Общ преглед на сигурността на StrongVPN

компетентност Езеро Тахо
Цена 10
Сървъри 950+
Регистри Не
Encryption AES-256
Деблокира Netflix да
Torrenting да
Работи в Китай да
Препоръчано  да
уебсайт https://www.strongvpn.com/
Съвместимост Windows, Android, Apple, Desktop, Chrome, FireTV

На пръв поглед StrongVPN ми се стори като доста нова услуга. Но, това ме изненада до край, че те са в бизнеса от 2005 г.! Че’е дори по-стара от някои от най-популярните услуги там! Така че защо не’t StrongVPN излетя, въпреки толкова години опит в тази област?

Е, пресявайки предишните отзиви, разбрах, че тази услуга беше сериозно неизползваема преди няколко години. Това може да обясни неизвестността, в която се намират.

Но какво сега? Подобриха ли се и заслужават ли да бъдат наречени най-добрият VPN?

Аз го правя’не знам!

И това’е точно защо аз’Ще провеждам обширен StrongVPN преглед, за да разбера какво точно е неговото текущо представяне и къде стои като услуга в бранша. аз’Ще се докоснем и до различни аспекти на нейната услуга, включително скорости, отблокиране на Netflix, цени и други.

Това наистина ли е “силен” VPN? позволявам’открийте го!

За да бъде VPN дори приемлив, той трябва да бъде абсолютно сигурен, за да може потребителят да се доверява на своята поверителност. Други фактори също имат значение, но сигурността е функцията номер 1, която потребителите искат да предоставят VPN.

Е, един бастион за защита на VPN има четири основни елемента, т.е. ниво на криптиране, поддръжка на протоколи, политика на регистрация и юрисдикция.

Преглед на нивото на криптиране

StrongVPN отбелязва пълни оценки за предлагане на криптиране AES-256 с военен клас, което е същото ниво на криптиране, с което ЦРУ също така защитава чувствителните си файлове.

Но не съм изненадан от това много и това’s, защото AE-256 криптирането се е превърнало като норма в индустрията в момента и дори по-малките доставчици го предлагат.

Ако доставчикът не го направи’не го предлагам, едва тогава това щеше да е новина, но когато всъщност го предлага, тогава няма какво да се пречупи като него’s задължителна функция за достатъчно добра VPN услуга.

Преглед на поддръжката на протокол

Сега за поддръжката на протоколи, StrongVPN ви предлага възможността да избирате между протоколи като OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2 & дори SSTP.

OpenVPN е най-сигурният от този лот, тъй като досега не е бил компрометиран, така че препоръчвам на всички потребители, които не’t променете този протокол, освен ако скоростите не са абсолютно неспособни.

Преглед на политиката за регистрация

Що се отнася до политиката за регистрация, намерих StrongVPN за много надежден. Да, те събират някаква лична информация като вашето име и имейл адрес, но не’t събиране на историята на вашите сърфиране, времеви отметки за връзка или нещо свързано с данните, генерирани от вашата връзка, което е похвално.

Да, има по-добри политики в бранша от тази като MullvadVPN’s, който генерира само номер на акаунт, без имейл или парола, но все пак, StrongVPN’Политиката за поверителност може да се счита за достатъчно силна, за да не компрометира определено вашата поверителност онлайн.

DNS защита от теч

А що се отнася до сигурността на StrongVPN’s сървърната мрежа върви, отново бях силно впечатлен, тъй като нямаше течове в DNS и нямаше течове на WebRTC!

Тези две течове възникват при доставчик’Инфраструктурата на сървъра не е в достатъчна степен за защита на реалния Ви IP от раздаване.

За обикновения човек тези два броя са вратички, които крадци на данни, хакери и снайперисти могат да използват, за да стигнат до истинския ви IP адрес и местоположение. Затова е наложително VPN да защити от подобни проблеми.

И точно това предлага StrongVPN, защита срещу подобни течове.

Оперативен преглед на компетентността

Lake Tahoe, Съединени щати.

Тук е седалището на StrongVPN.

Добър момент ли е това, със сигурност не!

И това’s, защото САЩ е едно от най-лошите места за базиране на VPN благодарение на страната’s подривни и регресивни закони за запазване на данни. Страната също е член на съюзи за обмен на данни като групата на 14 очи, което го прави още по-лошо.

Според нашето проучване за поверителност на данните в различни юрисдикции по света, САЩ не’не изглежда като много добър избор за VPN за инсталиране на база, така че въпреки всички добри добродетели на сигурността на услугата като криптиране на най-високо ниво, поддръжка на OpenVPN протокол и добре закръглена политика за регистрация, StrongVPN все още не’t класиране като високо сигурен VPN.

Американските власти могат да влязат да почукат на вратата си, търсейки потребителски данни, което наистина е голяма заплаха за неприкосновеността на потребителите, принуждавайки ме да отбележа значително StrongVPN.

Проверка на приложението

Последното нещо, което трябваше да проверя до StrongVPN’Загрижеността за сигурността е колко безопасни са приложенията ви за вашата система. Съдържат ли злонамерен софтуер или са достатъчно чисти, за да се използват с доверие?

Изпълних тест на VirusTotal за приложението им за Windows и ето резултатите от него:

Открит е един двигател!

StrongVPN’s Приложението за Windows не е безопасно за вас да използвате в системата си, тъй като има големи шансове да го зарази и да повлияе на неговата ефективност или дори да компрометира вашите чувствителни данни. Друг момент, съсипващ иначе доста доброто, достатъчно добро обслужване.

Силен преглед на сървъра

Става много типично за VPN, които предлагат по-голямата част от своите сървъри в Северна Америка, Европа и някои от тях в Далечния Изток, като същевременно пренебрегват останалия свят. StrongVPN не’t се различават по който и да е акаунт от сегашното предположение.

Броят на сървърите му е добър, 650+ сървъра да бъдат точни, но все пак това го прави собствена сървърна инфраструктура със среден обхват. По-големите VPN обикновено имат 2000 сървъра средно като PureVPN и ExpressVPN.

Тази сървърна мрежа е разширена в 26 държави по целия свят, за да бъдем точни, което не е много, но мога да пренебрегна разпространението на сървъра с еднократно сървър, ако производителността е до знака.

StrongVPN също не’не добавяйте по-нови сървъри твърде често, така че ако продължите за това, не’не очаквате драстично подобрение в местата, до които имате достъп, за да свържете сървърите.

Разпространението на сървъра също не е толкова добро, тъй като StrongVPN, като всеки друг VPN, се фокусира върху предлагането на сървърно покритие в северноамериканските и европейските региони, като практически нулевите сървъри са извън тази зона. За потребители, които не’Ако живеете в тези региони, StrongVPN ще бъде доста бавен, като се има предвид фактът, че връзката ще трябва да измине доста голямо разстояние, за да се приземи на определен сървър.

Така че, с прости думи, StrongVPN’s сървърната мрежа ще има много ограничена привлекателност, освен ако или не диверсифицира текущото си сървърно разпространение, за да обхване други региони на света, или добави още сървъри в тези области в допълнение към тези, които вече съществуват.

StrongVPN преглед на скоростта

Всички VPN причиняват забележима загуба на скорост и това’е разбираемо като се има предвид цялото натоварване, което функционалностите на защитата като криптиране и тунелиране на базата на протоколи. Но дори и загубата на скорост трябва да бъде сведена до минимум или потребителят ще има жалко преживяване и тук лежи StrongVPN’е най-големият недостатък!

StrongVPN’s скоростите не са нищо за писане у дома. Дори когато смених 5 различни сървъра, не можех’не получавам повече от 40% от реалната скорост на интернет връзката ми. Някои сървъри не’дори не стигат толкова далеч, тъй като едва се регистрираха на тестовете за скорост.

Използвам 50Mbps връзка за тестване, така че средната скорост на изтегляне след свързване на повечето добри VPN мрежи е около маркировката 35-40Mbps. Тук не говоря бързо, говоря за средни тук, но вижте скоростите, които постигнах със StrongVPN, когато се свързах с неговите нюйоркски сървъри, който беше най-бързият сред тези, които тествах:

  1. Скорост на изтегляне: 16.82 Mbps
  2. Скорост на качване: 6.76 Mbps
  3. Ping: 93ms

Че’s загуба на скорост от близо 70% в скоростта на изтегляне и още по-деморализираща 85% в скоростта на качване. Просто не е достатъчно добър, за да бъде използван за каквото и да било, независимо дали неговото стрийминг, торент или просто сърфиране.

StrongVPN трябва сериозно да реши този проблем или винаги ще бъде услуга, която никой не препоръчва на другите.

StrongVPN Netflix преглед

Така и сървърите му деблокират Netflix US?

Голямо да и изненадващо също!

Не бях’Не очаквам сериозно от StrongVPN от всички VPN да деблокира този стрийминг сайт Holy Grail!

От Netflix’s VPN забраната влезе в сила, дори най-големите услуги не успяха да я преодолеят и това’s, защото тази VPN забрана не е средното ви гео ограничение. То’s сложна и брутална система, която блокира всяка връзка, която се счита за маршрутизирана чрез VPN връзка.

Така деблокирането на Netflix US чрез тази услуга стана една от най-добрите характеристики на тази услуга.

Жалко, че скоростите им просто не са достатъчно добри, за да поддържат HD стрийминг, принуждавайки ме да пренебрегвам способността му да деблокира самия сайт, защото ако скоростите не са добри, какво ще правите, дори когато отблокирате сайта?

StrongVPN Torrenting Review

Торентът не може да стане без VPN тези дни, тъй като това би било равносилно на извършване на невероятно глупаво деяние, което ви кара да се сблъскате с последствия като огромни глоби или дори затвор.

Всеки знае, че по-голямата част от материалите, налични в сайтовете на Torrenting, имат съмнителен произход и не са официално поддържани с корица за авторски права, така че ако изтеглите нещо от там, има вероятност троловете за авторски права да проследят вашия IP адрес надолу и да ви изпратят юридическо известие.

За да се предотврати това, VPN мрежите са полезни, но само онези, които предлагат звездна сигурност и максимална скорост.

StrongVPN позволява Torrenting на своите сървъри и сигурността му е достатъчно силна, за да скрие вашия IP от троловете за авторски права, обаче, доставчикът’s Ахилесовата пета, т.е. скоростите могат да бъдат голям спад за любителите на Torrenting, тъй като изтеглянията могат да бъдат изключително бавни по това време.

И така, спечелих’не ви препоръчвам да отидете на StrongVPN, ако искате VPN за Torrenting, тъй като понастоящем той не може да предложи вида скорости, които са необходими за тежки дейности на Torrenting, като изтегляне на филми или големи софтуерни файлове сред други.

StrongVPN Преглед на цените

Ценообразуването често не е проблем с потребителите, когато става въпрос за VPN, ако ефективността, която те изваждат от услугата, е достатъчно силна, за да оправдае ценовите етикети. ExpressVPN е управлявал съкращението в VPN домейна, въпреки че е ценен два пъти по-висок от подобни услуги, само поради невероятната надеждност и производителност, която предлага.

Но когато го правите’не разполагате със стоките, които да подкрепят вашата услуга, високите ценови етикети изобщо не са добра идея.

StrongVPN е подобен случай.

Той предлага само два вида ценови планове:

  1. Месечно: $ 10 / месец
  2. Годишно: $ 5,83 / месец ($ 69,99 фактурирани веднъж)

Месечните цени са прекомерни, но това може да се пренебрегне, тъй като повечето доставчици имат скъпи краткосрочни планове, за да принудят потребителя да купува дългосрочни абонаменти.

Въпреки това, годишният план на цена от близо 70 долара е най-малко 40% надценен, тъй като има доставчици, които предлагат невероятно по-добра производителност и повече функции от StrongVPN и все пак идват на по-ниска цена, напр. Surfshark.

StrongVPN трябва да понижи ценовите си етикети, като се има предвид факта, че скоростите му не са толкова добри и все още няма много функции като DoubleVPN или SplitTunnelling, които предлагат други доставчици.

StrongVPN начин на плащане и безплатен тестов преглед

Можете да платите за StrongVPN’s ценови планове чрез три различни начина на плащане:

  1. Кредитни / дебитни карти
  2. Paypal
  3. Alipay

Тези методи са сред по-популярните методи за плащане, така че повечето потребители не биха имали затруднения при плащането на някой от StrongVPN’s абонаментни планове.

Единственото, което липсва тук, е, че доставчикът няма’не предлагат метод за плащане, базиран на криптовалута, който трябва да има във всички VPN, тъй като позволява на потребителя да плаща анонимно, като по този начин му позволява да запази свободата си на избор дали трябва да сподели данните си за плащане или не..

Освен това получавате 30-дневен период на възстановяване, в който можете да се свържете с тяхната поддръжка за чат и да поискате връщане на парите си. Не са прикачени задни низове или някакви скрити условия, така че офертата е валидна.

StrongVPN клиентски преглед на приложението

StrongVPN вече има богат репертоар от VPN клиенти, включително тези за Windows, Mac, Android и iOS. Но какво беше по-изненадващо? Не бях’не очаквам този доставчик да предложи специално приложение за Firestick! Но все пак предлага едно! И сдвойте това със StrongVPN’способността да деблокирате Netflix от американски сървър и вие’имам достатъчно добър VPN за стрийминг.

Доставчикът беше подложен на много критики в близкото минало заради тромавите си приложения, които напомнят на софтуера от началото на 2000-те, но след обновяването и надстройките, StrongVPN’s хранилището на приложения може да се счита, че е там с някои от по-добрите клиенти приложения от известни доставчици там.

Все още има дълъг път за този доставчик’s приложенията все още не са толкова опростени за използване като тези, предлагани от най-добрите доставчици като ExpressVPN, но ако погледнете нулевите проблеми с прекъсването или сривовете, които забелязах по време на фазата на тестване, StrongVPN наистина заслужава потупване на гърба, за да постави такава огромна усилия да направим приложенията си възможно най-удобни.

StrongVPN също предлага вродена поддръжка на рутери и дори можете да настроите доставчика ръчно чрез обширните ръководства за настройка, които предлага за платформи като Linux и Ubuntu.

Преглед за поддръжка на StrongVPN

Наскоро доставчикът добави прозорец за поддръжка за чат и премина от своята дата, базирана на имейл система за поддръжка.

Клиент изпълнява не’не пускайте консервирани отговори и всъщност разговаряме с вас, както би трябвало да има истинските помощници. Изпратих им съставен въпрос и отговорът им беше достатъчно бърз и ясен.

От друга страна, StrongVPN има много добро хранилище за поддръжка, където можете да получите достъп до всички видове ръководства за настройка и отстраняване на проблеми.

заключение

Въпреки че внесе много различни похвални подобрения в своята услуга, StrongVPN все още трябва да запуши много дупки и предупреждения, преди да може да бъде препоръчан от мен на други потребители. Някои от най-големите проблеми, които се нуждаят от спешно внимание, включват жалки скорости, опасна юрисдикция, високоплатени абонаментни планове наред с други..

Ако StrongVPN разреши тези проблеми и направи услугата си’s надеждността съответства на тази на индустрията’s изисквания, доставчикът има потенциал да бъде отчетен сред най-добрите в бранша, но засега трябва да потърсите някъде другаде, ако търсите най-добрия VPN.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me