NordVPN vs. PIA (privát internet-hozzáférés)

Nordvpn vs PIA

A NordVPN és a PIA egyaránt népszerű nevek a VPN-ek piacain, amelyeket világszerte ezrek használnak. Melyik szolgáltatás jobb a biztonság, a magánélet, a streaming, a torrenting szempontjából?

Ahhoz, hogy megtudja, melyik tűnik minden szempontból győztesnek, olvassa el ezt a mélyreható NordVPN és PIA összehasonlítást. Itt mindkét szolgáltatót 10 tényezővel elemezzük:

Főbb
NordVPN PIA
 1. 5 200+ szerver 58 országban
 2. AES-256-CBC titkosítás
 3. 6 egyidejű kapcsolat
 4. Az összes streamingplatform feloldása
 5. Nem naplózott házirend
 1. 3300+ szerver 30 országban
 2. AES-256 bites titkosítás
 3. 10 egyidejű kapcsolat
 4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
 5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)

Árképzés és árengedmények

NordVPN PIA
Előfizetési időszak 1 hónap 1 hónap
1 év 6 hónap
2 év 1 év
3 év
Különleges ajánlat 70% kedvezmény egy 3 éves tervre 67% kedvezmény egyéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 11.95 $ 6.95
Havi legalacsonyabb ár $ 3.49 $ 3.33
Egyéves ár $ 83,88 $ 39.5
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 7 nap

Az árazás a VPN-ipar szolgáltatói fõ értékesítési pontja. A felhasználók gyakran olyan szolgáltatásokat keresnek, amelyek általában a legolcsóbb VPN. Még néhány drága tervvel is kihasználhatja a csodálatos ajánlatokat.

Például a NordVPN havi ára 11,95 dollárral kezdődik. Ha azonban olcsóbb árakat akar használni, akkor választhatja a kétéves tervet. 24% -os árengedményt nyújt a felhasználóknak, összesen csak 54 USD-t.

Ezért minél hosszabb az előfizetés időtartama, annál olcsóbb az árazás a NordVPN-vel. Tegyük fel, hogy megy az éves tervre. Csak havonta 6,99 dollárt kell fizetnie, ami azt jelenti, hogy 41% kedvezményt kap..

Azoknak a felhasználóknak, akik a lehető legjobban ki akarják aknázni a pénzt, a 2 éves tervre válhatnak. Ez csökkenti a havi költségeket 4,99 dollárra, jelezve 58% -os árengedményt. Ez azt jelenti, hogy csak 119,76 USD-t fizet 24 hónapig.

A PIA minden bizonnyal olcsóbb, mint a NordVPN. A piacon a legjobb árakat kínálja. Ez teszi a legfontosabb választást a költségvetés-tudatos vásárlók számára.

A magán-Internet hozzáférés (PIA) havi ára 6,95 USD-tól kezdődik. Ha jobb üzletet szeretne, megkeresheti éves tervét. Ez csökkenti az árazást 3,33-ra havonta, ami azt jelenti, hogy hatalmas, 52% -os kedvezményt kapsz.

Ennek eredményeként a felhasználóknak csak 39,96 dollárt kell fizetniük. A legjobb ár-érték arány érdekében a felhasználók választhatják a 2 éves tervet. Ez csökkenti a havi árakat 2,91 dollárra, így a felhasználók hatalmas 58% -os árengedményt kapnak.

Ez azt jelenti, hogy két évre csak 69.84 dollárt kell fizetnie. Visszatérítés esetén a PIA csak 7 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Ha azonban NordVPN-t keres, akkor 30 napos visszatérítési garanciát vehet igénybe.

Jellemzők

NordVPN PIA
Egyidejű kapcsolatok 6 5
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Eszközök kézi telepítése Set-top boxok, útválasztók és Linux Néhány útválasztó
Split alagút Nem elérhető Nem
Ingyenes extrák Böngészőbővítmények a Chrome és a Firefox, a CyberSec, a DoubleVPN, a SmartPlay számára SOCKS5 Proxy és hirdetés / tracker blokkoló

A VPN-szolgáltatás kiválasztásakor fejlett szolgáltatásokkal kell rendelkeznie. A NordVPN mindig is a magánélet védelmével kapcsolatos innovációk élvonalában állt.

Egyedi eszközkészletet kínál, amelyeket az Ön kényelme érdekében alább felsoroltam. Mindezek a funkciók a VPN-t magasabb pozícióba helyezik, mint a piacon, mivel mindig maximális biztonságot / magánéletot kapnak.

Úgy tűnik azonban, hogy a PIA sem áll vissza. Annak ellenére, hogy hihetetlenül olcsó, a szolgáltató ellenáll a NordVPN-nek. A NordVPN-mel elérhető legtöbb szolgáltatás / technológia legtöbbjét kínálja.

Sajnos nem sikerül olyan fejlett funkciókat kínálnia, mint a DoubleVPN és az Onion VPN felett, amelyeket a NordVPN ügyfelek élveznek a maximális biztonság fokozása érdekében az interneten.

Feloldó képességek

NordVPN PIA
Netflix Igen Nem
Hulu Igen Igen
Sky Go Igen Nem
Amazon Prime Igen Nem
BBC iPlayer Igen Nem
ABS Igen Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

A feloldás szempontjából a NordVPN határozottan inkább proaktív és megbízható. Az összes szerver erős titkosítási és biztonsági technológiákat használ a VoD-k feloldásához.

A szolgáltatónak sikerül feloldania a Netflix összes verzióját, miközben hozzáférést biztosít a leginkább sújtott streaming platformokhoz, mint például a Hulu, a BBC iPlayer, az Amazon Prime és még sok más..

A PIA viszont nem sokat kínál a feloldás szempontjából. Ez a legtöbbször hiányos és forgatókönyv. A leginkább aggasztó a Netflix feloldásának hiánya.

Mint ilyen, ha streaming alapján beszélnék, a NordVPN a legjobb választás. A PIA-nak még javítania kell feloldó képességeit, hogy igazolja az árát és a vásárlókat.

Kína

Annak érdekében, hogy jobb képet kapjunk a NordVPN és a PIA VPN alkalmazásairól, úgy döntöttem, hogy feloldok egy feloldó tesztet. Ez a folyamat magában foglalta a csatlakozást a különböző VPN szerverekhez.

Ezután különféle blokkolt webhelyek felkeresése után megnézheti, hogy a VPN sikeresen megkerüli-e a földrajzi korlátozásokat. A NordVPN elképesztően működött, főleg amikor elkapják a kiszolgálóikat. Könnyen meg tudtam kerülni “A nagy tűzfal”.

Ugyanakkor nem érkeztem semmi probléma az USA Netflix és annak teljes könyvtárának feloldásakor. A PIA esetében az eredmények enyhén szólva meglehetősen csalódást okoztak.

A PIA nem kínál olyan technológiát vagy titkosítást, amely lehetővé tenné a kínai webhelyek feloldását. Eltérően a NordVPN-től, amely külön kínai tükrös webhelyet kínál, a PIA nem ösztönzi a kínai közönséget.

A kínai felhasználók letölthetik a NordVPN felhasználókat innen: http://nord-for-zh.com/

Beállítás és interfész

NordVPN PIA
Automatikus telepítővarázsló Windows, Mac, Android, iOS és Linux, Windows, Mac, Android, iOS
Fő helyválasztás Térkép alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

A NordVPN egy egyszerű, mégis interaktív felhasználói felülettel büszkélkedhet, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több funkciót / kiegészítőt fedezzenek fel, akár az asztalukon, akár a kisebb képernyő-társaikon.

Az asztali verziók térkép alapú kialakítással és a “különlegesség” felsorolás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a dedikált IP-khez, a dupla VPN-hez, a hagymához a VPN-en keresztül és más technológiákhoz való hozzáférést.

Időközben a mobilalkalmazások ugyanazt a kialakítást használják, de megszabadulnak a térképről, bevezetve egy lista alapú kialakítást, amely megosztja a szervereket “ország” sőt még “régió (iOS-alkalmazásokon).

PIA’Az alkalmazásoknak továbbra is munkára és az általános felhasználói felület fejlesztésére van szükségük. Asztali verzióik a tálcán helyezkednek el, és a legtöbb funkció közvetlenül elérhető az ikonra kattintással.

Mivel azonban az alkalmazás elrejti magát abban a pillanatban, amelyet minimalizál, akkor nagy bosszantássá válik azok, akik próbálják követni a beállítási vagy konfigurációs útmutatót..

Azt’A mobilalkalmazások azonban szépen vannak megtervezve, és általában rendetlenségektől mentesek. Az összes opció szépen fel van sorolva, és a csatlakozás alig néhány másodpercig tart, ami nagyon figyelemre méltó.

Szerverek és teljesítmény

NordVPN PIA
Szerver országok 58 30
A kiszolgálók teljes száma 5200+ 3300
Sebesség elvesztése 5% 25%

Mivel a VPN-k kulcsfontosságú eszközök a feloldás / streaming / torrenting feloldásához, elengedhetetlen, hogy jó sebességet kapjon. Az utolsó dolog, amire szükséged van, egy teknősbéltől szenved.

Ennek fényében úgy döntöttem, hogy mindkét szolgáltató teljesítményértékelését végzem. Ez magában foglalta a NordVPN és a PIA maximális letöltési sávszélességének tesztelését a különféle szerverek számára, a különféle országokban. Ezután feljegyeztem a kapott átlagos sebességeket.

Ha az NordVPN-ről beszélek, akkor az összes szerver nagyon gyors volt. Természetesen azok, akik messze helyezkednek el, közepes teljesítményt mutattak. Az átlagos csúcspontja 43Mbps volt, ami 5% -os sebességcsökkenést jelez..

A magán-Internet hozzáférés (PIA) esetében az eredmények nem egyeztek a NordVPN-vel. Az átlagos sebesség csúcspontja 38Mbps volt, jelezve, hogy a sebesség 25% -kal csökken. Nagyon nagy szükség van a PIA kapcsolat sebességének javítására!

Biztonság

NordVPN PIA
VPN protokollok PPTP, L2TP, IKEv2, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN adattitkosítás AES-256 AES-128, AES-256
OpenVPN vezérlőcsatorna-titkosítás RSA-2048 RSA-4096
Álcázástechnika Obfsproxy Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Gyilkos kapcsoló, Wi-Fi, DNS / WebRTC / IP szivárgásvédelem Öld meg a kapcsolót
DNS állapota PrivateDNS PrivateDNS

Az NordVPN egyik legjobb dolga az erős adatvédelem és biztonság. A szolgáltató a webhelyek számára egyszerűen nem észlelhető, köszönhetően a megosztott IP-k nagy mennyiségének.

Adja hozzá ezt az összes protokoll NordVPN támogatásához, beleértve az IKEv2, L2TP / IPSec és az OpenVPN protokollokat. Biztos lehet abban, hogy maximális névtelenséget kap. Az adatcsatorna számára a NordVPN 256-CBC rejtjeleket használ HMAC SHA256 hash hitelesítéssel.

A vezérlőcsatorna számára az NordVPN ugyanazt a kivonat-hitelesítést és rejtjeleket használja, RSA-2048 hozzáadásával. Erős DHE-4096 kulcscserét használunk a tökéletes továbbítási titok (PFS) beállításához..

IOS alkalmazást használ, a NordVPN megváltoztatja a titkosítását. Minden kapcsolat használja az IKEv2 protokollt AES-256-GCM rejtjelekkel, HMAC SHA2-384 adatok hitelesítéssel.

Annak ellenére, hogy az amerikai székhelyű szolgáltató, a Private Internet Access (PIA) hihetetlenül erős szerverhálózatot tart fenn. Erős titkosítási rejtjeleket használnak az L2TP / IPSec és az OpenVPN protokollokon.

Az adatcsatorna számára a PIA a hírhedt katonai fokozatot használja; AES-256-bites rejtjelek SHA256-tal az adatok hitelesítéséhez és RSA-4096-os kézfogáshoz. A PFE DHE + RSA cserén keresztül érhető el.

A vezérlőcsatorna számára a PIA ugyanazokat a rejtjeleket és hash-hitelesítést használ, az SHA384 hitelesítéshez is. A tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartás (PFE) az ECDHE + ECDSA-n keresztül érhető el.

Röviden: mindkét szolgáltatónál nagy adatvédelem érkezik. A NordVPN ugyanakkor megteszi a további mérföldet azáltal, hogy a CyberSec protokollt és olyan szolgáltatásokat kínál, mint a dedikált IP-k és a hagyma a VPN-en keresztül.

Magánélet

NordVPN PIA
Központ Panama Egyesült Államok
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Regisztrációs információk Email cím Email cím
Névtelen fizetés Mód Monero, Dash, Gridcoin, Rpple, ZCaas, Ehterum, Litecoin, Bitcoin Menta, BitPay, 32 kriptovaluta, beleértve a Bitcoint, az Ethereumot és a Litecoint

Ha összehasonlítjuk a kettőt, akkor a NordVPN jogbiztonsága miatt általában biztonságosabb megoldás. A szolgáltató távol van az öt, kilenc, tizennégy szem szövetségtől, amelynek székhelye a biztonságos panamában található.

Ezzel szemben a Private Internet Acess (PIA) székhelye az Egyesült Államokban található. Az ország az 5/9/14 Eyes szövetségek alapító tagja, és a leginkább invazív törvényekkel büszkélkedhet.

Kötelezi a tömegmegfigyelést és az adatok megőrzését attól, hogy internetszolgáltatók, távközlési szolgáltatók vagy virtuális magánhálózatok szolgáltatói legyenek.

Mint ilyen, ha biztonságban akar maradni a kormány, a hírszerző ügynökségek és a szerzői jogokat sértő vadászok tekintetétől, a PIA nem megbízható lehetőség.

Configuration

NordVPN PIA
Címkiosztás Shared / Statikus Közös
Statikus IP-k 40+ helyek Nem
DDoS védelem Igen Nem
NAT tűzfal Igen Igen

Konfigurációk esetén a NordVPN felsőbbrendű szerepet kap az Egyesült Államokban működő PIA felett. Ahol a PIA megosztott infrastruktúrát és címelosztást fogad el, a Nord mindkettőt támogatja: dinamikus és statikus.

Ez elősegíti a panamai székhelyű szolgáltatót, hogy több ösztönzőt kínáljon felhasználóinak, különösen a külföldön utazóknak / utazóknak, akik távoli hozzáférést akarnak elérni az irodai fájlokhoz és a védelmet, miközben hozzáférnek a banki információkhoz..

A dedikált IP-k kiegészítőként állnak rendelkezésre a NordVPN által, ami azt jelenti, hogy külön kell fizetnie értük, olyan funkciókkal, mint a DDoS védelem, többet kell fizetnie. Az alábbiakban bemutatjuk az árakat és a helyeket, ahol külön IP-t szerezhet:

NordVPN dedikált IP-k

Vevőszolgálat

NordVPN PIA
Videó útmutatók Igen Igen
Kereshető tudásbázis  Igen Igen
Telefonos támogatás Nem Nem
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 30 perc 39 perc
Jegy-támogatás Igen Igen
Élő chat támogatás Igen Igen

A támogatás szempontjából az NordVPN sokkal jobb munkát végez az ügyfelek segítésében, összehasonlítva a PIA-val. A szolgáltató 6 különféle médiumot kínál a segítségnyújtáshoz, ahol a PIA csak 4-hez biztosít hozzáférést.

Adja hozzá ezt a hihetetlenül gyors, 24 órás, élő chat-támogatáshoz, és a NordVPN biztosítja a legjobb ütést a dolgodért. Ezzel szemben a PIA annak ellenére, hogy jó néhány éve az iparágban van, nem kínál élő csevegést támogatási lehetőségként. Ez enyhén szólva elég csalódást okoz.

Az amerikai székhelyű szolgáltató csak e-maileket és jegyek támogatását kínálja, sőt, még késői válaszokat is ad. Átlagos válaszidejük 7 és 8 óra között van, ami nagyon sok, különös tekintettel arra, hogy a felhasználók azonnali segítséget igényelnek a lekérdezésekhez.

A tudásbázist illetően a PIA képernyőképeket használ az oktatóanyagok kidolgozásához, míg a NordVPN átfogó videó áttekintést kínál konkrét feladatokhoz, például a kapcsolódási problémák javításához..

Még egy tesztet is készítettem az egyes szolgáltatók válaszidejéről az e-mail támogatással kapcsolatban. A folyamat során mindkét szolgáltatónak négy kérdést el kellett küldeni e-mailben. Lásd az alábbiakban az egyes VPN-ek statikáját:

NordVPN

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Mi a kapcsolata? “CloudVPN”? 12 perc 1 Igen
Konfigurálható az NordVPN a Raspberry Pi-n? 40 perc 1 Igen
Hogyan javítsuk ki “Kapcsolat időtúllépés” Hiba? 38 perc 1 Igen
Hogyan lehet aktiválni a NordVPN-t?’eltakarított szerverek? 30 perc 1 Igen

Privát internet-hozzáférés (PIA)

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Miért található a PIA egy öt szemű országban?? 1 óra 1 Igen
A privát Internet hozzáférés naplókat tart-e? 45 perc 1 Igen
A privát internet-hozzáférés működik-e a Netflix-rel? 50 perc 1 Igen
Hogyan kaphatok visszatérítést a magán-Internet hozzáférésből? 44 perc 1 Igen

Egyéb összehasonlítás a kijelentkezéshez

  1. ExpressVPN vs. IPVanish
  2. ExpressVPN vs. PureVPN
  3. PureVPN vs. IPVanish
  4. NordVPN vs. ExpressVPN

A győztes: NordVPN

Nem kétséges, hogy mind a NordVPN, mind a PIA kiváló név a piacon. Amikor azonban meg kell határozni a két győztest, a dolgok egyértelművé válnak. Úgy gondolom, hogy a NordVPN számtalan szempontból felülmúlja a PIA-t.

Helyzete szintén hihetetlenül stratégiai, míg a PIA székhelye az USA-ban működik (egy nem biztonságos hely). Adatvédelem szempontjából azt javasolom, hogy használja a NordVPN-t!

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me