Преглед на VyprVPN 2020

компетентност Швейцария (несигурно)
Цена $ 6.67 / месец ($ 80 за 1 година)
Сървъри 700
Регистри Без регистрационни файлове
Encryption AES-256
Деблокира Netflix да
Torrenting Обезкуражаваща позиция
Работи в Китай да
Препоръчано  да
уебсайт https://www.vyprvpn.com/
Съвместимост Windows, Android, Apple, Desktop

Contents

VyprVPN - Счита се за много сигурна и бърза услуга!

В този преглед на VyprVPN ще поставя за тест всички добри неща, за които VyprVPN е известен като бързи скорости, възможности за деблокиране на Китай, достъп до Netflix и други.

VyprVPN е скъпа услуга, несъмнено с най-евтиния си план цена $ 6.67 / месец, много по-високи от доставчиците с много по-добри функции, така че трябва да бъде много добър в това, което прави, за да оправдае тази цена.

Със седалище в Швейцария, VyprVPN навлезе на пазара още през 2009 г. Основан е от Рон и Каролин Йокубаитис, които също са собственици на фирмата майка VPNs, “Златна жаба”. Световна фирма за решения за поверителност и сигурност в интернет, която има офиси в Остин, Тексас.

Неговата компания-майка заявява, че е създадена в отговор на шпионски инцидент с НСА, в който шпионската агенция уж събира потребителски данни, като влиза в интернет кабели от голям американски доставчик на интернет услуги.

Помещението изглежда добро, но и VPN е толкова добър?

Позволявам’s проверете различните функции на VyprVPN, за да проверите дали този VPN всъщност е достатъчно добър, за да могат потребителите да си осигурят анонимност онлайн?

Преглед на юрисдикцията на VyprVPN

VyprVPN твърди, че е със седалище в Швейцария, докато компанията-майка се намира в Остин, Тексас, САЩ.

САЩ са основател на Алианса "Петте очи" и се отдават на масово наблюдение и запазване на данни, като постоянно виждат нови начини да се включат повече в дигиталния живот на гражданите.

Важно е също да се разбере, че Швейцария, въпреки че пребивава извън държави с пет, девет и четиринадесет очи, няма благоприятни закони, както много хора твърдят.

От 2002 г. нататък правителството разрешава на агенциите да се отдадат на запазване на някои данни, по-специално съхраняване на имейли за период от шест месеца по някаква причина.

Бързо напред към 2017 г., нов закон от Швейцария сега всъщност го прави “кооперативен” юрисдикция, която може да окаже натиск върху VPN услугите за разкриване на информация, след издаване на призовка с заповед за пропуск.

Този закон, според Swissinfo.ch, позволява на FIS да се отдаде на целенасочено наблюдение, изслушване на частни имоти, телефонни линии и компютри за подслушване, които преди това бяха забранени.

Следователно, що се отнася до юрисдикцията, VyprVPN не е толкова безопасен, колкото тези доставчици, разположени в страни, които нямат задължителни закони за запазване на данни като Surfshark, който се намира на Британските Вирджински острови.

Преглед на политиката за регистриране на VPN на VPN

VyprVPN в миналото имаше много съмнителна политика за регистрация, тъй като съхраняваше неща като потребителя’оригинален IP за период от 30 дни.

Ето доказателството, че VyprVPN направи това:

Преглед на VyprVPN

Въпреки това, когато проверих отново тяхната политика за поверителност, виждам, че те гарантират строга нулева регистрация” политика.

Политика за регистриране на журнала VyprVPN

Към настоящия момент можем да считаме, че VyprVPN е строг доставчик на нулеви журнали, но тъй като доставчикът е поддържал някои проблемни регистрационни файлове в миналото, ще трябва да продължите с повишено внимание тук.

Шифроване на VyprVPN & Преглед на поддръжката на протокол

За криптиране, VyprVPN използва стандартния шифър AES-256 с военен клас, който е непроницаем. Така че няма проблеми там.

Отпред на протокола, VyprVPN поддържа OpenVPN, L2TP / IPSec, PPTP и Chameleon протокол (TM).

OpenVPN е най-сигурният протокол в бранша в момента, без проблеми, свързани със сигурността. В него не са открити грешки, което също позволява на VPN мрежата да му се доверят напълно. VyprVPN също го изпълнява във всички свои приложения.

Но основната уловка тук е протоколът Хамелеон, предлаган от VyprVPN, който предизвика голям интерес.

Този специален протокол, разработен и предлаган изключително от VyprVPN, работи така, че метаданните ви да изглеждат сякаш’s, произтичащи от нормална, а не VPN базирана връзка, като по този начин позволяват да се заобиколи забраните за VPN в страни като Китай, Иран или ОАЕ.

Според нашия преглед, VyprVPN предлага вероятно най-добрите протоколни опции в цялата индустрия.

VyprVPN WebRTC / DNS / IP адрес Тест за теч

Направихме тестове, свързани с течове на WebRTC / DNS / IP адрес на VyprVPN.

Доставчикът се отказа от всички тези тестове и ние дори не намерихме дори един-единствен начин, чрез който VyprVPN да изтече оригиналния ви IP. 

 1. https://ipx.ac/run - Приет
 2. https://ipleak.net/ - Приет
 3. https://dnsleak.com - Приет
 4. https://browserleaks.com/webrtc - Приет
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Приет
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Приет

IPX

Резултатите, които виждате по-долу, са от теста, проведен на сървъра на Турция. За щастие VPN запази оригиналния ми IPv4 публичен и частен IP адрес в безопасност от течове.

VyprVPN IPX тест

IPLeak

Според теста за изтичане на IP вашия IPv4 адрес и DNS са защитени. Тестът на DNS обаче разкри допълнителен холандски сървър, заедно с два неузнаваеми адреса.

Имайки предвид, че тези адреси нямат индикация към DNS и IP, които получавам от местния интернет доставчик, потребителите получават анонимност с доставчика.

VyprVPN IPLeak тест

DNS теч

Тестът за изтичане на DNS не показа, че използвам турски сървър, а по-скоро един, разположен в Амстердам, Холандия.

Това потвърждава, че VyprVPN разполага с виртуални сървъри.

VyprVPN DNS тест за теч

Течове на браузъра

Извърших тест WebRTC, след като се свързах с турски сървър чрез технологията на протокола Chameleon, за да проверя дали оставам сигурен или не.

Резултатите не показват никакви течове. Местният ми IP остана невидим.

Тест за течове на браузъра VyprVPN

Перфектна поверителност

За да гарантираме, че VPN действително предлага силна анонимност, решихме да проведем друг тест за проверка на DNS и IP. Както можете да видите, резултатите разкриват, че не са открити пропуски и в този тест.

DNS адресите са същите като в теста, проведен чрез IPLeak и те не посочват истинското ми местоположение, но от теста става ясно, че VyprVPN използва Google DNS сървъри вместо собствените си голи метални сървъри.

VyprVPN Перфектен тест за поверителност

Преглед на безопасността на приложението на VyprVPN

За да се гарантира, че доставчик’s приложенията са безопасни за използване от всякакъв вид вируси, злонамерен софтуер или други проблеми, трябва да стартираме тест на инсталационните файлове на всяко приложение, предлагано от доставчика в Virustotal.com

По-долу съм публикувал резултатите за две приложения от доставчика.

Файлът .exe за Windows е изчистен от всички вируси, преминавайки всички 69 проверки от инструмента.

Проверка на файлове за приложения на VyprVPN

Същият е случаят с техния .apk файл за Android, .dmg файл за Mac и .ipa файл за iOS. Всички приложения бяха чисти от вируси, преминавайки през всички тестове без никакви съобщени проблеми.

Проверка на файлове за приложения на VPN

Преглед на прозрачността на VyprVPN

VyprVPN е сред онези редки VPN, които проведоха независим одит на сигурността.

Този одит е проведен от Leviathan Security Group inporate и е достъпен за обществено разглеждане тук: https://www.vyprvpn.com/audit.pdf

Докладът повтаря всички твърдения за анонимност и е доказателство за това колко е сигурен доставчикът.

Преглед на цените на VyprVPN

Те обикновено разполагат с два разсечени планове, допълнително разсечени по продължителност: VyprVPN Basic и VyprVPN Premium.

VyprVPN Basic:

 • Месечен абонамент: $ 9.95 / на месец
 • Годишен абонамент: $ 5,00 / месец ($ 60, таксувани веднъж)

VyprVPN Premium:

 • Месечен абонамент: 12.95 / месечно
 • Годишен абонамент: $ 6.67 / месец ($ 80 таксуван веднъж)

Преди да обсъдим как вървят тези планове, нека’Погледнете как тези два плана се различават един от друг.

VyprVPN Basic

 1. Три едновременни връзки
 2. Неограничени данни
 3. Безплатна тридневна пробна версия

VyprVPN Premium

 1. Пет едновременни връзки
 2. Неограничени данни
 3. Безплатна тридневна пробна версия
 4. Включен е VyprVPN облак
 5. Хамелеонов протокол (обсебени сървъри)

От външния вид на него планът VyprVPN Premium е много по-добър от основния план, тъй като включва затъмнени сървъри, облачни услуги и останалите три функции, предлагани в основния план.

Но дали цената е оправдана?

Не точно.

Най-добрият план, предлаган от Surfshark в своя Premium план, е годишната сделка, струваща $ 6,67 / месец. Но този план е доста скъп, ако го сравним с услуги като NordVPN, който предлага услугите си за едва $ 3,49 / месец и може да се похвали с повече сървъри, по-добри функции за защита и бърза поддръжка.

Според нашия преглед, VyprVPN е скъпа VPN услуга, която няма’не предлагам много, за да оправдае високата си цена.

Опции за плащане с VyprVPN

VyprVPN предлага достатъчен брой възможности за плащане, което включва повечето кредитни карти, PayPal и AliPay.

За съжаление те не предлагат никаква поддръжка за биткойн или други криптовалути.

Преглед на пробния период на VyprVPN

Безплатната пробна версия на VyprVPN ви позволява да използвате услугата му в продължение на 3 дни с включени всички функции.

Единственият недостатък обаче тук е, че трябва да предоставите вашата платежна информация, за да я активирате.

Ти спечели’не се таксува, докато изпитателният период приключи и можете да отмените по всяко време.

Преглед на инфраструктурата на сървъра VyprVPN

Базираният в Швейцария доставчик предлага широк 700+ разпространение в 70+ страни по света.

Този брой може да ви се стори висок, но отново, ако го сравните със Surfshark, който предлага 800+ сървъра, и NordVPN, който предлага 5678 сървъра, доставчикът’s броя на сървърите не изглежда блед в сравнение.

Но когато става въпрос за VyprVPN, има основен проблем с неговата сървърна мрежа, който трябва да разрешим.

Много уебсайтове за преглед твърдят, че VyprVPN е сред малкото, които пишат и хостват свои собствени сървъри и DNS.

Бих искал обаче да идентифицирам, че това не е вярно. Подобно на други доставчици на пазара, VyprVPN също аутсорсира сървърната си инфраструктура за други компании.

Да не говорим, повечето им сървъри са “виртуален” и сте проследили до центрове за данни, разположени в САЩ, което означава, че те не са единствената страна, която има достъп до вашата лична информация.

Тестване на виртуални местоположения

Този раздел ще разясни защо редовно получавам “Холандия” DNS при тестване на VyprVPN за течове, като същевременно идентифицира всички виртуални сървъри, налични от доставчика.

По-долу можете да видите резултати от CA Technologies’ App Синтетичен монитор Ping тест на VyprVPN’Индийски сървър. Инструментът изпраща адреса до 90 станции за мониторинг по целия свят.

VyprVPN Тестване на виртуални местоположения

Времето за обратно пътуване (RTT) на всички места беше изключително високо, дори в Индия - Бангалор, който има средна стойност. rtt от 121.415 ms. Ако обаче видите по-долу, Дубай има мин. Rtt 1.921.

VyprVPN Logging

Инструментът за проследяване от CA Technologies’ App Synthetic Monitor допълнително проверява тези констатации, показвайки rtt от 1.603 ms в Дубай. Това означава, че сървърът всъщност не се намира в Индия.

VyprVPN Виртуално местоположение

Можете да видите, че IP адресът в крайната точка е същият за този инструмент за проследяване, където въвеждам Дубай като местоположение, както и при нормалния тест за проследяване на CMD: 82.42.169.177.

Vypr VPN Тестване на виртуално местоположение

Поставянето на този IP в комплекта BGP Tool от Hurricane Electric Internet Services разкри, че оригиналният център за данни на сървъра е базиран в САЩ!

VyprVPN Виртуално тестване

Единственото хубаво нещо е, че VyprVPN всъщност разкрива използването на виртуални сървъри, така че всичко е добре. В допълнение към индийския им сървър, тук са и другите фиктивни сървърни местоположения, открити с VyprVPN.

Виртуалните сървъри обаче не са дори наполовина по-сигурни като голи метали, тъй като те просто отклоняват вашите VPN IP-адреси, а не ги хостват. Така че, според нас, този VPN’s сървърите са трудни и не печелят напълно нашето доверие.

VyprVPN Torrenting Review

По отношение на P2P / Torrenting, проведох тест за откриване на адреса на торент на IPLeak.net, който поиска изтегляне на магнитна връзка и след това оценка на фона зад мрежата.

Както можете да видите, резултатите показват, че моята идентичност е защитена, разкривайки различен IP от действителното ми местоположение и адрес, което показва силна анонимност.

Vypr VPN тест за торент

Това е добър знак, но не толкова бързо, тъй като доставчикът ще спре вашия акаунт, ако някога получи известие за DMCA въз основа на вашите дейности.

Ето имейла, който е доказателство за това как VyprVPN спира потребителските акаунти, ако получат известие за DMCA.

Тест за торент на VyprVPN

Като гледам това, мога да кажа, че VyprVPN не е добра VPN за Torrenting, тъй като не е така’не предлагате пълна поддръжка за него и акаунтът ви може да бъде спрян, ако нарушението на авторски права се случи дори несъзнателно. Предполага се, че VPN мрежите предлагат пълно покритие за дейности по Torrenting, но VyprVPN не е една от тях.

Преглед за деблокиране на VyprVPN Китай

VyprVPN предлага StealthVPN a.k.a. функция за объркване.

Имах представител на моя тест на услугата и в Китай, и тя работи безпроблемно и там.

Това става чрез усъвършенствания метод на обфускация в самостоятелно разработен протокол, известен като “Хамелеонов протокол”, което дори заобикаля забраните за VPN в Иран, Ирак, Турция и Египет.

Преглед за деблокиране на VyprVPN Netflix

За да проверя дали VyprVPN работи безпроблемно за деблокиране на VoDs, се свързах към американски сървър и след това се насочих направо към Netflix.com за проверка на пълната им база данни от заглавия.

Разблокиране на поточно предаване VyprVPN

Сега имайте предвид, че филмите харесват “ALI G INDAHOUSE” са достъпни само в САЩ, така че когато получих достъп до нея без VyprVPN, не можах да получа “игра” бутон (екрана по-горе).

Въпреки това, след като се свързах с американски сървър от VyprVPN и презаредих страницата, веднага деблокирах филма и успях да го поточно плавно.

Основното тук е, че VyprVPN работи с Netflix US. 

Разблокиране на потока VPN VPN

Преглед на тест за скорост на тестовете VyprVPN

Тествах VyprVPN’s производителност чрез извършване на тест за скорост на различни сървъри. За тази дейност реших да използвам Speedtest от Ookla за VyprVPN’s Великобритания, САЩ, Германия, Франция и руски места.

Всички тестове бяха проведени на 50Mbps връзка. За САЩ получих най-високите 30.96Mbps за изтегляне и 28.70Mbps качване, а за Великобритания 30.6Mbps Изтегляне и 26.46Mbps качване.

За сървъра на Франция скоростите също бяха доста добри. Получих 30.55Mbps изтегляне и 30.16Mbps качване. За Германия резултатите не бяха много по-различни.

Получих 29.61Mbps изтегляне и 28.45Mbps качване. За Русия получих 24.85Mbps изтегляне и 24.39 Mbps качване, което все още е доста добро.

Това дава на VyprVPN средна скорост на изтегляне от 28Mbps и качване на 25Mbps на вашата 50Mbps връзка, което е доста забележително, най-малкото.

Послепис ако спазвате “доставчик” имена пред всеки сървър, можете също да забележите, че UK показва “Управление на електроцентралите”, докато останалите три Германия, Франция и руски сървъри се показват “UNUS”.

И двете са доставчици със седалище в САЩ, потвърждавайки моята теория, че VyprVPN’s сървърите всъщност се намират в центрове за данни от САЩ!

VyprVPN тест за скорост

Преглед на протокола VyprVPN Chameleon

VyprVPN предлага “Хамелеонска технология” специално изграден протокол за криптиране от VyprVPN, който е предназначен да заобикаля блокирането на VPN на уебсайтове с ограничено географско ограничение.

Той кодира вашите метаданни и работи върху OpenVPN-256 битов протокол (Немодифициран), като вашият VPN трафик изглежда като стандартен HTTP трафик, заблуждавайки VoDs и DPI атаки.

Това е VyprVPN’Най-добрата функция като цяло, но когато NordVPN предлага същата услуга чрез обсебените сървъри на много по-ниска цена от предишната, важността на тази функция намалява в сравнение.

Преглед на съвместимостта на приложението VyprVPN

Единствената поддръжка, която VyprVPN предлага, е на други устройства като Android, iOS, Windows и Mac.

Не става’не предлагам приложение за Firestick, което е много търсено в наши дни, така че’s bummer.

На всичкото отгоре, VyprVPN няма налични разширения за браузър, така че хранилището на приложението може да се счита просто “Основен”.

Въпреки това оценявах доставчика, предлагащ приложение и за рутери.

VyprVPN Съвместимост

Преглед на поддръжката на чат VyprVPN

Реалната поддръжка означава добавяне на стойност към потребителското изживяване. Въпреки това, VyprVPN е доста кратък в това отношение.

Предполагаемата 24/7 функция за чат на живо, която се предлага на VyprVPN’уебсайт, не работи изобщо.

Опитах се да публикувам запитване и прекарах 2 часа в очакване на отговора.

Не е отговорът дойде, но аз напълно затворих този раздел. Другите опции за поддръжка, които имате на разположение, включват: “навигация” лента, която можете да използвате за добавяне на заявки и получаване на подходящи резултати.

Поддръжка на VyprVPN

На тази страница за поддръжка VyprVPN също публикува последните актуализации и известия за своята услуга. Например екипът информира, че разследва проблема, свързан с техния протокол „Хамелеон“ на 22 май.

Ако търсите социални начини да се свържете с доставчика, VyprVPN има страница във Facebook и Twitter, където те реагират доста мигновено след първия автоматично генериран отговор, но тъй като чатът им на живо няма’не мога да работя правилно, мога’не го считайте за VPN, който предлага бърза и полезна поддръжка.

Поддръжка на VPN VPP

Какво представлява облака VyprVPN?

Това е Enterprise Security Solution за тези, които имат достъп до частни или обществени сървъри в облак. По-лесно, това е решение за внедряване на VPN сървър за бизнеса.

Той предоставя на бизнес потребителите лесен за използване, VPN инструмент за облачни ресурси и подобряване на техния апарат за сигурност, особено във време, в което кибер атаките стават все по-чести!

Препоръчва ли се VyprVPN?

Не, не бих’не ви препоръчвам да изберете VyprVPN.

Да, VPN предлага много добри неща като голям брой сървъри, силно криптиране, възможност за изтегляне на торенти и дори отблокиране на стрийминг услуги US Netflix, Disney Plus и BBC iPlayer на BBC.

Но недостатъците, които ни спряха, не ни препоръчаха. 

Първо, VyprVPN използва виртуални сървъри, които са опасни в сравнение с голи метални сървъри, второ, плановете му са доста високи в сравнение с още по-добрите услуги там и трето, юрисдикцията му е проблематична..

Сега, ако търсите алтернатива на VyprVPN, това не е така’не страдате от тези гафове, можете да изберете PureVPN която в момента предлага 2000+ голи метални сървъри, Базираната в Хонконг безопасна юрисдикция, мощни функции за защита, включително Double VPN, всичко това само за $ 2,91 / мес. В най-добрия си план.

Можете да научите повече за PureVPN в този цялостен преглед тук.

Подобни статии

 • NordVPN преглед 2020

  Компетентност Панама Цена $ 3,49 / месец на 3-годишен план Сървъри 5560+ Сървъри в 59 държави Дневници Без регистрационни файлове Сертифицирано шифроване AES-256-GCM / AES-256-CBC...

 • Преглед PureVPN 2020

  Компетентност Хонг Конг Цена $ 2,91 / месец за двугодишен план Сървъри 2 000+ в 140+ страни Регистрация Без регистрационни файлове Сертифицирано шифроване AES-256-CBC Деблокира Netflix...

 • Преглед на IVPN 2020

  Компетентност Гибралтар Цена 8.33 Сървъри 3152 Дневни файлове Не Шифроване AES-256 Деблокира Netflix Да Torrenting Да Работи в Китай Да Препоръчано Да Уебсайт...

 • Betternet VPN Review 2020

  Юрисдикция Канада Цена $ 2,99 / месец за 1-годишен план Сървъри 10 сървъри в 10 държави Дневници Дневници Шифроване на потребителски данни AES-256 (Платено) | AES-CBC-128 бит...

 • Surfshark Review 2020

  Компетентност на Британските Вирджински острови Цена $ 1,99 / мес (47,76 $ за 24 месеца) Сървъри 1040+ в 61+ Държави Дневници Няма журнали Сертифицирано шифроване...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me