Преглед на VPNBook 2020

компетентност Швейцария
Цена $ 7.95 / месец
Сървъри 6 Само сървъри
Регистри Съхранява дневници за връзка
Encryption AES-256-Bit
Деблокира Netflix Не
Torrenting да
Работи в Китай Не
Препоръчано  Не
уебсайт https://www.vpnbook.com/
Съвместимост Windows

Със седалище в Швейцария, VPNBook е безплатна VPN услуга, определено не бих препоръчал на потребителите, които са съобразени с поверителността. Услугата не предлага местни приложения за платформи / устройства, разчитайки на старата школа OpenVPN клиента GUI. Липсва голям брой сървърни местоположения и дори поддържа дневници за връзка.

Но преди да пристъпя към разкриване на цялостния преглед на VPNBook, трябва да знаете, че това е VPN с ограничени възможности. VPNBook има обещание, но все още трябва да измине дълъг път и да се подобри значително, преди да може да се приведе в съответствие със съвременните потребителски изисквания.

Скоростите му са ужасно бавни и позволява да се работи само с едно устройство в един акаунт. То’s също е много скъпо като се има предвид ниската стойност, която носи на масата. Можете да получите много по-добра сделка в Surfshark, евтин VPN, който е най-добрата алтернатива на топ услугите във всички акаунти.

VPN доставчици

Деблокира Netflix

Скорости

Encryption

протоколи

Multi-Влизанията

Ценообразуване

Отзиви

уебсайт

Surfshark VPNBook
ДА ДА
Над средното НЕ
AES-256 криптиране на всички протоколи, които поддържа AES-256 криптиране само на OpenVPN протокол
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN & PPTP (силно несигурен)
Неограничени връзки в един абонамент Единично влизане на акаунт
$ 1,99 / месец (83% отстъпка) с включени всички функции $ 7.95 / месец за Специализиран IP
Surfshark Review Преглед на VPNBook
Вземете Surfshark Посетете VPNBook
 • Сигурност
 • прозрачност
 • Ценообразуване
 • Сървъри
 • производителност
 • Съвместимост
 • поддържа

Много отзиви на потребителите за VPNBook твърдят, че услугата предлага добра защита. Въпреки че това може да е вярно, тъй като открих никакви течове, VPN все още поддържа журнали за връзка.

Всеки доставчик, който се отдаде на регистрацията, определено не е безопасен, особено тези, които твърдят, че са “Безплатно”. Имайте предвид, че управлението на VPN услуга има разходи за сървъри, актуализация и поддръжка и поддръжка.

Като такива те използват модел за приходи, базиран на реклама, за да поемат разходите. Следователно, можете да забравите да бъдете наистина анонимни с VPN.

В допълнение, това, което да кажем, доставчикът не продава вашата информация за регистрация на услуги на трети страни срещу пари?

Информация за юрисдикцията на книга за VPN

VPNBook твърди, че има седалище в Швейцария. Дори и да вярвам в това (обяснено по-нататък), мястото, ПОЛЗВАНО да бъде “Интернет приятелски” компетентност.

През 2010 г. Федералният върховен съд на Швейцария дори призна IP адресите като лична информация, която не може да бъде проследена, без да информира заинтересованото лице.

След приемането на нов закон през септември 2017 г., Швейцария вече може да се счита за а “кооперативен” юрисдикция, която може да окаже натиск върху VPN услугите при разкриване на информация.

Този закон, според Swissinfo.ch, позволява на FIS да се отдаде на целенасочено наблюдение, изслушване на частни имоти, телефонни линии и компютри за подслушване, които преди това бяха забранени.

Подробности за VPNBook като измама!

Нееднозначността около доставчика и многото твърдения, че е меденки, принудиха ръката ми да копая малко по-дълбоко в VPNBook.

Проверявайки техния изходен код на страницата, аз получих идентификационния номер на Google Ads, който е ca-pub-3860002410887566. Това ми позволи да проследя историята им.

Преглед на VPNBook

Търсене на други уебсайтове, използващи същия идентификационен номер на Google Ads, идентифициран www.gotfreefax.com! Формата за контакт на този уебсайт разкри компания, наречена “Vannet Technology”

Основана в Канада, Vannet Technology е предполагаема “Уеб дизайн” уебсайт, който има други услуги, оперирани от същите хора / компания с подобен дизайн на уебсайта gotfreefax: http://www.gotresumebuilder.com/ и http://www.gotsitemonitor.com.

VPNBook е измама

Тези констатации показват, че VPNBook може да не е базиран в Швейцария, както се твърди, и тъй като нашите открития разкриват само пощенска кутия от Канада, не мога много да проверя за истинското им местоположение.

Това, което знам, е, че като безплатна услуга се очаква VPNBook да възприеме сенчести практики като тези, създавайки фалшива услуга само за кражба на информация за потребителите.

Мнозина смятат, че доставчикът е създаден от американските власти, за да улови престъпниците. Има много случаи, в които журнали от VPNBook са били регистрирани в опити.

VPNBook’s Политики за сенчест сеч

Както всички други доставчици, VPNBook заявява, че не съхранява регистрационни файлове. Това обаче е по-далеч от истината, тъй като те съхраняват IP адреси и времеви отметки.

Това е цялата информация, необходима на държавните агенции и троловете за авторски права, за да проследите вашата самоличност и да се потопите в дейностите си за сърфиране в интернет.

VPNBook & rsquo; s Shady Logging Policy

След като копаех по-нататък, открих, че те пазят тези дневници за връзка за една седмица. Те са базирани в Швейцария или на което и да е друго място, изобщо няма никаква разлика.

Ако VPNBook получи призовка с заявка за заявка, те ще трябва да предадат информацията за записване, тъй като името им продължава да изскача в опити.

VPNBook протоколи & Шифроване Преглед

Както споменахме по-рано, VPNBook поддържа само PPTP и OpenVPN протоколи. Ако използвате PPTP, VPNBook интегрира остарялото AES-128-битово криптиране.

Въпреки това, потребителите, избрали OpenVPN, имат възможност да конфигурират криптирането, достъпно от AES-128 и AES-256.

Тяхното внедряване на OpenVPN също липсва използването на RSA криптиране за безопасно разпространение на симетричната ключова система AES.

Повечето доставчици на пазара използват 2048-битов ключ за своите RSA, а топ имена като NordVPN и ExpressVPN са започнали да използват 4096-битов ключ.

VPNBook IPv6, WebRTC и DNS тест за теч

За да получите по-добра представа за анонимността, която получавате с VPNBook, реших да проверя тест на IPLeak.net. Сайтът обикновено оценява връзката ви, за да разкрие всякакви течове на IPv6, WebRTC или DNS.

Имах представител от Канада да се свърже с американски сървър и резултатите бяха доста успешни. Няма знак за канадски IP адрес или DNS.

VPNBook WebRTC и тест за изтичане на DNS

Все пак попаднах на преглед, при който потребителят е жертва на изтичане на IP / DNS / WebRTC, което доведе до блокиране на потребителя от Facebook.

Поради това все още не мога да бъда сигурен, че VPNbook е безопасен за използване, особено ако искате да запазите самоличността си скрита онлайн и да останете анонимни по всяко време.

VPNBook IPv6, WebRTC и DNS тест за теч

Повечето доставчици на VPN не разкриват основна информация за тяхната услуга, липсва прозрачността, необходима на потребителите да се доверят на продукта си.

Те избягват да информират потребителите за техните централи, собственици, инвеститори, борда на директорите, поръчващи канари / доклади за прозрачност и одитни процеси (ако има такива).

Така че, вместо това реших да задам на доставчиците на ИНВАЗИВНИ въпроси на имейл (изброени по-долу), които можете да видите в този блог за прозрачност. Все още чакам отговор от VPNBook.

 1. Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?
 2. Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?
 3. Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!
 4. Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?
 5. Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?
 6. Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?
 7. Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?
 8. Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

VPNBook е напълно безплатна услуга. Поради това нямате налични планове / абонаменти. Потребителите дори не трябва да се регистрират, за да използват VPN.

Ако щракнете върху “Безплатен VPN” раздел, ще бъдете пренасочени към страницата по-долу. Тук имате възможност да изберете VPN протокол за връзка.

Обикновено имате две възможности: безплатен PPTP VPN и безплатен OpenVPN. Под всеки протокол имате списък със сървъри на разположение с информация, уточняваща дали можете да се отдадете на P2P или не.

Трябва да заредите тези сървъри в OpenVPN GUI клиента. Потребителското име е vpnbook, а паролата е nv2bk56, която се променя след всеки няколко седмици.

Преглед на цените на VPNBook

Ценообразуване на IP за VPNBook

Въпреки че VPNBook не налага никакви цени за своите PPTP и OpenVPN протоколи, трябва да плащате за техните специални IP адреси. Не че услугата разполага с огромен списък на статични IP адреси.

Стандартното ценообразуване обаче е 7,95 долара на месец за всеки статичен IP. Потребителите на местоположения имат достъп до: Канада, САЩ Изток / Запад и засега Холандия!

Ценообразуване на IP за VPNBook

Методи за плащане чрез VPNBook

Използването на VPNBook е толкова лесно, колкото зареждането на определен сървър в OpenVPN GUI клиента. Ако обаче изберете специализираните им сървъри, ще трябва да извършите плащане. Опциите, достъпни от VPNBook, включват Visa, MasterCard, Maestro, Discover и American Express!

Гаранция за връщане на пари в VPNBook

Оценявам VPNBook, предлагащ специални IP адреси, както не са много на пазара. Друг плюс за техните статични IP адреси е, че можете да се възползвате от възстановяване, ако услугата не е до марката. Обикновено имате 30 дни, докато можете да поискате връщане на пари, което е съвсем разумно!

Тъй като VPNBook е безплатен доставчик, списъкът на сървърите му очевидно не е толкова впечатляващ. За протоколите си PPTP и OpenVPN имате само избрани сървъри, налични в САЩ, Канада, Германия и Франция. Въпреки това, VPNBook интегрира Smart CDN резервна система за подобряване на скоростта на мрежата.

Преглед на VPNBook сървъри

Тестване на виртуален сървър

Проведох тестове на сървъри на много места, за да идентифицирам голи метални сървъри от виртуални (фалшиви). Процесът ми отне около час, където тествах всичките 8 места, предлагани от VPNBook.

Бях доста изненадан, когато научих, че въпреки че е безплатна услуга, всички сървъри, достъпни от доставчика, бяха разположени на точно рекламираната дестинация.

По-долу можете да видите резултати от CA Technologies’ App Синтетичен монитор. Пинг сървъра US2 на над 90 станции за мониторинг по целия свят от ASM.CA.

Тестване на VPNBook за виртуален сървър

Времето за обратно пътуване (RTT) на всички места беше изключително високо, с изключение на тези в САЩ. Най-ниската rtt (1.792 ms), която видях, беше от Съединените щати – Ашбърн, което показва, че сървърът присъства там.

VPN Book Review

Инструментът за проследяване от CA Technologies’ App Synthetic Monitor допълнително проверява тези констатации, показвайки rtt от 1.790 ms. Това означава, че сървърът наистина се намира в Ашбърн в САЩ.

Тестване на виртуални сървъри VPNBook

Оценка на VPNBook’s изпълнение, необходимо за провеждане на тест за скорост. Изпълних ги с помощта на реализацията OpenVPN с профил TCP над порт 443 и UDP над порт 53.

Използвах два инструмента за този процес: Speedtest от Ookla и Telstra. Скоростта за техните US1 и US2 сървъри средно при 20 Mbps изтегляне и 18 Mbps качване при 50 Mbps връзка.

Канадските: CA222 и CA198 бяха много по-бързи, докосвайки близо до 25 Mbps при изтегляне и 20 Mbps при скорост на качване, но също така страдаха от чести прекъсвания.

Други сървъри като DE4 и FR1 дадоха лоши резултати и техният FR8 сървър беше по-нисък в момента, в който провеждах анализа си, така че нямам точно изобразяване на него.

VPNBook за Netflix US

Свързах се към US2 сървъра от VPNBook по протокола UDP през порт 25000, за да проверя и мога ли да получа достъп до пълната база данни на US Netflix.

За моя изненада VPN успешно успя да деблокира VoD, което е доста забележително за безплатна услуга. Въпреки това обаче не бих се доверил на доставчика с моята информация!

Преглед на безплатен уеб прокси VPNBook

VPNBook също предлага на потребителите безплатен уеб прокси. Можете да получите достъп до него от уебсайта директно или да кликнете върху тази връзка тук. Това е добро допълнение от услугата, особено ако искате да заобиколите гео ограниченията.

Той използва 256-битово SSL-криптиране и осигурява добра производителност по отношение на успешното деблокиране на уебсайтове с помощта на прокси сървъри, разположени в САЩ, Великобритания, Франция и Канада.

Преглед на безплатен уеб прокси VPNBook

Друга причина, поради която не бих препоръчала на netizens особено начинаещи VPN потребители да инвестират в VPNBook, е, че тя няма налични приложения за разнообразни платформи / устройства.

За да използвате техните VPN сървъри, ще трябва да настроите връзката ръчно. Процесът за PPTP и OpenVPN варира значително, така че това може да стане объркващо за любителите потребители.

За първите имате достъп до информация за сървъра, потребителско име и парола за настройка на връзка директно от вашия Windows или Mac PC.

Ако обаче искате да установите OpenVPN връзка, ще трябва да получите приложението OpenVPN Gui за Windows или Tunnelblick за Mac OS.

След като сте готови, ще трябва да изтеглите директно файловете за конфигурация .ovpn от уебсайта и да ги заредите с конфигурации, които считате за подходящи.

Докато самата компания има седалище в Швейцария, техният отдел за поддръжка се намира в Цюрих. Няма налични блогове, които да ви насочват по проблеми с VPN. Имате само ръководства за начина на настройка на PPTP и OpenVPN, заедно със страница за връзка с нас.

Ако имате нужда от спешна помощ, единствените две възможности, които имате, са да се свържете с тях в Twitter и Facebook. Можете също да изпратите имейл на екипа за поддръжка на контакт [@] vpnbook.com!

Поддръжка на VPNBook

Окончателна присъда

Ако ме питате, не бих препоръчал тази услуга на никого. Може да са безплатни и това може да се хареса на мнозина.

Въпреки това не си струва да излагате личния си живот на риск, особено ако се нуждаете от VPN, за да запазите самоличността си скрита в този инвазивен свят.

Винаги съветвам потребителите да се стремят към първокласни VPN услуги, тъй като те предлагат по-добра сигурност / криптиране, забележителна наличност на сървъра и невероятни функции!

Подобни статии

 • GOOSE VPN преглед 2020

  Компетентност Нидерландия Цена $ 1,99 Сървъри 71 Дневници Не Шифроване AES-256 Деблокира Netflix Не Torrenting Да Работи в Китай Не Препоръчвам Не Уебсайт…

 • Betternet VPN Review 2020

  Юрисдикция Канада Цена $ 2,99 / мес на едногодишен план Сървъри 10 сървъра в 10 държави Дневници Дневници Шифроване на потребителски данни AES-256 (Платено) | AES-CBC-128 бит…

 • Преглед на AVG Secure VPN 2020: Добър ли е AVG VPN??

  Компетентност Чехия Цена $ 79,99 фактуриран веднъж (1-годишен план) Сървъри 50+ дневници Да Шифроване AES-256-CBC Деблокира Netflix Да Torrenting Да Работи…

 • Йога VPN преглед 2020

  Компетентност Без информация Цена Безплатни сървъри 500+ сървъри в 30 региони Дневници Магазини Магазини за връзка Шифроване AES-256-Bit Unblocks Netflix No…

 • Windscribe VPN Review 2020

  Юрисдикция Канада Цена $ 49 за едногодишен план Сървъри 600+ сървъри в 60 държави Дневници Да Шифроване AES-256 Bit Unblocks Netflix Не Torrenting Да…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me