Opera VPN brzi pregled

Nadležnost Kanada
Cijena Besplatno
Poslužitelji 3 regije
drva Pohranjuje veze zapisa
Šifriranje Nema dostupnih podataka
Deblokira Netflix Ne
Torrenting Ne
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Kompatibilnost Chrome, Firefox

U vlasništvu SurfEasy-a, Opera VPN dostupan je samo u web pregledniku Opera kao ugrađena usluga, omogućujući korisnicima sigurnu upotrebu interneta. Ne postoji ograničenje propusnosti, besplatno je i radi s Netflixom! OpenVPN protokol, međutim, nije podržan, a vaš promet je osiguran putem proxyja, što ga čini u velikoj mjeri ranjivim.

Na površinu, čini se da je to dovoljno dobra, besplatna usluga. Ali ne tako brzo kao mnoge besplatne usluge koje imamo’Na mnogim sam frontovima bio pregledan, posebno štiteći korisničke podatke i privatnost na mreži.

Isto je i Opera VPN isto ili djeluje na drugoj liniji?

Pročitajte ovu opsežnu recenziju Opera VPN-a s BestVPN.co! Opisali smo i vpn recenzije poznatih marki.

Opera VPN surađuje s Netflixom

Najveći profesionalac Opera VPN-a je taj što može deblokirati više Netflix knjižnica iako je besplatna usluga.

Ako razmišljaš što’je li velika u tome? Onda vjerojatno ne’Ne znam za Netflix’s VPN zabrana.

Netflix nudi različite regionalne knjižnice širom svijeta, pa što’s dostupni u Netflixu u jednoj zemlji možda nisu dostupni u drugoj. Kako bi zaobišli ovo ograničenje, korisnici su počeli upotrebljavati Netflix za lakoću preskakati ove digitalne ograde, sve dok se Netflix nije osvetio s osvetom.

Zloglasna zabrana Netflix VPN stupila je na snagu.

I nakon ovoga vidjeli ste ovaj ekran ako ste pokušali povezati Netflix putem VPN-a.

Netflix VPN zabrana

Ova zabrana učinila je brojne VPN beskorisnim za deblokiranje programa Netflix u SAD-u, Velikoj Britaniji i drugim različitim knjižnicama.

A besplatni VPN-ovi bili su najteži pogodak zbog toga jer je za deblokiranje Netflix-a sada potrebna velika količina resursa da bi se brže rotirali IP-ovi brže nego što ih Netflix može na crnoj listi..

Pa kad sam našao Opera VPN kako radi na deblokiranju Netflixa na svim poslužiteljima koje sam testirao, to je postalo veliko iznenađenje.

To je najveći naglasak ove recenzije Opera VPN.

Operativni VPN planovi i cijena

Nisam obožavatelj Opere, tako da stvarno nisam imao pojma o njenoj VPN usluzi. Upravo sam se počeo baviti analizom davatelja usluga, jer je puno korisnika trebalo bolju predodžbu o njihovoj sigurnosti.

Dok sam obavljao svoj Opera VPN pregled, nisam mogao pronaći nikakve informacije o cijenama na web mjestu ili drugdje. To znači da možete koristiti njihovu integriranu VPN uslugu preglednik, bez plaćanja jedne sitnice.

Budući da Opera već ima snažnu reputaciju, razumijem zašto se mnogi korisnici mogu odlučiti za uslugu. Međutim, ako smo potpuno nepristrani, besplatno je samo naslovnica.

Proizvod zapravo nije “Usluga virtualne privatne mreže (VPN), već proxy. Dakle, maksimum koji možete učiniti s Opera VPN-om je deblokiranje nekih geo-ograničenih web stranica.

Kako se koristi Opera VPN?

U svojoj čitavoj karijeri pregleda nikad nismo naišli na lakše postavljanje VPN-a od Opera VPN-a.

Jednostavno preuzmite Opera preglednik s službenog web mjesta: https://www.opera.com.

Pokrenite preglednik

Tik uz URL traku nalazi se znak “VPN” dugme. Međutim da bih ga aktivirao morao sam otići u Izbornik > postavke > Privatnost > VPN.

Opera VPN je apsolutno besplatna za upotrebu jer uopće nisam pronašla planove pretplate.

Možete promijeniti poslužitelje kroz isto okno postavki u pregledniku samo prelistavanjem dostupnog popisa.

Ponudi li Opera besplatni VPN

Pregled načina plaćanja putem VPN-a Opera

Budući da je Opera VPN a “Besplatno” usluga, ne podržava nijedan način plaćanja. To je zato što jednostavno ne nudi ništa “premija” što može zahtijevati kupnju.

Preglednik kao i Mozilla Firefox i Google Chrome dostupan je za preuzimanje BESPLATNO. Čak i dodaci dostupni u Operi’S namjenskom prodavaonicom sve se može besplatno preuzeti. Nema potrebe za načinima plaćanja!

Opera VPN poslužitelji i pregled performansi

Opera VPN nudi vrlo nejasan popis poslužitelja.

Na raspolaganju su vam samo tri mogućnosti za povezivanje:

  • Amerike
  • Europa
  • Azija

Bez obzira s kojim se od njih povežete, nećete biti sigurni iz kojeg grada / lokacije / zemlje iz koje ste preusmjereni..

Poslužitelji nisu zaštićeni bilo kakvom šifriranjem ili podrškom protokola, a također trpe IP propuštanja (utvrdio sam da propušta moj IP najmanje 3 puta u 7 različitih ispitivanja).

Popis poslužitelja je manji ako ga uspoređujemo s bilo kojim drugim vrhunskim pružateljem usluga (NordVPN nudi 5700+ poslužitelja) dojmilo me da bih ga mogao iskoristiti za deblokiranje Netflixa, ali osim toga, Opera VPN nedostaje zapovjedništva bilo koje vrste autoritet ovdje.

Opera VPN test brzine ispitivanja

Kako bih stekao bolje razumijevanje pouzdanosti i širine pojasa Opera VPN, odlučio sam provesti test brzine na svojoj 50Mbps vezi. U tabeli ispod predstavio sam rezultate:

server Ping preuzimanje datoteka Učitaj
Ujedinjene države 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
Kanada 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Njemačka 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Singapur 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
Nizozemska 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Privatnost i sigurnost Opera VPN-a

Ranije sam rekao korisnicima da Opera ima sjedište u Norveškoj. Njihova VPN usluga dostupna je putem podružnice pod nazivom SurfEasy. Sada, zagovornici privatnosti i oni koji paze na internetske zakone, mogu znati da Norveška podržava i štiti pravo na privatnost korisnika.

Mnogi su njegovi zakoni i zakoni skloni prosječnom Joeu. Međutim, SurfEasy možda i nije toliko pouzdan! Pogodi zašto? Usluga koja je integrirala svoju proxy tehnologiju u vodeći preglednik sjedište je u CANADA!

Ne zaboravimo da je Kanada članica saveza Pet i četrnaest očiju. Ova skupina obavještajnih podataka uključuje imena poput Sjedinjenih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Novog Zelanda, Australije i Kanade. Kao takvi, možete očekivati ​​od njihovih vlada da se upuštaju u masovni nadzor.

U stvari, većina zemalja pod jurisdikcijom EU i SAD čak nameću zakone o obveznom čuvanju podataka. To znači da neće samo Opera VPN zabilježiti sve vaše podatke. Međutim, na zahtjev Kanade, oni će predati privatne podatke.

Iako su stvari pregledavale zbunjujuće prilikom pregleda Opera VPN-a. Vi zapravo ne znate tko posjeduje što! U raspravi s Android Police u travnju 2018., Opera PR je obavijestila da njihova VPN aplikacija više nije dio softvera njihovih preglednika.

Ovo je ili trik za izbjegavanje broja udara sa sjedištem u Kanadi, ili jednostavno loš marketing i PR što je rezultiralo velikim zbrkom oko stvarnog sjedišta njihove VPN usluge. Bez obzira na to, izbjegao bih svoju privatnost staviti u ruke Opere’s VPN uslugom.

Opera VPN protokoli / pregled šifriranja

Nigdje nema podataka o protokolima ili enkripcijama koje koristi Opera VPN.

To znači da Opera nije VPN već proxy, koji skriva vaš IP, ali je krajnje beskoristan ako želite vrhunsku zaštitu i sigurnost na mreži.

Dakle, ako razmišljate koristiti Opera VPN kako biste vas zaštitili dok radite osjetljivu financijsku transakciju, odmah odbacite ideju.

Opera VPN P2P / pregled torrenta

Opera VPN uopće nije dobar za Torrenting.

Trpi IP propuste i nema gotovo nikakvu sigurnosnu zaštitu koja bi vas zaštitila od autorskih prava.

Kako bi uklonio daljnje nedoumice, Opera VPN također na svojoj VPN stranici jasno spominje da ne podržava P2P / Torrenting. Stoga je neophodno da korisnici izbjegavaju podjelu / preuzimanje torrenta pod svaku cijenu dok koriste Opera VPN.

Pregled pravila o privatnosti za Opera VPN

Kao što je spomenuto ranije, Opera VPN nije baš usluga virtualne privatne mreže, već je proxy poslužitelj. Iako on pruža sve potrebne funkcije s VPN-a, većina mogućnosti ograničena je samo na podatke vašeg preglednika.

To znači da pružatelj šifrira samo podatke koji se prenose s vašeg web preglednika i interneta. Kao rezultat, usluga možda nije potpuno sigurna. U stvari, slično je zaključavanju vrata vašeg doma, ali prozore ostavljate otvorenima.

Zaključana vrata osiguravaju određenu sigurnost, ali uljezi još uvijek mogu razbiti / otključati prozore. Time se očigledno smanjuje razina sigurnosti. Pregledao sam staru stranicu Politike privatnosti (kada je Opera VPN imao svoje posvećeno web mjesto) radi daljnjih detalja o zaštiti VPN-a.

Usluga navodi da ne bilježi podatke o vezi / sesiji, ali kao što sam otkrio ranije, to je netočno. Naravno, s obzirom da je riječ o besplatnoj usluzi, ne morate navesti ime, adresu e-pošte i druge važne osobne podatke.

Međutim, prihvaćanje pravila Opera VPN-ova također znači da prihvaćate SurfEasy’s Politika podataka jer je usluga upravljanja. Iako nema jasnih detalja o tome koji se podaci pohranjuju, pred dijeljenjem osobnih podataka vaša je odgovornost biti oprezan.

Je li Opera VPN siguran?

Opera VPN je proxy, pa nemojte’ne mogu pogriješiti za VPN samo zato što postoji u nazivu.

Ne radi’ne nudim bilo kakvu enkripciju, protokol, prekidač za uklanjanje ili doslovno bilo koju drugu prepreku koju drugi VPN-ovi čine da bi vaša anonimnost bila zaštićena na mreži.

Pregled korisničke podrške za Opera VPN

Opera VPN uopće ne nudi korisničku podršku.

Chat, kontakt obrazac ili čak generiranje ulaznica? Pobjedio si’ne mogu pronaći ništa slično za Opera VPN.

Jedina dostupna podrška nalazi se kroz odjeljak FAQ-a.

Dobit ćete detaljne odgovore na uobičajena pitanja. Upravo o tome.

Kao alternativu FAQ-u možete razmisliti o postavljanju pitanja na Opera forumu, ali čak i to ne’nemam posvećen odjeljak za Operu’s VPN uslugom.

Postoje mnogi VPN-ovi s lošom korisničkom podrškom, ali Opera VPN vjerojatno je među najlošijima.

Pregled kompatibilnosti uređaja Opera VPN

Opera VPN dostupan je samo za Opera preglednike, razdoblje.

Nije dostupna aplikacija za Windows, Mac, Android, iOS ili čak druge preglednike.

Davatelj je obustavio iOS i Android, pa ih je sada ostao samo u pregledniku Opera.

Ali problem je u tome što preglednik Opera nije svijet’s najpopularnijim ili čak popularnim preglednikom za to.

Google Chrome, Mozilla Firefox su dva najpoželjnija preglednika, ali Opera VPN ne’ne radim na njima.

Na prednjoj strani kompatibilnosti Opera VPN ne’čak i ne zaslužujem da se od nas rangiramo.

Opera VPN pregled Reddit

Moja Opera VPN recenzija i najbolji vpn reddit otkrivaju da je usluga vrlo aktivno prisutna na Redditu. Možete pronaći razne teme u kojima korisnici traže rješenja u vezi s problemima s kojima se susreću dodaci preglednika i aplikacije za pametne telefone.

Imate mnogo aktivnih članova zajednice koji pružaju rješenja za različita pitanja. Ispod možete pronaći nit u kojem korisnici raspravljaju o operacijskim VPN-ovima o uklanjanju njegove web lokacije i aplikacija, a preostaje samo jedna VPN ponuda preglednika Windows:

Opera VPN alternativa iz androidappsa

Konačna presuda

Ne.

Ako biste me pitali koliko je dobar VPN Opera? Rekao bih da je jedan od najpoželjnijih VPN-ova vani, čak i kao besplatan.

Osim što deblokira Netflix, Opera VPN čini i nešto drugo.

To’u osnovi poni s jednim trikom.

Pobijedio je Opera VPN’Ne bi zaštitili vašu sigurnost na mreži, nema aplikacije, nema oblik korisničke podrške, nema’Ne podržavajte Torrenting, njegov park poslužitelja je mali i nejasno je u pogledu nadležnosti.

Apsolutno nema razloga da ga preporučamo u ovom pregledniku Opera preglednika VPN.

Dobro

  1. Deblokira Netflix.
  2. Besplatna VPN usluga.

Loš

  1. Nema korisničke podrške.
  2. Nema kompatibilnosti s više platformi.
  3. Koristi Google DNS poslužitelje umjesto vlasničkih.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me