Opera VPN Rask gjennomgang

Jurisdiksjon Canada
Pris Gratis
servere 3 regioner bare
Tømmerstokker Lagrer tilkoblingslogger
kryptering Ingen informasjon tilgjengelig
Fjern blokkering av Netflix Nei
torren Nei
Jobber i Kina Nei
anbefalt  Nei
nettsted https://www.opera.com/computer/features/free-vpn
kompatibilitet Chrome, Firefox

Opera VPN, som eies av SurfEasy, er bare tilgjengelig i Opera-nettleseren som en innebygd tjeneste, slik at brukere kan bruke Internett på en sikker måte. Det er ingen grense for båndbredde, den er gratis og fungerer med Netflix! OpenVPN-protokollen støttes imidlertid ikke, og trafikken din er sikret via proxy, noe som gjør den sårbar i høy grad.

På overflaten virker det som en god nok, gratis tjeneste. Men ikke så raskt som mange gratis tjenester som vi’har gjennomgått kom kort på mange fronter, spesielt beskytte brukerdata og personvern online.

Så er Opera VPN det samme, eller fungerer det på en annen linje?

Les denne omfattende Opera VPN-gjennomgangen fra BestVPN.co! Vi har også dekket vpn-anmeldelser av kjente merkevarer.

Contents

Opera VPN Jobber med Netflix

Den største proffen med Opera VPN er at den kan fjerne blokkering av flere Netflix-biblioteker til tross for at de er en gratis tjeneste.

Hvis du tenker hva’er stor i det? Da har du sannsynligvis ikke det’Jeg vet om Netflix’s VPN-forbud.

Netflix tilbyr forskjellige regionale biblioteker rundt om i verden, så hva’er tilgjengelige på Netflix i ett land er kanskje ikke tilgjengelige i det andre. For å komme seg rundt denne begrensningen, begynte brukerne å bruke Netflix for å hoppe over disse digitale gjerdene til Netflix kom tilbake med hevn.

Det beryktede Netflix VPN-forbudet kom på plass.

Og etter dette så du denne skjermen hvis du prøvde å koble til Netflix med en VPN.

Netflix VPN Ban

Dette forbudet gjorde mange VPN-er ubrukelige mot å fjerne blokkering av Netflix USA, Storbritannia og andre forskjellige biblioteker.

Og gratis VPN-er ble hardest rammet på grunn av dette, fordi å fjerne blokkering av Netflix nå krevde en stor mengde ressurser for å fortsette å rotere IP-er raskere enn Netflix kunne svarteliste dem.

Så da jeg fant Opera VPN som jobber mot å fjerne blokkering av Netflix i alle serverne som jeg testet, kom det som en stor overraskelse.

Dette er det største høydepunktet i denne Opera VPN Review.

Opera VPN-planer og prisanmeldelse

Jeg er ikke tilhenger av Opera, så jeg hadde egentlig ingen anelse om VPN-tjenesten. Jeg har akkurat begynt å analysere leverandøren, siden mange brukere trengte en bedre ide om sikkerheten deres.

Mens jeg gjennomførte Opera VPN-gjennomgangen, kunne jeg ikke finne prisinformasjon på nettstedet eller andre steder. Dette betyr at du kan bruke deres integrerte VPN-tjeneste nettleseren, uten å betale en eneste krone.

Siden Opera allerede har et sterkt rykte, forstår jeg hvorfor mange brukere kan velge tjenesten. Imidlertid, hvis vi er helt objektive, er gratis bare et deksel.

Produktet er faktisk ikke et “Virtual Private Network (VPN) -tjeneste, men snarere en proxy. Så det maksimale du kan gjøre med Opera VPN er å fjerne blokkering av geo-begrensede nettsteder.

Hvordan bruke Opera VPN?

I hele vår gjennomgangskarriere har vi aldri kommet over et enklere oppsett for en VPN enn Opera VPN.

Bare last ned Opera-nettleseren fra det offisielle nettstedet: https://www.opera.com.

Start nettleseren

Rett ved siden av URL-linjen, er det en “VPN” knapp. For å aktivere den, måtte jeg imidlertid gå til Meny > innstillinger > Personvern > VPN.

Opera VPN er helt gratis å bruke, da jeg ikke fant noen abonnementsplaner i det hele tatt.

Du kan endre servere gjennom samme innstillingsrute i nettleseren bare ved å bla gjennom den tilgjengelige listen.

Tilbyr Opera en gratis VPN

Opera VPN-betalingsmetoder gjennomgang

Siden Opera VPN er en “Gratis” tjenesten, støtter den ikke betalingsmetoder. Dette fordi det rett og slett ikke byr på noe “premium” som kan kreve kjøp.

Nettleseren akkurat som Mozilla Firefox og Google Chrome er tilgjengelig for å laste ned GRATIS. Til og med tilleggene som er tilgjengelige i Opera’s dedikerte butikk kan alle lastes ned gratis. Det er ikke behov for betalingsmetoder!

Opera VPN-servere og gjennomgang av ytelser

Opera VPN tilbyr en veldig tvetydig serverliste.

Du får bare tre muligheter å koble til:

  • Amerikanerne
  • Europa
  • Asia

Uansett hvilken av dem du kobler deg til, har du ingen sikkerhet for hvilken by / beliggenhet / land du blir dirigert fra.

Serverne er ikke beskyttet av noen form for kryptering eller protokollstøtte, og de lider også av IP-lekkasjer (jeg fant ut at det lekker min IP minst 3 ganger i 7 forskjellige tester).

Serverlisten er mindre hvis vi sammenligner den med andre toppleverandører (NordVPN tilbyr 5700+ servere), det imponerte meg at jeg kunne bruke den til å fjerne blokkering av Netflix, men bortsett fra det, faller Opera VPN helt til å kommandere noen form for myndighet her.

Opera VPN Speed ​​Test Review

For å få en bedre forståelse av påliteligheten og båndbredden til Opera VPN bestemte jeg meg for å gjennomføre en hastighetstest på 50Mbps-tilkoblingen. Jeg har presentert resultatene i tabellen nedenfor:

Server Ping nedlasting Laste opp
forente stater 159ms 32.4Mbps 37.8Mbps
Canada 133ms 40.2Mbps 23.4Mbps
Tyskland 203ms 30.7Mbps 29.1Mbps
Singapore 119ms 32.9Mbps 32.7Mbps
Nederland 102ms 34.5Mbps 33.3Mbps

Opera VPN Personvern og sikkerhet

Tidligere fortalte jeg brukere at Opera har hovedkvarter i Norge. VPN-tjenesten deres blir gjort tilgjengelig gjennom et datterselskap kalt SurfEasy. Nå kan forkjemper for personvern og de som er opptatt av internettlovgivning vite at Norge opprettholder og beskytter retten til brukernes personvern.

Mange av lovene og lovene har en tendens til å være gunstige for den gjennomsnittlige Joe. Imidlertid er SurfEasy ikke så pålitelig! Gjett hvorfor? Tjenesten som har integrert proxy-teknologien i flaggskipets nettleser, har hovedkontor i CANADA!

La oss ikke glemme at Canada er medlem av Five and Fourteen Eyes Alliances. Denne gruppen av etterretninger inkluderer navn som USA, Storbritannia, New Zealand, Australia og Canada. Som sådan kan du forvente at regjeringene deres unner seg masseovervåkning.

Faktisk innfører de fleste land under EU og USA jurisdiksjoner til og med obligatoriske lover om datalagring. Dette betyr at ikke bare Opera VPN logger all informasjonen din. Imidlertid, når etterspørselen fra den kanadiske regjeringen, vil de overlate private data.

Ting ble stadig forvirrende når du vurderer Opera VPN. Du vet egentlig ikke hvem som eier hva! I en diskusjon med Android-politiet i april 2023, informerte Opera PR om at VPN-appen deres ikke lenger er en del av nettleserprogramvaren deres.

Dette er enten et triks for å unngå tilbakeslag fra å være basert i Canada, eller bare dårlig markedsføring og PR som har resultert i massiv forvirring rundt det virkelige hovedkvarteret for VPN-tjenesten deres. Uansett vil jeg unngå å legge privatlivet til Opera’s VPN-tjeneste.

Opera VPN-protokoller / krypteringsgjennomgang

Det er praktisk talt ingen informasjon om protokoller eller krypteringer som brukes av Opera VPN noe sted.

Dette betyr at Opera ikke er en VPN men en proxy, som skjuler IP-en din, men er ekstremt ubrukelig hvis du vil ha beskyttelse og sikkerhet på toppnivå på nettet.

Så hvis du tenker på å bruke Opera VPN for å beskytte deg mens du gjør en sensitiv økonomisk transaksjon, er det bare å slippe ideen akkurat nå.

Opera VPN P2P / Torrenting gjennomgang

Opera VPN er ikke bra for Torrenting i det hele tatt.

Det lider av IP-lekkasjer, og det har praktisk talt ingen sikkerhetsdekning for å beskytte deg mot copyright-troll.

For å fjerne ytterligere tvil nevner Opera VPN også tydelig på VPN-siden sin at den ikke støtter P2P / Torrenting. Derfor er det viktig at brukere unngår å dele / laste ned torrenter for enhver pris når de bruker Opera VPN.

Gjennomgang av Opera VPNs personvernregler

Som nevnt tidligere er Opera VPN ikke akkurat en virtuell-privat nettverkstjeneste, men snarere en proxy-server. Selv om den gir all funksjonaliteten du trenger fra en VPN, er et flertall av funksjonene bare begrenset til nettleserdataene dine.

Dette betyr at leverandøren kun krypterer data som er overført fra nettleseren din og internett. Som et resultat kan det hende at tjenesten ikke er helt trygg. Det ligner faktisk på å låse døren til hjemmet ditt, men lar vinduene være åpne.

Den låste døren sikrer viss sikkerhet, men inntrengere kan fremdeles bryte / låse opp vinduene. Dette reduserer sikkerhetsnivået du åpenbart får. Jeg undersøkte den gamle siden for personvern (da Opera VPN hadde et eget dedikert nettsted) for ytterligere detaljer om VPN-beskyttelsen.

Tjenesten oppgir at den ikke logger på tilkoblings- / sesjonsinfo, men som jeg avdekket tidligere, er dette usant. Siden det er en gratis tjeneste, trenger du selvfølgelig ikke oppgi navn, e-postadresse og annen viktig personlig informasjon.

Å akseptere Opera VPNs-regler betyr imidlertid også at du godtar SurfEasy’s Datapolitikk fordi det er den regjerende tjenesten. Selv om det ikke er tydelige detaljer om hvilken informasjon som er lagret, er det ditt ansvar å være forsiktig før du deler personopplysninger.

Er Opera VPN Safe?

Opera VPN er en proxy så ikke’t feil det for en VPN bare fordi det er der i navnet.

Det gjør det ikke’t tilby noen form for kryptering, protokoll, kill switch eller bokstavelig talt enhver annen barriere som andre VPN-er gjør for å holde din anonymitet beskyttet online.

Opera VPN kundesupportanmeldelse

Opera VPN tilbyr ikke noen form for kundestøtte i det hele tatt.

Live chat, kontaktskjema eller til og med generere en billett? Du vant’t kunne finne noe sånt for Opera VPN.

Den eneste tilgjengelige støtten er gjennom en FAQ-seksjon.

Du vil motta detaljerte svar på vanlige spørsmål. Det er bare om det.

Som et alternativ til vanlige spørsmål, kan du vurdere å stille spørsmål på Opera-forumet, men selv det gjør det ikke’t har en dedikert seksjon for Opera’s VPN-tjeneste.

Det er mange VPN-er med dårlig kundestøtte, men Opera VPN er sannsynligvis blant de aller verste.

Opera VPN Device Compatibility Review

Opera VPN er bare tilgjengelig for Opera-nettlesere.

Ingen app er tilgjengelig for Windows, Mac, Android, iOS eller til og med andre nettlesere.

IOS og Android ble avviklet av leverandøren, så nå er det der bare på Opera-nettleseren.

Men problemet her er at Opera-nettleseren ikke er verden’er mest populær eller til og med en populær nettleser for det.

Google Chrome, Mozilla Firefox er de to mest foretrukne nettleserne, men Opera VPN gjør det ikke’t jobbe med dem.

På kompatibilitetsfronten gjør ikke Opera VPN det’t fortjener å få en rangering fra oss.

Opera VPN gjennomgang Reddit

Min Opera VPN-anmeldelse og beste vpn reddit avslører at tjenesten har en veldig aktiv tilstedeværelse på Reddit. Du kan finne forskjellige tråder der brukere leter etter løsninger angående problemer med nettlesertillegg og smarttelefonapplikasjoner.

Du har mange aktive samfunnsmedlemmer til stede for å tilby løsninger på forskjellige problemer. Nedenfor kan du finne en tråd der brukere diskuterer Opera VPNs handling for å fjerne nettstedet og appene sine, og bare etterlater en Windows-nettleser VPN tilbyr:

Opera VPN-alternativ fra androidapps

Endelig dom

Nei.

Hvis du skulle spurt meg hvor bra er Opera VPN? Jeg vil si, det er en av de mest uønskede VPN-ene der ute, selv som en gratis.

Bortsett fra å fjerne blokkering av Netflix, gjør Opera VPN lite annet.

Den’er i utgangspunktet en ett-triks ponni.

Opera VPN vant’t beskytte sikkerheten din på nettet, den har ingen apper, den har ingen form for kundestøtte, den gjør det ikke’Jeg støtter Torrenting, serverparken er liten, og det er tvetydighet om hvilken jurisdiksjon den opererer fra.

Det er absolutt ingen grunn for oss å anbefale det i denne Opera nettleserens VPN-gjennomgang.

Det gode

  1. Fjern blokkering av Netflix.
  2. Gratis VPN-tjeneste.

Det dårlige

  1. Ingen kundestøtte.
  2. Ingen plattformkompatibilitet.
  3. Bruker Google DNS-servere i stedet for proprietære.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  StrongVPN sikkerhetsoversikt