PureVPN vs. PIA (privát internet-hozzáférés)

PureVPN vs PIA

Sok felhasználó hatalmas zavarral szembesül a megfelelő VPN kiválasztásakor. Ez a zavar elsősorban abból fakad, hogy a felhasználók gyakran képzetlen szemmel nézik a VPN-szolgáltatásokat.

Ha ugyanazon a félreértés merül fel a két legfontosabb szolgáltatás, azaz a PureVPN és a PIA vonatkozásában, akkor jó helyen jár. Vessen egy pillantást erre a részletes összehasonlító elemzésre a jobb választás meghatározásához:

Főbb

PureVPN PIA
 1. 2000+ szerver 140 ország
 2. Dedikált IP-k érhetők el
 3. 5 egyidejű kapcsolat
 4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
 5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)
 1. 3300+ szerver 30 ország
 2. AES-256 bites titkosítás
 3. 10 egyidejű kapcsolat
 4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
 5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)

Árképzés és árengedmények

PureVPN PIA
Előfizetési időszak 1 hónap 1 hónap
1 év 6 hónap
2 év 1 év
Különleges ajánlat 73% kedvezmény egy 2 éves tervre 67% kedvezmény egyéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 10.95 $ 6.95
Havi legalacsonyabb ár $ 1.65 $ 3.33
Egyéves ár $ 69.72 $ 34.95
Pénzvisszafizetési garancia 31-Days 7 nap

Az árazás szempontjából e két VPN között nagyon szoros a verseny. És ami még meglepőbb, hogy a magán-Internet hozzáférés olcsóbb, mint a PureVPN-en, ha átnézi mind a két árszabási tervüket.

Ez hihetetlenül furcsa, mivel a PureVPN egyike azoknak a ritka VPN-szolgáltatásoknak, amelyek megfizethető VPN-szolgáltatásként helyezkedtek el, és ebben az összehasonlításban egyértelmű, hogy a PIA a vezető.

PureVPN’A legjobb ajánlat az ötéves üzlet, amelyben a költségek hihetetlen 1,65 dollárra csökkennek havonta. A 24 hónapos üzlet szintén meglehetősen ára 3,29 USD / hónap, és még mindig nem esik a megfizethető áron.

Annak ellenére, hogy a PureVPN alacsony árakat alkalmazott, mégis’Még mindig nem elég olcsó a PIA-hoz képest’árazási tervei.

A legtöbb ember nem hiszi a PIA-t, mint egy olcsó VPN-szolgáltatást, ám ezt a téves elképzelést meg kell oldani, mert ha a legjobb VPN olcsóbb, mint a PureVPN, akkor az minden bizonnyal a legolcsóbb VPN.

Szerezd meg a PIA legjobb ajánlatát: Csökkentse a költségeket 71% -kal

Szerezd meg a legjobb ajánlatot a PureVPN számára: Takarítson meg 73% -ot a kétéves speciális árán

Jellemzők

PureVPN PIA
Egyidejű kapcsolatok 5 10
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Android, iOS, Linux és Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Eszközök kézi telepítése Linux, útválasztók, set top boxok Néhány útválasztó
Split alagút Igen (összes alkalmazás) Nem
Ingyenes extrák Hivatalos Kodi-kiegészítő, hirdetés-blokkoló, rosszindulatú programok-szkenner, böngésző-kiterjesztések a Chrome és a Firefox számára SOCKS5 Proxy és hirdetés / tracker blokkoló

A VPN kiválasztása több, mint a költségek áttekintése. Gondoskodnia kell arról, hogy hozzáférjen egy prémium szolgáltatás szolgáltatásaihoz. Szerencsére a PureVPN ebben a tekintetben elég jól sikerült.

A PIA-hoz képest a hongkongi székhelyű szolgáltató még több mérföldet tesz, ha hatalmas listát kínál a felhasználók számára a fejlett funkciókból. Az összes platformon / eszközön a natív alkalmazások révén nagyobb hozzáférhetőséget érhet el.

A biztonság és a kínzás érdekében a felhasználók rendelkezésére áll a “Split alagút” szolgáltatás, amely hiányzik a PIA-nál’alkalmazásai. Kiegészítésként malware szkennerrel, hirdetés-blokkolóval és még hivatalos Kodi-kiegészítővel is rendelkezik.

A PureVPN egyedülálló eszközkészletet is kínál, amelyet az alábbiakban az Ön kényelme érdekében tárgyalok. Mindezek a szolgáltatások magasabb pozícióba helyezik a VPN-t, mint a PIA és a többi piacon.

Feloldó képességek

PureVPN PIA
Netflix Igen Nem
Hulu Igen Igen
Sky Go Igen Nem
Amazon Prime Igen Nem
BBC iPlayer Igen Nem
ABS Igen Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

Ha beszélünk “feloldó”, nincs jobb lehetőség, mint a PureVPN. Az összes szerver erős titkosítási és biztonsági technológiákat alkalmaz, amelyek lehetővé teszik a földrajzi korlátozások azonnali megkerülését.

Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy feloldják a Netflix összes verzióját, valamint más olyan elérhető platformokkal, mint az Amazon Prime, a BBC iPlayer, a Hulu és most a Disney +, miközben a PIA nem képes azonos hozzáférhetőséget biztosítani..

Nem is említve, hogy a PureVPN az egyetlen olyan szolgáltató a piacon, amely lehetővé teszi az összes népszerű VoD lejátszó feloldását közvetlenül a Chrome és a Mozilla Firefox böngészőbővítésein keresztül..

Neked van “népszerű webhelyek” elérhető opció, amely felsorolja az összes híres webhelyet, amelyekhez esetleg hozzáférhet. Miután kiválasztotta a feloldást, a PureVPN azonnal átirányítja Önt a helyi verzióra, levonva a szóváltást.

Kína

Mivel A PureVPN székhelye Hong Kongban van, mindkettő számára jobban működik: Kínai emigránsok és az országban lakók. Valójában 12 kínai szervert is kínál.

Ez olyasmi, amit még a piac legjobb szolgáltatói sem tudnak kínálni. Nagyon sok VPN állítja, hogy Kínában dolgozik, és bár ezt megteszik, elfelejtik ellátni a “kitelepültekkel” piac.

PIA például nem kínál kínai szervereket, és nincs külön dedikált kínai oldal a felhasználók számára, amelyek letölthetik alkalmazásukat. Ennek eredményeként a PureVPN minden bizonnyal jobbnak tűnik.

Beállítás és interfész

PureVPN PIA
Automatikus telepítővarázsló Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Fő helyválasztás List-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

A PureVPN különbözik a piacon lévő többi szolgáltatótól, hihetetlenül felhasználóbarát és könnyen használható alkalmazásokat kínálva több platformon / eszközön, beleértve az Android / Apple TV-ket és a Firestick készüléket.

A Windows / Mac verzió ügyes és tiszta kilátással büszkélkedhet, rengeteg konfigurálható opcióval elérhető a technikus gondolkodású emberek számára. Ugyanakkor van “közvetlen” az újoncok számára elérhető lehetőségek.

Eközben a mobilalkalmazások a “sötétebb” megjelenés, de az ugyanolyan lenyűgöző. Speciális kiszolgálói listákkal rendelkezik minden VPN-vel kapcsolatos igényéhez, valamint a dedikált IP-khez való hozzáféréshez is.

PureVPN Mac App

PIA’Az alkalmazásoknak továbbra is munkára és az általános felhasználói felület fejlesztésére van szükségük. Asztali verzióik a tálcán helyezkednek el, és a legtöbb funkció közvetlenül elérhető az ikonra kattintással. Ez szép, de némi gondot is okoz.

Mivel az alkalmazás elrejti magát abban a pillanatban, amikor minimalizálta, ez nagy bosszantássá válik azok számára, akik megpróbálják követni a telepítési vagy konfigurációs útmutatót, mivel folyamatosan kattintania kell az ikonra az alkalmazás újbóli megnyitásához..

Azt’A mobilalkalmazások azonban szépen vannak megtervezve, és általában rendetlenségektől mentesek. Az összes opció szépen fel van sorolva, és a csatlakozás alig néhány másodpercig tart, ami nagyon figyelemre méltó.

PIA Windows alkalmazás

szerverek

PureVPN PIA
Szerver országok 140+ 30
A kiszolgálók teljes száma 2000 3300

A VPN-szolgáltatók kiszolgálói infrastruktúrájának összehasonlításakor sok különféle szempontot kell figyelembe vennünk, például a szerver teljes számát, a helyek számát világszerte, dedikált torrent szervereket.

Ez tehát bonyolulttá tette mindkét szolgáltatás elemzését ezen a fiókon, mivel az egyes VPN-ek száma így állt össze:

A PureVPN jelenleg mintegy 2000+ szervert kínál világszerte, beleértve a dedikált Torrenting és P2P szervereket, de az összes többi VPN-t legyőző tényező a támogatott országok száma, amely meghaladja a 140 számot..

A PIA viszont sokkal több kiszolgálót kínál, mint a PureVPN, azaz összesen 3300 szervert, de az általa kínált helyek túlságosan korlátozottak ahhoz, hogy bármilyen egyértelmű előnyt biztosítsanak a PureVPN felett..

Csak 33 országban működik szerverrel, ami még a PureVPN által kínált helyeknek sem a negyedét teszi ki. Ítélet: Mindkettő nyakig nyakig van, amikor a szerver infrastruktúrájukról van szó, így nehéz meghatározni a győzteset.

Sebesség

PureVPN PIA
Sebesség elvesztése 9% 25%

A PureVPN és a PIA két alapvető szolgáltatás, amikor a Netflix vagy a BBC iPlayer webhelyeken folytatott streaming tevékenységeket támogatják, tehát mindkettő határozottan optimális sebességet kínál..

Amikor mindkét szolgáltatáson sebesség-teszteket végeztünk, azt tapasztaltuk, hogy a PureVPN elemzésünk során 4 véletlenszerűen kiválasztott szerverre tette ki a PIA-hoz képest.

Ezek a szerverek az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Kanadában találhatók. A csupasz sebességű teszteknél a PIA körülbelül 25% -os sebességveszteséggel haladt be, míg a PureVPN kissé jobb volt, átlagosan 9%.

Speed ​​Verdikt: A PureVPN a győztes, és azt javasoljuk a felhasználóknak, hogy menjenek oda, ha a sebesség az egyik fő gond, amikor VPN-szolgáltatást előfizetnek..

Biztonság

PureVPN PIA
VPN protokollok PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN adattitkosítás AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN vezérlőcsatorna-titkosítás RSA-4096 RSA-4096
Álcázástechnika Egyik sem Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Öld meg a kapcsolót és a DNS szivárgás elleni védelmet Öld meg a kapcsolót
DNS állapota Privát DNS Privát DNS

A PureVPN hozzáadja a PPTP, L2TP, OpenVPN (TCP és UDP), SSTP és IKEv2 fájlokat a támogatott protokollok listájához. Az SSTP-t leginkább Windows eszközökön használják, az IKEv2 pedig hasznos kiegészítő a mobil eszközök számára.

Az AES-256-CBC rejtjelet használja az HMAC SHA1 kivonat hitelesítésével az adatcsatorna számára, és az AES-256-CBC rejtjelet HMAC SHA384 kivonat hitelesítéssel és az RSA-4096 kézfogás titkosítással a vezérlő csatorna számára..

Ha általában véve a biztonságról beszélünk, akkor a PureVPN határozottan erősebb. Javított biztonsági lehetőségeket kínál, mint például a Double VPN és a Split Tunneling, a NAT tűzfal és a DDoS Protection.

Másrészről, a PIA csak az L2TP / IPSec és az OpenVPN protokollokat támogatja. Az adatcsatorna számára a PIA az AES-256 bites titkosításokat használja az SHA256 adatokkal az adatok hitelesítéséhez és az RSA-4096 kódoláshoz a kézfogáshoz..

A PFE DHE + RSA cserén keresztül érhető el. A vezérlőcsatorna számára a PIA ugyanazokat a rejtjeleket és hash-hitelesítést használ, az SHA384 hitelesítéshez is. A tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartás (PFE) az ECDHE + ECDSA-n keresztül érhető el.

Röviden: mindkét szolgáltatónál nagy adatvédelem érkezik. A PureVPN azonban további mérföldkővel jár, ha további funkciókat kínál, amelyek jobb biztonságot nyújtanak a felhasználók számára az egész világon.

Magánélet

PureVPN PIA
Központ Hong Kong Egyesült Államok
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Regisztrációs információk Email cím Email cím
Névtelen fizetés Mód Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin és még sok más Menta, BitPay, 32 kriptovaluta, beleértve a Bitcoint, az Ethereumot és a Litecoint

A PureVPN előnyt szerez a PIA felett, stratégiai Hongkong-helyének köszönhetően, amely távol van az Öt, Kilenc és Tizennégy Személyes Szövetség érdeklődő szemeitől (adatmegőrzés és tömeges megfigyelés)

A PIA székhelye az Egyesült Államokban található, amely szó szerint az összes invazív tevékenység meghúzódója mind online, mind offline. Mint ilyen, ha erről beszélünk “bizalmi tényező”, A PureVPN minden bizonnyal magántulajdonságú lehetőség, tekintve, hogy ezek szintén nem naplózott szolgáltatások. .

A fizetési módszereket illetően, ahol a PIA támogatja a Mint, BitPay, 32 kriptovalutákat, beleértve a Bitcoinot, az Ethereumot és a Litecoint, a PureVPN még többet hozzáad a listához azáltal, hogy a PayWall inc-et felveszi a regisztrációba.

Configuration

PureVPN PIA
Címkiosztás Shared / Statikus Közös
Statikus IP-k 7+ országok Nem
DDoS védelem Igen Nem
NAT tűzfal Igen Igen

A konfigurációt tekintve a PureVPN ismét felsőbbrendű szerepet játszik a PIA felett. Ennek oka az, hogy az amerikai székhelyű szolgáltató csak egy megosztott infrastruktúrát támogat, dinamikus IP-kkel.

A PureVPN viszont több ösztönzést kínál felhasználóinak, mindkettőt támogatva; megosztott és statikus infrastruktúra. Rendelkeznek külön IP-kkel, amelyek világszerte több mint hét országban elérhetők.

Fontos megemlíteni, hogy a dedikált IP-k kiegészítőként állnak rendelkezésre külön árképzéssel. Ha a DDoS védelmet választja, akkor esetleg még magasabb fizetést kell fizetnie a dedikált IPért.

Vevőszolgálat

PureVPN PIA
Videó útmutatók Igen Igen
Kereshető tudásbázis  Igen Igen
Telefonos támogatás Nem Nem
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 39 perc 45 perc
Jegy-támogatás Igen Igen
Élő chat támogatás Igen Igen

Az ügyfélszolgálat legjobb fajtája az élő csevegés támogatási lehetősége, mivel sokkal személyesebb, könnyebben használható és technikus, mint az e-mail támogatás, amely nehézkes..

És ha ez a mutató a legjobb ügyfélszolgálat elbírálásához, akkor a PureVPN kiváló ügyfélkezelést biztosít a PIA-hoz képest. Hihetetlenül proaktív élő chat-rendszert kínál.

Másrészt a PIA továbbra is elakad a 2010-es évek közepén az e-mail alapú támogatásával. PIA’Az ügyfélszolgálati módszer manapság nem releváns’világában, ezért azt javasoljuk, hogy frissítse magát.

Mivel azonban az e-mail támogatás mindkét szolgáltató számára továbbra is lehetséges, úgy döntöttem, hogy teszteltem őket. Az alábbiakban részleteket találunk az egyes szolgáltatók válaszidőiről az e-mail támogatásban.

PureVPN

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
A PureVPN jó a Torrenting számára? 25 perc 1 Igen
A PureVPN együttműködik a Netflix-szel? 39 perc 1 Igen
Telepíthető a PureVPN a LibreELEC-en 50 perc 1 Igen
A PureVPN beállítása a Firestick-en? 44 perc 1 Igen

Privát internet-hozzáférés (PIA)

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Miért található a PIA egy öt szemű országban?? 1 óra 1 Igen
A privát Internet hozzáférés naplókat tart-e? 45 perc 1 Igen
A privát internet-hozzáférés működik-e a Netflix-rel? 50 perc 1 Igen
Hogyan kaphatok visszatérítést a magán-Internet hozzáférésből? 44 perc 1 Igen

Egyéb összehasonlítás a kijelentkezéshez

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

A győztes: PureVPN

A PureVPN a győztes

Kétségtelen, hogy a PureVPN sokkal nagyobb szolgáltatás, mint a PIA, és a legtöbb felhasználó úgy gondolja, hogy tisztességtelen, hogy ugyanazon mutatónál összehasonlítjuk a két nem egyenlő szolgáltatást..

Mivel azonban a legnépszerűbb nevek között vannak, elfogulatlan összehasonlításra van szükség. És a szerver különbsége ellenére néhány dolgot nem lehet figyelmen kívül hagyni, például az élő csevegés és a Kill Switch hiányát.

A PIA nagyszerű VPN-szolgáltatás, ám itt a PureVPN-t kell nyertesnek nyilvánítanunk, mert minél inkább “Ügyes” VPN szolgáltatás a korábbi felhasználók igényei szerint.

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me