Hola VPN pregled 2019. – opasna & ldquo; besplatna & rdquo; VPN za izbjegavanje!

Pokrenuta 2017. godine, a osnovali su ga Ofer Vilenski i Derry Shribman, Hola VPN poznato je ime među slobodnjacima. Koristi freemium model, što znači da imaju na raspolaganju besplatne oglase (bez oglasa) i plaćene planove. Međutim, ako sam potpuno nepristran, obojica pružaju loše performanse.

Proizvod je dio mnogih kontroverzi, kao dio njihove strategije upotrebe resursa korisnika kao izlaznih čvorova za Hola’s uslugom sestara s plaćanjem, Luminati. Postoji i dokaz da VPN djeluje kao botnet i njegov drugi proizvod Hola preglednik, povezan s DDoS napadima!

Odlučite li se pretplatiti na davatelja usluge? Ako je to slučaj, savjetovao bih vam da se odmah zaustavite i pročitajte ovaj detaljni Hola VPN Review 2019 za jasniju sliku!

 • sigurnosti
 • prozirnost
 • cijena
 • Poslužitelji
 • Izvođenje
 • Kompatibilnost
 • podrška

Nadležnost

Hola VPN ima sjedište u Izraelu, iako se iako nije član FVEY saveza, i dalje može smatrati snažnim saveznikom. Zemlja je jedan od najbližih partnera s američkom vladom i obavještajnim agencijama poput Nacionalne agencije za sigurnost (NSA).

Naravno, tvrdnja da su oni službeni “posmatrač” još uvijek je diskutabilno, s obzirom da dokumenti Edwarda Snowdena nisu imali mnogo detalja o zemlji. Ipak, Wikipedija još uvijek spominje Izrael kao službeni promatrač FVEY-a, a NSA izravno dijeli sirovi nadzor.

Da to nije dovoljno, bilo je mnogo slučajeva identificiranja sjenovitih kompanija koje imaju veze s Izraelom. Neki čak tvrde da izraelske vlasti daju šire ovlasti za nadzor u odnosu na američke vlasti. Zaista ne bih volio vjerovati usluzi sa sjedištem u takvoj zemlji!

Pravila prijavljivanja

Za razliku od većine besplatnih VPN usluga, drago mi je da Hola VPN nudi ugovor o licenciranju za krajnjeg korisnika i stranicu s politikama privatnosti. Na ovaj će način korisnici točno znati na što se prijavljuju.

Ako govorim posebno o zapisivanju podataka, važno je podsjetiti da je Hola VPN obnovio njihovu stranicu, tek nakon što su se suočili s oštrim kritikama oko “botnet” glasine.

Prateći ovaj događaj, davatelj je odlučio biti “jasnije” u vezi s njihovim operacijama i većinom sam drago što se trude biti transparentni.

Međutim, kao što sam očekivao prije godina i nakon pregleda stotina pružatelja usluga na tržištu, i Hola VPN bilježi vaše podatke.

Podaci zapisa zabilježeni putem VPN-a uključuju vrstu preglednika koji koristite, web stranice koje posjećujete, zajedno s podacima kao što su utrošeno vrijeme i vrijeme pristupa i datumi.

“Ne iznajmljujemo i ne prodajemo nikakve osobne podatke. Mi možemo otkriti osobne podatke drugim pouzdanim davateljima usluga ili partnerima treće strane u svrhu pružanja usluga, pohrane i analitike. Također možemo prenijeti ili otkriti osobne podatke našim podružnicama, povezanim tvrtkama.”

Sada, Hola VPN navodi da ne prodaju / ne dijele nikakve osobne podatke, ali ne vjerujem da, s obzirom na većinu besplatnih VPN-a, vaše podatke prodaju trećim stranama.

Da ne spominjem, oni proturječe vlastitoj izjavi u istom stavku, prvo navodeći da ne dijele osobne podatke, a zatim da ih objavljuju podružnicama i povezanim tvrtkama..

Korištenje korisničkih resursa kao izlaznih čvorova

Došao je kao prilično šok za VPN industriju kada je Hola uspjela nagomilati ogromne sljedbenike od 46 milijuna korisnika širom svijeta od 2014. godine.

Vremenom su na rukama razvili bazu podataka s 9 milijuna IP jakih botneta, koji prodaju pristup HTTP zahtjevima na https://luminati.io.

Kad instalirate Hola, postat ćete VPN krajnja točka. Drugi korisnici na mreži možda će moći izaći iz vaše internetske veze i preuzeti vašu IP.

Ovako Hola uspijeva prodati “besplatna usluga”. Ne plaća propusnost, već je koristi i prodaje od korisnika koji se odluče za instaliranje i pokretanje svojih aplikacija.

Stvari se dodatno zakompliciraju kada vijesti o web stranici 8chan postanu primljene zakonite POST zahtjeve na post.php u 30 sekundi s preko 9 761.015 izlaznih čvorova botnet Luminati, o kojima je operater odbora Fredrick Brennan podijelio informacije o.

Problemi s propuštanjem IP / WebRTC / DNS

Da bih stekao bolju predstavu o pouzdanosti Hola proxy-a (unatoč brojnim tvrdnjama i kontroverzama), odlučio sam izvršiti VPN testove koji se odnose na probleme propuštanja.

Taj mi je proces trebao cijeli dan, na kojem sam provjeravao gotovo svaki pojedinačni poslužitelj Hola proxyja, putem šest različitih alata za testiranje VPN-a na internetu:

 1. https://ipx.ac/run - nije uspjelo
 2. https://ipleak.net/ - Prošao
 3. https://dnsleak.com - Nije uspjelo
 4. https://browserleaks.com/webrtc - nije uspjelo
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Prošao
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Prošao

Od testova provedenih na ovih šest alata, pružatelj usluge nije prikazao probleme s propuštanjem na Perfect Privacy i Browser Leaks, ali nije uspio na testovima IPX, Browser Leaks i DNS propuštanja.

IPX

Rezultati koje vidite u nastavku dati su iz testa provedenog na poslužitelju Ujedinjenog Kraljevstva. VPN je, nažalost, procurio moju izvornu IPv4 javnu i privatnu IP adresu.

Zbog toga sam cenzurirao informacije crvenim naglaskom, kako bih zaštitio vlastiti identitet. Jedno je sigurno, iako Hola proxy uopće nije siguran izbor!

Hola VPN test propuštanja IPLeak

IPLeak

IPLeak obično daje vrlo točne rezultate prilikom procjene VPN-a i njegove veze. Prema alatu, vaša IPv4 adresa i DNS su sigurni.

Međutim, DNS test je otkrio plus 55 poslužitelja i naišao na 8 grešaka tijekom postupka, pa opet ne bih vjerovao davatelju usluge s takvom reputacijom!

Hola VPN test propuštanja IPX

DNSLeak

Za testiranje na DNSLeak-u, povezan sam na istom UK poslužitelju kao i sa svim analizama. Ovaj alat dao mi je najrelevantnije i najpreciznije rezultate moje veze.

Prikazao je moju točnu IPv4 javnu i privatnu adresu, zajedno s točnim podacima o državi i gradu, stoga sam zamaglio rezultate.

Hola VPN test provjere curenja DNS

Propuste preglednika

Browser Leaks treći je alat s popisa koji prikazuje istjecanje WebRTC-a i DNS-a. Moje IPv4 javne i privatne adrese bile su jasno vidljive pomoću Hola VPN.

Ovo ponavlja da je davatelj nesiguran i ne nudi vam zaštitu od nadzora. To je sranje u čuvanju vašeg identiteta i ne bih mu vjerovao!

Hola VPN test propuštanja preglednikaLeaks

Savršena privatnost

Koristila sam dva alata iz Perfect Privacy kako bih provjerila je li moja veza sigurna ili ne. Jedan je alat Provjerite IP, a drugi je alat za ispitivanje propuštanja DNS-a.

Kao što vidite, rezultati pokazuju da Hola VPN čuva vaš identitet skrivenim, ali pretpostavljam da je to krivica alata, jer su tri različite usluge pokazale probleme s curenjem.

Hola VPN test propuštanja Savršena privatnost

Provjera datoteke aplikacija

Ako antivirusna tvrtka kao što je AVG i njezin Secure Line VPN proizvod može doći s GrayWare / Win32.Presenoker virusom, Hola VPNs aplikacije su besplatne od svih trojanaca i zlonamjernog softvera.

Test je proveden na web stranici virustotal.com, gdje možete učitati datoteku i analizirati je u više antivirusnih servisa kako biste provjerili ima li crvenih znakova.

Provjera virusa Hola VPN putem virusa ukupno

prozirnost

Da biste vjerovali VPN pružatelju usluga, morate saznati više o njihovoj povijesti, vlasnicima, sjedištu, upravnom odboru itd. Takve informacije nisu lako dostupne niti jednoj službi.

Zbog toga sam odlučio stvoriti Transparentni VPN vodič, gdje možete vidjeti da dijelim odgovore različitih pružatelja usluga nakon što im postavim INVASIVE pitanja na e-mail.

Stvar je u tome što nisam morao e-poštom poslati Hola VPN radi podataka o njihovom proizvodu. Sve o VPN-u možete pronaći na “Oko” ili “DNA” stranica. Svako je lice odvojilo radi lakšeg čitanja:

Hola VPN pregled

 1. osnivači: Ofer Vilenski i Derry Shribman
 2. Članovi tima: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO) i (Arik GiladGM)
 3. investitori: DFJ (Silicijska dolina), Trilogija (Seattle), Magma (Izrael), Horizons Ventures (Hong Kong) i Orange (Francuska).

VPN ne nudi “Kanarijski nalogodavci” i niti ga još niko nije revidirao, ali pokušat ću uskoro dobiti detaljniji odgovor od Hola VPN-a o tome.

cijena

Već sam navela detalje o Hola VPN-u’s besplatna verzija radi i koristi korisničke resurse za propusnost i izlazne čvorove kako bi izbjegla trošenje novca.

Međutim, davatelj nudi i premium paket. Iako je usluga i dalje prilično ista, još uvijek je dobra za testiranje davatelja usluga.

Izbori za pretplate

Obično imate 4 različita izbora pretplate: mjesečni, dvogodišnji, godišnji i dvogodišnji plan. Mjesečne cijene počinju od 11,95 USD.

Ako želite iskoristiti popuste, možete se odlučiti za pretplate s većim trajanjem. Na primjer, 6-mjesečni paket smanjuje mjesečne cijene na 9,00 USD.

Ako se odlučite za godišnji, plaćate 6,99 dolara mjesečno. - ušteda vam je nevjerojatnih 41% na izvornim cijenama koje se naplaćuju 83,88 USD svake godine.

Za najbolju vrijednost savjetovao bih korisnicima da krenu na dvogodišnji plan. Košta 3,99 dolara mjesečno, ukupno 95,75 dolara za dvije godine, što vam daje ogroman popust od 66%!

Pregled cijene hola VPN-a

Povrat novca zagarantovan

Hola VPN nudi besplatnu aplikaciju i garanciju za povrat novca koja pokriva obje baze za svoje kupce. Uslugu možete testirati kad god želite.

Jamstvo povrata novca traje 30 dana. Međutim, imperativ je znati da Hola VPN na neki način prevara svoje kupce kad je riječ o cijenama.

Ovo je prvi koji sam vidio takav sustav u industriji! “Hola usluga pruža se za svaku platformu ponaosob. Dakle, ako se registrirate na dvije platforme, bit će izvršene dvije uplate.”

Ovo je tekst preuzet iz odjeljka FAQ o naplati, gdje se pružatelj obraća na račun koji se dvaput tereti. Prilično pametna strategija da zavarate svoje kupce, Hola!

Poslužitelji

Nakon instaliranja Hola VPN aplikacije na moju Android i Windows platformu, primijetio sam da ne postoji točan broj. Iako sam računao, imate 220+ poslužitelja za povezivanje.

Brzina ovih poslužitelja bila je “okayish” ali sigurnost je bila suludo loša. Kao što sam pokazao gore, Hola VPN ne uspijeva kriptirati i osigurati vezu ispravno, propuštajući vaše podatke!

Testiranje virtualnih lokacija

Kako bih korisnicima pružio bolju predstavu o Hola Unblockeru, proveo sam test na njihovim poslužiteljima. Ovo je trebalo prosuditi jesu li davatelji usluga’ poslužitelji se temelje na oglašenom mjestu ili ne.

Povezao sam se s serverom u Ujedinjenom Kraljevstvu, koji mi je dao IP adresu: 213.229.67.83. Ovu sam adresu zalijepio na ping test za sintetički monitor aplikacije CA.

Ispitivanje virtualnih lokacija Hola VPN-a

Alat postavlja server na više od 90 lokacija u cijelom svijetu. Kao što možete vidjeti, vrijeme povratnog putovanja prilično je veliko za ostale lokacije, ali u Ujedinjenom Kraljevstvu - Londonu, ms je tek 2,419 ms.

HolaVPN pregled

Alat za praćenje tvrtke CA Technologies’ Aplikacija Synthetic Monitor, dodatno provjeri ove nalaze, pokazujući rtt od 4.709 ms. To znači da se poslužitelj doista nalazi u Londonu.

Hola VPN testiranja virtualnih lokacija

Za cjelovitu sliku, također sam kopirao i zalijepio IP adresu koju sam dobio s poslužitelja (213.229.67.83) i krajnju adresu (151.236.46.162) u Hurricane Electric BGP Toolkit:

HolaVPN

Testovi brzine

Provjerio sam performanse Hola VPN-ova provođenjem ispitivanja brzine na više poslužitelja. Za taj sam postupak koristio zloglasni Speedtest od Ookla za Hola’s lokacijama Velike Britanije, SAD-a, Francuske i Australije.

Svi testovi provedeni su na 50Mbps vezi. U Australiji jedva sam dobio 5,51Mbps preuzimanje i prijenos 6,65Mbps. Za Francusku rezultati nisu bili mnogo drugačiji.

Primio sam preuzimanje 7.54Mbps i upload 4.11Mbps. Za SAD sam dobio najviše 17.4Mbps za preuzimanje i 4.76Mbps za prijenos, a za UK 13.7Mbps Download i 4.28Mbps upload.

To omogućuje Hola VPN prosječnu brzinu preuzimanja od 10Mbps i učitavanje 4Mbps na vašoj 50Mbps vezi, što je nevjerojatno slabo reći..

Hola VPN najbrža brzina tvrtke Ookla

Torrenting & skrivanje određenih poteza

Nažalost, davatelj ne nudi značajku zatajenja StealthVPN a.k.a. U Kini sam još imao predstavnika za testiranje mina (kao dio našeg davatelja 80+’s analize), ali nije uspjelo.

VPN nije funkcionirao ni na drugim lokacijama poput Irana, Iraka, Turske i Egipta, gdje su zabrane VPN-a neposredne i prilično ih je teško zaobići..

S obzirom na P2P / Torrenting, proveo sam test na IPLeak.net, koji je zatražio preuzimanje magnetske veze i zatim procjenu pozadine iza mreže.

Hola VPN nije uspio prikriti svoju originalnu IP adresu. To može biti štetno za torrentere, jer će morati platiti ogromne novčane kazne DMCA, zbog preuzimanja sadržaja zbog kršenja autorskih prava!

Hola VPN test za mučenje

Streaming / deblokiranje - Hola Netflix

VPN-ovi su vrijedni alati za zabavljače-geekove i rezače kablova koji žele pristupiti geo-ograničenom sadržaju na VoD-ovima poput Netflixa, BBC iPlayera, Amazon Prime i Hulu.

Kao takav, jedino je razumno očekivati ​​da Hola VPN deblokira takve streaming platforme, ali nažalost rezultati koje sam dobio su bili razočarajući.

Posjetila sam https://www.netflix.com i odmah dobila obavijest od Hola VPN-a da premjestim svoju lokaciju u Sjedinjene Države ili bilo koju drugu zemlju.

Deblokiranje Hola VPN Netflixa

Kliknem “Ujedinjene države” budući da ima najviše naslova u filmovima i TV emisijama i Hola VPN rekao mi je da se prijavim na svoj Netflix račun. Jesam, a zatim sam se povezao sa Sjedinjenim Državama da bih strujao.

Deblokiranje HolaVPN Netflixa

Kao što vidite, ovo je pogreška koju sam dobio od Netflixa, a koja kaže da me je utvrdio da koristim sustav za deblokiranje ili proxy. Hola je prilično nepouzdana za streamere!

Pregled deblokiranja Hola VPN Netflix

Kompatibilnost

Kompatibilnost uređaja nije problem za Hola VPN, koji već upravlja preko 191 milijuna korisnika širom svijeta. Na raspolaganju su vam aplikacije za Windows, Mac, iOS i Android.

Korisnici mogu dobiti čak i proširenja za Google Chrome i Mozilla Firefox. Pružatelj čak tvrdi da radi na Apple TV-u, ali on zapravo samo daje upute za postavljanje DNS-a.

Hola Android aplikacija

Nakon preuzimanja / instaliranja “Neograničeno besplatno VPN - Hola”, dočekat će vas jelovnik koji od vas traži “pretplatite se, don’ne dijelite resurse” ili kliknite na “Sljedeći”.

Ako se odlučite za prvu, morat ćete kupiti pretplatu. Imajte na umu da je Hola’planovima se na različitim uređajima upravlja drugačije.

To znači da ako već imate pretplatu na Windows-u, isti račun neće raditi na vašem Androidu. Morat ćete se upuštati u drugu transakciju.

Ako se odlučite za potonje, morat ćete pristati na dijeljenje svojih resursa, nakon čega ćete dobiti pristup “Hola Unblocker”, koji djeluje više kao proxy preglednik nego VPN.

Sve su moje instalirane aplikacije stavljene uredno u izbornik. Mogu odabrati onaj gdje želim prebaciti svoju lokaciju, a zatim odabrati poslužitelj po mom ukusu.

Kao drugu opciju, možete jednostavno kliknuti zastavu zemlje u gornjem lijevom kutu, odabrati poslužitelj i tražiti bilo što da biste dobili relevantne rezultate na toj lokaciji.

Po mom mišljenju, aplikacija je dobra za deblokiranje, ali suočio sam se s puno problema prilikom korištenja VPN poslužitelja u različitim aplikacijama. Zaštita nije bila toliko uvjerljiva i naišao sam na probleme povezivanja.

Hola VPN Android aplikacija

Hola aplikacija za Windows

Aplikacija Hola Windows dostupna za preuzimanje izravno na web mjestu bila je prilično slična Androidovoj kolegici. Obično ne dobivate VPN, VPN, već prilagođeni preglednik Chrome!

Da, ne šalim te. Hola VPN jednostavno je optimizirao preglednik Chrome kako bi uključio niz njegovih proširenja, uključujući Video ubrzivač, Ad-blokator i Proxy / VPN.

Bez aplikacije koja skriva cijelu vašu mrežu, a ne samo vezu s preglednikom, Hola ne izgleda kao uvjerljiva opcija za korištenje anonimnosti na mreži.

Možda imate puno lokacija na raspolaganju, ali to je samo stvar. Aplikacija je više proxy nego stvarna VPN usluga i ne nudi dobro šifriranje kako bi vaš identitet bio skriven.

Hola VPN aplikacija za Windows

Hola VPN Chrome / Mozilla ekstenzija

Ovaj besplatni VPN za Chrome jednak je aplikaciji Windows. Verzija za stolna računala samo dodaje druge usluge pregledniku, što uključuje Hola Google Chrome proširenje.

Kao takav, cjelokupni dizajn i izgled potpuno su identični. Možete okrenuti “proxy” uvijek kada želite i prebacite svoju lokaciju koristeći 226 različitih poslužitelja.

Međutim, zapamtite da je ovo Hola proširenje isti uloženi prodajni korisnici’ propusnost za troškove pokrivanja njegove besplatne usluge. Dakle, trebate li u to zaista imati povjerenje?

Ja ne mislim tako! Bolji izbor za korisnike koji brinu o privatnosti je traženje pouzdanih imena u industriji poput NordVPN, ExpressVPN, Surfshark i PureVPN sa sigurnim proširenjima preglednika.!

Proširenje preglednika Hola VPN

podrška

U pogledu podrške, besplatni VPN Hola ne nudi live chat 24/7. Imaju pomoć putem e-pošte [@] hola.org gdje možete kontaktirati sa svojim tehničkim osobljem za pitanja vezana uz VPN.

Ostale opcije dostupne za podršku uključuju Facebook, Twitter i YouTube. Čak su imali i Google+ stranicu, ali nakon što su se ugasili, njihova se prisutnost izgubila.

Posljednja opcija koju imate za primanje pomoći je posjetiti odjeljak FAQ, koji je učitan s relevantnim upitima koji bi trebali pružiti dovoljno pomoći.

Hola VPN podrška

Često postavljana pitanja (FAQ)

Kada je riječ o korištenju Holavpna, korisnici mogu imati puno briga / pitanja koja im prolaze kroz pamet. S obzirom na to nabrojao sam na jednom mjestu neke od najčešćih upita koje dobivamo od naših korisnika. Potražite česta pitanja u nastavku:

Je li Hola VPN siguran za upotrebu?

Kao što je spomenuto ranije, Hola djeluje više kao proxy, a ne kao VPN aplikacija. Ne koristi šifriranje za prikrivanje prometa, tako da ne krije vašu internetsku aktivnost.

Stoga će vaš internetski identitet biti ugrožen bez obzira na kojoj platformi koristite Hola VPN. Bolje je potražiti ugledna imena na tržištu sa sigurnom reputacijom.

Što radi Hola VPN?

Slijedeći freemium model ponude, Hola ima i besplatne i plaćene planove. Sama aplikacija povezana je s puno sumnjivih aktivnosti, poput korištenja korisničkih uređaja kao izlaznih bilješki za spremanje propusnosti.

Čak je bilo polemike oko VPN-a koji prodaje vaše podatke trećim stranama. Pružatelj usluga možda je u VPN industriji, ali to je zapravo jedan od razloga zašto se većina ljudi okreće od alata za zaštitu privatnosti!

Je li Hola.org siguran?

Sama web stranica je potpuno sigurna za posjetiti. Koristi HTTPS protokol za dolazni / odlazni promet, osiguravajući da su vaši podaci sigurni, ali to je ograničeno samo na web mjesto.

Hola besplatni VPN-ovi za Windows, Mac, iOS i Android aplikacije prilično su beskorisni ako žudite za privatnošću i anonimnošću.!

Što Hola znači?

Hola sama je španjolska fraza koja se odnosi na “zdravo”, ali ne postoji povijest o tome zašto ovaj pružatelj odabire naziv “Hola VPN” za njihovu službu.

Poslao sam e-poštu davateljima usluga za više informacija o tome kako je tvrtka nastala, kako je sletila na ime, itd. Još uvijek čekam odgovor!

Konačna presuda

Da li bih preporučio Hola VPN?

NIKADA NIKADA U MOJEM ŽIVOTU! Smješteni u zemlji koja je bliski saveznik FVEY-u, snimanju podataka o sesiji / aktivnosti, nemogućnosti deblokiranja Netflixa, problema s propuštanjem WebRTC / DNS / IP-a, prevare korisnike prodajom privatnih podataka, koristeći ih kao izlazne čvorove ...

Usluga nije uspjela u svakom aspektu mog pregleda. Jednostavnim riječima, to je proxy usluga koja se prodaje kao VPN, a koja ne nudi privatnost / sigurnost bilo koje vrste. Korisnici bi trebali ostati podalje od ove besplatne VPN prijevare. Nemojte paziti na njegove obmanjujuće marketinške strategije!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me