AVG Secure VPN pregled 2020: Je li AVG VPN uopće dobar?

Nadležnost Češka Republika
Cijena 79,99 USD naplaćeno jednom (jednogodišnji plan)
Poslužitelji 50+
drva Da
Šifriranje AES-256-CBC
Deblokira Netflix Da
Torrenting Da
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn
Kompatibilnost Windows, Android, Apple

Sigurni VPN nusproizvod je tvrtke AVG Technologies; osnovana 1991. godine kao antivirusni dobavljač, a Avast je nabavio 2016. To je nepretenciozan alat za privatnost koji se na 50. mjestu od 180 pružatelja usluga na BestVPN.co.


Koristi 256-bitnu AES enkripciju i SAMO hostove 50 poslužitelji u 30 zemalja u cijelom svijetu. Nažalost, ona također pohranjuje evidencije sesija i veza, a njegova Windows aplikacija ima virus. Srećom uspijeva deblokirati streaming platforme poput Netflix US-a.

Cijene počinju od 6,66 USD mjesečno. na godišnjem planu, a dobivate besplatno 7-dnevno probno razdoblje za testiranje usluge. NE PREPORUČUJEM pružatelja usluga svjesnih privatnosti, ali savjetuje potragu za jeftinom i pouzdanom alternativom, Surfshark po cijeni od 1,99 USD / mjesečno.

Za više informacija pročitajte ovaj detaljni pregled AVG VPN-a 2020, gdje razgovaram o sigurnosti, transparentnosti, cijenama, poslužiteljima, performansama, kompatibilnosti i podršci:

Broj poslužitelja 50+
Nadležnost Češka Republika
drva Da
Torrenting Da
Deblokira Netflix Da
Cijena 79,99 USD naplaćeno jednom (jednogodišnji plan)
protokoli OpenVPN & IPSec
Zaobilazi kineski vatrozid Ne
Šifriranje podataka AES-256-CBC
Web stranica https://www.avg.com/en-ww/secure-vpn

Analiza AVG VPN-a’s Sigurnost

AVG Secure VPN sjedište je u Češkoj, udaljenoj 5/9/14 Eyes Alliance. Kao i većina zemalja EU, lokacija ima manje ograničenja interneta.

To djeluje u korist pružatelja usluga, jer je zemlja čak popustljivija prema onima koji pristupaju BitTorrent mreži. VPN-ovi u zemlji nisu zabranjeni, a zakon predviđa slobodu govora i tiska.

Vlada poštuje i prava netizena, osim “Govor mržnje” slučajevi koji negiraju zločine iz doba komunizma i holokaust. Inače, vlada zabranjuje proizvoljno miješanje u privatnost.

Bilo je bijes zbog novog prijedloga zakona ministra financija Andreja Babiša. Usredotočila se na “internetska deanomizacija” prema kojem je svaki korisnik morao posjedovati an “internetska putovnica” za pristup digitalnom svijetu. Međutim, to nikada nije usvojeno, zbog čistog neodobravanja netizena.

Kao takvi, netizijci uživaju neograničeni internet u zemlji, a blokovi se nameću samo na web stranicama koje promiču pedofiliju, trgovinu djecom, dječju prostituciju i pornografiju..

Registrira li AVG Secure VPN vaše podatke?

AVG Secure VPN’a “Pravila i upotreba zapisa” sasvim je transparentan i izravan. Za razliku od drugih davatelja usluga, ovaj proizvod ne leži u tome da NE pohranjuje VPN podatke.

Naravno, ne navode točno što “VPN podaci” oni snimaju, ali samo tvrde da to trebaju biti dovoljni da oni koji poštuju privatnost budno upozoravaju na uslugu.

Davatelj tvrdi da prikuplja ove podatke u tehničke svrhe, prijevaru protiv usluge i kako bi spriječio / identificirao zloupotrebu njihovih usluga, poput kršenja njihovih usluga “Ugovor s krajnjim korisnikom”.

To uključuje prepuštanje neželjene pošte, dijeljenje datoteka ili druge nezakonite aktivnosti. Kako bi davatelj identificirao takve slučajeve, oni će pratiti koje web stranice koje posjetite.

Kao takvi, oni ne moraju navesti koji su podaci zabilježeni, ali mi znamo da oni bilježe zapise upotrebe (što je crvena zastava). ja’Pouzdat ćemo se davatelju podataka sa svojim podacima!

AVG Secure VPN pregled

Kakva enkripcija koristi AVG VPN?

Da bi osigurao dolazni / odlazni promet, AVG Secure VPN koristi vojnu, AES-256 enkripciju sa HMAC SHA256 hash autentifikacijom.

Za upravljački kanal AVG VPN koristi iste AES-256 šifre s RSA-2048 rukovanjem. Savršena tajna naprijed (PFS) osigurana je DHE-4096 razmjenom ključeva.

Propušta li AVG VPN vašu WebRTC / DNS / IP adresu?

Kako bih dobio cjelovitu sliku sigurnosti koju nudi AVG Secure VPN, proveo sam testove propuštanja WebRTC / DNS / IP adrese na tri različite web stranice.

Proces je uključivao povezivanje s različitim poslužiteljima i provjeravanje ima li dobavljača bilo kakvih problema s propuštanjem. Rezultati koje vidite niže su iz mojih testova na njihovom poslužitelju Izrael, Petah Tikva.

IP-DNS propusnost - VPN spojen

Savršena privatnost - DNS test propuštanja

Kao što vidite, prilikom provjere DNS-a iz Perfect Privacy, rezultati otkrivaju da adresa živi iz Izraela putem ISP-a HQserv Communication Solutions.

To znači da je davatelj uspješno uspio sakriti moju DNS adresu, čineći moju službenu lokaciju nepoznatom i nevidljivom. IP-u kojem sam pristupio; 185.191.205.3

Savršena privatnost - DNS test propuštenosti AVG Secure VPN

Propuštanje preglednika - Test curenja WebRTC

Nitko se ne želi prijaviti kod davatelja usluga koji ne ponudi najosnovnije aspekte VPN-a: PRIVATNOST. Ako postoji i najmanja šansa da vaš WebRTC procuri, odglumit ćete se tako loše.

Srećom po vas, AVG Secure je prošao test nakon povezivanja na Izraelski poslužitelj. Kao što možete vidjeti, rezultati u nastavku pokazuju javni IP i lokalni IP iz Izraela.

Propuštanje preglednika - WebRTC test propuštanja AVG Secure VPN

IPLeak.Net - Kompletna analiza privatnosti

Kako bih osigurao da su rezultati koje smo dobili i za WebRTC i za DNS testove propuštanja bili točni, odlučio sam provesti cjelovitu analizu privatnosti na davatelju usluga pomoću IPLeak.net.

Ako pogledate rezultate u nastavku, ne vidite nikakve znakove curenja. IP adresa je adrese izraelske, uključujući lokalni IP.

DNS poslužitelj je isto kao i skriveni IP, provjeravajući da vaš identitet ostaje siguran kad koristite AVG’s VPN aplikacija.

IPLeak.Net - Kompletna analiza privatnosti AVG Secure VPN

Provjera datoteke aplikacije: Otkriven je 1 GrayWare virus

Moram reći da sam bio jako razočaran kad sam otkrio da AVG, iako je poznati antivirusni i antimalware softver, ima virus u datoteci Secure VPN.exe za Windows.

Provjera datoteke aplikacija

Test je proveden na web stranici virustotal.com, gdje možete učitati datoteku i analizirati je u više antivirusnih servisa kako biste provjerili ima li crvenih znakova.

Ako je .exe aplikacija prošla 69 provjera, u jednoj nije uspjela. Aplikacija dolazi s virusom GrayWare / Win32.Presenoker. Datoteka mac .dmg prošla je svih 55 provjera.

Provjera datoteke aplikacija

Lokacije AVG VPN poslužitelja

AVG Secure VPN pruža usluge korisnicima sa poslužiteljima na 50+ lokacija širom svijeta. I dalje je potrebno proširiti svoju ponudu, ali kupci imaju mogućnost izbora posebnih poslužitelja za P2P / Torrenting i streaming, koji oba funkcioniraju bez problema.

Također sam provodio testiranje brzine / poslužitelja na brojnim lokacijama kako bih identificirao servere golog metala od virtualnih (lažnih). Proces mi je trajao oko sat vremena, gdje sam testirao oko 20 lokacija. Srećom, svi su se serveri nalazili na točno oglašenom odredištu.

Ponuđeni AVG Secure VPN poslužitelji

AVG VPN testovi brzine za strujanje i preuzimanje

AVG je u prosjeku uspio isporučiti stabilnih 72,83Mbps u preuzimanju i 68,63Mbps u brzini prijenosa, na temelju testiranja izvedbe na 5 različitih lokacija poslužitelja.

server NAS Velika Britanija Australija Njemačka Francuska prosječan
preuzimanje datoteka 80.23Mbps 79.34Mbps 58.81Mbps 69.98Mbps 75.81Mbps 72.83Mbps
Učitaj 77.12Mbps 68.97Mbps 62.77Mbps 72.60Mbps 61.72Mbps 68.63Mbps
Ping 127 ms 180 ms 99 ms 150 ms 109 ms 133 ms

Radi li AVG VPN s Netflixom?

Srećom, AVG VPN surađuje s Netflixom. Uostalom, jedan od glavnih razloga ulaganja u VPN rješenje je zaobići geo-ograničenja i ograničenja sadržaja, nametnuta strujanjem web stranica širom svijeta..

Da bih provjerio radi li AVG Secure VPN glatko za deblokiranje VoD-ova, povezao sam se s američkim poslužiteljem, a zatim se uputio ravno na Netflix.com radi provjere njihove kompletne baze naslova.

Streaming US

Ranije, tamo gdje nisam mogao gledati “Parkovi i rekreacija” na platformi, spajajući se s američkim poslužiteljem u AVG Secure, deblokirao je TV emisiju.

Kao što vidite u nastavku, TV emisija struji prilično neometano i u HD kvaliteti. Međutim, ovo je funkcioniralo samo za deblokiranje američkog Netflixa, a ne za druge platforme poput BBC iPlayera i Amazon Prime.

Streaming parkovi i rekreacija

Je li sigurno torent s AVG VPN-om?

Nažalost, pružatelj usluga ne nudi StealthVPN a.k.a. skrivanje određenih poteza značajka. Još sam imao svog predstavnika testiranje usluge u Kini (kao dio našeg 80+ pružatelja usluga’s analize), ali nije uspjelo.

Iako je VPN funkcionirao na drugim lokacijama poput Irana, Iraka, Turske i Egipta, gdje su zabrane VPN-a neposredne i teško ih je zaobići..

S obzirom na P2P / Torrenting, proveo sam test na IPLeak.net, koji je zatražio preuzimanje magnetske veze i zatim procjenu pozadine iza mreže.

Kao što vidite, rezultati pokazuju da je moj identitet zaštićen, otkrivajući IP koji se razlikuje od moje stvarne lokacije i adrese: 185.191.205.6.

Detekcija torrent adrese AVG Secure VPN

Testiranje virtualnih lokacija

Ispod možete vidjeti rezultate tvrtke CA Technologies’ App Sintetički monitor. Zakačio sam izraelski poslužitelj na preko 90 stanica za praćenje širom svijeta od ASM.CA.

Testiranje virtualnih lokacija

Vrijeme povratnog putovanja (RTT) na svim lokacijama bilo je izuzetno visoko, osim u Izraelu - Kiryat-Matalon koji ima prosjek. rtt od 1.620 ms, što znači da je poslužitelj zatvoren.

Testiranje virtualnih lokacija za AVG VPN

Alat za praćenje tvrtke CA Technologies’ App Synthetic Monitor, dodatno provjeri ove nalaze, pokazujući rtt od 1.603 ms. To znači da se poslužitelj doista nalazi u Izraelu.

Testiranja virtualnih lokacija

AVG VPN kompatibilnost pregled

Analizirajući davatelja usluga, shvatio sam da AVG Secure VPN ne nudi proširenja preglednika. Na raspolaganju su vam samo aplikacije za Windows, Mac, Android i iOS.

Možete ih preuzeti izravno s web stranice. Korisnici pametnih telefona mogu odabrati instaliranje VPN-a izravno iz Google Play Store-a ili iTunes-a, ovisno o uređaju koji koriste.

AVG Secure VPN kompatibilnost

AVG VPN pregled korisničke podrške

U pogledu korisničke podrške, AVG Secure VPN prilično je proaktivan. Korisnicima koji nude plaćanje nude 24/7 podršku za chat uživo, gdje dobivate odgovor u sekundi od vašeg upita.

Za razliku od drugih davatelja usluga na tržištu, VPN nudi čak i premium podršku putem telefona. Možete ih nazvati na 1-844-234-6038 za sve informacije / pomoć u vezi s njihovim proizvodima.

Tu je i nadzorna ploča za podršku na kojoj korisnici mogu unijeti upite pretraživanja kako bi se preusmjerili na relevantne blogove / vodiče za rješavanje problema.

Korisnička podrška

Koliko košta AVG VPN?

Za razliku od drugih davatelja koji nude pretplate različitog trajanja sa popustima, moj AVG VPN pregled otkriva da dobavljač čini stvari jednostavnim nudeći godišnji plan, koji počinje od 79,99 USD godišnje.

To znači da plaćate mizernih 6,66 USD mjesečno. Ovi troškovi prilično su povoljni u proračunu u odnosu na ostale na tržištu koji počinju sa 10 USD iznad mjesečno.

AVG Sigurne VPN cijene

Nudi li AVG VPN bilo koje posebne sigurnosne značajke?

Čak i nakon detaljnog ulaska u AVG Secure VPN, nisam mogao pronaći nijednu naprednu značajku koja bi mogla povećati vašu anonimnost na mreži. Iako da, davatelj uspješno skriva vaš identitet.

Nedostaje joj uvelike u ponudi dodatnih sigurnosnih značajki poput automatskog prekidača, DoubleVPN, Luk preko VPN-a, StealthVPN i DDoS / DPI zaštite od napada, koji su danas neophodni.’s brzim tehnološkim svijetom.

Koliko uređaja se mogu istovremeno povezati s AVG VPN-om?

AVG Secure VPN ne nudi korisnicima mnogo mogućnosti za dijeljenje njihove veze na različitim uređajima. Baš kao i većina davatelja usluga na tržištu, on ima ograničenje od pet multi-prijava.

To znači da ga možete koristiti samo na pet uređaja istovremeno. U odnosu na Surfshark, koji nudi neograničene veze, i početnik je (pokrenut 2018.) - rekao bih da AVG Secure VPN još uvijek ima dugi put.

AVG VPN usporedbe

VPN davateljiDeblokira Netflix USNudi brze brzineŠifriranjeprotokoliDopušteno je višestruko prijavacijenaPročitajte recenzijeWeb stranica

Surfshark AVG Secure VPN
Da Da
Iznad prosjeka Usporiti
Surfshark nudi AES-256 enkripciju na svim protokolima koje podržava AVG VPN nudi AES-256 enkripciju na svim protokolima koje podržava
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN
Neograničene veze na jednoj pretplati 5 Multi-prijava na jednoj pretplati
1,99 USD mjesečno (dvogodišnji plan) sa uključenim svim značajkama 2,99 dolara mjesečno (trogodišnji plan) Sa uključenim svim značajkama
Surfshark pregled AVG VPN pregled
Posjetite Surfshark Posjetite AVG Secure VPN

AVG VPN alternative

S obzirom da je AVG VPN’Izvedba nije toliko impresivna, korisnici će možda tražiti pouzdanu alternativu. Predlažem da se prijavite za proračunski povoljni, ali vrlo vrijedan, Surfshark, koji počinje s nevjerovatnih 1,99 USD / mjesečno.

Međutim, ako vam ne smeta trošiti malo više novca, nema bolje mogućnosti od zloglasnog PureVPN-a sa sjedištem u Hong Kongu. Počinje u 2,91 $ mjesečno na petogodišnjem planu i ima veliku mrežu od 5.600+ poslužitelja!

Preporučujem li AVG Secure VPN?

Hm ... ne mislim tako. Prije svega, njihova su pravila zapisivanja u sjeni prilično sjenovita, a vjerujem da drže zapise o korištenju koji sadrže vremenske oznake i posjećene web stranice.

Drugo, broj njihovih poslužitelja je preniski i oni trebaju proširiti svoje popisi. Treće, oni nemaju nijednu naprednu sigurnosnu značajku koja bi povećala vašu anonimnost.

ja’mogu reći da bi VPN bio dobar izbor samo za korisnike koji žele jednostavnost i trebaju pristupiti američkim Netflixu. Osim toga, VPN-u treba puno posla.

Ako tražite jeftin all-rounder za sve potrebe pregledavanja, torrenta, streaminga i igara, savjetovao bih da krenete za Surfshark koji kreće od 1,99 USD / mjesečno.

Slični članki

  • Betternet VPN pregled 2020Nadležnost Kanada Cijena 2,99 USD / mjesečno na jednogodišnjem planu Serveri 10 poslužitelja u 10 zemalja Dnevnici Zapisi korisničkih podataka Šifriranje podataka AES-256 (plaćeno) | AES-CBC-128 bit...
  • NordVPN pregled 2020Panama Nadležna cijena 3,59 USD / mjesečno na trogodišnjem planu poslužitelji 5560+ poslužitelji u 59 zemalja Dnevnici Nema zapisnika Ovjereno šifriranje AES-256-GCM / AES-256-CBC...
  • Windscribe VPN pregled 2020Nadležnost Kanada Cijena 49 dolara na jednogodišnjem planu poslužitelji 600+ poslužitelji u 60 zemalja Zapisnici Da Šifriranje AES-256 Bit Deblokira Netflix Ne Torrenting Da...
  • Surfshark pregled 2020Nadležnost Britanski Djevičanski otoci Cijena 1,99 USD / mjesečno (47,76 dolara za 24 mjeseca) Poslužitelji 1040+ u 61 i više zemalja Zapisnici Nema zapisnika ovjereno šifriranje...
  • PureVPN pregled 2020Nadzorna nadležnost Hong Kong Cijena 2,91 USD / mjesečno za dvogodišnji plan Poslužitelji 2 000+ u 140+ zemalja Zapisnici Nema zapisnika Ovjereno šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix...
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me