Avast VPN преглед 2020

компетентност Чехия
Цена $ 79,99 за 1-годишен план
Сървъри 55 сървъра в 34 страни
Регистри Съхранява дневници за връзка
Encryption AES-256-GCM / AES-256-CBC
Деблокира Netflix Не
Torrenting да
Работи в Китай Не
Препоръчано  Не
уебсайт https://www.avast.com/en-us/secureline-vpn/
Съвместимост Windows, Android, Apple

Виртуалните частни мрежи или VPN добавят допълнителен слой криптиране към вашия интернет. Avast SecureLine е една такава услуга, подкрепена от известната антивирусна компания зад нея; притежаващи известните AVG и HideMyAss VPN колеги.

Човек може да мисли с такова родословие, VPN предоставя изключителна сигурност / поверителност онлайн. За съжаление, Avast се оказа посредствена услуга, поради което не го препоръчвам на моите зрители / читатели.

Тяхната структура на ценообразуване е изключително объркваща, имате само ограничен 55 сървъра в 34 страни по света, ефективността е лоша за поточни / поточни дейности и се поддържат само два начина на плащане.

Да не споменавам, Avast не успява да деблокира VoDs, страда от липса на разширени функции и дори записва регистрационни файлове за връзка. Можете да получите по-добра надеждност за по-малко с Surfshark или PureVPN вместо това.

Прочетете този преглед Avast VPN 2020, за да научите повече за доставчиците’ сигурност, прозрачност, цени, сървъри, производителност, съвместимост, поддръжка и други.

Критерии за оценка

 1. Компетентност: Avast VPN се намира в държава с 5 очи?
 2. Сигурност: Безопасен ли е Avast SecureLine VPN?
 3. Течове: Изпълнява ли Avast VPN IP, DNS & WebRTC?
 4. Сървъри: Съвместим ли е P2P, работи ли в Китай??
 5. Streaming: Работи ли с Netflix & Други VoDs?
 6. скорост: Колко бърз е Avast SecureLine VPN?
 7. Съвместимост: Приложения и поддържани устройства
 8. Ценообразуване: Колко струва Avast VPN?
 9. Доверие: Оценки на тръстпилот, Reddit & Поддръжка на клиенти

Компетентност: Avast VPN се намира в държава с 5 очи?

Макар и технически, Avast SecureLine VPN isn’t базирана във всяка държава от 5, 9 или 14 очи той има своя централен офис на място, известно с това, че се наслаждава на обмена на информация с тези съюзи, т.е. Чешката република.

Така че юрисдикцията не е напълно сигурна и дори не е част от всеки проблемен съюз, тя’Тъй като с членовете на тези съюзи се вдига голям червен флаг, който’не е за пренебрегване изобщо.

Сигурност: Безопасен ли е Avast SecureLine VPN?

След като влезете задълбочено в Avast VPN’s местоположение, политика за регистриране, криптиране и приложения,  можете да се чувствате сигурни, че VPN е безопасен избор. Това е добър вариант, ако искате да използвате силна сигурност и уединение.

Политика за регистрация

Avast VPN защитава претенциите да бъде доставчик на нули. Това твърдение всъщност е правдоподобно доставчикът не’не съхранявайте лична информация като вашия истински IP адрес, IP, към който се свързвате, вашата активност при сърфиране или други подобни журнали.

Въпреки това, Avast VPN съхранява регистрация на връзки и честотна лента, така че той знае кога се свързвате, колко дълго използвате VPN и колко данни използвате през това време. Това прави VPN опасен? Нищо подобно.

Докато истински VPN не трябва’не пазете всякакъв вид дневници, дори дори и регистрация на връзки или честотна лента, тези типове трупи обикновено са безобидни и дори ако VPN ги събира, тя спечели’не нарушават поверителността ви по някакъв основен начин.

Шифроване и протоколи

Avast SecureLine VPN използва шифъра AES 256 за криптиране на потребителски данни който преминава през защитените му връзки. Не може да дешифрира този стандарт за криптиране, защото това’не е правдоподобна възможност.

Дори ако имате хиляди суперкомпютри, работещи едновременно, те няма да дешифрират правилно данните, криптирани под този шифър в продължение на стотици години, вероятно дори повече.

По отношение на протоколи, Avast VPN просто предлага OpenVPN, но само с UDP и друг протокол под формата на IPSec. Това е наред, тъй като OpenVPN с UDP е по-бърз от OpenVPN с TCP.

Ако обаче говорим за това от гледна точка на сигурността, това не е много проблем. Самият OpenVPN е сигурен софтуер с отворен код и това’най-доброто за поддръжка на протоколи към VPN.

Проверка на вируси на приложения

За пълен преглед на сигурността на Avast SecureLine VPN реших да проверя приложенията им за вируси. За щастие, нито един от техните VPN клиенти не съдържа вируси, след като ги стартира през VirusTotal. Резултатите са показани по-долу:

Общ тест на Avast VPN Virus

Kill Switch

В този бързо развиващ се дигитален свят, където дори и най-простите дейности могат да ви вкарат в юридически проблеми, благодарение на задължителните закони за запазване на данни и масово наблюдение; VPN мрежите служат като решаващо средство за получаване на защита.

Често обаче VPN връзката може да бъде затруднена, което води до прекъсване. Това крие голям риск при разкриването на вашата идентичност, но благодарение на Avast’s Функция Kill Switch, която деактивира целия интернет, оставате сигурни.

Активиране на Avast VPN Kill Switch

Течове: Изтича ли Avast VPN IP, DNS & WebRTC?

Отговорът е абсолютно не! Avast VPN е безопасен и не’t изобщо да изтече вашия IP адрес. Ето инструментите, които използвах за тестване на Avast’s пестеливост при защита на истинската ви идентичност, заедно с резултатите.

Тестове за заявка на WebRTC и HTTP:

 • https://browserleaks.com/webrtc (Изчисти)
 • https://www.doileak.com/ (Изчисти)

DNS течове:

 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ (Изчисти)
 • https://www.dnsleaktest.com/ (Изчисти)

IPv4 / IPv6 и торент IP течове:

 • https://ipleak.net/ (Изчисти)
 • https://ipx.ac/run/ (Изчисти)

Avast VPN тест за теч

Сървъри: Съвместим ли е P2P или работи в Китай??

Сървърната инфраструктура на Avast VPN е далеч по-слаба в сравнение с това, което можете да получите за много по-ниска цена от други топ VPN за индустрията. Обхватът е наистина лош и се разпростира само до 55 сървъра в 34 страни по света.

Тези по-малки числа водят до пренаселеност, като по този начин поддържат бавни скорости на претоварените сървъри. Плюс това, ниският брой държави, в които сървърите са хоствани, удължава разстоянието до сървърите, като по този начин увеличава изоставането.

P2P / Torrenting

Avast VPN предлага добри възможности за торент и определено има тенденция да бъде един от най-бързите VPN, които съм тествал. Въпреки това тепърва ще виждам специфични за торента функции като SOCKS5 прокси сървъри от доставчика.

В същото време Torrenting и Поддръжката на P2P се предлага от Avast SecureLine VPN, но само на тези ограничен брой места на сървъра (изброени по-долу). Така че бих искал да видя подобрение и в сървърите.

 • Прага, Чешка Република
 • Франкфурт, Германия
 • Амстердам, Холандия
 • Ню Йорк, Ню Йорк
 • Маями, Флорида
 • Сиатъл, Вашингтон
 • Лондон, Обединеното кралство
 • Париж, Франция

Avast VPN сървъри за P2P

По отношение на P2P / Torrenting, аз също проведох тест на IPLeak.net, който поиска изтегляне на магнитна връзка и след това оценка на фона зад мрежата.

Както можете да видите, резултатите показват, че моята идентичност е защитена, разкривайки различен IP от действителното ми местоположение и адрес: 185.191.205.6. Това означава, че няма никакви течове.

Тест за откриване на торент адрес Avast VPN

Avast работи ли в Китай?

За съжаление доставчикът не предлага StealthVPN a.k.a. еквилибристика особеност. Все още имах свой представител тествайте услугата в Китай (като част от анализа на нашите 80+ доставчици), но не се получи.

Макар че е важно да се отбележи, че VPN функционираше в други места като Иран, Ирак, Турция и Египет, където забраните за VPN са непосредствени и е доста трудно да бъдат заобиколени.

Поток: Работи ли с Netflix и други VoDs?

Avast SecureLine VPN’Най-голямата слабост е невъзможността му да деблокира Netflix US или всеки друг стрийминг сайт. Netflix има забрана за VPN на своя сайт, забранявайки VPN да инициират връзка към него.

Стрийминг гигантът направи това, за да защити пактовете си за авторски права, които има с други медийни къщи. Той включва в черни списъци IP-базирани на VPN, така че ако се опитате да се свържете с Netflix с такъв доставчик с IP адреси в черен списък, ще видите грешка.

Avast VPN не успява да деблокира Netflix

Avast SecureLine VPN не’няма да накара този екран да изчезне. Avast SecureLine VPN не’не поддържате отблокиране на Netflix от която и да е държава или през който и да е от нейния сървър, период!

Тествах Netflix на поне 10 различни сървъра, предлагани от Avast VPN, но всеки път ще получавам съобщението за грешка. Avast VPN също няма’не работите за деблокиране на друг основен стрийминг сайт като BBC iPlayer, Hulu, Disney + Amazon Prime или дори Sports Sports.

Грешка в прокси сървъра на Netflix

Скорост: Колко бързо е Avast SecureLine VPN?

Изненадващо, Avast VPN се оказа един от най-ниските скорости в индустрията, което го прави лесно един от най-бързите VPN в индустрията. На моята 100MB връзка получавах тези скорости без VPN връзка.

 • Изтегляне на скоростите: 87.92 Mbps
 • Скорости за качване: 78.10 Mbps
 • Ping процент: 66 г-жа

Тук’s моята скорост от Avast VPN’s Сан Франциско сървър от същата интернет връзка

 • Изтегляне на скоростите: 83.04 Mbps
 • Скорости за качване: 79.88 Mbps
 • Ping процент: 79 г-жа

Само малко над 10% спад в скоростта на изтегляне е това, което мога да нарека пламтящ бързо. Жалко, че Avast VPN няма’t деблокирайте VoDs, в противен случай щеше да е безпроблемно да се използва тази VPN, като ваш първи избор за стрийминг.

Съвместимост: Приложения и поддържани устройства

Avast SecureLine VPN предлага основно хранилище за приложения с поддръжка, налична за популярни платформи т.е. Avast за Windows, Avast за Mac, Avast за Android и Avast за iOS.

Отивайки до потребителския интерфейс / UX на приложенията, простотата е това, върху което Avast VPN се фокусира основно. Без усложнения, без остри функции, с които е трудно да се взаимодейства. Само с едно кликване и се свързвате с избрания от вас сървър.

Приложенията са проектирани с нооби в предвид, така че дори и да сте новак с не много познания за VPN домейна, можете просто да скриете самоличността си онлайн с Avast VPN’s един клик интерфейс.

Avast VPN интерфейс

Получавате меню за предпочитания във всяко приложение, което е тяхната най-добра удобна за потребителите функция. Вероятно вярвам, че Avast’Широкият опит в домейна Antivirus му позволи да повтори същото на своя VPN продукт.

Ако това’В такъв случай бих искал да видя повече такива полезни иновации, базирани на потребители. Връщайки се към менюто с предпочитания, можете да го използвате за настройка вашите собствени предпочитания за това как искате VPN да се държи.

Искате Avast VPN да се свързва автоматично всеки път, когато отворите компютъра си? Няма проблеми, просто щракнете върху опцията за това в менюто с предпочитания и VPN ще функционира точно така.

Мобилните приложения са еднакво чисти и отзивчиви, с почти същия интерфейс като техните настолни колеги. Списъкът със сървъри е лесно достъпен и едно натискане на всяко име на сървъра автоматично ще започне връзка с него.

Avast VPN интерфейс 2

Цени: Колко струва Avast VPN?

Avast SecureLine’Най-объркващият аспект е нейното ценообразуване. Очевидно следва стратегията за ценообразуване, базирана на устройство, което е доста странно и създава много объркване.

Почти всички топ VPN мрежи като IvacyVPN имат опростени абонаментни планове, които са на цена от продължителността на абонамента, т.е. месечни, годишни или дори двугодишни планове.

Но освен един редовен план, който работи на всички устройства, Avast SecureLine VPN предлага абонаментни планове, базирани на устройства. По-долу цената на Avast VPN за различни планове е описана подробно:

 1. Годишен абонамент за 5 устройства: $ 79,99
 2. Достъп до Windows: $ 59.99
 3. Достъп до Mac OS: $ 59.99 годишно
 4. Достъп до операционна система Android: $ 19,99 годишно
 5. Достъп до iOS / iPad OS: $ 19.99 годишно

За ценообразуването не получавате достъп до много функции, както бихте искали със Surfshark, Ivacy или ExpressVPN. Avast също не успява да деблокира VoDs, но вие получавате добра поддръжка за изтегляне на торенти.

Планове за ценообразуване за Avast VPN

Въпреки че ценообразуването е объркващо, Avast прави предлага невероятна 7-дневна безплатна пробна версия оферта, където просто трябва да изтеглите техния клиент и да започнете да го стартирате на вашето устройство.

Единственото, което е необходимо за започване на този пробен период, е вашето данни за кредитна карта. Няма да бъде приспаднато плащане, ако анулирате абонамента си преди края на пробния период.

За методи на плащане Avast SecureLine поддържа само две опции: кредитни / дебитни карти или PayPal. Въпреки това, няма биткойн поддръжка, което е по-трудно, тъй като не е така’не давам на потребителя лост за анонимност.

Начини на плащане Avast VPN

Мога ли да получа Avast безплатно?

Да, можете да се възползвате от 7-дневна безплатна пробна версия, налична от Avast, за да тествате услугата на своите Mac, Windows, iOS и Android устройства. Все пак ще трябва да добавите данните си за плащане при регистрация.

Avast Free Trial App Popup

Достоверност: Оценки за доверен пилот, Reddit & Поддръжка на клиенти

Avast VPN е получил средна оценка от 2/5 на Trustpilot от общо 2 566 отзива на потребители. Излишно е да казвам, че това е доста лош резултат и показва, че не много потребители са доволни от доставчика.

Над 11% от потребителите са дали на Avast a “лошо” рейтинг, което означава, че повече от 290+ потребители вярват на услугата “гадно” поради липса на по-добър срок; обосновавайки защо и ние не препоръчваме продукта.

Оценки на Avast Trustpilot

Отзиви за Avast SecureLine VPN в Google Play Store

В Google Play Store Avast VPN се радва на 4,6 звездна оценка от общо 130 825 отзива. Въпреки че повечето изглежда са доволни от версията за Android, видях много оплаквания от прекъсвания и прекъсване на сървъра’с.

Avast VPN рейтинги в Google Play Store

Avast VPN преглед Reddit

След търсене на Avast VPN на Reddit, повечето от отзивите, на които попаднах, бяха “отрицателен”. И забелязах, че много потребители се оплакват от дразнещи изскачащи реклами в долната част на своите приложения.

Това беше последователно и при други продукти. Например, по-долу redditor изтегля Avast Premier и често получава разочароващи реклами за инсталиране на своето SecureLine VPN приложение.

Обратна връзка за Avast VPN Reddit

Поддръжка на клиенти

Avast SecureLine VPN избира уникален подход за предлагане на поддръжка на клиенти. Докато другите предлагат чат на живо, всъщност можете да се обадите на exec за поддръжка на клиенти на Avast за разговор, когато пожелаете!

Когато се обадих на линията за поддръжка, открих, че execs са наистина учтиви и невероятно опитни да решават основни проблеми. Avast SecureLine VPN също предлага специален раздел с често задавани въпроси, но има само основни заявки на ниво.

За съжаление те също липсват a “чат на живо” система за поддръжка, която е невероятно тревожна. В днешно време предлагането на чат на живо е като стандарт за индустрията, но изглежда, че Avast живее през 90-те години.

За щастие, те го компенсират, като предлагат денонощна поддръжка по телефона, но все пак това може да не е жизнеспособно решение за много. Ако всичко друго не успее, можете да стигнете до Avast чрез техните Facebook и Twitter профили. 

Сравнение между Surfshark & Avast VPN

доставчикSurfsharkAvast VPN
Цена $ 1.99 / месец. $ 6.66 / месец.
Сървъри 1040+ в 61 държави 53 в 34 страни
Съвместимост Всички устройства Windows, Mac, iOS, Android
компетентност Британски Вирджински острови Чехия
Политика за регистрация Няма регистрационни файлове (одитирани) Съхранява дневници за връзка
Поддръжка на клиенти Чат на живо & електронна поща Чат на живо & билет
Резултат на тръстпилот 4.5 2.0
уебсайт Посетете Surfshark Посетете Avast VPN

Препоръчвам ли Avast VPN?

Не препоръчвам Avast SecureLine VPN за всеки, който чете това, тъй като считам, че услугата има дълъг път, за да оправдае високия си ценови диапазон. Липсващите функции, лошият обхват на сървъра и липсата на отблокиране на Netflix го прави доста безполезен.

Доставчикът наистина предлага големи скорости и стабилни приложения, но недостатъците просто не могат да бъдат игнорирани. Така че, засега тази услуга не е в нашия списък с препоръки. Ако търсите добра, сигурна, бърза и богата на функции VPN услуга, отидете на Surfshark.

Подобни статии

 • Преглед PureVPN 2020

  Юрисдикция Хонг Конг Цена $ 2,91 / месец за двугодишен план Сървъри 2 000+ в 140+ страни Регистрация Без регистрация Заверено шифроване AES-256-CBC Деблокира Netflix...

 • Surfshark Review 2020

  Компетентност на Британски Вирджински острови Цена $ 1,99 / мес (47,76 $ за 24 месеца) Сървъри 1040+ в 61+ Държави Дневници Без регистрационни файлове Сертифицирано шифроване...

 • GOOSE VPN преглед 2020

  Компетентност Нидерландия Цена $ 1,99 Сървъри 71 Дневници Не Шифроване AES-256 Деблокира Netflix Не Torrenting Да Работи в Китай Не Препоръчвам Не Уебсайт...

 • Преглед на VyprVPN 2020

  Компетентност Швейцария (Небезопасна) Цена $ 6,67 / месец ($ 80 за 1 година) Сървъри 700 Дневници Без кодове Шифроване AES-256 Деблокира Netflix Да Torrenting...

 • Windscribe VPN Review 2020

  Юрисдикция Канада Цена $ 49 за едногодишен план Сървъри 600+ сървъри в 60 държави Дневници Да Шифроване AES-256 Bit Unblocks Netflix Не Torrenting Да...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me