PureVPN vs TunnelBear

PureVPN vs TunnelBear

Di mana PureVPN terkenal sebagai perkhidmatan yang berasaskan mesra bajet tetapi TunnelBear adalah kegemaran antara freebies selama beberapa waktu sekarang.

Hari ini, kami akan membandingkan kedua-dua perkhidmatan tersebut’ “premium” persembahan untuk menentukan, penyedia yang menawarkan insentif yang lebih baik kepada pengguna.

Oleh itu, tanpa sebarang masalah lagi, periksa analisis perbandingan PureVPN vs TunnelBear yang mendalam ini, di mana kami membandingkan kedua-dua faktor yang berbeza:

Sorotan

PureVPN TunnelBear
 1. 2,000+ pelayan dalam 140 negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 1,000+ pelayan dalam 23 negara
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Rancangan Percuma Tersedia untuk Pengguna
 5. Lulus Dua Audit Keselamatan Bebas

Harga dan Diskaun

PureVPN TunnelBear
Tempoh Langganan 1 bulan Percuma
1 tahun 1 bulan
2 tahun 1 tahun
Tawaran istimewa 73% Off pada Rancangan 2 Tahun 50% Off pada Rancangan 1 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 10.95 $ 9,99
Harga terendah setiap bulan $ 1.65 $ 4.99
Harga satu tahun $ 69.72 $ 59.88
Jaminan Wang Balik 31 hari Tiada

Dari segi harga, anda mempunyai banyak pilihan yang tersedia dengan sama ada pembekal. Walau bagaimanapun, TunnelBear mengikuti a “freemium” model harga, jadi tawarannya tidak termasuk a “percuma” versi juga.

Anda boleh mendaftar dengan memasukkan alamat e-mel anda dan anda layak mengakses 4 lokasi terhad dengan cap lebar jalur 500 MB. PureVPN, sebaliknya, menawarkan “premium” langganan.

Pelan bulanan mereka bermula pada $ 10.95, manakala TunnelBear’bermula pada $ 9,99. Sudah tentu, jika anda memilih pelan jangka panjang, anda boleh memanfaatkan diskaun dan tawaran yang lebih baik.

Sebagai contoh, jika anda memilih untuk pelan 1 Tahun PureVPN, anda akan membayar $ 5.81 / mo. Ini berjumlah $ 69.72 untuk 12 bulan. Sebaliknya, TunnelBear’Pelan 1 tahun kos $ 4.99 / mo.

Akibatnya, anda hanya membayar $ 59.88 untuk akses 12 bulan. TunnelBear tidak menawarkan sebarang pelan selain daripada 1 bulan, dan 1 tahun percuma, tetapi dengan PureVPN anda mempunyai pelan 2 tahun yang juga tersedia.

Rancangan ini memberikan pengguna nilai terbaik, bermula pada $ 3.49 / mo minimum, yang dibilkan sebagai $ 83. Sebagai sebahagian daripada tawaran terkini, PureVPN juga menawarkan pelan 5 tahun untuk $ 79 untuk tempoh yang terhad.

Selagi wang kembali’Sihat, PureVPN menawarkan jaminan bayaran balik 31 hari. Sementara itu, TunnelBear digunakan untuk menawarkan bayaran balik 30 hari, tetapi ia telah membatalkan ciri ini sejak kebelakangan ini.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk PureVPN: Jimat 73% pada istimewa 2 tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk TunnelBear: Jimat 50% pada satu tahun istimewa mereka

ciri-ciri

PureVPN TunnelBear
Sambungan serentak 5 5
Apps Sistem Operasi Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Pemasangan Peranti Manual Linux, Router, Set Top Boxes Penghala
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Ya (VigilantBear)
Ekstra Percuma Kodi addon rasmi, penyekat iklan, pengimbas malware, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox Terowong terdekat, Perlindungan Wi-Fi, 500MB Percuma

PureVPN memperoleh lebih tinggi daripada TunnelBear dari segi ciri-ciri. Ia berdiri sebagai inovator dan influencer, berkat teknologi canggihnya untuk keselamatan dan privasi.

Belum lagi, anda mempunyai aplikasi yang tersedia untuk setiap platform / peranti, termasuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Mozilla Firefox, Google Chrome, Amazon Fire TV, Apple TV, dan bahkan add-on untuk Kodi.

TunnelBear juga menawarkan keserasian apl yang sama, tidak termasuk tambahan khusus untuk Kodi. Pada masa yang sama, ia tidak mempunyai banyak ciri berguna yang tersedia dengan PureVPN yang diperlukan untuk pengguna VPN.

Mereka menawarkan terowong perpecahan (dijuluki sebagai “VigilantBear”) pada semua aplikasi, yang agak berguna. Selain itu, mereka mempunyai ciri GhostBear yang memberikan lebih banyak keselamatan (saya akan menghuraikannya di bawah).

Berbanding ciri-ciri minimum ini, PureVPN menawarkan IP khusus, penyekat iklan / tracker, pengimbas malware, firewall NAT, dan pelbagai teknologi lain untuk meningkatkan keselamatan dan privasi anda..

Keupayaan Unblocking

PureVPN TunnelBear
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Sejak TunnelBear terkenal di kalangan “percuma”, Saya tidak menjangkakan banyak cara membuka platform streaming. Anggapan saya terbukti benar, selepas menguji versi percuma dan premium mereka di laman web yang berbeza.

VPN gagal membuka kunci kunci Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus dan laman popular lain. Oleh itu, ia mungkin bukan pilihan terbaik untuk pengguna, yang mahukan VPN untuk streaming.

Sebaliknya, PureVPN menentang segala kemungkinan untuk menyampaikan keupayaan pembasmian yang sangat baik. VPN menggunakan teknologi penyembunyian yang kuat untuk melangkau geo-larangan di seluruh dunia.

Mengujinya pada platform penstriman yang berbeza menunjukkan bahawa pembekal tidak menghadapi sebarang masalah dalam membuka kunci perkhidmatan popular pada semua aplikasinya. Ini termasuk mereka “sambungan penyemak imbas” juga.

Tidak banyak pembekal boleh menuntut mereka boleh menyahsekat VoD seperti Netflix melalui sambungan Chrome atau Mozilla. Walau bagaimanapun, PureVPN menjadikan ini mungkin, memberikan kelebihan kepada penyedia lain.

Ia juga memberi pengguna a “laman web popular” pilihan di semua peranti yang menyenaraikan semua tapak streaming terkenal. Cukup klik pada saluran yang anda mahu untuk menyahsekat, dan dapatkan akses kepadanya dengan serta-merta, tolong hassles apa-apa.

China

The “Firewall Besar” di China menyebarkan pelbagai teknik penyekatan VPN seperti serangan Deep Packet Inspection (DPI), DNS Hijacking, Keracunan DNS, dan pelayan VPN Blackholing yang membuat melangkau geo-restrictions sangat sukar.

Malangnya, TunnelBear tidak menawarkan insentif kepada ekspatriat atau penduduk di China. Anda tidak mempunyai tapak web cermin yang tersedia untuk memuat turun aplikasi mereka di negara ini, dan tidak ada pelayan Cina yang tersedia.

Pembekal tidak menawarkan a “GhostBear” ciri yang menggunakan obfuscation pada pelayan menggunakan protokol TCP di atas port 443 untuk jubah sambungan VPN secara teratur “HTTPS” lalu lintas, tetapi ini tidak berkesan dalam ujian kami.

Sementara itu, PureVPN bekerja lebih baik untuk kedua-dua: ekspatriat Cina dan penduduk. Ia menawarkan laman web cermin dan merupakan satu-satunya pembekal di pasaran yang menawarkan 12 pelayan Cina (6 di Beijing dan 6 di Shanghai).

Persediaan dan Antara Muka

PureVPN TunnelBear
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

PureVPN menawarkan aplikasi untuk semua berbilang peranti dan platform. Ini tidak terhad kepada Windows, Mac, Android, dan iOS. VPN menyokong skrin yang lebih besar dari TV Android / Apple dan juga TV Kebakaran.

Bahagian terbaik semua; kemudahan penggunaan dan intuitif tidak dapat dikompromi pada skrin kecil atau lebih besar. PureVPN tetap konsisten dalam keramahan pengguna yang sangat baik di semua peranti.

Aplikasi desktop mempunyai reka bentuk yang memenuhi keperluan para pemula dan pakar. Aplikasi mudah alih mengamalkan penampilan yang lebih gelap dengan kemudahan pelayan, ciri, dan konfigurasi mudah.

Sementara itu, sambungan penyemak imbas sama-sama menakjubkan, dan juga memberikan pengguna keupayaan membuka blokiran platform seperti Netflix dari terus dalam pelayar.

PureVPN Mac App

TunnelBear tidak menawarkan keserasian tahap aplikasi yang sama. Anda mempunyai desktop, mudah alih dan apl penyemak imbas, tetapi sokongan untuk TV Kebakaran, TV Apple, dan Kodi hilang.

Setakat reka bentuk berkenaan, semua pelanggan kelihatan hebat dan cenderung untuk menjadi “menyeronokkan untuk digunakan”. Sebagai perbandingan dengan PureVPN, pelanggan mereka dipenuhi dengan grafik beruang lucu dan beruang.

The “Ketua” tab memberikan pilihan yang berkaitan dengan klien VPN seperti “berjalan apabila komputer bermula”, Sementara itu “Keselamatan” tab memberikan akses kepada ciri seperti “VigilantBear” dan “GhostBear”.

Semua dalam semua, aplikasi VPN kedua-dua pembekal agak luar biasa, tetapi dari segi “penampilan”, TunnelBear pasti mendapat keuntungan dalam pelbagai perkhidmatan di pasaran.

Pelayan

PureVPN TunnelBear
Negara pelayan 140+ 23
Jumlah Pelayan 2,000 1,000

Berbanding dengan PureVPN, TunnelBear yang berpangkalan di Kanada jatuh dengan ketara dalam bilangan, berdasarkan infrastruktur rangkaian keseluruhan. Mereka hanya mempunyai 1,000 pelayan di 23 negara yang terhad di seluruh dunia.

Sementara itu, PureVPN mempunyai rangkaian lebih besar 2,000+ pelayan di 140+ negara di seluruh dunia. Ini menjadikannya satu-satunya VPN yang menawarkan sokongan di banyak lokasi di seluruh dunia.

Oleh itu, ia bukan satu cabaran yang sukar untuk menentukan pemenang dalam aspek ini. TunnelBear harus meningkatkan kiraan pelayannya secara besar-besaran, jika mahu bersaing dengan pelayan premium.

Kelajuan

PureVPN TunnelBear
Kerugian Speed 9% 30%

Saya juga melakukan analisis kelajuan pada kedua-dua pembekal untuk memudahkan proses membuat keputusan untuk pengguna. Proses ini melibatkan pengujian pelayan yang berbeza untuk semua aktiviti berkaitan internet.

Ini termasuk melayari internet, bermain permainan online, memuat turun fail torrent, atau streaming di laman web seperti Netflix. Untuk tugas ini, kami mengambil 4 pelayan rawak dari Pure and TunnelBear.

Lokasi termasuk Kanada, Amerika Syarikat, Inggeris, dan Perancis. Dalam ujian kelajuan kosong pada sambungan 100 Mbps, PureVPN berjaya menyampaikan purata 91 mbps dalam muat naik dan muat turun, yang menunjukkan kehilangan kelajuan 9%.

Sementara itu, Tunnelbear mencatatkan kelajuan purata 70 Mbps dalam muat naik dan muat turun, menunjukkan kehilangan kelajuan 30%. Ia selamat untuk mengatakan, PureVPN memenangi aspek ini dengan margin yang besar!

Keselamatan

PureVPN TunnelBear
Protokol VPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Teknologi Cloaking Tiada Tiada
Keselamatan Apl Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS VigilantBear dan GhostBear
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

PureVPN menawarkan sokongan untuk pelbagai protokol yang besar. Ini termasuk PPTP, L2TP, IKEv2, SSTP, dan OpenVPN (TCP dan UDP) untuk memberi pengguna kebebasan semua pilihan.

Sebagai piawai, PureVPN menyebarkan protokol OpenVPN pada semua peranti, kecuali peranti iOS yang menggunakan protokol IKEv2 untuk kelajuan dan keselamatan yang lebih pantas.

Untuk penyulitan, pembekal menggunakan cipher AES-256-CBC dengan HMAC SHA1 hash pengesahan untuk saluran data, yang agak mengesankan dan sangat selamat.

Sementara itu, ia menggunakan cipher AES-256-CBC dengan pengesahan hash HMAC SHA384 dan penyulitan jabat tangan RSA-4096 untuk saluran kawalan.

Tidak banyak penyedia telah beralih ke RSA-4096, tetapi PureVPN adalah antara yang ada. Oleh itu, ia mendapat kelebihan berbanding pembekal lain di pasaran.

Ini termasuk TunnelBear juga, yang hanya menyokong tiga protokol; OpenVPN, L2TP / IPsec, dan IKEv2. Sama seperti PureVPN, ia menggunakan OpenVPN sebagai lalai pada semua peranti.

Pengguna iOS mendapatkan pilihan sama ada menggunakan protokol IKEv2 atau L2TP / IPSec. Penyulitan disediakan dengan ciphers AES-256, tetapi sesetengah aplikasi mungkin menggunakan penyulitan 128-bit yang lebih lama dan SHA-1 untuk pengesahan data.

Ujian Bocor

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai keselamatan aplikasi, saya menjalankan ujian kebocoran pada PureVPN dan TunnelBear. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk diperiksa;

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

PureVPN menerima semua ujian daripada 6 alat yang berbeza di atas dan tidak mendedahkan maklumat IP asli, DNS, atau WebRTC. TunnelBear, juga bebas daripada kebocoran IP pada IPv4 dan IPv6.

Walau bagaimanapun, apabila menggunakan IPv6, alat tersebut telah mengesan kebocoran WebRTC pada kedua-dua aplikasi Windows dan Mac. Penyelesaian mudah untuk ini ialah melumpuhkan sambungan IPv6 pada peranti anda.

Privasi

PureVPN TunnelBear
Ibu pejabat Hong Kong Kanada
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin, dan banyak lagi Tiada

Satu sekilas pada jadual di atas dan menjadi jelas bahawa PureVPN mendapat kelebihan melalui TunnelBear dari segi privasi keseluruhan. Ia berpusat di Hong Kong, jauh dari Persatuan Mata 5/9/14.

Sebaliknya, TunnelBear mempunyai ibu pejabat di Kanada. Seperti yang mungkin anda ketahui, Kanada adalah ahli pendiri Lima Mata, dan menumpukan pengawasan massa dan pengekalan data.

Jika ia menerima perintah gagak yang disertai dengan sepina, VPN mungkin perlu mematuhi permintaan undang-undang dari kerajaan. Oleh itu, selalu ada risiko mempercayai penyedia.

Belum lagi, TunnelBear juga tidak menyokong pelbagai jenis cryptocurrency, kecuali Bitcoin. Sementara itu, PureVPN menyokong lebih daripada 250+ pilihan, berkat pengenalan PembayaranWall.

Setakat pembalakan berkenaan, kedua-dua pembekal menjalankan log kedai pada mulanya, tetapi kini telah menyertai pangkat perkhidmatan VPN tanpa log. PureVPN baru-baru ini diaudit oleh AltiusIT.

Sementara itu, TunnelBear telah menjalani dua audit keselamatan selama bertahun-tahun, kedua-duanya dijalankan oleh Cure53. Anda boleh melihat hasil daripada audit bebas di sini.

Konfigurasi

PureVPN TunnelBear
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi
IP Statik 7+ Negara Tidak
Perlindungan DDoS Ya Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Dari segi konfigurasi, PureVPN sekali lagi mendapat keuntungan atas TunnelBear. Ini kerana penyedia berasaskan Kanada hanya menyokong infrastruktur yang dikongsi dengan IP dinamik yang tersedia.

Sebaliknya, PureVPN menawarkan insentif kepada para penggunanya, menyokong kedua-duanya; infrastruktur yang dikongsi dan statik. Mereka mempunyai IP yang berdedikasi yang terdapat di lebih daripada 7 negara di seluruh dunia.

Sokongan pengguna

PureVPN TunnelBear
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 39 minit 1 jam
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Tidak

PureVPN dan TunnelBear kedua-duanya menawarkan sokongan dalam bentuk live chat, panduan video, pangkalan pengetahuan, FAQ, e-mel, dan tiket. Semua ini adalah pilihan yang baik untuk menerima sokongan.

Pilihan terbaik kedua untuk kebanyakan ialah sokongan e-mel. Jadi, saya pergi sedikit lagi dengan ujian saya untuk menganalisis masa respons daripada kedua-dua pembekal juga.

Di bawah ini anda dapat melihat statistik kedua-dua penyedia berdasarkan empat soalan yang berbeza.

PureVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah PureVPN baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah PureVPN berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Pasang PureVPN pada LibreELEC 50 minit 1 Ya
Bagaimana untuk menyediakan PureVPN pada Firestick? 44 minit 1 Ya

TunnelBear

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah TunnelBear selamat untuk web gelap? 1 jam 1 Ya
Bagaimanakah saya membatalkan langganan TunnelBear saya?? 48 minit 1 Ya
Adakah TunnelBear berfungsi untuk Netflix? 52 minit 1 Ya
Siapa yang memiliki TunnelBear VPN? 59 minit 1 Ya

Pemenang: PureVPN

PureVPN adalah Pemenang

Tidak dinafikan, PureVPN memenangi perbandingan ini, berikutan infrastruktur pelayannya yang lebih besar, keupayaan untuk memintas GFW di China, kemampuan unblocking Netflix, dan masalah sifar sifar.

TunnelBear adalah perkhidmatan yang baik juga, tetapi ibu pejabat Kanada, isu bocor, kiraan pelayan yang lemah, dan kurangnya kemampuan membuka kunci sekuriti bermakna VPN mempunyai jalan panjang untuk pergi.

Похожие статьи

 • PureVPN vs CyberGhost

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai perkhidmatan yang mesra bajet dan boleh dipercayai, CyberGhost adalah penyedia yang mengagumkan dengan banyak tawaran. VPN yang mana...

 • ExpressVPN vs TunnelBear

  Di mana ExpressVPN berdiri sebagai pemimpin di pasaran “premium” VPN, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies untuk beberapa waktu sekarang. Hari ini, saya akan menjadi...

 • PureVPN vs Windscribe

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai terkenal “premium” pembekal dalam industri, Windscribe berikut a “freemium” model dan pangkat sebagai yang kuat “percuma” perkhidmatan...

 • Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menarik....

 • PureVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Ramai pengguna menghadapi kekeliruan besar apabila cuba memilih VPN yang sesuai. Kekeliruan ini kebanyakannya berpunca daripada hakikat bahawa pengguna sering melihat perkhidmatan VPN...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me