Pregled VPNBook 2020

Pristojnost Švica
Cena 7,95 USD / mesečno
Strežniki 6 Samo strežniki
Dnevniki Shrani dnevnike povezav
Šifriranje AES-256-bit
Odblokira Netflix Ne
Torrenting Da
Deluje na Kitajskem Ne
Priporočljivo  Ne
Spletna stran https://www.vpnbook.com/
Kompatibilnost Windows

S sedežem v Švici je VPNBook brezplačna storitev VPN, ki je zagotovo ne priporočam uporabnikom, ki se zavedajo zasebnosti. Storitev ne ponuja domačih aplikacij za platforme / naprave, pri čemer se opira na uporabniški vmesnik OpenVPN odjemalca. Manjka veliko število lokacij strežnika in celo vodi dnevnike povezav.

Preden pa razkrijem obsežen pregled VPNBook, morate vedeti, da gre za VPN z omejenimi zmogljivostmi. VPNBook sicer obljublja, vendar mora še vedno iti daleč in se bistveno izboljšati, preden se bo lahko uskladil s sodobnimi potrebami uporabnikov.

Njegove hitrosti so grozno počasne in omogoča, da se na enem računu zažene le ena naprava. To je’je tudi zelo drago glede na nizko vrednost, ki jo prinese na mizo. Precej boljšo ponudbo lahko dobite pri Surfsharku, poceni VPN, ki je najboljša alternativa vrhunskim storitvam na vseh računih.

Ponudniki VPN

Odblokira Netflix

Hitrost

Šifriranje

Protokoli

Več prijav

Cenitev

Ocene

Spletna stran

Surfshark VPNBook
DA DA
Nad povprečjem NE
AES-256 šifriranje v vseh protokolih, ki jih podpira Šifriranje AES-256 samo v protokolu OpenVPN
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN & PPTP (zelo negotov)
Neomejene povezave v eni naročnini Enkratna prijava na račun
1,99 USD / mesec (83% OFF) z vključenimi vsemi funkcijami 7,95 USD / mesec za namenski IP
Surfshark Review Pregled VPNBook
Pridobite Surfshark Obiščite VPNBook
 • Varnost
 • Preglednost
 • Cenitev
 • Strežniki
 • Izvedba
 • Kompatibilnost
 • Podpora

Številni pregledi uporabnikov o VPNBook trdijo, da storitev ponuja dobro zaščito. Čeprav je to res, ker nisem zaznal puščanja, VPN še vedno vodi dnevnike povezav.

Vsak ponudnik, ki se loti beleženja, zagotovo ni varen, še posebej tisti, ki trdijo, da so “prost”. Upoštevajte, da upravljanje storitve VPN povzroča stroške za strežnike, posodobitev in vzdrževanje ter podporo.

Zato krijejo model prihodkov na osnovi oglasov. Zato lahko pozabite, da ste resnično anonimni z VPN.

Poleg tega ponudnik ne prodaja vaših podatkov za beleženje tretjim osebam za denar?

Informacije o knjižni pristojnosti VPN

VPNBook trdi, da ima sedež v Švici. Tudi če verjamem v to (pojasnjeno naprej), je bila uporabna lokacija “Internet prijazen” pristojnost.

Zvezno vrhovno sodišče Švice je leta 2010 celo naslove IP prepoznalo kot osebne podatke, ki jih ni mogoče slediti, ne da bi o tem obvestili vpletenega posameznika.

Toda po sprejetju novega zakona septembra 2017 lahko Švico zdaj štejemo za a “zadruga” pristojnost, ki lahko pritisne na storitve VPN, ko razkrije podatke.

Ta zakon, po poročanju Swissinfo.ch, omogoča FIS, da se prepusti usmerjenemu nadzoru, hroščanju zasebnih nepremičnin, telefonskih linij in prisluškovalnim računalnikom, ki so bili prej onemogočeni.

Podrobnosti o tem, da je VPNBook prevara!

Dvoumnost okoli ponudnika in številne obtožbe, da gre za medeno posodo, so me prisilili, da sem se malo globlje vkopal v VPNBook.

Z vpogledom v izvorno kodo strani sem dobil njihov ID za Google Ads, ki je ca-pub-3860002410887566. To mi je omogočilo sledenje njihove zgodovine.

Pregled VPNBook

Iskanje drugih spletnih mest z istim ID-jem Google Ads, ki je identificiran www.gotfreefax.com! Kontaktni obrazec na tej spletni strani je razkril podjetje z imenom “Vannet tehnologija”

Vannet Technology naj bi domneval s sedežem v Kanadi “Oblikovanje spletnih strani” spletna stran, ki ima druge storitve, ki jih upravljajo isti ljudje / podjetje s podobno zasnovo kot spletna stran gotfreefax: http://www.gotresumebuilder.com/ in http://www.gotsitemonitor.com.

VPNBook je prevara

Te ugotovitve kažejo, da VPNBook morda nima sedeža v Švici, kot trdi, in ker naše ugotovitve kažejo samo na poštno polje iz Kanade, ni mogoče veliko potrditi glede njihove resnične lokacije.

Vem, da je za brezplačno storitev pričakovati, da VPNBook sprejme senčne prakse, kot so te, in ustvari lažno storitev samo za krajo podatkov o uporabniku.

Mnogi verjamejo, da so ameriške oblasti ustanovile ponudnika, da bi ujel prestopnike. Veliko je primerov, ko so bili v preskušanjih sestavljeni dnevniki VPNBook.

VPNBook’s Politike senčnega zapisovanja

Tako kot vsi drugi ponudniki tudi VPNBook navaja, da ne hrani dnevnikov. Vendar je to dlje od resnice, saj shranjujejo IP naslove in časovne žige.

To so vse informacije, ki jih potrebujejo vladne agencije in avtorski avtorji, da bi izsledili vašo identiteto in se poglobili v vaše spletne brskalniške dejavnosti.

Politike senčnega zapisovanja VPNBook & rsquo; s

Ko sem nadalje kopal, sem ugotovil, da te dnevnike povezav hranijo en teden. Njihov sedež je v Švici ali na kateri koli drugi lokaciji.

Če VPNBook prejme sodni poziv z naročilom, bo moral izročiti podatke za beleženje, saj se njihovo ime v preizkusih očitno pojavlja..

VPNBook protokoli & Pregled šifriranja

Kot smo že omenili, VPNBook podpira samo protokole PPTP in OpenVPN. Če uporabljate PPTP, VPNBook integrira zastarelo AES-128-bitno šifriranje.

Uporabniki, ki se odločijo za OpenVPN, pa imajo možnost konfiguriranja šifriranja, ki je na voljo iz AES-128 in AES-256.

Njihova implementacija OpenVPN tudi primanjkuje uporabe šifriranja RSA za varno distribucijo simetričnega ključnega sistema AES.

Večina ponudnikov na trgu uporablja 2048-bitni ključ za svoj RSA, najboljši imeni, kot sta NordVPN in ExpressVPN, pa so začeli uporabljati 4096-bitni ključ.

VPNBook IPv6, WebRTC in DNS test tesnosti

Da bi dobil boljšo predstavo o anonimnosti, ki jo prejmete s VPNBook, sem se odločil za preizkus na IPLeak.net. Spletno mesto običajno oceni vašo povezavo, da razkrije morebitne puščanje IPv6, WebRTC ali DNS.

Imel sem predstavnika iz Kanade, ki se je povezal z ameriškim strežnikom in rezultati so bili precej uspešni. Kanadski IP naslov ali DNS ni nobenega znaka.

VPNBook WebRTC in preizkus tesnosti DNS

Vendar sem naletel na pregled, ko je bil uporabnik žrtev puščanja IP / DNS / WebRTC, zaradi česar je bil uporabnik blokiran iz Facebooka.

Tako še vedno ne morem zagotoviti, da je VPNbook varen za uporabo, še posebej, če želite svojo identiteto skriti v spletu in ostati anonimni ves čas.

VPNBook IPv6, WebRTC in DNS test tesnosti

Večina ponudnikov VPN ne razkrije osnovnih informacij o svoji storitvi, saj jim primanjkuje preglednosti, ki bi bila potrebna, da bi uporabniki zaupali svojemu izdelku.

Izogibajo se obveščanju uporabnikov o njihovem sedežu, lastnikih, investitorjih, upravnem odboru, karantarjih / poročilih o preglednosti in postopkih revizije (če obstajajo).

Namesto tega sem se odločil ponudnikom ponuditi NEVASIVNA vprašanja po e-pošti (našteti spodaj), ki jih lahko vidite v tem blogu o preglednosti. Še vedno čakam odgovor VPNBook-a.

 1. Kje je sedež vašega podjetja? Bi lahko dobili naslov?
 2. Ali objavljate poročila o preglednosti / Kanarnice za naloge?
 3. Če je odgovor pritrdilen, kako pogosto? V pomoč bi bila povezava do URL-ja ali datoteke PDF!
 4. Ali je vaše zahtevke revidiralo neodvisno tretje podjetje za varovanje?
 5. Zakaj še niste bili revidirani? Kakršne koli razloge?
 6. Bi lahko dobili nekaj informacij o lastnikih podjetja?
 7. Ali imate kakšne vlagatelje in so informacije, ki so na voljo javnosti?
 8. Kdo so upravni odbor vašega podjetja?

VPNBook je popolnoma brezplačna storitev. Tako nimate na voljo načrtov / naročnin. Uporabnikom se sploh ni treba prijaviti za uporabo VPN.

Če kliknete na “Brezplačni VPN” zavihek, boste preusmerjeni na spodnjo stran. Tu imate možnost izbire protokola VPN za povezavo.

Običajno imate dve možnosti: Free PPTP VPN in Free OpenVPN. Pod vsakim protokolom imate na voljo seznam strežnikov z navedbo podatkov, ali se lahko prepustite P2P ali ne.

Te strežnike morate naložiti v odjemalca OpenVPN GUI. Uporabniško ime je vpnbook, geslo pa nv2bk56, ki se spremeni po vsakih nekaj tednih.

Pregled cen VPNBook

IPNBook-ove posebne cene

Čeprav VPNBook ne nalaga nobenih cen za svoje protokole PPTP in OpenVPN, morate plačati za njihove namenske IP. Saj ne, da ima storitev na voljo ogromen seznam statičnih IP-jev.

Vendar pa je standardna cena 7,95 USD na mesec za vsak statični IP. Uporabniki lokacij imajo za zdaj dostop do: Kanade, ZDA Vzhod / Zahod in Nizozemska!

IPNBook-ove posebne cene

Načini plačila VPNBook

Uporaba VPNBook je tako enostavna kot nalaganje določenega strežnika v odjemalca OpenVPN GUI. Če se odločite za njihove namenske strežnike, boste morali izvesti plačilo. Možnosti, ki jih ponuja VPNBook, vključujejo Visa, MasterCard, Maestro, Discover in American Express!

VPNBook garancija za vračilo denarja

Zelo cenim, da VPNBook ponuja namenske IP-je, kot to ne počnejo mnogi na trgu. Še ena pozitivna točka njihovih statičnih IP-jev je, da lahko izkoristite vračilo, če storitev ni do ocene. Običajno imate 30 dni, dokler ne morete zahtevati vračila denarja, kar je povsem smiselno!

Ker je VPNBook brezplačen ponudnik, seznam njihovih strežnikov očitno ni tako impresiven. Za protokole PPTP in OpenVPN imate izbrane strežnike, ki so na voljo samo v ZDA, Kanadi, Nemčiji in Franciji. Vendar VPNBook integrira Smart CDN backback za izboljšanje hitrosti omrežja.

Pregled strežnikov VPNBook

Testiranje navideznega strežnika

Na številnih lokacijah sem opravil preizkuse strežnikov, da sem identificiral strežnike golih kovin iz virtualnih (ponarejenih). Postopek mi je vzel približno eno uro, kjer sem preizkusil vseh 8 lokacij, ki jih ponuja VPNBook.

Bil sem precej presenečen, ko sem ugotovil, da so bili vsi strežniki, ki so na voljo od ponudnika, kljub brezplačni storitvi, locirani na točno določenem oglaševanem namembnem mestu.

Spodaj si lahko ogledate rezultate podjetja CA Technologies’ App Sintetični monitor. Strežnik US2 sem prestavil na več kot 90 nadzornih postaj po vsem svetu iz ASM.CA.

Testiranje navideznega strežnika VPNBook

Povratni čas (RTT) na vseh lokacijah je bil izredno velik, razen v ZDA. Najnižji rtt (1.792 ms), ki sem ga videl, je bil iz Združenih držav Amerike - Ashburn, kar pomeni, da je tam prisoten strežnik..

Pregled knjige VPN

Orodje za sledenje podjetja CA Technologies’ App Synthetic Monitor še dodatno preveri te ugotovitve in prikaže 1.790 ms. To pomeni, da se strežnik res nahaja v ameriškem Ashburnu.

Testiranje virtualnih strežnikov VPNBook

Ocenjevanje VPNBook’s delovanje, potrebno za izvedbo preskusa hitrosti. Izvedel sem jih z uporabo OpenVPN izvedbe s profilom TCP over port 443 in UDP over port 53.

Za ta postopek sem uporabil dve orodji: Speedtest by Ookla in Telstra. Hitrost njihovih strežnikov US1 in US2 je znašala v povprečju pri prenosu 20 Mbps in nalaganju 18 Mbps na povezavi 50 Mbps..

Kanadski: CA222 in CA198 sta bili veliko hitrejši, saj sta se dotaknili blizu 25 Mbps pri prenosu in 20 Mbps pri hitrostih prenosa, vendar sta trpela tudi zaradi pogostih prekinitev povezave.

Drugi strežniki, kot sta DE4 in FR1, sta dala slabe rezultate, njihov FR8 strežnik pa je bil v času, ko sem opravljal analizo, upadel, zato tega nimam natančnega prikaza.

VPNBook za Netflix US

Povezala sem se s strežnikom US2 iz VPNBook-a na protokolu UDP čez vrata 25000, da sem preverila, ali lahko dostopam do celotne baze podatkov Netflix US.

Na moje presenečenje je VPN uspešno uspel deblokirati VoD, kar je za brezplačno storitev precej izjemno. Kljub temu pa ponudnikom svojih podatkov ne bi zaupal!

VPNBook Free Web Proxy Review

VPNBook uporabnikom ponuja tudi brezplačni spletni proxy. Do njega lahko dostopate neposredno s spletnega mesta ali pa kliknete na to povezavo tukaj. To je dober dodatek storitve, še posebej, če želite obiti geo-omejitve.

Uporablja 256-bitno šifriranje SSL in zagotavlja dobro delovanje v smislu uspešnega odklepanja spletnih mest s pomočjo proxyjev, ki se nahajajo v ZDA, Veliki Britaniji, Franciji in Kanadi.

VPNBook Free Web Proxy Review

Drug razlog, zakaj netizenskim uporabnikom posebej priporočljivih uporabnikov VPN ne bi priporočal, da vlagajo v VPNBook, je ta, da nima na voljo nobenih aplikacij za različne platforme / naprave.

Če želite uporabljati njihove strežnike VPN, boste morali povezavo nastaviti ročno. Postopek za PPTP in OpenVPN se zelo razlikuje, zato lahko to ljubiteljskim uporabnikom postane zmedeno.

Za prve imate na voljo podatke o naslovu strežnika, uporabniško ime in geslo za vzpostavitev povezave neposredno iz računalnika z operacijskim sistemom Windows ali Mac.

Če pa želite vzpostaviti povezavo OpenVPN, boste morali dobiti aplikacijo OpenVPN Gui za Windows ali aplikacijo Tunnelblick za Mac OS.

Ko končate, boste morali nato s spletnega mesta naložiti konfiguracijske datoteke .ovpn in jih naložiti v konfiguracije, za katere menite, da so primerne..

Čeprav ima podjetje sedež v Švici, se njihov podporni oddelek nahaja v Zürichu. Na voljo ni nobenih spletnih dnevnikov, ki bi vas vodili glede težav z VPN. Na voljo imate samo navodila za nastavitev PPTP in OpenVPN, skupaj s stranjo za stik.

Če potrebujete nujno pomoč, sta edini dve možnosti, da jih kontaktirate na Twitterju in Facebooku. Skupini za podporo lahko pošljete tudi po e-pošti na naslovu [@] vpnbook.com!

Podpora za VPNBook

Pravnomočna razsodba

Če vprašate mene, te storitve ne bi priporočal nobenemu posamezniku. Morda so zastonj, kar bi morda ugajalo mnogim.

Vendar pa ni vredno ogrožati vaše zasebnosti, še posebej, če potrebujete VPN, da bi svojo identiteto skrili v tem invazivnem svetu.

Uporabnikom vedno svetujem, da se odločijo za vrhunske storitve VPN, saj nudijo boljšo varnost / šifriranje, izjemno razpoložljivost strežnika in neverjetne funkcije!

Podobni članki

 • GOOSE VPN Pregled 2020

  Pristojnost Nizozemska Cena 1,99 $ Strežniki 71 Dnevniki Ne Šifriranje AES-256 Odklene Netflix Ne Torrenting Da Deluje na Kitajskem Ne Priporočamo No Website...

 • Betternet VPN Review 2020

  Pristojnost Kanada Cena 2,99 USD / mesečno za enoletni načrt Strežniki 10 strežnikov v 10 državah Dnevniki Dnevniki Šifriranje podatkov uporabnikov AES-256 (plačano) | AES-CBC-128 bit...

 • AVG Secure VPN Review 2020: Ali je AVG VPN sploh dober?

  Pristojnost Češka republika Cena 79,99 USD enkrat zaračunana (enoletni načrt) Strežniki 50+ Dnevniki Da Šifriranje AES-256-CBC Odklene Netflix Da Torrenting Da Deluje...

 • Pregled jone VPN 2020

  Pristojnost Ni podatkov Cena Brezplačni strežniki 500+ strežniki v 30 regijah Dnevniki Trgovine Trgovine Povezava Dnevniki Šifriranje AES-256-bitni deblokiranje Netflix št....

 • Windscribe VPN Review 2020

  Pristojnost Kanada Cena 49 USD za enoletni načrt Strežniki 600+ strežniki v 60 državah Dnevniki Da Šifriranje AES-256 Bit Unblocks Netflix Ne Torrenting Da...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me