Yoga VPN pregled 2020

Nadležnost Nema informacija
Cijena Besplatno
Poslužitelji 500+ poslužitelja u 30 regija
drva Pohranjuje veze zapisa
Šifriranje AES-256-bitni
Deblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica Aplikacije na Googleu i Apple Play Storeu
Kompatibilnost Android, Apple

Yoga VPN uspio je za kratko vrijeme pridružiti tržištu alata za zaštitu privatnosti više od 5 milijuna korisnika. To je besplatna VPN usluga koja se reklamira kao “najbolje” mnogi korisnici u Google Play Storeu, ali moja analiza otkriva prilično mračnu stranu oko VPN-a.

Njihove aplikacije uopće nisu sigurne i koriste lošu praksu za zarađivanje novca, što uključuje prodaju vaših podataka uslugama trećih strana i korištenje modela temeljenog na oglasu (što vaše podatke opet predstavlja pod dodatnim rizikom prijave od nesigurnih usluga).

Za više informacija o Yoga VPN pročitajte ovaj sveobuhvatni pregled koji sadrži kritike o njegovoj sigurnosti, transparentnosti, cijenama, poslužiteljima, performansama, kompatibilnosti i podršci.

 • sigurnosti
 • prozirnost
 • cijena
 • Poslužitelji
 • Izvođenje
 • Kompatibilnost
 • podrška

sigurnosti

Nadležnost

Prva i najalarmantnija činjenica o Yoga VPN je da nitko ne zna gdje davatelj ima sjedište. Oni nemaju službenu web stranicu koja je dostupna, samo Facebook stranicu koja je srž nejasna. Usluga u najvećem dijelu ima neaktivnu prisutnost na mreži.

Ipak, dobiva priličan broj prijava, zaradivši 4,7 ocjena na Google Play Storeu, a 4,8 pokreće se na iTunesu (od kojih većina recenzija izgleda lažno). Ukopavši se malo dublje u pružatelja usluga, naišao sam na zanimljivo istraživanje koje je proveo ZDNet.

Joga VPN Nadležnost

U njemu se navodi da je oko 60% najpopularnijih besplatnih mobilnih aplikacija na Appleu i Google Play Storeu od programera sa sjedištem u Kini ili s kineskim vlasništvom. 17 od 30 analiziranih aplikacija (pojavljuju se u obje trgovine) imalo je formalne veze s Kinom, što je prilično alarmantno reći.

Ako pogledate popis iznad, primijetit ćete da je Yoga VPN među uključenim imenima. Moj jedini savjet je da biste trebali pobjeći iz usluge što je brže moguće. Kineska vlada poznata je po zakonima o čuvanju podataka i masovnom nadzoru.

Pravila o privatnosti

Vjerojatno najslađi izgovor za Politiku privatnosti, Yoga VPN svoja pravila prijavljivanja objavljuje na web mjestu sa tekstualnim dump hostingom kojem možete pristupiti ovdje: http://www.yogavpn.com/static/privacy.txt

Samo 373 riječi dugačka, politika privatnosti obično je dvosmislena, ne nude valjane podatke o tome koje se informacije prikupljaju i koliko dugo.

Ne prikupljamo osobne podatke koji identificiraju vas ili drugu osobu, kao što su vaše ime i prezime, fizičke adrese, adrese e-pošte, telefon, faks, SSN, podaci pohranjeni na vašem uređaju.

Kao što vidite, prvo navode da oni ne bilježe nikakve osobne podatke, ali onda nastavljaju s izjašnjavanjem “Vaše podatke možemo prikupljati kada komunicirate s nama ili nam ih date”.

Nema podataka o tome koji se podaci pohranjuju / bilježe, što nam daje još jedan razlog da vam kažemo: ne vjerujte ovoj besplatnoj VPN prijevari. Možda djeluje glatko, ali je sjenovito do srži!

Pravila o privatnosti joga VPN-a

IP / WebRTC / DNS ispitivanje istjecanja

Da bih stekao bolju predstavu o sigurnosti / privatnosti koju nudi Yoga VPN, proveo sam nekoliko testova na Browser Leaks, Perfect Privacy DNS curenje i IPLeak.Net.

Povezao sam se s mnogim različitim poslužiteljima i rezultati koje sam dobio bili su prilično slični snimkama zaslona koje vidite u nastavku s IP adresom u Njemačkoj.

Da, VPN ipak uspije sakriti moju IPv4 adresu i WebRTC, no alarmantni dio je identifikacija više od 70+ adresa DNS poslužitelja.

Bilo koja web stranica koja primi toliko DNS zahtjeva s raznih lokacija na crnoj će vas listi posjetiti. Da ne spominjemo, DNS prikazuje dvije različite lokacije.

Jedna je Njemačka, a druga Nizozemska, što ima smisla uzimati u obzir vrijeme pinga za ovaj poslužitelj ispod omjera 8.000ms za obje lokacije.

Ovo opet potvrđuje moju teoriju da dobavljač nema vlastite poslužitelje, već ih zapravo kupuje od tvrtke sa sjedištem u SAD-u pod nazivom Linode.

Joga VPN IP WebRTC DNS ispitivanje istjecanja

prozirnost

Nesigurnost Yoga VPN-a je takva da ima dva različita programera za iTunes i Google Play Store, a oba imaju dvije odvojene VPN aplikacije.

Na iTunesu, Yoga VPN kreira LANPIPER PTE.LTD (također programer za Melon VPN), a na Google Play Storeu ga je razvila Sarah Hawken (koja također posjeduje VPN upaljač).

Transparentnost joge VPN-a

Kao takav, nemoguće je odrediti tko točno upravlja Yoga VPN-om, ali sam se ipak obratio obojici programera kako bi dobili više informacija o davatelju usluga.

Još uvijek čekam odgovor od njih, zajedno s odgovorima na neka invazivna pitanja koja sam pitao njihov tim za podršku na yogavpn.feedback [@] gmail.com

 1. Gdje je sjedište vaše tvrtke? Možemo li dobiti adresu?
 2. Objavljujete li Izvješća o transparentnosti / Kanarinci o jamstvu?
 3. Ako da, koliko često? Poveznica do URL-a ili PDF datoteke bila bi korisna!
 4. Provjerava li vaše zahtjeve neovisna zaštitna tvrtka?
 5. Zašto još niste radili reviziju? Bilo koji razlog?
 6. Možemo li dobiti neke informacije o vlasnicima iza tvrtke?
 7. Imate li investitora i jesu li podaci dostupni korisnicima javno?
 8. Tko su Upravni odbor vaše tvrtke?

cijena

Ako ste prošli bilo koju od njegovih stranica s aplikacijama bilo u Trgovini Play ili u iTunes trgovini, do sada morate znati da je to besplatni VPN, pa zašto onda pregledati cijene?

Pa, Yoga VPN je definitivno besplatan, ali trebate “točke” za deblokiranje specifičnih značajki. Te su točke podijeljene u tri različita sloja za aktiviranje potpunog popisa poslužitelja.

Joga VPN cijene

Ovo je prvi koji vidim takav sustav. Da biste postigli bodove, imate nekoliko mogućnosti. Prvo je gledanje videa koji će vam pružiti bilo gdje između 10 do 1000 bodova.

Drugo je prijava, što vam daje +200 do 1000 bodova. Treći je poziv pozvati više prijatelja, dajući vam preko 9000 bodova, a četvrti za unos koda, što vam opet daje 4000 bodova.

Poslužitelji

Yoga VPN kaže da nudi 500 “Proxy poslužitelji” u 30 različitih regija. Za pristup ovim poslužiteljima morate dobivati ​​bodove pomoću gore spomenutih metoda.

Ovisno o bodovima koje imate, možete dobiti pristup poslužiteljima na tri različite razine. Razina 1 nudi vam samo pet poslužitelja u pet različitih zemalja.

Tier 2 povećava se na ukupno 15 servera, što dodaje i neke regionalne mogućnosti za korisnike (kao što su East Coast US i West Coast US).

Razina 3 dodatno povećava uvrštenje na 30 različitih poslužitelja, s imenima koja uključuju određene gradske lokacije (kao što su Francuska - Pariz ili SAD - Miami).

Ove 3 razine poslužitelja, zajedno s točkama koje ih morate svakodnevno deblokirati, spominju se u nastavku. Imajte na umu da ti iznosi stalno variraju.

 1. Osnovni, temeljni: 500 bodova / dan
 2. Stabilnije: 1800 bodova / dan
 3. širom svijeta & Stablest: 5000 bodova / dan

Joga VPN poslužitelji

Pružatelj usluga ne opisuje kakvu šifriranje ili protokol koristi ili nudi. Bez ove dvije značajke, na prvom mjestu ne može postojati VPN.

Čak i najgluplji VPN-ovi spominju ove dvije stvari, ali Yoga VPN šuti o njima. Ona kaže da šifrira vaše podatke, ali nema dalje toga.

Izvođenje

Ako konkretno govorim o brzini, usluga je lošija od bilo koje besplatne usluge testirane prije. Razlog tome može biti zbog velike korisničke baze i nedostatka poslužitelja.

Nitko ne bi želio gubiti vrijeme gledajući oglase ili klikajući stvari kako bi dobio bodove kako bi pristupio poslužiteljima trećeg reda koji se nude od pružatelja usluga.

Svi znaju da sami oglasi bilježe podatke o korisnicima i da su sami po sebi rizični prijedlozi kada odlučite preuzeti i instalirati Yoga VPN.

VPN testovi provedeni putem Oakla Speedtest Alata na više poslužitelja koji pružaju prosječnu brzinu preuzimanja od 15Mbps i prijenos 10Mbps na mojoj 4G mreži!

Testiranje virtualne lokacije

Kako bih korisnicima pružio bolju predstavu o zavaravajućoj usluzi koja je Yoga VPN, proveo sam test na njihovim poslužiteljima. Ovo je trebalo prosuditi jesu li davatelji usluga ili ne’ poslužitelji se nalaze na oglašenom mjestu.

Priključio sam se na poslužitelj u Njemačkoj, koji mi je dao IP adresu: 139.162.168.186. Ovu sam adresu objavio na ping testu Sintetičkog monitora za aplikaciju CA.

Joga VPN testiranje virtualne lokacije

Alat postavlja server na više od 90 lokacija u cijelom svijetu. Kao što možete vidjeti, vrijeme povratnog putovanja prilično je veliko za ostale lokacije, ali u Njemačkoj - Frankfurtu, ms je tek 1,080 ms.

Yoga VPN pregled

Međutim, kada sam provjerio lokaciju Nizozemska - Amsterdam, dodirivao je istih 8.000+ ms, baš kao i poslužitelj Njemačka - Berlin, što ukazuje na usmjeravanje poslužitelja. Tako sam izveo trag.

Joga VPN

Ako vidite gore navedene rezultate, možete vidjeti da su ping-ovi prilično kratki kada vodite trag iz Frankfurta, ali ja sam opet dobio slične rezultate o Nizozemskoj - Amsterdamu.

Nakon daljnjeg kopanja i kopiranja IP adrese krajnje točke u Hurricane Electric BGP Toolkit, otkrio sam da su njihovi serveri zapravo kupljeni na https://www.linode.com

Joga VPN Virtualna lokacija

To svima nama daje jasnu sliku da se Yoga VPN ne može vjerovati. Imaju tragove u Kini, a zatim servere kupljene od SAD-a, člana nadležnosti Five Eyes Jurisdiction. Nije sigurno ni jedan zalogaj!

P2P / torrenting i Netflix

Yoga VPN ne dopušta Torrenting niti govori o tome da putem njega možete deblokirati bilo koje veće web mjesto za streaming, što je u redu jer besplatne usluge nemaju resurse da ponude ove funkcionalnosti.

Moje istraživanje njegovih poslužitelja dodatno objašnjava zašto oni ne podržavaju bujicu ili deblokiranje VoD-ova poput Netflixa. VPN nije dovoljno opremljen i trpi DNS-ove propuste!

Kompatibilnost

YogaVPN ne nudi puno kompatibilnosti. Podržava samo dvije platforme: iOS i Android, stvorene od trećih programera, LANPIPER PTE.LTD (na iTunesu) i Sarah Hawken (u Google Play trgovini).

Znači li to da ne postoji joga VPN za Windows ili Yoga na Firesticku? Nažalost, budući da davatelj nema ni službenu web stranicu, glupo je očekivati ​​podršku za više platformi.

Siguran sam da korisnici mogu pronaći obilje izbora s boljom kompatibilnošću uređaja. Ako je pokretanje VPN-a i dalje vrlo važno, možete učitati Yoga VPN apk datoteku putem Bluestacks-a na Mac ili Windows.

Bluestacks App Player je Android emulator koji na vašem Gmail računu postavlja Google Play Store za lažni uređaj koji softver osigurava za učitavanje / instaliranje .apk datoteka!

podrška

Budući da Yoga VPN nema službenu web stranicu, nema mnogo opcija za primanje podrške. Najbliža stvar bilo koje internetske prisutnosti koju Yoga VPN ima je Facebook stranica.

Nažalost, davatelj je nevjerojatno neaktivan. Prolazeći kroz objave mogu vidjeti samo kako je Yoga VPN aktivan u 2017. godini s minimalnim aktivnostima u 2018., 2019. i 2020. godini.

Yoga VPN podrška

Još uvijek sam ih odlučio poslati na Facebook i pitati ih imaju li ili ne planiraju stvoriti službenu web stranicu za svoj proizvod.

Primio sam automatski generiran odgovor, koji me nagovarao da kontaktiram unutar aplikacije ili putem e-pošte. Učinio sam oboje, ali još uvijek nisam dobio odgovor.

YogaVPN pregled

Je li joga zabranjena u Rusiji?

Volio bih da davatelj odgovara samima sebi, ali nažalost, podrška im je dovoljna. Ono što vam trenutno mogu reći o situaciji u Rusiji je da stvari nisu dobre!

Vlada, slična onoj u Kini, želi veću kontrolu nad digitalnim svijetom. Podržava samo ovlaštene VPN usluge koje pristaju dijeliti zapisnike s agencijama.

Kao takav, svi davatelji koji ne surađuju sa zemljom trpjet će trajnu zabranu upotrebe VPN aplikacija za obje: iTunes i Google Play Store, uključujući Yoga VPN.

Konačna presuda

Da li bih preporučio Yoga VPN?

Hm. Nema preciznih podataka o nadležnosti, problemima s propuštanjem DNS-a, upotrebi virtualnih lokacija, nema službenog web mjesta, nedostatka poslužitelja s visokim performansama i lukavih bodovnih sustava, suština, pravo?

Pružatelj je vjerojatno među lošijima u besplatnom segmentu, a baza za visoke korisnike ne mijenja činjenicu da je VPN vrlo nejasan u svim svojim postupcima, pružajući lošu sigurnost i performanse.

Moj savjet bi bio da pokrenete suprotni smjer što brže možete i ne vjerujete Yoga VPN-u sve dok ne odluče da budu transparentniji prema svojim klijentima i perspektivama..

Slični članki

 • Surfshark pregled 2020

  Nadležnost Britanski Djevičanski otoci Cijena 1,99 USD / mjesečno (47,76 dolara za 24 mjeseca) Poslužitelji 1040+ u 61 i više zemalja Zapisnici Nema zapisnika ovjereno šifriranje...

 • PureVPN pregled 2020

  Nadzorna nadležnost Hong Kong Cijena 2,91 USD / mjesečno za dvogodišnji plan Poslužitelji 2 000+ u 140+ zemalja Zapisnici Nema zapisnika Ovjereno šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix...

 • GOOSE VPN pregled 2020

  Nadležnost Nizozemska Cijena 1,99 dolara Serveri 71 Dnevnici Ne Šifriranje AES-256 Deblokira Netflix Ne Torrenting Da Radi u Kini Ne Preporučuje Nema web stranice...

 • Betternet VPN pregled 2020

  Nadležnost Kanada Cijena 2,99 USD / mjesečno na jednogodišnjem planu Serveri 10 poslužitelja u 10 zemalja Dnevnici Zapisi korisničkih podataka Šifriranje podataka AES-256 (plaćeno) | AES-CBC-128 bit...

 • AVG Secure VPN pregled 2020: Je li AVG VPN bilo koji dobar?

  Nadležnost Češka Cijena 79,99 USD naplaćeno jednom (jednogodišnji plan) Poslužitelji 50+ Zapisi Da Šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix Da Torrenting Da Radi...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me