StrongVPN pregled sigurnosti

Nadležnost Jezero Tahoe
Cijena 10
Poslužitelji 950+
drva Ne
Šifriranje AES-256
Deblokira Netflix Da
Torrenting Da
Radi u Kini Da
Preporučeni  Da
Web stranica https://www.strongvpn.com/
Kompatibilnost Windows, Android, Apple, Desktop, Chrome, FireTV

Na prvi pogled, StrongVPN mi se činio kao prilično nova usluga. Ali, iznenadilo me to što nema kraja da oni posluju od 2005. godine! Da’je čak i stariji od nekih najpopularnijih servisa vani! Pa zašto’t Snažan VPN je pošao, unatoč tolikogodišnjem iskustvu na terenu?

Pa, prosijavanjem prethodnih recenzija, saznao sam da je ova usluga ozbiljno neupotrebljiva prije nekoliko godina. To bi moglo objasniti nejasnost u kojoj se nalaze.

Ali što sad? Jesu li se poboljšala i vrijedi li ih nazvati najboljim VPN-om?

Ne znam’ne znam!

I to’upravo zato ja’Provest ću opsežni StrongVPN pregled kako bismo otkrili kakvi su točno njegovi trenutni rezultati i gdje stoji kao usluga u industriji. ja’Dotaknut ćemo se i različitih aspekata njegove usluge, uključujući brzine, deblokiranje Netflixa, cijene i još mnogo toga.

Je li to stvarno a “jak” VPN? pustiti’otkrijem to!

Da bi VPN bio prihvatljiv, mora biti apsolutno siguran kako bi korisnik mogao da se povjeri u svoju privatnost. Ostali čimbenici također uzimaju u obzir, ali sigurnost je funkcija broj 1 koju korisnici žele isporučiti VPN-ove.

Pa, VPN sigurnosni bastion ima četiri ključna elementa, tj. Razinu enkripcije, podršku protokola, politiku zapisništva i nadležnost.

Pregled razine enkripcije

StrongVPN daje punu ocjenu za nudeći šifriranje vojne klase AES-256, što je ista razina enkripcije kojom CIA također čuva svoje osjetljive datoteke.

Ali ne čudi me toliko i to’s jer je AE-256 šifriranje postalo, poput norme u trenutno prisutnoj industriji, pa čak i manji pružatelji usluga nude.

Ako davatelj nije’Ne bih ga ponudio, tek tada bi to bila vijest, ali kad ga zapravo nudi, onda više ništa neće provaliti kao on’mora biti značajka za dovoljno dobru VPN uslugu.

Pregled podrške za protokol

Sada za podršku protokolu, StrongVPN nudi vam mogućnost izbora između protokola poput OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 & čak i SSTP.

OpenVPN je najsigurniji od ovog skupa jer do sada nikad nije ugrožen, zato preporučujem svim korisnicima koji’Ne mijenjajte ovaj protokol osim ako brzine niste apsolutno neizvedive.

Pregled pravila zapisivanja

Što se tiče politike prijavljivanja, smatrao sam da je StrongVPN vrlo pouzdan. Da, oni prikupljaju neke vrste osobnih podataka poput vašeg imena i adrese e-pošte, ali ne’Ne prikupljajte povijest pregledavanja, vremenske oznake veze ili bilo što u vezi s podacima generiranim vezom, što je pohvalno.

Da, u industriji postoje bolje politike od ove poput MullvadVPN’s, koji generira samo broj računa, bez adrese e-pošte ili zaporke, ali i dalje, StrongVPN’Politika privatnosti može se smatrati dovoljno jakom da definitivno ne ugrožava vašu privatnost na mreži.

DNS zaštita od curenja

A što se tiče sigurnosti StrongVPN-a’s mrežom poslužitelja, opet sam bio snažno impresioniran jer nije bilo curenja DNS-a, niti nije bilo curenja WebRTC-a!

Ta dva propuštanja nastaju kada je davatelj usluga’s infrastruktura poslužitelja nije na korak u zaštiti vašeg stvarnog IP-a od davanja.

Za laika su ta dva problema rupe koje podatkovni lopovi, hakeri i snajperi mogu iskoristiti kako bi došli do vašeg stvarnog IP-a i lokacije. Stoga je nužno da se VPN može zaštititi od takvih problema.

A upravo to nudi StrongVPN, zaštitu od takvih propuštanja.

Operativni pregled nadležnosti

Jezero Tahoe, Sjedinjene Države.

Ovdje je sjedište tvrtke StrongVPN.

Je li ovo dobra poanta, svakako nije!

I to’s, jer je SAD jedno od najgorih mjesta na kojemu će VPN biti utemeljen zahvaljujući zemlji’s subverzivnim i regresivnim zakonima zadržavanja podataka. Država je također članica saveza za razmjenu podataka poput Grupe 14 očiju, što je još gore.

Prema našem istraživanju o privatnosti podataka u različitim jurisdikcijama širom svijeta, SAD nije’Izgleda da je vrlo dobar izbor za VPN za postavljanje baze, pa unatoč svim dobrim vrlinama usluge poput šifriranja najviše razine, podrške OpenVPN protokola i dobro zaokružene politike evidentiranja, StrongVPN i dalje ne’Ne možete biti vrlo sigurni VPN.

Vlasti SAD-a mogu ući u kucanje na njihovim vratima tražeći korisničke podatke, što je zaista velika prijetnja privatnosti korisnika, što me prisiljava da značajno označim StrongVPN.

Provjera datoteke aplikacija

Posljednje što sam trebao provjeriti koliko je StrongVPN’Sigurnost je zabrinuta koliko su sigurne njegove aplikacije za vaš sustav. Sadrže li zlonamjerni softver ili su dovoljno čisti da se mogu koristiti s povjerenjem?

Proveo sam test na VirusTotal za njihovu Windows aplikaciju i evo rezultata iz njega:

Otkriven je jedan motor!

StrongVPN’s Windows aplikacija nije sigurna za upotrebu na vašem sustavu jer ima velike šanse da ga zarazi i utječe na njegove performanse ili čak ugrozi vaše osjetljive podatke. Još jedna točka uništavanja inače prilično, dovoljno dobre usluge.

StrongVPN pregled servera

Postaje vrlo tipično za VPN-ove koji nude većinu svojih poslužitelja u Sjevernoj Americi, Europi i neke od njih na Dalekom Istoku, a ignoriraju ostatak svijeta. StrongVPN ne’Ne razlikujem se od bilo kojeg računa od te trenutno pretpostavke.

Broj njegovih poslužitelja je dobar, 650+ poslužitelja da budemo precizni, ali to ipak čini da posjedujemo infrastrukturu poslužitelja srednjeg dometa. Veći VPN-ovi obično u prosjeku imaju 2000 poslužitelja poput PureVPN i ExpressVPN.

Ova poslužiteljska mreža proširila se u 26 zemalja svijeta, točnije, što i nije puno, ali mogu previdjeti širok raspon poslužitelja ako su performanse do izražaja.

StrongVPN također ne’Previše često ne dodajte nove poslužitelje, pa ako to potražite, nemojte’ne očekujte drastično poboljšanje mjesta na kojima imate pristup povezivanju poslužitelja.

Širenje poslužitelja također nije tako dobro jer se StrongVPN, kao i svaki drugi VPN, usredotočuje na samo pružanje pokrivenosti poslužitelja u sjevernoameričkim i europskim regijama, s praktički nula poslužitelja izvan tog područja. Za korisnike koji ne’Ako živite u ovim regijama, StrongVPN bi bio prilično spor s obzirom na činjenicu da će veza morati prijeći priličnu udaljenost da bi se sletila na određeni poslužitelj..

Dakle, jednostavnim riječima, StrongVPN’s poslužiteljska mreža imat će vrlo ograničenu žalbu, osim ako ili diverzificira trenutni raspon poslužitelja da obuhvati druge regije svijeta ili ne doda više poslužitelja na ovim područjima uz one koji već postoje..

StrongVPN pregled brzine

Svi VPN-ovi uzrokuju zamjetnu količinu gubitka brzine i to’Razumljivo je s obzirom na sve teret sigurnosnih funkcija poput šifriranja i tuneliranja temeljenih na protokolima. Ali čak i gubitak brzine treba svesti na minimum ili će korisnik imati patetično iskustvo, a ovdje leži StrongVPN’najveća je mana!

StrongVPN’s brzinama uopće nije o čemu pisati kući. Čak i kad sam promijenio 5 različitih poslužitelja, nisam mogao’ne postižete više od 40% stvarne brzine moje internetske veze. Neki poslužitelji nisu’Ne možete ni ići tako daleko jer su se jedva prijavili na brzinskim testovima.

Za testiranje koristim vezu od 50Mbps, tako da je prosječna brzina preuzimanja nakon spajanja većine dobrih VPN-ova oko 35-40Mbps. Ovdje ne govorim brzo, govorim o prosjeku ovdje, ali pogledajte brzine koje sam postigao sa StrongVPN kada sam se povezao s njegovim njujorškim poslužiteljima, a koji je bio najbrži među onima koje sam testirao:

  1. Brzina preuzimanja: 16.82 Mbps
  2. Brzina prijenosa: 6,76 Mbps
  3. Ping: 93ms

Da’- gubitak brzine od gotovo 70% u brzini preuzimanja i još veća demoralizacija od 85% u brzini prijenosa. Jednostavno nije dovoljno dobar da bi se mogao koristiti za bilo što, bilo da se radi o strujanju, bujicama ili samo pregledavanju.

StrongVPN treba ozbiljno riješiti ovaj problem ili će to uvijek biti usluga koju nitko ne preporučuje drugima.

StrongVPN Netflix pregled

Tako i njegovi serveri deblokiraju Netflix US?

Veliko da i iznenađujuće previše!

Nisam bio’ozbiljno ne očekujem da će StrongVPN od svih VPN-a deblokirati ovo mjesto za streaming Holy Holy Grail!

Otkad Netflix’VPN zabrana je stupila na snagu, čak i najveći servisi nisu uspjeli prevladati to i to’s, jer ova zabrana VPN-a nije vaše prosječno geo-ograničenje. To’s sofisticiranim i brutalnim sustavom koji brani svaku vezu koja se smatra usmjerenu putem VPN veze.

Dakle, deblokiranje Netflix US-a putem ove usluge postalo je jedna od najboljih karakteristika ove usluge.

Šteta što njihova brzina jednostavno nije dovoljno dobra za podršku HD streaminga, što me prisiljava da zanemarim njezinu sposobnost za deblokiranje same stranice, jer ako brzine nisu dobre, što ćete učiniti čak i kad deblokirate web mjesto?

StrongVPN pregled torrentinga

Torrenting se ne može provesti bez VPN-a ovih dana, jer bi to bilo isto tako počinjenje nevjerojatno glupog djela zbog kojeg se suočavate s posljedicama poput silnih novčanih kazni ili čak zatvora.

Svi znaju da je većina materijala dostupnog na stranicama Torrenting upitne pozadine i nije službeno podržana naslovnicom o autorskim pravima, pa ako preuzmete nešto od tamo, velike su šanse da će trolovi s autorskim pravima potražiti vašu IP adresu dolje i poslati vam pravnu obavijest.

Da bi se to spriječilo, korisni su VPN-i, ali samo oni koji nude zvjezdanu sigurnost i najveće brzine.

StrongVPN omogućuje Torrenting na svojim poslužiteljima i njegova je sigurnost dovoljno jaka da sakrije vaš IP od trolova s ​​autorskim pravima, međutim, davatelj’s Ahilova peta, tj. brzina može biti veliki pad za ljubitelje Torrentinga jer preuzimanja tada mogu biti vrlo spora.

Dakle, pobijedio sam’ne preporučujem vam da krenete na StrongVPN ako želite VPN za Torrenting, jer trenutno ne može ponuditi vrstu brzine koja je potrebna za naporne Torrenting aktivnosti poput preuzimanja filmova ili velikih softverskih datoteka između ostalih.

StrongVPN pregled cijena

Cijene često nisu problem kod korisnika kada je u pitanju VPN ako su performanse koje dobivaju iz usluge dovoljno jake da opravdaju cijene. ExpressVPN je presudio rostovima u VPN domeni iako su dvostruko veći od sličnih usluga, upravo zbog nevjerojatne pouzdanosti i performansi prepunih snage koje nudi.

Ali kad ne’nemate robu za potporu svoje usluge, visoke cijene uopće nisu dobra ideja.

StrongVPN je sličan slučaj.

Nudi samo dvije vrste planova cijena:

  1. Mjesečno: 10 USD mjesečno
  2. Godišnje: 5,83 USD mjesečno (jednom naplaćeno 69,99 USD)

Mjesečne cijene su pretjerane, ali to se može zanemariti s obzirom da većina pružatelja usluga ima skupe kratkoročne planove kako bi korisnika natjerali na kupovinu dugoročnih pretplata..

Međutim, godišnji plan s cijenom od gotovo 70 USD najmanje je 40% precijenjen jer postoje pružatelji usluga koji nude nevjerojatno bolje performanse i više značajki od StrongVPN-a i dalje dolaze po nižim cijenama, npr. Surfshark.

StrongVPN mora sniziti cijene s obzirom na činjenicu da njegove brzine nisu toliko dobre, a još uvijek nema puno mogućnosti poput DoubleVPN ili SplitTunnelling koje nude drugi pružatelji usluga.

StrongVPN Način plaćanja i besplatni probni pregled

Možete platiti za StrongVPN’s cjenovnim planovima putem tri različita načina plaćanja:

  1. Kreditne / debitne kartice
  2. Paypal
  3. Alipay

Ove su metode među popularnijim načinima plaćanja vani, tako da većina korisnika ne bi imala poteškoće u plaćanju bilo kojeg od StrongVPN-a’s pretplatničkim planovima.

Jedino što ovdje nedostaje je da taj pružatelj ne’ne nuditi način plaćanja temeljen na kripto valuti, koji bi trebao biti prisutan u svim VPN-ovima jer korisniku omogućava anonimno plaćanje, omogućavajući mu da zadrži slobodu izbora o tome treba li ili ne dijeliti svoje podatke o plaćanju.

Također dobivate povrat od 30 dana za povrat sredstava u kojem možete kontaktirati njihovu podršku i zatražiti povrat novca. Nema vezanih stražnjih žica ili bilo kakvih skrivenih uvjeta, tako da ponuda vrijedi.

Pregled jake aplikacije klijenta

StrongVPN sada se može pohvaliti širokim repertoarom VPN klijenata, uključujući one za Windows, Mac, Android i iOS. Ali što je više iznenadilo? Nisam bio’ne očekujem da će ovaj pružatelj ponuditi namjensku aplikaciju za Firestick! Ali nudi jedno! I par s StrongVPN’sposobnost deblokiranja Netflixa s američkog poslužitelja i vi’imam dovoljno dobar VPN za streaming.

Ponuditelj se u nedavnoj prošlosti našao pod velikim kritikama zbog svojih nezgrapnih aplikacija koje podsjećaju na softver iz ranih 2000-ih, ali nakon preuređenja i nadogradnje, StrongVPN’Smatra se da je spremište aplikacija tamo gore s nekim od boljih aplikacija za klijente poznatih pružatelja usluga.

Do ovog pružatelja usluga još je dug put’s aplikacije još uvijek nisu tako jednostavne za upotrebu kao one koje nude vrhunski dobavljači poput ExpressVPN-a, ali ako pogledate nulte probleme prekida rada ili pad sustava koji smo primijetili tijekom faze testiranja, StrongVPN stvarno zaslužuje maženje na leđima zbog unošenja tako ogromne napor da se njegove aplikacije učine što je više moguće upotrebljivima.

StrongVPN također nudi urođenu podršku usmjerivača, a čak možete i ručno postaviti davatelja usluge kroz opsežne vodiče za postavljanje koje nudi za platforme poput Linuxa i Ubuntu.

StrongVPN pregled podrške

Davatelj je nedavno dodao prozor za podršku za chat i prešao je iz svog datiranog sustava za podršku temeljen na e-pošti.

Kupac izvršava don’Ne stvarajte konzervirane odgovore i zapravo razgovaramo s vama kao što bi to trebali stvarni pomoćnici. Poslao sam im izmišljeno pitanje i njihov odgovor je bio dovoljno brz i jasan.

S druge strane, StrongVPN ima vrlo dobro skladište podrške gdje možete dobiti pristup svim vrstama vodiča za postavljanje i rješavanje problema..

Zaključak

Unatoč tome što je uveo mnogo različitih hvalevrijednih poboljšanja u svojoj usluzi, StrongVPN i dalje mora začepiti puno rupa i upozorenja prije nego što mogu ja to preporučiti drugim korisnicima. Neki od najvećih problema na koje treba hitno obratiti pažnju uključuju patetične brzine, nesigurnu nadležnost, pretplatničke pretplatne planove, među ostalim.

Ako StrongVPN riješi ove probleme i učini svoju uslugu’pouzdanost odgovara onoj u industriji’S obzirom na zahtjeve, davatelj se može ubrajati među najbolje u industriji, ali za sada morate potražiti negdje drugo ako tražite najbolji VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me