NordVPN Linux – NordVPN instellen op Linux via Network Manager

De in Panamese gevestigde provider wordt elke dag populairder, omdat ze zich richten op het publiek van alle leeftijden en locaties door tv-campagnes te voeren. Als je NordVPN hebt gebruikt, heb je waarschijnlijk een idee, de VPN is geoptimaliseerd voor beveiliging, biedt meer dan 5150 servers in 62 landen en sterke AES-256-CBC-codering met veel geavanceerde functies om geo-beperkte inhoud te deblokkeren en deel te nemen aan P2P / torrenting. Deze gids richt zich op de NordVPN Linux-app en de volledige analyse. Lees deze NordVPN-recensie van BestVPN.co voor een uitgebreide analyse van de provider!

NordVPN Linux Review

Hoe verrassend het ook klinkt, de NordVPN Linux-app debuteerde officieel slechts twee maanden geleden in augustus 2018. Hoewel we iets vergelijkbaars verwachtten met zijn esthetische blauwe interface, gebouwd rond een kaart van alle ondersteunde locaties, biedt de NordVPN Linux helaas alleen een opdrachtregel-app zonder GUI (grafische gebruikersinterface). Dit betekent echter niet dat de app sucks is, omdat Linux-gebruikers het ongelooflijk eenvoudig zullen vinden om in te stellen en te gebruiken dan het handmatig configureren van servers.

NordVPN Linux

In feite is de NordVPN Linux-app geïntegreerd met dezelfde geavanceerde functies die beschikbaar zijn op Windows- en Mac-tegenhangers. Je hebt DNS Leak Protection beschikbaar, die helpt om je identiteit te allen tijde verborgen te houden door al het netwerkverkeer te omzeilen via een veilige en gecodeerde VPN-tunnel. Er is het CyberSec-protocol beschikbaar, dat intrusieve advertenties direct blokkeert en u beschermt tegen kwaadaardige online bedreigingen.

In sommige gevallen werkt uw VPN-verbinding niet meer of valt deze weg. Er is een functie voor automatisch doden beschikbaar waarmee uw computer geen verbinding tot stand kan brengen buiten de gecodeerde VPN-tunnel. Daarnaast biedt NordVPN verduisterde servers waarmee u firewalls en algoritmen kunt omzeilen in landen met beperkende regimes zoals China, de VAE, Irak, Iran, Turkije en meer. Dit zorgt ervoor dat u overal maximale bescherming krijgt!

NordVPN Linux Review

Heb je echt een NordVPN nodig voor Linux?

Als het gaat om een ​​abonnement op een VPN, moet u de relevante software-app hebben voor het apparaat dat u gebruikt. Dit komt niet omdat u een VPN voor Linux nodig hebt, maar vanwege de noodzaak om online privacy / anonimiteit te verkrijgen. Desalniettemin kunnen gebruikers er zeker van zijn dat NordVPN alle aspecten van ultieme beveiliging online voor Linux dekt. NordVPN, gevestigd in Panama, is ook verwijderd van rechtsgebieden zoals de EU en de VS, die verplichte wetten hebben die logverzamelingen vereisen. Andere redenen waarom u NordVPN voor Linux mogelijk nodig hebt, zijn:

  1. Toegang tot geo-beperkte inhoud - VoD-services zoals Netflix, Hulu, BBC iPlayer en Amazon Prime leggen geografische beperkingen op, waardoor gebruikers buiten de goedgekeurde lijst met landen toegang hebben tot de volledige inhoudsdatabase. Door NordVPN op uw Linux-apparaten te gebruiken, kunt u eindelijk alle geo-beperkte inhoud deblokkeren door verbinding te maken met servers in landen waar de VoD-service toegankelijk is.
  2. Bescherming tegen lokale ISP's - Als het gaat om het bekijken van films / tv-programma's online, kiezen de meeste gebruikers ervoor om te betalen voor een premium-service. Er zijn echter enkele cord-cutters die afhankelijk zijn van gratis services voor het streamen van hun favoriete inhoud. Omdat illegale inhoud u in ernstige problemen met de DMCA kan brengen, zorgt het gebruik van VPN's ervoor dat uw internetactiviteit volledig verborgen blijft voor uw lokale ISP's.
  3. Beveiliging op openbare wifi - Phishing, identiteitsdiefstal, ransomware en cyberstalking zijn enkele ernstige cybersecurity-bedreigingen die verband houden met openbare Wi-Fi-netwerken in pubs, bars, restaurants, enz. Cybercriminelen misleiden gebruikers om hun privéinformatie te onthullen. Door verbinding te maken met een VPN, kunt u ze verward houden, omdat uw identiteit verborgen blijft, samen met uw IP-adres.
  4. Neem deel aan P2P / Torrenting - Of u nu films, tv-programma's, eBooks, manga, muziek, documenten, albums of enige andere vorm van digitale gegevens wilt downloaden, NordVPN torrenting is ongetwijfeld de beste keuze voor veel computer-nerds. Als je veilig wilt blijven bij het downloaden van torrents op je Linux-apparaat, is het noodzakelijk om een ​​service zoals NordVPN te gebruiken.
  5. Beperkende beperkingsbeperkingen - Met de intrekking van de netneutraliteitswetten hebben ISP's nu volledige controle over de informatie waartoe gebruikers toegang hebben, op basis van verschillende tariefplannen. Door een service zoals NordVPN te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat u al dergelijke beperkingen omzeilt, wat betekent dat u betere snelheden ontvangt voor streaming, torrenting of online gaming.

NordVPN Linux - NordVPN instellen op Linux via Network Manager

Hoe NordVPN Linux in te stellen

Als het aankomt op het instellen van NordVPN op Linux, hebben gebruikers twee opties beschikbaar: kies voor een handmatige verbinding of download de opdrachtregel NordVPN-app (geen GUI). Als u voor de eerste kiest, zult u blij zijn te horen dat NordVPN gedetailleerde handleidingen biedt die gebruikers helpen bij het configureren van de service met OpenVPN & IKEv2 / IPSec protocollen. Als u voor het laatste kiest, is het proces vrij eenvoudig:

Stap 1: Download het NordVPN .deb repo-installatiepakket door hier op deze link te klikken

Stap 2: Open de Terminal op uw Linux-platform om de NordVPN-repository te installeren

Stap 3: Voer de volgende code uit: sudo apt-get install {/path/to/}nordvpn-release_1.0.0_all.deb

Stap 4: Werk de apt-get pakketlijst bij door deze opdracht uit te voeren: sudo apt-get update

Stap 5: Voltooi het installatieproces door het volgende in te voeren: sudo apt-get install nordvpn

NordVPN voor andere apparaten Overzicht

Zoals eerder vermeld, heeft de NordVPN-app voor Linux geen GUI, maar gebruikt in plaats daarvan de standaard opdrachtregelapp-outlook. Hoewel we wensten dat het hetzelfde ontwerp had aangeboden als andere apparaten. De Android- en iOS-apps zijn bijvoorbeeld identiek met slechts enkele elementen die mogelijk anders overkomen. De Windows- en Mac-apps lijken opnieuw extreem op elkaar te lijken. Het enige verschil tussen de twee is de mogelijkheid om te selecteren welke apps moeten worden geblokkeerd voor de functie Network Lock.

Hoe NordVPN Linux in te stellen

NordVPN Linux - NordVPN instellen op Linux via Network Manager

NordVPN Linux Reddit beoordelingen

We praten hier steeds weer over in al onze blogs / gidsen. De betrouwbaarheid en bruikbaarheid van Reddit als een gemeenschap, waar u informatie kunt krijgen over bijna alles, van dagelijkse producten tot technologie tot digitale services en nog veel meer. Dit is waarom het een geweldig platform is om de beste vpn reddit onbevooroordeelde beoordelingen over de Linux-app te vinden. Hieronder vindt u een link naar een Reddit-thread, waar u gebruikers kunt vinden die de onlangs geïntroduceerde NordVPN Linux-app bespreken:

Goed nieuws voor alle NordVPN-gebruikers. Native Linux-app is uit Linux

NordVPN Linux - NordVPN instellen op Linux via Network Manager

Dingen inpakken

Ondanks de rechtszaak met NordVPN en Tesonet, maakt de VPN-provider nog steeds golven in de markt, verdedigt alle beschuldigingen en staat hij als een sterke concurrent voor namen als ExpressVPN, PureVPN, Surfshark en VyprVPN. Hoewel we zeker niet genoten van het ontbreken van een GUI-app, zijn er tal van tutorials en handleidingen beschikbaar van NordVPN om het proces te vergemakkelijken. Het belangrijkste is dat u online uitstekende beveiliging en anonimiteit ontvangt, omdat de VPN geen last heeft van WebRTC-, IPv6- of DNS-lekken.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me