Pregled VPNBook-a 2020

Nadležnost Švicarska
Cijena 7,95 $ / mj
Poslužitelji 6 Samo poslužitelji
drva Pohranjuje veze zapisa
Šifriranje AES-256-bitni
Deblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica https://www.vpnbook.com/
Kompatibilnost Windows

Sa sjedištem u Švicarskoj, VPNBook je besplatna VPN usluga, što definitivno ne bih preporučio korisnicima koji poštuju privatnost. Usluga ne nudi izvorne aplikacije za platforme / uređaje, oslanjajući se na old-school OpenVPN GUI klijenta. Nedostaje veliki broj lokacija poslužitelja, pa čak i vodi evidencije veza.

Ali prije nego što nastavim s otkrivanjem sveobuhvatnog pregleda VPNBook-a, trebali biste znati da je to VPN s ograničenim mogućnostima. VPNBook ima obećanja, ali treba još mnogo unaprijediti i poboljšati se prije nego što se može uskladiti sa modernim zahtjevima korisnika.

Njegove brzine su užasno male i omogućuje samo pokretanje jednog uređaja na jednom računu. To’je također vrlo skupo s obzirom na nisku vrijednost koju donosi na stol. Možete dobiti puno bolju ponudu na Surfsharku, jeftinom VPN-u koji je najbolja alternativa vrhunskim uslugama na svim računima.

VPN davatelji

Deblokira Netflix

brzine

Šifriranje

protokoli

Multi-Prijave

cijena

Recenzije

Web stranica

Surfshark VPNBook
DA DA
Iznad prosjeka NE
AES-256 enkripcija na svim protokolima koje podržava AES-256 enkripcija samo na OpenVPN protokolu
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN & PPTP (vrlo nesigurno)
Neograničene veze na jednoj pretplati Pojedinačna prijava po računu
1,99 USD mjesečno (83% popusta) sa uključenim svim značajkama 7,95 USD mjesečno za namjenski IP
Surfshark pregled VPNBook Pregled
Dovedite Surfshark Posjetite VPNBook
 • sigurnosti
 • prozirnost
 • cijena
 • Poslužitelji
 • Izvođenje
 • Kompatibilnost
 • podrška

Mnogobrojna mišljenja korisnika o VPNBook-u tvrde da usluga nudi dobru zaštitu. Iako je to možda istina, budući da nisam otkrio curenja, VPN i dalje čuva zapise veza.

Svaki pružatelj usluga koji se upuštaju u zapisnik definitivno nije siguran, pogotovo oni koji tvrde da jesu “Besplatno”. Imajte na umu da upravljanje VPN uslugom ima troškove za poslužitelje, ažuriranje i održavanje i podršku.

Kao takvi, za podmirenje troškova koriste model prihoda temeljen na oglasima. Stoga možete zaboraviti na istinski anonimnost VPN-a.

Uz to, što reći da davatelj ne prodaje vaše podatke zapisivanja uslugama trećih strana za novac?

Informacije o nadležnosti VPN knjige

VPNBook tvrdi da sjedište ima u Švicarskoj. Čak i ako vjerujem u to (objašnjeno dalje), mjesto KORIŠTENO je biti “Pristup internetu” nadležnost.

Savezni vrhovni sud u Švicarskoj je 2010. čak priznao IP adrese kao osobne podatke, koje nije moguće pratiti, a da nisu obavijestili pojedinca o kojem se radi.

Međutim, nakon donošenja novog zakona u rujnu 2017., Švicarska se sada može smatrati a “zadruga” nadležnost, koja može vršiti pritisak na VPN usluge nakon otkrivanja podataka.

Ovaj zakon, prema Swissinfo.ch, omogućava FIS-u da se prepusti ciljanom nadzoru, prisluškivanju privatnih posjeda, telefonskih linija i prisluškivanim računalima, koja su prethodno bila onemogućena.

Pojedinosti o tome kako je VPNBook prevara!

Nejasnoća oko davatelja usluga i brojne tvrdnje da je to medeno sredstvo prisilile su mi ruku da kopam malo dublje u VPNBook.

Uvidom u njihov izvorni kôd stranice, dobio sam uvid u njihov ID za Google Ads, koji je ca-pub-3860002410887566. To mi je omogućilo da pratim njihovu povijest.

VPNBook Pregled

Potraga za drugim web lokacijama pomoću istog ID-a usluge Google Ads, identificiranog www.gotfreefax.com! Kontaktni obrazac na ovoj web stranici otkrio je tvrtku pod nazivom “Vannet tehnologija”

Vannet tehnologija je sa sjedištem u Kanadi “Web dizajn” web stranicu koja ima druge usluge kojima upravljaju isti ljudi / tvrtke sa sličnim dizajnom kao i web stranica gotfreefax: http://www.gotresumebuilder.com/ i http://www.gotsitemonitor.com.

VPNBook je prevara

Ovi nalazi govore da se VPNBook možda ne nalazi u Švicarskoj, kao što tvrdi da jest, a budući da naši nalazi samo otkrivaju poštanski sandučić iz Kanade, ne mogu puno potvrditi o njihovoj stvarnoj lokaciji.

Ono što znam jest da se od besplatne usluge očekuje da VPNBook usvoji sjenovite prakse poput ovih, stvarajući lažne usluge samo za krađu korisničkih podataka.

Mnogi vjeruju da su američke vlasti postavile pružatelja usluga u zamku za prijestupnike. Ima puno slučajeva u kojima su zapisnici VPNBook-a popisani u ispitivanjima.

VPNBook’s Politika sjenovitog sječa

Kao i svi drugi davatelji usluga, VPNBook izjavljuje da ne pohranjuje zapisnike. Međutim, to je dalje od istine, jer oni pohranjuju IP adrese i vremenske oznake.

To su sve informacije potrebne vladinim agencijama i autorskim trolovima kako bi pratili vaš identitet i ronili se u vaše aktivnosti pregledavanja interneta.

Pravila sjenovitih sječa VPNBook-a i rsquo;

Kopajući dalje, otkrio sam da čuvaju te zapise veza tjedan dana. Sjedište im je u Švicarskoj ili bilo kojoj drugoj lokaciji uopće ne donosi nikakvu razliku.

Ako VPNBook primi sudski poziv sa naredbom za ispraćaj, morat će predati podatke za zabilježbu, jer im se očito pojavljuje ime u suđenjima.

VPNBook protokoli & Pregled šifriranja

Kao što je spomenuto ranije, VPNBook podržava samo PPTP i OpenVPN protokole. Ako koristite PPTP, VPNBook integrira zastarjelu AES-128-bitnu enkripciju.

Međutim, korisnici koji se odluče za OpenVPN imaju mogućnost konfiguriranja šifriranja dostupnog putem AES-128 i AES-256.

Njihova OpenVPN implementacija također nedostaje upotrebu RSA enkripcije za sigurnu distribuciju AES-ovog simetričnog ključnog sustava.

Većina dobavljača na tržištu koristi 2048-bitni ključ za svoj RSA, a glavna imena poput NordVPN i ExpressVPN započela su s 4096-bitnim ključem.

VPNBook IPv6, WebRTC i DNS test propuštanja

Da bih stekao bolju predstavu o anonimnosti koju dobivate s VPNBook-om, odlučio sam provesti test na IPLeak.net. Web mjesto obično procjenjuje vašu vezu kako bi otkrio bilo kakve curenja IPv6, WebRTC ili DNS.

Imao sam predstavnika iz Kanade koji se povezao s američkim serverom i rezultati su bili prilično uspješni. Ne postoji nijedna kanadska IP adresa ili DNS.

VPNBook WebRTC i DNS test propuštanja

Međutim, naišao sam na pregled u kojem je korisnik žrtva propuštanja IP / DNS / WebRTC, što je rezultiralo blokiranjem korisnika s Facebooka.

Kao takav, još uvijek ne mogu siguran da je VPNbook siguran za upotrebu, pogotovo ako želite svoj identitet sačuvati na mreži i uvijek ostati anoniman..

VPNBook IPv6, WebRTC i DNS test propuštanja

Većina pružatelja VPN-a ne otkriva osnovne podatke o svojoj usluzi, nedostaje im transparentnost koja je potrebna da korisnici vjeruju u njihov proizvod.

Izbjegavaju informiranje korisnika o njihovom sjedištu, vlasnicima, investitorima, upravnom odboru, kanarincima / izvješćima o transparentnosti i procesima revizije (ako postoje).

Stoga sam umjesto toga odlučio dobavljačima ponuditi INVASIVE pitanja na e-mail (navedene u nastavku), koja možete vidjeti u ovom blogu o transparentnosti. Još uvijek čekam odgovor sa VPNBook-a.

 1. Gdje je sjedište vaše tvrtke? Možemo li dobiti adresu?
 2. Objavljujete li Izvješća o transparentnosti / Kanarinci o jamstvu?
 3. Ako da, koliko često? Poveznica do URL ili PDF datoteke bila bi korisna!
 4. Provjerava li vaše zahtjeve neovisna zaštitna tvrtka?
 5. Zašto još niste radili reviziju? Bilo koji razlog?
 6. Možemo li dobiti neke informacije o vlasnicima iza tvrtke?
 7. Imate li investitora i jesu li podaci dostupni korisnicima javno?
 8. Tko su Upravni odbor vaše tvrtke?

VPNBook je potpuno besplatna usluga. Kao takav, nemate dostupne planove / pretplate. Korisnici se čak ne moraju prijaviti za upotrebu VPN-a.

Ako kliknete na “Besplatno VPN” , bit ćete preusmjereni na donju stranicu. Ovdje imate mogućnost odabira VPN protokola za povezivanje.

Obično imate dvije mogućnosti: Besplatni PPTP VPN i Besplatno OpenVPN. Ispod svakog protokola imate popis poslužitelja s podacima koji navode da li se možete prepustiti P2P ili ne.

Morate učitati ove poslužitelje u klijentu OpenVPN GUI. Korisničko ime je vpnbook, a lozinka je nv2bk56, koja se mijenja nakon svakih nekoliko tjedana.

Pregled cijene putem VPNBook-a

IPNBook izdvojene IP cijene

Iako VPNBook ne nameće nikakve cijene za svoje PPTP i OpenVPN protokole, morate platiti za njihove namjenske IP adrese. Nije da usluga ima ogroman popis statičkih IP adresa.

Međutim, standardna cijena iznosi 7,95 USD mjesečno za svaki statički IP. Korisnici lokacija imaju pristup uključujući Kanadu, američki Istok / Zapad, i za sada Nizozemsku!

IPNBook izdvojene IP cijene

VPNBook Načini plaćanja

Upotreba VPNBook-a jednostavna je kao i učitavanje određenog poslužitelja u OpenVPN GUI klijentu. Međutim, ako se odlučite za njihove namjenske poslužitelje, morat ćete izvršiti uplatu. Opcije dostupne na VPNBook-u uključuju Visa, MasterCard, Maestro, Discover i American Express!

Jamstvo za povrat novca putem VPNBook-a

Cijenim VPNBook koji nudi posvećene IP adrese, kao što to ne čine mnogi na tržištu. Još jedna plus točka njihovog statičkog IP-a je da možete iskoristiti povrat novca ako usluga nije dorastala. Obično imate 30 dana dok ne možete zatražiti povrat novca, što je sasvim razumno!

Budući da je VPNBook besplatan davatelj usluga, popis njegovih poslužitelja očito nije toliko impresivan. Za njegove PPTP i OpenVPN protokole odabrali ste samo poslužitelje koji su dostupni u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj i Francuskoj. Međutim, VPNBook integrira povratnu mogućnost Smart CDN-a za poboljšanje brzine mreže.

Pregled VPNBook poslužitelja

Testiranje virtualnog poslužitelja

Na brojnim lokacijama proveo sam testove poslužitelja kako bih identificirao goli metal poslužitelje od virtualnih (lažnih). Proces mi je trajao oko sat vremena, gdje sam testirao svih 8 lokacija koje nudi VPNBook.

Bio sam prilično iznenađen kada sam saznao da su, uprkos besplatnoj usluzi, svi poslužitelji dostupni od pružatelja usluga bili smješteni na točno oglašenom odredištu.

Ispod možete vidjeti rezultate tvrtke CA Technologies’ App Sintetički monitor. Pinging US2 poslužitelj na preko 90 nadzornih stanica širom svijeta od ASM.CA.

Testiranje VPNBook virtualnog poslužitelja

Vrijeme povratnog putovanja (RTT) na svim lokacijama bilo je izuzetno visoko, osim onih u SAD-u. Najniža rtt (1.792 ms) koju sam vidio bio je iz Sjedinjenih Država - Ashburn, što znači da je poslužitelj tamo prisutan..

VPN pregled knjige

Alat za praćenje tvrtke CA Technologies’ App Synthetic Monitor, dodatno provjeri ove nalaze, pokazujući 1.790 ms. To znači da se poslužitelj doista nalazi u američkom Ashburnu.

Ispitivanje virtualnih poslužitelja VPNBook-a

Procjena VPNBook-a’s potrebna izvedba provođenja ispitivanja brzine. Izvodio sam ih pomoću OpenVPN implementacije s profilom TCP over port 443 i UDP over port 53.

Za ovaj postupak koristio sam dva alata: Speedtest tvrtke Ookla i Telstra. Brzina njihovih poslužitelja US1 i US2 u prosjeku je pri preuzimanju od 20 Mbps i prijenosu 18 Mbps na 50 Mbps vezi..

Kanadski: CA222 i CA198 bili su mnogo brži, dodirnuli su blizu 25 Mbps pri preuzimanju i 20 Mbps pri brzini prijenosa, ali također su patili od čestih prekida veze.

Ostali poslužitelji poput DE4 i FR1 dali su loše rezultate, a njihov FR8 poslužitelj je bio u padu u vrijeme dok sam obavljao analizu, tako da nemam točan prikaz toga.

VPNBook za Netflix US

Povezao sam se s US2 serverom iz VPNBook-a na UDP protokolu preko porta 25000 kako bih provjerio mogu li pristupiti kompletnoj bazi podataka Netflixa u SAD-u.

Na moje iznenađenje, VPN je uspješno uspio deblokirati VoD, što je prilično značajno za besplatnu uslugu. Unatoč tome, ne bih vjerovao davatelju s mojim podacima!

VPNBook Free Web Proxy pregled

VPNBook također nudi korisnicima besplatni web proxy. Možete mu izravno pristupiti s web stranice ili ovdje kliknite vezu. Ovo je dobar dodatak usluge, posebno ako želite zaobići geo-ograničenja.

Koristi 256-bitnu SSL-enkripciju i daje dobre performanse u smislu uspješno deblokiranja web stranica pomoću proxy poslužitelja smještenih u SAD-u, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Kanadi.

VPNBook Free Web Proxy pregled

Drugi razlog zašto ne bih preporučio netizensima posebno početnicima VPN-a da ulažu u VPNBook je taj što nema dostupnih aplikacija za različite platforme / uređaje.

Za upotrebu njihovih VPN poslužitelja morat ćete postaviti ručno. Postupak za PPTP i OpenVPN uvelike se razlikuje, tako da to može postati zbunjujuće za amaterske korisnike.

Za prvo su vam dostupni podaci o adresi, korisničkom imenu i zaporci za postavljanje veze izravno sa vašeg Windows ili Mac računala.

Međutim, ako želite uspostaviti OpenVPN vezu, morat ćete nabaviti OpenVPN Gui aplikaciju za Windows ili Tunnelblick aplikaciju za Mac OS.

Nakon što učinite, morat ćete izravno preuzeti internetske konfiguracijske datoteke .ovpn s web stranice i učitati ih u konfiguracije za koje smatrate da su prikladne..

Iako sama tvrtka ima sjedište u Švicarskoj, njihov odjel za podršku nalazi se u Zürichu. Nema dostupnih blogova koji bi vas vodili o pitanjima s VPN-om. Imate samo upute za postavljanje PPTP-a i OpenVPN-a, zajedno sa stranicom za kontakt s nama.

Ako vam treba hitna pomoć, jedine dvije mogućnosti koje imate imate je kontaktiranje s njima na Twitteru i Facebooku. Timu podrške možete poslati i e-poštu na kontakt [@] vpnbook.com!

VPNBook Podrška

Konačna presuda

Ako mene pitate, ne bih preporučio ovu uslugu nikome pojedincu. Možda su besplatni, a to bi mnogima moglo biti privlačno.

No, ne vrijedi izložiti svoju privatnost, posebno ako vam treba VPN kako biste svoj identitet sakrili u ovom invazivnom svijetu.

Uvijek savjetujem korisnicima da traže vrhunske VPN usluge, jer nude bolju sigurnost / enkripciju, izvanrednu dostupnost poslužitelja i nevjerojatne značajke!

Slični članki

 • GOOSE VPN pregled 2020

  Nadležnost Nizozemska Cijena 1,99 dolara Serveri 71 Dnevnici Ne Šifriranje AES-256 Deblokira Netflix Ne Torrenting Da Radi u Kini Ne Preporučuje Nema web stranice...

 • Betternet VPN pregled 2020

  Nadležnost Kanada Cijena 2,99 USD / mjesečno na jednogodišnjem planu Serveri 10 poslužitelja u 10 zemalja Dnevnici Zapisi korisničkih podataka Šifriranje podataka AES-256 (plaćeno) | AES-CBC-128 bit...

 • AVG Secure VPN pregled 2020: Je li AVG VPN bilo koji dobar?

  Nadležnost Češka Republika Cijena 79,99 USD naplaćena jednom (jednogodišnji plan) Poslužitelji 50+ Zapisi Da Šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix Da Torrenting Da Radi...

 • Yoga VPN pregled 2020

  Nadležnost Nema podataka Cijena Besplatni poslužitelji 500+ poslužitelja u 30 regiona Dnevnike Trgovine Trgovine veza Šifriranje dnevnika Šifriranje AES-256-bitnih deblokiranja Netflix Ne...

 • Windscribe VPN pregled 2020

  Nadležnost Kanada Cijena 49 USD na jednogodišnjem planu poslužitelji 600+ poslužitelji u 60 zemalja Zapisnici Da Šifriranje AES-256 Bit Deblokira Netflix Ne Torrenting Da...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me