AVG Secure VPN Review 2020: Ali je AVG VPN sploh kaj dobrega?

Pristojnost Češka
Cena 79,99 USD enkrat zaračunanih (enoletni načrt)
Strežniki 50+
Dnevniki Da
Šifriranje AES-256-CBC
Odblokira Netflix Da
Torrenting Da
Deluje na Kitajskem Ne
Priporočljivo  Ne
Spletna stran https://www.avg.com/sl/ww/secure-vpn
Kompatibilnost Windows, Android, Apple

Varni VPN je stranski produkt AVG Technologies; ustanovljeno leta 1991 kot antivirusni ponudnik, ki ga je Avast pridobil leta 2016. Gre za nezahtevno orodje za zasebnost, uvrščeno na 50. mesto od 180 ponudnikov na BestVPN.co.

Uporablja 256-bitno AES šifriranje in SAMO gostitelje 50 strežniki v 30 državah po vsem svetu. Na žalost hrani tudi dnevnike sej in povezav, njegova aplikacija za Windows pa ima virus. Na srečo nam uspe odblokirati pretočne platforme, kot je Netflix US.

Cene se začnejo pri 6,66 USD / mesec. na letni načrt in prejmete brezplačno 7-dnevno preizkusno različico za testiranje storitve. NE priporočam ponudnika uporabnikom, ki se zavedajo zasebnosti, vendar svetujejo poceni in zanesljivo alternativo, Surfshark po ceni 1,99 USD / mesec.

Če želite več informacij, preberite ta poglobljeni pregled AVG VPN 2020, kjer razpravljam o varnosti, preglednosti, cenah, strežnikih, zmogljivosti, združljivosti in podpori:

Število strežnikov 50+
Pristojnost Češka
Dnevniki Da
Torrenting Da
Odblokira Netflix Da
Cena 79,99 USD enkrat zaračunanih (enoletni načrt)
Protokoli OpenVPN & IPSec
Obide kitajski požarni zid Ne
Šifriranje podatkov AES-256-CBC
Spletna stran https://www.avg.com/sl/ww/secure-vpn

Analiza AVG VPN’s Varnost

AVG Secure VPN ima svoj sedež na Češkem, ki je oddaljen 5/9/14 Eyes Alliance. Kot večina držav EU ima tudi lokacija manj internetnih omejitev.

To deluje v korist ponudnika, saj je država do tistih, ki dostopajo do omrežja BitTorrent, celo prizanesljiva. VPN v državi niso prepovedane, zakon pa določa svobodo govora in tiska.

Poleg spoštovanja pravic netizanov vlada “Sovražni govor” primeri, ki zanikajo zločine iz komunizma in holokavst. V nasprotnem primeru vlada prepoveduje samovoljno poseganje v zasebnost.

Ob novem zakonu ministra za finance Andreja Babiša se je pojavilo nekaj ogorčenja. Osredotočila se je na “internetna deanomizacija” po katerem je moral vsak uporabnik imeti svoj “internetni potni list” za dostop do digitalnega sveta. Vendar pa ni bilo nikoli sprejeto zaradi odklona netizenov.

Netizijci tako uživajo neomejen internet v državi, bloki pa nalagajo samo spletne strani, ki spodbujajo pedofilijo, trgovino z otroki, otroško prostitucijo in pornografijo.

Ali AVG Secure VPN beleži vaše podatke?

AVG Secure VPN’s “Politika beleženja in uporaba” je precej pregleden in preprost. Za razliko od drugih ponudnikov ta izdelek ne laži, da NE shranjuje podatkov VPN.

Seveda ne navajajo natančno kaj “Podatki VPN” snemajo, toda samo trditev, da je, bi morala biti dovolj, da bodo zasebniki pozorni na storitev.

Ponudnik trdi, da zbira te podatke za tehnične namene, goljufijo zoper storitve in za preprečevanje / prepoznavanje zlorabe njihovih storitev, kot je kršitev njihovih “Sporazum s končnim uporabnikom”.

To vključuje prepuščanje neželene pošte, skupne rabe datotek ali drugih nezakonitih dejavnosti. Da bi ponudnik lahko ugotovil take primere, bo sledil, katera spletna mesta obiščete.

Tako jim ni treba navajati, kateri podatki so zajeti, vendar vemo, da beleži dnevnike uporabe (kar je rdeča zastava). jaz’Ponudnika vam bodo zaupali svoje podatke!

AVG Secure VPN Pregled

Kakšno šifriranje uporablja AVG VPN?

Za zaščito dohodnega / odhodnega prometa AVG Secure VPN uporablja vojaško šifriranje AES-256 vojaškega razreda s HHAC SHA256 hash pristnostjo.

AVG VPN za nadzorni kanal uporablja iste AES-256 šifre s stiskanjem RSA-2048. Popolna tajnost naprej (PFS) zagotavlja izmenjava ključev DHE-4096.

Ali AVG VPN pušča vaš WebRTC / DNS / IP naslov?

Da bi dobili popolno sliko o varnosti, ki jo ponuja AVG Secure VPN, sem na treh različnih spletnih mestih izvedel teste uhajanja WebRTC / DNS / IP naslova.

Proces je vključeval povezavo z različnimi strežniki in preverjanje, ali ponudnik trpi zaradi težav s puščanjem. Rezultati, ki jih vidite spodaj, so iz mojih testov na njihovem strežniku Izrael, Petah Tikva.

IP-DNS test tesnosti - VPN je povezan

Popolna zasebnost - preizkus tesnosti DNS

Kot lahko vidite, ob preverjanju DNS-ja s strani Perfect Privacy kažejo, da naslov prebiva v Izraelu prek ponudnika internetnih storitev HQserv Communication Solutions.

To pomeni, da je ponudnik uspešno zakril moj DNS naslov, zaradi česar je moja uradna lokacija neznana in nevidna. IP, do katerega imam dostop; 185.191.205.3

Popolna zasebnost - DNS test tesnjenja AVG Secure VPN

Puščanje brskalnika - Test puščanja WebRTC

Nihče se ne želi prijaviti pri ponudniku, ki ne ponudi najosnovnejšega vidika VPN: ZASEBNOST. Če obstaja tudi najmanjša možnost, da vaš WebRTC pušča, se boste tako reketirali.

Na srečo za vas je AVG Secure opravil test, ko ste se povezali z Izraelskim strežnikom. Kot lahko vidite, spodnji rezultati kažejo javni IP in lokalni IP iz Izraela.

Puščanje brskalnika - WebRTC test puščanja AVG Secure VPN

IPLeak.Net - popolna analiza zasebnosti

Da bi zagotovili, da so bili rezultati, ki smo jih prejeli pri testih tesnjenja WebRTC in DNS, natančni, sem se odločil, da bom s ponudnikom IPLeak.net izvedel popolno analizo zasebnosti.

Če pogledate rezultate spodaj, ne vidite nobenih znakov puščanja. Naslov IP je izraelske lokacije, vključno z lokalnim IP.

DNS strežnik je tudi enak zakritemu IP-ju in preverja, ali je vaša identiteta pri uporabi programa AVG ostala varna’s VPN aplikacija.

IPLeak.Net - popolna analiza zasebnosti AVG Secure VPN

Preverjanje datoteke aplikacije: Zaznan je 1 virus GrayWare

Moram reči, da sem bil resnično razočaran, ko sem ugotovil, da ima AVG, kljub temu da je znana protivirusna in antimalware programska oprema, virus v datoteki Secure VPN.exe za Windows.

Preverjanje datoteke aplikacije

Preizkus je bil izveden na spletnem mestu virustotal.com, kamor lahko naložite datoteko in jo analizirate v več protivirusnih storitvah, da preverite morebitne rdeče znake.

Če je .exe aplikacija prestala 69 pregledov, v enem ni uspela. Aplikacija prihaja z virusom GrayWare / Win32.Presenoker. Datoteka mac .dmg je prestala vseh 55 pregledov.

Preverjanje datoteke aplikacije

Lokacije strežnika AVG VPN

AVG Secure VPN ponuja uporabnike s strežniki na več kot 50 lokacijah po vsem svetu. Še vedno se morajo razširiti na svojo ponudbo, toda kupci lahko izbirajo posebne strežnike za P2P / Torrenting in pretakanje, ki oba delujeta brezhibno.

Izvedla sem tudi hitrost / testiranje strežnikov na številnih lokacijah, da sem identificirala gole kovine strežnike iz virtualnih (ponarejenih). Postopek mi je vzel približno eno uro, kjer sem preizkusil približno 20 lokacij. Na srečo so bili vsi strežniki locirani na točno določenem oglaševalnem mestu.

Na voljo so strežniki AVG Secure VPN

AVG VPN hitrostni preskusi za pretakanje in prenos

AVG je v povprečju uspel prenesti stabilnih 72,83Mbps pri prenosu in 68,63Mbps pri hitrostih prenosa, na podlagi našega testiranja na 5 različnih lokacijah strežnika.

Strežnik ZDA UK Avstralija Nemčija Francija Povprečna
Prenesi 80.23Mbps 79,34Mbps 58,81Mbps 69,98Mbps 75,81Mbps 72,83Mbps
Naloži 77.12Mbps 68,97Mbps 62,77Mbps 72,60 Mb / s 61,72Mbps 68,63Mbps
Ping 127 ms 180 ms 99 ms 150 ms 109 ms 133 ms

Ali AVG VPN deluje z Netflixom?

Na srečo AVG VPN sodeluje z Netflixom. Konec koncev je eden glavnih razlogov za vlaganje v rešitev VPN izogibanje geo-omejitvam in omejitvam vsebine, ki jih nalagajo pretakanje spletnih strani po vsem svetu..

Če sem želel preveriti, ali AVG Secure VPN brezhibno deluje pri deblokiranju VoD-jev, sem se povezal na ameriški strežnik in se nato usmeril naravnost na Netflix.com za preverjanje njihove celotne baze naslovov.

Streaming US

Prej tam, kjer nisem mogel gledati “Parki in rekreacija” na platformi, ki se je v AVG Secure povezala z ameriškim strežnikom, odblokirala TV-oddajo.

Kot lahko vidite spodaj, TV oddaja poteka zelo tekoče in v HD kakovosti. Vendar je to delovalo le za deblokiranje ameriškega Netflixa in ne drugih platform, kot sta BBC iPlayer in Amazon Prime.

Pretočni parki in rekreacija

Ali je varno za torrent z AVG VPN?

Na žalost ponudnik ne ponuja StealthVPN a.k.a. zamračenost funkcija. Še vedno sem imel svojega predstavnika preizkusite storitev na Kitajskem (kot del našega 80+ ponudnika)’s analize), vendar ni uspelo.

Čeprav je VPN deloval na drugih lokacijah, kot so Iran, Irak, Turčija in Egipt, kjer so prepovedi VPN neizogibne in jih je težko zaobiti.

Glede P2P / Torrentinga sem opravil test na IPLeak.net, ki je zahteval prenos magnetne povezave in nato ocenjevanje ozadja za omrežjem.

Kot vidite, rezultati kažejo, da je moja identiteta zaščitena in razkriva IP, ki je drugačen od moje dejanske lokacije in naslova: 185.191.205.6.

Zaznavanje naslova torrentov AVG Secure VPN

Testiranje virtualnih lokacij

Spodaj si lahko ogledate rezultate podjetja CA Technologies’ App Sintetični monitor. Izraelski strežnik sem prelisičil na več kot 90 nadzornih postaj po vsem svetu iz ASM.CA.

Testiranje virtualnih lokacij

Povratni čas (RTT) na vseh lokacijah je bil izjemno visok, razen v Izraelu - Kiryat-Matalon, ki ima povprečje. rtt 1.620 ms, kar pomeni, da je strežnik zaprt.

Testiranje navideznih lokacij za AVG VPN

Orodje za sledenje podjetja CA Technologies’ Aplikacija Synthetic Monitor dodatno preveri te ugotovitve in prikaže 1.603 ms. To pomeni, da se strežnik res nahaja v Izraelu.

Testiranja navideznih lokacij

Pregled združljivosti AVG VPN

Po analizi ponudnika sem ugotovil, da AVG Secure VPN ne ponuja nobenih razširitev brskalnika. Na voljo so vam samo aplikacije za Windows, Mac, Android in iOS.

Vse lahko prenesete neposredno s spletnega mesta. Uporabniki pametnih telefonov lahko izberejo namestitev VPN neposredno iz trgovine Google Play ali iTunes, odvisno od naprave, ki jo uporabljajo.

Združljivost AVG Secure VPN

Pregled podpore strankam AVG VPN

Glede podpore strankam je AVG Secure VPN precej proaktiven. Plačljivim uporabnikom nudijo 24/7 podporo klepetanja v živo, kjer prejmete odgovor v nekaj sekundah poizvedbe.

Za razliko od drugih ponudnikov na trgu VPN ponuja celo vrhunsko podporo po telefonu. Za vse informacije / pomoč o njihovih izdelkih jih lahko pokličete na 1-844-234-6038.

Obstaja tudi podporna nadzorna plošča, kjer lahko uporabniki vnesejo iskalne poizvedbe, da se preusmerijo na ustrezne bloge / priročnike za odpravljanje težav.

Pomoč strankam

Koliko stane AVG VPN?

Za razliko od drugih ponudnikov, ki ponujajo naročnino različnih trajanj s popustom, moj pregled AVG VPN razkriva, da ponudnik stvari olajša z enoletnim načrtom, ki se začne pri 79,99 USD / leto.

To pomeni, da plačujete slabih 6,66 USD na mesec. Ti stroški so v primerjavi z drugimi na trgu precej ugodni za proračun, ki se začnejo pri 10 USD + nad mesečno.

AVG Secure VPN Cene

Ali AVG VPN ponuja kakšne posebne varnostne funkcije?

Tudi po tem, ko sem se poglobil v AVG Secure VPN, nisem mogel najti nobenih naprednih funkcij, ki bi lahko povečale vašo anonimnost v spletu. Čeprav da, ponudnik uspešno skriva vašo identiteto.

Zelo primanjkuje ponudbe dodatnih varnostnih funkcij, kot so samodejno stikalo za ubijanje, DoubleVPN, čebula prek VPN, stealthVPN in zaščita pred napadi DDoS / DPI, ki so danes še kako potrebne.’s hitrim tehnološkim svetom.

Koliko naprav se lahko istočasno povežem z AVG VPN?

AVG Secure VPN uporabnikom ne ponuja veliko možnosti za skupno rabo svoje povezave na različnih napravah. Tako kot večina ponudnikov na trgu ima tudi omejitev petih prijav.

To pomeni, da ga lahko uporabljate samo na petih napravah hkrati. V primerjavi s Surfsharkom, ki ponuja neomejene povezave, in je novinec (predstavljen leta 2018) - rekel bi, da ima AVG Secure VPN še dolgo pot..

Primerjave AVG VPN

Ponudniki VPN

Odklene Netflix US

Ponuja hitro hitrost

Šifriranje

Protokoli

Dovoljeno je več prijav

Cenitev

Preberite recenzije

Spletna stran

Surfshark AVG Secure VPN
Da Da
Nad povprečjem Počasi
Surfshark ponuja šifriranje AES-256 v vseh protokolih, ki jih podpira AVG VPN ponuja šifriranje AES-256 v vseh protokolih, ki jih podpira
OpenVPN & IKEv2 OpenVPN
Neomejene povezave v eni naročnini 5 več prijav v eni naročnini
1,99 USD / mesec (2-letni načrt) z vključenimi vsemi funkcijami 2,99 USD / mesec (3 letni načrt) Z vključenimi vsemi funkcijami
Surfshark Review AVG VPN pregled
Obiščite Surfshark Obiščite AVG Secure VPN

AVG VPN alternative

Glede na to, da AVG VPN’Učinkovitost ni tako impresivna, uporabniki morda iščejo zanesljivo alternativo. Predlagam, da se prijavite na proračunsko prijazen, a zelo dragocen, Surfshark, ki se začne pri slabih 1,99 USD / mesec. 

Če pa nimate nič proti temu, da bi porabili malo več denarja, ni boljše možnosti od zloglasne organizacije PureVPN iz Hong Konga. Začne se ob 2,91 $ / mesečno na petletnem načrtu in ima veliko mrežo 5.600+ strežnikov!

Ali priporočam AVG Secure VPN?

Hm… mislim, da ne. Najprej so njihove politike beleženja precej senčne in verjamem, da hranijo dnevnike uporabe, ki vsebujejo časovne žige in obiskana spletna mesta.

Drugič, število njihovih strežnikov je prenizko, zato morajo razširiti seznam. Tretjič, nimajo nobenih naprednih varnostnih funkcij, ki bi povečale vašo anonimnost.

jaz’Rečem, da bi bil VPN dobra izbira le za uporabnike, ki želijo preprostost in potrebujejo dostop do ameriškega Netflixa. Poleg tega VPN potrebuje še veliko dela.

Če iščete poceni vsestransko uporabnik za vse svoje potrebe po brskanju, hranjenju, pretakanju in igrah, vam svetujem, da greste za Surfshark, ki se začne pri 1,99 USD / mesec.

Podobni članki

 • Betternet VPN Review 2020

  Pristojnost Kanada Cena 2,99 USD / mesečno za enoletni načrt Strežniki 10 strežnikov v 10 državah Dnevniki Dnevniki Šifriranje podatkov uporabnikov AES-256 (plačano) | AES-CBC-128 bit...

 • NordVPN pregled 2020

  Pristojnost Panama Cena 3,49 USD / mesečno za triletni načrt Strežniki 5560+ strežniki v 59 državah Dnevniki Brez dnevnikov Potrjeno šifriranje AES-256-GCM / AES-256-CBC...

 • Windscribe VPN Review 2020

  Pristojnost Kanada Cena 49 USD za enoletni načrt Strežniki 600+ strežniki v 60 državah Dnevniki Da Šifriranje AES-256 Bit Unblocks Netflix Ne Torrenting Da...

 • Surfshark Review 2020

  Pristojnosti Britanski Deviški otoki Cena 1,99 USD / mesečno (47,76 dolarja za 24 mesecev) Strežniki 1040+ v 61 ali več državah Države Dnevniki Ni dnevnikov s potrjenim šifriranjem...

 • Pregled PureVPN 2020

  Pristojnost Hong Kong Cena 2,91 $ / mesečno za dvoletni načrt Strežniki 2 000+ v 140+ državah Dnevniki Brez dnevnikov Potrjeno šifriranje AES-256-CBC odklene Netflix...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me