HideMyAss VPN! Шифроване и поддръжка на протокол

Както всеки друг VPN на пазара, HMA! също твърди, че е най-добрият VPN там. Обещава да защити вашата анонимност онлайн, но отзивите на потребителите за нея’напоследък беше страхотно. Затова реших да подложа нещата на теста и да проверя колко тегло има в тези мнения за тази популярна VPN услуга.

HMA! отправя някои високи обещания на своя много уникален и наперен уебсайт, но дали всъщност ги изпълнява е това, което трябва да разбера в този изчерпателен HideMyAss VPN Review 2023

 • Сигурност
 • прозрачност
 • Ценообразуване
 • Сървъри
 • производителност
 • Съвместимост
 • поддържа

Индустриалният стандарт за криптиране е военното криптиране AES-256, тъй като то’s най-сигурният стандарт за криптиране на данни там. Не можете да дешифрирате данни, криптирани по този стандарт, дори ако имате хиляда суперкомпютри, работещи 24 × 7 в продължение на стотици години.

И HMA! използва този стандарт, така че мога да го отбележа безопасно под този показател за сигурно прехвърляне на вашите данни през неговите връзки.

За поддръжка на протокол за тунелиране той предлага три различни варианта на протокола:

 1. OpenVPN
 2. PPTP
 3. L2TP / IPSec

От тези три, OpenVPN се счита за най-сигурният, тъй като е отворен код и е без големи уязвимости в сигурността. Препоръчвам ви да използвате този протокол по подразбиране, независимо дали използвате HMA! или друга VPN.

PPTP не е сигурен като стар стандарт на протокола и се счита за слаб, така че е безполезен дори и да има такъв.

L2TP / IPSec е най-подходящ за iOS платформи, тъй като OpenVPN е малко бавен там. Ако не’t срещате проблеми със скоростта, продължете към OpenVPN, но ако го направите, преминете към L2TP / IPSec, тъй като е относително сигурен, дори и в по-малък мащаб от OpenVPN.

Contents

HMA! Преглед на защитата от течове на DNS

Скриването на истинския ви IP онлайн не е нещо, което лесно може да се направи само като ви предложи сървър, който да пренасочи връзката ви през. Вашият IP може лесно да изтече, ако VPN, който използвате, не’не предлагайте защита срещу течове на WebRTC или DNS.

В нашето проучване за течовете на DNS попаднахме на много VPN мрежи, които обещаваха здрава сигурност, но не можаха’дори да скриете истинския си IP онлайн. Повечето потребители не’не знам за това, но това не би трябвало’Не приемайте леко, ако планирате да изкупите абонамент за нов план.

Така прави и HMA! защита срещу DNS, WebRTC и други видове течове?

Изненадващо, със сигурност го прави!

Тестове на заявки за WebRTC и HTTP

 1. https://browserleaks.com/webrtc (Изчисти)
 2. https://www.doileak.com/ (Изчисти)

DNS течове:

 1. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Изчисти)
 2. https://www.dnsleaktest.com/ (Изчисти)

IPv4 / IPv6 и торент IP течове:

 1. https://ipleak.net/ (Изчисти)
 2. https://ipx.ac/run/ (Изчисти)

След как открих множество аспекти на сигурността на тази услуга разклатени и ненадеждни, не бях’не очаквам HMA! да е напълно доказателство за течове. HMA! би бил чудесен избор за Torrenting поради това, че е толкова ясно пропусклив, само ако неговата политика и юрисдикция не биха били толкова неподходящи.

HideMyAss! Приложение за проверка на файлови приложения

Приложенията, дори ако идват от известни или надеждни доставчици, могат да носят двигатели или зловреден софтуер, които потенциално могат да навредят на вашето устройство или да компрометират вашите данни или дори и двете.

За да бъдете допълнително сигурни, че системата ви няма’няма да се компрометирате така, трябва да стартирате проверка на приложението.

Най-добрият сайт, който използвам за тази задача, е Virustotal.com.

Обикновено проверявам приложенията за десктоп, тъй като те често са с големи шансове да носят злонамерен софтуер или подозрителен двигател.

HMA!’s Приложението за Windows стана ясно от този тест, без двигатели да бъдат открити в 60 различни теста.

Преглед на HideMyAss VPN

Ако някога сте мислили да се абонирате за HMA !, тогава сериозно трябва да разгледате тези недостатъци на сигурността, които просто не могат да бъдат игнорирани.

компетентност

Обединеното кралство.

Това е мястото, където Privax Limited, който от своя страна притежава HMA! се основава.

Privax Limited беше придобита от известната компания за сигурност Avast, която има множество онлайн продукти, свързани с поверителността, през 2015 г. И въпреки че Avast е базирана в Чешката република, HMA! все още работи извън Обединеното кралство.

Обединеното кралство изобщо не е безопасно място за основаване на VPN. В нашето проучване за юрисдикциите Обединеното кралство беше сред най-опасните места в света, що се отнася до сигурността на данните. Ако VPN е базиран там, той е уязвим за предложения като правителствени поръчки за заявки, заявки за екстрадиране на данни и т.н..

  Преглед на VPNBook 2023

Данните ви не са безопасни, ако са’е паркиран във Великобритания, прави HMA! неподходящ избор, ако търсите сигурен и анонимен доставчик, с който да се свържете.

Влизане

Всички VPN казват, че те носят нулеви регистрационни файлове, но винаги има някои данни, които се съхраняват на заден план, както проверихме в нашето проучване за различни политики за регистрация в цялата индустрия.

Но докато VPN няма’не съхранявайте лична информация, тя може да се счита за безопасна за потребителите, но HMA! попадат в тази категория?

Не, не става’T. Тук’е защо:

HMA! съхранява следните видове трупи:

 1. Потребител
 2. Временни марки за връзка
 3. Дървени дневници
 4. IP адрес на потребителя
 5. IP адрес на VPN сървър, към който се свързва потребител

И то’s не само за съхраняване на чувствителна информация, но и за времевия период, който се съхранява, което прави цялата работа още по-опасна за потребителя.

HMA! съхранява всички тези трупи за период от 30 дни. Че’s месец, в който вашите чувствителни данни се съхраняват с HMA! и ако комбинирате това с факта, че местоположението на съхранение на данни е в Обединеното кралство, тогава там’не ви остава място да се доверите на HMA! изобщо.

Доставчикът също е участвал в случаи в близкото минало, когато разгласява чувствителни потребителски данни на властите, които доведоха до затвора за някои от неговите потребители.

Едно нещо’Имайки предвид, никога не трябва да правите нищо незаконно, докато използвате HMA! изобщо, тъй като доставчикът със сигурност ще се откаже от вашите данни, ако поръчката от някой орган пристигне. И дори ако сте потребител, който не’не се отдайте на нещо незаконно, абонирайте се за HMA! не е препоръчително.

HMA! Предлага като цяло три типа планове за ценообразуване, но в момента има ограничен във времето дългосрочен план, който’също е на разположение.

Ще имате достъп до всички HMA!’s функции във всеки отделен план.

 1. Месечен абонаментен план: 11,99 долара, фактурирани веднъж.
 2. Годишен абонаментен план: $ 83,88, фактуриран веднъж ($ 6,99 / месец).
 3. Две годишен абонаментен план: $ 119,76, фактурирани еднократно ($ 4,99 / месец).
 4. Специален план: Тригодишен план за абонамент: 107,64 долара, фактурирани веднъж ($ 2,99 на месец).

HideMyAss VPN Преглед на цените

Такива са тези планове и техните етикети, оправдани за услугата, която HMA! оферти?

Не съвсем според мен като HMA!’Ценовите планове не са само завишени, но и противоречиви.

Месечният план е с твърде висока цена от близо 12 долара. Ценовият диапазон за такъв план не трябва да надвишава 7-8 долара, освен ако не сте ExpressVPN.

След месечния план, HMA! Прескача директно към годишната сделка, което е малко странно, тъй като трябва да има посреднически план като 6-месечна сделка. Като че ли HMA! Иска да тласне потребителите към закупуване на по-големи планове, следователно месечната сделка се чувства така’е точно там, за да изглеждат другите планове добре и по-евтино.

Но HMA! Ти’не си прекалено умен с това!

Новата стойностна сделка, която предлага плана с 2,99 долара на месец, изисква да се абонирате за тригодишния план и да кашляте една тежка сума от 107,64 долара, фактурирана веднъж, което всъщност е по-ниска сума в сравнение с цената, за която ще трябва да платите двугодишния план при същия доставчик.

Наистина го правя’не разбирам логиката на ценовата стратегия, която HMA! следва.

Ценообразуването е объркващо и не би улеснило всеки потребител, който иска да се абонира за услугата.

И докато цената от 2,99 долара на месец изглежда евтина, липсата на функции и отказ на много критични фронтове прави HMA! Изглежда като лош избор, като се има предвид, че можете да получите мощен VPN като Surfshark за по-ниска цена.

HideMyAss Преглед на безплатни пробни и методи за плащане

HMA! ви предлага общ период от 60 дни, през който можете спокойно да тествате нейната услуга.

За да активирате първите 30 дни пробен период, просто трябва валиден номер на Paypal или кредитна карта.

Преглед на метода на плащане HideMyAss

За втория набор от 30 дни пробен период ще трябва да платите за плановете, но все пак сте задължени към офертата за възстановяване, която остава валидна за този период.

Количеството дни, които можете да използвате HMA! безплатно със сигурност е много повече от това, което можете да получите от други доставчици, които просто предлагат период на възстановяване, а не безплатна пробна услуга. Но HMA! предлага и двете.

  Anonine VPN преглед

30-дневната безплатна пробна версия изисква кредитна карта или номер на Paypal, но има доставчици като NordVPN, които не правят това’дори не изисквам това, така че HMA! тук трябва да работи за премахването на тази бариера, дори ако това означава намаляване на броя на дните, за които изпитването остава валидно.

HMA!’Политиката за възстановяване може да звучи приятелски, но не забравяйте, че ако прекрачите лимита на пропускателната способност от 10 GB, няма да останете задължени да поискате възстановяване, така че стъпвайте внимателно.

Що се отнася до начините на плащане, можете да използвате само три метода, за да платите за HMA!’s ценови планове:

 1. Кредитни карти
 2. Paypal
 3. Skrill

Опциите за плащане обхващат двата най-популярни начина на плащане, но от HMA! неотворено’не предлагам биткойн или друга крипто базирана поддръжка за плащане (Това позволява на потребителя да запази личната си информация за плащания), аз все още вярвам, че марката трябва да измине дълъг път в разбирането на текущата динамика в индустрията и какво точно искат клиентите от нея.

PureVPN предлага 15+ начина на плащане и то’е водеща в индустрията услуга, така че HMA! има много показатели в различни области, към които може да се позове и коригира или дори заложи на своите текущи стандарти за обслужване.

Присъствайте в над 190 места по целия свят, HMA! Има една от най-разнообразните сървърни дистрибуции в бранша.

Общият брой на предлаганите от тях сървъри е 940+, което е малко над средното ниво, тъй като много топ VPN мрежи като ExpressVPN и NordVPN предлагат някъде между 2000-4000 сървъра в техните списъци.

Преглед на HideMyAss сървъри

Но броят на сървърите престава да има значение над определен брой, ако потребителите в мрежата нямат’Не се сблъсквайте със затруднения в трафика и следователно с по-ниските скорости. Така че дали VPN предлага 1000 или 3000, разликата не е твърде голяма по отношение на производителността в скоростите.

Броят на местата, в които VPN предлага сървъри, е изключително важен фактор, влияещ на потребителското изживяване. Това е така, защото колкото по-близо е даден потребител до определен сървър, толкова по-бързи ще бъдат скоростите, тъй като няма голямо разстояние, което хоп трябва да измине.

И тук е HMA! Има няколко основни точки. Неговите 190+ места за сървъри са се разпространили по целия свят. С изключение на Антарктида, потребителите на всички 6 обитаеми континента могат да бъдат много близо до определен сървър от HMA! Сървърна мрежа.

Повечето доставчици на VPN не’не предлагам много сървъри извън европейските и северноамериканските региони, тъй като повечето VPN потребители пребивават на тези места, но HMA! Има сървъри на странни места като Гуам, Бутан, Палестина, Йемен, Кения, Малави и дори в Северна Корея.

Нямам’не видях друга VPN, покриваща тези места толкова свирепо, колкото HMA! Направил.

И на всичкото отгоре, повечето от тези сървъри са действителни сървъри за голи метали.

Загубата на скорости е разбираема за VPN, тъй като те имат силно криптиране, поддръжка на протоколи и пренасочване през връзките си, което поставя стрес върху скоростите, каращи ги да се снижават надолу. Но има някаква степен, до която тази загуба на скорост е поносима, освен това и скоростите могат да станат разочароващи или дори неизползваеми.

Максималната загуба на скорост за VPN трябва да бъде в границите 25-40% и HMA!’скоростите често се намират в този диапазон за щастие.

Използвам скорост на интернет връзка 50 Mbps, така че не го правя’t като всеки VPN, който кара скоростите да намаляват под маркировката от 30 Mbps.

Проведох тестове за скорост на 5 различни HMA! сървъри, всички от различни континенти и тук са средните скорости от него:

 • Ping: 72 Ms
 • Скорост на изтегляне: 32.16 Mbps
 • Скорост на качване: 27.92 Mbps

С HMA !, можете да получите скорост повече от тази, но на някои сървъри, особено в Близкия Изток и Канада, можете да очаквате загуби на скорост над 50% в пъти. Европа и Азиатско-Тихоокеанският басейн имат най-бързите скорости с около 35% загуба на скорост на повечето сървъри.

HMA! Преглед на торент

VPN, които не’не поддържам Torrenting, изрично го споменавайте, но HMA! нали’не е така.

  Йога VPN преглед 2023

Никъде не споменава дали поддържа Torrenting или не, но много потребители се оплакват от различни форуми, че HMA! изобщо не е подходящ за Torrenting.

Много потребители получиха известия за DMCA, изпитаха по-ниска скорост или дори пълно изключване, докато използват HMA! за Torrenting, и аз лично го преживях.

Само едно изтегляне на обикновена книга на стойност 2 Mbs отне 3 минути, което е далеч от ВМА! сравнително добра скорост при общото сърфиране. И така, дон’няма да отида за това, ако се отдадете на тежък торент.

Преглед на деблокиране на HideMyAss VPN Netflix

Очаквах HMA! Да деблокирам Netflix US и в много други страни, но оставам разочарован. Че’s, защото всеки път, когато се опитвах да се свържа с Netflix, използвайки някой от HMA!’s сървъри, получих тази скандална грешка в прокси сървъра на Netflix.

Грешка в прокси сървъра на Netflix

Netflix има различни библиотеки със съдържание за различни страни, предлага услугите си в и докато някои съдържание от него остава достъпно във всички страни, някои не’T. И това’s, където идват VPN мрежи. Но Netflix усложнява този проблем, когато поставя забрана за VPN на своя сайт, тъй като използва защитната си стена, за да отсее връзки, базирани на VPN, към своята услуга..

В наши дни само шепа VPN работят за деблокиране на Netflix US и други регионални библиотеки, предлагани от стрийминг гиганта и мога да го кажа категорично, че точно сега, HMA! Не е сред тях.

Нищо различно или уникално тук като HMA! просто предлага поддръжка на клиентско приложение само за най-популярните платформи, включително следното:

 • Windows
 • Mac
 • андроид
 • IOS
 • Linux

HideMyAss VPN Съвместимост на приложенията

За Firestick, Kodi и други любители на нишовите устройства, HMA! нали’t правилният избор за вас, тъй като не е така’не предлагам естествена поддръжка за всяка такава платформа.

HMA! въпреки това предлага поддръжка на рутери, така че можете лесно да маршрутизирате всичките си устройства през връзката автоматично.

В един акаунт можете да използвате услугата на 5 различни устройства едновременно, значително подобрение от страна на доставчика, тъй като известно време не можахте’t влезте в повече от 2 устройства едновременно.

Що се отнася до използваемостта на приложенията, те са невероятно лесни за конфигуриране и използване. Иницииране на връзката с едно кликване и прости суап сървъри чрез просто щракване / докосване на желаното място веднъж, са само някои от основните UX USPs на HMA! приложения.

HMA! в миналото имаше много оплаквания от потребители относно бавната и почти несъществуваща поддръжка на клиенти. Те предлагат поддръжка, базирана по имейл, само в онези дни, която по очевидни причини не е подходяща за техническа услуга като VPN.

Сега с добавянето на поддръжка за чат на живо от HMA! Такива проблеми отшумяха.

Преглед на поддръжката на HideMyAss VPN

Поддръжката за чат изпълнява екипа за чат на живо и бързо дава подробни отговори на вашите запитвания. Попитах ги за поддръжката на Firestick и получих доста задоволителен отговор, така че мога да кажа, че тяхната подкрепа определено е в крак и според индустриалните стандарти.

заключение

Сега към крайния разговор!

Препоръчвам ли ви да се абонирате за HMA!?

Голям не!

Защо?

HMA! неотворено’t поддържа Netflix, Torrenting или друга активност, базирана на поточно предаване, тя съхранява журнали с чувствителна стойност и това за период от над 30 дни и’със седалище във Великобритания, което не е много сигурна юрисдикция за VPN мрежи.

Той има някои добри позитиви като над средната скорост, приятелски пробни правила, поддръжка на множество устройства с добри UI и UX дизайни и поддръжка за чат на живо, за да се справят с всичките ви проблеми за отстраняване на проблеми. Но негативите са твърде много, за да се игнорират, дори в лицето на тези позитиви.

Така че дон’не отивам за HMA !, тъй като нейната надценка за услугата, която предлага, и не’не съдържат много добри функции, които можете да получите при други доставчици, както и за по-ниска цена.

За много по-добър и по-евтин VPN можете да отидете за Surfshark или ако имате бюджета, след това отидете за ExpressVPN, но засега, не’дори не мисля за абониране за HMA!.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me