ExpressVPN vs TorGuard

ExpressVPN vs TorGuard

ExpressVPN dan TorGuard adalah kedua-dua perkhidmatan VPN terkenal yang menyelidiki mewujudkan teknologi baru dan ciri-ciri canggih untuk memaksimumkan privasi / keselamatan dalam talian.

Adakah anda cuba menentukan pilihan yang lebih baik di antara kedua-dua? Jika ya, mari lihat perbandingan ini secara mendalam ExpressVPN vs TorGuard untuk mengetahui tentang pemenang!

Sorotan
ExpressVPN TorGuard
 1. 3,000+ Pelayan dalam 94 negara
 2. AES-256-CBC dan AES-256-GCM
 3. 3 Sambungan serentak
 4. Apps untuk Windows, Mac, iOS & Android
 5. Tiada Polisi Log Yang Disahkan (Diaudit)
 1. 3000+ pelayan dalam 55 negara
 2. VPN Berasaskan OpenConnect SSL
 3. 8 Sambungan Serentak
 4. Aplikasi untuk Semua Platform / Peranti
 5. Menyokong Protokol WireGuard

Harga dan Diskaun

ExpressVPN TorGuard
Tempoh Langganan 1 bulan 1/3/6 Bulan
6 bulan 1 tahun
1 tahun 2 tahun
Tawaran istimewa 35% Off pada Rancangan 1 Tahun 58% Off pada Rancangan 2 Tahun
Harga tertinggi setiap bulan $ 12.95 $ 9,99
Harga terendah setiap bulan $ 8.32 $ 4.16
Harga satu tahun $ 99.5 $ 59,99
Jaminan Wang Balik 30 hari 7 hari

Apabila membandingkan TorGuard dan ExpressVPN, ia menjadi jelas bahawa kedua adalah pilihan yang lebih mahal. Ia menawarkan pelan langganan tiga tempoh yang berbeza-beza.

Jika anda memilih untuk bulanan, anda perlu membayar $ 12,99. Untuk 6 bulan, anda perlu membayar $ 9.99 / mo, yang dibilkan sebagai $ 59,95.

Untuk mendapatkan nilai terbaik, saya cadangkan pengguna pergi untuk pakej tahunan. Ia memberikan pengguna diskaun 35% yang menakjubkan, mengurangkan kos sebulan kepada $ 8.32.

Sebaliknya, TorGuard mempunyai 4 pakej: proxy anonim, VPN tanpa nama, E-mel tanpa nama, dan bingkai privasi dengan tingkat langganan berlainan.

Bulan bulanan mereka bermula pada $ 9,99, setiap suku tahun pada $ 19,99, setiap setengah tahun pada $ 29,99, dan setiap tahun pada $ 59,99. Untuk nilai terbaik, saya cadangkan rancangan 2-tahun mereka.

Ia mengurangkan kos bulanan kepada $ 4.16 sahaja. Akibatnya, anda hanya membayar $ 99,99 untuk 24 bulan, yang sama seperti yang anda akan bayar untuk ExpressVPN’pelan 1 tahun.

Setakat jaminan jaminan balik, ExpressVPN menawarkan bayaran balik 30 hari, sedangkan TorGuard hanya menawarkan percubaan selama 7 Hari.

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk ExpressVPN: Simpan 35% pada Rancangan 1 Tahun mereka

Dapatkan Tawaran Terbaik untuk VyprVPN: Jimat 81% pada Khas 2 Tahun mereka

ciri-ciri

ExpressVPN TorGuard
Sambungan serentak 3 8
Apps Sistem Operasi Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, beberapa router Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Pemasangan Peranti Manual Beberapa Penghala, Kotak Set-Top Sesetengah Penghala
Split Tunneling Ya (Apl Desktop sahaja) Tidak
Ekstra Percuma Media Streamer Smart DNS, pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome, Firefox, dan Safari TorGuard Stealth Proxy

Kedua-dua ExpressVPN dan TorGuard menawarkan aplikasi asli untuk semua platform yang popular. Ini termasuk Windows, Mac, iOS, Android, Linux, Chrome dan Firefox.

Di samping itu, anda juga boleh menggunakan aplikasi mereka pada pelbagai peranti seperti Apple TV, Nvidia Shield TV, Xbox One, dan Nintendo Switch, yang cukup membantu, untuk mengatakan sekurang-kurangnya.

Walau bagaimanapun, ExpressVPN mendapat kelebihan ke atas TorGuard dengan menawarkan aplikasi asli untuk router yang boleh anda tentukan pada suis ethernet DD-WRT dan Tomato juga.

Sekiranya anda menghadapi masalah dalam menubuhkan aplikasi penghala secara manual, penyedia tersebut juga melayani penonton baru dengan menyediakan router yang telah ditetapkan dengan tepat pada harga yang berpatutan.

Untuk sambungan serentak, TorGuard mendapat kelebihan melalui dengan menyokong 8 berbilang peranti, sedangkan ExpressVPN hanya membenarkan 3 log masuk multi pada satu langganan tunggal.

Keupayaan Unblocking

ExpressVPN TorGuard
Netflix Ya Tidak
Hulu Ya Ya
Sky Go Ya Tidak
Amazon Prime Ya Tidak
BBC iPlayer Ya Tidak
ABS Ya Tidak
CBS Ya Ya
NBC Ya Ya
ITV Ya Ya
Saluran 4 Ya Ya

Sama seperti penyedia lain di pasaran, TorGuard menyampaikan “tidak konsisten” prestasi untuk membuka kunci perkhidmatan streaming di seluruh dunia.

Kadang-kadang pelayan mereka bekerja untuk melangkau geo-larangan, kadang-kadang mereka tidak. Oleh itu, TorGuard tidak boleh dianggap pilihan yang boleh dipercayai untuk streaming.

Sudah tentu, ExpressVPN tidak mengalami masalah seperti itu. Kebanyakan pelayan mereka bekerja untuk melangkau pengharaman VPN pada perkhidmatan penstriman yang berlainan, terima kasih kepada keselamatan yang kukuh.

Saya dapat mengalir dalam kualiti 4k pada pelbagai VoD termasuk Netflix, BBC iPlayer, Hulu, Amazon Prime, Voot, Hotstar, dan juga Disney Plus!

China

Penduduk dan ekspatriat China terus mencari VPN yang berjaya memintas penyekatan IP, keracunan DNS, rampasan DNS, dan pelayan VPN Blackholed.

“Firewall Besar” di China mengadopsi pelbagai teknologi dan algoritma untuk mengharamkan VPN dan menghentikan orang daripada mengakses kandungan di luar atau di dalam negara.

Beruntung untuk anda, kedua ExpressVPN dan TorGuard menawarkan insentif yang baik kepada pengguna Cina. Anda boleh menggunakan sama ada penyedia untuk memintas batasan geografi, seperti yang mereka gunakan “penyimpangan” teknologi.

Walau bagaimanapun, pengguna TorGuard mungkin menghadapi masalah dalam memuat turun aplikasi mereka, kerana terdapat laman web cermin Cina. ExpressVPN, sebaliknya, tidak menawarkannya!

Persediaan dan Antara Muka

ExpressVPN TorGuard
Wizard Persediaan Automatik Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Pemilihan Lokasi Utama Berasaskan senarai Berasaskan senarai
Halaman Tetapan Tambahan Ya Ya
Mudah Alih Mudah Alih Ya Ya

Sama seperti penyedia lain, anda mempunyai penyihir automatik untuk memasang ExpressVPN pada peranti Windows, Mac, Android, dan iOS anda.

Untuk platform lain, anda mempunyai panduan persediaan manual yang tersedia. Setakat antaramuka berkenaan, ExpressVPN’aplikasi desktop s agak cenderung mengesankan.

Mereka mempunyai reka bentuk baru dan lebih padat. Oleh kerana menu utama mempunyai bar lokasi dan butang menyambung, memanfaatkan sambungan segera adalah sangat mudah.

Sudah tentu, mereka yang ingin mengkonfigurasi aplikasi boleh melakukannya dengan mengklik pada “hamburger” menu, di penjuru kanan atas klien VPN.

Antara muka ExpressVPN

TorGuard juga menawarkan penyihir automatik untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Setakat antaramuka mereka, saya dengan jujurnya sukar untuk digunakan.

Sebagai contoh, aplikasi desktop cenderung agak rumit, disebabkan oleh banyak tetapan tatarajah yang menyambut anda selepas melancarkan klien VPN mereka.

Ini menjadikannya sukar “pengguna awam” untuk memahami cara membuat sambungan yang kuat, yang tidak biasa dengan protokol VPN dan penyulitan.

Lebih baik jika TorGuard mengenakan satu set tetapan lalai untuk keselamatan dan kemudian memberi kemudahan kepada pengguna untuk mengubahnya bila diperlukan.

TorGuard App Interface

Pelayan dan Prestasi

ExpressVPN TorGuard
Negara pelayan 94 55
Jumlah Pelayan 3,000 3,000

Dari segi kiraan pelayan, kedua ExpressVPN dan TorGuard mempunyai infrastruktur rangkaian yang besar. Oleh itu, anda tidak perlu bimbang tentang pelayan terhad.

Dengan ExpressVPN, anda mempunyai akses kepada 3,000+ pelayan di 94 negara dan 160+ lokasi di seluruh dunia, yang cukup menarik.

Sementara itu, TorGuard menawarkan pengguna 3,000 + pelayan di 55 negara. Oleh itu, ExpressVPN mendapat kelebihan di sini untuk menyokong lebih banyak negara.

Kelajuan

ExpressVPN TorGuard
Kerugian Speed 9% 19%

Untuk analisis prestasi yang lengkap, saya menjalankan ujian kelajuan pada kedua-dua pembekal. Proses ini melibatkan pengujian 5 pelayan berbeza dari ExpressVPN dan TorGuard.

Pelayan ini berpangkalan di AS, UK, Perancis, Australia, dan Kanada. Dan ujian telah dilakukan pada sambungan 100 Mbps untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Dalam ujian kelajuan kosong, ExpressVPN berjaya menyampaikan purata 91 Mbps dalam muat naik dan muat turun, menunjukkan kehilangan kelajuan 9%.

Sebaliknya, TorGuard mempunyai kerugian yang lebih besar menyentuh tanda 19% dalam pengurangan laju, mencatatkan kelajuan rata-rata 81 Mbps.

Keselamatan

ExpressVPN TorGuard
Protokol VPN PPTP, L2TP, OpenVPN OpenVPN / WG / SSTP / IPSec
Penyulitan Data OpenVPN AES-256-CBC AES-256
Penyulitan Saluran Kawalan OpenVPN RSA-4096 RSA-2048
Teknologi Cloaking Cipher Block Chaining OpenConnect SSL Based
Keselamatan Apl Membunuh suis StealthVPN
Status DNS DNS Persendirian DNS Persendirian

ExpressVPN menyokong tiga protokol popular: PPTP, L2TP, dan OpenVPN (TCP dan UDP). Sebagai lalai, ExpressVPN melaksanakan protokol OpenVPN pada semua peranti.

Sudah tentu, peranti iOS menggunakan protokol IKEv2 untuk kelajuan dan keselamatan yang lebih pantas. Untuk penyulitan, ia menggunakan ciphers AES-256-CBC dengan pengesahan data HMAC SHA-256 pada saluran data.

Sementara itu, ia melancarkan cipher AES-256-GCM dengan jahitan RSA-4096 dan pengesahan data HMAC SHA-256 untuk saluran kawalan.

Sebaliknya, TorGuard menawarkan sokongan pada OpenVPN / WireGuard / L2TP / IPSec / SSTP. Untuk saluran data, ia menggunakan ciphers AES-256-GCM dengan SHA256 untuk pengesahan data dan RSA-4096 untuk jabat tangan.

Untuk saluran kawalan, TorGuard menggunakan ciphers yang sama dan pengesahan hash, dengan memasukkan SHA384 untuk pengesahan. Apl iOS menggunakan sama ada IKEv2 atau protokol IPSec.

Ujian Bocor

Untuk memastikan anda menerima keselamatan yang kukuh dari kedua-dua pembekal, saya menjalankan ujian kebocoran. Proses ini melibatkan penggunaan 6 alat yang berbeza untuk pengesanan alamat WebRTC / DNS / IP:

Kebocoran Permintaan WebRTC dan HTTP:
 • https://browserleaks.com/webrtc
 • https://www.doileak.com/
Kebocoran DNS:
 • https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/
 • https://www.dnsleaktest.com/
IPv4 / IPv6 dan Torrent IP Leaks:
 • https://ipleak.net/
 • https://ipx.ac/run/

Tidak mengejutkan, kedua-dua TorGuard dan ExpressVPN menguji ujian dan tidak mendedahkan apa-apa maklumat penting yang dapat dikenal pasti peribadi, menjadikan anda dilindungi 24/7!

Privasi

ExpressVPN TorGuard
Ibu pejabat Pulau British Virgin Amerika Syarikat
Log Sambungan Tiada Tiada
Log Aktiviti Tiada Tiada
Maklumat Pendaftaran Alamat emel Alamat emel
Bayaran Anonim Kaedah Bitcoin dan Mint Bitcoin dan Litecoin

Walaupun TorGuard adalah pilihan pilihan untuk keselamatan / privasi kepada banyak pengguna, ia mungkin mengagumkan beberapa orang tahu bahawa ibu pejabat mereka berada di Amerika Syarikat.

Seperti yang mungkin anda ketahui, A.S. adalah ahli pengasas Perikatan Lima / Sembilan / Empat Mata. Oleh itu, VPN tidak boleh dipercayai dengan mudah.

Kerajaan A.S. mengenakan pengekalan data mandatori dan undang-undang pengawasan massa, yang juga menjadikannya telekomunikasi, internet, dan penyedia VPN untuk menyimpan maklumat pengguna.

Walaupun TorGuard mendakwa untuk membanggakan “tiada pembalakan” dasar, agensi kerajaan sentiasa boleh menekan mereka dengan menghantar sepina yang disertakan dengan permintaan perintah gag.

Sebaliknya, ExpressVPN berpangkalan di Kepulauan Virgin British yang sangat selamat dan autonomi. Oleh itu, anda boleh berasa yakin untuk menjadi tanpa nama.

BVI mungkin menjadi sebahagian daripada Monarki Britania, tetapi ia mematuhi undang-undangnya sendiri yang biasanya memihak kepada privasi pengguna. Sesuatu A.S. tidak terkenal selama ini.

Untuk memudahkan pengguna pengguna terus, ExpressVPN telah mengambil bahagian dalam audit keselamatan; satu yang dilakukan oleh PWC yang terkenal.

Konfigurasi

ExpressVPN TorGuard
Peruntukan Alamat Dikongsi Dikongsi / Statik
IP Statik Tiada 45+ Lokasi
Perlindungan DDoS Tidak Tidak
NAT Firewall Ya Ya

Di mana ExpressVPN menyokong infrastruktur rangkaian yang dikongsi, TorGuard menggunakan kombinasi gabungan / statik yang lebih kuat untuk memenuhi permintaan pengguna yang pelbagai.

Pembekal berasaskan A.S. menawarkan IP statik di 45+ lokasi di seluruh dunia, yang sangat berguna bagi mereka yang mengakses info perbankan sensitif atau mahu akses ke rangkaian rumah mereka.

Khidmat Pelanggan

ExpressVPN TorGuard
Panduan Video Ya Ya
Pangkalan Pengetahuan yang Boleh Ditelusuri  Ya Ya
Sokongan Telefon Tidak Tidak
Sokongan E-mel Ya Ya
Purata Masa Maklum Balas E-mel 33 minit 45 minit
Sokongan Tiket Ya Ya
Sokongan Sembang Langsung Ya Ya

Setakat sokongan, anda mempunyai live chat, sokongan e-mel, dan sistem tiket dengan TorGuard dan ExpressVPN, yang sangat membantu.

Sokongan e-mel / tiket mengambil sedikit masa dengan TorGuard (purata pada 45 minit setiap balasan), manakala ExpressVPN memotongnya lebih pendek (purata pada 33 minit).

ExpressVPN

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bolehkah ExpressVPN dikesan? 15 minit 1 Ya
Adakah ExpressVPN menyimpan Log? 18 minit 1 Ya
Bagaimana Menonton Netflix dengan ExpressVPN? 55 minit 1 Ya
Ciri-ciri apa yang ditawarkan oleh ExpressVPN untuk torrenting? 47 minit 1 Ya

TorGuard

Soalan Masa Maklum Balas Awal Bilangan E-mel Soalan Dijawab
Bagaimanakah saya membatalkan langganan saya TorGuard?? 1 jam 1 Ya
Adakah TorGuard mempunyai suis pembunuh? 48 minit 1 Ya
Adakah VPN TorGuard termasuk proksi? 52 minit 2 Ya
Adakah TorGuard log maklumat peribadi anda?? 48 minit 1 Ya

Pemenang: ExpressVPN

ExpressVPN Menang

Tidak dinafikan, ExpressVPN memenangi perbandingan ini, kerana ia berpusat di lokasi yang selamat, menyekat semua platform penstriman yang popular, berfungsi di China, dan mempunyai masalah bocor kosong.

Di sisi lain, TorGuard mempunyai ibu pejabatnya di A.S., mempunyai masalah memintas batasan-batasan, tidak menawarkan laman web cermin Cina, dan mempunyai struktur harga yang mengelirukan.

Похожие статьи

 • ExpressVPN vs TunnelBear

  Di mana ExpressVPN berdiri sebagai pemimpin di pasaran “premium” VPN, TunnelBear adalah kegemaran antara freebies untuk beberapa waktu sekarang. Hari ini, saya akan menjadi...

 • ExpressVPN vs PIA (Akses Internet Persendirian)

  Oleh kerana banyak prospek melihat perkhidmatan VPN dari mata yang tidak terlatih, melanggan kepada yang sesuai dengan keperluan dan keperluan mereka cenderung menjadi sukar...

 • ExpressVPN vs IPVanish

  Memilih perkhidmatan VPN telah menjadi tugas yang sukar, dengan banyak pilihan yang tersedia dalam talian, yang semuanya mendakwa sebagai yang terbaik di pasaran....

 • PureVPN vs TorGuard

  PureVPN terkenal kerana menjadi penyedia murah yang melawan nama-nama teratas di pasaran, tetapi adakah ia benar-benar lebih baik daripada yang sangat selamat dan...

 • NordVPN vs ExpressVPN

  Pengguna sering merujuk kepada banyak laman web ulasan yang menyenaraikan kedua-dua ini sebagai pembekal utama di pasaran. Apa yang berlaku jika anda meletakkan kedua-dua VPN terhadap setiap satu...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me