NordVPN pregled 2023

Pristojnost Panama
Cena 3,49 USD / mesec na triletni načrt
Strežniki 5560+ strežnikov v 59 državah
Dnevniki Dnevniki niso certificirani
Šifriranje AES-256-GCM / AES-256-CBC
Odblokira Netflix Da
Torrenting Da
Deluje na Kitajskem Da
Priporočljivo  Da
Spletna stran https://nordvpn.com/
Kompatibilnost Windows, Android, Apple, Chrome, Firefox

NordVPN ne sodi pod pristojnost 5-9-14 oči, vendar so pred kratkim potrdili, da so se vdrli (nazaj marca 2023). Pozneje, ponudnika ne priporočamo, saj so kršili GDPR’s politiko kršenja podatkov in se izkazalo kot storitev, ki ni varna!

Kot majhen pregled nad njihovo ponudbo, NordVPN se začne pri 3,49 USD / mesec. na triletni načrt, in je opremljen s funkcijami, kot so Double VPN, Kill Switch in 6 multi-prijava, 24/7 podpora za klepet v živo in še več.

Sploh ima več kot 5200+ strežnikov v 58 državah, ponuja pohvalno delovanje. Na 100Mbps povezavi boste uživali v povprečnih hitrostih 80Mbps pri prenosu in 56Mbps pri prenosu.

Preberite ta pregled NordVPN 2023, kjer se pogovarjam o ponudnikih’ varnost, preglednost, cene, strežniki, zmogljivost, združljivost, podpora in še več.

Contents

Moja merila ocenjevanja

 • Varnost: Ali je NordVPN res zaseben in varen?
 • Pristojnost: Kje je NordVPN?
 • Protokoli: Katere protokole uporablja NordVPN?
 • Šifriranje: Kakšno šifriranje uporablja NordVPN?
 • Zapisovanje dnevnikov: Ali NordVPN shranjuje dnevnike seje / povezave?
 • Testiranje puščanja: Ali NordVPN pušča DNS, IP & WebRTC?
 • Revizija: Neodvisni revizorji preverjajo NordVPN!
 • Strežniki: Kje so strežniki NordVPN?
 • Testiranje hitrosti: Kako hiter je NordVPN v resnici?
 • Torrenting: Ali je NordVPN dober za hudourništvo?
 • Pretakanje: Ali lahko za gledanje Netflixa uporabim NordVPN?
 • Podpora: Kako stranke Nord prejemajo podporo?
 • Cenitev: Koliko stane naročnina na NordVPN?
 • Kompatibilnost: Informacije o aplikacijah in podprtih napravah
 • Zanesljivost: NordVPN Hacked, Trustpilot, Warrant Canary

Je NordVPN resnično zaseben?

Potem ko se poglobite v NordVPN’lokacijo, varnostno revizijo, kanarniško politiko in politiko beleženja ter oceno nedavnega hekerskega incidenta, ne morem reči, da gre za zasebno / varno izbiro, nato pa ponudnika ne priporočam.

Kje se nahaja NordVPN?

Sedež podjetja NordVPN je v Panami v Srednji Ameriki. To je večini ponudnikov, saj ima lokacija prijazne zakone o zasebnosti podatkov in ni del nobenega zavezništva za izmenjavo podatkov, kot so 5, 9 in 14 oči. 

Panama, za razliko od drugih, ne določa množičnega nadzora in hrambe podatkov “Internet sovražnik” pristojnosti. Na žalost je to zmagalo’ne vplivam na Nord’varnosti, saj je ponudnik utrpel veliko kršitev.

Informacije o protokolih NordVPN

NordVPN podpira PPTP, L2TP / IPSec, IKEv2 in OpenVPN. Odjemalec Windows privzeto uporablja OpenVPN, medtem ko Mac in iOS kolegi uporabljajo varen IKEv2.

Uporabniki lahko izbirajo med protokoli TCP in UDP v aplikacijah Windows in Android. Šifriranje se razlikuje glede na protokol, ki ga izberete v vsaki aplikaciji.

Kakšno šifriranje uporablja NordVPN?

NordVPN za nadzorni kanal uporablja AES-256-CBC s stiskanjem RSA-2048. AES-256-CBC šifri s HMAC SHA256 hashtificiranjem za podatkovni kanal.

Popolna tajnost naprej (PFS) zagotavlja izmenjava ključev DHE-4096. Mac aplikacije uporabljajo IKEv2 s Cisco’s Protokol šifriranja nove generacije (NGE), medtem ko aplikacije za iOS uporabljajo šifre AES-256-GCM s HMAC SHA2384 za preverjanje pristnosti podatkov.

Ali je NordVPN Zero Log VPN?

Da, NordVPN ne beleži podatkov seje / povezave in ostaja zvest svoji predpostavki o neponovljivi zasebnosti. V resnici so trenutno edini ponudniki na trgu, ki jih je preverila neodvisna revizijska družba.

Netizenci ostajajo v spletu popolnoma varni. VPN ne bo spremljal vašega dohodnega naslova IP ali ničesar, kar bi lahko povezalo nazaj z vašo identiteto. Če želite več informacij, si oglejte njihovo politiko zasebnosti.

NordVPN strogo ne vodi dnevnikov vaše dejavnosti na spletu. To pomeni, da ne sledimo času ali trajanju spletne seje in tudi ne hranimo dnevnikov uporabljenih naslovov IP ali strežnikov, obiskanih spletnih mest ali prenesenih datotek.

Ko se vladne agencije soočijo, pride na vrsto resničnost. Mi’Videli smo že veliko primerov, kot se je zgodilo z IPVanish in PureVPN.

Vendar pa NordVPN’Politika beleženja je v primerjavi s temi ponudniki vdih svežega zraka, ki ostaja zvest svojim obljubam in kljub zasegu njihovih strežnikov nima nobenih informacij..

Ali NordVPN pušča vaš DNS / WebRTC / IP?

NordVPN je brez puščanja. Kako to vem? Na treh različnih mestih sem preizkusil NordVPN strežnik # 3038, da preverim, ali obstajajo težave z uhajanjem IP ali DNS.

WebRTC test puščanja

Najprej sem se odločil za https://browserleaks.com/ za izvedbo temeljitega testa puščanja WebRTC. Kot lahko vidite spodaj, ni bilo najdenih napak. Moja izvirna naslova IPv4 in IPv6 sta nevidna, prikazuje pa IP naslov, ki ga je dal NordVPN, tj. 172.98.93.182.

NordVPN WebRTC test

DNS test puščanja

Za svoj drugi test sem uporabil zloglasni test popolne zasebnosti DNS za preverjanje tesnosti, da dvakrat preverim zgoraj navedene rezultate. Kot lahko vidite spodaj, nič ne razkrije vaše prave identitete ali lokacije. Z IP: 172.98.93.181 je bil zaznan samo en strežnik DNS.

NordVPN test DNS

Popolna analiza zasebnosti

Ker sem glede svoje zasebnosti precej paranoičen, sem se odločil, da izvedem še en test. Tokrat z znane spletne strani IPLeak.net.

Rezultati so pokazali, da je bil VPN uspešen pri skrivanju naše prave lokacije. Javni IP je enak: 172.98.93.182 in strežnik DNS tudi: 172.98.93.181!

Analiza zasebnosti NordVPN

NordVPN opravi revizijo varnosti aplikacije

NordVPN je med redkimi ponudniki na trgu, ki nima nič proti preizkušanju svojih aplikacij in zmogljivosti VPN s temeljitim revizijskim postopkom..

Od 9. oktobra 2023 je služba uradno objavila informacije o njihovem preizkusu penetracije aplikacij tretjih oseb, rezultati pa potrjujejo Nord’s obljubo nič dnevnikov in največjo anonimnost.

Revizija varnosti aplikacije NordVPN

Seznam strežnikov NordVPN

NordVPN ima zdaj več kot 5200+ strežnikov v 60 državah po vsem svetu. To je eden ključnih USPs NordVPN. Nikoli se ne morete naveličati preizkušanja različnih strežnikov NordVPN za Kitajsko, Netflix, BBC iPlayer in Amazon Prime.

Pravzaprav vam bo večina odjemalcev NordVPN zagotovila možnost izbire določenih strežnikov za vaše potrebe. Uporabniki imajo izrecno izbiro za zaščito proti DDoS, namenske IP-je, dvojno VPN, čebulo prek VPN-ja in skupno rabo datotek P2P / datotek.

Če ste še vedno zmedeni glede tega, s katerim strežnikom se želite povezati, vam NordVPN nudi dodatno pomoč. Imate dostop do orodja s priporočili, ki uporablja pametne algoritme za iskanje najboljšega strežnika.

Ocena števila strežnikov in lokacij

Morda vam bo padlo na pamet, ali NordVPN zaobide GFW na Kitajskem ali ne. Tako sem se malo raziskal v zmožnostih in ugotovil, da imate namensko kitajsko spletno mesto, ki je dostopno posameznikom v državi.

Nasprotno, Expats aplikacijo običajno namestijo pred pristankom na celinski Kitajski. Ne glede na to se lahko v državi, ki uporablja NordVPN, prepričate o popolni podpori.

To je zaradi NordVPN’s Seznam kitajskih strežnikov, ki vključuje zasedene lokacije, zaradi česar je šifriran promet videti “nešifrirano”, preprečevanje, da bi DPI identificirali VPN.

Testiranje hitrosti: Kako hiter je NordVPN?

Hitrostni preskusi NordVPN razkrivajo neverjetna zmogljivost s hitrostmi prenosa v povprečju 80,00 Mbps in prenosom pri 56,68 Mbps. Izguba hitrosti je v primerjavi z drugimi ponudniki na trgu precej manjša.

Da bi vam natančneje predstavili uspešnost, sem opravil temeljit test hitrosti na strežnikih v ZDA, Veliki Britaniji, Avstraliji, Nemčiji in Franciji na hitri povezavi s hitrostjo 100 Mb / s:

Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 91,71 Mbits / s 83,96 Mbits / s 75,81 Mbits / s 65,98 Mbits / s 82,55 Mbits / s 80,00 Mbits / s
Naloži 60,63 Mbits / s 49,99 Mbits / s 50,19 Mb / s 59,88 Mbits / s 62,72 Mbits / s 56,68 Mbits / s
Ping 128 ms 92 ms 117 ms 99 ms 55 ms 98,2 ms

NordVPN morda slovi po svoji zasebnosti, vendar se je dejansko izboljšal tudi na področjih delovanja. Ponudnik uspe doseči precej neverjetne hitrosti, hkrati pa uporabnikom zagotavlja nepregledljivo šifriranje.

Ponudnik je bil celo nagradila “Priporočena značka prve hitrosti Oakla” 11. oktobra 2023, ki ji je tiskovna predstavnica NordVPN Laura Tyrell povedala nekaj stvari …

Mi’počaščen / -a je, da je prejel / -a značko Speedtest priporočena od Ookla. Ta značka dokazuje naše nenehno prizadevanje za zagotavljanje stroškovno učinkovite, dobro premišljene in hitre storitve VPN. Z leti je NordVPN postal vodilna spletna varnostna rešitev z več kot 8 milijoni uporabnikov po vsem svetu.

Kljub prejemu te nagrade je NordVPN ocenil, da uporabniki uporabljajo izgubo hitrosti 30%, ko uporabljajo protokol UDP OpenVPN. Takojšnja rešitev za povečanje hitrosti je prehod protokola na TCP.

NordVPN Torrenting: Najboljši strežniki z veliko hitrostjo

Varno lahko gnetete z NordVPN, ki se ponaša z največjo mrežo od 4.900 strežnikov, specifičnih za P2P, ki zagotavljajo neverjetno povprečno hitrost 80Mbps pri prenosih.

Medtem ko hudourniki niso podprti na vseh strežnikih, so strežniki za hudourništvo NordVPN na voljo v 28 državah. Najdete jih v meniju posebnih strežnikov.

Za dodatno varnost pri prenosu hudournikov, NordVPN ponuja celo proxy SOCKS5. Ta protokol omogoča dostop do strežnika samo pooblaščenim uporabnikom, pri čemer je vaša identiteta skrita.

Če uporabljate UTorrent, pojdite na “Opcije” in “Nastavitve”. Pojdite v meni za povezavo in izberite vrsto “Proxy SOCKS5” na izbiri proxy strežnika. Dodajte ustrezen naslov strežnika, tako da tukaj izberete priporočeni strežnik P2P od NordVPN.

Odklene ameriški Netflix in P2PTorrenting

Vnesite “1080. leta” za vrsto vrat in dokončajte nastavitve tako, da vnesete svoje NordVPN poverilnice. To zagotavlja, da NordVPN vsakič, ko naložite hudournike, samodejno uporablja strežnike P2P, ki ste jih dodali, skupaj s proxy SOCKS5!

Odklene ameriški Netflix

Odblokirajte in gledajte Netflix US z NordVPN

Da, NordVPN deluje na Netflixu s pomočjo najboljših strežnikov, ki deblokirajo VoD. To sem dobil tako, da sem se obrnil na njihovo skupino za podporo in jim pristopil k vprašanjem o odblokiranju Netflixa z uporabo NordVPN’Najhitrejši strežniki.

# 3038, 2352-2367, 2340-2347, 2332-2335, 2320-2327, 2312-2315, 2228-2307, 2216-2223, 2096-2203, 2052-2087, 2042-2045, 2010-2037, 1906-2005 , 1862-1901, 1806-1857, 1754-1801, 1734-1749, 1709-1732, 1692-1707, 1676-1687, 1652-1659, 1640-1643, 1616-1635, 1580-1607, 1560-1575, 1520 -1539, 1500-1515, 1492-1495, 1470-1487, 1422-1429, 1410-1417, 1402-1405, 1366-1373, 1358-1361, 1322-1346, 1297-1312, 1276-1283, 1260-1271 , 1248-1255, 1236-1239, 1170-1195, 1146-1165, 2404-2411, 2452-2480, 1118-1141, 1054-1113, 1046-1049, 1027-1036, 1016-1020, 1008-1011, 976 -999, 968-971, 956-959, 940-947, 932-935, 896-899, 856-883, 841-851, 829-836, 801-824, 769-780, 714-741, 707-710 , 689-702, 679-684, 645-664, US621-640, 577-617 na mobilnih napravah.

Te različne strežnike sem že večkrat preizkusil od zgoraj in uspešno sem pretočil v Netflix US, UK in JP, ki gostijo največje knjižnice.

Kako torej dobite ameriški Netflix z NordVPN? Ko vzpostavite povezavo s katerim koli od teh strežnikov, preprosto pojdite na spletno mesto Netflix. Opazili boste spremembo celotnih kategorij in uvrstitev na seznam.

Kako varno gledati Netflix z NordVPN

Na primer, “Pohodni mrtvec” je na voljo samo v ameriški različici Netflixa. Vendar mi je uspelo odkleniti televizijsko oddajo in jo gladko pretočiti s strežnikom # 3038!

Oglejte si Netflix z NordVPN

Kako stranke NordVPN prejmejo podporo?

Prepozni odzivi, premalo podpornih medijev, neprijetne izkušnje so še vedno pogosti. NordVPN pa je uspešno spremenil svoje mnenje o spletni podpori strankam.

Na voljo imajo različne medije, s katerimi boste deležni strokovne pomoči. Če kliknete na “Pomoč” na domači strani, boste preusmerjeni na zgornjo stran.

Tukaj na voljo imate iskalno vrstico To uporabnikom omogoča vnašanje ustreznih poizvedb in prejemanje odgovorov v nekaj sekundah, vas osvobaja raziskovanja različnih podpornih kategorij.

Kako stranke NordVPN prejmejo podporo

Če pa ne najdete ustreznega odgovora, imate na voljo tudi seznam kategorij. Ti vključujejo podporo uporabnikom, ki so pravični “Uvod” z NordVPN.

Nato lahko imate ločene kategorije za obračunavanje, povezljivost in splošne informacije o panamskem ponudniku, ki jih lahko uporabite za natančnejše informacije.

NordVPN prejemanje podpore

Za strokovno pomoč NordVPN ponuja celo podporo 24/7 Live Chat. So zelo odzivni in proaktivni in v nekaj sekundah odgovarjajo na odgovore.

Na primer, ko sem testiral storitev za deblokiranje VoD-ja, sem pristopil k njihovemu klepetu v živo. Povedal sem predstavniku “Krščanski” da sem potreboval informacije o delujočih strežnikih za obhod geo-omejitev na Netflixu.

Odgovor NordVPN je bil izčrpen in nam je dal več odgovorov, kot smo jih celo zahtevali. Strežniki, omenjeni v odgovoru, so delovali popolnoma dobro za tisto, kar naj bi storili, tj. Odblokirali Netflix US.

Podpora strankam NordVPN

Koliko stane naročnina na NordVPN?

NordVPN ponuja štiri različne stopnje naročnin. Lahko se odločite za njihov mesečni načrt 11,95 USD, enoletni načrt 6,99 USD / mesečno, dvoletni načrt 4,99 USD na mesec ali najboljšo vrednost 3,49 USD / mesečno. (glede na vaše proračunske zahteve).

Cena na mesec se začne pri visokih 11,95 USD. To je trik, ki ga uporabljajo številni ponudniki na trgu, tako da so drugi načrti z daljšim trajanjem videti bolj prepričljivi.

Svetoval bi se, da se prijavite na mesečnik, samo če želite kratek VPN. Uporabniki, ki se za svoje delo ali dostop do domačega omrežja z različnih lokacij zanašajo na najcenejše VPN-je, se odločijo za načrte z daljšim trajanjem.

Letno stane le 6,99 dolarja na mesec, kar znaša 83,33 dolarja na leto, kar vam daje 41% popust na finančni vzvod. Dvoletni načrt še dodatno zniža mesečne cene na 4,99 dolarja, kar se zaračuna na 119,76 dolarja vsakih 24 mesecev. Prejmete neverjetni 58% popust.

Za najboljšo vrednost pa svetujem, da se odpravite na triletno pogodbo, ki se začne pri 3,49 USD na mesec. To pomeni, da plačate samo 125,64 USD za 36 mesecev!

Cene NordVPN

Naprave, ki jih podpira ponudnik

NordVPN podpira Windows, Mac, Android, iPhone iOS, Linux, Android TV, Mozilla Firefox, Google Chrome in Firestick.

Za dodatno pomoč NordVPN ponuja celo seznam 80+ vadnic o tem, kako ročno nastaviti NordVPN na več naprav.

To vključuje pokritje številnih platform in vrst naprav, kot so FlashRouters, Raspberry Pi, NAS naprave in še več. Hkrati se lahko povežete s 6 napravami!

Zaupnost – NordVPN Hacked, Trustpilot, Warrant Canary

Neverjetno težko je spet zaupanje v Nord, še posebej po hekerskem incidentu. Tudi če priznamo, da se take stvari zgodijo, je ponudnik kršil GDPR’s politiko kršenja podatkov o obveščanju uporabnikov o njih v roku 72 ur.

Podrobnosti o NordVPN Hacku

NordVPN je po večjem ogorčenju na twitterju 21. oktobra potrdil obtožbe, da so se njihovi strežniki na Finskem zlomili. Trdijo, da nobeni podatki o uporabnikih niso bili ogroženi, vendar so številni strokovnjaki v industriji dali izjave, da je bilo prizadetih več kot 200–500.

Kramp je prizadel tudi dve drugi storitvi VPN; TorGuard in VikingVPN. Slednji in NordVPN nista izvajala varnega upravljanja PKI, medtem ko je TorGuard to zaposlil, zato zaradi kršitve niso vplivali njihovi uporabniki..

Ocene zaupanja vrednih pilotov NordVPN

Ker so že prej uživali oceno s 5 zvezdicami na Trustpilotu in po več polemikah o njih, so se pri ASA prezirali nad “zavajajoče” uporabnikov, vključenih v tožbo iz TorGuarda in nedavnega hekerskega incidenta, se je NordVPN spustil na oceno 2,5 zvezdic.

Ocene zaupanja vrednih pilotov NordVPN

Kanarnik NordVPN Warrant

NordVPN’s Warrant Canary je za zdaj tako čist kot piščalka, ki se vsakodnevno posodablja zaradi lažjega razmišljanja potencialnih in strank. Od 5. decembra dalje upoštevajo vsako takšno zahtevo:

 • Gag Naročila: 0
 • Pisma o nacionalni varnosti: 0
 • Naložbe vladne organizacije: 0

Ljudje tudi sprašujejo

Kako varen je NordVPN?

Če upoštevate funkcije, kot so prikriti strežniki, čebula prek VPN, DoubleVPN in namenski IP-ji, nobena druga storitev VPN ne nudi blizu varnosti in anonimnosti, kot je NordVPN.

Dodajte to k močni šifriranju AES-256-CBC šifre s HMAC SHA256 hash pristnosti, uporabniki lahko ostanejo popolnoma zadovoljni, če njihova identiteta ostane skrita v spletu z NordVPN.

Ali je NordVPN’s Storitev za stranke Vsako dobro?

NordVPN ima enega najbolj odzivnih in zanesljivih sistemov za podporo strankam na trgu VPN-jev. Uporabniki prejmejo podporo za klepet v živo in imajo sistem za predložitev vozovnic za podrobnejše tehnične težave in težave.

Na vsa vprašanja, ki jih imam, mi bo podpora v živo v 2 do 5 minutah odgovorila z ustreznimi odgovori in povezavami do vadnic / vodnikov..

Ali lahko uporabljate NordVPN na televizorjih Android ali napravah Firestick?

Da, NordVPN zagotovo lahko uporabljate na televizorjih Android in Firestick napravah. V resnici je ponudnik edini na trgu, ki dejansko ponuja namensko aplikacijo za televizorje Android.

Uporabniki Firestick-a pa se morajo zanesti na “Downloader” prijava. Če potrebujete pomoč pri nastavitvi NordVPN, lahko sledite našim celovitim vodnikom za nastavitev Android TV in Firestick!

Nadomestne možnosti NordVPN

Kot vsestransko uporabniško omrežje VPN je težko najti primerno alternativo za Nord. Če pa je nekaj poimenovanja potrebno, priporočam, da se najprej odpravite na ExpressVPN (8,32 USD / mesec na enoletni načrt).

Ker pa je to za marsikoga morda predrago, predlagam, da se prijavite na univerzalni, vendar proračunu prijazen BVF, Surfshark, ki se začne z minimalno 1,99 USD / mesečno. o dvoletnem načrtu.

Ali priporočam NordVPN?

Ne, NordVPN ni priporočljiv. Pred 1,5 leti se je zasukal in ni motil obveščanja svojih uporabnikov, dokler se niso začeli soočiti z očitki na Twitterju po tržni zlorabi..

Če iščete vsestransko storitev, ki ponuja prave lastnosti po razumni ceni, vendar je brez kakršnih koli tovrstnih incidentov, se prijavite pri Surfshark. Tu lahko dobite načrt za 1,99 USD.

Podobni članki

 • Surfshark Review 2023

  Pristojnosti Britanski Deviški otoki Cena 1,99 USD / mesečno (47,76 dolarja za 24 mesecev) Strežniki 1040+ v 61+ državah Dnevniki Brez dnevnikov s potrjenim šifriranjem…

 • Pregled PureVPN 2023

  Pristojnost Hong Kong Cena 2,91 $ / mesečno za dvoletni načrt Strežniki 2 000+ v 140+ državah Dnevniki Brez dnevnikov Potrjeno šifriranje AES-256-CBC odklene Netflix…

 • VyprVPN Pregled 2023

  Pristojnost Švica (Nevarno) Cena 6,67 USD / mesec (80 USD za 1 leto) Strežniki 700 Dnevniki Brez šifriranja dnevnikov AES-256 Odklene Netflix Da Torrenting…

 • Windscribe VPN Review 2023

  Pristojnost Kanada Cena 49 USD za enoletni načrt Strežniki 600+ strežniki v 60 državah Dnevniki Da Šifriranje AES-256 Bit Unblocks Netflix Ne Torrenting Da…

 • Betternet VPN Review 2023

  Pristojnost Kanada Cena 2,99 USD / mesečno za enoletni načrt Strežniki 10 strežnikov v 10 državah Dnevniki Dnevniki Šifriranje podatkov uporabnikov AES-256 (plačano) | AES-CBC-128 bit…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  VyprVPN Pregled 2023