Hola VPN Review 2019 – Опасен & ldquo; Безплатен & rdquo; VPN за избягване!

Стартиран през 2017 г. и основан от Офер Виленски и Дери Шрибман, Hola VPN е познато име сред безплатни. Той използва модел freemium, което означава, че имат свободни (без реклами) и платени планове. Ако обаче бях напълно безпристрастен, и двамата доставят лоши показатели.


Продуктът е част от много противоречия, като част от тяхната стратегия за използване на ресурсите на потребителите като изходни възли за Hola’е платена сестринска услуга, Luminati. Има и доказателство, че VPN действа като ботнет и другият му продукт Hola Browser, свързан с DDoS Attacks!

Решавате ли да се абонирате за доставчика? Ако е така, бих ви посъветвал да спрете точно там и да прочетете този задълбочен Hola VPN Review 2019 за по-ясна картина!

 • Сигурност
 • прозрачност
 • Ценообразуване
 • Сървъри
 • производителност
 • Съвместимост
 • поддържа

компетентност

Hola VPN има седалище в Израел, който въпреки че не е член на Алианса FVEY, все още може да се счита за силен съюзник. Страната е един от най-близките партньори с правителството на САЩ и разузнавателните агенции като Агенцията за национална сигурност (НСА).

Разбира се, твърдението, че те са длъжностни лица “наблюдател” все още е спорно, като се има предвид, че документите от Едуард Сноудън не разполагат с много подробности за страната. Уикипедия обаче все още споменава Израел като официален наблюдател на FVEY и NSA споделя пряко наблюдение.

Ако това не беше достатъчно, имаше много случаи на идентифициране на сенчести компании с връзки с Израел. Някои дори твърдят, че израелските власти получават по-широки правомощия за надзор в сравнение с американските власти. Наистина не бих искал да се доверя на услуга, базирана в такава държава!

Политика за регистрация

За разлика от повечето безплатни VPN услуги, радвам се, че Hola VPN предлага страницата за лицензионно споразумение и страница за политика на поверителност. По този начин потребителите ще знаят точно за какво се регистрират.

Ако говоря конкретно за вписването, важно е да напомня, че Hola VPN обнови страницата им, само след като се изправи срещу тежки критики около “ботнет” слухове.

След това събитие, доставчикът реши да бъде “-ясно” относно техните операции и в по-голямата си част се радвам, че се опитват да бъдат прозрачни.

Въпреки това, както очаквах преди години и след като прегледах стотици доставчици на пазара, Hola VPN също записва вашата информация.

Данните за регистрация, записани от VPN, включват вида на браузъра, който използвате, уеб страниците, които посещавате, заедно с информация като прекарано време и време за достъп и дати.

“Ние не даваме под наем или продаваме лична информация. Можем да разкриваме лична информация на други надеждни доставчици на услуги или партньори на трети страни с цел да ви предоставим Услугите, съхранението и анализите. Можем също да прехвърляме или разкриваме лична информация на нашите дъщерни дружества, свързани дружества.”

Сега, Hola VPN заявява, че те не продават / не споделят никаква лична информация, но не вярвам, че като се има предвид повечето безплатни VPN-та продават вашите данни на трети страни.

Да не говорим, те противоречат на собственото си твърдение в същия параграф, като първо заявяват, че не споделят лична информация, но след това информират, че я разкриват на дъщерни и свързани дружества.

Използване на потребителските ресурси като изходни възли

Това стана доста шок за VPN индустрията, когато Hola успя да натрупа огромен брой от 46 милиона потребители по целия свят от 2014 г. насам.

С течение на времето те разработиха база данни с 9 милиона IP силен ботнет на ръцете си, която продава достъп за HTTP заявки на https://luminati.io.

Обикновено, когато инсталирате Hola, ще станете VPN крайна точка. Други потребители в мрежата може да могат да излязат през вашата интернет връзка и да вземат вашия IP адрес.

Ето как Hola успява да продаде “безплатно обслужване”. Той не плаща за честотна лента, но го използва и продава от потребители, които изберат да инсталират и стартират своите приложения.

Нещата допълнително се усложняват, когато се появяват новини за уебсайта 8chan, получавайки законно изглеждащи POST заявки до post.php за 30 секунди от над 9 761,015 изходни възли на ботнет Luminati, за които операторът на борда Фредрик Бренан сподели информация за.

Проблеми с течове на IP / WebRTC / DNS

За да добия по-добра представа за надеждността на прокси сървъра Hola (въпреки многото твърдения и противоречия), реших да извърша VPN тестове, свързани с проблеми с течовете.

Този процес ми отне цял ден, където проверих почти всеки отделен сървър на Hola proxy, от шест различни VPN тестови инструмента в интернет:

 1. https://ipx.ac/run - Неуспешно
 2. https://ipleak.net/ - Пасиран
 3. https://dnsleak.com - Неуспешно
 4. https://browserleaks.com/webrtc - Неуспешно
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Приет
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Пасиран

От тестовете, проведени на тези шест инструмента, доставчикът не показва проблеми с течовете на Perfect Privacy и браузър течове, но не успя тестовете за течове на IPX, браузър и DNS.

IPX

Резултатите, които виждате по-долу, са от теста, проведен на сървъра на Обединеното кралство. За съжаление VPN изтече оригиналния ми IPv4 публичен и частен IP адрес.

Ето защо аз цензурирах информацията с червен цвят, за да защитя собствената си идентичност. Едно е сигурно обаче, Hola прокси изобщо не е безопасен избор!

Hola VPN тест за теч IPLeak

IPLeak

IPLeak обикновено дава много точни резултати при оценка на VPN и връзката му. Според инструмента вашият IPv4 адрес и DNS са защитени.

Тестът на DNS обаче разкри плюс 55 сървъра и срещна 8 грешки по време на процеса, така че отново не бих се доверил на доставчик с такава репутация!

Hola VPN тест за теч IPX

DNSLeak

За тестване на DNSLeak съм свързан на същия сървър във Великобритания, както и при всички анализи. Този инструмент ми даде най-подходящите и точни резултати от моята връзка.

Той показа моя точен публичен и частен адрес IPv4, заедно с точните данни за държавата и града, поради което съм размил резултатите.

Hola VPN тест за изтичане на DNS

Течове на браузъра

Browser Leaks е третият инструмент от списъка, който показва изтичане на WebRTC и DNS. Моите публични и частни адреси IPv4 бяха ясно видими с Hola VPN.

Това отново заявява, че доставчикът е опасен и не ви предлага защита от наблюдение. Това е гадно да пазиш самоличността си скрита и не бих й се доверил!

Hola VPN тест BrowserLeaks за теч

Перфектна поверителност

Използвах два инструмента от Perfect Privacy, за да проверя дали връзката ми е защитена или не. Единият е инструмент за проверка на IP, а другият е инструмент за тест на течове на DNS.

Както можете да видите, резултатите показват, че Hola VPN запазва самоличността ви скрита, но предполагам, че това е по вина на инструментите, тъй като три различни услуги показаха проблеми с течовете.

Hola VPN тест за теч Перфектна поверителност

Проверка на приложението

Когато антивирусна компания като AVG и нейната Secure Line VPN продукт може да дойде с вируса GrayWare / Win32.Presenoker, приложенията за VPNs на Hola са безплатни от всички троянски и злонамерен софтуер.

Тестът беше извършен на уебсайта virustotal.com, където можете да качите файл и да го анализирате в множество антивирусни услуги, за да проверите за червени знаци.

Hola VPN Virus Check by Virus Total

прозрачност

За да се доверите на доставчик на VPN, трябва да научите повече за тяхната история, собственици, централа, борда на директорите и т.н. Такава информация не е лесно достъпна от никоя услуга.

Ето защо реших да създам ръководство за прозрачни VPN, където можете да ме видите да споделям отговори от различни доставчици, след като им задавам ИНВАЗИВНИ въпроси по имейл.

Работата е там, че не ми се е налагало да изпращам имейл до Hola VPN за информация за техния продукт. Можете да намерите всичко относно VPN на “относно” или “ДНК” страница. Разделих всеки аспект за лесно четене:

Hola VPN преглед

 1. Основатели: Офер Виленски и Дери Шрибман
 2. Членове на отбора: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO) и (Arik GiladGM)
 3. Инвеститорите: DFJ (Силиконова долина), Трилогия (Сиатъл), Magma (Израел), Horizons Ventures (Хонконг) и Orange (Франция).

VPN не предлага “Варанти Канари” и нито един не е одитиран от никой все още, но ще се опитам да получа по-подробен отговор от Hola VPN за това скоро.

Ценообразуване

Вече предоставих подробности за това как Hola VPN’s безплатната версия работи и използва потребителски ресурси за пропускателна способност и изходни възли, за да избегнете харченето на пари.

Доставчикът обаче предлага и премиен пакет. Въпреки че услугата все още е почти същата, тя все още е добра за тестване на доставчика.

Избор на абонаменти

Обикновено имате 4 различни възможности за абонамент: Месечен, Двугодишен, Годишен и 2-годишен план. Месечното ценообразуване започва от $ 11.95.

Ако искате да използвате намаления, можете да изберете абонаменти с по-голяма продължителност. Например, 6-месечният пакет намалява месечните цени до $ 9,00.

Ако изберете годишната, плащате 6,99 долара на месец. - спестявате ви забележителни 41% от първоначалното ценообразуване, което се таксува 83,88 долара всяка година.

За най-добра стойност бих посъветвал потребителите да отидат за двугодишния план. Той струва $ 3,99 на месец, което възлиза на 95,75 долара за две години, което ви дава масивна 66% отстъпка!

Преглед на цените на Hola VPN

Гарантирано връщане на парите

Hola VPN предлага безплатна заявка и гаранция за възстановяване, покриваща и двете бази за своите клиенти. Можете да тествате услугата, когато пожелаете.

Гаранцията за връщане на парите трае 30 дни. Задължително е обаче да знаете, че Hola VPN наистина заблуждава клиентите си, що се отнася до ценообразуването.

Това е първото, което някога виждам от такава система в бранша! “Услугата Hola се предоставя за всяка платформа поотделно. По този начин, ако сте се регистрирали на две платформи, ще има две плащания.”

Това е текст, взет от раздела за често задавани въпроси за таксуване, където доставчикът адресира въпроси, свързани с таксуване на акаунт два пъти. Доста умна стратегия, която да заблуди клиентите си, Хола!

Сървъри

След инсталирането на приложението Hola VPN на моята платформа Android и Windows забелязах, че няма наличен точен номер. От това, което преброих обаче, имате 220+ сървъра за връзка.

Скоростта на тези сървъри беше “okayish” но сигурността беше безумно лоша. Както показах по-горе, Hola VPN не успява да криптира и защити правилно връзката, изтичайки вашата информация!

Тестване на виртуални местоположения

За да дам на потребителите по-добра представа за Hola Unblocker, проведох тест на техните сървъри. Това трябваше да прецени дали доставчиците’ сървърите са базирани на рекламираното местоположение или не.

Свързах се със сървър в Обединеното кралство, който ми даде IP адреса: 213.229.67.83. Поставих този адрес в ping теста за синтетичен монитор на приложението CA.

Тестване на виртуални локации на Hola VPN

Инструментът изпраща сървъра на над 90 места по целия свят. Както можете да видите, времето за обратно пътуване е доста голямо за други места, но в Обединеното кралство - Лондон, мс е едва 2,419 ms.

Преглед на HolaVPN

Инструментът за проследяване от CA Technologies’ App Synthetic Monitor допълнително проверява тези констатации, показвайки rtt от 4.709 ms. Това означава, че сървърът наистина се намира в Лондон.

Тестове за виртуални локации на Hola VPN

За пълна картина също копирах и залепих IP адреса, който получих от сървъра (213.229.67.83) и адреса на крайната точка (151.236.46.162), в Hurricane Electric BGP Toolkit:

HolaVPN

Тестове за скорост

Тествах ефективността на Hola VPN, като провеждах тест за скорост на множество сървъри. За този процес използвах скандалния Speedtest от Ookla за Hola’s Великобритания, САЩ, Франция и Австралия.

Всички тестове бяха проведени на 50Mbps връзка. В Австралия почти не получих изтегляне от 5.51Mbps и качване на 6.65Mbps. За Франция резултатите не бяха много по-различни.

Получих 7.54Mbps изтегляне и 4.11Mbps качване. За САЩ получих най-високото изтегляне от 17.4Mbps и качване на 4.76Mbps, а за Великобритания 13.7Mbps изтегляне и 4.28Mbps качване.

Това дава на Hola VPN средна скорост на изтегляне от 10Mbps и качване на 4Mbps във вашата 50Mbps връзка, което е невероятно слабо за най-малко.

Hola VPN Speedtest от Ookla

Torrenting & еквилибристика

За съжаление, доставчикът не предлага функция за объркване на StealthVPN a.k.a. Все още имах представител на моя тест на услугата в Китай (като част от нашия 80+ доставчик’s анализ), но не се получи.

VPN не функционира и в други места като Иран, Ирак, Турция и Египет, където забраните за VPN са непосредствени и е доста трудно да се заобиколи.

По отношение на P2P / Torrenting, проведох тест на IPLeak.net, който поиска изтегляне на магнитна връзка и след това оценка на фона зад мрежата.

Hola VPN не успя да прикрие оригиналния ми IP адрес. Това може да се окаже пагубно за торенторите, тъй като те ще трябва да плащат огромни глоби в DMCA поради изтегляне на съдържание за нарушаване на авторски права!

Hola VPN тест за торент

Поток / Деблокиране - Hola Netflix

VPN мрежите са ценни инструменти за развлекателни маниаци и режещи кабели, които искат да имат достъп до гео ограниченото съдържание на VoDs като Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime и Hulu.

Като такъв е разумно да се очаква, че Hola VPN деблокира подобни стрийминг платформи, но за съжаление резултатите, които получих, бяха разочароващи.

Посетих https://www.netflix.com и веднага получих известие от Hola VPN за преместване на местоположението ми или в Съединените щати, или към друга държава.

Отблокиране на Hola VPN Netflix

Щраквам “Съединени щати” тъй като има най-много заглавия във филми и телевизионни предавания и Hola VPN ми каза да вляза в моя акаунт в Netflix. Направих и след това се свързах със САЩ, за да стриймвам.

Разблокиране на HolaVPN Netflix

Както можете да видите, това е грешката, която получих от Netflix, която гласи, че тяхната система ме установи, че използвам деблокер или прокси. Hola е доста ненадежден за стриймърите!

Преглед за отблокиране на Hola VPN Netflix

Съвместимост

Съвместимостта на устройството не е проблем за Hola VPN, който вече управлява над 191 милиона потребители по целия свят. Имате налични приложения за Windows, Mac, iOS и Android.

Потребителите могат дори да получат разширения за Google Chrome и Mozilla Firefox. Доставчикът дори твърди, че работи в Apple TV, но всъщност просто дава инструкции за настройка на DNS.

Приложение за Hola Android

След изтегляне / инсталиране на “Неограничен безплатен VPN - Hola”, ще бъдете посрещнати с меню, което ви иска “абонирайте се, дон’t споделяне на ресурси” или кликнете върху “Следващия”.

Ако изберете първия, ще трябва да купите абонамент. Имайте предвид, че Хола’s плановете се управляват различно на различни устройства.

Това означава, че ако вече имате абонамент за Windows, същият акаунт няма да работи на вашия Android. Ще трябва да се отдадете на друга транзакция.

Ако изберете последното, ще трябва да се съгласите да споделяте ресурсите си, след което ще получите достъп до “Hola Unblocker”, който действа по-скоро като прокси браузър, отколкото VPN.

Всички мои инсталирани приложения са разположени спретнато в менюто. Мога да избера този, в който искам да преместя местоположението си и след това да избера сървър по моя вкус.

Като друга опция можете просто да кликнете върху флага на държавата в горния ляв ъгъл, да изберете сървър и след това да търсите всичко, за да получите подходящи резултати на това местоположение.

Според мен приложението е добро за деблокиране, но аз се сблъсках с много проблеми при използване на VPN сървър в различни приложения. Защитата не беше толкова убедителна и срещнах проблеми с свързаността.

Hola VPN приложение за Android

Приложение за Hola Windows

Приложението Hola Windows, достъпно за изтегляне директно на уебсайта, беше доста подобно на своя колега за Android. Обикновено не получавате VPN, VPN, а персонализиран браузър Chrome!

Да, не се шегувам. Hola VPN просто е оптимизирал браузъра Chrome, за да включи гама от разширенията му, включително Video Accelerator, Ad-Blocker и Proxy / VPN.

Без приложение, което прикрива цялата ви мрежа, а не само връзката с браузъра, Hola не изглежда като убедителна опция за използване на анонимността онлайн.

Може да имате много места на разположение, но това е само за това. Приложението е по-скоро прокси, отколкото действителна VPN услуга и не предлага добро криптиране, за да запази самоличността си скрита.

Hola VPN Windows Application

Hola VPN Chrome / Mozilla разширение

Този безплатен VPN за Chrome е същият като приложението за Windows. Версията за настолни компютри просто добавя други услуги към браузъра, която включва разширението Hola Google Chrome.

Като такъв, цялостният дизайн и външен вид са напълно идентични. Можете да завъртите “пълномощник” когато искате и преместете местоположението си, като използвате 226 различни сървъра.

Не забравяйте обаче, че това разширение на Hola е същото, хванато продаващи потребители’ честотна лента за разходите за покриване на безплатната му услуга. Така че, трябва ли наистина да му се доверявате?

Не мисля така! По-добър избор за потребителите, които са в поверителност, е да търсят надеждни имена в индустрията като NordVPN, ExpressVPN, Surfshark и PureVPN със сигурни разширения на браузъра!

Разширение за браузър Hola VPN

поддържа

По отношение на поддръжката, безплатен VPN Hola не предлага 24/7 чат на живо. Те имат помощ по имейл [@] hola.org, където можете да се свържете с техния персонал за проблеми, свързани с VPN.

Други опции, налични за поддръжка, включват Facebook, Twitter и YouTube. Те дори имаха страница в Google+, но след като ги затвориха, присъствието им е загубено.

Последната опция, която имате за получаване на помощ, е да посетите секцията с често задавани въпроси, която е заредена със съответните заявки, които трябва да осигурят достатъчно помощ.

Поддръжка на Hola VPN

Често задавани въпроси (често задавани въпроси)

Що се отнася до използването на Holavpn, потребителите може да имат много притеснения / въпроси, минаващи през ума им. В светлината на това изброих някои от най-често срещаните заявки, които получаваме от нашите потребители на едно място. Вижте често задаваните въпроси за отстраняване на проблеми:

Безопасна ли е за употреба Hola VPN?

Както споменахме по-рано, Hola действа по-скоро като прокси, а не като VPN приложение. Той не използва криптиране за прикриване на вашия трафик, така че не крие вашата интернет активност.

Поради това вашата онлайн идентичност ще бъде компрометирана, независимо на коя платформа използвате Hola VPN. По-добре е да отидете за видни имена на пазара със сигурна репутация.

Какво прави Hola VPN?

Следвайки модела на предлагане на freemium, Hola има както безплатни, така и платени планове. Самото приложение е свързано с много подозрителна активност, като например използването на потребителски устройства като бележки за изход за запазване на честотната лента.

Има дори спорове относно VPN, който продава вашата информация на трети страни. Доставчикът може да е в индустрията за VPN, но всъщност е една от причините повечето хора да се отклонят от инструментите за поверителност!

Безопасен ли е Hola.org?

Самият уебсайт е напълно безопасен за посещение. Той използва протокола HTTPS за входящ / изходящ трафик, като гарантира, че вашите данни са защитени, но това е ограничено само до уебсайта.

Приложенията за безплатни VPN за Hola за Windows, Mac, iOS и Android са почти безполезни, ако желаете за поверителност и анонимност!

Какво означава Hola?

Самата Хола е испанска фраза, към която се отнася “Здравейте”, но няма история защо този доставчик избира да използва името “Hola VPN” за тяхната услуга.

Изпратих имейла на доставчика за повече информация за това как компанията се е образувала, как са кацнали върху името и т.н. Все още чакам отговора!

Окончателна присъда

Бих ли препоръчал Hola VPN?

НИКОГА НИКОГА В МОЯТ ЖИВОТ! Намира се в страна, която е близък съюзник на FVEY, запис на информация за сесия / активност, невъзможност за деблокиране на проблеми с течовете на Netflix, WebRTC / DNS / IP, измама на потребителите чрез продажба на частни данни, като ги използва като изходни възли ...

Услугата провали всеки аспект от процеса ми на преглед. С прости думи, това е прокси услуга, продавана като VPN, която не предлага поверителност / сигурност от какъвто и да е вид. Потребителите трябва да стоят далеч от тази безплатна VPN измама. Не се поддавайте на неговите заблуждаващи маркетингови стратегии!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me