TunnelBear VPN pregled 2023

Nadležnost Kanada
Cijena 4,99 dolara mjesečno na jednogodišnjem planu
Poslužitelji 1.000+ poslužitelja u 22 zemlje
drva Čuva zapise o vezama
Šifriranje AES-256-bitni
Deblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica https://www.tunnelbear.com/
Kompatibilnost Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

Kao što sigurnost podataka i anonimnost na mreži postaju sve veća briga u vezi s privatnošću korisnika, sve je teže pronaći vjerodostojan VPN s razumnim cijenama..

U ovom inače sumornom scenariju, nekoliko najboljih VPN-ova može jamčiti da će odgovarati uslugama i značajkama transparentnosti koje je postavio TunnelBear.

Contents

Je li TunnelBear siguran?

TunnelBear čuva zapise veza, ali njegova besplatna verzija jedna je od najboljih besplatnih VPN-a što se tiče prakse sigurnosti i evidentiranja..

Naše istraživanje o politici evidentiranja utvrdilo je da postoji mnoštvo VPN-a, posebno besplatnih, koji evidentiraju korisničke podatke i zatim ih koriste u neugodne svrhe. Ovo čini prisustvo Tunnelbear-a još istaknutijim budući da i dalje uporno nudi sigurnu uslugu korisnicima kada se ta kvaliteta sve više rijetko.

Osim ovoga, tijekom našeg pregleda TunnelBear naišli smo na njegovu treću stranu, reviziju javne sigurnosti koju je nedavno provela ta služba.

Revizija tvrtke Cure53, zaštitne kompanije, revizija je otkrila neke kritične ranjivosti unutar Chromeovog proširenja TunnelBear i davatelja usluga nevjerojatno, ne samo da je problem učinila javnim, već je nastavila i to riješila.

Njegova baza u Kanadi čini je nesigurnom u visokoj mjeri

Jedan od najalarmantnijih aspekata Tunnelbear-a je taj što se nalazi u Kanadi, što je vrlo notorna lokacija kada je u pitanju zakon o čuvanju podataka i što je dio međunarodnih sporazuma o razmjeni informacija..

Tijekom opsežnog istraživanja o međunarodnim savezima za razmjenu informacija, otkrili smo da je Kanada dio Saveza pet očiju, što je učinilo vrlo nesigurnom lokaciju za VPN sa sjedištem u.

Članstvo u ovom savezu podrazumijeva da Kanada od partnera u savezu može u bilo kojem trenutku zatražiti da razmjenjuju informacije s bilo kojim pružateljem usluga sa sjedištem u njegovoj nadležnosti. Isto se odnosi i na Tunnelbear, što ga čini ne baš prikladnom uslugom za korisnike koji traže privatnost podataka vrhunskih podataka i internetsku sigurnost temeljenu samo na ovoj metrici..

TunnelBear VPN pregled 2023

   1. Besplatno preuzimanje TunnelBear
   2. Kako se koristi TunnelBear?
   3. TunnelBear pregled Chrome
   4. TunnelBear pregled preglednika Firefox
   5. Pregled cijene TunnelBear
   6. TunnelBear pregled servera
   7. TunnelBear pregled torrentinga
   8. TunnelBear Netflix pregled
   9. Postavljanje TunnelBear
    • Za Windows
    • Za Android
    • Za iOS
    • Za Mac
    • Za Linux – Kako instalirati TunnelBear na Linux
   10. TunnelBear Blocker pregled
   11. TunnelBear Review Reddit
   12. TunnelBear nije povezivanje / pogreške / problemi

Nudimo besprijekorne značajke u kombinaciji s najvećom predanošću prikupljanja internetske privatnosti, ovdje je detaljan TunnelBear pregled. Obuhvatit ćemo sve aspekte usluge, od njihovog repertoara namjenskih aplikacija, uvjeta pružanja usluge, pravila zapisivanja i puno više..

prozodija

 • AES 256 šifriranje stupnja
 • Podrška za više protokola
 • Nevjerojatno kompatibilne aplikacije za gotovo sve popularne OS
 • Dostupna je besplatna verzija
 • Neograničena propusnost u plaćenim planovima
 • Visok stupanj sigurnosti transparentnosti

kontra

 • Vodite evidenciju veze (nije 100% sigurno)
 • Sa sjedištem u Kanadi (član 5-očnog saveza nacije)
 • doesn’ne nudim namjensku podršku za Torrenting
 • Nije korisno za deblokiranje streaming web mjesta poput Hulu i Netflix US
 • Poslužitelji u samo 20 zemalja

Dohvati TunnelBear

Kako konfigurirati TunnelBear za korisnike u Kini?

Otkako je vlada obrušila kineske VPN usluge, mnogi korisnici TunnelBear-a izvijestili su o različitim problemima s povezivanjem u zemlji. Pružatelj ponude kineske poslužitelje za one koji se nalaze u stranim zemljama. To pomaže u pristupu kineskim web stranicama / aplikacijama / uslugama. Ako imate prebivalište u Kini, tada ćete se suočiti s problemom pri preuzimanju aplikacije TunnelBear za svoj uređaj. Zbog toga se expatima preporučuje da unaprijed instaliraju aplikaciju prije slijetanja u kontinentalnu Kinu.

TunnelBear Free

Besplatna verzija TunnelBear redovna je značajka naših najboljih VPN lista. U našem TunnelBear VPN pregledu ocijenili smo ga na ravnom pijedestalu s premium verzijom, usprkos ograničenjima u širini pojasa.

Besplatni račun mjesečno vam pruža ograničenje od 500 MB i to’s jedini nedostatak. S druge strane, TunnelBear besplatni račun osigurat će vam neprekinutu sigurnost za razliku od ostalih besplatnih VPN-a, koji su uglavnom prevara i veliki rizik za korisničke podatke na svim uređajima.

Jednostavno se prijavite za uslugu unošenjem adrese e-pošte i postavljanjem zaporke. Sada pređite na stranicu za preuzimanje na web mjestu i nabavite namjensku aplikaciju ovisno o OS-u koji koristite. Besplatna verzija je jednostavna, laka za upotrebu, bez rizika i trebala bi pratiti sve sustave u sadašnjem dobu.

Besplatno tunelbear preuzimanje

Tunelbear za spuštanje

Kako se koristi TunnelBear?

OS klijenti TunnelBear VPN svrstavaju se među najbolje u smislu korisničkog iskustva. Bilo da’Uz aplikaciju za Mac ili aplikaciju za Android, korisnici se ne bi suočili gotovo bez poteškoća u navigaciji kroz njih i pristupu svim dostupnim značajkama.

Da biste se prijavili, sve što trebate učiniti je unijeti svoje korisničke vjerodajnice, tj. Svoje registrirano ime i lozinku računa, koje su vam poslane prilikom pretplate na uslugu.

Jednom kada se prijavite, preuzmite bilo kojeg klijenta aplikacije, ovisno o OS-u koji namjeravate zaštititi. Započnite instalaciju i aplikacija će biti spremna za upotrebu. Otvorite aplikaciju i samo pokažite pokazivač na bilo koji od dostupnih tunela na karti svijeta.

Kako koristiti tunelbear

Ti su tuneli lokacije poslužitelja koje TunnelBear pruža svojim korisnicima. Kliknite željeni tunel i okrenite prekidač u gornjem lijevom dijelu sučelja aplikacije na “Na”. Medvjed će iskopati tunel i izaći iz odabrane rupe za tunel da označi da ste sada spojeni na VPN vezu..

TunnelBear pregled Chrome

Budući da je preglednik Chrome i dalje najpopularnija platforma za pristup internetu u gotovo OS-u na svijetu, mnoge usluge sada nude proširenja za uparivanje s preglednikom radi boljeg pružanja usluge. (Još uvijek zbunjeno: pročitajte naš detaljni najbolji vpn za vodič za krom)

TunnelBear’s Proširenje za Chrome je lagano, brzo i zgodno. U našem pregledu TunnelBear otkrili smo da je proširenje korisnije i optimiziranije od ostalih klijenata OS-a od strane usluge.

Chrome proširenje može se preuzeti iz Chrome web trgovine.

Da biste započeli instalaciju, morate se prijaviti za besplatnu uslugu ili uz plaćenu verziju i sigurne korisničke vjerodajnice. Jednom to’gotov, samo prijeđite na Chrome web trgovinu i kliknite “Dodajte u Chrome” gore desno.

TunnelBear pregled preglednika Firefox

TunnelBear VPN nudi namjensku podršku preglednika i nudi proširenje za Chrome i Opera, ali to i dalje ne postoji’t značajka jednog za Firefox. Ovo je veliko isključivanje s obzirom na izvanrednu podršku koju pruža gotovo svim OS-ovima.

Firefox je jedan od najkorištenijih preglednika na svijetu i TunnelBear bi se trebao što prije osvrnuti na razvoj proširenja za platformu..

Pregled cijene TunnelBear

Sa prednje cijene, TunnelBear nudi tri različite kategorije. Prvi je njihov besplatna usluga, u koji se možete osigurati 500 MB mjesečne propusnosti, zajedno sa svim sigurnosnim značajkama.

Preostale dvije kategorije cijene su za premium usluge i obje jamče neograničenu propusnost podataka za potencijalne pretplatnike.

Pregled cijene TunnelBear

“gigantski” paket je malo skuplji na $ 9,99 za mjesec dana’vrijedi pretplata i to odgovara industrijskim normama nuđenja paketa manjeg trajanja s višim cijenama.

Prema našem pregledu TunnelBear, najbolji plan cijena je plan od 1 godine koji je 4,99 $ / mj. Može se kupiti za $ 59.88 naplaćuje se jednom i omogućiti će vam korištenje usluge čitavih 12 mjeseci.

Nabavite jednogodišnji plan ako se želite zaštititi putem interneta putem TunnelBear-a’s VPN uslugom i vi’Bit ćete zadovoljni kvalitetom usluge koju dobivate za tako nisku cijenu.

Dohvati TunnelBear

TunnelBear pregled servera

Broj poslužitelja na TunnelBearu prilično je nizak i pokriva svega 20 država. To je skoro jedna četvrtina broja zemalja koje nude najbolji VPN-ovi. Za bilo koju VPN uslugu, snaga, performanse i raznolikost poslužiteljske infrastrukture moraju biti vrhunske klase ako žele pružiti dobru uslugu.

TunnelBear stvarno treba unaprijediti svoju igru ​​što se tiče raznolikosti i performansi poslužitelja. Potrebno je nekoliko godina da se povežete s popularnijim odredištima poslužitelja, npr. SAD.

TunnelBear pregled servera

Čak i kad smo se konačno povezali, činilo se da je poslužitelj stvarno usko omogućio bolje iskustvo pregledavanja. Prema našem pregledu TunnelBear, poslužitelji nemaju o čemu pisati kući, ali ipak mogu pružiti pristojno iskustvo s obzirom na uslugu’s niskom cijenom.

Dakle, ako planirate proračun i tražite dovoljno dobar VPN da djelomično osigura svoje aktivnosti pregledavanja slabog intenziteta, onda TunnelBear može biti jedan od boljih izbora koje možete donijeti.

TunnelBear pregled torrentinga

Torrenting korisnici jedan su od najvjernijih VPN kupaca na svijetu, što jamči stalni protok pretplata. To je zbog važnosti skrivanja’s IP za nastavak mučenja bez brige o autorskim trolovima.

U našem TunnelBear VPN pregledu nismo uspjeli’ne mogu pronaći ništa što je izrijekom spomenulo bilo što u vezi s namjenskom podrškom za bujice i kad smo se obratili kontaktirati njihovu korisničku podršku, ovo je odgovor koji smo od njih osigurali.

TunnelBear Torrenting pregled

Bilo je zaista čudno kako su izbjegli koristeći riječ bujica u svom odgovoru, umjesto da pribjegavaju korištenju nejasnih “Dijeljenje datoteka” terminologija.

Kad smo provjerili spomenuto “podržani poslužitelji” uočili smo u odgovoru njihovog tima za podršku torrenting podršci, otkrili smo da oni dobro funkcioniraju, ali brzine preuzimanja stalno su niske.

Za one od vas koji tražite najbolji VPN za torrenting, tada smo pobijedili’ne preporučujem TunnelBear izravna. Na njega se možete pretplatiti, ali je pobijedio’ne nudim vam vrhunske usluge bujice za razliku od ostalih vrhunskih VPN pružatelja usluga u industriji.

TunnelBear Netflix pregled

U trenutnom vremenu u kojem živimo postoji alternativni niz ljudi koji samo kupuju VPN kako bi mogli pristupiti geo-ograničenom sadržaju pomoću moćnih poslužitelja koji mogu lažno podnijeti svoj IP i pronašli filtre.

Netflix US je na ovom popisu’s najpopularnijom verzijom najpopularnije usluge streaminga kojoj svi žele pristupiti.

Međutim, u našem pregledu TunnelBear, otkrili smo razočaravajuće što usluga nema’ne radim dobro za deblokiranje Netflixa SAD ili drugih većih regija.

Tijekom tjednih pokusa, uspjeli smo deblokirati Netflix US samo jednom nakon što smo pokušali više od 30 puta.

Čak i kad smo prošli, gledali smo stvarnu emisiju u kraćem vremenskom periodu nego što smo zapravo potrošili na beznadežno gledanje dosadne ikone međusobnog pucanja kako zaskači zaslon.

Ako je deblokiranje web lokacija sa ograničenim streamingom jedno od vas, motivacija za dobivanje najboljeg VPN-a za Netflix, tada nemojte’Ne idem za TunnelBear.

TunnelBear za Windows

UI i UX TunnelBear-a’s svaka je aplikacija fantastična i vjerojatno jedna od najlakših što smo koristili tokom nebrojenih Best VPN-a za Windows recenzije.

Ljudi koji u svom životu s nevjerojatnom lakoćom nisu komunicirali s VPN-om mogu čak pokrenuti TunnelBear’s Windows klijent.

TunnelBear za Windows

Nema komplikacija u njegovom postavljanju. Ovdje’s kako možete dobiti zip kroz postupak instalacije aplikacije TunnelBear Windows:

 1. Kupite račun i osigurajte vjerodajnice korisnika. (Za one od vas koji se pretplaćuju na besplatnu uslugu samo otvorite račun i osigurajte vjerodajnice korisnika)
 2. Posjetite stranicu za preuzimanje i uglavnom web mjesto otkriva OS vašeg uređaja i započinje preuzimanje automatski. Ako to ne znači’Ako se dogodi, kliknite na ikonu aplikacije Windows u sredini / gornjem lijevom kutu.
 3. Započnite postupak instalacije
  Postavljanje tunela sa sustavom Windows
 4. Nakon što je postavljanje dovršeno, odaberite poslužitelj klikom na ikonu “tuneli” na svakoj dostupnoj lokaciji i medvjed će početi kopati kako bi vas povezao!
  kako instalirati tunelbear na prozore
 5. Spremni ste za upotrebu privatne internetske veze pomoću TunnelBear-a

TunnelBear za Android

Kao i Windows aplikacija, TunnelBear aplikacija za Android korisnicima nudi uzvišeno iskustvo. Ako na Android OS-u nude svaku značajku na optimiziran način, datoteku TunnelBear .apk možete bez problema preuzeti i pokrenuti na vašem pametnom telefonu.

Ovdje je postupak instalacije nevjerojatno pojednostavljen’s kako možete to učiniti s malo buke:

 1. Istražite planove cijena i posložite onu koja vam je najbolja
 2. Izvršite plaćanje nakon čega ćete dobiti korisničke vjerodajnice
 3. Preuzmite aplikaciju APK / aplikaciju za Android TunnelBear iz trgovine Google Play
 4. Pokrenite instalaciju i unesite svoje ime i lozinku za račun
 5. Aplikacija je spremna zaštititi vašu anonimnost na mreži

Samo vam treba 5 minuta da pročitate ovaj fenomenalni najbolji vpn za android vodič.

TunnelBear za iOS

Kao i sve druge popularne platforme, TunnelBear također nudi namjensku aplikaciju za iOS uređaje. U našem TunnelBear VPN pregledu ustanovili smo da je za verzije iOS 8 i niži standard šifriranje AES 128, dok je za više verzije standardni AES 256.

Standard šifriranja AES 128 siguran je, ali ima i njegovih slabosti, pa vam preporučujemo da ako imate iOS 8 ili noviji, samo se tada odlučite za TunnelBear koji će pružiti maksimalnu internetsku sigurnost.

pustiti’vodi vas kroz postupak instalacije aplikacije TunnelBear iOS:

 1. Prijavite se za besplatnu uslugu ili se odlučite za plan cijena i sigurne provjerene korisničke vjerodajnice
 2. Idite sada u IOS trgovinu i preuzmite Native TunnelBear aplikaciju
 3. Unesite svoje korisničko ime i lozinku, a zatim se spojite na poslužitelj po vašem izboru
 4. Usluga sada radi na zaštiti privatne internetske veze

TunnelBear za Mac

Mnogi ljudi lako ulaze u mit što Mac ne zna’Ne biste bili pogođeni virusima ili zlonamjernim softverom onoliko koliko ima puno popularnija strana, tj. Windows. Ako ste jedan od tih ljudi, vjerojatno vam je potrebno da razmislite o tome kako Macovi brzo postaju atraktivne mete umjetnika i hakera sa malware-om da bi silili ogromne količine vrijednih financijskih i osobnih podataka.

TunnelBear’s Mac klijent je najbolji VPN za Mac i bez obzira koristite li njegovu besplatnu verziju ili plaćenu uslugu, on će nesmetano raditi na platformi.

Proces instalacije za postavljanje TunnelBear aplikacije za Mac ide ovako:

 1. Kod prijave imate dvije mogućnosti. Odlučite se za besplatnu verziju ili odaberite premium plan s neograničenom propusnošću
 2. Odaberite jednu i sigurnu korisničku vjerodajnicu
 3. Preuzmite Mac aplikaciju s TunnelBear’s web stranice i pokrenite instalaciju
 4. Kad se to od vas zatraži, unesite svoje korisničke vjerodajnice i odaberite poslužitelj za početak
 5. Vaš Mac sada radi pod optimalnom zaštitom koju pokreće TunnelBear VPN

Postavljanje TunnelBear Linuxa – Kako instalirati TunnelBear na Linux

Pingvini i medvjedi nikada ne čine dobre prijatelje, iako se TunnelBear potrudio da mirno koegzistiraju čak i kada ne pružaju potpunu podršku.

Trenutno TunnelBear ne’ne nudim bilo koju namjensku aplikaciju za upotrebu na Linux distribucijama. Sve što oni trenutno nude je postupak prigodnog postavljanja VPN-a na dvije različite distribucije putem vodiča za ručnu instalaciju.

TunnelBear Blocker pregled

Najekskluzivnija značajka TunnelBear-a je vrlo vrijedna “bloker”. Ovo nije samo vaš prosječni blokator oglasa koji lako filtrira neugodne video i skočne oglase, on nudi puno više za korisnike.

Kada dodate bloker svojim VPN-om, bit ćete sigurni od zlonamjernih kodova, flash player automatski će se isključiti radi sprječavanja oglasa, kodovi za skeniranje otiska prsta bit će blokirani, pa čak i ultrazvučne internetske usluge praćenja pobjede’ne mogu vas gnjaviti.

Definitivno sjajan dodatak, ali čak i ovaj blokator, kao i ostala sučelja svih njegovih aplikacija, bloker će sadržavati više čudnih referencija medvjeda u sadržaju i brendiranju.

TunnelBear Review Reddit

Najveća odlika TunnelBear-a bila je njegova pouzdanost na svim frontovima. Ne radi’Ne može vas obmanjivati ​​lažnim obećanjima i visokim tvrdnjama, ali neprekidno dobiva povjerenje držeći stvari jednostavnim i koncentrirajući se na to da osnovne stvari učinite ispravnim.

Korisnici Reddita odrazili su slična mišljenja o usluzi i njezinim standardima. Provjerite zašto je medvjed tunela označen kao najbolji reddit vpn

Jedan korisnik, koji je bio redoviti korisnik TunnelBear-a i PrivateInternetAccess, ustanovio je da je prvi mnogo brži od PIA-e. Nadalje, korisnik je preporučio povezivanje s kanadskim poslužiteljima usluge za najbolje moguće performanse.

pregled tunelbear reddit

Drugi je korisnik također usporedio PIA i TunnelBear i podijelio svoje iskustvo o tome kako je potonji bio kompatibilniji s IOS uređajima od PIA. Korisnik je dalje ukazao na jednostavnost povezivanja koju je TunnelBear pružao na zajedničkim vezama poput Hotel Wifis.tunelbear reddit
Korisnici koji razmišljaju o performansama boljim od PIA govori mnogo o tome kako se TunnelBear zadržao u odnosu na mnogo veće VPN usluge.

TunnelBear nije povezivanje / pogreške / problemi

U našem pregledu TunnelBear rijetko smo nailazili na stanke. Ponekad veza s određenim poslužiteljem traje prilično frustrirajuće, ali nakon što prođete, usluga nema’ne silazi dolje.

Ako se i dalje suočavate sa problemima u vezi, najbolji način za napredovanje jest provjeriti njihov Twitter račun. Ovdje najavljuju redovito održavanje pojedinih poslužitelja, tako da praćenje TunnelBear-a na Twitteru može vam omogućiti pravovremeno premještanje s jednog pogođenog poslužitelja na drugi..

Ipak, ako vam TunnelBear klijent ne’Ako radite, onda je najbolje da ga deinstalirate i prođete ponovo kroz postupak postavljanja. Konvencionalno ovo rješava većinu glavnih problema kao što je to slučaj sa gotovo svim popularnim softverom.

Uvijek se možete obratiti njihovom timu za podršku poznatom kao “Nosači”, da biste dobili bilo kakvu pomoć u vezi s bilo kakvim pogreškama i problemima s kojima biste mogli biti suočeni. Oni također imaju detaljan odjeljak za pomoć koji bi također mogao biti koristan.

Zaključak

TunnelBear VPN odlična je usluga na prednjem dijelu sigurnosti, ali postoje stvari gdje se oni definitivno mogu poboljšati. Sve više i više korisnika sada traži VPN-ove koji pružaju namjensku podršku za deblokiranje streaming stranica poput Netflix US, Hulu, Amazon Prime itd. I omogućuju Torrenting, pa bi TunnelBear učinio još značajnijim ako počnu dodavati ove značajke svojoj već nevjerojatnoj usluzi.

Ova poboljšanja značajki mogu se postići samo dodavanjem više poslužitelja i robusnijom infrastrukturom kako bi se korisnicima omogućio uravnoteženiji doživljaj. Ali imamo razloga ostati optimistični u pogledu tih očekivanja jer je TunnelBear nedavno kupio sigurnosni div McAfee. Ovo prihvaćanje dobrodošlice moglo bi se pokazati vrlo korisnim za poboljšanje onoga što je sada vrlo pojednostavljena usluga.

TunnelBear je, unatoč svim svojim nedostacima, i dalje sjajan VPN, bez obzira na to idete li za besplatnu verziju ili plaćene planove. Zaključujući naš TunnelBear VPN pregled za 2023. godinu, mi bismo preporučili ovog pružatelja svim našim aktivnim čitateljima i VPN entuzijastima. Ova će se usluga samo poboljšati, tako je’Bolje je da odmah skočite na pojasu i uživate u besprijekornom, moćnom i fantastično iskustvu pretraživanja interneta.

Slični članki

 • IPVanish pregled 2023

  Nadležnost Cijena Sjedinjenih Država 6,49 USD / Mjesečni poslužitelji 1000+ Zapisi Bez šifriranja AES-256 Deblokira Netflix Ne Torrenting Da Radi u Kini Da Preporučujemo…

 • IVPN pregled 2023

  Nadležnost Gibraltar Cijena 8,33 Poslužitelji 3152 Zapisi Bez šifriranja AES-256 Deblokira Netflix Da Torrenting Da Radi u Kini Da Preporučuje Da…

 • Betternet VPN pregled 2023

  Nadležnost Kanada Cijena 2,99 USD / mjesečno na jednogodišnjem planu Serveri 10 poslužitelja u 10 zemalja Dnevnici Zapisi korisničkih podataka Šifriranje podataka AES-256 (plaćeno) | AES-CBC-128 bit…

 • Windscribe VPN pregled 2023

  Nadležnost Kanada Cijena 49 USD na jednogodišnjem planu poslužitelji 600+ poslužitelji u 60 zemalja Zapisnici Da Šifriranje AES-256 Bit Deblokira Netflix Ne Torrenting Da…

 • SpyOff VPN pregled 2023

  Nadležnost San Marino Cijena 9,99 poslužitelja 300+ dnevnika Bez šifriranja AES-256 Deblokira Netflix Da Torrenting Da Radi u Kini Da Preporučujemo Da Web stranica…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Pregled privatnog tunela 2023