Pregled Hola VPN 2019 – nevarno & ldquo; brezplačno & rdquo; VPN, ki se ga je treba izogibati!

Hola VPN je znano ime med svobodnjaki, ki sta ga ustanovila leta 2017 in ustanovila Ofer Vilenski in Derry Shribman. Uporablja model freemium, kar pomeni, da imajo na voljo brezplačne (brez oglasov) in plačljivih načrtov. Če pa bi bil popolnoma nepristranski, mi oba zagotavljata slabe rezultate.


Izdelek je bil del številnih polemik kot del njihove strategije uporabe virov uporabnikov kot izhodnih vozlišč za Hola’plačana sestrska služba, Luminati. Obstajajo tudi dokazi, da VPN deluje kot botnet in njegov drugi izdelek Hola Browser, povezan z DDoS Attacks!

Se odločite, da se naročite na ponudnika? Če je tako, bi vam svetoval, da se ustavite tam in preberite ta poglobljeni pregled Hola VPN 2019 za jasnejšo sliko!

 • Varnost
 • Preglednost
 • Cenitev
 • Strežniki
 • Izvedba
 • Kompatibilnost
 • Podpora

Pristojnost

Hola VPN ima svoj sedež v Izraelu, ki, čeprav ni članica zveze FVEY, še vedno lahko velja za močnega zaveznika. Država je eden izmed najbližjih partnerjev z ameriško vlado in obveščevalnimi agencijami, kot je Nacionalna varnostna agencija (NSA).

Seveda trditev, da sta uradna “opazovalec” je še vedno sporno, če upoštevamo, da dokumenti Edwarda Snowdena niso imeli veliko podrobnosti o državi. Vendar Wikipedia še vedno omenja Izrael kot uradni opazovalec FVEY, NSA pa si deli neposreden nadzor.

Če to ne bi bilo dovolj, so bili številni primeri identificiranja senčnih podjetij, ki so povezane z Izraelom. Nekateri celo trdijo, da izraelske oblasti v primerjavi z ameriškimi oblastmi dobivajo širša pooblastila za nadzor. Resnično ne bi želel zaupati storitvi s sedežem v takšni državi!

Politika beleženja

Za razliko od večine brezplačnih VPN storitev sem vesel, da Hola VPN ponuja stran z licenčnimi pogodbami in stranko o zasebnosti. Tako bodo uporabniki natančno vedeli, na kaj se prijavijo.

Če posebej govorim o beleženju, je treba opozoriti, da je Hola VPN prenovil njihovo stran, šele potem, ko se je soočil s hudimi kritikami glede “botnet” govorice.

Po tem dogodku se je ponudnik odločil, da bo “jasnejši” glede njihovega delovanja in večinoma sem vesel, da se trudijo biti pregledni.

Vendar pa, kot sem pričakoval pred leti in po pregledu več sto ponudnikov na trgu, tudi Hola VPN beleži vaše podatke.

Podatki dnevnika, ki jih zabeleži VPN, vključujejo vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, spletne strani, ki jih obiskujete, ter podatke, kot so porabljen čas in časi dostopa in datumi.

“Nobenih osebnih podatkov ne najamemo ali prodamo. Osebne podatke lahko razkrijemo drugim zaupnim ponudnikom storitev ali partnerjem za namene zagotavljanja storitev, shranjevanja in analitike. Osebne podatke lahko tudi prenesemo ali razkrijemo svojim podružnicam, povezanim družbam.”

Zdaj Hola VPN trdi, da ne prodajajo / ne delijo nobenih osebnih podatkov, vendar ne verjamem, da če večina brezplačnih VPN-jev prodaja vaše podatke tretjim osebam.

Da ne omenjam, nasprotujejo lastni izjavi v istem odstavku, najprej navajajo, da osebnih podatkov ne delijo, potem pa jih sporočijo, da jih razkrijejo odvisnim in povezanim družbam.

Uporaba uporabniških virov kot izhodnih vozlišč

To je bil kar šok za VPN industrijo, ko je Hola uspela zbrati ogromno spremljevalcev od 46 milijonov uporabnikov po vsem svetu od leta 2014.

Sčasoma so na svojih rokah razvili bazo podatkov z 9 milijoni močnih IP-jev botnet, ki prodaja dostop za zahteve HTTP na https://luminati.io.

Ko namestite Hola, običajno postanete končna točka VPN. Drugi uporabniki v omrežju bodo morda lahko izstopili iz vaše internetne povezave in prevzeli vaš IP.

Tako Hola uspe prodati “brezplačna storitev”. Ne plačuje pasovne širine, ampak ga uporablja in prodaja od uporabnikov, ki se odločijo za namestitev in zagon svojih aplikacij.

Zadeve se še bolj zapletejo, ko se na spletni strani 8chan pojavijo novice, ki v 30 sekundah prejmejo zakonito videti zahteve POST na post.php od več kot 9.761.015 izhodnih vozlišč botneta Luminati, o katerih je operater odbora Fredrick Brennan delil informacije o.

Težave s puščanjem IP / WebRTC / DNS

Da bi dobil boljšo predstavo o zanesljivosti proxy Hola (kljub številnim navedbam in prerekam), sem se odločil, da bom opravil teste VPN v zvezi s težavami z uhajanjem.

Ta postopek mi je vzel cel dan, kjer sem preveril skoraj vsak strežnik proxy Hola, in sicer iz šestih različnih orodij za testiranje VPN na internetu:

 1. https://ipx.ac/run - ni uspelo
 2. https://ipleak.net/ - Položeno
 3. https://dnsleak.com - Ni uspelo
 4. https://browserleaks.com/webrtc - ni uspelo
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Položeno
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Položeno

Med testi, opravljenimi na teh šestih orodjih, ponudnik ni prikazal nobenih težav s puščanjem na Perfect Privacy in brskalniških puščanjih, vendar ni opravil preskusov na uhajanjih IPX, brskalnika in DNS.

IPX

Rezultati, ki jih vidite spodaj, so iz testov, opravljenih na strežniku Združenega kraljestva. VPN je žal prinesel moj prvotni IPv4 javni in zasebni naslov IP.

Zato sem informacije cenzuriral z rdečim poudarkom, da zaščitim svojo identiteto. Ena stvar je zagotovo, Hola proxy sploh ni varna izbira!

Hola VPN Test tesnosti IPLeak

IPLeak

IPLeak ponavadi daje zelo natančne rezultate pri ocenjevanju VPN in njegove povezave. Glede na orodje sta vaš naslov IPv4 in DNS varna.

Vendar je test DNS razkril še 55 strežnikov in med postopkom naletel na 8 napak, zato spet ne bi zaupal ponudniku s takim ugledom!

Hola VPN Test tesnosti IPX

DNSLeak

Za testiranje na DNSLeak sem povezan na istem britanskem strežniku kot z vsemi analizami. To orodje mi je dalo najbolj ustrezne in natančne rezultate moje povezave.

Prikazoval je moj natančen javni in zasebni naslov IPv4 ter natančne podatke o državi in ​​mestu, zato sem rezultate zabrisal.

Hola VPN Test puščanja DNS

Puščanja brskalnika

Browser Leaks je tretje orodje s seznama, ki prikazuje puščanje WebRTC in DNS. Moji javni in zasebni naslovi IPv4 so bili jasno vidni pri Hola VPN.

To ponovno poudarja, da je ponudnik nevaren in vam ne nudi zaščite pred nadzorom. To je zanič, da je vaša identiteta skrita in ne bi ji zaupal!

Hola VPN Test tesnosti brskalnika

Popolna zasebnost

S pomočjo dveh orodij Perfect Privacy sem preveril, ali je moja povezava varna ali ne. Eno je orodje Check IP, drugo pa orodje za preizkus tesnosti DNS.

Kot lahko vidite, rezultati kažejo, da Hola VPN ohranja vašo identiteto skrito, vendar mislim, da je to napaka orodij, saj so tri različne storitve pokazale težave s puščanjem.

Hola VPN Test puščanja Popolna zasebnost

Preverjanje datoteke aplikacije

Kadar lahko antivirusno podjetje, kot je AVG in njegov izdelek Secure Line VPN, prihaja z virusom GrayWare / Win32.Presenoker, so v aplikacijah Hola VPN brezplačne vse trojanske in zlonamerne programske opreme.

Preizkus je bil izveden na spletnem mestu virustotal.com, kamor lahko naložite datoteko in jo analizirate v več protivirusnih storitvah, da preverite morebitne rdeče znake.

Preverjanje virusa Hola VPN z virusom Skupaj

Preglednost

Če želite zaupati ponudniku VPN, morate izvedeti več o njihovi zgodovini, lastnikih, sedežu, upravnem odboru itd. Take informacije niso na voljo zlahka pri nobeni storitvi.

Zato sem se odločil, da bom ustvaril priročnik za pregledne VPN, kjer lahko vidite, kako delim odgovore različnih ponudnikov, potem ko jim po elektronski pošti postavim INVASIVNA vprašanja.

Stvar je, da mi ni bilo treba poslati Hola VPN za informacije o njihovem izdelku. Vse o VPN najdete na strani “O tem” ali “DNK” stran. Vsako stran sem ločil za enostavno branje:

Hola VPN pregled

 1. Ustanovitelji: Ofer Vilenski in Derry Shribman
 2. Člani ekipe: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO) in (Arik GiladGM)
 3. Vlagatelji: DFJ (Silicijeva dolina), Trilogija (Seattle), Magma (Izrael), Horizons Ventures (Hong Kong) in Orange (Francija).

VPN ne ponuja “Karantirji” in ga še nihče ni revidiral, vendar bom poskušal kmalu dobiti podrobnejši odgovor od Hola VPN.

Cenitev

Predložil sem že podrobnosti, kako Hola VPN’S brezplačna različica deluje in uporablja uporabniške vire za pasovno širino in izhodna vozlišča, da se izogne ​​porabi denarja.

Ponudnik kljub temu ponuja tudi premium paket. Čeprav je storitev še vedno precej enaka, je še vedno dobra za testiranje ponudnika.

Izbira naročnin

Običajno imate na voljo 4 različne naročnine: Mesečni, Dvoletni, Letni in Dvoletni načrt. Mesečne cene se začnejo pri 11,95 USD.

Če želite izkoristiti popuste, se lahko odločite za naročnine z daljšim trajanjem. Na primer, 6-mesečni paket zniža mesečne cene na 9,00 USD.

Če se odločite za letno, plačate 6,99 dolarja na mesec. - prihranite za neverjetnih 41% pri prvotnih cenah, ki jih vsako leto zaračunamo 83,88 USD.

Za najboljšo vrednost bi svetoval uporabnikom, naj se lotijo ​​dvoletnega načrta. Stane 3,99 USD na mesec, kar znaša 95,75 USD za dve leti, kar vam daje ogromen 66% popust!

Pregled cen Hola VPN

Garancija za vračilo denarja

Hola VPN ponuja brezplačno aplikacijo in garancijo za vračilo, ki zajema obe osnovi za svoje stranke. Storitev lahko preizkusite kadar koli želite.

Garancija za vračilo denarja traja 30 dni. Kljub temu pa je nujno vedeti, da Hola VPN nekako prevara svoje stranke, ko gre za cene.

To je prvi, ki sem ga kdaj opazil v industriji! “Storitev Hola je na voljo za vsako platformo posebej. Če ste se registrirali na dveh platformah, bosta plačani dve.”

To je besedilo iz poglavja Pogosta vprašanja o zaračunavanju storitev, kjer ponudnik naslavlja težave na račun, ki se mu zaračuna dvakrat. Precej pametna strategija, da zavedeš svoje stranke, Hola!

Strežniki

Po namestitvi aplikacije Hola VPN na mojo platformo Android in Windows sem opazil, da ni na voljo natančne številke. Kar sem štela, pa imate za povezavo 220+ strežnikov.

Hitrost teh strežnikov je bila “v redu” vendar je bila varnost noro slaba. Kot sem že prikazal zgoraj, tudi Hola VPN ne uspe pravilno šifrirati in zavarovati povezave, kar pušča vaše podatke!

Testiranje virtualnih lokacij

Da bi uporabniki boljše predstavili o Hola Unblockerju, sem izvedel test na njihovih strežnikih. To je bilo treba presoditi, ali ponudniki’ strežniki temeljijo na oglaševani lokaciji ali ne.

Povezala sem se s strežnikom v Združenem kraljestvu, ki mi je dal naslov IP: 213.229.67.83. Ta naslov sem prilepil v pingov test za sintetični monitor aplikacije CA.

Testiranje navideznih lokacij Hola VPN

Orodje streži strežnik na več kot 90 lokacij po vsem svetu. Kot lahko vidite, je čas povratne poti za druge lokacije precej velik, toda v Združenem kraljestvu - Londonu je ms tako nizka kot 2.419 ms.

Pregled HolaVPN

Orodje za sledenje podjetja CA Technologies’ Aplikacija Synthetic Monitor nadalje preverja te ugotovitve in prikazuje 4,709 ms. To pomeni, da se strežnik res nahaja v Londonu.

Hola VPN testi navideznih lokacij

Za popolno sliko sem tudi kopiral in prilepil IP naslov, ki sem ga dobil od strežnika (213.229.67.83), in naslov končne točke (151.236.46.162) v Hurricane Electric BGP Toolkit:

HolaVPN

Preskusi hitrosti

Učinkovitost Hola VPN-jev sem preizkusil s preizkusom hitrosti na več strežnikih. Za ta postopek sem za Hola uporabil zloglasni Speedtest Ookla’s kraji Združenega kraljestva, ZDA, Francije in Avstrije.

Vsi testi so bili izvedeni na 50Mbps povezavi. V Avstraliji sem komaj dobil prenos 5,51Mbps in nalaganje 6,65Mbps. Za Francijo rezultati niso bili veliko drugačni.

Prejel sem prenos 7,54Mbps in nalaganje 4,11Mbps. Za ZDA sem dobil najvišji prenos 17.4Mbps in nalaganje 4.76Mbps, za UK pa 13.7Mbps Download in 4.28Mbps upload.

To omogoča Hola VPN povprečno hitrost prenosa 10Mbps in nalaganje 4Mbps na vašo povezavo 50Mbps, kar je neverjetno slabo..

Hola VPN Speedtest od Ookla

Torrenting & Zmedenost

Na žalost ponudnik ne ponuja funkcije prikrivanja StealthVPN a.k.a. Še vedno sem imel zastopnika za preizkušanje min na Kitajskem (kot del našega ponudnika 80+’s analize), vendar ni uspelo.

VPN ni deloval niti na drugih lokacijah, kot so Iran, Irak, Turčija in Egipt, kjer so prepovedi VPN neizogibne in jih je težko zaobiti..

Glede P2P / Torrentinga sem opravil test na IPLeak.net, ki je zahteval prenos magnetne povezave in nato ocenjevanje ozadja za omrežjem.

Hola VPN ni uspel prikriti svojega prvotnega naslova IP. To lahko povzroči škodo hudournikom, saj bodo morali zaradi prenosa vsebine zaradi kršitve avtorskih pravic plačati zajetne denarne kazni DMCA.!

Hola VPN test za mučenje

Pretakanje / deblokiranje - Hola Netflix

VPN-ji so dragoceno orodje za zabavne geeke in rezalnike kablov, ki želijo dostopati do geo-omejene vsebine v VoD-jih, kot so Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime in Hulu.

Kot tak je smiselno pričakovati, da Hola VPN deblokira takšne pretočne platforme, vendar so bili na žalost rezultati, ki jih dobim, bili razočarajoči..

Obiskal sem https://www.netflix.com in takoj prejel obvestilo od Hola VPN, da svojo lokacijo preusmerim v ZDA ali katero koli drugo državo.

Odblokiranje Hola VPN Netflix

Kliknem “Združene države” ker ima največ naslovov v filmih in TV oddajah in mi je Hola VPN rekel, naj se prijavim na svoj Netflix račun. Jaz sem se nato povezal z ZDA in pretočil.

Odblokiranje HolaVPN Netflix

Kot lahko vidite, gre za napako, ki sem jo prejel od Netflixa, ki pravi, da je njihov sistem ugotovil, da uporabljam deblokator ali proxy. Hola je za stremerje precej nezanesljiva!

Pregled deblokiranja Hola VPN Netflix

Kompatibilnost

Združljivost naprav ni težava za Hola VPN, ki že upravlja več kot 191 milijonov uporabnikov po vsem svetu. Na voljo so vam aplikacije za Windows, Mac, iOS in Android.

Uporabniki lahko celo dobijo razširitve za Google Chrome in Mozilla Firefox. Ponudnik celo trdi, da dela na Apple TV-u, vendar dejansko ponuja samo navodila za nastavitev DNS-a.

Hola aplikacija za Android

Po prenosu / namestitvi “Neomejeno brezplačno VPN - Hola”, vas bo sprejel meni, ki vas bo prosil “naročite, don’t delite vire” ali kliknite “Naslednji”.

Če se odločite za prvega, boste morali kupiti naročnino. Upoštevajte, da je Hola’Na različnih načrtih upravljamo načrte.

To pomeni, da če že imate naročnino na Windows, isti račun ne bo deloval na vašem Androidu. Morali se boste prepustiti drugi transakciji.

Če se odločite za slednje, se boste morali strinjati z deljenjem svojih virov, po katerem boste pridobili dostop do “Odklenilec Hola”, ki deluje bolj kot brskalnik proxy kot VPN.

Vse moje nameščene aplikacije so lepo postavljene v meniju. Izberem lahko tisto, na katero želim premakniti lokacijo, in nato izberem strežnik po moji želji.

Kot drugo možnost lahko preprosto kliknete zastavo države v zgornjem levem kotu, izberete strežnik in nato iščete karkoli, da dobite ustrezne rezultate na tej lokaciji.

Po mojem mnenju je aplikacija dobra za deblokiranje, vendar sem se pri uporabi strežnika VPN v različnih aplikacijah srečeval s številnimi težavami. Zaščita ni bila tako prepričljiva in naletel sem na težave s povezljivostjo.

Hola VPN aplikacija za Android

Hola aplikacija za Windows

Aplikacija Hola Windows, ki jo je mogoče naložiti neposredno na spletnem mestu, je bila precej podobna Androidovemu kolegu. Običajno ne dobite VPN, VPN, ampak prilagojenega brskalnika Chrome!

Da, ne šalim te. Hola VPN je preprosto optimiziral brskalnik Chrome, da je vključil vrsto njegovih razširitev, vključno z Video pospeševalnikom, Ad-Blockerjem in Proxy / VPN.

Brez aplikacije, ki zakriva celotno omrežje in ne samo povezave z brskalnikom, se Hola ne zdi prepričljiva možnost za povečanje anonimnosti v spletu.

Morda boste imeli na voljo veliko lokacij, vendar gre samo za to. Aplikacija je bolj proxy kot dejanska storitev VPN in ne ponuja dobre šifriranja, da bi svojo identiteto skrili.

Hola VPN Windows aplikacija

Hola VPN Chrome / Mozilla razširitev

Ta brezplačni VPN za Chrome je enak aplikaciji Windows. Namizna različica v brskalnik samo doda druge storitve, ki vključuje razširitev Hola Google Chrome.

Kot tak je celoten dizajn in videz popolnoma enak. Lahko obrnete “zastopnik” kadarkoli želite in premaknite svojo lokacijo z 226 različnimi strežniki.

Vendar ne pozabite, da je ta razširitev Hola enako ujetih prodajnih uporabnikov’ pasovno širino za stroške kritja brezplačne storitve. Torej, ali bi mu res morali zaupati?

Ne strinjam se! Boljša izbira za uporabnike, ki se zavedajo zasebnosti, je iskanje zanesljivih imen v panogi, kot so NordVPN, ExpressVPN, Surfshark in PureVPN z varnimi razširitvami brskalnikov.!

Razširitev brskalnika Hola VPN

Podpora

Kar zadeva podporo, brezplačni VPN Hola ne ponuja 24/7 klepeta v živo. Imajo e-poštno pomoč [@] hola.org, kjer se lahko obrnete na njihovo tehnično osebje za vprašanja, povezana z VPN.

Druge možnosti, ki so na voljo za podporo, vključujejo Facebook, Twitter in YouTube. Imeli so celo stran v storitvi Google+, toda po zaustavitvi se je njihova prisotnost izgubila.

Zadnja možnost za prejemanje pomoči je obisk razdelka s pogostimi vprašanji, ki je naložen z ustreznimi poizvedbami, ki bi morale zagotoviti dovolj pomoči.

Podpora za Hola VPN

Pogosta vprašanja (pogosta vprašanja)

Ko gre za uporabo Holavpna, se lahko uporabniki zastavljajo veliko pomislekov / vprašanj, ki se jim porajajo v mislih. Glede na to sem na enem mestu naštel nekaj najpogostejših poizvedb, ki jih dobimo od uporabnikov. Za odpravljanje težav glejte spodnja pogosta vprašanja:

Ali je Hola VPN varen za uporabo?

Kot smo že omenili, Hola deluje bolj kot proxy, kot pa VPN aplikacija. Za prikrivanje prometa ne uporablja šifriranja, zato ne skriva vaše internetne dejavnosti.

Tako bo vaša spletna identiteta ogrožena ne glede na to, na kateri platformi uporabljate Hola VPN. Bolje je, da za tržna imena stojite z varnim ugledom.

Kaj počne Hola VPN?

Po modelu ponudb freemium ima Hola tako brezplačne kot plačljive načrte. Sama aplikacija je bila povezana s številnimi sumljivimi dejavnostmi, kot je uporaba uporabniških naprav kot izhodnih opomb za shranjevanje pasovne širine.

Med VPN je bilo celo polemiko o prodaji vaših podatkov tretjim osebam. Ponudnik je morda v panogi VPN, vendar je to dejansko eden od razlogov, zakaj se večina ljudi obrne od orodij za zasebnost!

Ali je Hola.org varen?

Sama spletna stran je popolnoma varna za obisk. Uporablja protokol HTTPS za dohodni / odhodni promet, ki zagotavlja, da so vaši podatki varni, vendar je to omejeno samo na spletno mesto.

Prosti programi Hola Free VPN za Windows, Mac, iOS in Android so precej neuporabni, če hrepenite po zasebnosti in anonimnosti!

Kaj pomeni Hola??

Hola sama je španska fraza, ki se nanaša na “zdravo”, vendar ni zgodovine, zakaj se ta ponudnik odloči za uporabo imena “Hola VPN” za njihovo službo.

Ponudnika sem poslal po e-pošti za več informacij o tem, kako je nastalo podjetje, kako so pristali na imenu itd. Še vedno čakam na odgovor!

Pravnomočna razsodba

Bi priporočil Hola VPN?

NIKOLI VEČ V MOJEM ŽIVLJENJU! Nahaja se v državi, ki je tesni zaveznik FVEY, snemanja informacij o seji / dejavnosti, nezmožnosti sprostitve Netflixa, težav s puščanjem WebRTC / DNS / IP, prevara uporabnikov s prodajo zasebnih podatkov in jih uporablja kot izhodna vozlišča ...

Storitev ni uspela pri vseh vidikih mojega pregleda. Z enostavnimi besedami, gre za proxy storitev, ki se trži kot VPN, ki ne ponuja nobene zasebnosti / varnosti. Uporabniki bi se morali izogibati temu brezplačnemu potegu VPN. Ne sodite v njene zavajajoče tržne strategije!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me