Врхунски водич за приватност

Врхунски водич за приватност на интернету

Contents

Врхунски водич за приватност за 2019. годину

Када је ријеч о претраживању Интернета, претраживању интернетских трговина, ажурираном статусу или дијељењу нечега на друштвеним мрежама и интернетским финансијским трансакцијама, сви имамо једно основно људско право, а то је интернетска приватност.

Ситни комадићи информација који зумирају на интернету слични су дечки слагалице, који могу открити мноштво информација о било коме када се саставе. Ти особни подаци могу бити врло штетни ако се саставе заједно и користе у посебним сврхе.

Захваљујући откривању којих је Едвард Сновден открио за НСА’с и владу’Ако се надзире грађанин, крши се право на приватност. Да ствар буде још гора, постоје земље широм света које проводе нежељени надзор над својим грађанима и штите све њихове интернет / телефонске активности.

Многе од ових земаља увеле су законске прописе и законодавство које се од телекомуникацијских компанија и пружају интернетским услугама тражи да снимају своје кориснике’ метаподатака. То значи да сваки пут кад посјетите веб мјесто; обавити купњу на мрежи; послати / примити е-пошту; упутити телефонски позив (преко ВоИП-а); или пошаљите текстуалну поруку; све ове активности влада биљеже и користе у потребама надзора.

Овде треба да схватите како треба пријетити које су присутне на вебу; како могу утицати на вашу приватност; алате и софтвер који су били доступни за обрану од сваког од тих вероватноћа; и како бисте могли да заштитите своју приватност и поставите анонимне.

пријетње приватности у 2018. години

Десктоп & Пријетње преносног рачунара

Корисници Мац-а и Виндовс-а морају се изгубити због одређених пријетњи са столних рачунара који долазе са интернета и могу нарушити вашу приватност. Ево неких од највећих пријетњи с којима можете сусрести Мац / Виндовс:

 • ботнета: они су збирка софтвера ‘робота’, који је даљински контролисао свој аутор и направио да зарађује ваш рачунар штетним ентитетима (вирусом, малвареом итд.).
 • Хакирање: Ово је процес којим су цибер криминалци провалили у ваш систем и добили неовластирани приступ вашим личним подацима.
 • злонамерних програма: то је злонамјерни софтвер који се инфилтрира у ваш систем и оштећује ваше рачунало. Злонамјерни софтвер може садржавати вирусе, тројанце, адваре итд.
 • пхисхинг: Лажно представљање је процесуирано тако што цибер-криминалци покушавају дохватити личне и финансијске податке о корисницима. Они користе лажне е-поруке, веб странице, текстуалне поруке и друге методе за добијање личних и искористивих података о вама.
 • пхарминг: Када се преусмјерите на илегалне и злонамјерне веб странице, тај поступак се зове пхарминг. Цибер-гоони користе овај поступак за започињање претходних и приватних података о корисницима.
 • Спам: то је масовна дистрибуција реклама, е-поште, поруке, рекламе, порнографског материјала и другог нежељеног садржаја несумњивим корисницима. Спамери обично добијају адресе е-поштених циљаних корисника са блоговима, веб страницама и профилима друштвених медија.
 • подвала: ову технику користе кибернетички криминалци, обично се користе са крађањем идентитета, како би украли ваше личне податке. Ти криминалци користе веб странице или адресе е-поштено како би од ваших података добили информације и покушали да ураде оно што је могуће легитимни.
 • Шпијунски & адваре: Ово је софтвер који садржи инфилтрирање у ваш систем и прикупља личне податке о вама. Такав софтвер углавном је бесплатан за преузимање садржаја путем интернета. Многи од тих софтвера могу садржавати и вирусе.
 • вируси: ово су најчешћи извори напада на ваш рачунар. Вируси са злонамјерним програмима који зарађују свој рачунар и све остало издржавају са онима који долазе у контакт.
 • Тројански коњи: то су извршне датотеке које су скривене или уграђене у законити софтвер. Њихова главна одредница је и забрањена у вашем систему, брисање датотеке или пријава ваших савета.
 • црви: ово су нашироко кориштени програми који се шире путем интернета. Ови програми похрањују ваш чврсти диск и дозвољавају нежељене прекиде приликом коришћења интернета искључивањем дијељених интернетских страница.
 • ДНС & ИП цурења: ако пријетња потјечу када користите софтвер за анонимност и ако сигурни промет пропуштате ван анонимности мреже. Било који субјект који је погледао ваш промет може забиљежити ваше активности путем ДНС-а или ИП-а забрањивањем.

Пријетње веб прегледника

Бројне су пријетње које се шире с вашим веб прегледником и штете вашој приватности и сигурности на мрежи. Важно су доступни многи популарни веб прегледачи, као што су Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, Интернет Екплорер (сада Мицрософт Едге), Сафари и Опера имају разне сигурносне рањивости.

* За сада ћемо се фокусирати на наш Цхроме, Мозилла Фирефок и Интернет Екплорер и врло брзо ћемо додати детаље о другим прегледницима..

Гоогле Цхроме

Јесте ли икада примијенили да ваш Гоогле Цхроме захтева да пријавите своје Гмаил ИД-ове? Да бисте због тога Гоогле Цхроме спремали УРЛ адресу вашег рачунара где похрањујете све адресе е-поште, имена, лозинке, бројеве рачуна, телефонске бројеве, бројеве социјално осигурање, податке о кредитним картицама, поштанску адресу и остале податке о аутоматском попуњавању..

Према Инсидер Финдеру, подаци који Гоогле Цхроме спречавају да оставе ваше приватне податке, подносе крађе података. Да бисте зато схватили да Гоогле праве копије тих података и похрањују их у предмеморију историје података, веб података и других података СКЛите базе података.

Ове датотеке похрањују незаштићене датотеке и ако било ко има неограничен приступ вашем систему или крши те базе података, може лако да преузме ваше приватне податке. Ако користите Гоогле Цхроме на Виндовс ПЦ-у, датотеке можете пронаћи овде:

“% лоцалаппдата% \ Гоогле \ Цхроме \ Кориснички подаци \ Задани \”

Мозилла Фирефок

Када је ријеч о избору веб прегледача, Мозилла Фирефок је један од најлакших прегледача који користи. Уз споменуто, то’није прегледник који је највише у индустрији. У односу на Гоогле Цхроме или Интернет Екплорер, Фирефоком је тешко управљати.

Поред овога, у Мозилла Фирефоку постоје сигурне рањивости због којих ће ваша приватност бити нарушена. Неке од тих безбедних претњи односе се на неочекивано рушење, опасности од меморије и претње безбедносних података.

Познато је да се Мозилла Фирефок руши када више позадинских додатака ради у позадини. Омогућимо лоше мере безбедности података и ниско ширење енкрипција. Да бисте оставили своје личне податке и историју прегледа изложених бројним цибер пријетњама.

интернет претраживач

Интернет Екплорер је можда изгубљен и вратио се на четврти и осећао могућност веб прегледа, али је такође важно да се истакне његова безбедност. Да бисмо због тога неке услуге и даље захтијевали да користе ИЕ за приступ својим интернетским значајкама.

Неке од сигурносних опасних информација напале злонамјерног софтвера како би се осигурали сигурносни подаци ИЕ, ДДоС нападе, искористили слабе конфигурације система Виндовс и Интернет Екплорер, додали кода (ЈаваСцрипт) и изложили повјерљиве податке путем злонамјерних веб страница. Све ове пријетње оставит ће ваше приватне и повјерљиве податке на ИЕ изложене нежељеним пријетњама.

Други важан чимбеник који треба узети у обзир је од 12. јануара 2016. Мицрософт више не подржава све претходне верзије Интернет Екплорера, осим најновијег прегледа Интернет Екплорер-а 11. Чак вас промовирајте и надоградите на најновије Виндовс 10 и користите свој нови прегледник назван Едге, што јасно показује да ИЕ више није сигуран прегледник. Такође, дугорочно сте побиједили’Не примам било какве надоградње сигурности и исправке програмских грешака за ИЕ, што доводи у опасност од различитих цибер претњи.

Пријетње мобилног прегледавања

Уз све веће корисне паметне телефоне и таблете, опасности од интернета и приватности постоје порасле. Због тога је због несигурне интернетске везе (Ви-Фи жаришне тачке) дошло до повезивања уређаја. Многобројни цибер-криминалци вребају на ове несигурним интернетским везама, чекајући да скокну на ваше личне податке и искористите своје податке..

Ова пријетња повећава се због разнолике природе ових ручних уређаја и њихове способности синкронизације свих ваших рачунара, профила друштвених медија, слика и других података на једном мјесту. Према подацима Касперски Лаб, мобилни оперативни систем који је највише достигао Андроид. У 2012. години више од 35.000 злонамјерних Андроидових програма кориштено је за напад на кориснике.

Злонамјерни програми били су укључени у апликације, Гоогле Плаи Сторе, трговинска апликација Амазон и друге трговине апликација трећих страна. Касперски је Андроид присутан у три категорије:

 • Модули оглашавања
 • СМС тројански вируси
 • Екплоитс (за приступ особним подацима похрањеним на уређајима)

Да би показали да је преглед путем мобилних уређаја чак и ризичан од уобичајених претрага веба. Као и веб прегледници, мобилни прегледници су слабији када су у питању заштита ваше интернетске приватности. Мјере сигурности и протоколи који се користе у веб прегледницима нису довољно јаки да би заштитили ваше личне податке.

Онлине банкарство & Пријетње плаћања

Све већа употреба е-трговине, метода плаћања путем Интернета, интернетског банкарства и мобилног банкарства доводе до високих ризика од финансијских података. Како цибер криминалци желе искористити личне податке о вама, детаље вашег банковног рачуна и финансијске трансакције су међу главним циљевима.

Симантец је имао два извора преко којих се нападају на ваше интернетско банкарство и платне трансакције. Укључују локалне нападе и удаљене нападе. У локалном нападу, злонамјерни цибер гоон директно напада ваш локални рачунар. У удаљеним нападима корисници се преусмеравају на удаљене веб странице на којима се користе финансијске информације.

Ове мрежне претње и пријетње плаћања повећавају се ако користите мобилно банкарство. Различите банке откриле су безбедне рањивости у својим апликацијама за мобилно банкарство. ЦитиГроуп је 2009. утврдио да ли мобилна банка мора похранити осјетљиве корисничке податке на паметним телефонима у скривене датотеке. Ако користите било шта од ове апликације или извршите интернетске трансакције на рачунару, припазите на све те пријетње.

Владине анкете

Ако је цибер криминалаца и злонамјерног софтвера’с то није довољно, постоје постојеће владине организације које су нас паклено шпијуниране. Прве знакове владиног надзора открио је Едвард Сновден с програмом ПРИСМ 2007. године. Овај програм је НСА-а и пружио слободу прикупљања корисника’с интернетским комуникацијским подацима за велике америчке интернетске компаније.

Што’познат као ‘метаподатака’, ове владине обавјештајне агенције могу видјети све ваше интернетске активности, додирнути ваше телефонске линије, снимити вашу комуникацију, е-пошту, СМС поруке, ВоИП разговарати и филтрирати страни промет који пролази кроз њихове границе..

НСА & Остали шпијунски сарадници

НСА може сматрати врхунским свим шпијунским агенцијама, али остали обавјештајне агенције широм света суражују с НСА-ом и дијеле кориснике’с метаподацима. Примарни пример овог колања државе Пет очију (САД, Велика Британија, Канада, Аустралија и Нови Зеланд). Изворно основана у Другом свјетском рату, Пет очију се не користи за рат против тероризма.

Правна правила & Прописи

Када је у питању легализација владиног надзора, постоје бројни закони и закони који су влада усвојили. Закон о Патриоту САД-а, Закон о измени и допуни ФИСА-е (ФАА) и ЦИСА-и су неки од примера донесених у другим државама.

Слично томе, и друге су државе примениле законе који ослобађају обавјештајне агенције од казнених казни због кршења личности приватности својих грађана. У Великој Британији закон о озбиљном криминалу допушта такав имунитет обавјештајним агенцијама попут ГЦХК-а, полиције и других надзорних агенција.

Закони о задржавању података

Затим постоје закони који захтијевају да телекомуникацијске компаније, пружају интернетске услуге и технолошке компаније легално биљеже метаподатке својих корисника. Такви закони су законски имплементирани у разним земљама. Неке од њих имају Аустралију, државе Европске уније (Велика Британија, Италија, Немачка, Чешка, итд.) И разне друге регије.

Иако ове нације имају законе који захтијевају похрану особних података корисника, другу нацију’обавјештајне агенције и даље биљеже осјетљиве податке корисника без икаквих правних поступака (попут НСА у САД-у).

Пријетње друштвених медијима

Све већа употреба друштвених медија, физичке границе постају непостојеће када се ради о повезивању с другим људима. Дијељење слика, видеозаписа, најновијих трендова, објављивање ажурирања, па чак и куповина ствари на мрежи, искористили су кориснике друштвених медија који су у нашем животу били веома важни.

Уз споменуто, друштвени медији су отворили своју продајну мрежу за повезивање са цибер претње које могу да увиде своју приватност на интернету. Сви смо тражили од непознатих да их додамо на Фацебоок или их пратимо на Твиттеру и Инстаграму; ове друштвене мреже за особна упутства за све врсте грозних злочина. Ево неких пријетњи на друштвеним мрежама које могу озбиљно нарушити вашу приватност и сигурност:

Крађе идентитета

Цибер криминалци користе ваше личне податке (име, датум рођења, фотографије, презиме итд.) Ја користим ове податке у своју корист. Од стварања лажних профила приступају илегалним садржајима, крадљивци идентитета могу покушати искористити и своје финансијске трансакције које су заостале на веб страницама друштвених медија.

Спам

Бројне су рекламне компаније које користе веб странице друштвених медија попут Фацебоока и Твиттера као платформе за оглашавање својих производа и услуга. Усред тих рекламних фирми су нежељени пошиљке. Они промичу злонамјерне веб странице корисника на друштвеним мрежама и шаљу огласе, појављују се корисници’с вијестима. На пример, у студеном 2011. године корисници Фацебоока били су жртве рата која је на зидовима Фацебоока показивала порнографску нежељену пошту.

Сексуални узнемиравачи

Током године, забиљежени су бројни случајеви убијања, силовања и злостављања жртава од страначких сексуалних предатора путем друштвених медија. Они плијене на жртве користећи своје личне податке добијене су на профилима друштвених медија. Ти секси грабежљивци такође користе друштвене медије за узнемиравање и вршење нежељених напретка случајним људима.

Углавном су најтежи жртве сексуалних злочина путем друштвених медија. Један од најпопуларнијих случајева сексуалног криминала путем друштвених медија био је Петер Цхапман, осуђен убојица који је лажним Фацебоок профилима користио плијене младе жене.

Надзор владе

Друштвени медији нуде отворени приступ свим приватним информацијама и активностима путем интернета. Веб странице Фацебоок, Твиттер, ЛинкедИн, Инстаграм и друге друштвене мреже главни су циљ владиног надзора. Те агенције могу приступити приватним информацијама или користити правно радње за добијање таквих података са ових услуга друштвених медија.

Социјални инжењеринг

Социјални инжењеринг односи се на психолошку манипулацију људи и своје преваравање у откривању приватних и поверљивих података. Пријетње друштвених медија, које смо горе подсећали, попут крађе идентитета и нежељене поште, могу се користити у много ширем смислу и бити дио сложенијих пријевара.

Нападач који користи социјални инжењеринг може употријебити ваш профил на друштвеним мрежама за прикупљање података о вашем дому (адреси), ваш контакт података, пријатељима, подацима и мјесту рођења, вашим банковним подацима и другим финансијским подацима, вашим интересима и другим повјерљивим подацима. Те информације нападачи могу потом употријебити за обављање свих врста цибер-злочина.

Организације су обично главне мета напада друштвеног инжењеринга јер нападачи настоје да поверују поверљиве пословне податке и да их користе у својој предности. Неке од уобичајених метода коришћених за такву употребу напољу, крађу идентитета, разговор (измишљени сценарији), куид про куо (обећање у замену за информације) и удари у реп.

Е-маил & Пријетње текстним порукама

У свету изненадним интернетским пријеварама и разним цибер криминалцима, објављивањем таквих пријетњи из е-маилове и текстуалних порука. Постоје многе пријетње које могу да наруше вашу приватност помоћу е-порука и текстуалних порука:

 • ботнета
 • хакери
 • малварес
 • вируси
 • Шпијунски
 • Пхисхинг
 • превладати
 • Крађа идентитета
 • Тројански коњи
 • адваре

Расположили су везе у е-поштовању и учинили да легитимно изгледа оно што је више могућности, а такмичари који желе да се отворе и зараде. На тај начин ваш приватност нарушавајте и цибер гоон-и добијају приступ свим вашим осетивим подацима. Неки цибер-криминалци могу провалити у ваш рачун е-поште да проваљују запорку и добију приступ свим вашим поверљивим подацима.

Осим шпијунског софтвера, вируса, крађе идентитета и других претпостављених који се спремају из е-поште, немојте’не заборавите услуге слања поруке. Услуга интернетског слања и слања поруке, попут ВхатсАппа, пружа још један цибер гоонима да искористи контролу над својим приватним подацима.

Неке од тих пријетњивих потјеча од злонамјерног софтвера на мрежи који се шаљу путем текстуалних порука на различитим језицима, поручују о паду намијењених некоме да зауставе’услуга интернетског слања и употреба шпијунског софтвера за праћење промене стања, слика, порука, позива и прегледавања.

Пријем путем гласа путем Интернет протокола (ВоИП)

Ако адресе е-поште и текстуалних порука нису опасне, ВоИП услуге могу довести и учинити потенцијалне наруџбе приватности. Са све већом употребом ВоИП услуге као што су Скипе, Вонаге, Ринг Централ Централ и Оома Тело, број угрожених приватности је повећан.

Цибер криминалци желе прислушкивати ваше разговоре преко ВоИП услуге, региструјте вам регистрацију, пореметите разговоре, упутите превара и претплату, користите наше контакт податке и користите податке о Вашој кредитној картици.

Слично томе, напади ускраћивања услуга (ДоС) користе се за коришћење и готово неупотребљивост ваших ВоИП услуга. Све ове пријетње могу озбиљно нарушити вашу приватност и све ваше осјетљиве податке оставити у погрешним рукама.

Пријетње похране у облаку

Ако неко ко похрањује своје податке на Гоогле диску, ОнеДривеу, Схуттерфлиу и друге уређаје за похрану облака, требало би да их пазите на адресу приватне услуге. Сјетите се хакирања иЦлоуда и пуштених слика разних познатих особа 2014. године.

Ако могу хакери могу продавати у Апплеу’с иЦлоуд, могу се упасти и у друге услуге похране у облаку. Према извештавању Гартнера, 36% америчких потрошача ће похранити садржај свог облака. Ова статистика позива на пораст бројних напада на приватност у наредној будућности и показује да смртоносну треба направити.

Још једна пријетња приватности коју бисте требали узети у обзир при кориштењу похрана у областима је да би их могла искористити за провођење закона. Владе могу приватно правити податке или правна обавештења за похрањивање података корисника из ових фирми за складиштење у облаку.

алати за приватност у 2018. години

Да бисте се заштитили од бројних угрожених приватности, које су настале из различитих извора, а ви сте требали одредити алате за заштиту од њих. Овде смо донели спреман софтвер, проширио преглед и друге алате који можете да заштитите своју приватност од свих претњи.

Виртуална приватна мрежа (ВПН)

Виртуална приватна мрежа или ВПН софтвер је / апликација која ствара сигуран тунел између вас и удаљеног послужитеља. Да би био врхунски алат за анонимност путем интернета и скривања вашег истинског идентитета. Ако сте забринути због одржавања анонимности путем интернета, размените о улагању у врхунску ВПН услугу.

ВПН има неколико послужитеља који су се нашли у различитим земљама широм света. Када се повежете са тим послужитељима, створите сигурно тунели. При томе имате оригиналну ИП адресу маски и замјењује ИП адресу послужитеља на који су и повезани. Да би био најбољи обрада од владиног надзора који шпијунске агенције не могу видети ваше право место.

Ако сте забринути за интернетске активности, заштитите своје интернетске услуге или било ко други, јефтини ВПН можете да обезбедите своје податке из таквих ентитета. Када створите ове сигурне тунеле, читајте ваш интернетски промет криптира и скриве у протоколима; не допуштате даватељу интернетских услуга, влади или било ког другог трећег дела стране прислушкује оно што радите путем интернета.

Ево неколико чимбеника који бисте требали потражити у ВПН-у који би заштитили вашу приватност:

 • Нулта правила дневника (не воде свакодневне активности)
 • Омогућимо најмање АЕС 256-битну ширину енкрипција
 • Нуди ОпенВПН протокол
 • Нуди заједнички ИП’а
 • Је ли послужитељ проширио по цијелом свијету
 • Доступне су могућности анонимног плаћања
 • ВПН услуга се наплаћује на интернетском месту погодном за приступ интернету

Тор (усмјеривач лука)

То је бесплатан за коришћење софтвера који је осмишљен за шифрирање вашег интернетског промета и анонимности путем интернета. Изворно познат као Ручни усмјеривач, Тор је постао свој акроним и данас је овај назив познат у цијелом свијету.

То вам омогућава повезивање са ниским насумично одабраним чворовима на његовој спољној послужитељици (која раде добро) и криптира вам ваш интернетски промет сваки пут кад прође кроз чвор. Иако сваки чвор зна ко је с њим повезан и с ким се повезује, нико не зна читав круг (пут).

Будући да је Тор бесплатан, пружа тренутно решење за очување ваше приватности од интернетског надзора и постаје анониман. Међутим, један од главних Торинових недостатака налази се у последњој вези у кругу (излазни чвор). Будући да чворови управљају волонтерима, који покрећу излазак чворова под надзором ако нешто протузаконито прођу кроз свој чвор (попут пиратског садржаја).

Да бисте успели да решите проблем с проналажењем јавних излазних чворова на Тору јер су они доступни у ограниченом броју. Такође, владе различитих нација, попут Кине’с, корисник је избацио чворове за праћење корисника и блокирао те чворове. Слично томе, Тор се не смејте да користите датотеку П2П или користите торрента. Дакле, ако цијените своју приватност и можете бити стрпљиви у проналажењу излазних чворова, тада је ваш најбољи алат за очување ваше приватности.

Бесплатни софтвер отвореног кода (ФОСС)

Кориштење бесплатног софтверског отвореног кода (ФОСС) долази са насладу све већег утицаја НСА-е на технолошке компаније и закључује их на коришћење заосталих програма за њихов софтвер и програме. ФОСС може свима да виде сигурне кодове и прегледају их; допуштајући програмерима да креирају софтвер отвореног кода који је тешко дирати.

Бесплатни софтвер отвореног кода минимизира ризик од уплитање владиних обавјештајних агенција у софтвер и слаби његов обрану. Током године, НСА је извештавала да се копира са мрежним софтвером за сигурност и кочи своју сигурност како би стекла приступ програму.

Да бисмо управо зато избегли софтвер израђен у САД-у или Великој Британији, програмери могу лако утицати на НСА и слично. Препоручујемо да користите ФОСС-а и ако се комбинирате са оперативним системима отвореног кода, попут Линука, можете осигурати своју приватност и умањити ризик од злоупорабе владиних агенција с програмима.

Алати за осигурање интернетских плаћања

Ако неко ко често купује ван мреже, тада бисте требали знати да је већина цибер нападача покушала приступити вашим финансијским подацима. Према извештају МцАфее-а, укупни финансијски губитак за глобално господарство у 2014. години процијењен је на 575 милијарди долара.

На основу ових статистичких података требало би да осигурате интернетску приватност, посебно плаћајући путем Интернета и трансакција. Ево неколико алата који можете користити за осигурање интернетских плаћања.

 • Употреба анонимних начина плаћања (попут БитЦоина)
 • Користите унапред плаћене кредитне картице
 • Користите крипто - валуте
 • Купујте готовином за локалне купње

Битцоин

БитЦоин је револуционарни платни систем који вам омогућава анонимно памћење. Развијен 2008. и објављен је као софтвер отвореног кода Сатосхи Накамото 2009. године, а оно што БитЦоин чини сигурно сигурним да не треба да посредује или контролише организацију (попут централне банке) за рад.

БитЦоин је можда једна од најпопуларнијих крипто валута која се данас користи. Много веб страница е-трговине, ВПН корисници и друге услуге омогућавају плаћање путем БитЦоина. Основни механизам који стоји иза БитЦоина сличан је вршњачким технологијама попут БитТоррент-а.

Да бисте осигурали потпуну анонимност током плаћања путем БитЦоина, слиједите ове кораке:

 • Створите псеудо рачун за једнократну употребу (адреса е-поште, име итд.) Који не откривају ваш прави идентитет.
 • Увек користите нову адресу БитЦоин (новчаник) приликом куповине. На тај ћете начин осигурати да вам финансијске трансакције не могу омогућити.
 • Приликом попуњавања података о БитЦоин-у никада не откријте своје право име, телефонски број, адресу и остале личне податке.
 • Ако купите БитЦоин од аутоматизоване размене (попут ЦоинБасе-а), можда ће вам требати открити идентитет стварног света. Не, користите услугу миксера (као што је Схаред Цоин), можете обезбедити потпуну анонимност тако да ћете опрати своју куповину БитЦоина. Иако ова метода није бесплатна, али услуге миксера анонимне су на вашем БитЦоин-у који замењује друге кориснике; што вам отежава проналазак.

Унапријед плаћене кредитне картице

Други начин осигурања вашег мрежног плаћања је употреба унапријед плаћених кредитних картица. Иако ова метода може бити овисна о локацији, можете користити за купњу поклон-картица без рецепта, а затим псеудо адресу затварајте путем е-поште за купњу крипто вриједности попут БитЦоина. Ова метода осигурава потпуну анонимност током куповине, а такође јамчи сигурне мрежне трансакције.

Крипто валуте

Данас постоји више од 660 различитих криптовалута доступних за трговање на мрежном тржишту. БитЦоин је несумњиво најкориштенији од свих њих, а заједнички је и најпопуларнији. Не, осим БитЦоина, путем интернетских плаћања можете користити и друге крипто валуте. Неки од њих имају Аурорацоин, ДигиталНоте, Дасх, Нкт, Емерцоин и многе друге.

Виртуални стројеви

Интернетска сигурност може вам олакшати приступ интернету или појединачно постављање одређених задатака на интернету помоћу виртуалних рачунара. У светском рачунару, виртуелни стројеви су програмирали или софтвер који је подупирао одређени рачунални систем.

Да бисте постигли емулирање тврдог диска на којем је инсталиран оперативни систем док ваш нормалан ОС ради у позадини, користи опозив рачунарског система. Укратко, то’попут покретања потпуно новог ОС-а изнад вашег стандардног ОС-а. Неки популарни виртуелни стројеви користе ВМВаре Плаиер, ВиртуалБок, Параллелс, КЕМУ и Виндовс Виртуал ПЦ.

Да бисте направили виртуалне стројеве, одличан алат за заштиту ваше приватности путем интернета. Злонамјерне пријетње које ухвате виртуални стројеви имају матични рачунар од зараде или инфилтрације. Међутим, виртуелни стројеви могу да подрже ваш систем јер ће за покретање ОС-а требати више снаге на другом ОС-у.

ДНС & ИП тестови на цурење

Сада користите алате за приватност да бисте сакрили своју ИП адресу попут ВПН-а, али и увек постоје шансе да вам ИП адреса и ДНС могу процурити. Да бисте сазнали да ваш ДНС промет или ИП пропуштање, можете слободно да користите као што је ДНСЛеакТест.цом, Вхатсмиип.орг и ДНСлеак.цом.

Ако резултати теста показују ДНС и ИП вашег софтвера за приватност (ВПН), тада нема пропуштања. Међутим, ако приказује ДНС и ИП адресу вашег даватеља интернетских услуга, имате лечење. Да бисте значили да сватко тко надгледа ваш промет може вас пратити током времена пропустима ДНС-а и ИП-а.

Да бисте ријешили овај проблем, ДНСЛеакТест.цом је подцртао сљедеће кораке:

 • Прије повезивања с софтвером за приватност (ВПН) поставите својства статичке ИП адресе ако користите ДХЦП.
 • Ако имате повезивање, уклоните све поставке ДНС-а.
 • После прекида везе вратите се на изворни статички ДНС послужитељ или ДХЦП.

Ово су неки основни кораци који могу поправити ДНС-а. Доступни програми који могу покренути преко корака аутоматски и поправити цурења ДНС-а. Иначе можете ручно избрисати поставке ДНС-а и ријешити проблем цурења ДНС-а.

Проширења за веб прегледнике

Како бисте заштитили своју интернетску приватност која је произвела из веб прегледа, на располагању су вам различита проширења и алате за преглед. Ови се алати крећу на располагању од проширења за блокирање колачића, ВПН проширења, ХТТПС, програма који ће вам помоћи да обезбедите историју прегледа.

ВПН проширења

Постоји неколико ВПН корисника који нуде своје проширење веб прегледа. На пример, на пример Хола, Зенматеа и ТуннелБеар-а, ови корисници нуде могућност прегледавања веб страница криптирања и тунелирања преко властитих послужитеља који користе ове екстензије. Многобројна проширења су бесплатна за употребу, али нека од њих имају ограничење података које могу да користе у одређеном временском периоду..

Гхостери

Бесплатно проширење веб прегледа доступно је на прегледницима Гоогле Цхроме, Мозилла Фирефок, Сафари и Опера, Гхостери који вам омогућавају да омогућите све скривене технологије праћења. Помоћу Гхостерија можете блокирати колачиће, ознаке, свјеженике, веб издавање, пикселе и друге алате за праћење веб странице.

АдБлоцк Плус

Ово мора бити продужено јерника АдБлоцк Плус блокира све врсте огласа (плаћа се & бесплатно). АдБлоцк ће зауставити сваки оглас који се појављује док прегледавају разне веб странице, блокирају огласе на ИоуТубеу, Фацебооку и другим каналима друштвених медија и онемогућавају колачиће и скрипте трећих страна. Иако АдБлоцк можда дозвољава улазак у одређене огласе, али може променити своје поставке филтра и зауставити довођење свих огласа.

Јазавац приватности

Бадгер приватност је још један проширени преглед предвиђен заустављањем праћења технологије која се изводи у позадини. Престаје шпијунирати огласе, колачиће, технологије отиска прста, блокирају злонамјерни софтвер и разне друге технологије за праћење веба.

ХТТПС Свугдје

ХТТПС Еверивхере бесплатно надограђује веб прегледник и треба га имати. Компатибилно је с Фирефоком, Цхромеом и Опером, што ХТТПС свугде ради и осигурава да се увек повеже са веб страницама путем ХТТПС везе. Да бисте заштитили приватност вашег веб прегледа, ваш веб промет прошао је кроз шифриране везе.

искључити

Дисцоннецт је одличан мали алат који дјелује слично као Гхостери. Омогућит ће вам блокирати све технологије за праћење веба, блокирати злонамјерни софтвер и чувати вашу приватну претрагу. Врхунска верзија Дисцоннецт нуди ВПН услугу, компатибилност с више уређаја (3 уређаја) и ради на столном и мобилном уређају.

НоСцрипт

Постоји много скрипти које се покрећу у позадини на вашим веб прегледницима (углавном ЈаваСцрипт). Те скрипте могу открити податке о вама. НоСцрипт је моћан алат који вам може дати контролу над надзирањем скрипти на ваш веб прегледник. Ниједан НоСцрипт није за онај који не зна паметно. Да захтевамо техничко знање и разумевање ризика повезаних са заустављањем одређених скрипти.

БеттерПриваци

Осим уобичајених колачића, неке веб странице покрећу ЛСО (Лоцал Схаред Објецтс) за праћење ваших активности. ЛСО-ови су обично познати као ‘Фласх колачићи’. Можете конфигурирати Фласх и блокирати све ЛСО-ове. Међутим, да би се сазнало разбијање Фласх садржаја - оно што може бити проблематично. Овде је корисна употреба проширења БеттерПриваци јер је блокиран за Фласх колачиће и могуће вам управљање ЛСО-овима.

Сигурне тражилице које Дон’т Пратите

Међу многим претресним веб претраживањима, последња ствар о којој ће вам требати различити тражилице која похађа све ваше податке о претраживању. Популарне тражилице, Гоогле и Иахоо, похрањују информације као што је ваша ИП адреса, упит за појам за претраживање, датум и вријеме претраживања (упит) и тражилицу враћате на своје рачунало помоћу Цоокие ИД-а.

Такође можете да комбинујете ваше претходне упите претраге и постове које сте ‘Као’ на друштвеним медијима како би вам донели што боље резултате претраге. То је што’познат као ‘филтер мјехурић’ где вас тражилице профилирају и доводе резултате ближе вашим интересима; заузврат, спуштање резултата који могу имати алтернативно стајалиште и мишљење.

Овде би требало да користите тражилице које вас не прате и пружају вам непристране резултате претраживања. Ево неких сигурних тражилица:

ДуцкДуцкГо

Једна од најбољих алтернативних тражилица тренутно је тамо. Уз ДуцкДуцкГо, тражите анонимне претраге и не пратите се. Међутим, ДуцкДуцкГо је објавио да мора поштовати судске налозима и дијелити корисничке податке ако се тражи. Не, сигурно, не пратите ваше упите претраживања, не постоји’т било што потенцијално опасно што се може поклонити.

ИаЦи

Ако не верујете да бисте тражилице одржавали своју приватност, можете да користите ИаЦи који ослабљује на пеер-то-пеер технологију. ИаЦи не похрањује ваше појмове за претраживање нити употребе Цоокие ИД-ова, а можете користити глобалну вршњачку мрежу која пружа најбоље резултате на индексираним веб страницама.

Почетна страница

Ово је још једна сигурна тражилица која обећава да нећете похранити податке о вашим претраживањима, користите ИД-ове колачиће или слати ваше личне податке трећих страна.

Гибиру

Гибиру користи резултате претраживања Гоогле-а, али задржава анонимност ваше ИП адресе (идентитета) за откривање појма за претраживање помоћу проки послужитеља. Такође уклоните све записе у року од неколико секунди од претраживања.

Алати за шифрирање е-поште

Све већа инфилтрација влада и примјена закона о чувању података учинили су да наше е-поруке буду подложне кршењу приватности. Многобројна услуга е-поште укључује ССЛ упис у своје услуге е-поште. Међутим, ССЛ нема користи ако пружају е-поште (Гоогле) & Мицрософт шаљу ваше податке владиних агенција (НСА).

Одговор заштите ваше приватности путем е-поште налази се у енкрипцији од почетка до краја. Постоје разни алати помоћу којих можете осигурати своју е-пошту. Ево неколико најбољих и једноставних алата за шифрирање е-поште.

* Замислите да вам ови алати за шифрирање не крију сваки аспект ваше е-поште. Адреса е-поште поштена и приматеља, наслов и датум & Вријеме е-поште и даље је видљиво. Једини шифрирани садржај о тијелу порука и његових прилога.          

 • ГНУ Приваци Гуард
 • Прилично добра приватност (ПГП)
 • Инфоенцрипт
 • ГПГТоолс
 • ГПГ4Вин
 • ХП СецуреМаил
 • Доказ
 • ЕдгеВаве
 • Цриптзоне
 • Маилвелопе
 • ДатаМотион
 • Сендинц
 • Закључана

Алати за осигурање ВоИП разговора

У свјетлу различитих цибер напада, рањиви су због кршења приватности путем ВоИП услуге. Да бисте заштитили своју приватност од ВоИП претње, које сте раније истакли, требало би да користите ВоИП услуге са енкрипцијом од краја до краја. Неке од ових алата имају:

 • РедПхоне: Софтвер с отвореним кодом доступан на Андроид уређајима и бесплатан је за употребу. РедПхоне нуди крајњу енкрипцију путем ВоИП услуге, омогућавајући вам шифрирање свих позива.
 • Сигнал: бесплатан је софтвер с отвореним кодом, али и дизајниран за иОС уређаје. Сигнал развија исте произвођаче који су направили РедПхоне. Омогућујемо вам и шифрирате гласовних позива као и текстуалних порука.
 • Јитси: можете једноставно заменити Скипе с Јитси јер можете све функције као што су позиви, видео конференције, преношене датотеке и цхат. Међутим, Јитси су шифрирали све ваше разговоре и ВоИП активности путем ЗРТП-а.
 • Ток: Ово је још једно бесплатно коришћење софтвера за осигурање ВоИП разговора. Као Скипе-а, Ток вам нуди бесплатне позиве, слање поруке, датотеку за пренос и конференцију домаћина. Међутим, позиви према Току се односе на Ток - то - Ток.
 • Тихи круг: ово је цјеловито одијело у којем можете криптирати све облике разговора. Унутар овог одијела налази се значајна која се зове Силент Пхоне. Ово помаже у заштити вашег гласовног и текстуалног разговора на иОС и Андроид уређајима. Прије је пружио значајну Силент Еиес (ВоИП услуге на Виндовс-у), али је сада услуга обустављена..

Алати за осигурање инстант порука

Алати који смо горе споменули за осигурање вашег ВоИП разговора пружају и заштиту за тренутне поруке. Осим ових алата, постоје и неке наменске апликације и програми који садрже вашу приватност путем тренутних порука. Неки од њих:

 • Пидгин + ОТР додатак: то је отворени изворни ИМ клијент који може користити Гоогле Талк, Иахоо, МСН и многе друге цхат цхат. ОТР се додаје и може крајње шифрирање са тајношћу напријед. Да бисмо осигурали све ваше поруке и шифрирали све ваше разговоре.
 • Глипх: један од најбољих алата за заштиту ваше поруке, Глипх вам може променити свој идентитет у псеудо име, а затим га поново вратите. Још једна значајка која раздваја Глипх је његова ‘Стварно брисање’ можете уклонити своју поруку с посла’с и пријемником’уређаји као и из Глиффа’с послужитеља.
 • Адиум + ОТР додатак: Адиум је такође бесплатан и отвореног ИМ клијента, али искључиво за иОС уређаје. ОТР додатак који уграђује уз Адиум дозвољава вам шифрирање тренутних порука.
 • Цхатсецуре: Компатибилан је на свим главним платформама и ради готово свим ИМ услугама. Цхатсецуре је имао уграђену ОТР и штитио је ваше поруке било каквих кршења приватности.
 • Телеграм: Компатибилан је на Андроид, иОС и Виндовс уређајима. Телеграм омогућава крајње шифрирање, осигуравајући све ваше поруке. Телеграм не спрема ваше поруке о свом послужитељу и има значајку где може обрисати поруку послану’с и пријемником’с уређајем разним; не остављајући трага ваш разговор.   
 • ТектСецуре: дизајниран посебно за Андроид, ТектСецуре је заменио задану апликацију за текст на Андроид уређајима и криптирао све ваше поруке. Ово је извршни алат јер ће ваше поруке остати шифриране чак и ако вам телефон украде.

шифрирање података 2018

У светлу свих пријетњивих приватности и свих већих уплитања различитих влада, шифрирање података омогућава вам заштиту својих приватних података. Многи од горе кориштених алата користе енкрипцију како би сакрили своје податке из следећих у руке освајача приватности.

Што је шифрирање?

Наћи ћете више дефиниција ‘шифрирање’ преко интернета. Неки су дефинисали као начин превођења података у тајном коду, док су други за претворбу у претворбу података у шифрованом тексту који нико не може прочитати осим овлаштених страна.

Међутим, једноставно је уклоњено, шифрирање је начин на који се ваше поруке, датотеке и друге информације могу шифрирати, не дозвољавати никоме да види информацију о садржају, осим ако нема исправних кључева за шифрирање за декодирање података..

Како функционира шифрирање?

Као што дефиниција каже, шифрирање података шифрира ваше податке и користи алгоритам за шифрирање читајући текст претвара у шифриране текстове. Шифриране податке нико не може разумјети нити прочитати ако нема кључева за шифрирање који би могли дешифрирати.

Како бисмо показали како изгледа шифрирање порука, користили смо ПГП софтвер за шифрирање адресе е-поште који садржи следећу поруку:

Врхунски водич за приватност

Кад буде шифрирао ПГП, ово ће видети ко ће пререшити нашу поруку:

Врхунски водич за приватност

Различите врсте алгоритама за шифрирање

Када се копира мало дубље у шифрирању, оно што се налази у позадини је да постоје различити алгоритми који раде на шифрирању ваших података. Током године постојали су различити алгоритми шифрирања, сваки са својим одређеним двоструким кључем за енкрипцију, ширење заштите и других значајних.

 • Троструки ДЕС: Алгоритам шифрирања података (ДЕС) је можда први алгоритам шифрирања икад објављен у јавности. Ово је било релативно релативно слабо и лагано за хакере. Да би заменио ДЕС, представљен је Трипле ДЕС који је користио три појединачне савете од 56 бита. Сада полако замењује друге алгоритамске енкрипције, Трипле ДЕС су веома корисне финансијске услуге.
 • Бловфисх: то је један од најфлексибилнијих алгоритама за упис вани-а, а уведен је као замјена за ДЕС. Користећи 64-битни шифре, познат је да Бловфисх има велику брзину, а углавном се налази у заштићеном лозинку док купујете на мрежи или обављате плаћања.
 • Твофисх: наследник је алгоритма Бловфисх је такође знао да обезбеђује велике брзине. Твофисх користи кључеве за енкрипцију до 256 битних, а његова слободна природа отвореног кода зна се да се налази у популарном софтверу за шифрирање попут ТруеЦрипт, ГПГ и ПхотоЕнцрипт.
 • РСА: за разлику од Трипле ДЕС, Бловфисх и Твофисх, РСА користи асиметричне алгоритме. Да бисте сазнали да РСА користи 2 кључа, један за шифрирање, а други за дешифрирање. Да бисте РСА учинили сигурним од осталих алгоритама за шифрирање и налази се у популарном софтверу као што је ПГП и ГПГ.
 • АЕС: Напредни стандард шифрирања (АЕС) мора да има најјачи алгоритам за уношење у данашње време’с временом и вјерујем нам америчку владу и друге власти. Користећи кључеве за уписивање 128-битних, 192-битних и 256-битних, АЕС може зауставити све врсте напада хакера. Иако нападају грубе силу и даље могу сломити АЕС енкрипцију, за постизање овог захтева потребне велике количине рачунара и времена..

Дужине кључа за шифрирање

Разговарали смо о енкрипцији, како да зрачимо и од неких популарних алгоритама за шифрирање који ћете пронаћи у разним алатима за шифрирање, али колико год треба да се шифру. Најлакши или најокрутнији начин откривања је дуљина кључа за шифрирање.

До укупног броја нула и броја или сирови бројеви који су укључени у кључ за шифрирање. Овисно о тим кључним дуљинама, сигурносни стручњаци одређују укупно вријеме које ће требати за разбијање сваке енкрипције. Да бисте дали идеју, узмите у обзир ово:

 • 128-битним енкрипцијама АЕС-а је потребно 3,4 × 1038 операција да би се успешно пробио.
 • Најбржи и најснажнији рачунар на земљи, Тианхе-2 (налази се у Кини), требало је да уклони 1/3 милијарде година да се силом прекине 128-битна енкрипција АЕС-а.
 • Будући да је 256-битни АЕС снажан од 128-битног, потребно му је било 2128 пута више снаге рачунара да би разбили силни силом. Прецизније, 3,31 × 1065

Гледајући ове бројеве, да би знали огромне количине рачунарских снага, ресурса и времена само да би разбио АЕС 128-битну енкрипцију. Иако треба оволико времена да се појави 128-битно, пуштамо АЕС-ове 256-битне енкрипције заустављене у свету. Због тога можда још није сломљена и чини се да је најјачом разином шифрирања до сада.

шифре

Међутим, дон’мислим да су дуљине кључеве за шифрирање једино што одређује јачину шифрирања. Математички алгоритми који криптирају ваше податке у позадини, а називају се шифре, права су снаге сваке енкрипције.

То је главни разлог или извор преко кога се пробија шифрирање. Било какве слабости или недостаци у алгоритму хакери могу искористити и искористити за разбијање енкрипција. Већ смо разговарали о неким уобичајеним шифрама попут Бловфисх, РСА и АЕС.

Шифрирање од почетка до краја

Да бисте зајамчили потпуну приватност и сигурност, требало би да одлучите за услуге које нуде цјеловито шифрирање. Крајње на крају шифрирање је шаљиво на оно што криптира све ваше податке на вашем крају (рачунар, преносни рачунар, смернивач, телефон, таблет, играћа конзола итд.), А затим их дешифрира предвиђате на предвиђеном одредишту.

Најбоља ствар код енкрипција од краја до краја је да нема постојећих посредника или било која трећа страна која би могла приступити својим подацима током цијелог поступка. Ниједан субјект не може приступити својим незаштићеним подацима у шифрирању од почетка до краја без одобрења. То је оно што чини енкрипцију од краја до краја апсолутно потребним за заштиту од разних цибер претњи.

Савршена тајна напријед

Перфецт Форвард Сецреци је систем који омогућава да ваше шифрирање остане сигурно од кршења. Дјелује створило нове и јединствене приватне кључеве за енкрипцију за сваку сесију. На овај начин Перфецт Форвард Сецреци се шири и открива будуће угрожене у случају цурења шифрираног кључа; штити друге кључеве сесије.

Могу ли владе компромитирати шифрирање података?

Будући да ће детаљно разговарати о шифрирању, постављати право питање, могу ли државне агенције угрозити шифрирање података? Према чињеницама које је открио Едвард Сновден, то је у великој мери тачно. Разлог је НИСТ (Национални институт за стандарде и технологију).

НИСТ је развио и потврдио готово све шифрирање података који се данас користе. Неки од њих имају АЕС, РСА, СХА-1 и СХА-2. Међутим, проблем с НИСТ-ом је тај што на уско сурађује с НСА-ом на развоју различитих шифрирајућих шифри. НСА је знала за дирање софтвера и додавање заледја; оставили смо да давамо у питање интегритет НИСТ-а.

ГЦХК & НСА може сломити РСА кључ за шифрирање

Један пример шифрирања који је компромитирао владе нашао се са подацима који је изнео Едвард Сновден. На основу његовог извештаја програма назван кодним називом ‘Назив сирева’ коришћен је за издавање сертификата и могао бих га активирати ГЦХК суперрачуналом.

Да би знали да владине обавјештајне агенције могу да развију било који облик шифрирања који се ослања на потврду. На основу овог појма, НСА и ГЦХК могу лако угрозити ССЛ, ТЛС и 1028-битни РСА кључ за енкрипцију. За разлог зашто ћете у већини софтвера (првенствено ВПН-ова) пронаћи шифрирање 2048 битних и 4096-битних РСА..

протоколи 2018

Сигурни протоколи други су дио загонетке који помажу у заштити приватности и заштите података од бројних пријетњи. Раде у разним могућностима шифрирања података; формирају заштитне баријере које су побиједиле’не допуштате различите пријетње кршења ваше приватности и сигурности.

Различите врсте протокола

Постоје различити протоколи који ћете видети док употребљавате различит софтвер за шифрирање. Неки софтвер аутоматски бира најбоље прилагођене протоколе, док вам други могу изабрати (попут већ ВПН услуге). Ево најчешћих вирских протокола које ћете видети:

ППТП

Тунелинг од точке (ППТП) мора бити један од најбржих и најлакших протокола који се данас користе. Међутим, у ППТП-у постоје бројне сигурносне рањивости. Да није најсигурнији протокол и хакери, владине агенције за надзор и друге могу лако прекршити. Због тога се ППТП углавном упућује на заобилазне гео ограничења и рад путем Интернета, а не ради заштите ваше приватности.

Л2ТП / ИПСец

Л2ТП / ИПСец пружа бољу сигурност и поуздано у поређењу са ППТП-ом. Будући да сам Л2ТП не’не шифрирате своје податке, видјет ћете их у одијелу ИПСец-а. Међутим, Л2ТП / ИПСец је спорта у перформансама; Различити ватрозид такође има забележење постављања, а према НВД-у је намјерно угрозио Л2ТП за време свог развоја.

ОпенВПН

ОпенВПН је софтвер отвореног кода и сматра се најсигурнијим протоколом који данас можете користити. Подржава све главне алгоритме шифрирања (Бловфисх, АЕС, итд.) И високу сигурност са великим брзинама. Природа отвореног кода ОпенВПН значи да НСА није угрожена. Рекавши то, ОпенВПН захтева софтвер треће стране за постављање на неке уређаје и може бити потешкоће за постављање.

ССТП

ССТП протокол ћете пронаћи првенствено на Виндовс платформи. Изворно развијен од стране Мицрософта, прво је стављен у систем Виндовс Виста СП1. ССТП пружа сличну сигурност као ОпенВПН, али такође има и дугу историју између НСА и Мицрософта, а постоје шансе да би могле бити угрожене..

ИКЕв2

ИКЕв2 пружа добру опцију сигурности и користи управо основу као ИПСец протокол. ИКЕв2 се сматра бржим од ППТП, ССТП и Л2ТП / ИПСец и углавном се налази у различитим мобилним оперативним системима (као што је БлацкБерри). Међутим, не подржавају све уређаје ИКЕв2 и његова конфигурација може бити сложена. Будући да су их заједно развили Мицрософт и Цисцо, ИКЕв2 није имун на дирања НСА.

Који протокол (и шифрирање) треба користити?

Кад узмете у обзир предности и недостатке сваког од ових протокола, проналажење прави равнотеже за интернетску приватност може бити тешко. За врхунску интернетску сигурност и анонимност, ОпенВПН протокол са 256-битним АЕС-овим енкрипцијама потребно је бити ваш први и очит избор.

Природа отвореног кода ОпенВПН и огромна снага за прекид АЕС 256 битне енкрипције за значење’с најјачим што данас можете користити. С друге стране, можете користити Л2ТП / ИПСец протокол ако се ОпенВПН протокол не може користити из било којег разлога. Л2ТП / ИПСец осигурава сигурне везе и подржава велике бројеве уређаја.

како осигурати своје прегледавање

Сада када знате о разним пријетњама које могу нарушити вашу интернетску приватност, користећи алатку можете зауставити нарушавање приватности и енкрипцијом и протоколима које бисте требали користити, а ево кратког водича или желите како осигурати своје веб прегледавање.

Очистите колачиће

Колачићи су тачно зашто различите веб странице знају шта раде на вебу. Они се похрањују на ваш рачунар и шаљу мушке дијелове информација назад на веб мјесто. Дакле, следећи пут ставите када посетите истину веб страницу, колачић послан на веб место’с послужитељем који садржи све ваше претходне активности.

Ти колачићи могу похранити важне податке о вама као што су лозинке, детаље о кредитним картицама, адресама и другим личним подацима. Ако вам треба помоћ, проширите преглед као што је АдБлоцк Плус, Бадгер приватност и Гхостери. Помажу у препознавању и блокирању различитих врста колачића. Слично томе, проширени преглед БеттерПриваци врло је корисно за блокирање Фласх колачића и управљање ЛСО-овима.

Многи популарни прегледачи сада имају могућност зауставити редовите редовне колачиће, али Фласх колачиће и даље представљају претње. Нема брисања Фласх колачића можете користити следећу апликацију:

 • ЦЦлеанер (доступно на Виндовс и Мац ОС): ЦЦлеанер помаже у заштити ваше приватности захваљујући фласх колачићима. Помажите и уживајте у раду и бришете свој систем’с регистрацијом, што може бити претрпано погрешкама и поквареним поставкама.

Помоћу проширења прегледа можете побољшати своју приватност

Поред колачића, интернетског надзора, хакера, нежељени се поштују и друге злонамјерне цибер-гооне могу угрозити вашу приватност на мрежи. Ово је место где употреба проширења ВПН прегледа може сигурно приступити веб локацији и сурфање Интернетом без напуштања трагова. Проширења прегледа ВПН корисника која вам је потребна за кратко време или желите приступити мрежном банкарству или желите обавити интернетску купњу..

Слично томе, АдБлоцк Плус спречава непримјерене нежељене огласе на заслону вашег прегледа. Одличан је алат за спрјечавање да огласи трећих страна добивају личне податке о вама или вас воде на лажним веб страницама.

Технологије веб праћења

Технологије веб праћења раде у позадини и прате сваки ваш потез. Ако желите да препознате ове технологије праћења, тада можете бити корисни проширени преглед као што је Гхостери, Приваци Бадгер, Дисцоннецт и НоСцрипт. Блокирају различите алате за праћење попут ознака, злонамјерног софтвера, колачића, свјетионика, пиксела, веб издавача и сличних технологија.

Овде су различите технологије за праћење веба које требате узети у обзир:

 • Отисци прста на претраживачу: као што смо горе споменули под ‘Пријетње веб бровера’, многи најновији прегледи прикупљају податке о вама на различите начине како бисте могли бити јединствени. Процеси кроз које се постиже позив се отиском прста на прегледник и могу зауставити помоћу додатних приватности Бадгер.
 • ХТМЛ веб похрана: постоји веб похрана која је уграђена у различите веб прегледнике. Дјелује попут колачића, али има и више простора за похрану и не можете га надзирати нити селективно уклонити из прегледа. У Фирефоку и Интернет Екплореру можете искључити ХТМЛ веб локацију, или кликните Цлицк&Проширење Цлеан анд БеттерПриваци да бисте уклонили садржај из веб похране.
 • ЕТагс: Ентитетске ознаке или ЕТагс су део ХТТП протокола и користите за провјеру прегледа’с предмеморија. Кад су ЕТагови валидирани, створите отисак прста кад посјетите веб мјесто и ти се ЕТагови могу користити за праћење.
 • Крађа историја: постоје разне злогласне веб странице које могу дохватити вашу претходну повијест прегледавања. Процес се користи на овим веб мјестима је искориштено на начин рада Веба. Најстатнији дио о крађи повијести је тај што је готово немогуће зауставити се. Међутим, можете зауставити у правој вашем оригиналном идентитету помоћу ВПН-а или Тор-а.

Користите тражилице које Дон’т Прати те

Многе популарне тражилице попут Гооглеа и Иахооа похрањују драгоцјене информације о вама које можете пронаћи и довести до кршења приватности. Ово је место где требате користити тражилице које не’пратите вас како бисте осигурали своје прегледе.

Неке смо од ових претраживања детаљно споменули под ‘Алати за приватност’. Тражилице попут ДуцкДуцкГо, СтартПаге, ИаЦи и Гибиру не похрањују информације као што су ваша ИП адреса, упити за претраживање и друге информације.

Учините своје прегледавање путем мобилних уређаја сигурним

Како се повлачити у свијетлим ручним уређајима и повећати корисничку мрежу на паметним телефонима, важно је осигурати своју приватност на мобилним прегледима. Проширења прегледа која смо сада споменули фокусирани су првенствено на радним површинама, али нека од њих ће радити и на свом мобилном платформама.

Међу њима је и популарни АдБлоцк Плус који ће вам помоћи да зауставите неугодне огласе, технологије праћења и других злонамјерних позадинских алата. Ако сте на свом мобилном уређају инсталирали Фирефок, тада можете користити и проширити се као Гхостерија.

Слично томе, постоје и разне апликације које можете користити за напредно управљање колачићима и блокирати различите технологије за праћење веб-а. Приватно прегледавање и опције Не пратите сада су доступне на разним мобилним оперативним системима, што је корак у позитивном смештају.

Заштитите свој профил на друштвеним медијима

Док се бавимо заштитити вашу приватност током прегледа, важно је споменути кораке за осигурање својих профила на друштвеним мрежама. Ево неколико корака помоћу којих можете осигурати сигурност својих профила на друштвеним мрежама:

 • Провјерите поставке приватности профила друштвених медија: различите мреже друштвених медија попут Фацебоока и ЛинкедИна пружају различите поставке приватности и омогућавају вам контролу и управљање постовима на вашем профилу. Помоћу ових решења сачувајте своју интернетску приватност.
 • Поставите провјеру аутентичности са два фактора: на профилима друштвених медија можете поставити двофакторску провјеру идентитета радијске заштите од хакера и других присилних провала. Неке мреже друштвених медија попут Фацебоока и Твиттера већ нуде нуде ову важност. Помозите га да осигурате да нико не приступа вашем налогу без вашег одобрења.
 • Створите јаке лозинке или користите лозинку управљача: поред двофакторске провјере аутентичности, требали бисте креирати јаке лозинку или користити лозинку администратора за управљање заштитним лозинкама различитих профила друштвених медија.
 • Дон’т Откријте или објавите превише личних података: Као што сте могли видети, људи на својим профилима на друштвеним мрежама имају сваки детаљ о себи. Савјетовали смо да вам не би успели и препоручили да вам изнесете мало детаља о себи.
 • Управљајте кругом својих пријатеља: друштвени медији омогућавају вам повезивање са бројним људима, али не морају знати сваки аспект вашег живота. Управљајте својим пријатељима’ навести и ограничити личне податке видљивих различитих појединаца.
 • Размислите двапут пре објављивања: након што нешто објави на интернету на друштвеним мрежама, провјери да ли је нешто побиједило’не угрожавам своју приватност.
 • Употријебите Уклони, блокирај, & Значајке извјешћа: различите мреже друштвених медија могу вам пријавити, блокирати и уклонити злонамјерне активности на вашем профилу. Користите ове карактеристике када некога малтретира или покушате нарушити своју приватност.    

како осигурати своју е-пошту

Стални надзор који проводи државне агенције, примењује законе о обавезном чувању података и континуирано претњава који чине цибер криминалце, а ваше е-поруке су у великој опасности. Током године многи су корисници изгубили приватне и поверљиве податке када су им е-маил адресе били хакирани или пресретнути.

Раније смо споменули претње на које можете наићи путем е-маила. Од подметања е-поште до клеветничких порука, превара и злонамјерног садржаја посланог путем е-поруке, од великих је важност да осигурају своју е-пошту..

Много су услуга е-поште уграђене у ССЛ кодирање како би осигурале своје е-поруке. Међутим, кључ лежи у шифрирању од почетка до краја, јер вам шифрује податке о вашем крају и дешифрирајте их на жељеном одредишту.

Користите алате за шифрирање е-поште

Постоје различити алати за енкрипцију од почетка до краја који данас можете користити. Неке од ових алата смо истакли раније у наслову ‘Алати за шифрирање е-поште’. Најпопуларнији међу њима су ПГП и ГПГ. Оба су алата слободна за употребу и криптирају све врсте података, укључујући садржај е-поште. Ево наших најбољих 3 одабира из различитих алата за шифрирање е-поште које можете користити:

Прилично добра приватност (ПГП)

ПГП или прилично добра приватност је софтвер са отвореним кодом и бесплатним шифрирањем. Можете користити за шифрирање свих облика садржаја попут е-поште, текстуалних порука, датотека, директорија, партиције тврдог диска и других облика комуникација. Ево једноставних илустрација, које објашњавају како ПГП делује:

поступак шифрирања дешифрирања

ГНУ Приваци Гуард

ГНУ Приваци Гуард или ГПГ надоградња је ПГП-а и користи исти ОпенПГП стандард. ГПГ је такође слободан за коришћење софтвера и омогућава вам шифрирање свих података и комуникација. Отворени извор алата за шифрирање чини компатибилним на различитим платформама, укључујући Виндовс, Мац и Линук. ГПГ користи сучеље наредбеног ретка и такође нуди софистициране верзије за све три платформе.

ГПГ Алати

За све Мац кориснике који бесплатно траже алат за шифрирање е-поште, ГПГТоолс вам пружа управо то. ГПГТоол је софтвер отвореног кода и помоћу њега можете заштитити Аппле Маил. ГПГТоолс користи ОпенПГП, који подржава кодирати или дешифрирати е-поштује Мац-у и штити разговоре путем е-поште од разних цибер претњи.

ГПГ4вин

ГПГ4вин је још један бесплатни алат за шифрирање е-поште, али искључиво за Виндовс кориснике. ГПГ4вин такође користи ОпенПГП заједно са С / МИМЕ за заштиту ваших е-порука. Најбољи дио ГПГ4вина је тај који се може лако интегрирати са било којим уобичајеним услугама е-поште. можете чак да истакнете назив ГПГОЛ који шифрира и е-поштује Мицрософт Оутлоок.

Инфоенцрипт

Ако користите интернетску услугу за шифрирање садржаја свог е-поште, тада је Инфоенцрипт најбољи алат за вани. Бесплатна је употреба и шифрирање ваших порука е-поште није вам потребно и ниједан софтвер за преузимање.

Инфоенцрипт користи 128-битну АЕС енкрипцију која је довољно е-поште за сакријен садржај. Цјелокупни поступак шифрирања података користи Инфоенцрипта врло једноставно. Све што требате учинити је унети своје податке, изаберите лозинку и шифрирајте своје податке.

Инфоенцрипт

Једном када кликнете ‘Шифрирање’, Ваши подаци шифрирају се у кодове. За дешифрирање порука приматељ ће морати унети одабране лозинке, а потом дешифрирати податке.

Врхунски водич за приватност

Часни спомен

Осим наведеног три алата за шифрирање е-поште, покушајте проверити у Маилвелопе-у. Бесплатно је коришћење проширеног веб прегледа за Цхроме и Фирефок. Маилвелопе нуди крајњу ОпенПГП претплату и може се користити са свим главним платформама е-поште (Гмаил, Оутлоок, Иахоо Маил и ГМКС).

Остале мере опреза за осигурање е-поште

Алати за шифрирање е-поштено само за мали дио заштите ваше е-поште од потенцијалних безбедности кршења. Постоје и друге мере предострожности које требате узети у обзир и водити услугу е-поште.

 • Створите снажне лозинке: Ово је можда најосновнији корак ка сигурности е-поште. Требали бисте генерирати снажне лозинке за свако од својих рачуна и дон’Не користите истинску лозинку за више рачунара е-поште или профила друштвених медија.
 • Дон’т Кликните на несигурне везе: Требали бисте избјегавати кликове на везе које нису сигурне. Многи цибер-гоон изгледају као да ће потврдити ваше приватне податке када кликну преко ових злонамјерних веза. Провјерите све везе прије клика. Задржите показивач миша изнад линкова и погледајте где се преусмери.
 • Избјегавајте приступ е-пошти на јавној ВиФи мрежи: Ако сте на Интернету повезани путем бесплатних и јавних ВиФи жаруља, покушајте избећи отварање своје е-поште, осим ако немате ВПН или алат за шифрирање е-поште..
 • Нека УАЦ (контрола корисничких рачуна) ће бити укључена: Дон’искључите УАЦ на вашем Виндовс ОС-у јер можете да надгледате различите промене које се дешавају у вашем систему. Уместо да потпуно искључите УАЦ, можете смањити заштиту.
 • Скенирај приватне е-поште: Различита истраживања показују да су углавном вируса која инфицирају кориснике система прикупљајући путем привитака е-поште. Неке услуге е-поште имају уграђене антивирусне скенере који скенирају вашу приватну е-пошту. У сваком случају скенирајте приватне е-поште пре преузимања.

како осигурати своје разговоре

Растућа пријетња различитих цибер криминалаца владиним надзором, врло је важно да заштити своје комуникације од кршења. Рекавши то, морате имати уму да бисте упућивали преко мобитела или фиксне телефоне никада нису сигурни. Владе из цијелог света прикупљају информације о позивима путем метаподатака.

Међутим, електроничка комуникација (попут ВоИП услуге) може се криптирати и заштитити од нежељених цибер-гоона. Постоје разни алати за заштиту ВоИП разговора и тренутних порука.

Неке од ових алата за шифрирање већ смо се споменули у ‘Алати за осигурање ВоИП разговора’ ја ‘Алати за осигурање инстант порука’ Наслови. Како можете да осигурате ВоИП разговоре и СМС поруке.

Користи крајње алате за шифрирање

Важно је напунио да сви ови алати користе енкрипцију од почетка до краја. Да бисте чинили ваше разговоре сигурни су да их нежељени субјекти не прате или прате. Неке ВоИП услуге, попут Скипеа, користе се пеер-то-пеер протоколи због којих било ко може тешко да користи ваше позиве.

Сигнал приватни гласник

Ако ваша услуга нема’Не користите пеер-то-пеер протокол, онда можете користити алате као што је Сигнал Привате Мессенгер за Андроид и иОС уређаје. Сигнал Привате Мессенгер развија Опен Опен Вхиспер Системс, иста компанија која је креирала ТектСецуре и РедПхоне. Сигнал Привате Мессенгер комбинује два алата, ТектСецуре и РедПхоне, а ја вам могу шифрирати ВоИП позиве и тренутне поруке.

Тихи круг

Други алат који можете користити за осигурање разговора на Андроид и иОС уређајима је Силент Цирцле. Унутар ове безбедности није био Тихи телефон који шифрира ваше гласовне, видео и текстуалне комуникације. Тихи телефон доступан је у два пакета, Басиц и Плус. Можете одабрати било које од ове две, овисно о вашој могућности за сигурно.

Глипх

Ако сте у питању осигурање само ваших текстуалних комуникација, требало би да објавите Глипх. Нуди неке глатке могућности које нуде ову апликацију за њихово издвајање од осталих апликација за шифрирање текста. Глипх можете користити на Андроид уређајима, иОС уређајима и столним рачуналима. Своју комуникацију можете осигурати на било којем каналу; одаберите псеудо име да бисте сакрили свој стварни идентитет и осигурали своју приватност док извршите БитЦоин плаћања.

Тхреема

Тхреема је плаћена апликација за кориснике иОС-а, Андроид-а и Виндовс Пхоне-а и нуди сјајну могућност за обезбеђивање ваше ВоИП комуникације. Користећи крајње криптирање сигурно шаље поруке, датотеке, видеозаписе, гласовне поруке, КР кодове и још много тога. Такође јамчи потпуну анонимност јер је сваки корисник додијељен Тхреема ИД, ваш оригинални телефонски број или адреса е-поште нису видљиви други.

Искључите ГПС, Гоогле Нов & Остале услуге праћења локације

Осим употребе различитих алата за шифрирање, на вашим мобилним уређајима постоје и неке поставке које можете користити за осигурање својих комуникација. За почетак можете да искључите Гоогле Нов на својим Андроид уређајима јер су вам пожурили невероватну количину података о вама и користили вашу претрагу како бисте предвидјели шта желите.

Подаци који се спремају Гоогле Нов имају скоро све, од историје претраживања, места која су објављени, ваше локације, вредности течаја (ако сазнате да сте у другој земљи), приватних места, ресторана и још много тога. Сви ти фактори воде воде озбиљне бриге о приватности и једноставно нисмо сигурни да ће нам се Гоогле Нов проверити кроз нашу земљу и поштовати и друге разговоре како би предвидио што треба.

Осим искључења Гоогле Нова, друге услуге попут праћења локација и ГПС-а такође могу учинити наруџбе приватности. Постоје различити ГПС преносници против праћења / шпијунирања који могу зауставити праћење. Међутим, ако сте забринути због своје приватности, да’Боље је остављено искључене ове услуге и заштитили вашу приватност од разних пријетњи.

како осигурати похрану у облаку

У данашњем’Дан и добите, можете приступити датотекама, сликама и готово свим врстама података с било којих места у којима се можете похранити у облаку. Имајући на уму, све велике услуге похране у облацима као што су Гоогле Дриве, ОнеДриве, иЦлоуд и Дропбок далеко од тога да се буду сигурне.

Хакирање иЦлоуда у коловозу 2014. само је један пример међу хиљадама на којима су приватни подаци, углавном фотографије различитих славних особа, прокурили су на различитим веб страницама. Ово показује у којој мери ваши подаци нису сигурни у похране у облаку.

Па како заштитити своје податке пре него што их спремите у облаку? Ево неколико корака помоћу којих можете осигурати сигурност у вашој облаци.

Употријебите двофакторску провјеру аутентичности & Управитељ лозинки

пустити’започните од основних - лозинка. Они су кључ за осигурање свих приступних точака на којима се похрањују ваши поверљиви подаци. Да бисте осигурали своје услуге похране у облаку, препоручили сте да користите лозинку управитеља и створите различите лозинке за сваку услугу облака.

Осим генеричких снажних лозинки, двофакторске провере идентитета такође омогућавају сигурност у вашој облачној похрани. Ово ће учинити да затражите два питања пре него што вам омогући приступ вашем рачуну за похрану у облаку. На пример, од вас ће се можда тражити да унесете запорку, која заузврат шаље сигурносни код на вашем мобилном телефону који треба да унесете за провјеру аутентичности.

Двофазна провјера аутентичности бр’Не пун доказ, али за појачавање сигурности у вашој облачној похрани. Замените да додате два слоја сигурности вашег система; прво унесите ПИН број, а потом скенирате да бисте приступили уређајима за похрану.

Шифрирање датотеке ручно прије похрањивања у облаку

Најсигурнији начин заштите особних података у облаку је шифрирање датотеке ручно пре Да бисте прешли у облак. На овај начин можете користити било коју услугу похране у областима по вашем избору и дон’не требате бринути о свим безбедним претњама својственим услугама у облаку.

Још једна мјера опреза коју можете подузети прије пријеноса шифрираних датотека да бисте укључили ВПН како бисте читали интернетску везу шифрирала. За ручно шифрирање датотеке пре преноса на облаку можете користити разне алате.

Прије је ТруеЦрипт био популаран софтвер за шифрирање датотеке. Међутим, сада је обустављен због различитих питања која се тичу сигурности. Без обзира на постојећу алтернативу ТруеЦрипту, неке од њих имају ВераЦрипт, АкЦрипт, ГНУ Приваци Гуард, БитЛоцкер, 7-Зип, БокЦриптер, ДискЦриптор и многе друге. Ево наших најбољих 3 избора за ручно шифрирање датотеке:

БитЛоцкер

Попуни је софтвер за шифрирање диска уграђен у Виндовс Виста, Виндовс 7 (Ентерприсе и Ултимате), Виндовс 8.1 (Ентерприсе и Про) и Виндовс Сервер. БитЛоцкер користи АЕС енкрипцију (128-битни и 256-битни) за шифрирање датотеке.

БитЛоцкер може шифрирати и друге виртуелне уређаје или користити податке. Можете бирати између различитих механизама провере аутентичности, попут ПИН-ова, традиционалних лозинки, УСБ кључа и ТПМ-а (Трустед Платформ Модуле). БитЛоцкер је изврстан алат за кориснике особних рачунара са системом Виндовс и може вам заштитити поверљиве податке.

шифрирање мог рачунара

ВераЦрипт

ВераЦрипт је извршио бесплатни програм за шифрирање отвореног кода и насљедник је укинуте алате ТруеЦрипт. Помоћу ВераЦрипт можете криптирати одређену УРЛ адресу, партицију, креирати виртуелно шифриране дискове унутар датотеке или шифрирати читати уређаје за похрану.

У ВераЦрипту можете бирати различите нивое енкрипције јер подржавају шифрирање АЕС, Змија и Двије рибе. ВераЦрипт рјешава сигурносне недостатке и рањивости који су пронађени у програму ТруеЦрипт и могу вам омогућити шифрирање датотеке прије вашег пријеноса на услугу похране у облаку.

чаробњак за стварање волумена верацрипт

7-поста

7-Зип (или 7з) је пре свега алат за архивирање датотека и могуће је да компримирате и да организујете велику количину датотека које шаљете путем интернета. Уз то, 7-Зип такође шифрира појединачне датотеке или читате све употребе АЕС 256-битних различитих енкрипција и доступан је на Виндовс, Мац ОС Кс и Линуку.

Софтвер 7з је бесплатан за употребу, а његова отворена природа чини га слободним од уплитања влада. Своје датотеке можете заштитити лозинком, дешифрират ће се задржати након што унесете исправну лозинку за провјеру аутентичности. Ова лагана датотека за компримирање / архивирање датотека изврсна је за шифрирање датотеке и можете их користити за шифрирање података пре него што их похраните на облачним услугама.

7-зип

Провјерите Увјете пружају услуге & Политика приватности Цлоуд услуге

Ово може звучати као мукотрпан задатак, али ако сте заборавили због своје приватности, онда до’Добро је проћи политику приватности, услови пружају услуге и друге правне уговоре у облаку. Да бисте открили став вашег регионалног сервиса о вашој приватности и сигурности.

Постоје неке услуге које криптирају ваше податке о нивоу послужитеља и немају могућност да се шире на своје услуге похране у облаку. С друге стране, постоје неке услуге које користе фантастичне изразе и задржавају право на приступ вашим подацима кад год желе.

Ако условите услуге, политика пиратства и други документи не дају јасне назнаке своје приватности, копајте мало дубље и распитајте се о корисничкој подршци. Провјера ових уговора о услугама је добра пракса, према нашем мишљењу, а ви бисте требали слиједити ако је заштита података и приватност најважнија брига.

Користите Цлоуд услуге које аутоматски шифрирају датотеке

Сад можете користити и популарне услуге у областима попут иЦлоуд, ОнеДриве, Гоогле диска или Дропбока и бринете о својој приватности, са разним алтернативним таквим услугама. Ове алтернативе такође криптирају ваше податке пре него што их преузму у облаку.

Постоје разне услуге у областима које нуде шифрирање као дио поступка. Прије, познати сервис, Вуала је прије слања понудио шифрирање датотеке, а сада није укинута. Ипак, ево двије услуге облака које ће заштитити:

 • СпидерОакје свестрана услуга облака која локално шифрира вашу УРЛ адресу на вашем рачунару / уређајима пре него што се њихови подаци у облаку. СпидерОак је доступан на Виндовс-у, Мац-у, Линуку, има и апликације за иОС и Андроид. Слиједи СиперОак ‘Зеро-Знање’ правила где нема посланих података што преносите у датотеку са шифрираном лозинком на вашем рачуналу и заштићеној лозинком коју сте поставили.
 • Терсоритје још једна услуга похрањена у облаку која локално на вашем систему шифрира датотеку помоћу нивоа АЕС 256 битних енкрипција и захтијева од вас да поставите лозинку за дешифрирање шифриране датотеке. Терсорит нуди ексклузивне апликације за Виндовс, Мац ОС Кс, Андроид, иОС и Виндовс Пхоне, омогућавајући велику флексибилност.

Ископ облака & Користите БитТоррент Синц

Дотакли смо се различитих корака који можете користити за осигурање услуга у облаку и различите мере опреза које бисте требали предузети пре преношења. Ево једне алтернативне методе које можете користити за чување и пренос датотеке на различитим платформама без употребе облака, Биторрент Синц.

За разлику од осталих услуга у областима, БитТоррент Синц користи похрану и дељење података непримјерених мрежа и нерегистрованих послужитеља. Једна од главних предности је тачна, што ваше датотеке нису похрањене у облацима, нико не може приступити без вашег допуштења. Слично томе, можете учити неограничену количину података без плаћања коцкице.

Не, недостаци ових метода су у том случају што је најмање један од ваших система мора укључити и повезати с Интернетом како бисте могли приступити својим датотекама. Такође, ваш пропусни опсег ИСП-а и ограничавање података могу да се ометају у цлокупни процес спремања и преноса датотеке.

Дакле, БитТоррент Синц се користи за ширење података на другим платформама без употребе облака. Међутим, ми смо вам препоручили да не мислите да је БитТоррент Синц као алтернатива облачним услугама; Радије би га користили у свом коришћењу и морали надопунити услугу похране у облаку.

државе које крше вашу приватност

Постоје различите земље са различитим законима и прописима. Иако су ти прописи направљени у најбољем интересу људи (или како се они представљају), много пута земље проводе законе који угрожавају приватност појединца.

Првенствено су ти прописи у облику обвезујућих закона о подацима и обавјештајним агенцијама које похрањују мамутне кориснике корисничких података без икаквих података.

Раније смо се дотакли теме владиног надзора и показали како различити закони и агенције делују на прикупљању метаподатака корисника. Овде ћемо истражити неке од тих земаља, како угрозити вашу приватност и како можете заштитити.

Аустралија

Аустралија би могла да буде позната из више разлога, али ће бити унета памћење по закону о обавезном чувању података који је примењен у листопаду 2015. Према овом закону, ваше интернетске активности, ако желите да проучите, ИП адресу, следите сесију и још много тога забележите ће бити ваш ИСП и телекомуникацијске услуге до двије године.

Да’није све! Остали аспекти ваше комуникације путем е-поште или телефона такође ће бити похрањени на основу овог закона о задржавању података. Да бисте заштитили своју приватност из овог закона, требало би да користите алат који вам омогућава шифрирање интернетске активности (попут аустралијског ВПН-а) и користите друге алате који шифрирају вашу комуникацију путем е-поште, ВоИП услуге и мобитела..

Кина

Кина има неке од најстрожих закона о цензурирању интернета у поређењу са другим земљама. Кроз редовне забране и ограничења на каналима друштвених медија, Кина је место које иначе није пријатељски наклоњено интернету. Уз то речено, подмиривање приватних корисника у Кини није било толико озбиљно као остале нације, али ништа у вези са кинеским владом није остало нечувено.

Током године, многи новинари, веб странице, лични блогови и канали на друштвеним медијима суочили су се са гњевом Великог Кинеског ватрозида. Свака критичка кинеска влада може довести до забране, ограничења, па чак и затвора.

Помоћу ВПН можете заштитити своју приватност и криптирати свој интернетски промет. Међутим, Кина је блокирала веће ВПН услуге и ви’морао бих копати дубље како бих пронашао ону која је још увек радила у континенталној Кини. Једна ВПН услуга која савршено функционише у Кини (до сада) је ЕкпрессВПН.

САД

Сједињене Државе немају строги закон о чувању података. Међутим, обавистенске агенције које послужују у САД-у ноторне су због шпијунирања америчких грађана. Захваљујући Едварду Сновдену открили су луђаци НСА (Националне агенције за сигурност) и како су их прекршили’приватност прикупљањем метаподатака.

Те агенције дјелују с незапамћеним слободним дјеловањем различитих закона као што је амерички закон о патриоти и програму ПРИСМ. Иако је амерички Закон о патриотима сада истина, прикупљање података од стране различитих обавјештајних агенција можда никад неће престати.

НСА је једна агенција која се нашла у средишту позорности. Остале агенције попут ФБИ-ја, ЦИА-е, ДХС-а или ДЕА-е можда су још увек уведене нежељени надзор над америчким грађанима и бележе сваки њихов потез током интернета. Препоручујемо вам да користите амерички ВПН за криптирање интернетског промета и друге алате за шифрирање који наводе у овом водичу за заштиту ваше приватности од шпијунирања влада..

Европске нације

Еуропска унија (ЕУ) је 2006. године усвојила нову директиву под називом ЕУ Директива за задржавање података (ДРД). Након овог новог подручја за чување података, Европске уније су унеле своју обавезу да пружају интернетске услуге и телекомуникационе компаније које су похарале податке о својим корисницима / претплатницима током периода од 6 месеци до 2 године:

 • Телефонски бројеви долазних и одлазних позива.
 • ИП адреса корисника (локација) комуникације.
 • Вријеме, датум и трајање комуникације.
 • Уређај који користи за комуникацију са другим.
 • Слане и примљене текстуалне поруке, е-поруке и телефонски позиви.

Да би били неки од главних аспеката упутстава о задржавању података. На захтев, полиција и друге истражне агенције могу да приступе другим информацијама, попут података о вашем интернетском промету, садржаним телефонским позивима и наручивањем ваше приватности на потпуно новој нивоу.

Земље попут Њемачке, Словачке, Уједињеног Краљевства, Италије, Француске, Норвешке, Шпањолске, Холандије, Пољске, Шведске и других земаља ЕУ-а су претпоставке да су усмерене према свом законодавству. Међутим, у травњу 2014. године, Европски суд правде прогласио је Директиву неваљаном због мијешања у право на приватност и заштиту личних података.

У овој земљи могле су преиспитати своје законе о чувању података и формулиране нове који ће бити у складу са европским судом правде. Након тога то је још увек у питању ваше приватности и препоручујемо вам да користите алате за шифрирање како бисте користили своју приватност, јер сигурно није да ће влада још увек обележити вашу податке или не.

Уједињено Краљевство

Иако је Велика Британија дио Велике Британије и искористила је Директиву за задржавање података у најоштријим облицима, постоје и други фактори који су истакли који угрожавају вашу приватност на мрежи..

Обавијештено је да британске обавјештајне агенције, попут ГЦХК, проводе дебео надзор британских грађана. Обавјештајна агенција такође сурађује са америчким колегама (углавном НСА) и међусобно дијели корисничке податке свих врста..

Ако то’С не све, Велика Британија је дио обавезног савеза Фиве Еие са САД-ом, Аустралијом, Новим Зеландом и Канадом. Овај заједнички савез пет земаља може им неконтролирану моћ и шпијунирање једне друге’Грађани, међусобно дијеле информације и прикупљају огромне количине метаподатака нетизена. Права слика овог савеза и Ступањ надзора над њима открили су у документима који је процурио Едвард Сновден (бивши извођач радова НСА).

Једно од начина заштите од декеа било је шифрирање свих њихових мрежних активности. ВПН у Великој Британији помажу вам да заштитите све своје интернетске активности шифрирања веб промета; док други алати као што је Сигнал Привате Мессенгер омогућава заштиту ВоИП комуникације (глас или текст).

Русија

Руска влада била је озлоглашена по блокади неколико канала на друштвеним мрежама, блогова, веб страница и других облика комуникацијског медија. Руски медијски надзорник Роскомнадзор надгледао је све комуникације и строго је блокиран или додао веб страницу на црној листи ако нешто говори против руске владе, политичара или председника.

Да бисте створили неколико проблема ако сте новинар или блогер, ваш је интернетска слобода сигурно у великој мери ограничена. У прошлости су многи новинари процесирани због дизања гласа против Владимира Путина или руске владе.

Други чимбеник који говори о Русији који вашој приватности доноси велику вредност је најновији закон о задржавању података. Према овом новом законодавству, компаније које послужују у Русији (физички или путем веб странице) морају похранити корисничке податке у базу података које постоје у Русији. Да бисте створили огроман проблем техничким дивовима попут Фацебоока или Гооглеа и представља вашу личну приватност у озбиљној опасности.

Канада

Будући да је Канада дио савеза Фиве Еие, ваша приватност је мање сигурна. Као што смо раније расправљали, нације Пет ока врше нежељени надзор над грађанима и међусобно дијеле ваше приватне податке.

Слично је, у Канади постоје одређени закони који такође крше вашу приватност ван мреже. За почетак, Билл Ц-51 ​​даје владине агенције попут ЦСИС-а или полиције несвакидашњу моћ за размену корисничких података; ово заузврат даје додатно појачавање савезништва Фиве Еие.

Ако ово није’Повољно, канадска влада сада захтева да сви даватељи интернетских услуга и телекомуникационе компаније воде евиденцију корисника’с активностима и пријављују сваку активност која води кршењу закона о ауторским правима. Ово је велики проблем за канадске ВПН услуге попут ТуннелБеар-а. Међутим, ВПН и даље остаје једно од решења за осигурање ваше интернетске приватности јер шифрира ваш интернетски промет.

побољшајте употребу антивируса, ватрозида и анти-малвареа

Досад смо у нашем водичу за приватност распршили о бројним претњама сигурности и приватности и како се могу заштитити од њих. Али не можемо искључити важност коришћења антивируса, фиревалл-а и анти-малвареа.

Ова три програма чини важну безбедну превенцију која ће вас заштитити од различитих претњи. Интернетске пријетње попут вируса, злонамјерног софтвера, хакирања, шпијунског софтвера, адвареа, тројанских коња и других могу се озбиљно ријешити проблема уништавања података, крађе и пуштања повјерљивих података, ометајући вас у приступу властитим подацима и на крају онемогућити рад.

Због тога је важно да антивирусни софтвер употребљавате заједно са ватрозидом и анти-малваре програмима. Овде ћемо вам показати како побољшати употребу антивируса, фиревалл-а и анти-малвареа-а како бисте успели да искористите своју обрану од таквих претњивих приватности на мрежи..

Антивирусни софтвер

Многи вируси зарађују ваш уређај и затварају се по систему исправних копија. Иако су многи од њих безопасни, други су вируси заиста опасни јер су дизајнирани за крађу ваших података, искористили су рачунаре, направили нежељене поштарине како би се инфилтрирали у ваш систем, избришу важне датотеке и чак су срушели вашу подршку..

Антивирусни софтвер дизајниран је радијанском заштитом од различитих вируса. Редовито прегледава ваш систем и тражи узорке и програме који су опасни за ваш уређај. Антивирус користи специфичне потписе или дефиниције познатих вируса да их сигнализира.

Због тога компаније које производе антивирусни софтвер континуирано објављују ажурирану верзију дефиниције вируса. Овдје смо такођер савјетовали да увијек ажурирају свој антивирусни софтвер и можда промијенимо поставке за аутоматско ажурирање. Ја, ако не’урадите тужно немате антивирус, а одмах бисте га требали набавити.

Бесплатни антивирусни програм против врхунског антивирусног софтвера

Одабир антивируса може бити тежак, узимајући у обзир могућности домаћина који вам нуде на тржишту. Свако пружа основну антивирусну услугу, али може се и раздвојити по цени, перформансама и могућностима. Међутим, све се своди на то да потражите бесплатну антивирусну услугу или ћете платити.

Опћенито нуди бесплатне антивирусне услуге, једнако добре као и врхунске антивирусне услуге. Главна разлика између плаћеног и бесплатног лежи у додатној важности која вам нуди врхунски антивирусни софтвер.

Бесплатни антивирусни софтвер пружаће се за откривање и заштиту вируса као комерцијални антивирус, али ће недостајати и друге карактеристике као што је опција протупровалног крађе, додатни ватрозид, значајка против нежељене поште, пхисхинг филтера и још много тога. С друге стране, платирани антивирус дјелују више као заштитно одијело и добијам све ове додатне могућности за одређену цену.

Врхунске антивирусне услуге

Сада када смо ријешили разлику између бесплатних и платираних антивирусних услуга, можете размотрити те даватеље антивируса (бесплатно & плаћа):

 • АВГ доступан је бесплатно и такође нуди услугу са плаћањем. Бесплатна услуга нуди основну антивирусну карактеристику; заштита за Мац и Андроид уређаје, значајна даљинска заштита, такође скенира веб, Твиттер и Фацебоок ради злонамјерних веза. Плаћена услуга нуди више погодности попут ватрозида, против против нежељене поште, заштите података и још много тога.
 • Аваст је још једна бесплатна употреба антивирусних услуга и доступна је на Виндовс, Мац, Андроид и иОС уређајима. Бесплатна верзија ће вам пружити антивирусну услугу, значајно управљање лозинком и заштиту прегледа. Осим бесплатне верзије, Аваст нуди и разне услуге с плаћањем. Можете одабрати између комплетног сигурносног пакета за појединачне додатне опције.
 • Нортон Сецурити Симантец дуготрајна је услуга у антивирусној индустрији. Нортон Сецурити пакет доступан је на располагању између различитих варијанти, овисно о жељезним значајкама.
 • Касперски такође је позната комерцијална антивирусна услуга и нуди различите пакете. Можете купити самостално антивирусну услугу или потражити комплетни сигурносни пакет.

ватрени зид

Ватрозидови су програм који надзире прометне податке који улазе и пуштају ваш систем. Можете конфигурирати ватрозидове тако да спречавају напуштање података или улазак на ваше уређаје на основу других правила скупа.

Ватрозидови су заиста важни када је ријеч о обрани од цибер криминалаца попут хакера. Они блокирају све облике комуникација које потјечу од нежељених извора и спречавају вас како би вас идентифицирали путем интернета.

Сви најновији оперативни сустави имају уграђени фиревалл и на’добра је пракса да их оставим окренуте ‘На’. Алтернативно, постоје заштитни зидови са трећим странама које можете користити као Цомодо Интернет Сецурити Про или различита антивирусна безбедносна безбедност ће такође додати додатак ватрозида..

Анти-Малваре

Бројне су цибер пријетње које се уштеде у свом уређају и могу бити врло деструктивне. Пријетње попут адвареа, шпијунског софтвера, тројанских коња, па чак и вируса могу одредити у малваре-у и угрозит ће вам приватност. Будући да вас антивирусни софтвер штити од разних вируса, важно је да заштити од шпијунског софтвера и тројанских коња.

Програм против злонамјерног софтвера пружа заштиту од свих таквих претње. Иако сигурносни пакети имају могућност која вам користи од злонамјерног софтвера, добра је идеја покренути неовисни анти-малваре (анти-спиваре) софтвер уз ваш антивирус..

Ако сте користили систем Виндовс 7 или нове, онда Виндовс Дефендер скенира ваш рачунар на било који начин како бисте сазнали шпијунског софтвера и остале злонамјерне програме. Међутим, можете користити бесплатни програм против злонамјерног софтвера попут Малваребитес или Спибот Сеарцх & Уништити.

Користите антивирусни, заштитни зидове, & Анти-Малваре користи

Кад смо рекли да ова ова три програма чини важну безбедну превенцију, били смо’само се шалим уоколо. Кад се сва тројица користе једно уз друго, они стварају страшно партнерство и међусобно се надопуњују.

Сваки од њих дизајниран је за одређене циљеве и они међусобно превладавају слабости или рањивости. Ако их конфигуришете за ширење заштите, антивирусни програм, заштитни зид и анти-малваре заштитите ће вас од претњи који ће вас ослободити да нанесете своју приватност и сигурност на мрежи..

Сјетите се само да у једном систему не покрећете два антивируса, јер можете обојицу заштитити и оставити рањивима. С друге стране, неки сигурни стручњаци чак су изјавили да је покренуо два или три софтвера против злонамјерног софтвера добра идеја, јер ни један ни други програм против злонамјерног софтвера није довољан за праћење свих безбедних претњи.

остали савјети и трикови за интернетску приватност

Бубањ у облику срца

Грешка у крварењу срца велика је рањивост која хакере може искористити за напад на било који други везни клијент или послужитеља како би украли податке, откривајући их да открију било који који шифрирани садржај, корисничко име / лозинку или приватне кључеве. Име је добило недостатак који се налази у екстензији откуцаја срца у ОпенССЛ имплементацијама.

Разлог је био лош написан код и постоји у свим верзијама ОпенССЛ-а који су објављени између марта 2012. и травња 2014. С обзиром да је потребно да урадимо 66% свих веб страница са ОпенССЛ уписом, може се сматрати једним од најгорих сигурносних грешака у историји ИТ-а, Будући напади који користе ову бугу не остављају трагу, а украјински подаци остају нејасан. Било како било да се разгрне или отвори ОпенССЛ, користећи биометријску технику.

Да би се заштитили од ове рањивости, компаније су препоручиле надоградњу на најновију верзију шифрирања ОпенССЛ на вашим веб страницама. Повезани ОпенССЛ цертификат такође је морао поново издати нове типове. Корисници интернетских страница препоручују промјену лозинки за имплементацију веб страница у ОпенССЛ. Они који се баве он-лине банкарством које пажљиво прати своју финансијску трансакцију.

Вхоник

Вхоник је дистрибуирао Линука дизајниран и пружао максималну приватност, анонимност и сигурност на Интернету. Вхоник је дистрибуирана на два виртуална строја, а “пролаз” који искључиво води ТОР и “радна станица” што је потпуно изолирана мрежа. Ради на другим оперативним системима користи подржани мотор за виртуализацију какав је “Виртуална кутија”.

прозодија

Будући да ће ваша постигнућа форсирати све комуникације путем ТОР мреже (гатеваи-а), постојеће могућности коришћења Вхоника:

 • Остајете анонимни јер је права ИП адреса скривена.
 • Спрјечавају цурење ДНС-а и пружају максималну заштиту од злонамјерног софтвера.
 • Компатибилан је с било којим софтверским пакетом и могу радити у сарадњи са ВПН-ом.
 • Спрјечава да погрешно конфигурира апликације које нису исправне из стварног вањског ИП-а.

контра

Вхоник има своје недостатке.

 • Будући да ће искористити ТОР мрежу, брзину вашег интернета могу само угрозити.
 • У поређењу са другим примерима дистрибуције Линука, потребна је виша разина одржавања.
 • Користи додатни рессе јер за рад виртуелне стројеве или резервни хардвер.

Пребаците се на Линук оперативни систем

Многи корисници се забрињавају због своје приватности могу пребацити на Линук јер он има малу предност у поређењу са другим главним оперативним компонентама и задржати их у погледу међународне сигурности и приватности.

 • Једна од најважнијих предности Линука је та која нико не може покренути ниједну датотеку или програм без административних права, укључујући приступ коријенским датотекама ОС-а. Да бисте значили да у случају да вируси, шпијунски софтвер или хакери угрозе систем, они неће моћи да донесу неповратну вредност система.
 • Тренутно Линук има тржишни удио од 1,71% у успоредби са 88,8% за Виндовс и 7,6% за Мац. Мали удио на тржишту у поређењу са Мац ОС и Виндовс чини мање атрактивним метом за извођење злонамјерних напада и ретко је предмет напада цибер криминалаца.
 • Будући да је ОС отворен, а Линук није спреман да би извршио владине агенције, вероватно је да су стражња врата НСА мало вероватна..
 • Још једна предност његове отворене коде је да безбројни корисници могу да виде свој код, брзо је истакнуо било какве подвале или недостатке и поправио их. Да умањујете све шансе да се злонамјерни софтвер скрива у кодовима; такође сигурносни поправци имају много бржих верзија на Линуку у поређењу са другим ОС-ом.

Све у свему, да учинимо сигурним у поређењу са многим другим комерцијалним оперативним системима, али чак и са Линуком’цибер сигурност није непробојна. Корисници могу још више да открију своју заштиту приватности на Линуку, користећи ватрозида (ако је онемогућен), ограничавајући употребу коријенских привилегија, инсталирали ВПН-а и ажурирали софтвера..

Неки забринути читаоци можда нерадо желе прећи на Линук јер могу имати користи за своје постојеће оперативне суставе, али не’не треба у потпуности искључити. Помоћу виртуелног строја (објављивање раније), Линук се може користити унутар другог оперативног система.

Користите Либрем преносни рачунар који ради Кубес ОС

Јесте ли ли икад заборавили постојеће преносне рачунаре који користе софтвер и хардвер отворене коде и јесу ли изграђени искључиво за заштиту ваше приватности и сигурности? Пуризам управо нуди своје Либремовим биљежницама. Тренутно нуде два модела, Либрем 13 и Либрем 15.

Користите Либрем преносиви рачунари који покрећу Кубес ОС

Оба су преносива рачунара врхунског дизајна и изграђена су на уму, како би вам пружили врхунску приватност и сигурност од различитих пријетњи које долазе из различитих извора. Од хардвера до софтвера који користи у Либремовим преносним рачуналима, приватност је најважнија значајка.

пуризам’филозофија каже да даје предност приватности, сигурности и слободи; употријебио би само хардвер или софтвер отвореног кода који не’не крши корисничко право на приватност. Оба преносна рачунара долазе са уграђеним оперативним системом који је развио Пурисм, а зове се ПуреОС. Овај ОС користи софтвер отвореног кода и испоручује се са непредстављеним инсталираним популарним Виндовс и Мац софтвером.

Кубес ОС

Међутим, ако желите да подесите своју приватност и сигурност на другу дистрибуцију, препоручујемо вам да појачате Кубес ОС на својим Либрем преносивим рачуналима. Кубес ОС је безбедно усмјерен оперативни систем и изграђен је на Ксен хипервизору.

Кубес осигурава сигурност и изолованост приватности; раздвојите ваш дигитални животе покретање тих операција на виртуалним стројевима. Једна ствар која Кубес ОС издваја из осталих оперативних система је да ОС претпоставља да ће ваш систем бити погрешан. При томе се класификују различити подсустови и спрејеви било који цибер-гоон у потпуном приступу вашем систему.

Кубес подржавају различити виртуелни стројеви. Неки од њих имају Федора и Дебиан Линук ВМ, Вхоник и Виндовс Мицрософт виртуелне технологије. Након тога, један од проблема са којима се корисници суочавају док користе Кубес је пронашао исправну хардверску подршку за ОС. Будући да виртуализација заузима пуно ресурса, требат ће вам процесори који подржавају виртуализацију (Интел ВТ-к или АМД-в), значајан простор на тврдом диску и пуно РАМ-а - да бисте искористили Кубес ОС.

Заштитите свој БИОС лозинку

Иако већина оперативних система може олакшати неовлаштене кориснике да пријаве пријаве код њих, они то могу’Не препоручујте их да покупе остале оперативне суставе, форматирају тврди диск или употребљавају живи ЦД за преглед ваших личних података.

На ваш рачун’БИОС можете да поставите лозинку како бисте спречили да такви исходи догађаје без вашег допуштења. Да бисте на рачунару поставили лозинку за БИОС, морат ћете извршити следећа:

 • Покрените рачунар, током процеса дизања систем користите одговарајуће савете. На већини рачунара то је Ф2, а можете да прегледате и рачунар’с документацијом или брзином претраживања Гооглеа на “КЉУЧ БИОСА” вашег рачуналног модела.
 • Једном на заслону решења БИОС-а пронађите опцију лозинке која се обично налази у одећкој безбедности.
 • Тамо конфигуришите подешавања запорке према вашим жељама и унесите своју лозинку.
 • Можете поставити различите лозинке за различите сврхе, нпр. један за покретање рачунара и један за приступ вашим постављеним БИОС-ом.

ОПРЕЗ: Међутим, ако користите лозинку на свом БИОС-у, сваки пут када поставите лозинку, може бити тешко ресетирати, посебно на преносном рачунару. Информације о постављању ресетирања БИОС лозинке можете пронаћи овде.

На Виндовс 8 и Мац рачуналима

На рачунару користите Виндовс 8 и Мацс, а БИОС користи УЕФИ софтвер. Можете пребацити на опцију за покретање система Виндовс 8 где ћете пронаћи УЕФИ-ове поставке фирмвера где можете поставити лозинку. Да бисте приступили постављеним системима Виндовс 8, пре него што нађете прстом са десног руба заслона или притиснете типку Виндовс + Ц. Затим кликните дугме да бисте укључили и из могућности, поново покрените док држите помак.

На Мац можете поново покренути систем и потражите Цомманд + Р да бисте ушли у начин опоравка. Једном тамо, идите на ‘комуналне услуге’ -> ‘Лозинка управљачког софтвера’ и поставио запорку.

Имајте на уму да ћете добити лозинку за фирмвер БИОС или УЕФИ заштитити ваш рачунар од тврдог диска преко сучеља, и даље постојати ризик да особа користи физички приступ вашем кориснику и промените лозинку или уклоните или убаците тврди диск. Због тога препоручујемо и шифрирање тврдог диска како би се осигурала максимална заштита.

ДНС послужитељи

ДНС (сервер Наме Систем) послужитељ је потребан за повезивање до правих мјеста или веб мјеста у Интернету. Многи људи користе ДНС послужитељ који им пружа ИСП или бесплатни јавни ДНС као што је Гоогле ДНС. Међутим, време може да угрози вашу приватност јер вам пружа услугу ДНС може да користи и надзире ваше мрежне активности. Спремљене информације могу се једноставно користити за циљно оглашавање.

Чак и уз ВПН везу, ДНС цурење и даље може доћи. Да бисте осигурали максималну заштиту приватности, препоручили сте прелазак на ОпенДНС послужитеље и коришћење ДНС алата за шифрирање поред ВПН-а. ДНСЦрипт је један такав алат, доступан у Виндовс, Ма и Линук платформама. ДНСЦрипт је софтвер са отвореним кодом који може директно користити са отвореним ДНС-ом’с Веб мјесто.

Алтернативно, можете да користите ВПН клијенте са уграђеним ДНС заштитом од пуштања и постављања. Популарни ВПН с овим значајним приступом ПуреВПН и приватним приступом интернету (ПИА).

Провјерите поставке Фласх плаиера

Да бисте заштитили своју приватност на мрежи, требало би да контролишете приступ и приступите личним подацима који дају веб локацију која је посећена. Можете отворити Фласх плаиера. Далеко је користио Фласх Плаиер Адобе Фласх Плаиер.

Конфигурирајте поставку Фласх плаиера и идите на службену веб страницу где ћете пронаћи Адобе Фласх Плаиер Манагер. Управитељ садржи седам картица, од којих шест контролисаних различитог аспекта ваше приватности и сигурности. Свако од њих спомиње се у наставку са препорукама о најбољим поставкама.

Глобална поставка приватности

Овим се контролира допуштање веб локације за употребу фотоапарата или микрофона.

плоча глобалних објава приватности

Препорука: Одабери “Увијек питај” Као што ће можда требати неке веб локације да користе ваше периферне уређаје за задатке попут видеопозива или гласовне наредбе.

Глобалне поставке похране

Ово контролира колико ће простора додати колачиће и друге фласх садржаје на вашем рачуналу са невиђених веб страница. Похрањивање садржаја с трећих страна може бити ризично у погледу интернетске приватности јер веб локација може да наведе вашу локацију или да забележи вашу активност.

плоча постављања глобалне похране

Препорука: Конфигурирајте поставке као снимке заслона. Забрана похране колачића може нарушити функционалност неких веб страница, али је ретко. Најбољи савет је да експериментишу са поставкама, креирају се од најограничних опција да ураде нешто мање ако се пронађу на поквареним веб страницама.

Поставке глобалне сигурности

Ово може контролисати флеш садржаје старијих сигурносних правила (Садржај створен пре Фласха 8) комуницирати путем интернета или не.

плоча глобалних сигурносних својстава

Препорука: Најбољи избор је изабран “Увијек питај”. На овај начин нећете морати правити компромисе између сигурности и функционалности. У случају да веб странице у које имате повјерење и да будете сигурни, можете их пронаћи као изузетке у одјећи при дну.

Поставке веб странице приватности

Вријеме је контролирано приступ приватним приватностима које посјећују веб странице имају. Овде можете конфигурирати ове привилегије за сваку појединачну веб страницу, што вам омогућава да ограничите приступ са мање поузданих веб страница.

приватне веб локације

Препорука: Преферирајте ви. Најбоље је изабрати ”Увијек питај” На већ веб страници, изаберите другу опцију за веб странице које верују и редовно их посећују.

Поставке за похрану веб мјеста

Да бисте дозволили да микро управљате количином фласх садржаја попут колачића који могу похранити на ваш рачунар од стране појединих веб страница које сте посјетили.

плоча презентације веб мјеста за похрану

Препорука: На овој плочи постављено ограничење на 100 КБ само за поуздане веб странице које не могу правилно радити без похрањивања фласх садржаја.

Како генерирати јаке лозинке

Размислили смо о употреби снажних лозинки у нашем водичу за приватност и ево неколико савета који можете користити за коришћење јаких лозинки. Лозинке осигуравају да само овлаштена особа може приступити својим рачунима. Корисници би могли бити сигурни да имају јаке лозинке које хакере не могу лако провалити на свој рачун. Снага лозинка мора имати:

 • Најмање 12 знакова: што је лозинка дуља, да би забранио напад бруталном силином.
 • Треба садржавати бројеве, симболе, велике и мале слова: Употреба комбинација различитих врста знакова ће имати пуцање нападима бруталне силе.
 • НИЈЕ НИЈЕ ријеч у ријечи или њихово добро: избјегавајте лако користити уобичајене ријечи које су пронађене у рјечнику, нпр. Плави диносаур као лозинка није сигуран.
 • Не смијете се очито замјенама: г. користи “Плави Дино $ аур” уместо тога није’нећу га учинити сигурним.
 • Користите фразу као запорку: Као лозинке можете користити фразе или кратке реченице. Ово је ефикасно коришћење сигурносних метода сигурне лозинке јер је тежак проблем.
 • Додајте случајне размаке: можете додати и случајно разбити између запорки (ако је дозвољено). Да умањујете шансе да вам се докаже лозинка и помогне да се осигура њена чврстоћа.
 • Избјегавајте употребу истинских лозинки за више рачунара: То ће осигурати да ако неки од вашег рачуна’Ако их хакери угрозе, они ће моћи пријавити остале рачуне користећи запорке.

Управитељ лозинки

Проблем стварања јаких лозинки је тајни што их тешко запамћује. Ријешите овај проблем помоћу лозинки управљача који ће вам омогућити спремање и организовање јаких лозинки. Уз помоћ администратора лозинке само вам је потребно ‘главна лозинка’ што заузврат може приступити цијелој вашој бази података запорки. Ево неколико лозинки управитеља које можете користити:

 • Дасхлане: Снажан управљачки лозинка с елегантним сучељем. Дасхлане нуди бесплатне и бесплатне сервисе и можете аутоматски променити лозинку различитих веб страница. Генерира снажне лозинке и друге способности морају унапред испунити обраду и снимање потврдити за купњу путем интернета.
 • ЛастПасс 4.0: је још један сјајан лозинка управитеља и доступан је бесплатно. Такође можете одабрати премиум верзију. Неке његове могућности су синкронизације лозинки на различитим уређајима, аутоматизоване и побољшане лозинке за дељење, оживљавање лозинки уз безбедне изазове.
 • ЛогМеОнце Суите за управљање лозинком: Бесплатни лозинка за управљање нуди низ сјајних функција. Неки од њих практицирају украјинске уређаје, аутоматску промену лозинке и сигурно дељење.
 • КееПасс: Овде је бесплатна лозинка управитеља за Виндовс коју можете да користите. Софтвер је отворен кода и чува вашу лозинку за коришћење алгоритма за унос 256 битних АЕС или Твофисх. Можете чак и носити КееПасс на УСБ стицк и покренути се на другом Виндовс систему без потребе за инсталирањем.   
 • КееПассКс: КееПассКс није објављена верзија КееПасс-а, али нуди далеко више могућности. Прво можете користити КееПассКс на различитим платформама (Виндовс, Мац, Линук, итд.). Такође имате лозинку генератора, а користи и алгоритам шифрирања АЕС или Твофисх 256 битних.

Закључак

Сада када смо стигли до краја, надамо се да ће вам наш водич помоћи да обезбеди своју приватност и сигурност од бројних претњи на различите платформе. Приватност је једна ствар која нико не би требало да здраво готово или направи компромис.

Заштита ваше интернетске приватности и сигурности може изгледати застрашујући задатак, али није немогуће. Покушали смо све ствари изнијети шта је једноставно и помоћи вам у постављању обраде за заштиту ваше приватности.

Коришћење различитих алата, следећих основних безбедносних смештаја и обрађивања пажње на најмање детаље о приватности, лако можете умањити све шансе да вас нападну цибер-криминалци, владин надзор и разне друге угрожене приватности и интернетске сигурности..

На крају, у коментару испод погледајте своје повратне информације и приједлоге за побољшање. Ако имате било каквих упита у свим вашим интернетским приватностима и безбедностима, јавите нам се, радо ћемо вам помоћи!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me