PureVPN vs TorGuard

PureVPN vs TorGuard

PureVPN terkenal kerana menjadi penyedia murah yang bertentangan dengan nama teratas di pasaran, tetapi adakah ia benar-benar lebih baik daripada yang sangat selamat dan popular, TorGuard?

Inilah yang akan kita pelajari dalam analisis perbandingan PureVPN vs TorGuard, di mana kita menyebarkan kedua-dua pembekal terhadap satu sama lain mengenai beberapa faktor penting.

Sorotan

PureVPN TorGuard
 1. 2000+ pelayan dalam 140 negara
 2. IP khusus yang ada
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 3000+ pelayan dalam 55 negara
 2. VPN Berasaskan OpenConnect SSL
 3. 8 Sambungan Serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Menyokong Protokol WireGuard

Harga dan Diskaun

PureVPN TorGuard
Tempoh Langganan 1 bulan 1/3/6 Bulan
1 tahun 1 tahun
2 tahun 2 tahun
Tawaran istimewa 73% Off pada Rancangan 2 Tahun 58% Off pada Rancangan 2 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 10.95 $ 9,99
Harga terendah setiap bulan $ 1.32 $ 4.16
Harga satu tahun $ 69.72 $ 59,99
Jaminan Wang Balik 31 hari 7 hari

Dari segi harga, kedua PureVPN dan TorGuard menawarkan banyak rancangan kepada pengguna untuk memanfaatkan diskaun luar biasa. Sudah tentu, pilihan yang lebih murah di antara keduanya adalah PureVPN.

Walaupun pelan bulanannya bermula pada $ 10,95, memilih langganan jangka panjang, memberi anda tawaran yang lebih baik. Contohnya, jika anda pergi untuk rancangan 1 tahun mereka, anda membayar $ 69,75.

Sekiranya anda memilih untuk merancang dua tahun mereka, anda membayar $ 3.49 / mo minimum, yang diterjemahkan kepada $ 83 untuk 24 bulan. Walau bagaimanapun, jika anda mahu menerima nilai terbaik, terdapat kesepakatan yang luar biasa.

Ia memberi anda akses kepada PureVPN selama 5 tahun pada harga bulanan terendah $ 1.32. Ini bermakna, anda hanya membayar $ 79 selama 60 bulan, yang merupakan pelan hebat untuk pemikiran pengguna VPN “jangka panjang.”

Sebaliknya, TorGuard mempunyai 4 pakej: proksi tanpa nama, VPN tanpa nama, E-mel tanpa nama, dan bingkai privasi. Di sini kita akan bercakap tentang mereka “VPN tanpa nama” tawaran.

Biasanya, anda mempunyai banyak peringkat langganan yang tersedia dengan TorGuard. Bulan bulanan mereka bermula pada $ 9,99, setiap suku tahun pada $ 19,99, setiap setengah tahun pada $ 29,99, dan setiap tahun di $ 59.99.

Untuk mendapatkan nilai terbaik, TorGuard menawarkan pelan 2 tahun, yang mengurangkan kos bulanan kepada $ 4.16 sahaja. Akibatnya, anda hanya membayar $ 99,99 selama 24 bulan, tetapi ia masih lebih mahal daripada Pure’langganan 2 tahun.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk PureVPN: Jimat 73% pada istimewa 2 tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk TorGuard: Mengurangkan kos sebanyak 58% dalam pelan 2 tahun

ciri-ciri

PureVPN TorGuard
Sambungan serentak 5 8
Apps Sistem Operasi Windows, MacOS, Android, iOS, Linux, dan TV Kebakaran Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Pemasangan Peranti Manual Linux, Router, Set Top Boxes Sesetengah Penghala
Split Tunneling Ya (Semua Aplikasi) Tidak
Ekstra Percuma Kodi addon rasmi, penyekat iklan, pengimbas malware, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Firefox TorGuard Stealth Proxy

Ketika datang untuk memilih VPN, anda perlu melihat di luar harga. Pada asasnya, anda perlu memastikan anda mendapat perkhidmatan dengan senarai ciri keselamatan yang besar. PureVPN cukup baik di kawasan ini.

Pembekal berasaskan Hong Kong menawarkan aplikasi asli untuk semua platform / peranti, menggunakan firewall NAT pada semua sambungan, mengimplementasikan penghalang iklan / tracker, dan juga pengimbas malware.

  PureVPN Vs NordVPN

Bagi keselamatan dan nuansa, pengguna juga mempunyai “Split Tunneling” ciri. Ini membantu dalam membedah perkhidmatan tersebut yang anda mahu sambungan VPN atau tidak, untuk menerima keselamatan / kelajuan yang sesuai.

TorGuard juga menggunakan NAT Firewall, menyediakan sokongan untuk protokol WireGuard baru, dan membolehkan sambungan SSL pada OpenConnect, Stunnel, WireGuard, dan pada semua pelanjutan juga.

Keupayaan Unblocking

PureVPN TorGuard
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Ya
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Tidak
Saluran 4 Ya Ya

Saya dengan jujur ​​menjangkakan lebih banyak lagi daripada TorGuard mengenai pembongkaran saluran streaming. Malangnya, mereka mengalami masalah downtime, kesilapan pengesanan proksi, dan masalah kelajuan miskin.

Sebaliknya, PureVPN terbukti berkesan dalam melangkau batasan geografi dan kandungan. Semua pelayannya berfungsi dengan lancar di beberapa laman web streaming.

Ini termasuk platform melanda seperti Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, dan kini juga Disney Plus. Sebenarnya, aplikasi mereka mempunyai “laman web popular” pilihan yang menyenaraikan semua VoD ini.

Sekiranya anda ingin mengakses mana-mana platform streaming, hanya klik pada ikonnya, dan PureVPN akan mengalihkan anda ke versi yang tidak di blok dengan segera; walaupun pada pelanjutan penyemak imbas mereka!

China

Sejak PureVPN berpusat di Hong Kong, ia menawarkan fungsi yang lebih baik kepada kedua-dua: ekspatriat Cina dan penduduk di China. Malah, ia adalah satu-satunya pembekal yang menawarkan 12 pelayan Cina.

Antara 6 ini terletak di Shanghai dan 6 di Beijing, yang membolehkan ekspatriat untuk mengakses kandungan tempatan, yang sebaliknya merupakan tugas yang sangat sukar untuk jujur ​​dengan “Firewall Besar.”

Sebaliknya, TorGuard tidak berfungsi dengan lancar untuk ekspatriat atau penduduk. Mereka tidak mempunyai laman web cermin yang didedikasikan untuk pengguna untuk memuat turun aplikasi mereka dan tidak juga mereka menjadi tuan rumah pelayan China.

Wakil kami di China berkata VPN Berasaskan OpenConnect SSL dapat dengan mudah dikenal pasti oleh GFW, yang bermaksud TorGuard masih perlu bekerja untuk meningkatkan StealthVPN atau penggelapan mereka.

Persediaan dan Antara Muka

PureVPN TorGuard
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Salah satu perkara terbaik tentang PureVPN ialah reka bentuk dan penampilannya di semua platform / peranti. Aplikasi mereka mempunyai perasaan yang mesra pengguna dan intuitif tentang mereka.

Ini berfungsi dengan baik untuk mereka, kerana kedua-dua pemula dan tech-geeks mencari aplikasi yang sesuai untuk keperluan mereka. Pada menu utama, anda mempunyai menu penyambungan mudah dengan butang.

Walau bagaimanapun, yang kedua anda masuk ke menu tetapan, anda boleh mencari pelbagai pilihan konfigurasi yang membolehkan anda meningkatkan keselamatan / privasi anda dalam talian.

Sebahagian daripada semua: kegunaan mudah tidak terjejas pada skrin yang lebih besar termasuk di Amazon Fire TV, Android TV, dan Apple TV. Semuanya berfungsi lancar!

PureVPN Mac App

TorGuard masih memerlukan beberapa penambahbaikan dalam reka bentuk aplikasinya. UI keseluruhan mungkin kelihatan sedikit rumit untuk pengguna awam, kerana menyambung ke pelayan memerlukan anda menetapkan beberapa tetapan.

Akan lebih baik jika TorGuard menetapkan tetapan lalai untuk keselamatan dan kemudian memberikan kemudahan kepada pengguna jika mereka ingin mengubahnya, tetapi sekalipun bukan usaha yang buruk sekali.

  NordVPN vs Surfshark

Aplikasi ini masih agak interaktif dan mesra pengguna dengan menu dan pilihan mudah difahami, tetapi jika kita bandingkan kedua pembekal, PureVPN pastinya nampaknya lebih hebat!

TorGuard App Interface

Pelayan

PureVPN TorGuard
Negara pelayan 140+ 55
Jumlah Pelayan 2,000 3,000

Kedua-dua PureVPN dan TorGuard menawarkan infrastruktur rangkaian yang mengagumkan. Di mana PureVPN menawarkan 2,000 pelayan di 140+ negara, TorGuard menyediakan akses kepada 3,000+ pelayan di 55 negara.

Walaupun kiraan pelayan dari TorGuard lebih tinggi daripada PureVPN, yang terakhir menjadikannya dengan menambah lebih banyak cara di negara dan lokasi yang disokong.

Akibatnya, pengguna mungkin mencari rangkaian yang lebih pelbagai daripada PureVPN. Walaupun mereka perlu meningkatkan bilangan ini, TorGuard juga harus bekerja di negara mereka yang disokong.

Kelajuan

PureVPN TorGuard
Kerugian Speed 9% 19%

PureVPN dan TorGuard adalah dua perkhidmatan utama ketika datang untuk membuka kunci dan menghilangkan kegiatan, sehingga keduanya pasti menawarkan kecepatan optimum.

Walau bagaimanapun, apabila kami menjalankan ujian kelajuan pada kedua-dua perkhidmatan ini, kami mendapati bahawa PureVPN teratas pada 4 pelayan yang dipilih secara rawak dalam analisis kami berbanding TorGuard.

Pelayan ini berpangkalan di AS, UK, Perancis dan Kanada. Dalam ujian kelajuan yang tidak terduga, TorGuard mencatatkan kehilangan kelajuan sekitar 19% manakala PureVPN lebih baik pada purata 9%.

Keselamatan

PureVPN TorGuard
Protokol VPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN OpenVPN / WG / SSTP / IPSec
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-4096
Teknologi Cloaking Tiada OpenConnect SSL Based
Keselamatan Apl Membunuh Suis dan Perlindungan Leak DNS StealthVPN
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

PureVPN menambah PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP dan UDP), SSTP dan IKEv2, ke senarai protokol yang disokong. SSTP kebanyakannya digunakan pada peranti Windows dan IKEv2 adalah tambahan yang berguna untuk peranti mudah alih.

Ia menggunakan cipher AES-256-CBC dengan HMAC SHA1 hash pengesahan untuk saluran data dan AES-256-CBC cipher dengan HMAC SHA384 hash pengesahan dan RSA-4096 enkripsi jabat tangan untuk saluran kawalan.

Sekiranya kita bercakap tentang keselamatan keseluruhan, PureVPN pastinya lebih kuat. Ia menawarkan pilihan keselamatan yang dipertingkatkan seperti Double VPN dan Split Tunneling, NAT Firewall, dan Perlindungan DDoS.

Sebaliknya, TorGuard menawarkan sokongan pada OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. Untuk saluran data, PIA menggunakan ciphers AES-256-GCM dengan SHA256 untuk pengesahan data dan RSA-4096 untuk jabat tangan.

Untuk saluran kawalan, TorGuard menggunakan ciphers yang sama dan pengesahan hash, dengan memasukkan SHA384 untuk pengesahan. Apl iOS menggunakan sama ada IKEv2 atau protokol IPSec.

Privasi

PureVPN TorGuard
Ibu pejabat Hong Kong Amerika Syarikat
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin, dan banyak lagi  Bitcoin dan Litecoin

Terima kasih kepada bidang kuasa strategik Hong Kong, PureVPN mendapat kelebihan berbanding TorGuard. Ini kerana ia terletak di AS, yang merupakan ahli pengasas Perikatan Lima, Sembilan, dan Empat Belas Mata.

Ahli-ahli di negara-negara tersebut diketahui lulus undang-undang mandatori mengenai pengawasan massa dan pengekalan data. Oleh itu, VPN perlu bekerjasama dengan perintah dan permintaan gagak yang disertai dengan sepina.

Setakat kaedah pembayaran berkenaan, TorGuard hanya menyokong Bitcoin dan Litecoin. PureVPN, sebaliknya, menyokong lebih banyak pilihan untuk cryptocurrency, berkat penambahan PaymentWall.

  NordVPN vs. ExpressVPN

Konfigurasi

PureVPN TorGuard
Peruntukan Alamat Dikongsi / Statik Dikongsi / Statik
IP Statik 7+ Negara 30+ Lokasi
Perlindungan DDoS Ya Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Dari segi konfigurasi, TorGuard memperoleh lebihan atas PureVPN. Ini kerana penyedia berasaskan AS menyokong struktur IP bersama / statik dengan lebih daripada 30+ lokasi IP khusus.

Sebaliknya, PureVPN menyokong kedua-duanya; infrastruktur yang dikongsi dan statik. Bagaimanapun, mereka mempunyai IP yang berdedikasi yang terdapat di hanya 7+ negara di seluruh dunia, jadi mereka perlu memperbaiki penyenaraian tersebut.

Adalah penting untuk disebutkan walaupun IP yang berdedikasi boleh didapati sebagai tambahan dengan harga berasingan. Sekiranya anda memilih perlindungan DDoS, anda mungkin perlu membayar lebih tinggi untuk IP berdedikasi.

Sokongan pengguna

PureVPN TorGuard
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 39 minit 45 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya

Kedua PureVPN dan TorGuard menawarkan sokongan melalui sembang langsung, e-mel, dan sistem tiket. Menguji perkhidmatan sembang langsung mendedahkan bahawa respons sangat cepat.

Sokongan e-mel / tiket mengambil sedikit masa dengan TorGuard (purata pada 45 minit setiap balasan), manakala PureVPN memotongnya lebih pendek (purata pada 39 minit).

Kami menjalankan ujian ini dengan menghantar empat soalan VPN melalui e-mel. Di antara mereka, dua adalah pertanyaan umum dan dua adalah lebih teknikal. Lihat statistik di bawah:

PureVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah PureVPN baik untuk Torrenting? 25 minit 1 Ya
Adakah PureVPN berfungsi dengan Netflix? 39 minit 1 Ya
Bolehkah saya Pasang PureVPN pada LibreELEC 50 minit 1 Ya
Bagaimana untuk menyediakan PureVPN pada Firestick? 44 minit 1 Ya

TorGuard

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bagaimanakah saya membatalkan langganan saya TorGuard?? 1 jam 1 Ya
Adakah TorGuard mempunyai suis pembunuh? 45 minit 1 Ya
Adakah VPN TorGuard termasuk proksi? 50 minit 1 Ya
Adakah TorGuard log maklumat peribadi anda?? 44 minit 1 Ya

Perbandingan Lain untuk Keluar

  1. ExpressVPN vs IPVanish
  2. ExpressVPN vs PureVPN
  3. PureVPN vs IPVanish
  4. NordVPN vs ExpressVPN

Pemenang: PureVPN

PureVPN adalah Pemenang

PureVPN adalah pemenang di sini kerana ia telah muncul sebagai lebih banyak “Adept” Perkhidmatan VPN mengikut keperluan pengguna hari moden daripada yang dahulu.

Ia adalah perkhidmatan serba lengkap yang menyekat semua tapak penstriman yang popular, berfungsi di China, dan menawarkan kelajuan muktamad untuk menjejas dan mengalir, semuanya menjadi mesra!

Похожие статьи

 • PureVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Ramai pengguna menghadapi kekeliruan besar apabila cuba memilih VPN yang sesuai. Kekeliruan ini kebanyakannya berpunca daripada hakikat bahawa pengguna sering melihat perkhidmatan VPN…

 • PureVPN vs IPVanish – Adakah PureVPN kalah?

  Memilih antara VPN boleh menjadi perkara yang rumit, terutamanya jika anda seorang pemula atau tidak’t tahu selok-belok pada apa yang menjadikan satu VPN lebih baik daripada yang…

 • PureVPN vs Windscribe

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai terkenal “premium” pembekal dalam industri, Windscribe berikut a “freemium” model dan pangkat sebagai yang kuat “percuma” perkhidmatan…

 • ExpressVPN vs TorGuard

  ExpressVPN dan TorGuard adalah kedua-dua perkhidmatan VPN terkenal yang menyelidiki mewujudkan teknologi baru dan ciri-ciri canggih untuk memaksimumkan dalam talian…

 • Perbandingan PureVPN vs HideMyAss 2020

  Di mana PureVPN berdiri tinggi sebagai yang terkenal “premium” VPN dalam industri, HideMyAss adalah pilihan popular di kalangan pengguna awam kebanyakannya kerana nama yang menarik….

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me