Opera VPN Opera Quick

Pristojnost Kanada
Cena prost
Strežniki Samo 3 regije
Dnevniki Shrani dnevnike povezav
Šifriranje Podatki niso na voljo
Odblokira Netflix Ne
Torrenting Ne
Deluje na Kitajskem Ne
Priporočljivo  Ne
Spletna stran https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
Kompatibilnost Chrome, Firefox

Opera VPN v lasti SurfEasy je na voljo v spletnem brskalniku Opera kot vgrajena storitev, uporabnikom omogoča varno uporabo interneta. Omejitve pasovne širine ni, je brezplačna in deluje z Netflixom! Vendar protokol OpenVPN ni podprt in vaš promet je zavarovan prek proxyja, zaradi česar je v veliki meri ranljiv.

Na površini se mi zdi dovolj dobra, brezplačna storitev. A ne tako hitro kot toliko brezplačnih storitev, ki jih imamo mi’Na mnogih frontah smo bili pregledani, zlasti zaradi zaščite uporabniških podatkov in zasebnosti v spletu.

Tudi operacijski VPN je enak ali deluje na drugi liniji?

Preberite ta obsežen pregled Opera VPN z BestVPN.co! Zajeli smo tudi vpn preglede priznanih blagovnih znamk.

Opera VPN sodeluje z Netflixom

Največji strokovnjak Opera VPN je, da lahko odklene več knjižnic Netflix, čeprav je brezplačna storitev.

Če razmišljaš kaj’je velik v tem? Potem verjetno ne’ne vem za Netflix’s prepoved VPN.

Netflix ponuja različne regionalne knjižnice po vsem svetu, pa kaj’s na voljo na Netflixu v eni državi morda ni na voljo v drugi. Da bi se izognili tej omejitvi, so uporabniki začeli uporabljati Netflix za enostavno preskakovanje teh digitalnih ograj, dokler se Netflix ni vrnil z maščevanjem.

Vzpostavljena je bila zloglasna prepoved Netflix VPN.

In po tem ste zaslon videli, če ste se s Netflixom poskušali povezati z VPN.

Netflix VPN Ban

Zaradi te prepovedi so številna VPN neuporabna za deblokiranje Netflix-a v ZDA, Veliki Britaniji in drugih različnih knjižnicah.

In brezplačni VPN-ji so bili zaradi tega najtežje prizadeti, saj je za deblokiranje Netflix-a zdaj potrebna velika količina virov, da bi se vrteli IP hitreje, kot bi jih Netflix lahko črno uvrstil na seznam..

Ko sem zasledil, da Opera VPN deluje na odblokiranju Netflixa na vseh testiranih strežnikih, je to prišlo kot veliko presenečenje.

To je največji vrhunec tega pregleda operacijskega omrežja.

Operacijski načrti in pregled cen VPN

Nisem oboževalec Opere, zato resnično nisem imel pojma o njeni VPN storitvi. Pravkar sem se lotil analize ponudnika, saj je veliko uporabnikov potrebovalo boljšo predstavo o njihovi varnosti.

Medtem ko sem pregledal Opera VPN, nisem mogel najti nobenih informacij o cenah na spletnem mestu ali drugje. To pomeni, da lahko uporabljate njihovo integrirano storitev VPN brskalnik, ne da bi plačali en peni.

Ker ima Opera že zelo močan ugled, razumem, zakaj se lahko veliko uporabnikov odloči za storitev. Če pa smo popolnoma nepristranski, je brezplačna le krinka.

Izdelek pravzaprav ni “Storitev virtualnega zasebnega omrežja (VPN), temveč proxy. Torej, največ, kar lahko naredite z Opera VPN, je odblokiranje nekaterih spletnih mest, ki so omejena na geo.

Kako uporabljati Opera VPN?

V svoji celotni revizijski karieri še nikoli nismo naleteli na lažjo namestitev VPN kot Opera VPN.

Enostavno prenesite brskalnik Opera z uradnega spletnega mesta: https://www.opera.com.

Zaženite brskalnik

Tik ob URL-vrstici se nahaja oznaka “VPN” gumb. Da bi ga aktiviral, pa sem moral iti v Menu > Nastavitve > Zasebnost > VPN.

Opera VPN je popolnoma brezplačna za uporabo, saj sploh nisem našla naročnin.

Strežnike lahko prek istega podokna nastavitev v brskalniku spremenite samo tako, da pogledate seznam, ki je na voljo.

Ali Opera ponuja brezplačen VPN

Pregled načinov plačila Opera VPN

Ker je Opera VPN a “prost” storitev, ne podpira nobenih plačilnih načinov. To je zato, ker preprosto ne ponuja ničesar “premija” ki lahko zahtevajo nakup.

Brskalnik, tako kot Mozilla Firefox in Google Chrome, je na voljo za prenos BREZPLAČNO. Tudi dodatki, ki so na voljo v Operi’S namensko trgovino je vse mogoče prenesti brezplačno. Ni potrebe po plačilnih sredstvih!

Opera VPN strežniki in pregled zmogljivosti

Opera VPN ponuja zelo dvoumen seznam strežnikov.

Na voljo so vam le tri možnosti za povezavo:

  • Ameriki
  • Evropa
  • Azija

Ne glede na to, s kom se povezujete, ne boste imeli nobene gotovosti, iz katerega mesta / lokacije / države, iz katere ste usmerjeni..

Strežniki niso zaščiteni s kakršno koli šifriranjem ali protokolarno podporo in trpijo tudi zaradi puščanja IP (ugotovil sem, da moj IP vsaj 7-krat pušča v 7 različnih testih).

Seznam strežnikov je manjši, če ga primerjamo s katerim koli drugim vrhunskim ponudnikom (NordVPN ponuja 5700+ strežnikov). Navdušil me je, da bi ga lahko uporabil za deblokiranje Netflixa, vendar razen tega Opera VPN manjka nad ukazom avtoriteto tukaj.

Pregled hitrosti VPN Opera VPN

Da bi bolje razumel zanesljivost in pasovno širino Opera VPN, sem se odločil, da bom opravil test hitrosti na svoji 50Mbps povezavi. Rezultate sem predstavil v spodnji tabeli:

Strežnik Ping Prenesi Naloži
Združene države 159 ms 32,4Mbps 37.8Mbps
Kanada 133 ms 40,2 Mb / s 23.4Mbps
Nemčija 203ms 30,7 Mb / s 29,1 Mb / s
Singapur 119ms 32,9 Mb / s 32,7 Mb / s
Nizozemska 102ms 34.5Mbps 33,3 Mb / s

Zasebnost in varnost Opera VPN

Pred časom sem uporabnikom povedal, da ima Opera sedež na Norveškem. Njihova storitev VPN je na voljo prek hčerinske družbe, imenovane SurfEasy. Zdaj lahko zagovorniki zasebnosti in tisti, ki so previdni glede internetnih zakonov, vedo, da Norveška podpira in ščiti pravico do zasebnosti uporabnikov.

Mnoge njene zakonodaje in zakoni so ponavadi ugodni za povprečnega Joea. Vendar SurfEasy morda ni tako zaupljiv! Ugani, zakaj? Storitev, ki je svojo proxy tehnologijo integrirala v vodilni brskalnik, ima svoj sedež v CANADA!

Zdaj pa ne pozabimo, da je Kanada članica zavezništva Pet in Štirinajst oči. Ta skupina obveščevalnih podatkov vključuje imena, kot so Združene države, Združeno kraljestvo, Nova Zelandija, Avstralija in Kanada. Kot takšni lahko pričakujete, da se bodo njihove vlade lotile množičnega nadzora.

Pravzaprav večina držav pod jurisdikcijo EU in ZDA celo nalaga obvezne zakone o hrambi podatkov. To pomeni, da ne bo samo Opera VPN beležil vse vaše podatke. Vendar bodo na zahtevo kanadske vlade predali zasebne podatke.

Med pregledovanjem Opera VPN stvari se nenehno zmedejo. V resnici ne veste, kdo je lastnik! V pogovoru z Android Police aprila 2018 je Opera PR obvestila, da njihova aplikacija VPN ni več del njihove programske opreme za brskalnike.

To je bodisi trik, da se izognete povratni reakciji s sedežem v Kanadi, ali preprosto slabo trženje in PR, kar je povzročilo velike zmede glede resničnega sedeža za njihovo VPN storitev. Ne glede na to bi se izognil temu, da bi svojo zasebnost prepustil Operi’s storitev VPN.

Opera VPN protokoli / pregled šifriranja

Podatkov o protokolih ali šifriranjih, ki jih uporablja Opera VPN, skoraj ni.

To pomeni, da Opera ni VPN, temveč proxy, ki skriva vaš IP, vendar je izredno neuporaben, če želite vrhunsko zaščito in varnost v spletu.

Če torej razmišljate, da bi uporabljali Opera VPN, da bi vas zaščitili, medtem ko opravljate občutljivo finančno transakcijo, takoj opustite idejo.

Opera VPN P2P / Pregled torrentov

Opera VPN sploh ni dobra za Torrenting.

Trpi zaradi puščanja IP in nima skoraj nobenega varnostnega kritja, ki bi vas ščitilo pred avtorskimi pravicami.

Da bi odpravil morebitne nadaljnje dvome, Opera VPN na svoji strani VPN tudi jasno navaja, da ne podpira P2P / Torrenting. Zato je nujno, da se uporabniki med uporabo Opera VPN za vsako ceno izogibajo skupni rabi / nalaganju hudournikov.

Pregled pravilnika o zasebnosti za operacijski sistem VPN

Kot smo že omenili, Opera VPN ni ravno storitev virtualnega zasebnega omrežja, temveč proxy strežnik. Čeprav nudi vse funkcije, ki jih potrebujete od VPN-ja, je večina možnosti omejena samo na podatke brskalnika.

To pomeni, da ponudnik šifrira samo podatke, posredovane iz vašega spletnega brskalnika in interneta. Zaradi tega storitev morda ni popolnoma varna. V resnici je podobno zaklepanju vrat vašega doma, vendar pustite okna odprta.

Zaklenjena vrata sicer zagotavljajo nekaj varnosti, toda vsiljivci lahko še vedno zlomijo / odklenejo okna. To očitno zmanjšuje raven varnosti, ki jo prejmete. Pregledala sem staro stran z načeli zasebnosti (ko je Opera VPN imela svoje posebno spletno mesto), da bi podrobneje seznanila z zaščito VPN.

Storitev navaja, da ne beleži podatkov o povezavi / seji, a kot sem odkril prej, je to napačno. Ker gre za brezplačno storitev, vam ni treba navesti imena, e-poštnega naslova in drugih pomembnih osebnih podatkov.

Če pa strinjate pravila Opera VPN, pomeni tudi, da sprejemate SurfEasy’s Podatkovna politika, ker je to storitev upravljanja. Čeprav ni jasnih podrobnosti o tem, kateri podatki se hranijo, je pred delitvijo osebnih podatkov potrebna vaša previdnost.

Ali je Opera VPN varna?

Opera VPN je proxy, zato ne’ne moti ga za VPN samo zato, ker je tam v imenu.

Ne drži’ne ponujamo kakršnega koli šifriranja, protokola, stikala za ubijanje ali dobesedno katero koli drugo oviro, ki jo počnejo drugi VPN-ji, da bi vaša anonimnost ostala zaščitena v spletu.

Pregled podpore strankam Opera VPN

Opera VPN sploh ne ponuja podpore strankam.

Klepet v živo, kontaktni obrazec ali celo ustvarjanje vozovnice? Zmagal si’ne morem najti česa takega za Opera VPN.

Edina podpora je na voljo v razdelku s pogostimi vprašanji.

Prejeli boste podrobne odgovore na pogosta vprašanja. To je samo to.

Kot alternativo pogosto zastavljenim vprašanjem lahko razmislite o postavljanju vprašanj na forumu Opera, vendar celo to ne’nimam posebnega oddelka za Opera’s storitev VPN.

Veliko je VPN-jev s slabo podporo za stranke, toda Opera VPN je verjetno med najslabšimi.

Pregled združljivosti naprav Opera VPN

Opera VPN je na voljo samo za brskalnike Opera, obdobje.

Za Windows, Mac, Android, iOS ali celo druge brskalnike ni na voljo nobene aplikacije.

IOS in Android je ponudnik ukinil, tako da je zdaj tam le v brskalniku Opera.

Toda težava tukaj je, da brskalnik Opera ni svet’je najbolj priljubljen ali celo priljubljen brskalnik za to.

Google Chrome, Mozilla Firefox sta najbolj priljubljena brskalnika, vendar Opera VPN ne’ne delaj na njih.

Na sprednji strani združljivosti Opera VPN ne’si sploh ne zaslužim, da nas uvrstimo.

Opera VPN Pregled Reddit

Moj pregled operacijskega omrežja VPN in najboljši vpn reddit razkrivata, da je storitev na Redditu zelo aktivna. Najdete lahko različne teme, kjer uporabniki iščejo rešitve v zvezi z težavami, ki jih imajo brskalniki in dodatki za pametne telefone.

Za reševanje različnih vprašanj je prisotnih veliko aktivnih članov skupnosti. Spodaj najdete nit, kjer uporabniki razpravljajo o operacijskih VPN-jih Opera glede odstranjevanja njegovega spletnega mesta in aplikacij, pri čemer ostane samo en VPN-jev brskalnika Windows:

Opera VPN alternativa iz androidapps

Pravnomočna razsodba

Ne.

Če bi me vprašali, kako dobra je Opera VPN? Rekel bi, da je eden najbolj nezaželenih VPN-jev zunaj, tudi kot brezplačen.

Razen deblokiranja Netflixa, Opera VPN počne še kaj drugega.

To je’je v bistvu ponik z enim trikom.

Zmagala je Opera VPN’t zaščititi svojo varnost na spletu, nima aplikacij, nima oblike podpore strankam, ne’t podpira Torrenting, njegov strežniški park je majhen in dvomi o tem, iz katere pristojnosti deluje.

Ni nobenega razloga, da bi ga priporočali v tem pregledovalniku VPN brskalnika Opera.

Dobro

  1. Odblokira Netflix.
  2. Brezplačna storitev VPN.

Slabi

  1. Brez podpore strankam.
  2. Ni združljivosti med platformami.
  3. Uporablja Googlove DNS strežnike namesto lastniške.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me