ExpressVPN vs. PIA (privát internet-hozzáférés)

ExpressVPN vs PIA

Mivel a VPN-szolgáltatásokra sok kilátás nem képzett szemmel néz ki, ezért az igényeiknek és igényeiknek megfelelő előfizetés nehéz feladat..

Ha ugyanolyan összetévesztés előtt áll az ExpressVPN és a PIA, akkor a megfelelő helyen vagy. Nézze meg ezt a részletes összehasonlító elemzést a jobb választás meghatározása érdekében.

Főbb
ExpressVPN PIA
  1. Több mint 3000 szerver 94 országban
  2. AES-256-CBC és AES-256-GCM
  3. 3 egyidejű kapcsolat
  4. Alkalmazások Windows, Mac, iOS rendszerekhez & Android
  5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)
  1. 3300+ szerver 30 ország
  2. AES-256 bites titkosítás
  3. 10 egyidejű kapcsolat
  4. Alkalmazások minden platformon / eszközhöz
  5. Ellenőrzött nincs naplózási politika (ellenőrzött)

Árképzés és árengedmények

ExpressVPN PIA
Előfizetési időszak 1 hónap 1 hónap
6 hónap 6 hónap
1 év 1 év
Különleges ajánlat 35% kedvezmény egyéves tervre 67% kedvezmény egyéves tervre
Havonta a legmagasabb ár $ 12.95 $ 10.95
Havi legalacsonyabb ár $ 8.32 $ 3.33
Egyéves ár $ 99,5 $ 39.95
Pénzvisszafizetési garancia 30 nap 7 nap

A két szolgáltatás összehasonlításakor világossá válik, hogy az ExpressVPN valamivel drágább szolgáltatás. Három rétegű előfizetést kínál: havi, hat hónapos és éves.

A havi terv magas 12,95 dollárral kezdődik. Ha azonban hosszú előfizetést választ, akkor jobb értéket szerezhet, miközben kevesebbet fizet.

Például a hat hónapos terv 9,99 dollárt fog fizetni havonta. (havonta 59,95 dollárra számolják), és az éves havi 8,32 dollár. (99.95 USD számlázva 12 havonta).

A PIA viszont inkább olcsóbb. A szolgáltató szintén három szintű előfizetést kínál: havi, 6 hónapos és éves.

Havi 10,95 dollárral kezdődnek, ami 2 dollárral olcsóbb, mint az ExpressVPN. A 6 hónapos terv ára 5,99 dollár / hó, számlázása 35,95 dollár, ami azt jelenti, hogy 24 dollárral olcsóbb.

Az éves tervhez a PIA hatalmas 67% -os árengedményt ad, az ExpressVPN-hez képest’s 35%. Ez azt jelenti, hogy havonta 3,33 dollárt fizet, összesen 39,95 dollárt 24 hónapra.

A pénz-visszafizetésekkel kapcsolatban az ExpressVPN 30 napos visszatérítési garanciát nyújt, míg a PIA csak 7 napos visszatérítést nyújt. Ez azonban indokolt, tekintettel alacsony árakra.

Szerezd meg a legjobb ajánlatot az ExpressVPN számára: 35% kedvezmény egyéves tervre

Vedd meg a legjobb ajánlatot a PIA-ra: 67% kedvezmény egyéves tervre

Jellemzők

ExpressVPN PIA
Egyidejű kapcsolatok 3 10
Operációs rendszer alkalmazások Windows, MacOS, Linux, Android, iOS, Amazon Fire TV / Firestick, néhány útválasztó Windows, MacOS, Android, iOS, Linux
Eszközök kézi telepítése Néhány útválasztó, set-top box Néhány útválasztó
Split alagút Igen (csak asztali alkalmazások) Nem
Ingyenes extrák Media Streamer Smart DNS, böngésző-kiterjesztések a Chrome, a Firefox és a Safari számára SOCKS5 Proxy és hirdetés / tracker blokkoló

Mind az ExpressVPN, mind a privát internet-hozzáférés (PIA) kiválóan kompatibilis az alkalmazásokkal. Natív kliensei vannak a Windows, Mac, iOS, Android, Linux és még Fire TV-k számára.

Még böngésző-bővítményeket is elérhető a Google Chrome és a Mozilla Firefox számára. Az ExpressVPN ugyanakkor a PIA-hoz képest felsővezetéket szerez, mivel az útválasztót támogatják az Apple TV-k számára.

A piacon a BVI-alapú szolgáltató az egyetlen, amely natív alkalmazást kínál DD-WRT és Tomato útválasztókhoz, valamint előre konfigurált útválasztókat elfogadható áron..

A Split Tunneling az ExpressVPN asztali alkalmazásaival érhető el, de a PIA egyik sem’s alkalmazások. Ez nagyon aggasztó, tekintve, hogy ez a szolgáltatás kulcsfontosságú az égetők és a szalagok számára.

A PIA mindazonáltal pótolja ezt, mivel többet kínál az egyidejű kapcsolódások útján. Ahol csak 3 egyidejű kapcsolat van az ExpressVPN-vel, a PIA 10 multi-bejelentkezést kínál.

Feloldó képességek

ExpressVPN PIA
Netflix Igen Nem
Hulu Igen Igen
Sky Go Igen Nem
Amazon Prime Igen Nem
BBC iPlayer Igen Nem
ABS Igen Nem
CBS Igen Igen
NBC Igen Igen
ITV Igen Igen
4. csatorna Igen Igen

A feloldás szempontjából az ExpressVPN elég lenyűgöző teljesítményt nyújtott. A PIA viszont sajnálatos módon meghiúsult a földrajzi korlátozások és a VPN-tilalmak megkerülésében.

Hozzá tudtam férni a Netflixhez és más VoD-khez, de a teljesítmény nagyon jó volt “következetlen”. Ahhoz, hogy ezeket a streaming platformokat működésbe lépjen, sok különböző VPN szerverre kellett váltani.

Ezzel szemben az ExpressVPN nem adott ilyen problémákat, akadálytalan feloldási élményt nyújtva a Netflix, a BBC iPlayer, a Hulu, az Amazon Prime, a Voot, a Hotstar és akár a Disney Plus között..

Kína

Kínai lakosok és emigránsok mindig keresnek “dolgozó” VPN szolgáltatások, amelyek megkerülhetik a “Nagyszerű tűzfal” Kínában.

Az ExpressVPN felhasználók számára szerencsére a szolgáltató külön kínai oldalt kínál. Ez lehetővé teszi az ország lakosainak, hogy letölthessék alkalmazásukat és feliratkozzanak egy megfelelő tervre.

A PIA viszont nem kínál ilyen ösztönzőket a kínai felhasználók számára. Nincsenek kínai tükrös webhelyük, így lehetetlenné teszik az emberek számára a szolgáltatásuk igénybevételét.

Beállítás és interfész

ExpressVPN PIA
Automatikus telepítővarázsló Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Android, iOS
Fő helyválasztás List-alapú List-alapú
További beállítások oldalak Igen Igen
Mobilbarát Igen Igen

Az ExpressVPN nemrégiben az alkalmazás tervezésének és megjelenésének teljes átalakításán ment keresztül. Az előzőtől “nagyobb” és a rendetlen stílus miatt valami minimalistat választottak.

Az asztali alkalmazás meglehetősen kompakt, a helyek menüjével és a csatlakoztatás gombval elérhető, amikor az alkalmazás elindul Windows, Mac vagy Linux rendszeren.

A konfigurációk megváltoztatásához az oldal bal felső sarkában található egy hamburger gomb. Ha rákattint, hozzáférést biztosít az összes alapvető beállításhoz és szolgáltatáshoz.

Ami a mobil alkalmazásokat illeti, az ExpressVPN ugyanazt a kialakítást és konzisztenciát fenntartja a teljes felhasználói felületen, amely még akkor sem zavarja, ha nagyobb képernyőn használja.

ExpressVPN interfész

Másrészt a PIA’Az alkalmazások továbbra is némi munkát igényelnek a teljes felhasználói felület és megjelenés szempontjából. Asztali verzióik a tálcán helyezkednek el, amelyhez a jobb egérgombbal kattintva lehet hozzáférni.

Noha ez egy szép formatervezés, ugyanakkor némi gondot jelent. Az alkalmazás alapvetően elrejti magát, amikor megnyomja a minimalizálás gombot. Mint ilyen, folyamatosan újra kell nyitnia az alkalmazást.

Ez meglehetősen fárasztó és bosszantó lehet, különösen akkor, ha egy beállítási vagy konfigurációs útmutatót próbál követni, mivel a hatalmas lépések listájának követése nehéz feladat lehet..

Azt’A mobilalkalmazások azonban szépen vannak megtervezve, és általában rendetlenségektől mentesek. Az összes opció szépen fel van sorolva, és a csatlakozás alig néhány másodpercig tart, ami nagyon figyelemre méltó.

PIA Windows alkalmazás

Szerverek és teljesítmény

ExpressVPN PIA
Szerver országok 94 30
A kiszolgálók teljes száma 3000 3300

Az ExpressVPN és a PIA egyaránt használ fizikai és virtuális helyszíneket hálózati infrastruktúrájához, hogy megfeleljen a különböző országok felhasználói igényeinek..

A kiszolgálók számában nincs különbség. Ahol az ExpressVPN 3000+ szervert kínál, a PIA további 300-at ad a listához, előnyt biztosítva a BVI-alapú szolgáltatóval szemben..

Azonban ami az ExpressVPN-nek hiányzik a számban, ezt kompenzálja, mivel több országot fed le. Időközben a PIA csak 30 országban kínál kiszolgálókat, ami meglehetősen kevesebb.

Sebesség

ExpressVPN PIA
Sebesség elvesztése 9% 25%

Az ExpressVPN és a PIA egyaránt híresek, hogy hihetetlenül megbízható szolgáltatások. Ugyanakkor kínálnak-e elég jó teljesítményt ahhoz, hogy élvezhesse az összes internettel kapcsolatos tevékenységet?

Ennek megismerése érdekében mélyreható sebesség-elemzést végeztem mindkét szolgáltatónál. Ez a folyamat öt szervert tesztelt az ExpressVPN és a PIA változatos helyeiről.

Ezek a szerverek az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Ausztráliában és Kanadában találhatók. Meztelen sebességű teszteknél a PIA körülbelül 25% -os sebességveszteséggel haladt be, míg az ExpressVPN valamivel jobb, átlagosan 9% -os sebességgel.

Biztonság

ExpressVPN PIA
VPN protokollok PPTP, L2TP, OpenVPN PPTP, L2TP, IPSec, IKEv2, OpenVPN
OpenVPN adattitkosítás AES-256-CBC AES-128, AES-256
OpenVPN vezérlőcsatorna-titkosítás RSA-4096  RSA-4096
Álcázástechnika Cipher blokk lánc Egyik sem
Alkalmazásbiztonság Öld meg a kapcsolót Öld meg a kapcsolót
DNS állapota Privát DNS Privát DNS

Az ExpressVPN három protokollt támogat: PPTP, L2TP és OpenVPN. Eközben a PIA tovább bővíti a listát az IKEv2 és az IPSec protokollok támogatásával.

A BVI-alapú szolgáltató az OpenVPN-t használja alapértelmezett protokollként az összes eszközön. AES-256-CBC rejtjeleket használ HMAC SHA-256 adathitelesítéssel az adatcsatornán.

A vezérlőcsatorna számára AES-256-GCM rejtjeleket használ RSA-384 kézfogással és HMAC SHA-256 adatok hitelesítéssel.

Másrészt a PIA az AES-256-bites titkosításokat használja az SHA256-os adatok hitelesítéséhez és az RSA-4096-os adatátviteli csatorna kézfogáshoz..

A vezérlőcsatorna számára a PIA ugyanazokat a rejtjeleket és hash-hitelesítést használ, az SHA384 hitelesítéshez is. A tökéletes továbbítással kapcsolatos titoktartás (PFE) az ECDHE + ECDSA-n keresztül érhető el.

Az ExpressVPN azonban a biztonságosabb lehetőség, mivel rejtjelező blokkok láncolását használják, és a TrustedServer Infrastruktúrájuk az összes merevlemez-meghajtót RAM-modellre helyezi, és minden naplót azonnal töröl..

Magánélet

ExpressVPN PIA
Központ Brit Virgin szigetek Egyesült Államok
Csatlakozási naplók Egyik sem Egyik sem
Tevékenységi naplók Egyik sem Egyik sem
Regisztrációs információk Email cím Email cím
Névtelen fizetés Mód Bitcoin és menta 32 Cryptovaluuták

Vessen egy pillantást a fenti táblára, és világossá válik, hogy melyik szolgáltató biztonságosabb. Az ExpressVPN székhelye a Brit Virgin-szigetek, míg a PIA az Egyesült Államokban található.

Mivel a BVI egy autonóm nemzet, saját törvényrendszerével, mentes az invazív taktikáktól, amelyeket az 5/9/14 Eyes szövetségek fogadtak el, mint például a tömeges megfigyelés és az adatok megőrzése.

Ugyanez nem mondható el az Egyesült Államokról, amely az Öt Szem alapító tagja. Mint ilyen, akkor is nehéz feladat, ha a szolgáltató nem naplózási politikával rendelkezik.

Ami a névtelen fizetési módokat illeti, az ExpressVPN csak a Bitcoin és a Mint támogatást nyújtja. A PIA viszont 32 kriptofolyamon keresztül jelentkezhet.

Configuration

ExpressVPN PIA
Címkiosztás Közös Közös
Statikus IP-k Egyik sem Egyik sem
DDoS védelem Nem Nem
NAT tűzfal Igen Igen

A konfigurációkhoz mind az ExpressVPN, mind a PIA megosztott hálózati infrastruktúrát használ. Ennek eredményeként e tekintetben egyenlőnek tekinthetők.

A dedikált IP-k hiánya továbbra is meglehetősen aggasztó, figyelembe véve, hogy sok VPN-felhasználónak vannak olyan igényei, amelyek megkövetelik a helyi hálózatokhoz való hozzáférést, otthonukon kívül is.

Vevőszolgálat

ExpressVPN PIA
Videó útmutatók Igen Igen
Kereshető tudásbázis  Igen Igen
Telefonos támogatás Nem Nem
E-mail támogatás Igen Igen
Átlagos e-mail válaszidő 33 perc 45 perc
Jegy-támogatás Igen Igen
Élő chat támogatás Igen (kiszervezett) Igen (kiszervezett)

A PIA és az ExpressVPN egyaránt élő chat, e-mail és jegyrendszeren keresztül támogatást kínálnak. Az élő csevegőszolgáltatások tesztelése során kiderült, hogy a válaszok elég gyorsak voltak.

Az e-mail / jegyek támogatása némi időbe telt a PIA-val (válaszonként átlagosan 45 perc), míg az ExpressVPN rövidebbre vágta (átlagosan 33 perc).

Ezeket a teszteket úgy végeztük el, hogy minden VPN-re három kérdést küldtünk el e-mailben. Közülük kettő általános kérdés volt, kettő pedig kicsit technikai. Lásd az alábbi statisztikákat:

ExpressVPN

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Az ExpressVPN nyomon követhető? 15 perc 1 Igen
Az ExpressVPN tárolja a naplókat? 18 perc 1 Igen
Hogyan nézhetem a Netflixet az ExpressVPN segítségével? 55 perc 1 Igen
Milyen funkciókat kínál az ExpressVPN a torrentinghez? 47 perc 1 Igen

PIA

Kérdés Kezdeti válaszidő E-mailek száma Megválaszolt kérdés
Miért található a PIA egy öt szemű országban?? 1 óra 1 Igen
A privát Internet hozzáférés naplókat tart-e? 45 perc 1 Igen
A privát internet-hozzáférés működik-e a Netflix-rel? 50 perc 1 Igen
Hogyan kaphatok visszatérítést a magán-Internet hozzáférésből? 44 perc 1 Igen

A győztes: ExpressVPN

ExpressVPN nyeri

Bár mindkét felülvizsgált VPN csodálatos teljesítményt, biztonságot, adatvédelmet és funkciókat kínál, az ExpressVPN határozottan a jobb választás.

Nagyobb kiszolgálóhálózatot kínál, sikeresen feloldja a Netflix feloldását, Kínában működik, sőt olyan útválasztó alkalmazást is kínál, amely DD-WRT és Tomato útválasztókon működik..

Похожие статьи

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me