Sakrij VPN! Pregled šifriranja i protokola

Kao i svaki drugi VPN na tržištu, HMA! također tvrdi da je najbolji VPN vani. Obećava da će osigurati vašu anonimnost na mreži, ali korisničke kritike o tome utočište’u zadnje vrijeme nije bilo sjajno. Stoga sam odlučio testirati stvari i provjeriti koliko ima težine u tim mišljenjima o ovoj popularnoj VPN usluzi.


HMA! daje nekoliko visokih obećanja na svojoj vrlo jedinstvenoj i blistavoj web stranici, no da li ih zapravo ispunjava je ono što moram saznati u ovom sveobuhvatnom HideMyAss VPN pregledu 2019.

 • sigurnosti
 • prozirnost
 • cijena
 • Poslužitelji
 • Izvođenje
 • Kompatibilnost
 • podrška

Industrijski standard za šifriranje je vojni šifriranje AES-256, kakav je’vani je najsigurniji standard šifriranja podataka. Ne možete dešifrirati podatke šifrirane u skladu s ovim standardom čak i ako imate tisuću superračunala koja rade 24 × 7 stotinama godina.

I HMA! upotrebljava ovaj standard, pa ga mogu označiti sigurnim pod ovom metrikom za siguran prijenos podataka putem njegovih veza.

Za tunelorsku podršku protokola nudi tri različite verzije protokola:

 1. OpenVPN
 2. PPTP
 3. L2TP / IPSec

Od ove tri, OpenVPN smatra se najsigurnijim od svog otvorenog koda i bez većih sigurnosnih ranjivosti. Preporučujem da koristite ovaj protokol prema zadanim postavkama, bilo da koristite HMA! ili bilo koji drugi VPN.

PPTP nije siguran kao stari standard protokola i smatra se slabim, pa je beskoristan čak i ako postoji.

L2TP / IPSec je najbolji za iOS platforme, jer se zna da je OpenVPN tamo malo spor. Ako ne’Ne susrećete se s problemima brzine, nastavite na OpenVPN, ali ako to učinite, prebacite se na L2TP / IPSec, jer je relativno siguran, čak i ako je u manjem opsegu od OpenVPN-a.

HMA! DNS pregled zaštite od curenja

Sakrivanje vašeg stvarnog IP-a na mreži nije nešto što se može jednostavno učiniti nudeći vam poslužitelj za preusmjeravanje vaše veze. Vaš IP može lako procuriti ako VPN koji koristite ne bude’ne nude zaštitu od curenja WebRTC ili DNS.

U našem istraživanju propuštanja DNS-a naišli smo na mnoštvo VPN-ova koji su obećavali čvrstu sigurnost, ali nisu mogli’ne krijete svoj pravi IP internetski. Većina korisnika ne’Ne znam za ovo, ali ovo je nešto što ne bi trebao’Ne uzimajte lagano ako planirate otkupiti pretplatu na novi plan.

Kao i HMA! štiti od DNS-a, WebRTC-a i drugih vrsta propuštanja?

Iznenađujuće, to zasigurno i jest!

Provjere zahtjeva za WebRTC i HTTP

 1. https://browserleaks.com/webrtc (Clear)
 2. https://www.doileak.com/ (Clear)

DNS curenja:

 1. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Jasno)
 2. https://www.dnsleaktest.com/ (Clear)

IPv4 / IPv6 i Torrent IP curenje:

 1. https://ipleak.net/ (Jasno)
 2. https://ipx.ac/run/ (Clear)

Nakon što sam utvrdio da su mnogi sigurnosni aspekti ove usluge drhtavi i nepouzdani, nisam’ne očekujem HMA! u potpunosti biti dokaz propuštanja. HMA! bio bi sjajan izbor za Torrenting jer je tako jasno nepropusan samo ako njegova politika sječa i nadležnost ne bi bila tako neprikladna.

HideMyAss! Pregled provjere datoteke datoteke

Aplikacije, čak i ako dolaze od poznatih ili pouzdanih dobavljača, mogu nositi motore ili zlonamjerni softver koji potencijalno može naštetiti vašem uređaju ili ugroziti vaše podatke ili čak oboje.

Da biste bili sigurni da vaš sustav nema’Ako se ne kompromitirate tako, morate pokrenuti provjeru aplikacija.

Najbolje web mjesto koje koristim za ovaj zadatak je Virustotal.com.

Obično provjeravam aplikacije za radnu površinu jer su često one velike šanse za prijenos zlonamjernog softvera ili sumnjivog motora.

HMA!’s Prozor Windows izišao je iz ovog testa, a u 60 različitih testova nisu otkriveni motori.

HideMyAss VPN pregled

Ako ste ikada razmišljali o pretplati na HMA !, ozbiljno trebate pogledati ove sigurnosne nedostatke koje jednostavno ne možete zanemariti..

Nadležnost

Ujedinjeno Kraljevstvo.

Tu je Privax Limited, koji zauzvrat posjeduje HMA! temelji se.

Privax Limited kupila je poznata zaštitarska tvrtka Avast, koja ima više internetskih proizvoda vezanih uz privatnost, još u 2015. godini. Iako Avast ima sjedište u Češkoj, HMA! još uvijek djeluje izvan Velike Britanije.

Ujedinjeno Kraljevstvo uopće nije sigurno mjesto na kojem bi se temeljila VPN. U našoj studiji o jurisdikcijama, Velika Britanija je bila među najopasnijim mjestima na svijetu što se tiče sigurnosti podataka. Ako se VPN tamo nalazi, ranjiv je za prijedloge poput vladinih naloga za izdavanje podataka, zahtjeva za izručenje podataka itd.

Vaši podaci nisu sigurni ako jesu’je parkiran u Velikoj Britaniji praveći HMA! neprikladan izbor ako tražite sigurnog i anonimnog pružatelja usluga s kojim biste se povezali.

sječa drveta

Svi VPN-ovi kažu da nose nulte zapise, ali uvijek se u pozadini pohranjuju neki podaci kako smo potvrdili u našoj studiji o različitim pravilima evidentiranja u cijeloj industriji..

Ali sve dok VPN ne’ne pohranjujte osobne podatke, mogu se smatrati sigurnim za korisnike, ali HMA! spadaju u tu kategoriju?

Ne, ne radi’t. Ovdje’zašto:

HMA! čuva sljedeće vrste zapisa:

 1. Korisničko ime
 2. Vremenske oznake veze
 3. Zapisnici širine pojasa
 4. IP adresa korisnika
 5. IP adresa VPN servera s kojim se korisnik povezuje

I to’Ne samo za pohranjivanje osjetljivih informacija, već i za vremenski period koji je pohranjen zbog čega stvar čini još opasnijom za korisnika.

HMA! pohranjuje sve te zapisnike u razdoblju od 30 dana. Da’s mjesecom u kojem se vaši osjetljivi podaci čuvaju s HMA! i ako to kombinirate s činjenicom da je mjesto pohrane podataka u Velikoj Britaniji, onda tamo’Ne preostaje vam više prostora da povjerite HMA-u! uopće.

Pružatelj usluga također je bio umiješan u slučajeve u nedavnoj prošlosti u kojima je razotkrio osjetljive korisničke podatke vlastima koje su dovele do zatvora za neke od njegovih korisnika..

Jedna stvar’S obzirom na to, nikada ne smijete raditi ilegalno dok koristite HMA! uopće, jer će se pružatelj sigurno odreći vaših podataka ako stigne narudžba od bilo kojeg nadležnog tijela. Pa čak i ako ste korisnik koji ne’Ne prepustite se bilo čemu ilegalnom, pretplativši se na HMA! nije preporučljivo.

HMA! Općenito nudi tri vrste planova cijena, ali trenutno postoji ograničen dugoročni plan koji’je također dostupna.

Moći ćete pristupiti svim HMA-ima!’s karakteristikama u svakom pojedinom planu.

 1. Mjesečni plan pretplate: jednokratno naplaćeno 11,99 USD.
 2. Godišnji plan pretplate: jednom se naplaćuje 83,88 USD (6,99 USD mjesečno).
 3. Dvogodišnji plan pretplate: 119,76 USD jednom naplaćeno (4,99 USD mjesečno).
 4. Posebni plan: Trogodišnji plan pretplate: jednokratno naplaćeno 107,64 USD (2,99 USD mjesečno).

Pregled cijene HideMyAss VPN

Dakle, jesu li ovi planovi i njihove cjenovne vrijednosti opravdani za uslugu koja HMA! ponude?

Ne baš po mom mišljenju kao HMA!’Planovi cijena nisu samo precijenjene, već su i kontradiktorni.

Mjesečni plan cijena je previsoka i iznosi gotovo 12 dolara. Raspon cijena za takav plan ne smije biti veći od 7-8 USD, osim ako niste ExpressVPN.

Nakon mjesečnog plana, HMA! Skoči ravno na godišnji posao, što je pomalo čudno jer bi trebao postojati posrednički plan poput 6-mjesečnog posla. Čini se kao da je HMA! Želi gurnuti korisnike prema kupnji većih planova, pa se tako osjeća mjesečni ugovor’samo tamo kako bi ostali planovi izgledali dobro i jeftinije.

Ali HMA! Vas’nisi previše pametan s ovim!

Novi ugovor o vrijednosti koji nudi plan u iznosu od 2,99 USD mjesečno zahtijeva da se pretplatite na trogodišnji plan i iskašljate silnu svotu od 107,64 dolara naplaćene jednom, što je zapravo niža svota u odnosu na cijenu koju ćete morati platiti dvogodišnji plan kod istog davatelja usluga.

Stvarno ne’Ne razumijem logiku iza strategije cijena koju HMA! slijedi.

Cijene su zbunjujuće i neće olakšati korisnicima koji se žele pretplatiti na uslugu.

I dok cijena od 2,99 dolara mjesečno izgleda jeftino, nedostatak značajki i kvar na mnogim kritičnim frontovima čini HMA! Čini se kao loš izbor s obzirom da možete dobiti snažni VPN poput Surfsharka za nižu cijenu.

Besplatni probni probni postupak i način plaćanja HideMyAss

HMA! nudi vam ukupno razdoblje od 60 dana u kojem možete sigurno testirati njegovu uslugu.

Da biste aktivirali prvih 30 dana probnog razdoblja, potreban vam je važeći broj Paypal ili kreditne kartice.

Pregled načina plaćanja HideMyAss

Za drugi set probnog razdoblja od 30 dana morat ćete platiti planove, no i dalje ste podložni ponudi za povrat sredstava koja ostaje na snazi ​​za ovo razdoblje..

Količina dana koje možete koristiti HMA! besplatno je sigurno puno više od onoga što možete dobiti kod drugih davatelja koji nude samo razdoblje povrata, a ne besplatnu probnu uslugu. Ali HMA! nudi oboje.

Za 30-dnevno besplatno probno razdoblje potrebna je kreditna kartica ili Paypal broj, ali postoje davatelji poput NordVPN-a’Neću to ni zahtijevati, pa HMA! ovdje mora raditi na uklanjanju ove prepreke, čak i ako to znači smanjenje broja dana za koje suđenje ostaje važeće.

HMA!’Pravila o povratu sredstava mogu zvučati prijateljski, ali imajte na umu da ako pređete ograničenje propusnosti od 10 GB, nećete ostati obvezni zatražiti povrat novca, stoga pažljivo gazite..

Što se tiče načina plaćanja, za plaćanje HMA-a možete koristiti samo tri načina!’s cjenovnim planovima:

 1. Kreditne kartice
 2. Paypal
 3. Skrill

Opcije plaćanja pokrivaju dva najpopularnija načina plaćanja, ali od HMA! doesn’ne nudim bitcoin ili bilo koju drugu kripto-podršku s podrškom za plaćanje (ovo omogućava korisniku da svoje podatke o plaćanju drži privatnim), i dalje vjerujem da marka treba prijeći puno u razumijevanju trenutne dinamike industrije i što točno kupci žele od nje.

PureVPN nudi 15+ načina plaćanja i to’usluga vodećih u industriji, tako da HMA! ima puno referentnih vrijednosti u različitim područjima na koje može uputiti i ispraviti ili čak poboljšati svoje trenutne standarde usluge.

Prisutni na preko 190 lokacija širom svijeta, HMA! Ima jednu od najraznovrsnijih distribucija poslužitelja u industriji.

Ukupni broj poslužitelja koje nude iznosi 940+, što je nešto iznad prosjeka jer mnogi vrhunski VPN-ovi poput ExpressVPN i NordVPN nude bilo gdje između 2000 i 4000 poslužitelja na njihovim popisima.

HideMyAss pregled servera

Ali broj poslužitelja prestaje važiti više od određenog broja ako ih korisnici na mreži ne vide’Ne suočite se s uskim grlima u prometu, a time i s manjom brzinom. Dakle, nudi li VPN 1000 ili 3000, razlika nije prevelika u pogledu performansi u brzinama.

Broj lokacija na kojima VPN nudi poslužitelje nevjerojatno je važan čimbenik koji utječe na korisničko iskustvo. To je zato što što se korisnik više približi određenom poslužitelju, to će brže biti brzine jer veza mora biti prijeđena na velikoj udaljenosti.

I tu je HMA! Osvaja neke glavne bodove. Njegovih 190+ lokacija za poslužitelje proširilo se svijetom. Osim na Antarktici, korisnici na svih 6 naseljenih kontinenata mogu biti vrlo blizu određenom poslužitelju iz HMA! Mreža poslužitelja.

Većina pružatelja VPN-a ne’ne nudim mnogo poslužitelja izvan europskih i sjevernoameričkih regija jer većina VPN korisnika živi na tim mjestima, ali HMA! Ima poslužitelje na čudnim mjestima kao što su Guam, Butan, Palestina, Jemen, Kenija, Malavi, pa čak i u Sjevernoj Koreji.

nisam’nisam vidio nijednu drugu VPN koja pokriva ta mjesta jednako bjesomučno kao HMA! Je učinjeno.

I povrh svega toga, većina ovih servera zapravo su goli metal poslužitelji.

Gubitak brzine je razumljiv kod VPN-a jer imaju veliku enkripciju, podršku protokola i preusmjeravanje preko svojih veza, što naglašava brzine zbog kojih se mogu spustiti. Ali postoji određeni stupanj podnošenja ovog gubitka brzine, a osim toga brzine mogu postati frustrirajuće ili čak neupotrebljive.

Najveći gubitak brzine za VPN trebao bi biti u rasponu od 25-40%, a HMA!’brzine se često nalaze u tom rasponu zahvalno.

Koristim brzinu internetske veze od 50 Mbps, tako da ne’t poput bilo kojeg VPN-a koji uzrokuje da se brzina smanji ispod oznake od 30 Mbps.

Ispitivao sam brzinu na 5 različitih HMA! poslužitelji, sa različitih kontinenata i evo prosječnih brzina s njega:

 • Ping: 72 Ms
 • Preuzmite brzine: 32,16 Mbps
 • Brzina prijenosa: 27,92 Mbps

Pomoću HMA! Možete dobiti brže od ove, ali na nekim poslužiteljima, posebno onima na Bliskom Istoku i Kanadi, ponekad možete očekivati ​​gubitke brzine veće od 50%. Europa i Azija Pacifik imaju najveće brzine s oko 35% gubitka brzine na većini poslužitelja.

HMA! Pregled bujica

VPN-ove koji nisu’ne podržavate Torrenting, izričito ga spominjte, ali HMA! zar’ne tako.

Nigdje se ne spominje podržava li Torrenting ili ne, ali mnogi su se korisnici žalili na različitim forumima da HMA! uopće nije pogodan za Torrenting.

Mnogi su korisnici primili obavijesti o DMCA, doživjeli slabije brzine ili čak potpuno isključivanje tijekom upotrebe HMA! za Torrenting, i ja sam to osobno doživio.

Samo je jednostavno preuzimanje knjige u vrijednosti od 2 Mb preuzelo 3 minute, što je daleko od HMA! razmjerno dobre brzine za opće pregledavanje. Dakle, don’Neću ići ako se upuštaš u teške bujice.

Pregled deblokiranja HideMyAss VPN Netflix

Očekivao sam HMA! Za deblokiranje Netflixa u SAD-u i u mnogim drugim zemljama, ali ostajem razočaran. Da’s, jer, kad god bih se pokušao povezati s Netflixom bilo kojim od HMA-a!’S poslužiteljima, dobio sam ovu zloglasnu Netflix proxy pogrešku.

Pogreška proxyja Netflix

Netflix ima različite biblioteke sadržaja za različite zemlje, nudi svoje usluge u, a neki sadržaji u njemu i dalje su dostupni u svim zemljama, neki ne’t. I to’s kojeg dolaze VPN-ovi. No, Netflix je zakomplicirao ovo pitanje kada je postavio VPN zabranu na svom web mjestu jer je koristio svoj vatrozid za uklanjanje veza koje se temelje na VPN-u..

Danas samo nekoliko VPN-a djeluje na deblokadi Netflix-a SAD-a i ostalih regionalnih knjižnica koje nudi streaming gigant i mogu to sada sigurno reći, HMA! Nije među njima.

Ništa drugačije ili jedinstveno ovdje kao HMA! upravo nudi korisničku podršku za samo najpopularnije platforme, uključujući sljedeće:

 • Windows
 • ortak
 • Android
 • iOS
 • Linux

Kompatibilnost HideMyAss VPN Apps

Za Firestick, Kodi i ostale zaljubljenike u nišne uređaje, HMA! zar’t pravi izbor za vas, jer nije’ne nude izvornu podršku za bilo koju takvu platformu.

HMA! ipak nudi podršku usmjerivača, tako da možete jednostavno usmjeravati sve svoje uređaje kroz vezu automatski.

Na jednom računu možete koristiti uslugu na 5 različitih uređaja istovremeno, što je glavni napredak od strane davatelja usluga jer odavno niste mogli’t istovremeno se prijavite na više od 2 uređaja.

Što se upotrebljivosti aplikacija tiče, one su nevjerojatno jednostavne za konfiguriranje i upotrebu. Pokretanje veze jednim klikom i jednostavne zamjene poslužitelja jednostavnim klikom ili dodirom željenog mjesta samo su neki od glavnih UX USP-ova HMA! aplikacije.

HMA! u prošlosti je bilo puno pritužbi korisnika na njegovu sporu i gotovo nepostojeću korisničku podršku. Tih dana su nudili samo podršku temeljenu na e-pošti, što iz očitih razloga nije pogodno za tehničku uslugu poput VPN-a.

Sada, uz podršku HMA uživo podrške, takvi problemi su nestali.

Pregled podrške za HideMyAss VPN

Podrška za chat izvođača koji se održavaju u njihovom chatu uživo su brzi i daju detaljne odgovore na vaše upite. Pitao sam ih o podršci Firestick-u i dobio sam poprilično zadovoljavajući odgovor, pa mogu reći da je njihova podrška definitivno do izražaja i prema industrijskim standardima.

Zaključak

Sada na konačni poziv!

Da li preporučujem da se pretplatite na HMA!?

Veliki ne!

Zašto?

HMA! doesn’Ne podržavate Netflix, Torrenting ili bilo koju drugu aktivnost temeljenu na strujanju, čuva zapise osjetljive vrijednosti i to također tijekom razdoblja od preko 30 dana i to’sa sjedištem u Velikoj Britaniji, što nije baš sigurna nadležnost za VPN-ove.

Ima neke dobre pozitivne mogućnosti poput iznadprosječne brzine, prijateljska pravila suđenja, višestruku podršku za uređaje s dobrim UI i UX dizajnom i podršku za chat uživo radi rješavanja svih problema s rješavanjem problema. Ali negativnosti su previše zanemariti, čak i kad se suoče s tim pozitivima.

Pa nemoj’Ne idite za HMA !, jer njegova previsoka cijena za uslugu koju nudi, a ne’ne sadrži mnoge dobre značajke koje možete dobiti kod drugih davatelja usluga i to, za manju cijenu.

Za puno bolji i jeftiniji VPN možete otići na Surfshark ili ako imate proračun, pa na ExpressVPN, ali za sada nemojte’uopće ne razmišljam o pretplati na HMA!.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me