Йога VPN преглед 2023

компетентност Няма информация
Цена Безплатно
Сървъри 500+ сървъра в 30 региона
Регистри Съхранява дневници за връзка
Encryption AES-256-Bit
Деблокира Netflix Не
Torrenting да
Работи в Китай Не
Препоръчано  Не
уебсайт Приложения в Google и Apple Play Store
Съвместимост Android, Apple

Йога VPN успя да натрупа над 5 милиона потребители за краткото си присъединяване към пазара на инструменти за поверителност. Това е безплатна VPN услуга, която се рекламира като “най-доброто” от много потребители в Google Play Store, но анализът ми разкрива доста тъмна страна за VPN.

Приложенията им изобщо не са безопасни и използват опасни практики за печелене на пари, което включва продажба на вашите данни на услуги на трети страни и използване на модел, базиран на реклама (което отново поставя вашата информация на допълнителен риск от влизане от опасни услуги).

За повече информация за Yoga VPN прочетете този всеобхватен преглед, съдържащ критики относно неговата сигурност, прозрачност, цени, сървъри, производителност, съвместимост и поддръжка.

 • Сигурност
 • прозрачност
 • Ценообразуване
 • Сървъри
 • производителност
 • Съвместимост
 • поддържа

Contents

Сигурност

компетентност

Първият и най-тревожен факт за йога VPN е, че никой не знае къде доставчикът има седалище. Те нямат официален уебсайт на разположение, само страница във Facebook, която е неясна до основата. В по-голямата си част услугата има неактивно присъствие онлайн.

И все пак той получава доста огромен брой регистрации, печелейки 4.7 рейтинг в Google Play Store и 4.8 стартира в iTunes (от които повечето отзиви изглеждат фалшиви). Копаейки се малко по-дълбоко в доставчика, попаднах на интересни изследвания, проведени от ZDNet.

Йога VPN Компетентност

В него се посочва, че около 60% от най-добрите безплатни мобилни приложения в Apple и Google Play Store са от разработчици със седалище в Китай или с китайска собственост. 17 от 30-те анализирани приложения (появяващи се и в двата магазина) са имали официални връзки с Китай, което е доста тревожно да се каже най-малко.

Ако погледнете списъка по-горе, ще забележите, че йога VPN е сред включените имена. Единственият ми съвет е да избягате от услугата възможно най-бързо. Китайското правителство е известно със своите закони относно запазването на данни и масовия надзор.

Политика за поверителност

Вероятно най-милото извинение за Политика за поверителност, Yoga VPN публикува своите политики за записване в уебсайт за хостинг с текстови съобщения, до който можете да получите достъп от тук: http://www.yogavpn.com/static/privacy.txt

Само с 373 думи, политиката за поверителност има тенденция да бъде напълно двусмислена, като не предлага валидна информация за това каква информация се събира и за колко време.

Ние не събираме лична информация, която идентифицира вас или друго лице, като вашето име и фамилия, физически адреси, имейл адреси, телефон, факс, SSN, информация, съхранявана в устройството ви.

Както можете да видите, първото състояние те не записват никаква лична информация, но след това продължават да заявяват “Може да събираме вашата информация, когато комуникирате с нас или ни ни дадете”.

Няма подробности каква информация се съхранява / записва, което ни дава още една причина да ви кажем: не се доверявайте на тази безплатна VPN измама. Може да работи гладко, но е сенчест до сърцевината!

Политика за поверителност на йога VPN

IP / WebRTC / DNS тест за теч

За да добия по-добра представа за сигурността / поверителността, предлагани от Yoga VPN, проведох няколко теста на течовете на браузъра, перфектната конфиденциалност на DNS теч и IPLeak.Net.

Свързах се с много различни сървъри и получените резултати бяха доста подобни на скрийншотите, които виждате по-долу с IP адреса на Германия.

Да, VPN успява да скрие моя IPv4 адрес и WebRTC, но тревожната част е идентифицирането на над 70+ DNS сървър адреси.

Всеки уебсайт, който получава толкова много DNS заявки от различни места, ще ви направи черен списък от посещения. Да не говорим, DNS показва две различни локации.

Едната е Германия, а другата Холандия, което има смисъл като се има предвид времето за ping за този сървър, е под 8000ms съотношение и за двете локации.

Това отново потвърждава моята теория, че доставчикът няма свои собствени сървъри, а всъщност ги купува от американска фирма, наречена Linode.

Йога VPN IP WebRTC DNS тест за теч

прозрачност

Несигурността на Yoga VPN е такава, че той има два различни разработчика както за iTunes, така и за Google Play Store, като и двата имат две отделни VPN приложения.

В iTunes Yoga VPN е създаден от LANPIPER PTE.LTD (също разработчик за Melon VPN), а в Google Play Store, той е разработен от Сара Хоукен (която също притежава VPN запалка).

Прозрачност на йога VPN

По този начин е невъзможно да се определи кой точно оперира Yoga VPN, но все пак се обърнах към двамата разработчици, за да получа повече информация за доставчика.

Все още чакам отговор от тях, заедно с отговори на някои инвазивни въпроси, които попитах екипа им за поддръжка на yogavpn.feedback [@] gmail.com

 1. Къде е седалището на вашата компания? Можем ли да получим адрес?
 2. Публикувате ли Доклади за прозрачност / Гарантиращи канари?
 3. Ако да, колко често? Връзка към URL или PDF файл би била полезна!
 4. Проверете ли вашите вземания от независима фирма за сигурност на трети страни?
 5. Защо все още не сте одитирани? Всякакви причини?
 6. Можем ли да получим малко информация за собствениците зад компанията?
 7. Имате ли инвеститори и дали информацията е достъпна публично за потребителите?
 8. Кои са Съветът на директорите на вашата компания?

Ценообразуване

Ако сте минали през някоя от страниците му с приложения или в Play Store, или в iTunes store, трябва да знаете досега, че е безплатен VPN, така че защо преглед на ценообразуването тогава?

Е, Йога VPN определено е безплатен, но имате нужда “точки” за деблокиране на специфични функции. Тези точки са разделени на три различни нива за активиране на пълния списък на сървърите.

Цени за йога VPN

Това е първата, в която виждам такава система. За да получите точки, имате няколко възможности. Първото е да гледате видео, което ще ви даде навсякъде между 10 до 1000 точки.

Второто е да се регистрирате, което ви дава +200 до 1000 точки. Третото е да поканите повече приятели, давайки ви над 9000 точки, а четвъртото да въведете код, което отново ви дава 4000 точки.

Сървъри

Йога VPN казва, че предлага 500 “Прокси сървъри” в 30 различни региона. За да получите достъп до тези сървъри, трябва да получите точки, използвайки гореспоменатите методи.

В зависимост от точките, които имате, можете да получите достъп до сървъри на три различни нива. Tier 1 ви предлага само пет сървъра в пет различни страни.

Ниво 2 се увеличава до 15 общо сървъри, което добавя и някои регионални възможности за потребителите (като East Coast US и West Coast US).

Ниво 3 допълнително увеличава списъка до 30 различни сървъра с имена, които включват конкретни места в града (като Франция – Париж или САЩ – Маями).

Тези 3 нива на сървъри, заедно с точките, които трябва да ги деблокирате ежедневно, са споменати по-долу. Имайте предвид, че тези суми продължават да варират.

 1. Основен: 500 точки / ден
 2. По-стабилен: 1800 точки / ден
 3. В световен мащаб & Stablest: 5000 точки / ден

Йога VPN сървъри

Доставчикът не очертава какъв вид криптиране или протокол използва или предлага. Без тези две функции не може да има VPN на първо място.

Дори най-слабите от VPN споменават тези две неща, но Йога VPN мълчи за тях. Той казва, че криптира вашите данни, но няма нищо повече от това.

производителност

Ако говоря за скоростта конкретно, доставчикът е по-лош от всяка безплатна тествана услуга преди. Това може да се дължи на голямата му потребителска база и липсата на достъпност на сървърите.

Никой не би искал да губи време за гледане на реклами или щракване върху неща, за да получи точки, за да има достъп до сървърите от ниво 3, предлагани от доставчика.

Всеки знае, че рекламите сами регистрират данни за потребителите и това само по себе си е рисковано предложение, когато решите да изтеглите и инсталирате Yoga VPN.

VPN тестовете, проведени чрез Oakla Speedtest Tool на множество сървъри, осигуряващи средна скорост на изтегляне от 15Mbps и качване на 10Mbps в моята 4G мрежа!

Тестване на виртуално местоположение

За да дам на потребителите по-добра представа за заблуждаващата услуга, която е Yoga VPN, проведох тест на техните сървъри. Това трябваше да прецени дали доставчиците или не’ сървърите са базирани на рекламираното местоположение.

Свързах се със сървър в Германия, който ми даде IP адреса: 139.162.168.186. Публикувах този адрес в ping теста за синтетичен монитор на приложението CA.

Тест за виртуално местоположение на йога VPN

Инструментът изпраща сървъра на над 90 места по целия свят. Както можете да видите, времето за обратно пътуване е доста голямо за други места, но в Германия – Франкфурт, ms е едва 1,080 ms.

Йога VPN преглед

Въпреки това, когато проверих местоположението Холандия – Амстердам, той докосва същите 8 000+ ms, точно като сървъра Германия – Берлин, което показва маршрутизиране на сървъра. Така че извърших проследяване.

Йога VPN

Ако видите резултатите по-горе, можете да видите, че времената на пинг са доста кратки при провеждането на трасе от Франкфурт, но аз получих подобни резултати за Холандия – Амстердам отново.

След като копаех допълнително и копирах IP адреса на крайната точка в Hurricane Electric BGP Toolkit, открих, че техните сървъри всъщност са закупени от https://www.linode.com

Yoga VPN Virtual Location

Това дава на всички нас ясна картина, че на Йога VPN не може да се вярва. Те имат следи в Китай и след това сървъри, закупени от САЩ, член на юрисдикцията Five Eyes. Не е безопасно нито един бит!

P2P / Torrenting и Netflix

Yoga VPN не позволява Torrenting и нито казва, че можете да деблокирате всеки основен стрийминг сайт чрез него, което е наред, тъй като безплатните услуги нямат ресурси да предлагат тези функционалности.

Моето изследване на неговите сървъри допълнително обяснява защо те не поддържат торент или разблокиране на VoDs като Netflix. VPN не е достатъчно оборудван и страда от течове на DNS!

Съвместимост

YogaVPN не предлага много съвместимост. Той поддържа само две платформи: iOS и Android, създадени от разработчици на трети страни, LANPIPER PTE.LTD (в iTunes) и Сара Хоукен (в Google Play Store).

Това означава ли, че няма йога VPN за Windows или йога на Firestick? За съжаление, тъй като доставчикът дори няма официален уебсайт, е глупаво да очаквате поддръжка на много платформи.

Сигурен съм, че потребителите могат да намерят много възможности за избор с по-добра съвместимост на устройството. Ако пускането на VPN все още е много важно, можете да заредите apk файла Yoga VPN чрез Bluestacks на Mac или Windows.

Bluestacks App Player е Android емулатор, който настройва Google Play Store във вашия акаунт в Gmail за фалшиво устройство, предоставено от софтуера за зареждане / инсталиране на .apk файлове!

поддържа

Тъй като Yoga VPN няма официален уебсайт, няма много възможности за получаване на поддръжка. Най-близкото до всяко онлайн присъствие, което има йога VPN, е страница във Facebook.

За съжаление обаче доставчикът е бил изключително неактивен. Преминавайки през публикациите, мога да видя само, че Yoga VPN е активен през 2023 г. с минимална активност през 2023, 2023 и 2023.

Поддръжка на йога VPN

Все пак реших да им изпратя съобщение във Facebook и да ги попитам дали имат или не планират създаването на официален уебсайт за своя продукт.

Получих автоматично генериран отговор, който ме подкани да се свържа вътре в приложението или по имейл. Направих и двете, но все пак не получих отговор.

Преглед на YogaVPN

Забранена ли е йога в Русия?

Бих се радвал, че доставчикът отговаря сам, но за съжаление, подкрепата им е гадна. Това, което в момента мога да ви кажа за ситуацията в Русия, е, че нещата не са добри!

Правителството, подобно на това на Китай, иска по-голям контрол върху цифровия свят. Той поддържа само акредитирани VPN услуги, които се съгласяват да споделят регистрационни файлове с агенции.

Поради това всички доставчици, които не си сътрудничат със страната, ще страдат от постоянна забрана за VPN приложения както за iTunes, така и за Google Play Store, включително Yoga VPN.

Окончателна присъда

Бих ли препоръчал Йога VPN?

Хм. Без точна информация относно юрисдикцията, проблемите с течовете на DNS, използването на виртуални местоположения, липсата на официален уебсайт, липсата на високоефективни сървъри и сложните системи за точки, вие получавате същността, нали?

Доставчикът вероятно е сред по-лошите в безплатния сегмент, а базата с високо потребители не променя факта, че VPN е много нееднозначен във всички свои практики, осигурявайки лоша сигурност и ефективност.

Моят съвет би бил да вървите в обратна посока възможно най-бързо и да не се доверявате на Йога VPN, докато не решат да бъдат по-прозрачни за своите клиенти и перспективи.

Подобни статии

 • Surfshark Review 2023

  Компетентност на Британски Вирджински острови Цена $ 1,99 / мес (47,76 $ за 24 месеца) Сървъри 1040+ в 61+ Държави Дневници Без регистрационни файлове Сертифицирано шифроване…

 • Преглед PureVPN 2023

  Юрисдикция Хонг Конг Цена $ 2,91 / месец за двугодишен план Сървъри 2 000+ в 140+ страни Регистрация Без регистрация Заверено шифроване AES-256-CBC Деблокира Netflix…

 • GOOSE VPN преглед 2023

  Компетентност Нидерландия Цена $ 1,99 Сървъри 71 Дневници Не Шифроване AES-256 Деблокира Netflix Не Torrenting Да Работи в Китай Не Препоръчвам Не Уебсайт…

 • Betternet VPN Review 2023

  Юрисдикция Канада Цена $ 2,99 / мес на едногодишен план Сървъри 10 сървъра в 10 държави Дневници Дневници Шифроване на потребителски данни AES-256 (Платено) | AES-CBC-128 бит…

 • Преглед на AVG Secure VPN 2023: Добър ли е AVG VPN??

  Компетентност Чехия Цена $ 79,99 фактуриран веднъж (1-годишен план) Сървъри 50+ дневници Да Шифроване AES-256-CBC Деблокира Netflix Да Torrenting Да Работи…

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  HideMyAss VPN! Шифроване и поддръжка на протокол