Kako zaobići ograničenja geografskih ograničenja i ograničenja sadržaja

Mnogi to ne znaju, ali prosječna osoba ima pristup samo oko 0,004% interneta. Ostatak od 99,996% čini “Duboka mreža” i u osnovi bilo kojeg drugog sadržaja koji nije indeksiran u tražilicama poput Googlea ili Binga.

Međutim, čak i u ovom 0,004% interneta kojem imamo pristup, mnoge web stranice širom svijeta prepuštaju se geo-blokadi, dodatno ograničavajući dostupni sadržaj. Dakle, ovaj se vodič usredotočuje na geoblokiranje i kako ga zaobići. Ali prvo…

Točno je Geoblocking?

Geoblokiranje uključuje različite metode i tehnologije korištene za aktivnost ograničavanja pristupa Internetu, koja se temelji na jednoj’zemljopisni položaj. Web stranice / usluge koje postavljaju geoblokiranje prvo identificiraju IP adrese, a zatim ih provjere na crnoj listi ili na popisu dopuštenih.

Bilo koji IP koji nije u odobrenom popisu i uđe na crnu listu, odmah je blokiran zbog dovršetka veze s poslužiteljem web mjesta / usluga, što rezultira pogreškom poput “web mjesto nije dostupno na vašoj lokaciji / području.”

Zašto postoji Geoblocking?

Geoblocking igra vitalnu ulogu u ograničavanju pristupa vrhunskom multimedijskom sadržaju na Internetu, poput TV emisija i filmova, zbog problema s licenciranjem i autorskim pravima. Proizvodne kuće obično gube novac kada im netko izvan zemlje pristupi njihovom sadržaju.

Zbog toga vidite mnoge platforme za strujanje kao što su Netflix, BBC iPlayer, Amazon Prime, HBO NOW i još više ograničavaju pristup određenom sadržaju ili stavljaju na raspolaganje drugu verziju web stranica kako bi se spriječilo da korisnici deblokiraju kompletnu biblioteku naslova..

Oni čak idu dalje zabranjujući VPN usluge koje se koriste za zaobilaženje geografskih i sadržajnih blokada širom svijeta. Pored toga, geoblokiranje također igra ulogu u provođenju cjenovne diskriminacije, blokiranju zlonamjernog prometa, kockanju na mreži, sprečavanju prijevara i provjeri autentičnosti na lokaciji..

  5 očiju, 9 očiju, 14 saveza očiju - zaštitnici od terora ili napadača privatnosti?

Rukujejte geoblokiranjem pomoću proxyja

Uglavnom kada se ljudi susreću s geografskim blokadama, savjetuje se da koriste proxy uslugu. Ovi vrijedni alati korisnicima pružaju mogućnost povezivanja s poslužiteljem u drugoj zemlji s novom IP adresom za deblokiranje različitih web stranica / usluga.

Međutim, tamo gdje je korištenje proxyja u prošlosti bilo lako rješenje za geografske blokade, to više ne postoji kao održiva opcija. Mnoge web stranice / usluge mogu lako otkriti proxy uslugu, odmah ih blokirajući, smatrajući ih tehnički beskorisnim.

Proxy usluge samo prebacuju vašu IP adresu, ali ne nude nikakvo šifriranje koje sprečava web stranice da otkriju da koristite proxy. Krajnji rezultat je pred vama “Otkrivena pogreška proxyja”, zbog čega savjetujem korištenje pouzdane VPN usluge.

Rukujejte geoblokiranjem pomoću VPN-a

VPN-ovi obično usmjeravaju vašu internetsku vezu siguran i šifriran tunel, koji sakriva vaše mrežne aktivnosti i čuva vaš identitet. Sav internetski promet koji je trebao proći izravno s davatelja internetskih usluga na web mjesto koje ste posjetili sada prolazi kroz dodatni sloj šifriranja s drugom IP adresom.

Kao takvo, odredišna web lokacija sada vidi podatke sa poslužitelja koji ste odabrali putem VPN klijenta. Nije vaša stvarna lokacija i IP adresa dobivena od vašeg davatelja internetskih usluga, čineći vas anonimnim u svakom trenutku. To je razlog zašto je geoblokiranje putem VPN-a izvedivija i izvedivija opcija, iako morate platiti premium VPN uslugu.

Zaobilazno je Geoblocking legalno?

To u potpunosti ovisi o državi u kojoj se nalazite i web stranici / usluzi kojoj pristupate. Neke zemlje poput Kine, Irana, Iraka, Turske, Egipta itd. U potpunosti zabranjuju VPN usluge zato što obeshrabruju geoblokiranje za pristup neograničenom internetu.

Kao takav, ako vam se nađe VPN da bi zaobišao geografske blokade, možda ćete se suočiti s pravnim poteškoćama i možda ćete morati platiti velike novčane kazne. Za web stranice koje obeshrabruju zaobilazeći geoblokiranje ne poduzimaju se takve stroge mjere, niti se vaš osobni račun obustavlja.

  Zaobiđite VPN blokove koristeći snagu prigušivanja

Iako je važno spomenuti da na većini web stranica postoji klauzula o geoblokiranju “uvjeti usluge / korištenja”. Dakle, ako ste dvostruko u vezi s tom aktivnošću, obavezno pročitajte pravila kako ne biste bili zabranjeni ili zaključani izvan računa.

Ostali načini zaobići brave s geblokiranjem

Osim korištenja proxy ili VPN usluge, pojedinci se mogu pouzdati u Tor za zaobilaženje geografskih blokada. Tor obično ima decentraliziranu mrežu zaštićenu s nekoliko slojeva enkripcije, usmjereni internetski promet putem prekrivača poslužitelja.

Ovaj sloj poslužitelja sastoji se od više od sedam tisuća releja, što omogućava pravilno skrivanje korisnika’ lokaciju, a istovremeno drugima sprečavate da prate vašu aktivnost, bilo na trenutačnim porukama, društvenim medijima ili na drugim platformama.

Tor se čak može koristiti u kombinaciji s VPN-ovima putem dvije konfiguracije; Tor putem VPN ili VPN putem Tor. Prvi uključuje spajanje na VPN poslužitelj, a zatim Tor mrežu, dok drugi ide obrnuto.

Gledanje njemačke televizije u inozemstvu putem interneta

Ako želite gledati njemačku TV u inozemstvu, nije potrebna raketna znanost. Jednostavno slijedite dolje navedene korake za uživanje u neograničenom pristupu bilo gdje:

  1. pretplatiti do pouzdane VPN usluge poput NordVPN ili Surfshark
  2. preuzimanje datoteka relevantna aplikacija za platformu / uređaj koji koristite
  3. Instalirati aplikacija, otvoren to je jednom učinio, i Unesi vaše vjerodajnice za prijavu
  4. Spojiti na bilo koji određeni poslužitelj u Njemačkoj (Berlin, München, Hamburg Frankfurt)
  5. Posjetiti ARD, ZDF, Arte, n-TV, ProSieben, Netflix DE ili bilo koja njemačka TV web stranica
  6. Sada ćete primijetiti da je web stranica dostupna i ne prikazuje pogrešku u lokaciji!
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Zaobiđite VPN blokove koristeći snagu prigušivanja