Opera VPN бърз преглед

компетентност Канада
Цена Безплатно
Сървъри Само 3 региони
Регистри Съхранява дневници за връзка
Encryption Няма налична информация
Деблокира Netflix Не
Torrenting Не
Работи в Китай Не
Препоръчано  Не
уебсайт https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Съвместимост Chrome, Firefox

Притежаван от SurfEasy, Opera VPN е наличен само в уеб браузъра Opera като вградена услуга, което позволява на потребителите да използват безопасно интернет. Няма ограничение на честотната лента, безплатно е и работи с Netflix! OpenVPN протоколът обаче не се поддържа и трафикът ви е защитен чрез прокси, което го прави уязвим до голяма степен.

На повърхност, това изглежда като достатъчно добро, безплатно обслужване. Но не толкова бързо, колкото много безплатни услуги, които ние’На много фронтове беше разгледано, особено за защита на потребителските данни и поверителност онлайн.

Също така Opera VPN същото ли е или работи на различна линия?

Прочетете този изчерпателен преглед на Opera VPN от BestVPN.co! Разгледахме и vpn ревюта на известни марки.

Opera VPN работи с Netflix

Най-големият професионалист на Opera VPN е, че той може да деблокира множество библиотеки на Netflix, въпреки че е безплатна услуга.

Ако мислите какво’голям ли е в това? Тогава вероятно го правите’не знам за Netflix’s VPN забрана.

Netflix предлага различни регионални библиотеки по целия свят, така че какво’s, налични в Netflix в едната страна, може да не са налични в другата. За да заобиколят това ограничение, потребителите започнаха да използват Netflix, за да прескачат тези цифрови огради с лекота, докато Netflix се върна с отмъщение.

Зловещата забрана на Netflix VPN влезе в сила.

И след това видяхте този екран, ако се опитате да се свържете с Netflix с VPN.

Netflix VPN Ban

Тази забрана направи много VPN безполезни за деблокиране на Netflix US, UK и други различни библиотеки.

И безплатните VPN са най-трудното ударение поради това, тъй като за деблокирането на Netflix сега е необходимо голямо количество ресурси, за да се поддържат въртящите се IP-адреси по-бързо, отколкото Netflix може да ги изброява на черен списък..

Така че, когато намерих Opera VPN да работи за деблокиране на Netflix във всички сървъри, които тествах, това стана голяма изненада.

Това е най-голямата акцента на този Opera VPN Review.

Планове и ценови цени за VPN на Opera

Не съм фен на Opera, така че наистина нямах представа за VPN услугата му. Току-що влязох в анализа на доставчика, тъй като много потребители се нуждаеха от по-добра представа за тяхната сигурност.

Докато провеждах моя преглед на VPN Opera, не успях да намеря информация за цените в сайта или другаде. Това означава, че можете да използвате тяхната интегрирана VPN услуга на браузъра, без да плащате нито една стотинка.

Тъй като Opera вече има силна репутация, разбирам защо много потребители могат да изберат услугата. Ако обаче сме напълно безпристрастни, безплатно е просто прикритие.

Продуктът всъщност не е “Услуга за виртуална частна мрежа (VPN), но по-скоро прокси. Така че, макс., Което можете да направите с Opera VPN, е деблокиране на някои географски ограничени уебсайтове.

Как да използвате Opera VPN?

В цялата си кариера за преглед никога не сме срещали по-лесна настройка за VPN от Opera VPN.

Просто изтеглете браузъра Opera от официалния уебсайт: https://www.opera.com.

Стартирайте браузъра

Точно до лентата с URL адреси има а “VPN” бутон. За да го активирам обаче, трябваше да отида в Меню > Настройки > поверителност > VPN.

Opera VPN е абсолютно безплатна за използване, тъй като изобщо не открих абонаментни планове.

Можете да промените сървърите през същия прозорец с настройки в браузъра, като просто прегледате наличния списък.

Опера предлага ли безплатен VPN

Преглед на методите за плащане на Opera VPN

Тъй като Opera VPN е a “Безплатно” услуга, тя не поддържа никакви методи за плащане. Това е така, защото просто не предлага нищо “премия” които може да изискват покупка.

Браузърът, подобно на Mozilla Firefox и Google Chrome, е достъпен за изтегляне БЕЗПЛАТНО. Дори добавките, налични в Opera’специализиран магазин може да се изтегли безплатно. Няма нужда от методи за плащане!

Opera VPN сървъри и преглед на производителността

Opera VPN предлага много нееднозначен списък със сървъри.

Имате само три опции, за да се свържете с:

  • Америките
  • Европа
  • Азия

Без значение с кой от тях се свързвате, няма да сте сигурни от кой град / населено място / държава сте се насочили.

Сървърите не са защитени от каквато и да е поддръжка на криптиране или протокол, а също така страдат от течове на IP (установих, че изтича моя IP поне 3 пъти в 7 различни теста).

Списъкът на сървърите е по-малък, ако го сравним с всеки друг топ доставчик (NordVPN предлага 5700+ сървъра), впечатли ме, че мога да го използвам за деблокиране на Netflix, но освен това Opera VPN отпада от командването на какъвто и да е вид авторитет тук.

Opera VPN Speed ​​Test преглед

За да придобия по-добро разбиране на надеждността и честотната лента на Opera VPN, реших да проверя тест за скорост на моята 50Mbps връзка. Представих резултатите в таблицата по-долу:

Сървър Ping Изтегли Качи
Съединени щати 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
Канада 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Германия 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Сингапур 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
Холандия 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Поверителност и сигурност на Opera VPN

По-рано казах на потребителите, че Opera има седалище в Норвегия. Тяхната VPN услуга се предоставя чрез дъщерно дружество, наречено SurfEasy. Сега защитниците на поверителността и тези, които внимават за законите за интернет, може да знаят, че Норвегия поддържа и защитава правото на поверителност на потребителите.

Много от нейните законодателства и закони обикновено са благоприятни за средния Джо. Въпреки това, SurfEasy може да не е толкова достоверен! Познайте защо? Услугата, която е интегрирала своята прокси технология във водещия браузър, е със седалище в CANADA!

Сега, да не забравяме, че Канада е член на съюза на пет и четиринадесет очи. Тази група разузнаване включва имена като САЩ, Великобритания, Нова Зеландия, Австралия и Канада. Като такова, можете да очаквате техните правителства да се отдадат на масово наблюдение.

Всъщност повечето държави под юрисдикциите на ЕС и САЩ дори налагат задължителни закони за съхраняване на данни. Това означава, че не само Opera VPN ще регистрира цялата ви информация. Въпреки това, когато поискат от канадското правителство, те ще предадат частни данни.

Нещата продължават да стават объркващи при прегледа на Opera VPN. Всъщност не знаеш кой притежава какво! В дискусия с Android Police през април 2018 г., Opera PR информира, че тяхното VPN приложение вече не е част от софтуера на браузъра им.

Това е или трик за избягване на обратната реакция на базата в Канада, или просто лош маркетинг и PR, което доведе до масово объркване относно истинското централно управление на VPN услугата им. Независимо от това, бих избягвал да поставя поверителността си в ръцете на Opera’s VPN услуга.

Opera VPN протоколи / шифроване преглед

На практика няма информация за протоколите или криптиранията, използвани от Opera VPN никъде.

Това означава, че Opera не е VPN, а прокси, който крие вашия IP адрес, но е изключително безполезен, ако искате защита от най-висок клас и сигурност онлайн.

Така че, ако мислите да използвате Opera VPN, за да ви защити, докато правите чувствителна финансова транзакция, просто пуснете идеята в момента.

Opera VPN P2P / Преглед на торент

Opera VPN изобщо не е добър за Torrenting.

Той страда от течове на IP и няма почти никакво защитно покритие, което да ви предпази от тролове с авторски права.

За да изчисти всички допълнителни съмнения, Opera VPN също ясно споменава на своята VPN страница, че не поддържа P2P / Torrenting. Затова е наложително потребителите да избягват споделянето / изтеглянето на торенти на всяка цена, докато използват Opera VPN.

Преглед на политиката за поверителност на Opera VPN

Както споменахме по-рано, Opera VPN не е точно услуга за виртуална частна мрежа, а по-скоро прокси сървър. Въпреки че предоставя цялата функционалност, от която се нуждаете от VPN, по-голямата част от възможностите са ограничени само до данните на вашия браузър.

Това означава, че доставчикът криптира само данни, предавани от вашия уеб браузър и интернет. В резултат на това услугата може да не е напълно безопасна. Всъщност това е подобно на заключване на вратата на вашия дом, но оставяне на прозорците отворени.

Заключената врата гарантира известна безопасност, но натрапниците все още могат да счупят / отключат прозорците. Това намалява нивото на сигурност, което получавате очевидно. Разгледах старата страница на Политиката за поверителност (когато Opera VPN имаше собствен специален сайт) за повече подробности относно защитата на VPN.

Услугата заявява, че не регистрира информация за връзка / сесия, но както открих по-рано, това е невярно. Разбира се, тъй като това е безплатна услуга, не е нужно да предоставяте име, имейл адрес и друга важна лична информация.

Приемането на правилата за VPN на Opera обаче означава също, че приемате SurfEasy’s Политика за данни, защото това е управляващата услуга. Въпреки че няма ясни подробности за това каква информация се съхранява, ваша отговорност е да бъдете внимателни, преди да споделяте лични данни.

Безопасна ли е Opera VPN?

Opera VPN е прокси, така че не’не го греша за VPN, само защото там е в името.

Не става’не предлагам всякакъв вид криптиране, протокол, превключвател за убийства или буквално друга бариера, която другите VPN правят, за да запази вашата анонимност защитена онлайн.

Преглед на клиентската поддръжка на Opera VPN

Opera VPN изобщо не предлага поддръжка на клиенти.

Чат на живо, контактна форма или дори генериране на билет? Ти спечели’не мога да намеря нещо подобно за Opera VPN.

Единствената налична поддръжка е чрез раздел Често задавани въпроси.

Ще получите подробни отговори на често задавани въпроси. Това е точно за това.

Като алтернатива на често задаваните въпроси можете да разгледате задаването на въпроси във форума на Opera, но дори и това не е така’няма специален раздел за Opera’s VPN услуга.

Има много VPN с лоша поддръжка на клиенти, но Opera VPN вероятно е сред най-лошите.

Преглед на съвместимостта на устройството на Opera VPN

Opera VPN е наличен само за браузъри Opera, период.

Няма приложение за Windows, Mac, Android, iOS или дори други браузъри.

IOS и Android бяха преустановени от доставчика, така че сега е там само в браузъра Opera.

Но проблемът тук е, че браузърът Opera не е светът’s най-популярният или дори популярен браузър за това.

Google Chrome, Mozilla Firefox са двата най-предпочитани браузъра, но Opera VPN няма’не работя по тях.

Отпред на съвместимостта Opera VPN няма’дори не заслужава да получи класиране от нас.

Opera VPN преглед Reddit

Моят преглед на VPN за Opera и най-добре vpn reddit разкриват, че услугата има много активно присъствие на Reddit. Можете да намерите различни теми, където потребителите търсят решения относно проблеми, с които се сблъскват с добавките на браузъра и приложенията за смартфони.

Имате много активни членове на общността, които предлагат решения на различни проблеми. По-долу можете да намерите тема, в която потребителите обсъждат действията на VPN на Opera за премахване на уебсайта и приложенията му, оставяйки само едно VPN предлагане на браузъра на Windows:

Оперативна алтернатива VPN от androidapps

Окончателна присъда

Не.

Ако искате да ме попитате колко е добра VPN на Opera? Бих казал, един от най-нежеланите VPN-та там, дори като безплатен.

Освен, че деблокира Netflix, Opera VPN прави малко повече.

То’е основно пони с едно трикове.

Opera VPN спечели’t защита на вашата сигурност онлайн, той няма приложения, няма форма на поддръжка на клиенти, няма’Не поддържам Torrenting, неговият сървърен парк е оскъден и има неясност относно това от коя юрисдикция работи.

Няма абсолютно никаква причина да го препоръчваме в този VPN преглед на браузъра Opera.

Доброто

  1. Деблокира Netflix.
  2. Безплатна VPN услуга.

Лошото

  1. Без поддръжка на клиенти.
  2. Няма съвместимост между платформите.
  3. Използва Google DNS сървъри вместо собственически.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me