Hola VPN Review 2019 – Een gevaarlijke & ldquo; Gratis & rdquo; VPN om te vermijden!

Hola VPN werd gelanceerd in 2017 en opgericht door Ofer Vilenski en Derry Shribman, en is een bekende naam bij freebies. Het maakt gebruik van een freemium-model, wat betekent dat ze gratis (geen advertenties) en betaalde abonnementen beschikbaar hebben. Als ik echter volledig onbevooroordeeld was, leveren ze allebei slechte prestaties.


Het product is onderdeel geweest van vele controverses, als onderdeel van hun strategie om gebruikersbronnen te gebruiken als exit-knooppunten voor Hola’betaalde zusterservice, Luminati. Er is ook bewijs dat de VPN als een botnet fungeert en het andere product Hola Browser, gekoppeld aan DDoS-aanvallen!

Besluit u zich te abonneren op de provider? Als dat zo is, zou ik je adviseren om hier te stoppen en deze diepgaande Hola VPN Review 2019 te lezen voor een duidelijker beeld!

 • Veiligheid
 • Transparantie
 • pricing
 • Servers
 • Prestatie
 • Compatibiliteit
 • Ondersteuning

Jurisdictie

Hola VPN heeft zijn hoofdkantoor in Israël, dat hoewel het geen lid is van de FVEY Alliance toch als een sterke bondgenoot kan worden beschouwd. Het land is een van de nauwste partners met de Amerikaanse overheid en inlichtingendiensten zoals de National Security Agency (NSA).

Natuurlijk, de bewering dat ze een ambtenaar zijn “waarnemer” is nog steeds discutabel, gezien de documenten van Edward Snowden niet veel details over het land hadden. Wikipedia vermeldt echter nog steeds Israël als een officiële waarnemer van FVEY en NSA deelt rechtstreeks rauwe surveillance.

Als dat niet genoeg was, zijn er veel gevallen geweest van het identificeren van duistere bedrijven met banden met Israël. Sommigen beweren zelfs dat de Israëlische autoriteiten ruimere toezichtsbevoegdheden hebben in vergelijking met de Amerikaanse autoriteiten. Ik zou echt niet willen vertrouwen op een dienst die in zo'n land is gevestigd!

Logbeleid

In tegenstelling tot de meeste gratis VPN-services, ben ik blij dat Hola VPN een eindgebruikerslicentieovereenkomst en een privacybeleidpagina biedt. Op deze manier weten gebruikers precies waarvoor ze zich aanmelden.

Als ik het specifiek heb over loggen, is het belangrijk om eraan te herinneren dat Hola VPN hun pagina heeft vernieuwd, alleen na ernstige kritiek op de “botnet” geruchten.

Naar aanleiding van dit evenement besloot de aanbieder dat te zijn “duidelijkere” over hun activiteiten, en voor het grootste deel ben ik blij dat ze proberen transparant te zijn.

Zoals ik echter jaren geleden en na het herzien van honderden providers op de markt had verwacht, registreert Hola VPN ook uw informatie.

Door de VPN geregistreerde loggegevens omvatten het browsertype dat u gebruikt, de webpagina's die u bezoekt, samen met informatie zoals de bestede tijd en toegangstijden en -datums.

“We verhuren of verkopen geen persoonlijke informatie. We kunnen persoonlijke informatie bekendmaken aan andere vertrouwde externe dienstverleners of partners om u de diensten, opslag en analyse te bieden. We kunnen ook persoonlijke informatie overdragen of bekendmaken aan onze dochterondernemingen, gelieerde bedrijven.”

Nu verklaart Hola VPN dat ze geen persoonlijke informatie verkopen / delen, maar ik geloof niet dat gezien de meeste gratis VPN's uw gegevens aan derden verkopen.

Om nog maar te zwijgen, spreken ze hun eigen verklaring in dezelfde paragraaf tegen, waarbij ze eerst vermelden dat ze geen persoonlijke informatie delen, maar dan informeren dat ze deze wel bekendmaken aan dochterondernemingen en gelieerde bedrijven..

Gebruik van gebruikersbronnen als exitknooppunten

Het was een behoorlijke schok in de VPN-industrie toen Hola sinds 2014 wereldwijd 46 miljoen gebruikers wereldwijd wist te verzamelen.

Na verloop van tijd ontwikkelden ze een database van 9 miljoen IP-sterk botnet in handen, die toegang voor HTTP-aanvragen verkoopt op https://luminati.io.

Wanneer u Hola installeert, wordt u doorgaans een VPN-eindpunt. Andere gebruikers op het netwerk kunnen mogelijk via uw internetverbinding afsluiten en uw IP-adres gebruiken.

Dit is hoe Hola erin slaagt om een “gratis dienst”. Het betaalt niet voor bandbreedte, maar gebruikt en verkoopt het van gebruikers die ervoor kiezen om hun apps te installeren en uit te voeren.

Het wordt nog ingewikkelder wanneer nieuws aan het licht komt over de 8chan-website, binnen 30 seconden legitieme ogende POST-aanvragen naar de post.php ontvangt van meer dan 9.761.015 exit-knooppunten van het Luminati-botnet, waarover bestuursexploitant Fredrick Brennan informatie heeft gedeeld over.

IP / WebRTC / DNS-lekproblemen

Om een ​​beter idee te krijgen van de betrouwbaarheid van Hola-proxy (ondanks de vele beschuldigingen en controverses), besloot ik VPN-tests uit te voeren met betrekking tot lekproblemen.

Dit proces kostte me een hele dag, waarbij ik bijna elke server van Hola proxy controleerde, van zes verschillende VPN-testtools op internet:

 1. https://ipx.ac/run - Mislukt
 2. https://ipleak.net/ - Geslaagd
 3. https://dnsleak.com - Mislukt
 4. https://browserleaks.com/webrtc - Mislukt
 5. https://www.perfect-privacy.com/dns-leaktest/ - Geslaagd
 6. https://www.perfect-privacy.com/check-ip - Geslaagd

Van de tests die met deze zes tools werden uitgevoerd, vertoonde de provider geen lekproblemen op Perfect Privacy en Browser Leaks, maar slaagde de tests op IPX, Browser Leaks en DNS-lekken niet..

IPX

De resultaten die u hieronder ziet, zijn afkomstig van de test op de server in het Verenigd Koninkrijk. De VPN lekte helaas mijn oorspronkelijke IPv4 publieke en private IP-adres.

Daarom heb ik de informatie gecensureerd met een rood hoogtepunt, om mijn eigen identiteit te beschermen. Eén ding is zeker, Hola-proxy is helemaal geen veilige keuze!

Hola VPN Lektest IPLeak

IPLeak

IPLeak geeft meestal zeer nauwkeurige resultaten bij het beoordelen van een VPN en de verbinding ervan. Volgens de tool zijn uw IPv4-adres en DNS veilig.

De DNS-test onthulde echter plus 55 servers en kwam tijdens het proces 8 fouten tegen, dus nogmaals, ik zou een provider met zo'n reputatie niet vertrouwen!

Hola VPN Lektest IPX

DNSLeak

Voor het testen op DNSLeak, ben ik verbonden met dezelfde Britse server als met alle analyses. Deze tool gaf me de meest relevante en accurate resultaten van mijn verbinding.

Het gaf mijn exacte IPv4 openbare en privé-adres weer, samen met de juiste land- en stadsdetails, vandaar dat ik de resultaten heb vervaagd.

Hola VPN Lektest DNS-lek

Browserlekken

Browser Leaks is de derde tool uit de lijst die een lek van WebRTC en DNS vertoont. Mijn openbare en privé-IPv4-adressen waren duidelijk zichtbaar met Hola VPN.

Dit herhaalt dat de provider onveilig is en geen bescherming biedt tegen bewaking. Het is slecht om je identiteit verborgen te houden en ik zou het niet vertrouwen!

Hola VPN Lektest BrowserLeaks

Perfecte privacy

Ik heb twee tools van Perfect Privacy gebruikt om te controleren of mijn verbinding veilig is of niet. Een daarvan is de Check IP-tool en de andere is een DNS Leak Test-tool.

Zoals u kunt zien, tonen de resultaten aan dat Hola VPN uw identiteit verborgen houdt, maar ik denk dat dat de fout van de tools is, aangezien drie verschillende services wel lekkageproblemen vertoonden.

Hola VPN Lektest Perfecte privacy

App-bestandscontrole

Waar een antivirusbedrijf als AVG en het Secure Line VPN-product met het GrayWare / Win32.Presenoker-virus kunnen worden geleverd, zijn Hola VPN-apps vrij van alle trojaanse paarden en malware.

De test werd uitgevoerd op de virustotal.com-website, waar u een bestand kunt uploaden en het kunt laten analyseren in meerdere antivirusservices om te controleren op rode tekens.

Hola VPN Virus Check op Virus Totaal

Transparantie

Om een ​​VPN-provider te vertrouwen, moet u meer weten over hun geschiedenis, eigenaars, hoofdkantoor, de raad van bestuur, enz. Dergelijke informatie is niet gemakkelijk beschikbaar via elke service.

Daarom heb ik besloten om een ​​transparante VPN-gids te maken, waar je me reacties van verschillende providers kunt zien nadat ik ze INVASIVE-vragen per e-mail heb gesteld.

Ik hoef geen Hola VPN te e-mailen voor informatie over hun product. U vindt alles met betrekking tot de VPN op de “Over” of “DNA” bladzijde. Ik heb elk facet gescheiden voor eenvoudig lezen:

Hola VPN Review

 1. oprichters: Ofer Vilenski en Derry Shribman
 2. Teamleden: Limor Kidron (VP HR), (Ron KolCTO) en (Arik GiladGM)
 3. investeerders: DFJ (Silicon Valley), Trilogy (Seattle), Magma (Israël), Horizons Ventures (Hong Kong) en Orange (Frankrijk).

De VPN biedt niet “Warrant Canaries” en het is nog niet door iemand gecontroleerd, maar ik zal proberen hier binnenkort een meer gedetailleerd antwoord van Hola VPN te krijgen.

pricing

Ik heb al details gegeven over hoe Hola VPN’De gratis versie werkt en gebruikt gebruikersbronnen voor bandbreedte en exitknooppunten om te voorkomen dat u geld uitgeeft.

De aanbieder biedt echter ook een premiumpakket. Hoewel de service nog steeds vrijwel hetzelfde is, is deze nog steeds goed voor het testen van de provider.

Abonnementen Keuzes

Doorgaans hebt u 4 verschillende abonnementskeuzes: maandelijks, halfjaarlijks, jaarlijks en 2-jarig abonnement. De maandelijkse prijzen beginnen bij $ 11,95.

Als u kortingen wilt gebruiken, kunt u kiezen voor abonnementen met langere looptijden. Het pakket van 6 maanden verlaagt bijvoorbeeld de maandelijkse prijzen tot $ 9,00.

Als u kiest voor de jaarlijkse, betaalt u $ 6,99 / mnd. - u bespaart een opmerkelijke 41% op de oorspronkelijke prijs, die elk jaar $ 83,88 in rekening wordt gebracht.

Voor de beste prijs raad ik gebruikers aan om voor het tweejarenplan te gaan. Het kost $ 3,99 per maand, in totaal tot $ 95,75 voor twee jaar, waardoor je een enorme korting van 66% krijgt!

Hola VPN-prijsoverzicht

Geldteruggarantie

Hola VPN biedt een gratis applicatie en een terugbetalinggarantie, die beide bases voor hun klanten dekt. U kunt de service testen wanneer u maar wilt.

De geld-terug-garantie duurt 30 dagen. Het is echter noodzakelijk om te weten dat Hola VPN zijn klanten voor de gek houdt wat betreft de prijsstelling.

Dit is de eerste die ik ooit van een dergelijk systeem in de industrie zie! “De Hola-service wordt voor elk platform afzonderlijk aangeboden. Als u zich dus op twee platforms heeft geregistreerd, zijn er twee betalingen.”

Dit is een tekst uit de sectie Veelgestelde vragen over facturering, waar de provider zorgen wegneemt dat een account tweemaal in rekening wordt gebracht. Nogal een slimme strategie om je klanten voor de gek te houden, Hola!

Servers

Na het installeren van de Hola VPN-app op mijn Android- en Windows-platform, merkte ik dat er geen exact aantal beschikbaar is. Van wat ik echter heb geteld, heb je 220+ servers voor verbinding.

De snelheid van deze servers was “okayish” maar de beveiliging was waanzinnig slecht. Zoals ik hierboven heb aangetoond, kan Hola VPN een verbinding niet correct coderen en beveiligen, waardoor uw informatie lekt!

Virtuele locaties testen

Om gebruikers een beter idee te geven over Hola Unblocker, heb ik een test uitgevoerd op hun servers. Dit was om te beoordelen of de providers’ servers zijn gebaseerd op de geadverteerde locatie of niet.

Ik heb verbinding gemaakt met een server in het Verenigd Koninkrijk, die me het IP-adres heeft gegeven: 213.229.67.83. Ik heb dit adres in de CA App Synthetic Monitor-ping-test geplakt.

Hola VPN virtuele locaties testen

De tool brengt de server naar meer dan 90 locaties over de hele wereld. Zoals u kunt zien, is de retourtijd vrij hoog voor andere locaties, maar in Verenigd Koninkrijk - Londen is het ms zo laag als 2.419 ms.

HolaVPN beoordeling

De tracert-tool van CA Technologies’ App Synthetic Monitor, verifieer deze bevindingen verder met een rtt van 4.709 ms. Dit betekent dat de server zich inderdaad in Londen bevindt.

Hola VPN virtuele locaties testen

Voor een compleet beeld heb ik ook het IP-adres dat ik van de server (213.229.67.83) en het eindpuntadres (151.236.46.162) heb gekopieerd en geplakt in de Hurricane Electric BGP Toolkit:

HolaVPN

Snelheidstests

Ik testte de prestaties van Hola VPN's door een snelheidstest uit te voeren op meerdere servers. Voor dit proces heb ik de beruchte Speedtest van Ookla voor Hola gebruikt’s VK-, VS-, Frankrijk- en Australische locaties.

Alle tests werden uitgevoerd op een 50 Mbps-verbinding. Op Australië ontving ik nauwelijks 5,51 Mbps download en 6,65 Mbps upload. Voor Frankrijk waren de resultaten niet veel anders.

Ik ontving een download van 7,54 Mbps en een upload van 4,11 Mbps. Voor de VS kreeg ik de hoogste 17,4 Mbps download en 4,76 Mbps upload en voor VK 13,7 Mbps download en 4,28 Mbps upload.

Dit geeft Hola VPN een gemiddelde snelheid van 10 Mbps download en 4 Mbps upload op uw 50 Mbps-verbinding, wat op zijn zachtst gezegd ongelooflijk slecht is.

Hola VPN Speedtest door Ookla

torrenting & verduistering

Helaas biedt de provider geen StealthVPN oftewel obfuscation-functie. Ik had nog steeds een vertegenwoordiger van mij om de service in China te testen (als onderdeel van onze 80+ provider’s analyse), maar het werkte niet.

De VPN functioneerde ook niet op andere locaties zoals Iran, Irak, Turkije en Egypte, waar VPN-verboden op handen zijn en vrij moeilijk te omzeilen zijn.

Met betrekking tot P2P / Torrenting heb ik een test uitgevoerd op IPLeak.net, die vroeg om een ​​magneetlink te downloaden en vervolgens de achtergrond achter het netwerk te beoordelen.

Hola VPN was niet succesvol in het verhullen van mijn oorspronkelijke IP-adres. Dit kan nadelig zijn voor torrenters, omdat ze forse DMCA-boetes moeten betalen vanwege het downloaden van inhoud van auteursrechtschendingen!

Hola VPN Torrenting-test

Streamen / deblokkeren - Hola Netflix

VPN's zijn waardevolle hulpmiddelen voor entertainment-nerds en snijders, die toegang willen hebben tot de geo-beperkte inhoud op VoD's zoals Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime en Hulu.

Als zodanig is het alleen maar redelijk om te verwachten dat Hola VPN dergelijke streamingplatforms deblokkeert, maar helaas waren de resultaten die ik kreeg teleurstellend.

Ik bezocht https://www.netflix.com en kreeg onmiddellijk een melding van Hola VPN om mijn locatie naar de Verenigde Staten of een ander land te verplaatsen.

Hola VPN Netflix deblokkeren

Ik klik “Verenigde Staten” omdat het de meeste titels in films en tv-programma's heeft en Hola VPN me heeft verteld in te loggen op mijn Netflix-account. Ik deed en vervolgens verbonden met de Verenigde Staten om te streamen.

HolaVPN Netflix deblokkeren

Zoals je kunt zien, is dit de fout die ik van Netflix heb ontvangen, waarin staat dat hun systeem me aantrof dat ik een deblokker of proxy gebruikte. Hola is vrij onbetrouwbaar voor streamers!

Hola VPN Netflix deblokkeer Review

Compatibiliteit

Compatibiliteit van apparaten is geen probleem voor Hola VPN, dat wereldwijd al meer dan 191 miljoen gebruikers beheert. U hebt apps beschikbaar voor Windows, Mac, iOS en Android.

Gebruikers kunnen zelfs extensies krijgen voor Google Chrome en Mozilla Firefox. De provider beweert zelfs te werken op Apple TV, maar geeft eigenlijk alleen instructies voor het instellen van een DNS.

Hola Android-applicatie

Na het downloaden / installeren van de “Onbeperkte gratis VPN - Hola”, u wordt verwelkomd met een menu dat u dat vraagt “inschrijven, don’t middelen delen” of klik op “De volgende”.

Als u voor de eerste kiest, moet u een abonnement kopen. Houd in gedachten dat Hola’s plannen worden anders beheerd op verschillende apparaten.

Dit betekent dat als u al een abonnement op Windows hebt, hetzelfde account niet werkt op uw Android. U zult moeten genieten van een andere transactie.

Als u voor het laatste kiest, moet u akkoord gaan met het delen van uw bronnen, waarna u toegang krijgt tot de “Hola Unblocker”, die meer als een proxy-browser werkt dan VPN.

Al mijn geïnstalleerde apps staan ​​netjes in het menu. Ik kan degene kiezen waar ik mijn locatie naartoe wil verplaatsen en vervolgens een server naar mijn smaak kiezen.

Als een andere optie kunt u eenvoudig op de landvlag in de linkerbovenhoek klikken, een server selecteren en vervolgens naar iets zoeken om relevante resultaten op die locatie te ontvangen.

Naar mijn mening is de app goed voor het deblokkeren, maar ik heb veel problemen ondervonden bij het gebruik van een VPN-server op verschillende apps. De bescherming was niet zo overtuigend en ik kwam connectiviteitsproblemen tegen.

Hola VPN Android-applicatie

Hola Windows-toepassing

De Hola Windows-applicatie die direct op de website kon worden gedownload, leek sterk op zijn Android-tegenhanger. U krijgt meestal geen VPN, VPN, maar een aangepaste Chrome-browser!

Ja, ik maak geen grapje. Hola VPN heeft eenvoudig de Chrome-browser geoptimaliseerd om een ​​reeks van zijn extensies op te nemen, waaronder de Video Accelerator, Ad-Blocker en Proxy / VPN.

Zonder een app die uw hele netwerk verhult en niet alleen de browserverbinding, lijkt Hola geen overtuigende optie om online anoniem te blijven.

Je hebt misschien veel locaties beschikbaar, maar dat is het zo ongeveer. De app is meer een proxy dan een echte VPN-service en biedt geen goede codering om uw identiteit verborgen te houden.

Hola VPN Windows-toepassing

Hola VPN Chrome / Mozilla-extensie

Deze gratis VPN voor Chrome is hetzelfde als de Windows-toepassing. De desktopversie voegt alleen andere services toe aan de browser, waaronder de Hola Google Chrome-extensie.

Als zodanig is het algehele ontwerp en uiterlijk volledig identiek. U kunt de “volmacht” op wanneer u maar wilt en verplaats uw locatie met behulp van 226 verschillende servers.

Vergeet echter niet dat deze Hola-extensie dezelfde betoverde verkopende gebruikers is’ bandbreedte voor de kosten van de gratis service. Dus als je er echt op vertrouwt?

Ik dacht het niet! Een betere keuze voor privacybewuste gebruikers is om te kiezen voor betrouwbare namen in de industrie zoals NordVPN, ExpressVPN, Surfshark en PureVPN met veilige browserextensies!

Hola VPN-browserextensie

Ondersteuning

In termen van ondersteuning biedt Hola gratis VPN geen 24/7 live chat. Ze hebben wel een e-mailhulp [@] hola.org, waar u contact kunt opnemen met hun technische medewerkers voor VPN-gerelateerde problemen.

Andere beschikbare opties voor ondersteuning zijn Facebook, Twitter en YouTube. Ze hadden zelfs een Google+ pagina, maar nadat ze waren afgesloten, is hun aanwezigheid verloren.

De laatste optie die u hebt om hulp te krijgen, is het gedeelte Veelgestelde vragen bezoeken, dat is geladen met relevante vragen die voldoende hulp zouden moeten bieden.

Hola VPN-ondersteuning

Veelgestelde vragen (FAQ's)

Als het gaat om het gebruik van Holavpn, kunnen gebruikers veel zorgen / vragen door hun hoofd hebben. In het licht hiervan heb ik enkele van de meest voorkomende vragen die we van onze gebruikers op één locatie krijgen, op een rijtje gezet. Raadpleeg de veelgestelde vragen hieronder voor het oplossen van problemen:

Is Hola VPN veilig om te gebruiken?

Zoals eerder vermeld, gedraagt ​​Hola zich meer als een proxy in plaats van een VPN-toepassing. Het maakt geen gebruik van codering om uw verkeer te verhullen, dus het verbergt uw internetactiviteiten niet.

Als zodanig wordt uw online identiteit aangetast, ongeacht op welk platform u Hola VPN gebruikt. Het is beter om te gaan voor prominente namen op de markt met een veilige reputatie.

Wat doet Hola VPN??

In navolging van het freemium-aanbod heeft Hola zowel gratis als betaalde abonnementen. De app zelf is gekoppeld aan veel verdachte activiteiten, zoals het gebruik van gebruikersapparaten als exit-notities om bandbreedte te besparen.

Er is zelfs controverse geweest over de VPN die uw informatie verkoopt aan derden. De provider bevindt zich misschien in de VPN-industrie, maar is eigenlijk een reden waarom de meeste mensen zich afkeren van privacytools!

Is Hola.org veilig?

De website zelf is volkomen veilig om te bezoeken. Het maakt gebruik van het HTTPS-protocol voor inkomend / uitgaand verkeer en zorgt ervoor dat uw gegevens veilig zijn, maar dit is beperkt tot alleen de website.

Hola Free VPN's Windows-, Mac-, iOS- en Android-applicaties zijn vrijwel nutteloos als u op zoek bent naar privacy en anonimiteit!

Wat betekent Hola?

Hola zelf is een Spaanse uitdrukking die verwijst naar “Hallo”, maar er is geen geschiedenis over waarom deze provider ervoor kiest de naam te gebruiken “Hola VPN” voor hun service.

Ik heb de provider gemaild voor meer informatie over hoe het bedrijf is ontstaan, hoe ze op de naam zijn beland, enz. Ik wacht nog steeds op het antwoord!

Eindoordeel

Zou ik Hola VPN aanbevelen??

NOOIT IN MIJN LEVEN! Gelegen in een land dat nauw verwant is aan FVEY, opname van sessie- / activiteitsinformatie, onvermogen om Netflix te deblokkeren, WebRTC / DNS / IP-lekproblemen, gebruikers oplichten door privégegevens te verkopen, ze te gebruiken als exitknooppunten ...

De service faalde in elk aspect van mijn beoordelingsproces. In eenvoudige woorden, het is een proxy-service op de markt gebracht als een VPN, die geen enkele privacy / beveiliging biedt. Gebruikers moeten wegblijven van deze gratis VPN-oplichting. Val niet voor zijn bedrieglijke marketingstrategieën!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me