Avast VPN pregled 2020

Nadležnost Češka Republika
Cijena $ 79,99 na jednogodišnjem planu
Poslužitelji 55 poslužitelja u 34 zemlje
drva Pohranjuje veze zapisa
Šifriranje AES-256-GCM / AES-256-CBC
Deblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Radi u Kini Ne
Preporučeni  Ne
Web stranica https://www.avast.com/en-us/secureline-vpn/
Kompatibilnost Windows, Android, Apple

Virtualne privatne mreže ili VPN-ovi dodaju dodatni sloj enkripcije vašem internetu. Avast SecureLine jedna je takva usluga koju podržava poznata antivirusna tvrtka koja stoji iza nje; posjedovanje poznatih AVG i HideMyAss VPN kolega.

Moglo bi se pomisliti s takvim pedigreom, VPN pruža izvanrednu sigurnost / privatnost na mreži. Nažalost, Avast se pokazao kao osrednja usluga, zbog čega je ne preporučujem svojim gledateljima / čitateljima.

Njihova struktura cijena neizmjerno je zbunjujuća, samo ograničeno imate 55 poslužitelja u 34 zemlje širom svijeta, uspješnost je loša za streaming / torrent aktivnosti, a podržana su samo dva načina plaćanja.

Ne spominjati, Avast ne uspije u deblokiranju VoD-ova, pati od nedostatka naprednih značajki, pa čak i bilježi zapisnike veza. Možete dobiti bolju pouzdanost za manje uz Surfshark ili PureVPN.

Pročitajte ovu recenziju Avast VPN 2020. da biste saznali više o pružateljima usluga’ sigurnost, transparentnost, cijene, serveri, performanse, kompatibilnost, podrška i još mnogo toga.

Kriteriji za ocjenjivanje

 1. Nadležnost: Avast VPN nalazi se u zemlji s 5 očiju?
 2. Sigurnost: Je li Avast SecureLine VPN siguran?
 3. Propuštanje: Istekne li Avast VPN IP, DNS & WebRTC?
 4. Poslužitelji: Je li P2P kompatibilan, djeluje li u Kini?
 5. streaming: Radi li s Netflixom & Ostali VoD-ovi?
 6. Ubrzati: Koliko je brz Avast SecureLine VPN?
 7. Kompatibilnost: Aplikacije i podržani uređaji
 8. cijena: Koliko košta Avast VPN?
 9. Pouzdanost: Ocjene Trustpilota, Reddit & Korisnička podrška

Nadležnost: Je li Avast VPN smješten u zemlji s 5 očiju?

Iako je tehnički, Avast SecureLine VPN br’t sa sjedištem u bilo kojoj zemlji od 5, 9 ili 14 očiju ima svoje sjedište na mjestu koje je poznato zbog uživanja u pogledu razmjene informacija s tim savezima, tj. u Češkoj.

Dakle, nadležnost nije u potpunosti sigurna, pa čak ni ona nije dio nikakvog problematičnog saveza, ona’Naredni dogovori s članovima ovih saveza podižu veliku crvenu zastavu koja’uopće nije zanemarivo.

Sigurnost: Je li Avast SecureLine VPN siguran?

Nakon detaljnog ulaska u Avast VPN’lokaciju, pravila zapisivanja, šifriranje i aplikacije,  možete se osjećati sigurnim da je VPN siguran izbor. Dobra je opcija ako želite utjecati na jaku sigurnost i privatnost.

Pravila prijavljivanja

Avast VPN osigurava tvrdnju da je dobavljač nula zapisa. Ta je tvrdnja zapravo uvjerljiva, kao pružatelj ne’ne pohranjujte osobne podatke poput vaše stvarne IP adrese, IP-a na koji se povezujete, vaše aktivnosti pregledavanja ili bilo kojeg drugog sličnog zapisa.

No Avast VPN pohranjuje zapise veza i propusnosti, pa zna kada se povežete, koliko dugo koristite VPN i koliko podataka koristite tijekom tog trajanja. Znači li to VPN nesigurno? Ne, uopće.

Dok istinski VPN ne bi trebao’ne držite bilo kakve zapisnike, čak ni zapisnike veza ili širine pojasa, ove su vrste zapisnika obično bezopasne, pa čak i ako ih VPN sakupi pobijedio je’Ne ugrožavajte svoju privatnost na bilo koji važan način.

Šifriranje i protokoli

Avast SecureLine VPN koristi AES 256 šifru za šifriranje korisničkih podataka koja prolazi kroz njegove zaštićene veze. Ne može dešifrirati ovaj standard enkripcije jer to’nije vjerojatna mogućnost.

Čak i ako imate tisuću superračunala koji rade istovremeno, oni neće stotinama godina ispravno dešifrirati podatke šifrirane pod ovom šifrom, vjerojatno čak i više.

U smislu protokola, Avast VPN nudi samo OpenVPN, ali samo s UDP-om i još jedan protokol u obliku IPSeca. Ovo je u redu jer je OpenVPN s UDP bržim od OpenVPN s TCP-om.

Međutim, ako o tome razgovaramo iz perspektive sigurnosti, to nije mnogo problema. Sam OpenVPN je siguran, open-source softver i to’je najbolji za podršku protokola do VPN-ova.

Provjera virusa programa

Za potpuni sigurnosni pregled Avast SecureLine VPN, odlučio sam provjeriti njihove aplikacije na viruse. Srećom, niti jedan njihov VPN klijent ne sadrži viruse nakon što ih pokrene putem VirusTotal. Rezultati su prikazani u nastavku:

Avast VPN Virus Total Test

Ubojiti prekidač

U ovom digitalnom svijetu koji se brzo kreće, u kojem vas čak i najjednostavnije aktivnosti mogu uvesti u pravne probleme, zahvaljujući obaveznim zakonima o čuvanju podataka i masovnom nadzoru; VPN-ovi služe kao ključni alati za primanje zaštite.

Često se VPN veza može ometati što rezultira prekidom veze. To predstavlja veliki rizik otkrivanja vašeg identiteta, ali zahvaljujući Avastu’s Kill Switch značajka koja onemogućuje cijeli internet, ostajete sigurni.

Aktivacija prekida prekida Avast VPN

Propuštanja: Propušta li Avast VPN IP, DNS & WebRTC?

Odgovor je apsolutno ne! Avast VPN je siguran i ne’uopće ne curi svoj IP. Evo alata koji sam koristio za testiranje Avasta’s štedljivost u zaštiti vašeg stvarnog identiteta, zajedno s rezultatima.

Provjera zahtjeva za WebRTC i HTTP:

 • https://browserleaks.com/webrtc (Clear)
 • https://www.doileak.com/ (Clear)

DNS curenja:

 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Jasno)
 • https://www.dnsleaktest.com/ (Clear)

IPv4 / IPv6 i Torrent IP curenje:

 • https://ipleak.net/ (Jasno)
 • https://ipx.ac/run/ (Clear)

Ispitivanje istjecanja Avast VPN-a

Poslužitelji: Je li P2P kompatibilan ili djeluje u Kini?

Infrastruktura poslužitelja Avast VPN po broju je daleko slabija od one koju možete dobiti za puno nižu cijenu drugih VPN-ova vrhunske industrije. Doseg je zaista loš, širi se na samo 55 poslužitelja u 34 zemlje širom svijeta.

Ti manji brojevi rezultiraju pretrpanošću, tako zadržavaju brzinu na zagušenim poslužiteljima. Osim toga, mali broj zemalja u kojima se poslužuju poslužitelji produžuju udaljenost do poslužitelja, povećavajući tako zastoj.

P2P / Torrenting

Avast VPN nudi dobre mogućnosti bujice i definitivno je jedan od najbržih VPN-a koje sam testirao. Međutim, tek moram vidjeti značajke koje su specifične za bujicu poput SOCKS5 proxyja od pružatelja usluga.

U isto vrijeme, torrenting i P2P podršku nudi Avast SecureLine VPN, ali samo na ovim ograničenim brojem lokacija poslužitelja (navedeno ispod). I ja bih volio vidjeti poboljšanje na poslužiteljima.

 • Prag, Češka Republika
 • Frankfurt, Njemačka
 • Amsterdam, Nizozemska
 • New York City, New York
 • Miami, Florida
 • Seattle, Washington
 • London, Ujedinjeno Kraljevstvo
 • Pariz, Francuska

Avast VPN poslužitelji za P2P

Što se tiče P2P / Torrentinga, proveo sam i test na IPLeak.net, koji je zatražio preuzimanje magnetske veze i zatim procjenu pozadine iza mreže.

Kao što vidite, rezultati pokazuju da je moj identitet zaštićen, otkrivajući IP koji se razlikuje od moje stvarne lokacije i adrese: 185.191.205.6. To znači, nema nikakvih curenja.

Test detekcije torrent adrese Avast VPN

Radi li Avast u Kini?

Nažalost, pružatelj usluga ne nudi StealthVPN a.k.a. skrivanje određenih poteza svojstvo. Još sam imao svog predstavnika testiranje usluge u Kini (kao dio analize naših 80+ pružatelja usluga), ali to nije uspjelo.

Iako je važno napomenuti da je VPN funkcionirao na drugim lokacijama poput Irana, Iraka, Turske i Egipta, gdje su zabrane VPN-a neposredne i prilično ih je teško zaobići..

Streaming: radi li s Netflixom i drugim VoD-ovima?

Avast SecureLine VPN’Najveća je slabost njegova nemogućnost deblokiranja Netflix US-a ili bilo kojeg drugog web mjesta za streaming. Netflix ima zabranu VPN-a na svom web mjestu što onemogućuje VPN-ove da pokrenu vezu s njegovom web stranicom.

Streaming div to je učinio kako bi zaštitio svoje pakete o autorskim pravima koje ima s drugim medijskim kućama. To crne liste IPN-a temeljenih na VPN-u, pa ako pokušate povezati se s Netflixom s takvim pružateljem usluga s IP popisima na crnoj listi, vidjet ćete grešku.

Avast VPN ne uspije deblokirati Netflix

Avast SecureLine VPN nije’neću isključiti ovaj ekran. Avast SecureLine VPN ne’Ne podržavate deblokiranje Netflixa iz bilo koje zemlje ili bilo kojeg njegovog poslužitelja, razdoblje!

Netflix sam testirao na najmanje 10 različitih poslužitelja koje nudi Avast VPN, ali svaki put bi mi stigla poruka o pogrešci. Avast VPN također ne’ne radim na deblokiranju bilo kojeg većeg web mjesta za streaming kao što su BBC iPlayer, Hulu, Disney + Amazon Prime ili čak Sportski kanali.

Pogreška proxyja Netflix

Brzina: Koliko je brz Avast SecureLine VPN?

Iznenađujuće, pokazalo se da Avast VPN ima jedan od najnižih padova brzine u industriji, čineći ga jednim najbržim VPN-om u industriji. Na svojoj 100MB vezi, postizao sam te brzine bez VPN veze.

 • Preuzmite brzine: 87,92 Mbps
 • Prijenos brzina: 78,10 Mbps
 • Stopa pinga: 66 gđa

Ovdje’moja brzina od Avast VPN-a’s San Francisco Server s iste internetske veze

 • Preuzmite brzine: 83,04 Mbps
 • Prijenos brzina: 79,88 Mbps
 • Stopa pinga: 79 gđa

Samo nešto preko 10% pada brzine preuzimanja ono što mogu nazvati brzim plamenom. Šteta što Avast VPN nema’ne deblokirajte VoD-ove, inače bi bilo pametno ići za ovim VPN-om, kao vaš prvi izbor za strujanje.

Kompatibilnost: Aplikacije i podržani uređaji

Avast SecureLine VPN nudi osnovno skladište aplikacija s podrškom dostupnom popularnim platformama tj. Avast za Windows, Avast za Mac, Avast za Android i Avast za iOS.

Dolazeći do korisničkog sučelja / UX aplikacija, jednostavnost je ono na što se Avast VPN uglavnom fokusirao. Nema komplikacija, nema oštrih značajki s kojima je teško komunicirati. Jednostavnim klikom i povežete se s odabranim poslužiteljem.

Aplikacije su dizajnirane s noobovima na umu, pa čak i ako ste novak koji nema puno znanja o VPN domeni, možete jednostavno sakriti svoj identitet na mreži pomoću Avast VPN-a’sučelje s jednim klikom.

Avast VPN sučelje

U svakoj aplikaciji dobijate izbornik postavki, što je njihova najbolja korisnička značajka. Vjerojatno vjerujem u Avast’široko iskustvo u domeni Antivirus omogućilo joj je ponavljanje istog na svom VPN proizvodu.

Ako to’U tom slučaju, želio bih vidjeti više ovakvih korisnih inovacija koje se temelje na korisnicima. Vraćajući se na izbornik postavki, možete ga koristiti za postavljanje vlastite sklonosti o tome kako želite da se VPN ponaša.

Želite da se Avast VPN automatski poveže svaki put kad otvorite svoje računalo? Nema problema, samo kliknite na opciju za to u izborniku postavki i VPN će funkcionirati upravo tako.

Mobilne su aplikacije podjednako čiste i prilagodljive, s gotovo istim sučeljem kao i njihovi desktopi za stolna računala. Popis poslužitelja je lako dostupan i jednim dodirom bilo kojeg imena poslužitelja automatski će se uspostaviti veza s njim.

Avast VPN sučelje 2

Cijena: Koliko košta Avast VPN?

Avast SecureLine’s najviše zbunjujuće aspekte su njezine cijene. Izgleda da slijedi strategiju cijena temeljenu na uređajima, što je prilično čudno i stvara mnogo zbrke.

Skoro svi top VPN-ovi poput IvacyVPN-a imaju pojednostavljene planove pretplate koji se cijene na trajanju pretplate, tj. Mjesečne, godišnje ili čak dvogodišnje planove.

Ali osim jednog redovnog plana koji radi na svim uređajima, Avast SecureLine VPN nudi planove pretplate temeljenih na uređajima. Ispod je Avast VPN trošak za različite planove detaljno opisan:

 1. Godišnja pretplata za 5 uređaja: 79,99 USD
 2. Pristup Windows OS-u: 59,99 USD
 3. Pristup Mac OS-u: 59,99 USD godišnje
 4. Android OS pristup: 19,99 USD godišnje
 5. Pristup OS-u za iOS / iPad: 19,99 USD godišnje

Za cijene ne dobivate pristup značajki, kao što biste željeli sa Surfshark, Ivacy ili ExpressVPN. Avast također ne uspijeva u deblokiranju VoD-ova, ali dobivate dobru podršku za preuzimanje torrenta.

Planovi cijena za Avast VPN

Iako su cijene zbunjujuće, Avast čini nudi nevjerojatno, 7-dnevno besplatno probno razdoblje ponudite tamo gdje samo trebate preuzeti njihov klijent i pokrenuti ga na svom uređaju.

Jedino što je potrebno za započinjanje tog probnog razdoblja je vaše detalji kreditne kartice. Ako ne otkažete pretplatu prije isteka probnog razdoblja, plaćanje se neće odbiti.

Za načine plaćanja Avast SecureLine podržava samo dvije mogućnosti: kreditne / debitne kartice ili PayPal. Ipak, ne postoji podrška za Bitcoin, što je nevolja, kao što se čini’t korisniku dati bilo kakve utjecaje da bude anoniman.

Načini plaćanja Avast VPN-a

Mogu li dobiti Avast besplatno?

Da, možete koristiti 7-dnevno besplatno probno razdoblje koje je dostupno od Avasta za testiranje usluge na Mac, Windows, iOS i Android uređajima. Ipak, pri prijavi ćete morati dodati svoje podatke o plaćanju.

Popup besplatna probna aplikacija

Pouzdanost: ocjene pouzdanosti, Reddit & Korisnička podrška

Avast VPN je dobio prosječnu ocjenu 2/5 za Trustpilot od ukupno 2.656 korisničkih recenzija. Nepotrebno je reći da je ovo prilično loša ocjena i ukazuje da nije puno korisnika zadovoljno s davateljem usluga.

Preko 11% korisnika je dalo Avast a “loše” ocjena, što znači da više od 290+ korisnika vjeruje usluzi “sranje” zbog nedostatka boljeg termina; opravdavajući zašto i mi proizvod ne preporučujemo.

Ocjene Avast Trustpilota

Avast SecureLine VPN recenzije u Google Play trgovini

Na Google Play Storeu Avast VPN uživa ocjenu od 4,6 zvjezdice od ukupno 130 825 recenzija. Iako je većina izgleda zadovoljna Android verzijom, primijetio sam mnoge pritužbe na prekide i stanke na poslužitelju’a.

Avast VPN ocjene u Google Play trgovini

Avast VPN pregled Reddit

Nakon pretraživanja Avast VPN-a na Redditu, većina recenzija na koje sam naišla bila su “negativan”. I primijetio sam da se puno korisnika žali na iritantne skočne oglase na dnu njihovih aplikacija.

To je bilo u skladu i za ostale proizvode. Primjerice, niži redditor preuzima Avast Premier i često dobiva frustrirajuće oglase za instaliranje aplikacije SecureLine VPN.

Povratne informacije o Avast VPN Redditu

Korisnička podrška

Avast SecureLine VPN odabrao je jedinstven pristup pružanju korisničke podrške. Dok drugi nude live chat, zapravo možete nazvati Avast korisničku podršku za razgovor kad god želite!

Kad sam pozvao telefonsku liniju za podršku, ustanovio sam da su izvršitelji uljudno i nevjerojatno iskusni u rješavanju glavnih problema.. Avast SecureLine VPN također nudi odjeljak s najčešćim pitanjima, ali ima samo upite osnovne razine.

Nažalost, nedostaju im i “live chat” sustav podrške, što je nevjerojatno alarmantno. U današnje vrijeme nuditi je razgovor uživo kao standard koji vrijedi za industriju, ali čini se da Avast živi u 1990-ima.

Srećom, nadoknađuju to nudeći podršku putem telefona 24 sata dnevno, ali to možda mnogima možda i nije održivo rješenje. Ako sve drugo ne uspije, možete pronaći Avast putem njihovih Facebook i Twitter profila. 

Usporedba Surfsharka & Avast VPN

davateljSurfsharkAvast VPN
Cijena 1,99 $ / mj. 6,66 $ / mj.
Poslužitelji 1.040+ u 61 zemlji 53 u 34 zemlje
Kompatibilnost Svi uređaji Windows, Mac, iOS, Android
Nadležnost Britanski djevičanski otoci Češka Republika
Pravila prijavljivanja Nema zapisa (revidirano) Pohranjuje veze zapisa
Korisnička podrška Live Chat & E-mail Live Chat & Ulaznica
Ocjena Trustpilot-a 4.5 2.0
Web stranica Posjetite Surfshark Posjetite Avast VPN

Preporučujem li Avast VPN?

Ne preporučujem Avast SecureLine VPN svima koji ovo čitaju, jer vjerujem da servis mora predočiti dug put da bi opravdao svoj visoki raspon cijena. Značajke koje nedostaju, slab doseg poslužitelja i nedostatak deblokiranja Netflixa čini ga prilično beskorisnim.

Pružatelj nudi velike brzine i snažne aplikacije, ali nedostaci se jednostavno ne mogu zanemariti. Dakle, za sada se ta usluga ne nalazi na našem popisu preporuka. Ako tražite dobru, sigurnu, brzu i značajnu VPN uslugu, idite na Surfshark.

Slični članki

 • PureVPN pregled 2020

  Nadzorna nadležnost Hong Kong Cijena 2,91 USD / mjesečno za dvogodišnji plan Poslužitelji 2 000+ u 140+ zemalja Zapisnici Nema zapisnika Ovjereno šifriranje AES-256-CBC deblokira Netflix...

 • Surfshark pregled 2020

  Nadležnost Britanski Djevičanski otoci Cijena 1,99 USD / mjesečno (47,76 dolara za 24 mjeseca) Poslužitelji 1040+ u 61 i više zemalja Zapisnici Nema zapisnika ovjereno šifriranje...

 • GOOSE VPN pregled 2020

  Nadležnost Nizozemska Cijena 1,99 dolara Serveri 71 Dnevnici Ne Šifriranje AES-256 Deblokira Netflix Ne Torrenting Da Radi u Kini Ne Preporučuje Nema web stranice...

 • VyprVPN pregled 2020

  Nadležnost Švicarska (nesigurno) Cijena 6,67 USD mjesečno (80 USD za 1 godinu) Poslužitelji 700 Zapisi Bez šifriranja zapisa AES-256 Deblokira Netflix Da Torrenting...

 • Windscribe VPN pregled 2020

  Nadležnost Kanada Cijena 49 USD na jednogodišnjem planu poslužitelji 600+ poslužitelji u 60 zemalja Zapisnici Da Šifriranje AES-256 Bit Deblokira Netflix Ne Torrenting Da...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me