Surfshark vs. privát internet-hozzáférés (PIA)

Surfshark vs. PIA

Ahol a Surfshark a VPN-szolgáltatások új fajtáját képviseli, a Private Internet Access (PIA) néhány mérföldnyire van rajta, és sokak számára népszerű választás..

Megpróbálja meghatározni a jobb választást a kettő között? Ha igen, akkor a megfelelő helyen vagy. Nézze meg ezt a részletes Surfshark és PIA összehasonlító elemzést.

Főbb

Surfshark PIA
 1. 1040+ kiszolgáló 61+ ország
 2. Dinamikus / statikus IP-k érhetők el
 3. Korlátlan egyidejű kapcsolat
 4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
 5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)
 1. 3300+ szerver 30 ország
 2. AES-256 bites titkosítás
 3. 10 egyidejű kapcsolat
 4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
 5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)

Árképzés és árengedmények

Surfshark PIA
Előfizetési időszak 1 hónap 1 hónap
1 év 6 hónap
2 év 1 év
Különleges ajánlat 83% kedvezmény egy 24 hónapos tervre 67% kedvezmény egyéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 11.95 $ 10.95
Havi legalacsonyabb ár $ 1.99 $ 3.33
Egyéves ár $ 71.88 $ 39.95
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 7 nap

A PIA és a Surfshark egyaránt költségvetés-barát VPN-szolgáltatások, amelyek jó ár-érték arányt kínálnak kevesebb pénzért. A kezdéshez három szint van előfizetéssel.

A PIA havi terve 10,95 dollárba kerül, míg a Surfshark ugyanaz 11,95 dollárba kerül. Mint ilyen, a PIA inkább az olcsóbb lehetőség a havi előfizetéseknél.

A PIA-tól elérhető további szintek közé tartozik a 6 hónapos és az 1 éves terv. A 6 hónapos terv 5,99 dollárral mozog, ha egyszer 35,95 dollár számláz.

Időközben az 1 éves terv elérhető 3,33 USD / hónap áron, így hatalmas 67% -ot biztosít. Ezért a felhasználók csak minimálisan 39,95 dollárt fizetnek 12 hónapra.

A Surfshark viszont nem kínál 6 hónapos tervet. A havi hónap után hozzáférést biztosítanak a felhasználók számára egyéves és kétéves előfizetésekhez.

Az egyéves terv 50% kedvezményt biztosít az eredeti árért. Havonta 5,99 USD-t fizet, ami összesen 71,88 USD 12 hónapra. Ez meglehetősen drága a PIA-hoz képest.

A Surfshark azonban kompenzálja ezt azáltal, hogy 83% -os kedvezményt kínál a 2 éves tervre. A 24 hónapos hozzáférésért minimum 47,76 dollárt fizet!

A visszatérítésekkel kapcsolatban a PIA csak 7 napos garanciát nyújt. Eközben a Surfshark 30 nap hosszabb időtartamot kínál a visszatérítés megszerzéséhez.

A legjobb ajánlat a Surfshark számára: Takarítson meg 83% -ot a 2 éves akciós áron

Vedd meg ezt a legjobb ajánlatot a PIA-ra: 67% kedvezményt kapsz egyéves tervre

Jellemzők

Surfshark PIA
Egyidejű kapcsolatok Korlátlan 10
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Eszközök kézi telepítése Set-top boxok, útválasztók és Linux Néhány útválasztó
Split alagút Igen (összes alkalmazás) Nem
Ingyenes extrák Shadowsocks támogatás, Hacklock, Blindsearch, NoBorders mód, TrustDNS SOCKS5 Proxy és hirdetés / tracker blokkoló

A Surfshark és a PIA egyaránt kiváló funkcionalitást kínál több eszközön. Minden szolgáltatónál natív alkalmazások vannak az összes népszerű platformhoz / eszközhöz.

Ide tartoznak a Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Google Chrome, Mozilla Firefox és még Fire TV-k. Ön is kap útmutatót az Apple TV-khez.

Nem is beszélve, akkor még olyan alkalmazásokat is találhat, amelyek együttműködnek az Xbox One-val és a Nintendo Switch-rel, ami nagyon kevésbé hasznos a játékosok számára!

Ami az egyidejű kapcsolatokat illeti, a PIA lehetőséget nyújt 10 multi-bejelentkezés létrehozására, míg a Surfshark további mérföld.

Korlátlan több bejelentkezést és olyan szolgáltatást nyújt a felhasználók számára, mint a Shadowsocks támogatása Kínában, a Hacklock az identitáslopások védelme érdekében, és a NoBorders mód az eltakarított szerverek eléréséhez..

A PIA viszont nem sokkal hátráltatja a funkciókat. Alkalmazásaikból szintén hiányzik a döntő jelentőségű “Split alagút” technológia!

Feloldó képességek

Surfshark PIA
Netflix Igen Nem
Hulu Igen Igen
Sky Go Igen Nem
Amazon Prime Igen Nem
BBC iPlayer Igen Nem
ABS Igen Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

A feloldás szempontjából kivételes képességeket kaptunk a Surfshark-tól. Sajnos a PIA nem volt képes ilyen könnyen megkerülni a földrajzi korlátozásokat és a VPN-tilalmakat.

A szolgáltató nem tudott következetes teljesítményt biztosítani több streaming szolgáltatás között. Mint ilyen, lehet, hogy nem a legjobb megoldás a feloldáshoz.

Jobb teljesítmény érhető el a Surfshark részéről, amely sikeresen feloldja a Netflix, a BBC iPlayer, az Amazon Prime, a Hulu, a Voot, a Hotstar és még a Disney Plus szolgáltatásait is..

Nem találkoztam leállási problémákkal a szolgáltatóval, az streaming még az Ultra HD minőségben is zavarta volt, és nem kaptam meg a “proxy / VPN hibát észlelt” az összes fenti webhelyen.

Kína

A kínai netizenek mindig olyan szolgáltatásokat keresnek, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy feloldják az országon belüli blokkolást, vagy hozzáférjenek a Kínából származó helyi tartalmakhoz másutt a világon..

“A nagy tűzfal” különféle technológiákat alkalmaz, mint például a VPN-szolgáltatások fehérszerzése, DNS-mérgezés, DNS-eltérítés és IP-szűrés, ami megnehezíti a feladatot.

Ahol a PIA nem tudott ösztönözni bármelyik közönséget, a Surfshark általában nagyon lenyűgöző; különösen az országban lakók számára.

Kínai tükrös weboldalt kínál, amely lehetővé teszi az egyének számára alkalmazásuk letöltését / telepítését. Ugyanakkor a következőket is kínálja: “NoBorders” mód.

Ez az üzemmód aktiválja a Sursfhark funkciót’elhalványított szerverek, amelyek a VPN-forgalmat normál HTTP-forgalommá alakítják, hogy megkerüljék a földrajzi korlátozásokat Kínában.

Azonban nem támogatjuk azokat, akik VPN-t szeretnének Kínába vásárolni, például a PureVPN, amely 12 dedikált kínai szervert kínál a helyi tartalom eléréséhez..

A kínai felhasználók letölthetik a Surfshark-ot a dedikált kínai oldalukról itt: https://shark-cn.com/

Beállítás és interfész

Surfshark PIA
Automatikus telepítővarázsló Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Fő helyválasztás List-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

Az interfész szempontjából Surfshark’Az alkalmazások elképesztően felhasználóbarát és intuitív. Az asztali alkalmazások kompakt kialakításúak, amelyek hihetetlenül könnyen érthetők.

Van egy helyválasztó menü és a csatlakozás gomb, amely közvetlenül az alkalmazás megnyitása után látható. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára az azonnali kapcsolat kihasználását a VPN-kiszolgálóval.

A konfigurációkhoz egyszerűen kattintson a “fogaskerék” ikon. Ez lehetőséget kínál a protokollok és a titkosítás megváltoztatására, valamint az egyéb alkalmazás funkciókhoz.

A mobilalkalmazások ugyanolyan felhasználóbarátak és ugyanolyan dizájnnal és megjelenéssel büszkélkedhetnek, de a kisebb képernyőre optimalizálva vannak. A dedikált IP-k közvetlenül elérhetők is az alkalmazáson belül.

Surfshark streaming mód

PIA’Másrészt az alkalmazások szélesebb megjelenéssel és kialakítással büszkélkedhetnek, ami némi munkát igényel a teljes felhasználói felületen, mivel ez meglehetősen bonyolult..

Az asztalon az alkalmazás elrejti magát, amikor megnyomja a minimalizálás gombot. Ez azt jelenti, hogy minden alkalommal újra meg kell nyitnia az alkalmazást, amikor valamit meg akar tenni.

Ez nagyon bosszantó lehet azok számára, akik megpróbálják követni a konfigurációs / beállítási útmutató lépéseit. Természetesen a tech-y egyéneknek nem lesz gondjuk a feladattal.

A mobilalkalmazások azonban szépen vannak megtervezve, és általában rendetlenségektől mentesek. Az összes opció szépen fel van sorolva, és a csatlakozás alig néhány másodpercig tart, ami nagyon figyelemre méltó.

PIA Windows alkalmazás

Severs és teljesítmény

Surfshark PIA
Szerver országok 61 30
A kiszolgálók teljes száma 1040+ 3300

Mind a Surfshark, mind a PIA jó hálózati infrastruktúrát kínál. Az előbbi 61 országban 1040+ szerverrel büszkélkedhet, míg a PIA 30 ország 3300 szerverét támogatja.

Bár a Surfshark kiszolgálói száma kevesebb, mint a PIA. Pótolja ezt azáltal, hogy további támogatással bővíti a támogatott országok módját, ami nagyon hasznos.

Ennek oka az, hogy a legtöbb felhasználó sokféleséget akar a rendelkezésre álló kiszolgálók kiválasztásában. Noha a PIA 30 országot támogat, a szám túl kevés.

Hasonlóképpen, a Surfsharknak frissítenie kell kiszolgálói számát a sebességgel / teljesítménygel kapcsolatos problémák elkerülése érdekében, mivel egyre több felhasználó előfizet fel termékére.

Sebesség

Surfshark PIA
Sebesség elvesztése 12% 25%

Annak érdekében, hogy jobb képet kapjunk a teljesítményről, sebesség-elemzést végeztem mind a PIA, mind a Surfshark esetében. Ehhez 5 különféle szervert kellett kipróbálni minden szolgáltatónál.

A kiválasztott országok az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Franciaország, Ausztrália és Kanada voltak. Az összes tesztet a 100 Mbps-os kapcsolaton végeztem a legjobb eredmények elérése érdekében.

A csupasz sebességű tesztek során a Surfshark átlagosan 88 Mbps sebességet tudott elérni a feltöltésekben és letöltésekben, jelezve a sebességcsökkenés 12% -át..

A PIA viszont nagyobb veszteséget szenvedett a sebességcsökkentés 25% -ának megérintésével, 75 Mbps átlagos sebességgel..

Biztonság

Surfshark PIA
VPN protokollok L2TP, IPSec, IKEv2, Shadowsocks, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN vezérlőcsatorna-titkosítás RSA-2048  RSA-4096
Álcázástechnika Shadowsocks Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Gyilkos kapcsoló, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP szivárgásvédelem Öld meg a kapcsolót és a DNS / WebRTC / IP szivárgás elleni védelmet
DNS állapota TrustDNS Privát DNS

A Surfshark nagy rajongója az OpenVPN protokollnak, és így használja “alapértelmezett” az összes eszközén, az iOS kivételével. A felhasználók bármikor válthatnak az UDP és a TCP között.

A titkosításhoz AES-256-GCM rejtjeleket használ, így az adatcsatornán nem történik további hitelesítés.

A vezérlőcsatorna számára a Surfshark AES-256-GCM rejtjelet használ, a TLS kulcscsere RSA-2048 segítségével biztosított. Az ECDH- (384?) Kulcscsere biztosítja a tökéletes előremeneti titkot.

A PIA ugyanakkor ugyanannyi protokollt támogat. Alapértelmezésként az OpenVPN-t is használja minden eszközön, kivéve iOS és MacOS, amely IKEv2 protokollt használ.

A vezérlőcsatorna számára a PIA ugyanazokat a rejtjeleket és hash-hitelesítést használ, az SHA384 hitelesítéshez is. A tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartás (PFE) az ECDHE + ECDSA-n keresztül érhető el.

Szivárgásvizsgálatok

Annak érdekében, hogy mindkét szolgáltatótól erős biztonság érkezzen, szivárgáspróbát végeztem. Ez a folyamat 6 változatos eszköz használatát jelentette a WebRTC / DNS / IP cím észleléséhez:

WebRTC és HTTP kérési szivárgások:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
DNS-szivárgások:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 és Torrent IP szivárgások:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Nem meglepő, hogy mind a PIA, mind a Surfshark repülõ színekkel telt el a teszteken, anonimizálva minden lényeges, személyesen azonosítható információt, védelem alatt tartva a nap 24 órájában!

Magánélet

Surfshark PIA
Központ Brit Virgin szigetek Egyesült Államok
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Regisztrációs információk Email cím Email cím
Névtelen fizetés Mód Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin 32 Cryptovaluuták

A Brit Virgin-szigeteken található Surfshark előnyt szerez más szolgáltatókkal szemben. A BVI nem ír elő kötelező tömegmegfigyelési vagy adatmegőrzési törvényeket.

Annak ellenére, hogy a brit uralkodó része, a BVI független joghatóság, amely saját törvényeit követi, amelyek kedveznek a felhasználók magánéletének és biztonságának.

A PIA viszont székhelye az Egyesült Államokban található, amely az öt / kilenc / tizennégy szem szövetség alapító tagja..

Ezért elkényezteti az intelligencia megosztását és kötelező adatmegőrzési törvényeket vezet be, amelyeket a telekommunikáció, az internet és a VPN szolgáltatóknak is be kell tartaniuk..

A kormány bármikor kiadhat egy felszólítást kíséretében felszólítást, amely szükségessé teszi az együttműködést a naplókérelmekkel kapcsolatban.

Configuration

Surfshark PIA
Címkiosztás Shared / Statikus Közös
Statikus IP-k 6+ helyek Egyik sem
DDoS védelem Igen Igen
NAT tűzfal Igen Igen

Ahol a Surfshark megosztott / statikus hálózati infrastruktúrát alkalmaz, a magán-Internet hozzáférés (PIA) megosztott cím-allokációs struktúrát követ.

Ez meglehetősen problematikus, tekintve, hogy statikus IP-k szükségesek az érzékeny banki információkhoz vagy az otthoni LAN-hoz való hozzáféréshez különböző országokban.

Szerencsére a Surfshark dedikált IP-ket kínál kiegészítőként. Annak ellenére, hogy külön kell fizetnie, van legalább 6 helyszín az azonnali csatlakozáshoz.

Vevőszolgálat

Surfshark PIA
Videó útmutatók Igen Igen
Kereshető tudásbázis  Igen Igen
Telefonos támogatás Nem Nem
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 25 perc 45 perc
Jegy-támogatás Igen Igen
Élő chat támogatás Igen Igen

Bármelyik szolgáltatónál többféle támogatási lehetősége van. Ide tartoznak a jegyek támogatása, az e-mail és az élő csevegés, valamint a kereshető tudásbázis és a GYIK szakasz.

Minden opció meglehetősen jól működik, és a válaszidő mindkét VPN élő csevegésében meglehetősen lenyűgöző. Csak néhány másodpercbe telt, hogy válaszokat kapjunk a műszaki kérdésekre.

Még egy tesztet is készítettem az egyes szolgáltatók válaszidejéről az e-mail támogatásról. A folyamat során mindkét szolgáltatónak négy kérdést el kellett küldeni e-mailben. Lásd az alábbiakban az egyes VPN-ek statikáját:

Surfshark

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
A Surfshark együttműködik a Netflix-szel? 20 perc 1 Igen
Jó a Surfshark a Torrenting számára? 25 perc 1 Igen
A Surfshark működik Kínában?? 30 perc 1 Igen
Hogyan lehet aktiválni az elmosódást?? 20 perc 1 Igen

PIA

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Miért található a PIA egy öt szemű országban?? 1 óra 1 Igen
A privát Internet hozzáférés naplókat tart-e? 45 perc 1 Igen
A privát internet-hozzáférés működik-e a Netflix-rel? 50 perc 1 Igen
Hogyan kaphatok visszatérítést a magán-Internet hozzáférésből? 44 perc 1 Igen

A győztes: Surfshark

A Surfshark a győztes

Kétségtelen, hogy a Surfshark nyeri ezt az összehasonlítást, mivel jobban képes felszabadítani a streaming platformokat, dolgozni Kínában, és dedikált IP-ket kínál, mindazonáltal hihetetlenül költségvetés-barát.

A PIA jó szolgáltatás is, de számos területen szükség van fejlesztésekre. Nem is említve, hogy a szolgáltató kockázatos jurisdikción alapul, amely kiküszöböli a magánélet kihasználásának teljes célját!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me