Surfshark

 • Harga: $ 1.99 / saat
 • Kedudukan Trustpilot: 4.4

VPN yang berpatutan yang sangat disyorkan untuk perkongsian fail Peer-to-Peer. Surfshark pendatang baru tetap benar atas janjinya menjatuhkan torrenting. Ia juga meningkatkan kelajuan, menawarkan jalur lebar tanpa had dan sambungan serentak serta ciri Kill Kill yang kuat.

Terdapat penyenaraian pelayan P2P khusus yang boleh didapati, tetapi mengotorkan dibenarkan pada semua pelayan walaupun di negara yang dilarang. Surfshark juga boleh mengalihkan trafik ke pelayan P2P khusus di Kanada atau Belanda.

Hanya pastikan anda menukar protokol dari IKEv2 ke OpenVPN (UDP) terlebih dahulu, supaya anda dapat menerima penyulitan gred tentera yang kuat melalui AES-256-CBC atau AES-256-GCM.

Memandangkan BVI adalah tempat selamat, anda boleh mengembara dengan ketenangan fikiran yang hebat, dan juga mengambil keselesaan dalam mengetahui bahawa Surfshark mempunyai dasar pelanggaran dan pembalakan yang kuat. Ia juga menawarkan suis pembunuh.

Semasa menguji kelajuan pelayan Amerika Syarikat untuk P2P / torrenting pada uTorrent, Surfshark dihantar 87.39Mbps muat turun dan 60.63Mbps muat naik secara purata. Boleh tahan juga.

Pilihan Langganan Surfshark

 1. Langganan Bulanan – $ 11.95 / mo
 2. Langganan Tahunan – $ 5.99 / mo
 3. Langganan 2 tahun – $ 1.99 / mo

Atau baca kajian Surfshark kami yang mendalam untuk maklumat lanjut

3. ExpressVPN

Logo ExpressVPN

 • Harga: $ 8.32 / mo $ 6.67 / mo.
 • Kedudukan Trustpilot: 4.8

ExpressVPN yang universal dan terpantas menawarkan keupayaan p2p yang luar biasa untuk pengguna uTorrent. Walaupun tidak ada penyenaraian khas pelayan torrent, anda masih boleh menikmati kelajuan yang pantas-cepat di mana-mana lokasi.

Ia menggunakan protokol OpenVPN (TCP dan UDP) untuk p2p dan menyediakan penyulitan melalui dua ciphers berbeza: AES-256-CBC dan AES-256-GCM supaya anda menerima keselamatan maksimum juga.

Tambah ini ke bidang kuasa BVI yang selamat dan dasar tiada pembalakan yang disahkan walaupun pihak berkuasa Turki tidak boleh memintas, dan anda boleh merasa lega bahawa ExpressVPN adalah pilihan yang tepat untuk memuat turun torrents.

Belum lagi, pembekal selamat dari kebocoran WebRTC / DNS / IP alamat dan ciri suis pembunuh yang berfungsi berfungsi mempertahankan identiti anda tersembunyi jika VPN anda memutuskan sambungan sementara p2p / perkongsian fail.

Semasa menguji kelajuan pelayan Amerika Syarikat untuk p2p / torrenting pada uTorrent, ExpressVPN dihantar 85.29Mbps muat turun dan 76.92Mbps memuat naik, menjelaskan lagi bahawa anda menerima kelajuan yang pantas.

Pilihan Langganan ExpressVPN

 1. Langganan bulanan: $ 12.95 ditagih sekali
 2. Langganan Separuh Tahunan: $ 9.99 / bulan
 3. Langganan 12 Bulan: $ 8.32 / bulan

Atau terima lebih banyak pandangan ke penyedia dengan membaca ulasan ExpressVPN ini

4. CyberGhost

Logo CyberGhost

 • Harga: $ 2.75 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 4.7

Saya biasanya mengesyorkan CyberGhost untuk keperluan pembasmian pengguna, tetapi ujian pada uTorrent mendedahkan bahawa ia sebenarnya merupakan pilihan yang hebat untuk memuat turun torrent dengan selamat dan dengan cepat juga.

Sama seperti Ivacy and Surf, CyberGhost menawarkan penyenaraian pelayan p2p khas. Anda boleh mengaksesnya dengan memasukkan “p2p” ke dalam bar carian di sudut kiri atas pelanggan Windows.

Pelayan-pelawat ini menggunakan protokol OpenVPN (UDP) dan penyulitan disediakan melalui AES-256 cipher, penyulitan kunci RSA-4096 dan pengesahan hash SHA384.

Pembekal juga bebas dari semua kebocoran alamat WebRTC / DNS / IP, menawarkan proksi SOCKS5 untuk mempercepat torrents, dan suis bunuh automatik untuk melindungi identiti anda.

Semasa menguji kelajuan pelayan AS untuk p2p / torrenting pada uTorrent, CyberGhost dihantar 74.22Mbps muat turun dan 70.29Mbps muat naik. Memuat turun torrents adalah pantas dan bebas lag.

Pilihan Langganan Cyberghost

 1. Langganan bulanan: $ 12.99 / bulan
 2. Langganan Tahunan: $ 5.99 / bulan
 3. Langganan 2 Tahun: $ 3.69 / bulan
 4. Langganan 3 Tahun: $ 2.75 / bulan

Atau periksa CyberGhost ini untuk mendapatkan analisis yang lebih terperinci

5. PureVPN

PureVPN Logo

 • Harga: $ 2.91 / mo
 • Kedudukan Trustpilot: 4.7

Terdapat sebab mengapa saya memanggil PureVPN perkhidmatan yang penuh ciri. Untuk torrenting secara khusus, ia adalah antara beberapa penyedia yang menawarkan ciri Port Forwarding P2P, sebagai add-on untuk $ 0.99.

Anda boleh belajar bagaimana untuk mengkonfigurasinya untuk mempercepatkan muat turun uTorrent anda, yang berfungsi dengan baik bersempena dengan “Perkongsian Fail” mod tersedia di semua pelanggan.

Pembekal menggunakan OpenVPN (UDP) untuk pelayan p2p dan enkripsi tersedia melalui penyulitan AES-256, penyulitan kunci RSA-4096, dan pengesahan hash SHA384.

Dasar pembalakan mungkin sedikit mengelirukan, tetapi ciri seperti SOCKS5 Proxy, Split Tunneling, Suis Bunuh Otomatis, dan Port Forwarding, memberikan kelebihan atas nama-nama lain.

Semasa menguji kelajuan server AS untuk p2p / torrenting pada uTorrent, PureVPN memberikan purata 81.88Mbps dan 69.71Mbps muat naik.

Tawaran Terbaik PureVPN

 1. 1 Rancangan Bulanan – $ 10.95 / mo.
 2. Rancangan 1 Tahun – $ 5.18 / mo.
 3. Rancangan 5 Tahun – $ 2.91 / mo ($ 99.00 ditagih sekali)

Atau baca ulasan PureVPN kami yang mendalam untuk maklumat lanjut.

Bagaimana Saya Memilih VPN Terbaik untuk Torrenting (Kriteria Kedudukan)?

Jika anda menggunakan uTorrent untuk memuat turun torrents, anda mungkin tahu itu VPN anda melanggan harus menawarkan kelajuan muat turun yang cepat dan jalur lebar tanpa had. Bagaimanapun, faktor lain juga perlu dipertimbangkan untuk menilai VPN p2p. Saya menilai setiap penyedia berdasarkan:

 1. Bidang kuasa – Sekiranya penyedia mempunyai ibu pejabatnya dalam 5/9/14 Mata perikatan atau negara dengan satu set undang-undang pengekalan data invasif, ia tidak sesuai untuk memuat turun pada uTorrent.
 2. Lokasi Pelayan –VPN terbaik menyediakan anda dengan bilangan lokasi pelayan yang tinggi untuk memanfaatkan kelajuan pantas semasa terlibat dalam muat turun p2p / torrent.
 3. Leak-Free – Anda perlu memastikan pembekal bebas dari segala jenis kebocoran WebRTC / DNS / IP; Jika tidak, anda perlu membayar denda yang besar.
 4. Prestasi Kelajuan – VPN harus menawarkan kelajuan cepat menyala sepanjang hari, jadi anda memanfaatkan kemudahan maksimum.
 5. Kekuatan Enkripsi – ISP dengan jelas dapat melihat aktiviti pembahagian fail secara haram jika sambungan anda tidak dilindungi. Penyulitan kuat memastikan identiti anda tersembunyi.

Bagaimana Mempercepat Muat turun muat turun dengan VPN

Apabila memuat turun torrent dari uTorrent, anda mungkin sering kecewa dengan kelajuan jalur lebar yang lemah. Terdapat banyak sebab untuk prestasi buruk yang buruk.

Walau bagaimanapun, jika anda sudah mempunyai rangkaian yang cepat, terdapat beberapa tweak yang tersedia untuk meningkatkan kelajuan keseluruhan. Ikuti petua di bawah untuk meningkatkan kelajuan muat turun uTorrent anda:

Muat turun Torrents dengan Bilangan Penunjuk yang Tinggi

Apabila anda memuat turun torrent, pelanggan uTorrent merebut fail yang dibedah dari pelbagai komputer. Ini adalah penyumber keluar, yang terus berkongsi fail itu, walaupun selepas melengkapkan unduhan.

Cari lebih banyak penyertaan pada torrent untuk meningkatkan kelajuan muat turun anda, tetapi juga lihat ulasan di halaman di bawah. Pendapat daripada orang lain membantu mengenal pasti jika torrent adalah jelas dari mana-mana virus / malware.

Muat turun Torrents dengan Bilangan Penunjuk yang Tinggi

Konfigurasikan “Bandwidth” Tetapan untuk Kelajuan Maksimum

Satu lagi cara untuk meningkatkan kelajuan muat turun pada uTorrent adalah untuk menukar tetapan lebar jalur.

 1. Klik pada “Pilihan” tab di sudut kiri atas.
 2. Tatal ke bawah dan klik pada “Keutamaan”.
 3. Cari dan buka tab yang ditanda “Bandwidth”.
 4. Hadkan kadar muat naik dan muat turun global anda dengan hanya menukar nilai dalam setiap medan.

Adalah dinasihatkan untuk mengekalkan kadar Naik Global sebanyak 80% dari kelajuan muat naik anda iaitu 14 kb / s. Bagi kadar Muat Turun Global, ubah nilai kepada a “0”.

Satu lagi hack yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan kelajuan pada aplikasi adalah untuk menukar bilangan sambungan untuk mengelakkan sebarang beban. Bagi ramai, tetapan di bawah berfungsi dengan baik.

 1. Tetapkan bilangan sambungan global maksimum kepada 2300
 2. Tetapkan bilangan maksimum rakan sebaya yang disambungkan setiap torrent kepada 250
 3. Tetapkan bilangan slot muat naik setiap torrent hingga 14

uTorrent yang mengkonfigurasi tetapan jalur lebar

Menyambung Secara Langsung kepada Benih

Sering kali, penuai itu’tetapan firewall s boleh sering menghalang proses pembenihan dan menghalang uTorrent dari mendapatkan apa-apa data muat turun dari fail Torrent.

Kini tidak mustahil untuk anda menyusun semula setiap penyertaan’ tetapan firewall, tetapi anda boleh membenarkan klien uTorrent anda untuk mengambil semua data secara langsung, tanpa gangguan daripada firewall:

 1. Pergi ke “Pilihan” menu dan pilih “Keutamaan”.
 2. Buka “Sambungan” tab dari sebelah kiri
 3. Semak “Dayakan Pemetaan Port UPNP”
 4. Tandakan “Dayakan Pemetaan Port NAT-PMP”.

uTorrent menyambung secara langsung kepada biji benih

Tambah Pengecualian kepada Windows Firewall

Windows Firewall mungkin menyekat klien torrent anda dan mengganggu muat turun dan penyumber keluar masuk dari sambungan BitTorrent. Ini menghalang keseluruhan pengalaman yang mengerikan.

Untuk menghilangkan masalah, anda boleh “tambah pengecualian kepada firewall” dari aplikasi uTorrent secara langsung untuk meningkatkan kelajuan keseluruhan. Anda boleh melakukan ini dengan pergi ke Pilihan > Keutamaan > Sambungan.

uTorrent menambah pengecualian ke firewall

Tukar Tetapan Umum untuk Optimumkan uTorrent

Sebagai pilihan lain untuk meningkatkan kelajuan muat turun uTorrent anda, pertimbangkan untuk mengubah tetapan umum pelanggan uTorrent.

Anda boleh melakukan ini dengan navigasi ke Pilihan > Keutamaan > Ketua. Setelah selesai, periksa “Tambahkan.! Ud ke fail yang tidak lengkap” dan “Pra-peruntukkan semua fail” pilihan.

uTorrent Menukar Tetapan Umum

Tambah Lebih Pelacak dalam Fail Torrent anda

Penjejak berguna untuk mengoptimumkan dan meningkatkan kelajuan muat turun torrent anda. Menambahkan pelacak baru meningkatkan pengalaman anda yang buruk, kerana mereka menambah biji / rakan baru ke sambungan anda.

Proses ini melibatkan menambah pautan baru kepada pelacak sedia ada fail torrent tertentu. Untuk menambah yang baru, ikut arahan langkah demi langkah di bawah:

 1. Klik kanan pada fail torrent dan klik pada “Hartanah”
 2. Di bawah “Ketua” tab, akan ada senarai pelacak.
 3. Tatal ke bahagian bawah halaman, di mana tidak ada teks.
 4. Tempel pelacak dari pautan ini di ruang kosong.

uTorrent menambah lebih banyak pelacak

Lokasi VPN Terbaik untuk Perkongsian Fail P2P

Jika anda memuat turun banyak di uTorrent, maka anda mungkin berminat untuk belajar bagaimana untuk mendapatkan kelajuan terbaik dan akses swarms p2p terpantas.

VPN dengan mudah membolehkan anda melakukan itu, tetapi anda juga perlu mengetahui pelayan yang betul untuk disambungkan. Kelajuan Torrent adalah yang terpantas di negara-negara berikut:

Latvia Greece
Bulgaria Serbia
Lithuania Ireland
Croatia Romania
Sepanyol Sweden

Isu-isu Perundangan dengan Torrenting dan Denda Undang-Undang P2P

Torrenting sendiri adalah undang-undang oleh semua akaun di kebanyakan negara di seluruh dunia. Ia hanya aktiviti yang menyalahi undang-undang jika anda terlibat dalam mengutak muat turun bahan berhak cipta.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang jenis dan keterukan caj undang-undang yang anda boleh hadapi, anda perlu mengetahui undang-undang yang berkaitan dengan cetak rompak di negara anda.

Berikut adalah pecahan undang-undang negara dan isu-isu undang-undang yang boleh anda hadapi jika anda terlibat dalam kegiatan rompakan:

Amerika Syarikat

Amerika Syarikat adalah rumah kepada rejim undang-undang yang sangat maju yang mengawal isu-isu di sekitar lanun. Negara ini mempunyai pendirian yang sangat ketat untuk memuat turun kandungan haram melalui sebarang cara yang mungkin.

Media yang paling berhak cipta dimiliki oleh rumah korporat besar seperti Disney, Warner Bros, Fox, Sony dan sejenisnya, sehingga mereka sering mempunyai otot kewangan untuk berkuasa melalui tuntutan undang-undang dari semua jenis.

Pembajakan di Amerika Syarikat boleh menyebabkan hukuman undang-undang sehingga lima tahun penjara dan denda $ 250,000.

Kanada

Negara jiran Amerika Syarikat ini tidak begitu ketat apabila menghukum orang yang melakukan pembajakan. Undang-undang cetak rompak ada di sana tetapi tidak begitu longgar seperti sempadannya. Mereka berada di sana, tetapi anda menang’t terperangkap banyak

Satu-satunya undang-undang yang berkaitan dengan pelanggaran hak cipta di Kanada adalah “Akta Penciptaan Hak Cipta”. Di bawah akta ini, notis boleh dihantar kepada pelanggar hak cipta oleh Penyedia Perkhidmatan Internet.

Maksimum yang boleh dilakukan pemegang hak cipta adalah menyaman pihak yang melanggar tidak lebih dari $ 5000. Ini terlalu banyak untuk membuat pemegang hak cipta berminat memfailkan kes mahkamah.

United Kingdom

Dengan majoriti tapak Torrenting yang lebih besar seperti PirateBay yang telah disekat, UK bukan tempat yang mesra apabila ia datang kepada peminat p2p.

ISP dengan lebih daripada 400,000 pengguna dikehendaki oleh undang-undang untuk menghantar surat berhenti dan menghalang kepada pelanggar hak cipta. Walau bagaimanapun, undang-undang itu tidak terpakai kepada ISP yang kurang daripada bilangan pelanggan yang diperlukan.

India

Industri perompakan India berjumlah hampir $ 2,7 milyar setiap tahun yang mengakibatkan beberapa kerusakan yang merugikan di rumah-rumah media tempatan, karena popularitas Bollywood dan bioskop regional lain.

Menurut Akta Hak Cipta India, seseorang boleh dipenjarakan selama maksimum 7 tahun dan didenda sebanyak 200,000 INR, jika didapati melanggar hak cipta sebarang fail atau projek media.

Jerman

Di Jerman juga, pemegang hak cipta memberikan hak untuk menuntut bagi pihak mereka untuk troll hak cipta dan denda boleh berkisar sehingga 500 atau bahkan 1000 Euro.

Namun, sistem tidak begitu cekap kerana troll hak cipta hanya boleh menjejaki alamat IP dan bukan nama dan identiti sebenar, begitu banyak notis yang datang tidak ditujukan kepada orang mengikut nama.

Membungkus Perkara

Selepas ujian konklusif mengenai 5 faktor berkaitan yang melibatkan lebih daripada 70 penyedia, saya cadangkan Surfshark menjadi VPN terbaik untuk Torrenting.

Surfshark ($ 1.99 / month) adalah pertaruhan terbaik anda sebagai VPN Torrent kerana keselamatan yang luar biasa, perkhidmatan bebas bocor dan dasar pembalakan kosong.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me