Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

“Сви смо сада повезани интернетом, попут неурона у џиновском мозгу”

Морамо да дугујемо Степхену Хавкингу за тако прецизне сазетак ствари, толико остављамо властитој машти. Оно што је рекао о интернету углавном је истинито. Неки би могли похвалити: ‘дигитални свијет’. Колико је времена бити жив, а? У исто време, други могу бити скептични у погледу употребе интернета. Ми на БестВПН.цо разумијемо обје стране, али имамо и неке своје властите мисли о овим темама.

Као и све друго у животу, Интернет има предности / недостатке. Да бисте били невероватни ресурси за учење, омогућите приступ тренутачној забави, олакшајте посао са СааС алатом и помозите у стјецању изложбе као појединца путем друштвених медија (пружате могућности да постанете и сами шеф). Паралелно постоје ваше особне сигурности и приватности, које воде у опасност ваше породице / предузећа / новца!

Contents

Освијештеност о цибер сигурности!

Нажалост, постоје личници који’Интернет ћете искористити упућивање у криминалне активности, обмањивање корисника злонамјерним софтвером, добијање података путем крађе идентитета или израдом схема који треба варати новац. Кибер-криминалци постају паметни и софистицирани у свом раду користе креативне мере крађе идентитета, почињући превара или чак покретајући цибер напада против других..

Освијештеност о цибер сигурности

Кад би то било’Повољно, Интернет је испуњен, а мрачним искушењима и неморалом с компанијама / особама које активно траже кориснике, СВАКО! Владе не’не желим вјеровати властитим грађанима и именовати интернетске законе који омогућују праћење / прислушкивање обичног човјека. Због свега тога схватите да останете на сигурном интернету више није задан, већ је нужна изваннаставна активност.

Мјесец свјесности о цибер сигурности

Сада знамо што ви’Размишљате, све се чини глупо и површно, зар не? Ипак, морамо то увјерити’т! То је разлог зашто овај Национални месец свести о цибер сигурности (НЦСАМ)’Одлучио сам све ријешити и помоћи купцима да остану без побједе на ван. Уз мало здравог разума и знања о томе’е / дон’Можете сурфати тим ‘нето нетакнуто.

С којим ћемо питањем сигурности интернетски данас сусрести данас?

Интернет служи као чудесно средство за самоизражавање, јачање знања и способности да останете повезани са људима из цијелог света. Раширена доступност уређаја са интернетским могућностима свима омогућава цјелодневни приступ куповини, кредитним / финансијским услугама, тренутним забавама, управљању везама, упућивањем у секси нагоном, па чак и примању помоћи / савјета!

Као такав, нема сумње да је Интернет доиста променио / побољшао наше животе на тако много начина да је сада немогуће замислити свијет без њега. Међутим, бринете о приватности / сигурности, тек кад схватите како опасне ствари могу доћи на Интернет. У наставку разматрамо неке озбиљне ризике за личну сигурност, који би вас могли користити:

Питања сигурности интернета сусрећемо данас

 • Рансомваре - Злонамјерни софтвер који користи циптовирологију, преузима ваш рачунар и прети ће објавити жртву’с подацима све док се не отплати откупнина. Примените примере Фусоб, ВаннаЦри, Петиа, Бад Раббит и СамСам, а сви су пронашли сличне узорке за шифрирање корисничких датотека.
 • Крађа идентитета - дидн’Мислим да је могуће? То се ипак догађа! Увозници могу користити технике попут крађе идентитета или злонамјерног софтвера како би вас завели у откривању својих финансијских података, који су користили за започињање преваре лажно представљање. Срање удара у строп врло брзо!
 • Циберсталкинг - Врло озбиљан злочин, због чега пуно жена мора трпјети кроз узнемиравање и менталну мучења! У овом сценарију нападач више пута користи електроничку комуникацију како би уплашио или уплашио жртву. Такође могу укључити клевету, клевету, клевету и лажне оптужбе.
 • Сектортион - Мислио сам да је стварни свијет б ** цх? Дигитални свијет је још гори! Неки цибер-криминалци покушавају преварити кориснике да шаљу голе / секси слике о себи. Касније се те слике користе за проналажење новца или сексуалних наклоности од жртава, што може довести до озбиљне депресије / анксиозности!
 • Интернетско злостављање - Једноставно постављање популарности, графичке слике / видеозаписи и ситна политика нешто што почивају на друштвеним медијима поприлично познати! Међутим, ствари једноставно имају озбиљан заокрет када људи користе дигитални свијет за малтретирање људи ван мреже. Да бисте могли да укључите клевету, вирусне напомене и још много тога!
 • Онлине Предатион - Интернет је опасно мјесто, посебно за дјецу, јер они имају могућност повезивања с људима два / три пута њихових добитака. Неки недужни адолесценти могу постати манипулације жртвама / присиле од стране мрежних предатора који имају крајњи насилни / сексуални мотив.
 • Нежељена пошта - Ако се придружите новој веб страници или веб страници друштвених медија, можете кликнути негдје гдје сте били’Не бих требао, а да резултирам временом да бисте требали носити стотине и хиљаде нежељених реклама, нежељених масовних порука, што отвара врата злонамјерном софтверу и лажном представљању!
 • Опсцени садржај - Иако Интернет може бити сретно мјесто за пуно, може бити и невјеројатно мрачан и опасан. На располагању су вам тонски непристојни садржаји у облику информација / слике / видеозаписа који користе експлозије гора / убојства / бомбе и других неугодних садржаја.

Питања сигурности интернета

Како корисници могу да очисте максималну заштиту ван мреже?

Ми’сигурно читајте горе наведене опасности’имам те мало промукло! Напокон ко би могао’Икад се такве ствари догађају, зар не? Зашто може’не људи једноставно науче бити цивилизирани и не боли у $$ за друге? Претпостављамо да нико не може одговорити, али ако постоји једна ствар, што БестВПН.цо може, искористити максималну заштиту на мрежи како би се заштитили од таквих претњи на мрежи!

Пре него што тражите, допустите ми да молим вас само избаците ово ван. Ово није’Још један од оних клишејевских, преграничених мрежних водича у којима постоји једини САВЈЕТИ за заштиту приватности врте око застарјелих метода. Током истраживања дословно смо били задивљени некако сувишних садржаја доступних на интернету. Надамо се да ће вам наше истраживање бити импресивно јер ћемо покушати ићи мало шире!

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: основна правила

 1. Слично као што избјегавате ходати из сјеновитих градова, избјегавајте посјећивање опасних веб страница на мрежи, јер могу садржавати рансомваре, вирус или малваре.
 2. Увек ограничите количинску информацију која се налази ван мреже. Потенцијални послодавци и купци не’не требате знати своју кућну адресу или статус особне везе (дух!).
 3. Избјегавајте преузимања софтвера / апликације трећих страна јер могу садржати злонамјерни софтвер или покушати украјинске податке. Потражите апликације / софтвер који су цертифицирани / овјерени од надлежних тијела.
 4. Интернет не’немам кључ за брисање. Једном објављено, заувек живи у најдубљим, најмрачнијим савезницима предмеморија или копија која би могла да направи друге људе, а да не будете свесни..
 5. Ако немаш’већ га немате, користите сигурносни код на телефону. Да бисте могли бити лозинка, ПИН или узорак за искључење. Без обзира на то што одаберете, употреба је потребна за интернетску приватност!
 6. Осигурајте да су ваши рачуни на друштвеним мрежама приватних. Само ваша блиска породица и пријатељи могу да виде било шта о вама. Посљедње што вам треба је циберсталкер!
 7. Редовито ажурирајте свој оперативни систем и софтвер како бисте испитали да цибер-криминалци искористе старе бугове и рупе у вашој безбедности, што би могло да резултира губитком свих личних података.
 8. НИКАДА не повежите се са јавном Ви-Фи мрежом у кафићима или ресторану без употребе ВПН услуга, јер су ова места на којима се налазе паметни цибер-криминалци који највјероватније могу бити преварени / хакирани / преварени.
 9. Меморирање свих ваших лозинки може бити велико у стражњици, осим ако не’добио сам изузетну вјештину памћења. За просечне вредности користимо програме за управљање лозинком.
 10. Избјегавајте писање поруке мржње или упућивање у било какво понижавање / расизам / насиље јер то може довести до озбиљних проблема. Једноставно писање пријетеће поруке може вас довести у правну свађу!

Основна правила сигурности интернета

Савјети за сигурност интернета: заштитите се од Рансомвареа

 1. Понекад живот само наставља да вам даје лимуне и тамо’с тим се ништа не може учинити. Рансомваре’с су шкакљиви, па би требало да направите навигацију редовито израђивањем сигурносних копије података.
 2. Користите антивирусни или анти-малваре софтвер који вам омогућава конфигурирање претраживања за скенирање архивираних и компримираних датотека као таквих’с како већина рансомвареа преузима контролу над вашим системом.
 3. Не ради’није важно да ли сте посетили веб локацију, приступили софтверу или једноставно прегледали различите игре / програме, будите сигурни да је ватрозид увек укључен.
 4. Обавезно редовно инсталирајте ажурирану верзију за свој оперативни систем и антивирусни / злонамјерни софтвер како бисте имали ажурирани фирмвер који може дозволити све сумњиве датотеке!
 5. Важно је да корисници буду опрезни када се клика на линкове или привитке, посебно онај који изгледа сумњиво. Анализирајте везу да бисте добили бољу идеју пре него што се кликне.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: будите заштићени од крађе идентитета

 1. Увек ажурирајте да не употребљавате П2П / Филе-Схаринг апликације, ако не’не нудимо сигурност података и приватност. Ако желите извршити, обавезно користите ВПН услугу, јер ћете тако идентификовати увек анониман.
 2. Као што је споменуто раније, никад не купујте у интернетским трговинама који имају лошу репутацију, а посебно они који имају повијест кршења података у ‘недавни’ прошлост.
 3. Нужно је сваки пут бити проактиван у својим финансијским подацима. Обављајте дужну анализу сваког месеца како бисте брзо утврдили неправилности.
 4. Један од најбољих начина заштите вашег идентитета и информација у сваком тренутку је обновљена лозинка ваших финансијских рачунара. Кршења седмица пролазе неопажено!
 5. Побрините се да увек пошаљете све е-поруке и поруке шифрирате од почетка до краја или користите наменски ИП из ВПН услуга како бисте у сваком тренутку искористили нераскидиви слој сигурности..

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: научите како се борити против циберсталкинга

 1. Ако се налазите у циберстатизирању, од пресудне је важности да бисте комуникацију сачували сву комуникацију и започели. Можда звуче оштро, или би требало пријавити агенције за провођење закона.
 2. Ако прекинете везу са интимним партнером, обавезно поновите све своје е-адресе, податке о друштвеним медијима и банкарским подацима како не бисте могли на било који начин манипулирати вама..
 3. Када је ријеч о кориштењу друштвених медија, е-поште или цхат собе, нужно је бити пажљив у информацијама које дијеле, јер у противном сталкерима можете олакшати прикупљање слика / постова!
 4. Ако то није обавезно, избјегавајте испуњавање поља која траже ваше особне податке, попут датума рођења, приликом пријаве / регистрације за нешто онлине. Тко зна како се те информације могу употријебити!
 5. Када објавите слику ван мреже (посебно ако имате сумњу да имате циберсталкинг), припазите да не бисте открили своју страницу. Иди по један са обичним позадином.

како ријешити циберсталкинг

Савјети за сигурност интернета: будите пажљиви у вези с раздвајањем

 1. Сектортион није ограничен само на старије мушкарце, већ су чак и тинејџери прогласили кривим за таква дјела. Љубоморни егзе могу живот учинити пакленим. Дон’Не оклијевајте одмах их пријавите!
 2. Интернет је препун уређаја и апликације које имају најчуднију употребу. Јесте ли знали да постоје и шпијунске апликације? Побољшајте своју сигурност на вањском инсталираном програму против шпијунског софтвера. Ажурирајте свакодневно!
 3. Важно је да схватите ову вриједну животну лекцију: људи могу да претварају да неки они’није. Будите избирљиви према људима који су одабрали да додају у своје друштвене медије.
 4. Као што је раније споменуто, родитељи би требали бити укључени у животе своје дјеце. Одлучите које су апликације и СМ платформа погодне за њих и редовито прегледајте њихове активности на свима.
 5. Нека буде навика искључити електроничке уређаје и веб камере, посебно кад их не користите. Хакери / цибер-криминалци могу провалити у камеру, снимати видео записе и уцјењивати вас!

Останите будни о Сектортиону

Савјети за сигурност интернета: Како се носе с интернетским злостављањем

 1. До’важно је да људи сами имају морални компас. Ако видите некога кога знате ко је жртва цибер-буллиинга, немојте’тихо сједим! Пријави одраслом лицу што је било пре могуће.
 2. Када користите јавно рачунар или некога другог’Телефон за приступ рачуну / е-пошта на друштвеним мрежама, обавезно се одјавити јер можете користити свој рачун за свој задњи мотив.
 3. Избјегавајте дијељење лозинки и податке о рачуну с било ким, јер они могу искористити своју љубазност и препустити се активностима које касније могу угристи стражњицу!
 4. Важно је да људи буду свјежије посљедице онога што пишу или објављују на мрежи. Уздржите се од дељења било чега што би вас могло у будућности озледити / осрамотити. Интернет је забрљано мјесто!
 5. Колико и ја’волимо избацити нашу фрустрацију и бијес на људе који шаљу пријетеће и увредљиве поруке, од виталног је да буде толерантан и да не попушта. Ништа не може бољети од тога да их одмах блокира.

Како се носе с интернетским злостављањем

Савјети за сигурност интернета: научите како препоручите интернетско предање

 1. Будите опрезни и будите пажљиви са својим дјецом, посебно ако користите друштвене медије. Питајте их постоје ли тамо’било ко ко се због кога осећа нелагодно ван мреже, тако да можете пријавити појединачно оно што је било пре!
 2. Када говоримо о томе да родитељи буду посебно пажљиви у гледању своје деце на друштвеним медијима, ми не треба размишљати’не бисте значили да сте упасти у својој приватности. Само надгледајте своје кориснике уређаја спојених на Интернету.
 3. Реците своје девојке да никада не разговарају са особама за које изгледа да су старије животне доби и избегавају отварање / преузимање било које слике које су послали људи’не знам.
 4. Неопходно је научити дјецу томе’јесам’друштвених медија, које избегавају странаца. Јасно им напишите да се никада не смете сусрести лицем у уши с неким са интернета!
 5. Обучите своју децу да буду паметни у размени различитих личних података. Научите их да никада не разговарају о својој школи, кући и другим особним стварима. Требали би одмах завршити разговор.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: до’с Вријеме да се ријешите нежељене поште

 1. Употријебите секундарну адресу е-поште у тренуцима када нисте сигурни да сте поставили одређени јавни директориј, друштвена друштвена медија или соба за ћаскање да бисте требали добити нежељену поштујући на оригиналном ИД-у.
 2. Многи корисници нису’Не знам, али постоје начини за избегавање примања нежељене поште. Један од најважнијих и доказаних хакова укључује инсталацију алата за филтрирање нежељених поште.
 3. Спамери су врло варљиви са својим тактиком слања више нежељених поште. Никада не кликни “одјавити” под сваком ценом поштом у е-порукама јер могу потврдити да је ваша адреса е-поштено активна.
 4. Дон’не дајте своју адресу е-поште никоме готово. Те би појединости требале бити приватне и дати их само особама које вјерују у потпуно и слијепо.
 5. Приличне пријаве на различите услуге обавезно сачувајте скривену своју адресу е-поште конфигуришући податке и помицањем изложбе на “Само ја” или нешто слично.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: блокирајте увредљиви / опсцени садржај

 1. Не постоји ништа иритантније од посећивања веб страница само ради проналажења голих слика и осталог опсценог садржаја у облику огласа. Да бисте их решили, употријебили сте алат за блокирање огласа.
 2. Ако желите блокирати експлицитне резултате претраживања јер имате своју децу код куће или једноставно мрзите нежељено излагање таквог садржаја, паметно је укључено “Сигурно претраживање” на Гооглеу.
 3. Ако имате било какав садржај који може да се пријави као увредљив / расистички / погрдан, ваш посао је одмах да пријавите надлежном администратору како бисте могли даље да ширите говора мржње..
 4. Друштвени медији су оптеретили непристојну фотографију, порнографску слику, а понекад и горим садржајем. Одмах их пријавите да бисте обузели постове, а истовремено елиминирали сличне резултате.
 5. Људима може бити тешко пазити на увредљиви / опсцени садржај на веб страницама јер се појављује тако неочекивано. То је мудра опција за инсталирање алата за веб филтрирање.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за интернетску сигурност: препознајте лажни из стварног (крађе идентитета)

 1. Лажно представљање невероватно је лукаво јер користи копије службених веб страница како би заварало купце у давању података о подацима. Инсталирајте софтвер за заштиту од крађе идентитета или проширите прегледник који ће вас одмах упозорити на овим веб страницама!
 2. ПРАВИЛО Палац: НИКАДА НИКАДА У ЖИВОТУ пошаљите своје финансијске податке било ког човека путем е-поште, без обзира колико их верујете. Једноставно зато што није сигуран начин преноса таквих информација.
 3. Много људи није’Свјежни смо тоги, све док заправо не превладавају у кликом на скочни линк. Неки од ових лукавих скочних прозора обично покушавају идентитет крађе. Увек уживајте у близини да спречите неки инцидент.
 4. Кад је ријеч о искориштавању највише сигурности од пхисхинг напада, требате користити снажан софтвер ватрозида. Да бисте спречили приступ свом рачунару.
 5. Ако не’не знам пошиљатеља који вам шаље е-поштом, избегавајте кликом на било какве везе и најбрже ДОН’Можете да преузмете било који ваш УРЛ, ако је видљив. Непоуздани пошиљатељи не смију се забрљати!

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: уништите малваре и заштитите своје податке!

 1. Ако желите да користите свој паметни телефон / преносни рачунар / рачунар, заштитите рачунар, инсталирајте моћан антивирусни / анти-малваре софтвер за тренутно откривање и брисање вероватно.
 2. Никад не повежите на веб странице које не чине’Не користите ХТТПС. “С” на крају стоји сигурно. Употријебите ХТТПС Свугдје за веб странице које немају’не провести. Да бисте заштитили ваше интернетске комуникације!
 3. Оно што већина људи прави након инсталирања антивирусног / анти-малваре софтвера заборави је икада постојало. Дон’Не будите та неопрезна особа и будите сигурни да редовно покреће скенирање.
 4. Неке ће вас довести до веб странице која изгледа истовјетно оригинално. Пазите на тактике друштвеног инжењеринга попут крађе идентитета. Да бисте имали бољу идеју, увек прочитајте адресу везе.
 5. Промијените задатке ССИД (назив ваше Ви-Фи мреже) и користите ВПА2 енкрипцију како бисте изабрали неовлаштене кориснике како бисте приступили својим везама и садили било који сумњиво.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: Дон’т Преварите се на мрежи превара

 1. Ово може звучати мало оштро, с обзиром на то да друштвени медији умрежавају, али и избегавати представнике непотребних пријатеља (посебно с људима који немају’нисам састао са или немам сазнања о томе).
 2. Не ради’Без обзира да ли имате пријатеља техно-гека или особу која познаје другу особу, једина особа која има најмање даљински дозволити приступ вашем рачуналу је ваш локални ИСП..
 3. Данас је отворено доста нових веб локација е-трговине, али нису све сигурне. Уживајте у мрежној куповини само из легитимних ресурса попут еБаиа, Али Екпресс-а или Амазоне!
 4. Преваранти могу лако лажирати позиватеље и позивати вас на давање финансијских података. Ако неко назовите и затражите ваше кредитне податке, пустите и поново назовите да бисте проверили да ли је позвао истински.
 5. Никада не верујте интернетским услугама да могу понудити отплату дуга и помоћи у хипотеци са кликом на дугме. Најбројније услуге превладавају, а избегавајте погрешку плаћања унапред!

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: Како спријечити затварање Ви-Фи-ја

 1. Путници који често користе Ви-Фи мрежу у својим просторијама попут пубова, кафића и ресторана, увек обавезно користите ВПН да бисте добили идентитет био анониман и везао шифрирану.
 2. Као што је споменуто раније, избјегавајте све несигурне веб странице које постоје “ХТТП” пре адресе. Обавезно веб странице које посећујете користите “ХТТПС” означити. Ово указује на сигурну везу.
 3. Када користите јавни Ви-Фи’никада не онемогућите своје антивирусне, анти-малваре или фиревалл програме, јер постоји много вируса / злонамјерног софтвера који могу ући путем мреже.
 4. Неки су хакери постигли додатну миљу у заваравању купаца постављеног лажним Ви-Фи врућим мјестима у близини легитимних јавних мрежа. Након тога, краду корисничке податке и настављају препуштање крађи идентитета.
 5. Увек користите бежичне приступне тачке у које можете веровати. Разговарајте са управитељем / представником у кафићу или вратите како бисте сазнали више о њиховим безбедним мерама када су спојени на Ви-Фи.

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Савјети за сигурност интернета: Погледајте своју дјецу ван мреже!

 1. Чувајте своју дјецу’с рачуналом и другим уређајима који имају приступ интернету у заједничком простору, а не у појединачне спаваће собе. Ово можда звучи оштро, али је заправо добар начин за надзирање њихових употреба.
 2. Дијелите друштвену мрежу или налог е-поштено са својим дјецом како бисте могли надзирати поруке и провјерити гледа ли на / она непристојни садржај на ИоуТубеу за дјецу или не разговарати с непознатим особама!.
 3. Реците своје девојке’никад није у реду купити нешто од интернета, а да прво не питам! Неки се огласи могу преварити нуде вам бесплатне ствари како би вас намамили и открили ваше личне податке.
 4. Слиједите сигурне смјернице на Фацебооку, Твиттеру, Инстаграму и другим платформама друштвених медија и побринути се да ће ваша деца присуствовати само њима, након што су удовоље захтевима минималне доби..
 5. Тренирајте своју децу да буду паметни ван мреже. Научите их да никада не објавите или не размените особне фотографије, откријете личне податке, пристанете на сумрете са непознатим особама или не одговоре на претеће поруке!

Интернет сигурност за дјецу

Замотавање ствари

С овим смо завршили овај Водич за сигурну сигурност интернета за месец свјесности о цибер сигурности. Надамо се да цијените наш допринос ширењу поруке о сигурности у интернету. Објаснимо што не’Не можете да користите корисничку и ефикасну интернетску мрежу.

Да би се утро ставио витални напретку у економском, технолошком и друштвеном крајолику. Међутим, требате заштитити од тамних страна ове платформе, а то је управо наша мисија! Дон’не устручавајте се у даљњем дијељењу водича. Угодан дан и уживајте у сигурном интернету!

Савјети за сигурност интернета за почетнике | БестВПН.цо

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me