ExpressVPN vs TunnelBear

ExpressVPN vs TunnelBear

Di mana ExpressVPN berdiri sebagai pemimpin di pasaran “premium” VPN, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies untuk beberapa waktu sekarang.

Hari ini, saya akan membandingkan kedua-dua perkhidmatan dan mereka “premium” persembahan untuk menentukan, penyedia yang menawarkan insentif yang lebih baik kepada pengguna.

Oleh itu, tanpa kelebihan lanjut, periksa analisis perbandingan ExpressVPN vs TunnelBear yang mendalam ini, di mana saya membandingkan kedua-dua faktor yang berbeza:

Sorotan
ExpressVPN TunnelBear
 1. 3,000+ Pelayan dalam 94 negara
 2. AES-256-CBC dan AES-256-GCM
 3. 3 Sambungan serentak
 4. Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 1,000+ pelayan dalam 23 negara
 2. AES-256 bit Encryption
 3. 5 Sambungan serentak
 4. Rancangan Percuma Tersedia untuk Pengguna
 5. Lulus Dua Audit Keselamatan Bebas

Harga dan Diskaun

ExpressVPN TunnelBear
Tempoh Langganan 1 bulan 1 bulan
6 bulan 1 tahun
1 tahun 2 tahun
Tawaran istimewa 35% Off pada Rancangan 1 Tahun 50% Off pada Rancangan 1 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 12.95 $ 9,99
Harga terendah setiap bulan $ 8.32 $ 4.99
Harga satu tahun $ 99.5 $ 59.88
Jaminan Wang Balik 30 hari Tiada

Dengan sama ada pembekal, anda mempunyai banyak pelan pembayaran yang tersedia. Walaupun TunnelBear mengamalkan a “freemium” model harga, jadi mereka mempunyai kedua-dua: rancangan percuma dan berbayar.

Sekiranya anda mahu mendaftar, anda perlu memasukkan alamat e-mel anda. Sebaik sahaja selesai, anda akan mendapat akses kepada 4 lokasi sahaja dengan cap jalur lebar sebanyak 500 MB.

Sejauh langganan premium, TunnelBear menawarkan tiga pelan: bulanan dan tahunan. Mulai bulanan pada $ 9,99, yang masih agak munasabah.

Pelan tahunan, sebaliknya, berharga $ 4.99 / mo, memberikan anda diskaun hebat $ 50. Sementara itu, pelan 2 tahun itu berharga $ 4,17 / mo, dibebankan $ 99,99 sekali.

ExpressVPN sememangnya cenderung untuk menjadi perkhidmatan yang lebih mahal. Berbanding dengan Tunnelbear, ia menawarkan tiga peringkat dalam langganan: bulanan, enam bulan, dan tahunan.

Pelan bulanan bermula pada $ 12,95 yang tinggi. Walau bagaimanapun, jika anda memilih langganan yang panjang, anda boleh mendapatkan nilai yang lebih baik semasa membayar kurang, sama dengan perkhidmatan VPN yang lain.

Sebagai contoh, ExpressVPN’Pelan enam bulan akan dikenakan biaya $ 9.99 / mo. (ditagih sebagai $ 59.95 setiap 6 bulan), dan tahunan $ 8.32 / mo. (dibilkan sebagai $ 99.95 setiap 12 bulan).

Setakat sokongan wang, ExpressVPN menawarkan jaminan pembayaran balik 30 hari. Sebaliknya, TunnelBear menawarkan bayaran balik 30 hari sebelum ini, tetapi tidak lagi!

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk ExpressVPN: 35% Off pada Rancangan 1 Tahun

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk TunnelBear: 50% Off pada Rancangan 1 Tahun

ciri-ciri

ExpressVPN TunnelBear
Sambungan serentak 3 5
Apps Sistem Operasi Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, beberapa router Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Pemasangan Peranti Manual Beberapa Penghala, Kotak Set-Top Sesetengah Penghala
Split Tunneling Ya (Apl Desktop sahaja) Ya (VigilantBear)
Ekstra Percuma Media Streamer Smart DNS, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Safari Terowong terdekat, Perlindungan Wi-Fi, 500MB Percuma

Kedua-dua ExpressVPN dan TunnelBear menawarkan keserasian multiplatform yang luar biasa. Anda mempunyai aplikasi khusus untuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, dan juga TV Kebakaran.

Anda juga mempunyai sambungan penyemak imbas yang tersedia untuk Google Chrome dan Mozilla Firefox. ExpressVPN mendapat bahagian atas PIA walaupun, kerana sokongan router mereka untuk Apple TV.

Berbanding dengan pembekal lain di pasaran, ExpressVPN adalah satu-satunya VPN yang menawarkan aplikasi asli yang boleh dipasang pada router DD-WRT dan Tomato anda.

Bahagian terbaik dari semua: jika anda tidak mahu melalui kerumitan secara manual menetapkan apl itu, pengguna mempunyai keupayaan untuk membeli penghala yang telah dikonfigurasikan dari mereka.

TunnelBear tidak menawarkan insentif seperti itu, tetapi ia menawarkan beberapa ciri yang baik: VigilantBear dan GhostBear. Ini membolehkan pengguna memanfaatkan lebih banyak keselamatan dalam talian.

Sejauh sambungan peranti berganda, ExpressVPN hanya menyokong 3 log masuk serentak. Sementara itu, TunnelBear menawarkan 10 sambungan serentak.

Keupayaan Unblocking

ExpressVPN TunnelBear
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Tidak
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Sejak TunnelBear terkenal di kalangan “pengguna VPN percuma”, Saya tidak mempunyai jangkaan yang tinggi dari mereka. Anggapan saya terbukti benar, selepas saya menguji produk percuma dan premium mereka di laman web yang berbeza.

Dalam kata yang mudah, pembekal gagal menyahtutup Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, Disney Plus dan platform streaming lain.

Sebaliknya, ExpressVPN berjaya menyampaikan prestasi yang luar biasa dan keupayaan membuka kunci. Terima kasih kepada Teknologi TrustedServer dan penggunaannya “penyimpangan“.

Saya dapat mengakses Netflix dan semua VoD lain dengan konsistensi, walaupun larangan VPN. Belum lagi, kelajuan penstriman adalah luar biasa walaupun menonton dalam kualiti 4k!

China

Penduduk dan ekspatriat Cina sentiasa mencari “bekerja” Perkhidmatan VPN yang boleh memintas banyak teknologi yang digunakan oleh “Firewall Besar” di China.

Malangnya, TunnelBear tidak memberi insentif kepada pengguna di China untuk membuka kunci sekatan atau melepaskan sekatan geo. Mereka tidak mempunyai laman web cermin.

Oleh itu, adalah mustahil pengguna di negara ini memuat turun dan memasang aplikasi pada peranti mereka. Sebaliknya, ExpressVPN menawarkan halaman Cina asli.

Pada masa yang sama, ia menggunakan teknologi penggumpalan kuat yang mengubah semua trafik VPN ke HTTPS tetap dengan mengarahkannya melalui port 443.

Persediaan dan Antara Muka

ExpressVPN TunnelBear
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Sama seperti penyedia lain, ExpressVPN menawarkan wizard persediaan automatik untuk empat platform terkenal: Windows, Mac, Android, dan iOS.

Dari segi antara muka, apl desktop baru-baru ini menjalani pembaikan lengkap. Reka bentuk dan penampilan mereka telah meningkat dengan ketara, mengamalkan lebih banyak “minimalis” lihat.

Melancarkan aplikasi pada Windows, Mac, atau Linux memberikan anda akses segera ke butang menyambung dan menu lokasi, supaya anda dapat turun ke perniagaan dengan cepat.

Untuk teknologi cerdas, terdapat butang hamburger, di sudut kiri atas halaman. Memasangnya akan memberi anda akses kepada semua tetapan dan ciri penting.

Aplikasi mudah alih mengekalkan reka bentuk dan konsistensi yang sama dalam antara muka pengguna. Bahagian paling penting: mereka sangat mudah digunakan walaupun pada skrin yang lebih besar seperti TV.

Antara muka ExpressVPN

Berbanding dengan ExpressVPN, TunnelBear gagal menawarkan tahap keserasian multiplatform yang sama. Anda hanya mempunyai aplikasi untuk desktop, mudah alih dan penyemak imbas.

Terdapat hampir tidak ada sokongan untuk TV Kebakaran, TV Apple, dan Kodi. Dari segi reka bentuk, semua pelanggan kelihatan luar biasa dan luar biasa “menyeronokkan untuk digunakan”.

Berbanding dengan ExpressVPN, aplikasi VPN dari Tunnelbear dipenuhi dengan grafik beruang lucu dan menanggung hubungan dengan ekspresi lucu.

Jika anda klik pada “Ketua” tab, anda mendapat akses kepada pilihan seperti “lari apabila komputer bermula.”Sementara itu, “Keselamatan” tab memberikan anda akses kepada “VigilantBear dan “GhostBear”.

Semua dalam semua, aplikasi VPN kedua-dua pembekal agak mengagumkan. Walau bagaimanapun, jika saya bercakap tentang “penampilan” hanya, TunnelBear pasti mengambil kek itu!

Pelayan dan Prestasi

ExpressVPN TunnelBear
Negara pelayan 94 23
Jumlah Pelayan 3,000 1,000

Dari segi kiraan pelayan, ExpressVPN jelas cenderung menjadi pemenang. Ia menawarkan senarai besar 3,000+ pelayan di 94 negara dan 160 lokasi di seluruh dunia.

Sementara itu, TunnelBear tidak menyentuh hampir nombor tersebut. Ia hanya menyediakan akses pengguna kepada 1,000 pelayan terhad di 23 negara.

Ingat bahawa kiraan pelayan yang kurang, lebih banyak kesannya terhadap prestasi keseluruhan. Beban pengguna yang tinggi pada pelayan yang berbeza menyumbang kelajuan yang perlahan.

Oleh itu, jika ia adalah aksesibiliti di seluruh dunia yang anda cari, TunnelBear mungkin bukan pilihan yang paling ideal. Anda akan mendapati fungsi yang lebih baik daripada ExpressVPN.

Sudah tentu, perlu diperhatikan bahawa penggunaan ExpressVPN “lokasi maya” juga. Daripada jumlah 160, pembekal berasaskan BVI menawarkan pelayan maya di 33 lokasi.

Kelajuan

ExpressVPN TunnelBear
Kerugian Speed 9% 30%

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai prestasi setiap pembekal, saya telah menjalankan analisis kelajuan mendalam bagi kedua-dua pembekal.

Proses ini melibatkan pengujian 5 pelayan yang berlainan untuk pelbagai tugas berkaitan dengan internet, termasuk melayari, menstrim, meresap, dan permainan.

Pelayan ini berpangkalan di Amerika Syarikat, UK, Perancis, Australia, dan Kanada. Dalam ujian kelajuan yang terdahulu, TunnelBear mencatatkan kelajuan kehilangan sekitar 30%, manakala ExpressVPN hanya 9%!

Keselamatan

ExpressVPN TunnelBear
Protokol VPN PPTP, L2TP, OpenVPN L2TP / IPSec, IKEv2, OpenVPN
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096  RSA-2048
Teknologi Cloaking Cipher Block Chaining Tiada
Keselamatan Apl Membunuh suis VigilantBear dan GhostBear
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

ExpressVPN menawarkan sokongan untuk tiga protokol: PPTP, L2TP, dan OpenVPN. Sementara itu, TunnelBear menambah senarai dengan menyokong protokol IKEv2 dan IPSec juga.

Pembekal berasaskan BVI menggunakan OpenVPN sebagai protokol lalai merentas semua peranti. Ia menggunakan ciphers AES-256-CBC dengan pengesahan data HMAC SHA-256 pada saluran data.

Untuk saluran kawalan, ia menggunakan ciphers AES-256-GCM dengan jabat tangan RSA-4096 dan pengesahan data HMAC SHA-256.

Tidak banyak penyedia telah beralih ke RSA-4096, tetapi ExpressVPN adalah antara yang ada. Oleh itu, ia mendapat kelebihan daripada penyedia lain, termasuk TunnelBear

Walaupun ia menggunakan protokol OpenVPN sebagai piawaian pada semua peranti, pengguna iOS mendapat pilihan sama ada menggunakan protokol IKEv2 atau L2TP / IPSec.

Penyulitan tersedia melalui ciphers AES-256, tetapi sesetengah aplikasi menggunakan cip 128-bit yang lebih lama dan SHA-1 untuk pengesahan data.

Ujian Bocor

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengenai keselamatan aplikasi, saya menjalankan ujian kebocoran pada ExpressVPN dan TunnelBear. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk diperiksa;

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Di mana ExpressVPN membersihkan semua ujian dari 6 alatan dan tidak mendedahkan alamat WebRTC / DNS / IP asal kami, TunnelBear gagal pada tugas.

Apabila menggunakan IPv6, alat tersebut telah mengesan kebocoran WebRTC pada kedua-dua aplikasi Windows dan Mac. Penyelesaian mudah untuk ini ialah melumpuhkan sambungan IPv6 pada peranti anda.

Privasi

ExpressVPN TunnelBear
Ibu pejabat Pulau British Virgin Kanada
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Bitcoin dan Mint Tiada

Satu melihat jadual di atas dan menjadi jelas penyedia mana yang lebih selamat. ExpressVPN mempunyai ibu pejabatnya di Kepulauan British Virgin, sementara TunnelBear terletak di Amerika Syarikat.

Memandangkan BVI adalah sebuah negara autonomi dengan undang-undangnya sendiri, ia bebas dari taktik invasif yang diterima pakai oleh pakatan Mata 5/9/14, seperti pengawasan massa dan pengekalan data.

Perkara yang sama tidak boleh dikatakan mengenai TunnelBear, yang merupakan ahli pendiri Lima Mata. Oleh itu, walaupun penyedia mempunyai dasar tidak log, mempercayai mereka adalah tugas yang sukar.

Setakat kaedah pembayaran tanpa nama bimbang, ExpressVPN hanya menyokong Bitcoin dan Mint. Di samping itu, TunnelBear tidak menawarkan sokongan untuk cryptocurrency.

Konfigurasi

ExpressVPN TunnelBear
Peruntukan Alamat Dikongsi Dikongsi
IP Statik Tiada Tiada
Perlindungan DDoS Tidak Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Untuk konfigurasi, kedua-dua ExpressVPN dan TunnelBear menggunakan infrastruktur rangkaian yang dikongsi. Akibatnya, mereka boleh dianggap sama dalam aspek ini.

Kekurangan IP berdedikasi masih agak membimbangkan, memandangkan ramai pengguna VPN mempunyai keperluan yang memerlukan mereka untuk mengakses rangkaian tempatan, sementara di luar rumah mereka.

Khidmat Pelanggan

ExpressVPN TunnelBear
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 33 minit 1 jam
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya (Outsource) Ya (Outsource)

Kedua-dua sokongan TunnelBear dan ExpressVPN melalui e-mel, dan sistem tiket. ExpressVPN menambah live chat ke senarai, yang hilang dengan TunnelBear (cukup membimbangkan).

Sokongan e-mel / tiket mengambil sedikit masa dengan TunnelBear (purata pada 1 jam setiap balasan), manakala ExpressVPN memotongnya lebih pendek (purata pada 33 minit).

Kami menjalankan ujian ini dengan menghantar tiga soalan VPN melalui e-mel. Di antara mereka, dua adalah pertanyaan umum dan dua adalah lebih teknikal. Lihat statistik di bawah:

ExpressVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bolehkah ExpressVPN dikesan? 15 minit 1 Ya
Adakah ExpressVPN menyimpan Log? 18 minit 1 Ya
Bagaimana Menonton Netflix dengan ExpressVPN? 55 minit 1 Ya
Ciri-ciri apa yang ditawarkan oleh ExpressVPN untuk torrenting? 47 minit 1 Ya

TunnelBear

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Adakah TunnelBear selamat untuk web gelap? 1 jam 1 Ya
Bagaimanakah saya membatalkan langganan TunnelBear saya?? 48 minit 1 Ya
Adakah TunnelBear berfungsi untuk Netflix? 52 minit 1 Ya
Siapa yang memiliki VPN TunnelBear? 59 minit 1 Ya

Pemenang: ExpressVPN

ExpressVPN Menang

Walaupun kedua-dua VPN dikaji memberikan prestasi, keselamatan, privasi, dan ciri yang luar biasa, ExpressVPN pasti cenderung menjadi pilihan yang lebih baik.

Ia menawarkan rangkaian pelayan yang lebih besar, berjaya memintas GFW di China, menyediakan kemampuan unblocking Netflix yang tidak dapat ditandingi, dan mempunyai masalah bocor kosong.

TunnelBear, sebaliknya, mempunyai infrastruktur pelayan yang lemah, tidak mempunyai sokongan untuk China, tidak menawarkan sembang langsung, dan tidak menerima kriptografi.

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Oleh kerana banyak prospek melihat perkhidmatan VPN dari mata yang tidak terlatih, melanggan kepada yang sesuai dengan keperluan dan keperluan mereka cenderung menjadi sukar...

 • ExpressVPN vs IPVanish

  Memilih perkhidmatan VPN telah menjadi tugas yang sukar, dengan banyak pilihan yang tersedia dalam talian, yang semuanya mendakwa sebagai yang terbaik di pasaran....

 • ExpressVPN vs TorGuard

  ExpressVPN dan TorGuard adalah kedua-dua perkhidmatan VPN terkenal yang menyelidiki mewujudkan teknologi baru dan ciri-ciri canggih untuk memaksimumkan dalam talian...

 • PureVPN vs TunnelBear

  Di mana PureVPN terkenal sebagai perkhidmatan yang mesra bajet namun nilai yang digerakkan, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies selama beberapa waktu sekarang. Hari ini, kita akan...

 • ExpressVPN vs PureVPN

  Pada masa kini, memilih perkhidmatan VPN adalah tugas yang sukar untuk ramai, kerana banyak pilihan yang tersedia. Hampir semua perkhidmatan mendakwa sebagai yang paling selamat,...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me