VPN dobavljači i njihova upotreba lažnih (virtualnih) poslužitelja

Kako dublje zalazim u tehničke značajke VPN usluga kako bih prosudio njihovu autentičnost, završio sam u sloju složenosti koja slijedi po mjeri. Ponekad se čini nestvarnim.

Ako korisnici ne paze na VPN blokove ili internetske neprijateljske nadležnosti, moraju biti oprezni u vezi s invazivnim pravilima prijavljivanja i propuštanjem WebRTC / DNS / IP adresa.

Sada čak morate držati svoju obranu za davatelje koji koriste lokacije FAKE poslužitelja. Da, to je nažalost stvar. Naravno, što više znate, to bolje.

Zbog toga BestVPN.co usko surađuje s IT i mrežnim stručnjacima kako bi odgovorio na pitanja korisnika, koji žele znati što’je najbolja VPN usluga, a koju nije rizično koristiti.

U svjetlu toga, stvorio sam ovaj detaljni vodič koji se tiče “Lažne lokacije VPN poslužitelja” odnosi se kao “Virtualni poslužitelji” od pružatelja usluga na tržištu. Nadam se da će odgovoriti na sva vaša pitanja!

Najbolji VPN poslužitelji

 1. Je li loše da VPN usluge koriste virtualne poslužitelje?
 2. Zašto davatelji VPN-a koriste ove lažne poslužitelje?
 3. Testiranje VPN dobavljača i njihovih poslužitelja
 4. Pružatelji usluga koji koriste virtualne lokacije

Što su lokacije virtualnog VPN poslužitelja?

Neki pružatelji usluga na tržištu možda nisu baš iskreni u pogledu ponude usluga. Tvrde da nude fizičke poslužitelje na različitim lokacijama, ali neki su od njih zapravo virtualni.

To znači da se povezujete na poslužitelj koji se nalazi u jednoj zemlji, ali primate IP adresu iz jedne dodijeljene drugoj zemlji. Na primjer, poslužitelj u Kini zapravo bi mogao biti iz SAD-a.

Dobijate kinesku IP adresu, ali ruta za praćenje označava usmjeravanje veze s poslužitelja u SAD-u. Zbog toga se postavlja jedno čudo: postoje li VPN-ovi poslužitelji na egzotičnim lokacijama?

U mnogim slučajevima odgovor je ne, posebno za Free VPN Swindles. Međutim, našao sam obilje vrhunskih usluga krivih za iste, o čemu ću u nastavku raspravljati sa stvarnim primjerima.

Je li loše da usluge koriste virtualne VPN virtualne lokacije?

Postoji razlog zašto zovem ove virtualne poslužitelje “lažan”. Oni su loši, jer vaši podaci prolaze kroz poslužitelje u različitim dijelovima svijeta, prije nego što stignu do krajnjeg odredišta.

Što reći kako su ti virtualni poslužitelji sigurni od cyber-kriminalaca, tajnih obavještajnih agencija ili lovaca zbog kršenja autorskih prava? Nema garancije!

Server se može nalaziti u nadležnosti FVEY

Jednostavan alat rute za traženje može naznačiti odakle potiče IP, a zatim možete kopati malo dublje kako biste pronašli podatkovni centar za tu određenu IP adresu.

Na temelju mojih testova, većina virtualnih lokacija potječe iz podatkovnih centara u nadležnostima 5, 9 i 14 očiju, koji upravljaju vlastitim servisima, prodaju goli metal ili virtualne poslužitelje.

To je nevjerojatno alarmantno, jer su ga zemlje obilježile kao “Internetski neprijatelji” nameću obvezne prakse čuvanja podataka za davatelje internetskih usluga, telekomunikacijske pružatelje i podatkovne centre.

Kao rezultat toga, čak i ako pokušate izbjeći pristup svojim privatnim podacima u tim zemljama, može doći do usmjeravanja s poslužitelja prisutnog u FVEY-u, koji sprema evidenciju sesija / aktivnosti.

Korisnici mogu primiti lošu brzinu zbog udaljenosti poslužitelja

Kad se povežete s lažnim (virtualnim) poslužiteljem, očekujte veliko smanjenje performansi i brzine. To je zato što bi stvarni poslužitelj mogao biti daleko od lokacije na kojoj ste i sami povezani.

Na primjer, kad sam se povezao s pakistanskim serverom VyprVPN-a, ruta u tragovima identificirala je pravi poslužitelj sa sjedištem u Izraelu. To je velika razdalja koju treba prevladati.

Ova udaljenost čini razliku između VPN veze koja je brza, stabilna i konzistentna u odnosu na onu koja je neredovita i uzrokuje mnoge probleme s povezivanjem..

Kupci plaćaju pretplate samo za pristup lažnim poslužiteljima

Davatelji mogu koristiti jak marketing za prodaju ideje o privatnosti s lažnim (virtualnim) lokacijama, ali istina ostaje konstantna: kupci ne dobivaju prave lokacije VPN poslužitelja za koje su platili.

Kad se prijavite za VPN uslugu i povežete se s određenim poslužiteljem, jedino je razumno vjerujete da se poslužitelj nalazi u toj određenoj zemlji..

Dakle, davatelji VPN-a koji zapravo lažu o stvarnoj lokaciji SERVER-a velika je izdaja povjerenja, i trebali biste ih smatrati odgovornim za to, posebno ako tvrde da su svi njihovi serveri goli metal!

Zašto davatelji VPN-a koriste ove lažne poslužitelje?

Mnogi pružatelji usluga otkrivaju da koriste izmišljene lokacije. Većina ih tvrdi da koriste servere od golog metala za ispunjavanje zahtjeva kupaca o geo-podmetanju.

Međutim, to varira ovisno o davatelju usluga. Na primjer, neki su iskreni u korištenju virtualnih lokacija, tj. ExpressVPN, PureVPN, VyprVPN i Hide My Ass.

Nakon pregleda i testiranja njihovih poslužitelja, saznao sam da su upotreba takvih lažnih poslužitelja korisna za davatelje usluga. Ispod je nekoliko razloga kako:

Isplativa - štedi puno novca

Prvi i osnovni razlog za pružatelje usluga koji ulažu u virtualne lokacije je ušteda NOVCA. Troškovi golih metalnih poslužitelja mogu biti prilično skupi, pogotovo ako su vam potrebni na više lokacija.

Kao rezultat toga, pružatelji VPN-a odlaze u podatkovne centre u različitim zemljama kupujući planove za virtualne poslužitelje. Korištenje jednog poslužitelja za pristup brojnim lažnim lokacijama značajno smanjuje troškove.

Samo pokretanje VPN-a prilično je skupo, jer davatelji usluga moraju plaćati ažuriranja / razvoj aplikacija, tehničku podršku, proširenje poslužitelja itd. Dakle, koji davatelj usluga ne bi želio uštedjeti novac?

Marketinški trik - Više poslužitelja = Velika žalba

Mnogi davatelji mogu to odbiti, ali kupuju lažne (virtualne) poslužitelje za manje troškove kako bi povećali vjerodostojnost i dobili više kupaca. Opet, ovo je izdaja vašeg povjerenja.

Ako davatelj koristi lažne lokacije, trebali bi biti iskreni u vezi s tim, slično kao ExpressVPN - koji čak navodi sve 3% virtualnih poslužitelja (što predstavlja 1% njegovog ukupnog prometa).

Inače, oglašavanje brojnih lokacija VPN poslužitelja samo je marketinška taktika koja će proizvod učiniti privlačnijim netizenima, što će na kraju prodati više VPN pretplata.

Zahtjevi kupaca - poslužitelji na teškim lokacijama!

Nije potrebno da se svaki pružatelj usluga koji investira u virtualne lokacije smatra sjenom. Nakon što sam naučio više o različitim zakonima zemlje, shvatio sam da je dobivanje poslužitelja zapravo težak zadatak.

Kupci neprestano traže davatelje usluga za implementaciju poslužitelja u zemljama sa strogim internetskim zakonima kao što su Iran, Irak, Turska, Bangladeš, UAE, Egipat, Rusija i Kina.

Ako davatelj ne može dobiti pristup dobrom poslužitelju, pruža virtualno mjesto poslužitelja kako bi klijentima dao IP adresu na željenom mjestu krajnje točke. Evo što ExpressVPN ima za reći:

ExpressVPN ima stroge standarde za poslužitelje kako bi se osiguralo da ste u mogućnosti da se povežete na pouzdan, pouzdan i sa dosljedno velikim brzinama. U nekim zemljama može biti teško pronaći poslužitelje koji ispunjavaju ove kvalifikacije. Lokacije virtualnog VPN poslužitelja omogućuju vam povezivanje s takvim zemljama, a pritom pružaju kvalitetu veze koju očekujete od ExpressVPN-a.

Testiranje dobavljača i njihove VPN servere

Uz toliko neizvjesnosti u pogledu fizičkih i virtualnih poslužitelja, samo je pametno da korisnici provode pravilan test za utvrđivanje TRUDH-a. Učinio sam isto i rezultati su bili fascinantni!

U nastavku ću navesti neke davatelje usluga koji su poznavali virtualne lokacije, a otkrivat ću i rezultate za stvarne fizičke poslužitelje. Za svaku VPN koristio sam četiri različita alata za potvrdu istinitih lokacija:

 1. Alat za testiranje Pinga sa Sintetičkog monitora aplikacije CA
 2. Alat Traceroute sa sintetičkog monitora aplikacije za aplikaciju CA
 3. BGP Toolkit tvrtke Hurricane Electric Services
 4. Alat za naredbu a.k.a. CMD u sustavu Windows 1

Da bih razumio kako zajedno koristim te alate, u nastavku sam istaknuo postupak testiranja. Slijedite iste upute za provođenje vlastitih testova poslužitelja za različite VPN-ove.

1. korak: Pinging poslužitelja na 90 različitih lokacija

Proces se sastoji od prvog testiranja poslužitelja putem ping alata. Ima preko 90 različitih lokacija širom svijeta, što olakšava analizu povratnog vremena (RTT) u različitim zemljama i gradovima. Što je niže vrijeme (ms), to je server bliži.

Na primjer, recimo da sam testirao server smješten u UAE. (Ms) vrijeme tijekom ping testa trebalo bi pokazati niži RTT za obližnje gradove poput Dubaija, Šarje ili Abu Dabija. Međutim, u stvarnosti je to obično puno više u odnosu na lokaciju koja je potpuno udaljena, u SAD-u.

Ako je vrijeme RTT-a za SAD malo, ali više za samu lokaciju UAE - možete odrediti da se poslužitelj nalazi negdje u SAD-u i da jednostavno imate pristup IP adresi sa krajnjim odredištem UAE. Koristite VIRTUAL poslužitelj.

Korak 2: Praćenje poslužitelja putem ASM-a i CMD-a

Za potvrdu ovih nalaza, sljedeći korak je korištenje alata za praćenje. Ovo omogućava korisnicima da izmjere udaljenost duž mreže do krajnjeg poslužitelja. Na primjer, traceroute do UAE pokazuje da je VPN poslužitelj udaljen 20 ms, što znači da se nalazi daleko.

Međutim, ako je udaljen samo 2 ms, možete dobiti jasan uvid u to da se poslužitelj zapravo nalazi u UAE. Ovdje je CMD “tracert” dolazi u obzir što vam omogućuje da shvatite odakle veza počinje prije pingovanja na IP adresu krajnje točke.

Korak 3: Provjera IP adrese i lokacije njezinog podatkovnog centra

Sada jednostavno uzimam IP i zatim je zalijepim u BGP alatni aparat tvrtke Hurricane Electric Services, koji je direktorij IP adresa podijeljen s ISP-ovima širom svijeta..

Ako IP adresa otkriva da se podatkovni centar nalazi u SAD-u, možete potvrditi da koristite FAKE UAE SERVER. To ne znači da imate problema s deblokiranjem web stranica sa sjedištem u UAE.

Pružatelji usluga koji koriste virtualne lokacije

  1. Lokacije poslužitelja VyprVPN
  2. Lokacije ExpressVPN poslužitelja
  3. Lokacije poslužitelja Surfshark
  4. Lokacije HideMyAss poslužitelja
  5. Lokacije PureVPN poslužitelja

VyprVPN

Sa sjedištem u Švicarskoj i kojim upravlja Golden Frog, VyprVPN se plasirao na tržište 2009. godine. Za to vrijeme uspio je razviti snažnu reputaciju u pogledu brzine i pouzdanosti.

Oni također imaju provjerenu politiku bez zapisnika, koju je revidirala Leviathan Security Group. Pružatelj usluga ne uskraćuje korištenje virtualnih lokacija i ima posvećenu stranicu o toj temi.

VyprVPN adrese poslužitelja

Konačno, prijava s davateljem ovisi o potrošačima, upravo pokazujem kako izgleda virtualni poslužitelj. Za to sam prvo dobio pristup adresama VyprVPN poslužitelja sa njihove stranice za podršku.

Odabrao sam njihov pakistanski - Karachi poslužitelj za testiranje: pk1.vpn.goldenfrog.com. Kopirao sam i zalijepio ovaj poslužitelj u Ping Test alat iz ASM-a.

VyprVPN ASM Ping test - pakistanski poslužitelj

Alat je poslužitelj pingao na više od 90 različitih lokacija, ali nijedna nije bila u neposrednoj blizini zemalja Južne Azije ili čak susjedne zemlje, Indije.

Imajte na umu da je niži RTT, što je server bliži. A min.rtt sa pakistanskog poslužitelja stigao je iz izraelske lokacije - Kiryat-Matalon.

VyprVPN ASM Ping test - pakistanski poslužitelj 2

Da bih to potvrdio, najprije sam sproveo traženje putem servera u Pakistanu, ali RTT je bio poprilično visok. Tada sam odlučio izvesti još jednu tragaturu, ali ovaj put iz Izraela - Kiryat-Matalon.

Kao što možete vidjeti dolje, vremena pinga bila su nevjerojatno brza, pokazujući nizak (ms) IP-adrese Izrael - Kiryat-Matalon. Ovo potvrđuje da se poslužitelj doista nalazi u Izraelu.

VyprVPN ASM Traceroute Test - pakistanski poslužitelj

Za daljnju provjeru izvršio sam još jedan test praćenja s tražilice putem CMD alata izravno putem “tracert” naredba. To olakšava razumijevanje cijelog postupka pingiranja za poslužitelj.

VyprVPN CMD traceroute test - pakistanski poslužitelj

Jednostavno uzmem IP adresu, prije posljednjeg pinga, a sada koristim BGP alatni aparat tvrtke Hurricane Electric Services za utvrđivanje lokacije podatkovnog centra.

Ako se pitate zašto neke IP adrese nedostaju u ping testu, zamaglio sam ih kako bih zaštitio svoju privatnost i lokaciju, ali rezultati BGP-a potvrđuju sve naše testove:

VyprVPN BGP Toolkit Test - Pakistanski poslužitelj u Izraelu

Tako provjeravate autentičnost poslužitelja i jesu li oni zapravo smješteni na lokaciji za koju tvrde. Pakistanski poslužitelj je virtualno mjesto s fizičkim poslužiteljem prisutnim u Izraelu.

Za VyprVPN oni zapravo otkrivaju upotrebu virtualnih lokacija na njihovom popisu adresa VPN poslužitelja, tako da je sve dobro. Pored njihovih pakistanskih poslužitelja, evo ostalih fiktivnih lokacija VPN poslužitelja pronađenih s VyprVPN.

Australija (preko Singapura) Njemačka (preko Nizozemske) Portugal (preko Nizozemske)
Austrija (preko Nizozemske) Indonezija (preko Singapura) Poljska (preko Nizozemske)
Argentina (preko SAD-a) Italija (preko Nizozemske) Filipini (preko Singapura)
Alžir (preko Izraela) Island (preko SAD-a) Grad Panama (preko SAD-a)
Brazil (preko SAD-a) Indija (preko UAE) Katar (preko UAE)
Bahrein (preko UAE) Irska (preko SAD-a) Rusija (preko Nizozemske)
Bugarska (preko Nizozemske) Latvija (preko Singapura) Rumunjska (preko Nizozemske)
Belgija (preko Nizozemske) Luksemburg (preko Nizozemske) Španjolska (preko Nizozemske)
Češka (preko Nizozemske) Litva (preko Nizozemske) Slovačka (preko Nizozemske)
Kostarika (preko SAD-a) Lihtenštajn (preko Nizozemske) U Sloveniji (preko Nizozemske)
Kolumbija (preko SAD-a) Malezija (putem Singapura) Švedska (preko Nizozemske)
Danska (preko Nizozemske) Meksiko (preko SAD-a) Saudijska Arabija (preko UAE)
Egipat (preko Izraela) Maldivi (preko Singapura) Tajvan (preko Hong Konga)
Francuska (preko Nizozemske) Makao (preko Hong Konga) Turska (preko Nizozemske)
Finska (preko Nizozemske) Maršalovi otoci (preko Singapura) Tajland (preko Singapura)
Grčka (preko Izraela) Norveška (preko Nizozemske) Ukrajine (preko Nizozemske)
Vijetnam (preko Singapura)

Jedino što je sumnjivo o VyprVPN-u’Na lokacijama se nalazi većina njih u Nizozemskoj i Singapuru, a podatkovni su centri u SAD-u.

Nakon analize mnogih IP adresa krajnjih točaka na više poslužitelja, imena poput SoftLayer, Data Foundry i Powerhouse Management neprestano su se pojavljivala.

Imajte na umu da podatkovni centri u SAD-u moraju poštivati ​​zakone o obveznom čuvanju podataka. Da ne spominjem, zemlja je savez FVEY.

ExpressVPN

Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, ExpressVPN postoji kao sveobuhvatni krug na tržištu VPN-a, nudeći izvanredne značajke / alate, performanse, pouzdanost i anonimnost korisnicima.

Slično kao i kod VyprVPN, ExpressVPN ne krije da koristi virtualne lokacije. Zapravo imaju posvećenu stranicu koja pruža sve informacije o njihovim poslužiteljima.

Za manje od 3% ExpressVPN-a’s broja poslužitelja, registrirana IP adresa odgovara zemlji na koju ste se odlučili povezati, dok se server fizički nalazi u drugoj zemlji, obično u blizini. To se nazivaju virtualne lokacije VPN poslužitelja i pomažu vam da vaša veza bude brza, sigurna i pouzdana.

Još uvijek ih testiram kako bih obavijestio korisnike da, bez obzira koliko pouzdan / popularan servis, i dalje možete očekivati ​​da će se upuštati u različite sjenovite prakse kako bi zadržali svoj proizvod u radu.

Za to sam se prijavila na svoj ExpressVPN račun i kliknula “Postavljanje ExpressVPN” gumb i zatim “Ručna konfiguracija”. Ovdje možete pronaći adrese poslužitelja za OpenVPN i PPTP & L2TP / IPSec veze.

Adresa poslužitelja ExpressVPN

Adrese poslužitelja su već dostupne za PPTP & L2TP / IPSec veze. Stoga, ako želite testirati poslužitelj, jednostavno odaberite jednu lokaciju i koristite ASM ping alat za testiranje njegovih puta.

Ako preuzmete .ovpn datoteku, jednostavno je možete pokrenuti putem preglednika Chrome i pronaći adresu poslužitelja. Postupak je prilično jednostavan i ne zahtijeva nikakve dodatne napore.

Identifikacija adrese poslužitelja ExpressVPN .ovpn

Za testiranje sam prvo izabrao indonezijski poslužitelj iz PPTP-a & L2TP / IPSec kategorija. Adresa poslužitelja je sljedeća: indonesia-ubuntu-l2tp.xvnet.net.

Zalijepio sam adresu poslužitelja u App Synthetic Monitor Ping test i čekao dok alat nije pokrenuo poslužitelj na više od 90 različitih lokacija širom svijeta.

ExpressVPN ASM Ping test - indonezijski poslužitelj

Što se tiče očekivanih rezultata, ako testiram server u Indoneziji, on bi trebao biti lociran u zemlji. Međutim, RTT’pokazuju sasvim drugu priču.

Iako je RTT za Indoneziju prilično manji od većine zemalja svijeta, najistaknutiji rezultati koje sam dobio bili su od pjevača iz Pinga iz Singapura.

ExpressVPN ASM Ping test - indonezijski poslužitelj 2

Ako vidite dolje, primijetit ćete minimalno, prosječno i maksimalno vrijeme obilaska puta za indonezijski poslužitelj u Singapuru znatno manje nego u samoj Indoneziji..

Tamo gdje je Indonezija bila u dodiru s 15.904 do 16.683 (ms), ping na singapurski poslužitelj dirnuo je vrtoglavih 2.042 do 2.208 (ms) na max..

ExpressVPN ASM Ping test - indonezijski poslužitelj 3

To znači da se poslužitelj nalazi u Singapuru i jedini način da se to provjeri je provođenje praćenja s ASM i CMD oba.

Na ASM-u sam zapravo vodio trag iz Singapura. Kao što vidite, traceroute označava da RTT (ms) iz Singapura jedva traje 1.877.

ExpressVPN ASM traceroute test - indonezijski poslužitelj

Na CMD-u možete vidjeti da je bez unosa odakle voditi pratiti praćenje IP krajnje točke isti kao kod ASM Traceroute testa: 174.133.118.131.

ExpressVPN CMD traceroute test - indonezijski poslužitelj

Za daljnju provjeru zalijepim ovu IP adresu u BGP alatni aparat tvrtke Hurricane Electric Services kako bih odredio lokaciju podatkovnog centra.

Rezultati potvrđuju našu nagađanje. ExpressVPN’s indonezijski poslužitelj je zapravo VIRTUAL, rutira se iz Singapura, ali preko podatkovnog centra iz SAD-a: http://www.softlayer.com.

ExpressVPN BGP Toolkit - indonezijski poslužitelj u SAD-u

Pored Indonezije, evo drugih lokacija Express VPN poslužitelja (koja su izmišljena). Popis se širi na 33 poslužitelja, što čini 3% pružatelja usluga’ sveukupni poslužitelji širom svijeta.

Armenija (preko Nizozemske) Laos (preko Singapura)
Andora (preko Nizozemske) Makedonija (preko Nizozemske)
Brunej (preko Singapura) Crna Gora (preko Nizozemske)
Butan (preko Singapura) Monako (preko Nizozemske)
Bjelorusija (preko Nizozemske) Mjanmar (preko Singapura)
Bangladeš (preko Singapura) Mongolija (preko Singapura)
Bosna i Hercegovina (preko Nizozemske) Malta (preko Nizozemske)
Kambodža (preko Singapura) Nepal (preko Singapura)
Ekvador (preko Kolumbije) Peru (preko Kolumbije)
Gvatemala (preko Kolumbije) Filipini (preko Singapura)
Indonezija (preko Singapura) Pakistan (preko Singapura)
Otok Man (preko Nizozemske) Šri Lanka (preko Singapura)
Indija (preko UK) * Turska (preko Nizozemske)
Dres (preko Nizozemske) Urugvaj (preko Argentine)
Kazahstan (putem Singapura) Vijetnam (preko Singapura)
Lihtenštajn (preko Nizozemske) Venezuela (preko Brazila)

Surfshark

Sa sjedištem na Britanskim Djevičanskim otocima, Surfshark je nova usluga VPN-a, koja je na tržište stigla u proljeće 2018. Tijekom ovog kratkog vremena, davatelj je postao prilično poznat.

Nudi aplikacije za sve platforme / uređaje, napredne alate za privatnost, snažnu tehničku podršku i sve što biste očekivali od hit VPN usluge. Surfshark ipak nije iskren.

Surfshark Virtual Locations - Chat transkript

Približio sam se njihovoj podršci za chat uživo kako bih saznao više o ponudi virtualnih / fizičkih poslužitelja, ali predstavnik je u potpunosti negirao da ima fiktivne lokacije.

To je bila laž, jer Surfshark doista koristi virtualne poslužitelje. Proveo sam test na njihovom indijskom poslužitelju in-mum.prod.surfshark.com prvo putem ASM-a’s Ping alat za testiranje.

Surfshark ASM Ping test - indijski poslužitelj

Slično gornjim rezultatima ispitivanja, RTT u Indiji - samom Mumbaiju bio je viši od RTT u Nizozemskoj - Amsterdamu. Zašto bi se inače to dogodilo, ako poslužitelj nije sa sjedištem u Nizozemskoj?

Surfshark ASM Ping test - indijski poslužitelj 2

Provjerite razliku u vremenu pinga iznad i ispod. Za Indiju, Mumbaj (mjesto poslužitelja) RTT prosječno iznosi između 118.977 (ms) i 119.709 (ms), ali za Nizozemsku je 3.349 (ms) i 5.066 (ms).

Surfshark ASM Ping test - indijski poslužitelj 3

Sada sam samo morao provesti test praćenja da utvrdim je li to istina, a rezultati u nastavku pokazuju da je trag iz Nizozemske (Amsterdam) do Indije zapravo prilično bliži.

Surfshark ASM traceroute test - indijski poslužitelj

I na CMD sam izveo naredbu za praćenje. Ako pogledate sliku dolje na slici, primijetit ćete da je IP krajnja točka jednaka onoj u ASM praćenju (unatoč tome što niste spomenuli odakle voditi traceroute od).

Surfshark CMD traceroute test - indijski poslužitelj

Nakon lijepljenja ove IP adrese: 5.225.86.229 u BGP alatni aparat kompanije Hurricane Electric Services, pokazalo se da je lokacija datacentra također u Nizozemskoj.

Surfshark BGP Toolkit - indijski poslužitelj u Nizozemskoj

Naši rezultati ispitivanja pokazuju da je indijski poslužitelj zapravo virtualni s poslužiteljem golog metala (fizičkog) koji je prisutan u datacentru koji se nalazi u Nizozemskoj. To znači, Surfshark’s tvrdnje su neistinite.

Čak sam ih pitao je li to jamstvo da su svi njihovi poslužitelji fizički i rekli su “Da”, ali rezultati ovih testova pokazuju drugačije. Srećom, ovo je bilo samo za DVA poslužitelja.

Prvi poslužitelj je iz Indije, zbog čega sam upravo otkrio testove. Još jedan je Surfshark’s Vijetnam - Ho Chi Minh City server, koji se iz Belgije kreće kroz centar podataka koji se nalazi u Nizozemskoj.

Moje osobno mišljenje o virtualnim lokacijama

Uzdah ... sve me ovo testiranje jako umorilo. To također povećava moju frustraciju, posebno kada naiđem na davatelje koji nisu iskreni u svojoj ponudi.

Sa svake virtualne lokacije koju sam pronašao možete vidjeti alate koje sam koristio korisni su za otkrivanje iste lokacije, dok vam čak prikazujemo gdje je DATA CENTER.

Nije važno s kojim se serverom spajate, u infrastrukturi virtualne mreže uvijek mogu postojati različite varijable i skokovi, a ako želite, to bi mogao biti problem:

 1. Da se ne držite podalje od određenih zemalja (poput onih sa sjedištem u 5, 9 i 14 jurisdikciji Očiju).
 2. Da biste dobili dobre VPN performanse, što nije moguće ako se poslužitelj nalazi daleko.
 3. Za pristup blokiranom / ograničenom sadržaju, ali ne možete jer koristite lažni poslužitelj.

Najvažnije je da može biti razočaranje, ako očekujete da će poslužitelj biti tamo gdje VPN kaže da jest, ali u stvarnosti oni zapravo lažu.

Jesu li lokacije virtualnog VPN servera ikad prihvatljive?

Istina da kažem, ne mislim da su virtualne lokacije toliko velike DALJE. Naravno, imaju i neke nedostatke, ali također se dokazuju korisnim u okolnostima:

 1. Ako davatelj ne može dobiti pristup udaljenim regijama ili zemljama u razvoju.
 2. VPN usluge mogu naići na probleme s hostingom VPN poslužitelja, zbog zakona o obveznom čuvanju podataka.

Na primjer, NordVPN je nedavno uklonio svoje ruske poslužitelje, nakon što je primio obavijest o suradnji s vladom i otkrio sve podatke (ako ih ima) sa svojih golih metala..

Na kraju dana, vjerujem da je zaista JER O SVETOSTI I PROZORNOSTI. Ako koristite virtualne lokacije, obavijestite korisnike o tome, ne lažući oštro.

Na taj će način korisnici sami moći odabrati najbolje lokacije poslužitelja za VPN te odlučiti žele li povjeriti svoje podatke davatelju ili ne.!

Zamotavanje stvari

Ovim završavam ovaj vodič za virtualne lokacije. Glavna premisa je informirati korisnike što je adresa VPN poslužitelja i kako pitati pružatelje usluga u vezi s ponudom njihovih fizičkih i virtualnih poslužitelja prije prijave..

Uostalom, ne biste htjeli riskirati povezivanje s poslužiteljem u jednoj zemlji, samo da shvatite da se tamo ne nalazi i da može riskirati vašu privatnost / anonimnost.

Ako imate bilo kakvih pitanja / upita, ne ustručavajte se u komentaru u nastavku. Odgovorit ću osobno i pokušati pružiti što veću pomoć.

Također, pomozite bratu dijeljenjem ovog vodiča s drugima koji žele naučiti više o fizičkim i virtualnim VPN poslužiteljima. Hvala vam i lijep dan pred vama!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me